Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Päiväretket ja retket Budapestistä

Jos sinulla on riittävästi aikaa, suosittelen tutustumaan Budapestin ympäristöön. Kerron sinulle parhaista pakomatkoista, -

Alex Grande

Alex Grande

11 minuuttia luettu

Päiväretket ja retket Budapestistä

Unkarin parlamentti | ©Keith Yahl

Budapestissä on historiaa, paikkoja ja muistomerkkejä, joihin tutustua, ja opastetun kierroksen palkkaaminen kaupungin jokaiseen kolkkaan on epäilemättä yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa tehdä Budapestin matkallasi. Saman päivän edestakaisilla kiertomatkoilla voit tutustua ympäröivään alueeseen, jolla on vielä enemmän tarjottavaa vierailijoille.

1. Kolmen tunnin opastettu kierros Budapestissa

Valtion oopperatalo| ©Alistair Young
Valtion oopperatalo| ©Alistair Young

Koska olen kaupunkikierrosten ystävä, tämä Budapestin kävelykierros on yksi suosikeistani, sillä koska se on keskimääräistä pidempi (kolme tuntia tavanomaisen kahden tunnin sijaan), se kattaa useampia kaupungin alueita ja tarjoaa myös enemmän tarinoita kaupungista ja sen tavoista.

Tämä kierros on ihanteellinen, jos haluat kattavan yleiskatsauksen kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä keskittymättä mihinkään tiettyyn osa-alueeseen.

Budapestin kolmen tunnin opastetun kierroksen matkaohjelma

 • Gellert Hillin näköalapaikka
 • Kalastajien linnoitus ja sen näkymä rannalle
 • Matiaksen kirkko (ei kannata jättää väliin)
 • Elisabeth Bridge
 • Andrasy Avenue ja sen aristokraattiset kartanot
 • Valtion oopperatalo
 • Sankareiden aukio
 • Pyhän Tapanin basilika
 • Unkarin parlamentin aukio

Varaa opastettu kierros Budapestissa

2. Budapestin yökierros

Unkarin parlamentti valaistuna yöllä| ©Héctor Martínez
Unkarin parlamentti valaistuna yöllä| ©Héctor Martínez

Ainakin minusta Budapest on kaunis päivällä, mutta kun ilta laskee, sen katujen ja muistomerkkien valaistus tekee siitä yhtä kauniin kaupungin, jossa kannattaa vierailla uudelleen. Siitä on kyse tällä kaksituntisella englanninkielisellä yökävelykierroksella, jonka aikana ammattitaitoinen opas vie sinut hämärän aikaan kaupungin maamerkkien luo ja näyttää ne valaistuina.

Mitkä ovat Budapestin tärkeimmät rakennukset, jotka kannattaa nähdä valaistuina? Parlamentti, Valtion oopperatalo ja Ketjusilta ovat listan kärjessä, mutta öinen Budapest ei ole vain valoja. Kaupungissa on paljon vaihtoehtoisia pubeja, joissa on omituinen sisustus ja jotka ovat myös osa tätä kierrosta.

Tämä kierros on ihanteellinen, sillä vaikka Budapest on yksi Euroopan turvallisimmista kaupungeista, sen alhaiset lämpötilat (erityisesti talvella) ja se, että pimeä tulee aikaisin illalla, tarkoittavat, että kaduilla ei näy paljon ihmisiä yöllä, joten voit helposti eksyä. Tästä syystä opastettu kierros on paras tapa nähdä kaupunki yöllä.

Varaa Budapestin yökierros

3. Opastettu kierros Sissin Gödölön palatsissa

Gödölön palatsi| ©David Spender
Gödölön palatsi| ©David Spender

Gödöllo Palace sijaitsee Budapestin sisämaassa, noin puolen tunnin matkan päässä kaupungin keskustasta. Kun varaat tämän kierroksen ja valitset haluamasi päivän, saat sähköpostitse tiedon siitä, mistä tapaamispaikasta ilmastoitu ajoneuvosi lähtee Budapestin keskustasta. Siellä tapaat kuljettajan, muun ryhmän ja asiantuntijaoppaan, joka seuraa sinua koko matkan ajan.

