Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Sevillassa lokakuussa

Sevilla on yksi maan kauneimmista kaupungeista jopa lokakuussa, sillä syksy koristelee sen kauniilla ja ainutlaatuisilla väreillä.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Sevillassa lokakuussa

Sevilla | ©Kent Wang

Jos suunnittelet , mitä nähdä ja tehdä Sevillassa ja aiot vierailla siellä lokakuussa, huomaat, että tavanomaisten nähtävyyksien lisäksi kyseisinä päivinä järjestetään useita tapahtumia. Osa niistä liittyy 12. lokakuuta järjestettävään Amerikan löytämisen muistojuhlaan, johon Sevilla liittyy läheisesti.

Yksi tämän kuukauden eduista kaupungissa vierailulle on, että lämpötilat ovat melko leudot. Kesän helle on takanamme, mutta talven kylmyys ei ole vielä saapunut. Näin voit viettää suurimman osan ajasta ulkona.

1. Hyödynnä lämmintä säätä ja lähde pyöräretkelle

Sevillan pyöräretki| ©Katie Beuerlein
Sevillan pyöräretki| ©Katie Beuerlein

Ensimmäinen ehdotukseni on nauttia Sevillan yli 170 kilometrin pituisista pyöräteistä. Lokakuun leudon sään ansiosta nautit ajelusta ja samalla harrastat liikuntaa. Jos sinulla ei ole polkupyörää, älä huoli, saatavilla on julkinen pyörävuokrauspalvelu.

Voit varata opastetun pyöräretken tai ajaa omin päin. Suosittelen joka tapauksessa nauttimaan Guadalquivir-joen näkymistä, kun ajat Isabel II -sillan yli ja jatkat sitten Paseo de Cristóbal Colónia pitkin.

Kutsun teidät myös kulkemaan Real Maestranza -härkätaisteluareenan ohi, ja jos haluatte pitää tauon pyöräilystä, voitte tehdä sen menemällä härkätaisteluareenaan kuuluvaan museoon. Siellä näet valokuvia, jotka liittyvät härkätaistelun maailmaan.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä jos haluatte päättää kierroksen erityisellä tavalla, älkää unohtako mennä Guadalquivir-joen rantaan ja astua puutarhoihin. Sinulla on varmasti uskomaton päivä.

Varaa pyöräretki Sevillassa

2. Muistele matkaa, joka yhdisti kaksi eri maailmaa, vierailemalla Kristoffer Kolumbuksen muistomerkillä ja haudalla.

Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.
Sevillan katedraali ja Giralda| ©salva u.f.

Jos olet historian ystävä ja olet Sevillassa 12. lokakuuta, et voi jättää väliin vierailua Sevillan katedraalissa.

Oman taiteellisen arvonsa lisäksi sen alaosassa on Kristoffer Kolumbuksen hauta ja oikeassa ristikirkossa löytäjän kunniaksi pystytetty hautamuistomerkki, jossa merenkulkijan arkkua pitelee neljä Espanjan neljän suuren valtakunnan edustajaa, heraldikkoja.

Se on epäilemättä ehdoton nähtävyys, sillä kyseessä on historian kuuluisin merenkulkija, joka teki matkan, jonka ansiosta Espanja hallitsi puolta maailmaa.

Hyödyllistä tietoa Sevillasta

 • Missä: Sevillan katedraali, Avenida de la Constituciónilla.
 • Hinta: mielenkiintoinen opastettu kierros voi maksaa noin 30 €.
 • Aikataulu: tiistaista lauantaihin: klo 11:00-17:00 / sunnuntaisin: klo 14:30-18:00.

Varaa opastettu kierros Sevillan katedraalissa

3. Reitti Kolumbuksen Sevillan ja Amerikan löytämisen kautta

Intian arkisto| ©Anual
Intian arkisto| ©Anual

Koska olet päättänyt vierailla Sevillassa lokakuussa, jolloin vietetään Amerikan löytämisen muistojuhlaa, hyvä aktiviteetti olisi kiertää kaupunkia lyhyellä reitillä, joka sisältää joitakin tähän tapahtumaan liittyviä paikkoja.

Tämä ehdottamani reitti ei ole tyhjentävä, joten voit vapaasti lisätä muita tai poistaa ne, joita et halua tehdä.

 • Archivo de Indias: käynti Archivo de Indiasissa on historian ystävien ehdoton käyntikohde. Itse rakennus, vanha renessanssityylinen tavaratalo, on vierailun arvoinen, mutta jos menet sisälle, voit nähdä suuren määrän asiakirjoja, jotka liittyvät Amerikan löytämiseen ja sitä seuranneeseen siirtomaahallintoon.
 • San Pedron kappeli: sijaitsee katedraalin sisällä. Tänne on haudattu Diego Deza, Sevillan arkkipiispa, joka toimi välittäjänä Kristoffer Kolumbuksen ja katolisten hallitsijoiden välillä.
 • Virgen de la Antiguan kappeli: myös katedraalin sisällä. Etelä-Amerikan eri maiden lippujen lisäksi siellä on Juan Sebastián El Canon muistolaatta.
 • Real Alcázar: katedraalin tavoin vierailu Sevillan Real Alcázarissa on lähes pakollinen kaikille matkailijoille. Kolumbuksesta puheen ollen, tämä paikka erottuu edukseen, koska se oli paikka, jossa Kolumbus otettiin vastaan toisen matkansa jälkeen.

