Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Budapestissa kesällä

Budapest ei tarvitse rantaa tarjotakseen näkemisen arvoista kesätunnelmaa. Täältä löydät parhaat festivaalit, vilkkaimmat ulkoilmajuhlat, räikeimmät uima-altaat ja useita nimekkäitä konsertteja.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Budapestissa kesällä

Kesä Sankareiden aukiolla | ©Shoot Zürich

Keskellä kaupunkia voit myös rentoutua kaupungin puistossa, ajaa tuolihissillä, nauttia panoraama-auringonlaskusta ja jopa opetella soutamaan - ** Budapestissä on niin paljon tekemistä ja nähtävää!**

1. Nauti Budapestin auringonlaskusta panoraamacocktailin äärellä

360-baarissa| ©1n0nlyjacqeline
360-baarissa| ©1n0nlyjacqeline

Upeat näkymät Budapestin nähtävyyksille tarjoavat kaupungin kattoravintolat heräävät eloon kesällä. Jotkut sijaitsevat luksushotellien katoilla, toiset taas arvostetuilla paikoilla sijaitsevien historiallisten rakennusten päällä. Erityisiä paikkoja ovat muun muassa E360 Bar ja High Note SkyBar.

E360 Bar on Budapestin ikoninen kattoterassi, ja 360 asteen panoraamanäkymät ovat huikeat. 360 Bar sijaitsee Andrássy Avenuen korkeimman rakennuksen huipulla, joten sieltä avautuu täydellinen näkymä Pyhän Tapanin basilikalle, Citadellalle, parlamentille ja periaatteessa koko Budapestille. Jos haluat vierailla Budapestin parlamentissa, yksi parhaista tavoista arvostaa sen ulkoista arkkitehtuuria on E360 Barista käsin, koska baari on lähellä ja korkealla.

High Note SkyBar on toinen baari ja ravintola upean Aria-hotellin katolla. Tämä paikka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen maisemoidun kattonsa ja henkeäsalpaavan 360 asteen näköalan ansiosta.

Varaa opastettu kierros Budapestissa

2. Ui Lupa Beach -rannalla

Lupa Beach| ©Antonio L
Lupa Beach| ©Antonio L

Palmujen reunustama Lupa-hiekkarantapuisto tuo kesäkuukausina rannikon lähelle Budapestia. Ranta levittäytyy kahden kilometrin pituiselle rantaviivalle Budakalászin lähellä, ja tämä vapaa-ajanpuisto tarjoaa todellisen lomakokemuksen. Selvyyden vuoksi todettakoon, että kyseessä ei ole varsinainen uimaranta, vaan erittäin hyvin hoidettu ja uimiseen soveltuva järvi.

Budapestin rantakohteiden lisäksi tarjolla on monia urheilulajeja, kuten rantalentopalloa ja käsipalloa, mutta myös katutreeniä ja teqballia. Alueella on myös alueen suurin wakeboarding-keskus, flyboarding, laitesukellus; lisäksi on monia buffetteja, ravintoloita ja cocktailbaareja.

Tämä rantapuiston vapaa-ajan puisto ja urheilukeskus on yksi Budapestin parhaista nähtävyyksistä toukokuusta syyskuuhun. Jos kuitenkin vierailet Budapestissa elokuussa, voit nähdä festivaaleja ja nauttia elävästä musiikista.

Varaa kylpylälippu

3. Tee tuolihissiajelu Budan kukkuloiden yli

Zugliget-tuolihissi| ©JaJonhson
Zugliget-tuolihissi| ©JaJonhson

Kun kesä kaupungissa käy ylivoimaiseksi, voit paeta väkijoukkoja päiväretkellä Budan kukkuloille, jossa Zugliget-tuolihissi vie sinut János-kukkulan sivulle noin 15 minuutiksi. Sieltä pääset Erzsébetin näköalatornille, joka on Budapestin korkein kohta. Tuolihissiä liikennöi kaupungin liikenneyhtiö BKK, ja yhdensuuntainen lippu maksaa 1200 HUF (3,28 € ) ja meno-paluu 1600 HUF (4,38 €).