Gödölön palatsikierros kestää noin kolme tuntia, se on saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, saksaksi ja italiaksi, ja kuljetus- ja opaspalvelujen lisäksi siihen sisältyvät sisäänpääsymaksut.

Mitä näet Gödölön palatsissa?

Vaikuttavat hoidetut puutarhat ja ylelliset huoneet on sisustettu 1700-luvun unkarilaisen aristokratian tyyliin, mutta tärkeämpää kuin se, mitä näet, on se, mitä opit. Tämä palatsi tunnetaan Unkarin kuningattaren ja Itävallan keisarinnan Sissin suosikkipalatsina. Historia on tuonut tämän hahmon nykypäivään monien anekdoottien ympäröimänä, muun muassa hänen rakkautensa Unkariin, kauneutensa ja vapaudenhalunsa, mutta niitä on paljon muitakin.

Gödölön palatsin kierroksen aikana saat tietää Sissin tarinan siitä osasta, joka ei näy aikakauden elokuvissa: tyttären kuoleman aiheuttamasta tragediasta, riidoista keisarin äidin kanssa, rakastavaisista avioliitossa ja ruokaongelmista. Jos et vielä tunne tämän epäsovinnaisen keisarinnan tarinaa, hänen hahmonsa kiehtoo sinua varmasti tämän kierroksen päätteeksi.

Parasta tällä kierroksella on tarinat, joita saat kuulla keisarinna Sissistä, jota pidetään yhtenä Euroopan tärkeimmistä historiallisista myyteistä.

Varaa Sissi Palace Tour

4. Budapestin juutalaiskorttelin kierros

Raitiovaunu Budapestin läpi
Raitiovaunu Budapestin läpi

Budapestin juutalainen perinne on hyvin vahva, ja eri puolilla kaupunkia on erilaisia muistomerkkejä kaikille toisen maailmansodan aikana kuolleille juutalaisille. Tällä noin kahden ja neljänneksen tunnin kävelykierroksella Budapestin juutalaiskorttelissa keskitytään juutalaisten historiaan.

Budapestin juutalaiskorttelissa näet muistomerkkejä, kuten Suuren synagogan (yksi Euroopan suurimmista) ja Elämänpuun muistomerkin, jonka hopeisiin lehtiin on kirjoitettu holokaustin uhrien nimet. Yksi koskettavimmista kunnianosoituksista tälle kansalle ei kuitenkaan sijaitse tällä alueella, vaan Tonavan rannalla: pitkä rivi raudasta veistettyjä kenkiä, jotka kuvaavat tuhansien uhrien murhia.

Tämä kierros on ihanteellinen, jos olet kiinnostunut juutalaisten historiasta ja toisesta maailmansodasta, sillä kierroksen todellinen arvo on itse kierroksen lisäksi oppaan selityksissä.

Varaa juutalaiskorttelikierros

5. Kierros Tonavan mutkan varrella sijaitseviin kaupunkeihin

Esztergomin basilika| ©zolakoma
Esztergomin basilika| ©zolakoma

Tonavan mutka on yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä Budapestin lähellä. Se koostuu kolmesta pikkukaupungista: Esztergom, Visegrád ja Szentendre. Tällä kierroksella vierailet kaikissa kolmessa kohteessa ammattitaitoisen oppaan johdolla. Jos teet tämän retken toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, voit myös nauttia veneretkestä Szentendressä.

Jos haluat paeta Budapestin hälinää ja tutustua unkarilaisten nähtävyyksiin ja tapoihin, tämä kokopäiväretki (saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, italiaksi, saksaksi ja espanjaksi) on sinua varten. Parasta tällä kiertomatkalla on se, että kierroksen aikana vierailet monissa eri paikoissa, mikä antaa sinulle laajemman kuvan Unkarin maisemista ja Budapestin ympäristöstä.

Matkasuunnitelma

 • Esztergomin basilika: pääset Unkarin suurimpaan katedraaliin. Se tunnetaan myös nimellä Pyhän Adalbertin katedraali, ja se rakennettiin vuosina 1822-1869.
 • Visegrádin linnoitus: täältä on upeat näkymät kaupunkiin.
 • Szentendren keskusta: sinulla on aikaa kuljeskella sen mukulakivikaduilla, jotka ovat täynnä barokkitaloja ja käsityöläiskioskeja, joissa voit ostaa kaikenlaista ja keskustella omistajien kanssa.
 • Näkymät Tonavalle: jos menet toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, voit tehdä lyhyen laivamatkan Tonavalla, mutta muuten voit myös kävellä Tonavan rantaa pitkin ja nauttia rentouttavista näkymistä.

