Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Niagaran putoukset lasten kanssa: 11 parasta aktiviteettia

Niagaran putoukset tarjoavat täydelliset puitteet perheretkelle, olitpa sitten kiinnostunut luonnosta tai seikkailusta. Nähtävää riittää, joten olemme valinneet sinulle parhaat vaihtoehdot - nauti!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Niagaran putoukset lasten kanssa: 11 parasta aktiviteettia

Vierailu Niagaran putouksilla | © VV Nincic

Tiedät luultavasti jo , mitä Niagaran putouksilla kannattaa nähdä ja tehdä, mutta tiedätkö, miten räätälöidä vierailu pienimmille? Niagaran putoukset ovat ainutlaatuinen luontokohde. Jos ne kiehtovat aikuisia, lapset eivät ole kaukana perässä, ja on tavallista, että he ovat lumoutuneet putoavasta vedestä.

Lisäksi putousten ympärille on rakennettu erilaisia nähtävyyksiä ja vapaa-ajankeskuksia, jotka on suunniteltu tekemään vierailusta tässä luonnonpuistossa mahdollisimman paljon. Monet näistä nähtävyyksistä on tietysti suunniteltu erityisesti lapsille ja nuorille: kerromme niistä yksityiskohtaisesti, jotta voit suunnitella matkasi.

Millaisesta lomasta sitten haluatkin nauttia pienten lasten kanssa, valmistaudu unohtumattomaan pakomatkaan.

1. Seilaa Maid of the Mist -risteilyaluksella tai Hornblowerilla, ja tulet hämmästymään.

Matkusta sumun neito -laivalla| ©Rémi Boyer
Matkusta sumun neito -laivalla| ©Rémi Boyer

Molemmat risteilyt kulkevat samaa reittiä, mutta Maid of the Mist lähtee Amerikan puolelta ja Hornblower Kanadan puolelta. Ne voi erottaa toisistaan siitä, minkä väriset mackintossut saa kyytiin noustessa, ja ne ovat hyvin käytännölliset, sillä kahdenkymmenen minuutin aikana putousten lähelle pääseminen vie niin paljon aikaa, että sen lisäksi, että jää suu auki mahtavasta näytelmästä, kastuu myös.

Lapsilla (ja vähemmän lapsilla) on hauskaa. Molemmilla risteilyillä on useita kansia ja sisätiloja, joten voit nauttia esityksestä, vaikka sää ei olisi hyvä. Vaihtovaatteet vilustumisen välttämiseksi eivät kuitenkaan ole huono ajatus.

Varaa 2 päivän retki Maid of the Mist -risteilyaluksella

2. Vie lapset Cave of the Winds -luolaan ja anna hissin hämmästyttää heitä

Tuulten luolan alku| ©Deborah Osborne
Tuulten luolan alku| ©Deborah Osborne

Niagaran putousten näkymät ovat henkeäsalpaavat monista paikoista, mutta joen alajuoksulla on aivan erityinen paikka: Cave of the Winds. Jos varaat tämän retken joko osana järjestettyä retkeä tai omatoimisesti, lapset pääsevät hissillä tasanteelle, jolta avautuu yksi henkeäsalpaavimmista näköaloista putouksille.

Varoitetaan, että vesiputoukset ovat yläpuolellasi, joten voit varautua kastumaan - vaikka se tietysti lisääkin pienten lasten hauskuutta.

3. Tee yksi State Parkin vaelluksista nauttiaksesi henkeäsalpaavista maisemista

Whirlpool State Parkin näköala| ©Niagara Falls Page
Whirlpool State Parkin näköala| ©Niagara Falls Page

Jos lapsesi ovat ulkoilmaihmisiä, tämä retki sopii sinulle. Whirlpool State Park tarjoaa henkeäsalpaavan näköalan putouksille. Huipulle on vähän kiivetä, mutta se on sen arvoista, ja puiston huipulla on tilaa piknik-lounaalle Niagara-joelle - sitä ei kannata jättää väliin!

Lippuja ei tarvitse varata tai maksaa lisämaksua - seuraat vain merkittyjä polkuja pienimpien vauhdissa piknikalueille ja näköalapaikoille.

4. Anna heidän oppia tekemällä Bird Kingdomissa, lintuparatiisissa.

Scarlet ibises lintujen valtakunnassa| ©Gary J. Wood
Scarlet ibises lintujen valtakunnassa| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom on yksi Niagaran tunnetuimmista nähtävyyksistä, mikä ei ole yllättävää, sillä se on maailman suurin vapaasti lentävä lintutarha. Kyllä, aivan oikein: valtava rakennus, joka on perustettu vapaasti lentäviä lintuja varten.