Zugliget (Libegő) -tuolihissi on hauska ja vaihtoehtoinen liikennemuoto Budan kukkuloilla, ja se kuljettaa matkustajia Zugligetin ja Erzsébetin näkötornille johtavan tien välillä tarjoten samalla panoraamanäkymiä Budan ympäristöön. Tuolihissimatka on erityinen elämys, joka kannattaa tehdä kesällä, sillä talvella se ei ole käytettävissä.

Pääset perille bussilla 291 Nyugatin asemalta sen päätepysäkille. Ostamalla Budapest-kortin saat muuten rajoittamattoman julkisen liikenteen käytön ja monia muita etuja.

.

Varaa Budapest Card

4. Juhli Pride-marssilla

Pride-paraatin juhlat| ©ZOLTAN BALOGH
Pride-paraatin juhlat| ©ZOLTAN BALOGH

Budapest Pride -festivaali on kuukauden mittainen tapahtuma, joka on luotu juhlistamaan LGBTQ-kulttuuria ja tukemaan liikettä. Yli 100 tapahtumaa, kuten konsertteja, esityksiä, keskusteluja ja työpajoja, järjestetään ennen kuin festivaali päättyy värikkäästi suureen paraatiin. Festivaali järjestetään kesäkuun lopussa.

Kulkue kulkee yleensä Kaupunginpuiston ja Kossuth térin kautta, ja väkijoukko marssii Andrássy útia, kaupungin näyteikkunakatu, pitkin, samalla kun musiikki soi ja ihmiset kulkevat puvuissa. Kulkueen jälkeen Budapestin puistossa odottaa ulkoilman sateenkaarijuhla.

.

5. Sukella ulkoilma-altaaseen

Paskalin kylpylä| ©Zita S
Paskalin kylpylä| ©Zita S

Lämpimän sään myötä Budapestin uima-altaat avautuvat toivottamaan veden ystävät tervetulleiksi ulkoilman vesinähtävyyksiin. Houkuttelevimpia alueita ovat Palatinus-kylpylä Margitsaarella ja Paskal-lämpökylpylä, joihin vieraat pääsevät toukokuun alussa.

Samaan aikaan toukokuussa monet muutkin kaupungin vesipuistot aloittavat sesonkiaikansa, ja useimmissa niistä on hiljattain lisätty uusia mukavuuksia, kuten uusia altaita, urheilutiloja, lastenominaisuuksia ja käteisvapaa maksujärjestelmä. Lisäksi heinäkuusta alkaen kylpylät ovat avoinna auringonlaskun jälkeen, mihin sekä turistit että paikalliset ovat tyytyväisiä.

Palatinus-kylpylä, joka on yksi Budapestin ensimmäisistä julkisista ulkoilmakylpylöistä, on yleensä avoinna ympäri vuoden sen jälkeen, kun sen sisätilat on kunnostettu, joten siitä voi nauttia myös talvella kaupungissa vieraillessaan. Ulkoalueelle pääsee kuitenkin vain kesäkuukausina. Täällä on lasten vesipuisto ja päivitetyt harjoittelutilat sekä musikaaliliukumäki ja aaltoallas, jotka ovat kaksi uimarannan suosituinta nähtävyyttä.

6. Jäähdyttele herkullisella jäätelöllä

Gelarto Rosassa| ©Danielle D
Gelarto Rosassa| ©Danielle D

Budapest on kesällä erikoistunut luonnollisiin, perinteisesti valmistettuihin, korkealaatuisiin jäätelöihin. Löydät varmasti jotain omaan makuusi sopivaa, sillä kesällä niitä on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Gelarto Rosassa voit herkutella jopa ruusun terälehtien keksinnöillä sekä erilaisilla luovilla käsintehtyjen jäätelöiden yhdistelmillä. Tarjolla on myös kaikenlaisia ripotteluja, tötteröitä ja kastikkeita sekä laktoosittomia ja sokerittomia vaihtoehtoja.