Varaa retki Budapestistä

6. Buda osa kaupunkikierrosta

Kalastajien linnake| ©Dennis Jarvis
Kalastajien linnake| ©Dennis Jarvis

Budapest on jaettu kahteen osaan, jotka vastaavat Tonavan erottamia kahta rantaa: Budaan ja Pestiin. Tämä kaksituntinen kävelykierros keskittyy Budan puolelle, parlamenttia vastapäätä olevalle rannalle.

Tämä kierros on ihanteellinen, kun haluat tutustua kaupunkiin yksityiskohtaisemmin, sillä muut kierrokset vievät sinut läpi koko Budapestin, kun taas tällä kierroksella keskitytään vain yhteen osaan kaupunkia. Sitten voit aina täydentää sitä kiertoajelulla, jossa keskitytään vastarannan nähtävyyksiin.

Matkasuunnitelma Buda-kierroksen

 • Gellertin linnoitus, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.
 • Fisherman's Bastion, uusgoottilainen terassi.
 • Matiaksen kirkko, jonka sisätilat ovat yksi kauneimmista kirkoista, joissa olen koskaan ollut.
 • Elisabeth-silta, joka on omistettu keisarinna Sissille (saat myös paljon tietoa hänestä tällä kierroksella).
 • Váci-katu, Budapestin tärkein katu (utca).

Varaa opastettu kiertoajelu Budassa

7. Budapestin bussikierros

Margaret Bridge| ©Osbornb
Margaret Bridge| ©Osbornb

Paikallinen opas noutaa sinut hotellista ja vie sinut bussikierrokselle Budapestin nähtävyyksiin, josta avautuvat panoraamanäkymät. Matkan varrella opas esittelee kaupungin eri nähtävyyksiä, selittää kunkin kohteen merkityksen ja käyttää keskeisiä paikkoja hyväkseen kertoakseen unkarilaisista tavoista.

Tämä Budapestin bussikierros kestää kaksi tuntia. Matkan varrella on useita pysähdyspaikkoja, joissa voit poistua bussista ja ottaa valokuvia. Kierroksen päätteeksi bussi jättää sinut keskeiselle paikalle, josta palaat hotellillesi omatoimisesti. Tämä vaihtoehto on ihanteellinen, kun haluat saada ensimmäisen yleiskuvan kaupungista, myös kauempana keskustasta sijaitsevista paikoista, ennen kuin tutustut kaupunkiin omaan tahtiisi.

Matkasuunnitelma Budapestin bussikierroksesta

 • Unkarin parlamentti
 • Pyhän Tapanin basilika
 • Margaretin saari
 • Margaret Bridge
 • Sankareiden aukio
 • Gellertin linnoitus
 • Tonava

8. Opastettu kierros Gödölön palatsissa ja hevosnäytös

Gödöllo Horse Show| ©julie corsi
Gödöllo Horse Show| ©julie corsi

Sissin kesäpalatsin opastetun kierroksen lisäksi pääset nauttimaan Unkarin taikana tunnetusta hevosnäytöksestä. Ratsastusperinne on syvään juurtunut tähän maahan, ja itse asiassa se oli yksi niistä asioista, jotka Itävallan keisarinna jakoi toisen kotimaansa kanssa, nimittäin rakkaus hevosiin.

Tämä retki Gödölön palatsiin ja hevosnäytökseen kestää noin viisi tuntia, ja se lähtee Budapestin keskustassa sijaitsevasta tapaamispaikasta (saat sähköpostiviestissäsi tiedon siitä, miten pääset perille ja mihin aikaan sinun on oltava paikalla, kun olet tehnyt varauksen verkossa). Hinta on 58 euroa, ja se sisältää kuljetuksen, liput palatsiin ja esitykseen, alueellisia välipaloja ja erikoistuneen oppaan palvelut.