Vierailu sisältää Niagaran putouksista ja linnuista kertovan näyttelyn, mutta suosituin osa on se, jossa pääset lähelle eläimiä - se on todella jännittävää! Lapset rakastavat papukaijojen ja arakoiden pitelemistä sylissä tai muiden eläinten, kuten käärmeiden, kilpikonnien tai jopa parrakas lohikäärmeiden, näkemistä läheltä. Jos teet hieman tutkimusta ennen matkaa, voit selittää lapsille, mitä eläimiä he näkevät, ja vierailusta tulee sekä opettavainen että hauska.

5. Kuka sanoi pelko? Rohkeimmille, köysirata!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Emmekö olekin kaikki tunteneet sen adrenaliinipöhinän, kun ajamme köysiradalla ja pysähdymme koskettamaan maata? Kuvittele, että kyseinen köysirata kulkee 70 km/h nopeudella alas Niagaran putouksia kohti - kokemus, jota et unohda!

Köysirata soveltuu lapsille seitsemästä ikävuodesta alkaen, mutta enintään 13-vuotiaiden lasten on oltava aikuisen seurassa. Odotatko sitä jo innolla? Liput voi ostaa Clifton Hillin juurella sijaitsevasta lipputoimistosta, ja ne maksavat noin 50 euroa per henkilö.

6. Kävele yhdessä Clifton Hillillä, joka on ainutlaatuinen katu

Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar
Clifton Hill Street| ©Jorge Láscar

Clifton Hill tunnetaan "maailman tunnetuimpana huvipuistokatuna" syystä: se on huvipuisto kymmenen minuutin päässä putouksilta. Lapsilla on hauskaa kummitustaloissa, dinosaurus-aiheisella minigolfradalla ja 54-metrisessä maailmanpyörässä, josta on kirkkaana päivänä näkymä... aina Ontarioon asti!

Clifton Hillissä on paljon löydettävää, olivatpa lapsesi maut mitkä tahansa. Aikuisille on myös matkamuistomyymälöitä ja museoita uteliaille: Guinnessin ennätysmuseo, Ripley's Museum ja 4D Theatre of Oddities. Täydellinen ja ihanteellinen suunnitelma, jos valitset kaksipäiväisen Niagaran putousten kierroksen päiväretken sijaan.

7. Vie heidät lounaalle Rainforest Cafeen, joka on pienten lasten suosikki

Sisällä Rainforest Cafe| ©Sue Thompson
Sisällä Rainforest Cafe| ©Sue Thompson

Me kaikki tiedämme, että lasten kanssa matkustettaessa ruoka voi olla hankala asia, mutta ei hätää, Clifton Hillin keittiö on myös hyvin monipuolinen. Vaikka ei ole koskaan pahitteeksi ottaa mukaan välipalaa tai pitää käsillä lasten lempivälipalaa, Clifton Hillissä on tarjolla kaikkea pikaruokailusta fine diningiin.

Ja jos haluat paitsi syödä myös kokea ainutlaatuisen elämyksen, käy Rainforest Caféssa: teemaravintolassa, jonka ovet avautuvat sademetsään. Sisällä on trooppinen tunnelma, jossa on kasvillisuutta, eläimiä, ääniä ja satunnainen ukkosmyrsky. Niagaran putouksilla on myös runsaasti ruokailumahdollisuuksia - tutustu niihin ennen kuin saavut puistoon!

8. Varmista, että he vievät kotiin matkamuiston näkymistä

Näkymä Skylon Towerin ravintolasta| ©Mark
Näkymä Skylon Towerin ravintolasta| ©Mark

Korkeudet eivät ole koskaan olleet näin lähellä: vain 52 sekunnissa Skylon Towerin hissi vie sinut ylimpään kerrokseen, joka on... 230 metrin korkeudessa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä ravintola sijaitsee vaihtuvassa kerroksessa, joten et jää mistään paitsi ruokailun aikana. Jos haluat tehdä kaikkesi ja varata helikopterikierroksen Niagaran putouksille, on olemassa vaihtoehto, joka sisältää lounaan tornissa.

Näköalatasanteelta näet putousten lisäksi laajan näkymän Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Erityisen suositeltavaa päivän päätteeksi, kun kaupungin valot alkavat syttyä - henkeäsalpaavaa!

9. Jos perhoset ovat sinun juttusi... tulet rakastamaan sitä!

Perhosten konservatorio lähellä putouksia| ©Robert Linsdell
Perhosten konservatorio lähellä putouksia| ©Robert Linsdell

Yhdeksän kilometriä Niagaran putouksista pohjoiseen sijaitsee perhoskonservatorio, jossa monet lajit lentävät neljänkymmenen hehtaarin alueella. Voit tarkkailla yli kahta tuhatta perhosta kuudestakymmenestä eri trooppisesta lajista.