Suosittelen myös ekstravaganttia tilli-kurkkujogurttia, suolakaramellia tai matchaa. Klassisten makujen ystävätkään eivät jää paitsi, sillä tarjolla on myös vanilja-, suklaa-, pistaasi- ja sitruunajäätelöä. Jäätelön keskihinta on euroa.

7. Ulkoilmabileet ja live-äänet

Juhlat A38-laivalla| ©Juan D
Juhlat A38-laivalla| ©Juan D

Kesällä Budapest ja sen juhlapaikat siirtyvät ulkoilmaan. Jos et halua maksaa konserttilipusta, voit aina nauttia juhlatunnelmasta A38-veneellä, joka on Petőfin sillan lähellä ankkuroitu musiikki- ja tapahtumavene, tai suositussa juhlapaikassa Pontoonissa lähellä Ketjusiltaa.

Nyugatin aseman lähellä Zsiráfissa on tarjolla myös liveääniä. Budan puolella Bartók Béla útin terassin lähellä on kesäisin tiistaisin myös livemusiikkia .

Ja jos olet enemmän juhlija, suunnitelmissasi on bilekierros Budapestin neljässä parhaassa raunio-pubissa. Voit yhdistää molemmat vaihtoehdot ja nauttia illasta!

Varaa rauniopubien bilekierros

8. Pyhän Tapanin juhlat

Pyhän Tapanin basilika| ©Jose A.
Pyhän Tapanin basilika| ©Jose A.

Jos vierailet kaupungissa elokuussa, älä jätä väliin kuun lopussa järjestettäviä Pyhän Tapanin juhlia - uskallan väittää, että se on Budapestin suurin kesätapahtuma.

Ilotulitukset räjähtävät yötaivaalla Budapestin yllä, ja tuhannet ihmiset kerääntyvät parhaille paikoille Tonavan varrella ja varaavat pöytiä ulkoilmaravintoloista tai jopa hotellihuoneista.

Päivisin kaupungin maamerkkien luona järjestetään kulkueita, ruokakierroksia ja konsertteja, ja suuret museot ja parlamentti tarjoavat vierailijoille ilmaisen sisäänpääsyn. Pankkipäivänä ylistetään Unkarin ensimmäistä kuningasta, Pyhää Tapania, ja valtion perustamista.

9. Lähde risteilylle Tonavalle

Budan linna| ©Dennis Jarvis
Budan linna| ©Dennis Jarvis

Budapestin laivayhtiöt tarjoavat uskomattomia vaihtoehtoja retkille Tonavan mutkan ympäri aina nähtävyyksien katseluristeilyistä kaupungin keskustan vesitietä pitkin jännittäviin pikaveneajeluihin.

Yksi parhaista asioista, joita Budapestissa voi tehdä yöllä, on tietenkin yöristeilyt jokea pitkin. Tämä johtuu siitä, että sesonkiajan ansiosta voit arvostaa kaupunkia, joka on täynnä valoja ja liikettä. Lisäksi joen rannoilla sijaitsevien Budapestin rauniobaarien ansiosta voit kuunnella musiikkia risteillessäsi pitkin valtavaa jokea.

Nämä retket kestävät yleensä tunnin ja niitä järjestetään useita kertoja päivässä. Matkat alkavat Vigadó térin asemalta, ja sukkulointi kulkee yleensä Margaretin sillan ja Rákóczi-sillan välillä.

Varaa Tonavan yöristeily

10. Soutakaa kaupunginpuistossa

Kaupunginpuiston ilmakuva| ©Accept001
Kaupunginpuiston ilmakuva| ©Accept001

Kaupunginpuiston järvi on talvella luistinrata, mutta kesällä jäähalli muuttuu kauniiksi järveksi, jossa voit tehdä romanttisia ja miellyttäviä kävelyretkiä. Jos vierailet kaupungissa syyskuussa, kannattaa tehdä kävelyretki puiston läpi, sillä siihen aikaan järvessä on vain vettä.