Hevosnäytös järjestetään Budapestin ulkopuolella sijaitsevalla maatilalla, joten retki sisältää myös vierailun maatilalle, siellä tarjoiltavat unkarilaiset virvokkeet ja vaunukyydin. Jos pidät hevosista, tätä kokemusta ei kannata jättää väliin; tulet hämmästymään siitä, miten erinomaisesti hevosista huolehditaan ja miten tarkasti ne suorittavat paraatin.

Parasta tässä vierailussa on kokonaisvaikutelma, jonka saat kahdesta maan symbolista: keisarinna Sissistä ja hevosista.

Varaa opastettu kierros Sissin palatsiin

9. Budapestin kävely- ja veneretki

Budan linna| ©Dennis Jarvis
Budan linna| ©Dennis Jarvis

Kävelykierroksen ja Tonava-joen veneretken yhdistäminen on tämän kierroksen tärkein vetonaula. Näin voit tutustua useampaan nähtävyyteen ja saada erilaisen näkökulman Unkarin pääkaupunkiin. Sekä kävelykierroksella että laivakierroksella on selostus Budapestin maamerkeistä useilla kielillä.

Kokoontumis- ja päättymispaikka on yksi kaupungin keskeisimmistä paikoista lähellä Tonavaa. Tämä kierros on ihanteellinen aikapulasta kärsiville matkailijoille, jotka haluavat saada yleiskuvan kaupungista.

Matkasuunnitelma kävely- ja veneretkestä

 • Valtion oopperatalo
 • Suuri synagoga
 • Unkarin parlamentti
 • Ketjusilta
 • Pyhän Tapanin basilika
 • Sankareiden aukio
 • Budan linna
 • Citadel
 • Tonava
 • Unkarin tiedeakatemia
 • Matthias Fountain

Varaa opastettu kierros Budapestissa

10. Opastettu kierros Unkarin parlamentissa

Unkarin parlamentti| ©Anecia Coppack
Unkarin parlamentti| ©Anecia Coppack

Unkarin parlamentti on Budapestin kaupungin maamerkki. Se sijaitsee Tonavan Pestin puoleisella rannalla, ja se on Unkarin suurin rakennus ja yksi Unkarin tunnusomaisimmista rakennuksista sekä vaikuttavan arkkitehtuurinsa että merkityksensä vuoksi. Tällä kierroksella keskitytään vierailuun parlamentissa (sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan) ja sen ympäristössä.

Opas noutaa sinut hotellilta ja vie sinut parlamentin sisäänkäynnille, jossa nautit puolitoistatuntisesta opastetusta kierroksesta. Itse rakennusta koskevien tietojen lisäksi saat tietoa Unkarin politiikasta ja kuulet historiallisia kertomuksia, jotka tekevät tästä kaupungista entistäkin jännittävämmän. Valaistu parlamentti on pakko nähdä jossain vaiheessa matkaa.

Hienoa tässä kierroksessa on se, että sen avulla pääset lähelle hyvin tärkeää osaa kaupungin historiasta, johon olisi vaikea tutustua yksin.

Varaa opastettu kierros Budapestissa

11. Yökierros ja folklore-esitys

Budapest illansuussa
Budapest illansuussa

Unkari on suurten perinteiden maa, ja kansanperinne on yksi niistä. Olet varmasti nähnyt vain harvoja esityksiä, joita tämä yökierros show'n kanssa tarjoaa. Sinulla on myös mahdollisuus maistaa tyypillistä unkarilaista ruokaa folkloreshow'n aikana.

Opas noutaa sinut hotelliltasi ja vie sinut panoraama-autolla tutustumaan Budapestin tärkeimpiin valaistuihin muistomerkkeihin. Sen jälkeen on aika siirtyä ravintolaan, jossa on perinteinen kolmen ruokalajin illallinen juomineen; illallisen aikana voit nauttia tyypillisestä unkarilaisesta folklore-esityksestä.

Hienoa tässä kiertomatkassa on se, että se on tapa tutustua tämän kaupungin kulttuuriin sekä kulttuurisesti että gastronomisesti, ja se sisältää myös kiertomatkan, jolla pääset nauttimaan Budapestin yövalaistuksesta, jota et voi jättää väliin matkasi aikana.