Jos haluat, että lapset saavat täyden kokemuksen, suosittelen pukeutumaan kirkkaisiin väreihin, sillä perhoset kiinnostuvat todennäköisesti enemmän näistä väreistä ja tulevat istumaan, jotta lapset voivat tarkkailla niitä läheltä.

10. Kävele Niagara on the Lake: alueen helmi

Niagara on the Lake -järven kadut| ©A Yee
Niagara on the Lake -järven kadut| ©A Yee

Jos haluat viettää rauhallisen loman pienimpien kanssa, putousten pohjoispuolella on kaupunki, joka tarjoaa kuvankauniit puitteet. Se on nimeltään Niagara on the Lake sen yläpuolella olevan järven mukaan, ja sitä ympäröivät mökit, joissa on ilo kuljeskella.

Tässä pikkukaupungissa lapset voivat kävellä rauhassa Niagaran putousten ympärille muodostunutta kulttuuri- ja luontoympäristöä rauhallisemmassa ympäristössä. Pikkukaupungin maisema on hyvin hoidettu perheen kanssa vietettävää nähtävyyksien katselupäivää varten.

11. Nauti päivän päätteeksi ilotulituksesta

Ilotulitus putouksilla| ©Romain Pontida
Ilotulitus putouksilla| ©Romain Pontida

On sanomattakin selvää, että perjantaisin, lauantaisin ja juhlapäivinä Niagaran putousten ainutlaatuisesta ympäristöstä tekevät vieläkin erikoisemman ilotulitusnäytökset.

Vaikka näkymä Skylon Towerista on etuoikeutettu, ilotulituksesta voi nauttia täysin siemauksin putousten juurelta. Herkkua aisteille, niin lapsille kuin aikuisillekin, ja täydellinen päätös vierailulle.

Vinkkejä vesiputouksille suuntautuvan matkan järjestämiseen lasten kanssa

Lapset Niagarassa| ©Illini Gardner
Lapset Niagarassa| ©Illini Gardner

Suunnittele matkasi etukäteen

Koko perheen makujen yhteensovittaminen ei ole aina helppoa, varsinkaan lasten kanssa matkustettaessa, mutta kuten olet nähnyt, Niagaran putouksilla on kaikenlaisia nähtävyyksiä. Matkaa voi olla melkoinen elämys valmistella yhdessä, jotta pienimmätkin voivat osallistua valmisteluihin ja nauttia siitä jo etukäteen. Näin voitte kaikki valita, mistä pidätte eniten, ettekä jää paitsi mistään, mikä kiinnostaa teitä. Jos aloitat matkan suunnittelun yhdessä lasten kanssa, saat siitä kaiken irti!

Selitä, mitä he näkevät

Jos haluat saada siitä kaiken irti, voit antaa lapsille kontekstin, jonka avulla he voivat hyödyntää matkansa parhaalla mahdollisella tavalla. Voisit esimerkiksi katsoa Pixarin Up-elokuvan ja kannustaa heitä innostumaan Niagaran putouksista (vaikka Pixar ei perustanut elokuvaa Niagaran putouksiin, se on hyvä johdanto heille), tai jos lapsesi ovat hieman vanhempia, voit käyttää Pirates of the Caribbean -elokuvaa.

Hanki liput etukäteen

Tärkeintä on varata Niagaran putousten kiertomatka New Yorkista tai muualta etukäteen. Kun olette siellä, olipa kyse sitten illallisesta Skylon Towerissa tai Maid of the Mist -risteilystä, kannattaa varata tai hankkia liput etukäteen: näin vältytte jonoilta tai suoraan siltä, että joudutte ilman suunnitelmaa improvisoimaan, mikä voi olla hyvin turhauttavaa, varsinkin jos lapset ovat jo päättäneet, mitä haluavat. Nauttikaa!

Varmista, että heillä on asianmukaiset vaatteet ja jalkineet

Vierailu Niagaran putouksilla tarjoaa paljon aktiviteetteja sekä lapsille että aikuisille, mutta lapsille on vielä tärkeämpää, että he pukeutuvat mukaviin vaatteisiin, jotta he voivat nauttia täysillä.

Unohtumattomaksi kokemukseksi voi tehdä se, että varustat pienimmät niin, että jos he kastuvat putouksilla, heillä on jotain kuivaa (ota mukaan ylimääräinen pari sukkia) ja jos uskaltaudutte puistoihin, he voivat kävellä mukavasti (ei uusia kenkiä sinä päivänä, jotta he eivät hiertyisi kävellessä).