Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka monta päivää Venetsian näkemiseen

Suunnitteletko matkaa Venetsiaan, mutta et ole varma, kuinka monta päivää tarvitset nähdäksesi kaupungin? Lue lisää!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Kuinka monta päivää Venetsian näkemiseen

Venetsia, Italia | ©Joshua Stannard

Venetsia on yksi Italian kauneimmista kaupungeista, ja siellä on ehdottomasti käytävä matkapäiväkirjassasi. Sen viehätysvoima piilee sen muinaisessa kulttuuriperinnössä, joka tuo mieleen tasavallan loistavat ajat, sekä sen siltojen ja kanavien taikuudessa. Se tunnetaan maailmalla Adrianmeren kuningattarena, eikä suotta.

Venetsiassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa! Menitpä mihin vuodenaikaan tahansa, löydät aina jotain mielenkiintoista ja hauskaa tekemistä. Mutta kuinka monta päivää kestää nähdä näin upea kaupunki?

3 päivää Venetsiassa on ihanteellinen lomamatka, mutta jos sinulla on vähemmän aikaa, voit järjestää vierailun näin.

1. Näe Venetsia päivässä

Grand Canal| ©Marco Paiano
Grand Canal| ©Marco Paiano

Venetsia on jännittävä kaupunki, jonka kauneus jää mieleen ja josta ei koskaan saa tarpeekseen. Monilla matkailijoilla ei kuitenkaan ole niin paljon aikaa kuin he haluaisivat nauttia "kanavien kaupungista" hitaasti, ja heidän on optimoitava aikansa nähdäkseen kohokohdat vain yhdessä päivässä.

Venetsian kaltaisessa vanhassa kaupungissa on helppo eksyä kaduille. Ei ainoastaan siksi, että ensikertalaisena et tunne niitä, vaan myös siksi, että joissakin kohdissa se voi muuttua pieneksi labyrintiksi.

Ota opastettu kierros

Jos sinulla on vain vähän aikaa nähtävyyksien katseluun, suosittelen, että otat kaiken irti Venetsian opastetulla kiertoajelulla ja tutustut sen tunnusomaisimpiin paikkoihin.

Opastettu kierros Venetsiassa takaa, että saat kaiken irti ajasta kaupungissa, ja ammattitaitoisen oppaan avulla saat lisää tietoa vierailukohteesi historiasta ja opit paljon mielenkiintoisia faktoja.

Jos olet yksin

Calatravan silta Grand Canalilla| ©Filippo Leonardi
Calatravan silta Grand Canalilla| ©Filippo Leonardi

Jos kuitenkin olet seikkailunhaluinen ja rakastat ajatusta löytää itse Venetsian kaduille kätketyt aarteet, älä epäröi ja tutustu kaupunkiin omaan tahtiisi. Vaikka päättäisitkin tutustua Venetsiaan omin päin, on aina hyvä idea laatia pieni reittisuunnitelma, joka opastaa sinua. Tässä se on!

  • Grand Canal: Nauti veden ympäröimän Venetsian lumoavista maisemista vaporettolla, joka näyttää sinulle joitakin kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, kuten Rialton sillan, Pyhän Markuksen aukion tai Ca' Rezzonicon.
  • Pyhän Markuksen aukio: Venetsian sydän. Siellä sijaitsee joitakin kaupungin ikonisimpia rakennuksia, kuten Dogen palatsi, Pyhän Markuksen basilika ja sen Campanile eli kellotorni.
  • Rialton silta: Tämä on Venetsian vanhin ja kuuluisin silta. 1800-luvulle asti venetsialaisilla ei ollut muuta tapaa ylittää Grand Canal. Ylitä se, jotta voit ottaa kuvia ja päästä Rialton markkinoille, jotka ovat hyvin värikäs paikka erityisesti keväällä ja kesällä.
  • Santa Maria della Saluten kirkko: Yksi Venetsian tärkeimmistä kirkoista. Se pystytettiin kiitokseksi Neitsyt Mariaa kohtaan 1500-luvulla kaupunkia tuhonneen ruttoepidemian päätyttyä. Sen kupoli näkyy monesta eri paikasta.
  • Huokausten silta: Pyhän Markuksen aukion takana sijaitsee tämä kuuluisa silta, joka on saanut nimensä surullisesta kävelystä, jonka vangit kävivät viimeisen kerran ennen teloitusta.

Nämä ovat joitakin niistä paikoista, jotka voit nähdä Venetsiassa yhden päivän aikana. Jos haluat tietää loput, suosittelen lukemaan postauksen Venetsia päivässä, josta löydät oppaan, jolla saat kaiken irti vierailustasi.

Varaa kiertoajelu Venetsiassa

2. Näe Venetsia kahdessa päivässä

Sisäänkäynti Pyhän Markuksen basilikaan| ©Mark Huguet
Sisäänkäynti Pyhän Markuksen basilikaan| ©Mark Huguet

Jos aiot viettää Venetsiassa vähintään kaksi päivää, voit nauttia kaupungin viehätyksestä hitaammassa tahdissa ja ilman kiirettä.

On kuitenkin välttämätöntä optimoida aika, jotta voit nähdä mahdollisimman paljon nähtävyyksiä.

1. Mitä tehdä ensimmäisenä päivänä?

Ota opastettu kierros ensimmäinen päivä

Vaikka haluaisitkin nähdä Venetsian kahdessa päivässä, suosittelen opastettua kaupunkikierrosta ensimmäisenä päivänä, jotta voit saada tuntumaa Venetsian historiaan ja kulttuuriin. Etenkin, jos olet siellä ensimmäistä kertaa.