Varaa Budapestin yökierros

12. Päiväretki Szentendreen, taiteilijoiden kylään

Taidetta kaduilla
Taidetta kaduilla

Vierailemme usein suurkaupungissa ja ihmettelemme, millainen on maan ympäristö, millainen Unkarin maisema todella on ja millainen on niiden asukkaiden elämäntapa, jotka eivät asu pääkaupungissa. Tällä päiväretkellä Szentendreen pääset tutustumaan tähän kaikkeen, ja vakuutan, että lopputulos ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Miksi tämä kaupunki eikä jokin toinen? Szentendre on yksi Budapestin suosituimmista kylistä, ja se tunnetaan käsityöläisistä, jotka valmistavat ja myyvät tuotteitaan täällä. Kylän keskusta on toki varattu vierailijoita varten, mutta jos menet hieman kauemmas, voit löytää kauniin järven, vuoristomaisemia ja perinteisiä unkarilaisia taloja.

Jos menet talvella, yllätyt siitä, miten vähän ihmisiä on kaduilla, mikä johtuu alhaisista lämpötiloista. Älä missaa tilaisuutta jutella käsityöläisten ja kauppiaiden kanssa; useimmat heistä ymmärtävät englantia ja ovat erittäin ystävällisiä. Parasta tällä kierroksella on intiimi kontakti paikallisiin käsityöläisiin, varsinkin jos lähdet talvella, jolloin kaduilla on vähemmän turisteja.

Mitä sisältyy Szentendren kiertueeseen

 • Ammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua koko kierroksen ajan.
 • Maistetaan kuuluisaa Lángos- eli unkarilaista paistettua leipää.
 • Jokiristeily, jos teet tämän matkan toukokuun ja syyskuun välisenä aikana.
 • Vierailut muinaisen roomalaisen kaupungin raunioille.

Varaa retki Budapestistä

13. Yksityinen kiertoajelu Tonavan mutkan varrella sijaitsevissa kaupungeissa

Auringonlasku Tonavan yllä
Auringonlasku Tonavan yllä

Tämä on VIP-kierros Tonavan mutkaan. Kierroksen aikana sinulla on opas, joka on varattu vain sinulle ja ryhmällesi ja joka noutaa sinut hotelliltasi ja jättää sinut hotellillesi koko päivän kestävän kierroksen jälkeen, kun olet tutustunut kolmeen Tonavan mutkan kaupunkiin: Esztergomiin, Visegrádiin ja Szentendreen.

Yksityisen kuljetuksen ja oppaan lisäksi pakettiin sisältyy lounas ja veneretki, jos retki tehdään toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. Tämän päivän aikana vierailet nähtävyyksissä, kuten Visegrádin linnoituksessa tai Esztergomin katedraalissa, joka on maan suurin, ja voit myös vierailla Szentendren käsityökioskeissa.

Tämän kiertomatkan todellinen lisäarvo on kuitenkin se, että voit kulkea omaan tahtiisi ja että sinulla on paikallinen opas, joka paitsi selittää kiertomatkan eri kohdat myös kertoo sinulle maan tavoista ja perinteistä. Kierroksen päätteeksi sinulla on paljon parempi käsitys Unkarista, jota olisi vaikea saada muilla tavoin.

Parasta tässä kiertomatkassa on henkilökohtainen palvelu ja mahdollisuus vierailla järjestäytyneesti useissa paikoissa, joissa olisi hyvin vaikea käydä yksin.

14. Päiväretki Balaton-järvelle

Balaton-järvi| ©Zoltán Bagi
Balaton-järvi| ©Zoltán Bagi

Balaton on yksi Unkarin kauneimmista maisemista. Se sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Budapestistä, ja se on matkan arvoinen. Sekä järvi että sen ympäristö ovat todellisia satumaisemia, joten tämä kokopäiväretki Balaton-järvelle on yksi parhaista vaihtoehdoista arvostaa maan kauneutta kaupunkien ja rakennusten ulkopuolella.

Lounaan voit nauttia itse, eikä se sisälly 65 euron retken hintaan; voit syödä sen missä tahansa Balatonin ravintolassa tai ottaa mukaan piknikin, jonka voit syödä samalla kun katselet järvelle. Kierros on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja ranskaksi. Parasta tällä kiertomatkalla on kontrasti Balaton-järven henkeäsalpaavien maisemien ja Budapestin kaupungin komeiden katujen välillä.