Varaa opastettu kierros Sevillan todelliseen Alcazariin

4. Vieraile jännittävässä navigointipaviljongissa.

Navigointipaviljonki.| ©Raul SG Bru
Navigointipaviljonki.| ©Raul SG Bru

Toinen paikka, jossa voi vierailla ympäri vuoden, mutta joka on erityisen tärkeä 12. lokakuuta, on navigaatiopaviljonki. Jos menet sinne, on myös hyvin todennäköistä, että löydät tapahtumia, jotka on järjestetty nimenomaan näinä päivinä.

Näyttelyt ja teatteriesitykset ovat yleisiä Pabellón de la Navegació -tapahtumassa tämän juhlapäivän aikana. Joten 12. lokakuuta voit nauttia tästä Guadalquivir-joen rannalla sijaitsevasta museotilasta.

Koska tämä paviljonki rakennettiin Sevillan maailmannäyttelyä varten, voit tietysti nähdä myös muita teemoja käsitteleviä teoksia ja osallistua täydentäviin aktiviteetteihin. Sinun tarvitsee vain mennä ja merkitä muistiin päivät, jolloin tapahtumia järjestetään.

Käytännön tietoja

 • Missä: Camino de los Descubrimientos, 2
 • Hinta: yleensä tapahtumat ovat maksuttomia

5. Uppoudu kulttuurien sekoitukseen Kansojen festivaalilla.

Kansakuntien festivaali| ©tegioz
Kansakuntien festivaali| ©tegioz

Koska vietät suuren osan päivästä vierailemalla esimerkiksi taidemuseossa, ehdotan, että etsit iltapäiväksi ja illaksi jotain kevyempää. Lokakuussa ei luultavasti ole mitään parempaa kuin Kansakuntien festivaali.

Tämä festivaali on ulkoilmamessut, joilla on kojuja, joissa on käsityö- ja gastronomisia tuotteita yli 50 kansakunnasta kaikista viidestä maanosasta.

Se järjestetään Sevillassa syksyllä syyskuun puolivälistä marraskuun alkuun. Jos siis vierailet Sevillassa lokakuussa, voit olla läsnä tässä kulttuuriliitossa, joka järjestetään Prado de San Sebastiánin puutarhassa Sevillassa.

Voit nauttia taide- ja musiikkiesityksistä, maistella herkullista ruokaa ja tutustua maalauksiin, veistoksiin ja antiikkiesineisiin eri puolilta maailmaa.

Parasta on se, että sisäänpääsy on ilmainen, myös esityksiin ja konsertteihin. Mitä sinä odotat? Lisää se Sevillan tekemisten listallesi.

Käytännön tietoja

 • Missä se on: Prado de San Sebastiánin puutarha
 • Hinta: sisäänpääsy on ilmainen
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin ja sunnuntaisin kello 11.00 - 24.00; perjantaisin, lauantaisin ja juhlapyhinä kello 11.00 - 1.00.

6. Osallistu Noche en Blanco (Valkoinen yö) -tapahtumaan

Liput Sevillan valkoiseen yöhön| ©Alba Navas
Liput Sevillan valkoiseen yöhön| ©Alba Navas

Jos olet Sevillassa lokakuun ensimmäisenä perjantaina, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että löydät mitään tekemistä. Sinä yönä löydät kaupungista monenlaista kirjallisuuteen, valokuvaukseen, musiikkiin ja niin edelleen liittyvää toimintaa.

Joka vuosi Sevillassa järjestetään La Noche en Blanco -tapahtuma, jonka tarkoituksena on kunnioittaa Sevillan ja Espanjan kulttuurialaa muisto-ohjelman avulla.

Tänä yönä kaupungin eri osissa järjestetään paljon kulttuuritoimintaa. Voit muun muassa ilmoittautua opastetuille kierroksille, oluenmaistiaisiin, näyttelyihin, teatteriin tai konsertteihin. Lähes kaikissa tapauksissa sisäänpääsy on ilmainen.

Mukana on useita instituutioita ja museoita, kuten taidemuseo, taide- ja tullimuseo, arkeologinen museo, Indian arkisto, Infanta Elenan maakunnan julkinen kirjasto ja muita.

7. Osallistu ikoniseen Sevilla Festiin

Ikoninen Sevillan juhla| ©iconicafest
Ikoninen Sevillan juhla| ©iconicafest

Jos olet käynyt opastetulla kierroksella Sevillassa, olet varmasti käynyt Plaza de Españalla, joka on yksi kaupungin tunnusomaisimmista muistomerkeistä. Vuoden 1929 Iberoamerikkalaisen näyttelyn aikana käyttöönotettu rakennus on syys-lokakuussa Icónica Sevilla Fest -festivaalin tapahtumapaikka.