Városliget (Kaupunginpuisto) on houkutellut viheraluetta ja rauhaa etsiviä paikallisia sukupolvia jo yli sadan vuoden ajan. Se oli aikoinaan tuhatvuotisjuhlien päätapahtumapaikka vuonna 1896. Nykyään tässä kaupunkikeitaassa on kaksi järveä, joista toinen on heti Sankarien aukion takana ja toinen Vajdahunyadin linnan luona. Jos sinua ei huvita lähteä soutuveneeseen rakkaasi kanssa, voit istua ja ruokkia ankkoja nauttien viileästä varjosta veden äärellä.


Budapestin kesälämpötilat

Budapest Citadellasta| ©Martin Alvarez Espinar
Budapest Citadellasta| ©Martin Alvarez Espinar

Kaupungissa voi olla kesällä melko kuuma, etenkin talvikauteen verrattuna. Heinä- ja elokuun keskilämpötilat ovat 20 °C, mutta kaupunki kärsii useista helleaalloista , joiden korkeimmat lämpötilat ovat yli 30 °C.

Vaikka kosteus on yleensä alhaisempi vuoden lämpimimpinä kuukausina, Budapestissa näin on harvoin, sillä kesällä kaupungissa sataa eniten. Tämä luonnollisesti nostaa kaupungin ilmankosteutta, mikä saa sen tuntumaan kuumemmalta.

Hyvä uutinen on, että on olemassa tuhansia tapoja ja paikkoja torjua näitä lämpötilan nousuja, kuten olet nähnyt tässä oppaassa.

Kannattaako kaupungissa vierailla kesällä?

Sziget-festivaali| ©FamilyBusiness
Sziget-festivaali| ©FamilyBusiness

Kyllä kannattaa, sillä Budapestissa on runsaasti yöelämää rauniobaarien ja kesäfestivaalien ansiosta. Lisäksi elokuussa voit viettää Obudan saarella Sziget-festivaalia, joka on ainutlaatuinen juhla, jota ei kannata jättää väliin.

Myös kaupungin puistot kukoistavat sään myötä, mikä on ihanteellinen vuodenaika piknikille.

Ainoa vähemmän miellyttävä asia on turistien tulva, joka on suurempi kesäkuukausina. Lisäksi kaupunki on yleensä vähemmän siisti kuin talvella sulavan lumen vaikutuksesta. Unohda myös luistelu, niille, joiden on käytävä kaupungissa talvella.

Missä Budapestin juhlapaikat ovat kesällä?

Instant-Fogasissa| ©Vincent Siatemel
Instant-Fogasissa| ©Vincent Siatemel

Se on helppoa, Pestin 7. kaupunginosassa. Täällä on kaupungin suurin keskittymä rauniobaareja, joita kutsutaan niin, koska ne sijaitsevat entisissä hylätyissä rakennuksissa ja sisäpihoilla, ja monissa tapauksissa ne ovat ränsistyneet ja graffitien runtelemia.

Bileystävällisimpiä rauniobaareja ovat Instant, Kuplung (entinen moottoripyöräkorjaamo, nimi tarkoittaa "kytkintä") ja Rácskert, joka on yksi uusimmista tulokkaista. Missä tahansa näistä paikoista voit odottaa useita musiikkitapahtumia elävästä musiikista (jazz, folk, rock) bileisiin ja juhliin.

Suosittelen myös Tonavan varrella sijaitsevia baareja ja Margit-Szigetin ulkoilmapaikkoja, sillä niillä on tapana olla kesäisin hyvin vilkasta, varsinkin jos vierailet kaupungissa elo- ja syyskuussa.

Varaa Ruin Bar Party Tour