Mitä tämä kiertue sisältää?

 • Nouto Budapestin hotellista (paluu Budapestin keskustan keskeiseltä paikalta).
 • Kuljetus mukavassa, ilmastoidussa ajoneuvossa.
 • Vierailu Herendin posliinitehtaassa, jossa opit, miten perinteistä unkarilaista posliinia valmistetaan, ja voit halutessasi tehdä ostoksia.
 • Kahvi terassilla Herendissä
 • Ammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua koko matkan ajan ja kertoo sinulle tärkeimmistä nähtävyyksistä, joita näet matkan aikana, sekä maan ja sen asukkaiden paikallisista tavoista.

Varaa kiertue Budapestistä

15. Kierros Unkarin tasangoilla + ratsastusesitys

Albert Lugosi| ©Albert Lugosi
Albert Lugosi| ©Albert Lugosi

Olet varmasti nähnyt Budapestin-matkasi aikana monumentteja, jotka ovat jättäneet sinut sanattomaksi, ja löytänyt legendoja, jotka ovat saaneet sinut haluamaan tietää lisää tästä kaupungista ja sen kulttuurista. Siinä tapauksessa tämä retki Unkarin tasankoalueelle on täydellinen vaihtoehto saada lisäoppitunti unkarilaisesta elämästä ja tavoista. Miten? Pääset lähelle yhtä Unkarin tärkeimmistä perinteistä: ratsastusnäyttelyitä.

Kaikkien näiden aktiviteettien aikana ammattitaitoinen opas seuraa sinua päiväretkelläsi Unkarin suurille tasangoille tai Puszta-tasangoille Budapestin keskustassa sijaitsevasta kiinteästä tapaamispaikasta (sinulle ilmoitetaan sähköpostitse varauksen jälkeen). Kokemuksen kokonaishinta on 65 euroa. Parasta tässä kiertomatkassa on se, että se on loistava tapa päästä lähemmäksi Unkarin perinteitä ja ihmisiä, jotka pitävät niitä edelleen yllä.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Ratsastusakrobatiaesitys.
 • Vierailu Kecskemetin kaupungissa ja sen nähtävyyksissä, kuten synagogassa ja jugendtyylisessä kaupungintalossa.
 • Vierailu perinteisellä unkarilaisella maatilalla, jossa maistat tyypillistä tervetuliaisjuomaa, joka tunnetaan nimellä "aprikoosibrandy".
 • Vaunukyyti.
 • Kolmen ruokalajin lounas, johon kuuluu gulassikeitto ja elävää musiikkia.

Varaa retki Budapestistä

16. Yksityinen päiväretki Brastislavaan

Näkymät Bratislavan linnaan
Näkymät Bratislavan linnaan

Kolmen tunnin ajomatkan päässä Budapestistä on Slovakian pääkaupunki Bratislava. Oranssien kattojen, mukulakivikatujen ja valtavien linnojen kaupunki Bratislava on kokonsa vuoksi helposti saavutettavissa päiväretkellä Budapestistä Bratislavaan ja takaisin, etkä tule katumaan sitä tällä yksityisellä Bratislavan kiertomatkalla, johon sisältyy yksityinen paikallinen opas, joka esittelee sinulle kaupungin salaisuudet.

Sinulla on myös vapaata aikaa tutustua kaupunkiin kaikessa rauhassa, ennen kuin palaat Budapestiin ja tutustut Budapestin historialliseen keskustaan kuunnellen katumuusikoita tai nauttien drinkistä yhdellä ulkoilmaterasseista. Parasta tässä kiertomatkassa on oppaan henkilökohtainen palvelu (suosittelen sinua kysymään häneltä kaiken haluamasi ja ottamaan siitä kaiken irti) ja mahdollisuus tutustua eri kaupunkiin ja eri maahan mukavassa yksityiskuljetuksessa.