Tämä festivaali, jota ei kannata jättää väliin, jos olet musiikin ystävä, koostuu konserttisarjasta, joka tuo kaupunkiin merkittäviä kansallisia ja kansainvälisiä artisteja. Puitteet lisäävät luonnollisesti tapahtuman kauneutta.

Se järjestetään syyskuun jälkipuoliskolta lokakuun alkupuoliskolle. Vierailunne aikana voitte siis vielä käyttää tilaisuutta hyväksenne kuunnella musiikin suuruuksia, esimerkiksi ZAZ:ia, Hombres G:tä, Leivaa ja muita.

Lisäksi festivaalilla on hienoimmalle gastronomialle omistettu tila, The Village. Tällä alueella festivaalikävijät voivat nauttia parasta ruokaa ja juomaa ennen ja jälkeen konserttien.

Käytännön tietoja

 • Missä: Plaza de España
 • Hinta: hinta vaihtelee taiteilijasta riippuen

8. Made in Sevilla" -käsityömessut

Käsityömessut
Käsityömessut "Made in Sevilla".| ©20Minutos

Syyskuussa järjestetään Made in Sevilla -luovien käsitöiden messut etuoikeutetussa ympäristössä, lähellä **katedraalia ja Archivo de Indias -**arkistoa. Jos etsit matkamuistoa kaupungista, tämä on paras paikka löytää se.

Näytteilleasettajia on yleensä yli 30, ja paikalliset käsityöläiset esittelevät muun muassa koru-, keramiikka-, nahka- ja keramiikkatuotteitaan.

Näitä messuja pidetään yhtenä koko maan tärkeimmistä, koska siellä esiteltävien tuotteiden laatu on korkea, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan näytteilleasettajiin.

Käytännön tietoja

 • Missä se on: Calle Fray Ceferino González
 • Hinta: Maksat vain siitä, mitä ostat.
 • Aukioloajat: klo 10.30-14.30 ja klo 17.00-21.00.

9. Maestranza-teatterin kausi alkaa

Maestranza-teatteri| ©Rafa Gallegos
Maestranza-teatteri| ©Rafa Gallegos

Vaikka Teatro de la Maestranzan kausi kestää useita kuukausia, se alkaa lokakuussa Orquesta Sinfónica de Sevillanesityksillä.

Jos olet musiikin ystävä, voit tämän kuukauden aikana osallistua myös oopperaesityksiin, flamencoesityksiin, tanssiin ja muihin laadukkaisiin tapahtumiin.

Varoitan teitä kuitenkin siitä, että lippuja ei ole helppo löytää, joten jos näette ohjelmassa jotakin, josta olette erityisen kiinnostuneita, suosittelen teitä ostamaan liput mahdollisimman pian.

10. Halloween Isla Mágicalla

Halloween Isla Magicassa| ©Antonio Fuentes Camacho
Halloween Isla Magicassa| ©Antonio Fuentes Camacho

Jos olet päättänyt matkustaa koko perheen kanssa ja etsit tekemistä Sevillassa lasten kanssa, et voi jättää väliin vierailua kaupungin teemapuistoon: Isla Mágica. Käytännössä koko lokakuun ajan puisto alkaa juhlia Halloweenia, vaikka suuret juhlat pidetäänkin 31. lokakuuta.

Koko Isla Mágica muuttuu ja koristellaan hautakivillä, lepakoilla, hämähäkinverkoilla, kurpitsoilla ja karmivalla valaistuksella yön laskeutuessa.

Lisäksi siellä järjestetään salaperäisiä esityksiä, ja lapsille (ja aikuisillekin) on järjestetty kauhukäytävä, josta he voivat nauttia peläten.

Käytännön tietoja

 • Missä: Rotonda Isla Mágica (Isla de la Cartuja),
 • Hinta: Aikuiset maksavat koko päivästä noin 24 €, kun taas lapset maksavat vain noin 18 €.
 • Aukioloajat: noin klo 12:00-22:00.

Sää Sevilla lokakuussa

Auringonlasku Sevillan katedraalissa| ©Gary Campbell-Hall
Auringonlasku Sevillan katedraalissa| ©Gary Campbell-Hall

Yksi Sevillan parhaista puolista lokakuussa on lämpötila. Muualla maassa on jo kylmenemässä, mutta Andalusian pääkaupungissa sää on yleensä melko leuto.

Keskimääräiset korkeimmat lämpötilat ovat 26 astetta ja matalimmat keskimäärin 14 astetta. Kuten näette, lämpötila on täydellinen kaduilla kuljeskeluun. Älä kuitenkaan unohda tarkistaa sääennustetta juuri ennen matkaa, jotta voit olla varmuuden vuoksi varuillasi.