Matkasuunnitelma

Tämä retki koostuu kahdesta osasta: toisaalta opas esittelee sinulle Bratislavan opastetulla kierroksella sellaisia tärkeitä paikkoja kuin:

 • Mikaelin portti
 • Bratislavan linna
 • Grassalkovichin palatsi
 • Primusin palatsi

Mitä Bratislavan kiertomatkaan sisältyy

 • Yksityinen paikallinen opas, joka on yksinomaan sinun ja matkaseurueesi käytettävissä.
 • Yksityinen kuljetus Bratislavaan ja Bratislavasta sekä nouto ja nouto Budapestin hotellista.
 • Opastettu kaupunkikierros Bratislavassa
 • Lounas

Varaa retki Budapestistä

17. Järjestä kiertue Budapestissa

Budapestin ilmakuva
Budapestin ilmakuva

Mitä ottaa mukaan

Vaikka vierailisitkin Budapestissa kesällä, lämpötila on yleensä melko alhainen, ja useimmat kaupunkikierrokset tehdään kävellen. Mukavien kenkien lisäksi suosittelen pakkaamaan hyvän takin, jotta et joudu kiusaukseen hylätä kierrosta kesken matkan ja mennä kahvilaan kaakaolle.

Palkkaa aina viralliset oppaat

Budapestin keskeisillä paikoilla on tavallista, että paikalliset tarjoavat kaupunkikierroksia. Paikallinen voi antaa mielenkiintoisia vinkkejä vierailustasi, mutta muista, että monet heistä eivät ole erikoistuneita oppaita, jotka osaisivat kertoa sinulle kaupungin historiallisesta taustasta. Lisäksi jotkut eivät puhu sujuvasti muita kieliä, ja matkan aikana tulee kohta, jolloin tämä voi olla turhauttavaa. Kannattaa varmistaa, että varaat matkasi etukäteen.

Nauti gastronomiasta

Lopuksi suosittelen, että kysyt oppaaltasi suosituksia, erityisesti mitä tulee ruokaan. Budapestissa on erittäin halpaa syödä hyvin, mutta ruokien nimet eivät ole intuitiivisia; oppaasi antaa mielellään suosituksia makusi mukaan, mistä olet hyvin kiitollinen istuessasi ravintolaan syömään. Kaupungissa kadunnimet voivat olla hankalia jopa Google Mapsin avulla.

18. Jos olet kiinnostunut Budapestin kiertoajelusta, sinua kiinnostaa myös

Budapestin kylpylä| ©Alana Harris
Budapestin kylpylä| ©Alana Harris

Budapestin ympäristöön tutustuminen on hyvä suunnitelma, kun olet ottanut kaiken irti Unkarin pääkaupungista, mutta oletko tehnyt sen? Muista suunnitella retkiä vierailusi aikana, mutta älä unohda, että Budapestissä on paljon muutakin kuin mitä silmä näkee.

Jos haluat päättää matkasi Budapestin ikonisimmalla ja rentouttavimmalla kokemuksella, suosittelen vierailua Budapestin kylpylöissä.

UKK

 • Mitkä ovat parhaat päiväretket Budapestista?

  Tilastollisesti paras päiväretki on Tonavan mutka, johon sisältyy lounas, ja se on saanut korkeat pisteet ja erittäin myönteisiä arvioita vierailijoilta. Toisella sijalla on päiväretki Etyekin viinitarhoille, joka on saanut erittäin myönteisen arvion erinomaisten oppaiden, herkullisen viinin ja elämykseen panostetun huolellisuuden ansiosta. Tonavan mutkan kiertoajelu on luultavasti paras kokemus, koska siellä vieraillaan eri unkarilaisissa kaupungeissa Tonavan varrella, kun taas Etyek-kiertoajelulla saat syvällisen kuvan Napa Valleysta ja Unkarin Hollywoodista.

 • Mikä on Tonavan mutka?

  Tonavan mutka on viehättävä paikka Tonavan varrella, jossa sijaitsevat kuuluisat unkarilaiset kaupungit Szentendre, Esztergom ja Visegrád. Monet matkailijat tulevat tänne, koska se on paras tapa vierailla kolmessa kaupungissa ja kokea Unkarin maaseutu.

 • Kuinka kaukana Etyek on Budapestistä?

  Nämä kaksi paikkaa ovat vain 22 kilometrin päässä toisistaan, joten Unkarin viinialueelle pääsee Budapestistä vain 30-35 minuutissa. Tämä tekee siitä täydellisen paikan päiväretkelle Budapestistä ilman kohtuuttomia ponnisteluja.