Koko kierroksen ajan sinua seuraa ammattitaitoinen opas, joka näyttää sinulle Venetsian tunnusomaisimmat paikat, jotka ovat tehneet Venetsiasta maailmankuulun (kanavat, kirkot, sillat), ja kertoo samalla kiehtovia tarinoita ja erittäin mielenkiintoisia anekdootteja kaupungista, joka tunnetaan "Adrianmeren kuningattarena".

Lopussa voit aina palata takaisin ja nähdä omaan tahtiisi kaikki ne muistomerkit, jotka kiinnittivät huomiosi opastetun kierroksen aikana, ja ottaa niin monta kuvaa kuin haluat.

Mitä kiertoajelulla voi nähdä?

Opastetut kierrokset alkavat yleensä Pyhän Markuksen aukiolta, joka on Venetsian sydän ja jossa sijaitsee joitakin sen edustavimpia rakennuksia, kuten Pyhän Markuksen basilika ja Campanile, Dogen palatsi, Kellotorni ja Correr-museo. Napoleon Bonaparte kutsui sitä "Euroopan kauneimmaksi salongiksi", joten tarvitset kameran, jossa on täysi akku, jotta voit ikuistaa kaikki matkan varrella näkemäsi ihmeet.

Sen jälkeen sinulla on aikaa kierrellä kaupungin kapeilla kaduilla ja kauniilla kanaaleilla ja nähdä muita nähtävyyksiä, kuten Rialton silta ja Huokausten silta.
Opastetun Venetsian kierroksen jälkeen sinulla on vapaa-aikaa, jonka voit viettää haluamallasi tavalla, olipa kyse sitten ostosten tekemisestä, vaporetton kyydistä Grand Canal -kanaalin risteilylle tai Spritzin, suositun venetsialaisen aperitiivin, nauttimisesta paikallisten tapaan.

2. Mitä tehdä toisena päivänä?

Murano| ©Kevin Charit
Murano| ©Kevin Charit

Toisen päivän Venetsiassa voi viettää aamupäivällä tutustumalla sisälle joihinkin rakennuksiin, jotka näitte edellisenä päivänä opastetulla kaupunkikierroksella, kuten Dogen palatsiin, Pyhän Markuksen basilikaan, Dogen palatsiin tai Pyhän Markuksen aukiolla sijaitseviin museoihin.

Iltapäivällä voitte tehdä kierroksen Venetsian laguunin kolmelle kuuluisimmalle saarelle (Burano, Torcello ja Murano) - ne ovat uskomattomia! Kierroksen aikana sinua seuraa ammattitaitoinen opas, ja sinulla on mahdollisuus vierailla tehtaassa, jossa valmistetaan kuuluisaa Muranon lasia, nähdä Venetsian ensimmäinen katedraali Torcellossa tai ostaa kauniita käsintehtyjä pitsitavaroita Buranossa.

Paluumatkalla Venetsian keskustaan haluat varmasti pitää tauon intensiivisen nähtävyyksien katselupäivän jälkeen - on aika herkutella herkullisella italialaistyylisellä illallisella ravintolassa!

Kuten huomaat, kaksi päivää Venetsiassa riittää paljon, mutta tekemistä riittää vielä enemmän! Jos haluat tietää, suosittelen, että katsot postauksen Venetsia kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Varaa kiertoajelu Venetsiassa

3. Näe Venetsia kolmessa päivässä

Kiertoajelu Buranossa| ©Peter Visser
Kiertoajelu Buranossa| ©Peter Visser

Ihanteellinen tapa nauttia Venetsiasta kaikessa rauhassa on viettää kaupungissa 3 päivää. Näin ehdit nähdä useimmat keskustan nähtävyydet, harrastaa muutamaa aktiviteettia ja jopa tehdä retken.

1. Mitä tehdä ensimmäisenä päivänä?

Ota opastettu kierros ensimmäinen päivä

Vietitpä Venetsiassa yhden tai kolme päivää, suosittelen ensimmäisenä päivänä opastettua kaupunkikierrosta, jotta saat ensimakua "Adrianmeren kuningattaren" kulttuurista ja historiasta, varsinkin jos et ole käynyt täällä aiemmin.

Näin optimoit aikasi mahdollisimman hyvin ja saat tarvittavat puitteet tutustua paremmin kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin, jotka ovat tehneet kaupungista maailmankuulun.

Lisäksi saat kuulla lukuisia uskomattomia anekdootteja ammattitaitoiselta oppaalta, joka on mukana. Lyhyesti sanottuna kaikki opastetun kierroksen aikana näkemäsi toimii pohjana loppumatkalle.

Yleensä opastetut kierrokset alkavat Pyhän Markuksen aukiolta, jota pidetään Venetsian sydämenä, koska siellä sijaitsevat useat Venetsian pakolliset nähtävyydet, kuten Correr-museo, Kellotorni, Dogen palatsi, Pyhän Markuksen basilika ja Campanile.

Iltapäivällä, lounaan jälkeen ikonisen Pyhän Markuksen aukion ympärillä, voit jatkaa matkaa Venetsian keskustan läpi ja kulkea takaisin ja ihailla kaikkia aamulla näkemiäsi muistomerkkejä omaan tahtiin ja yksityiskohtaisesti. Saat upeita valokuvia!

2. Mitä tehdä toisena päivänä?

Toisen päivän aamun voit viettää opastetulla kierroksella Muranossa, Buranossa ja Torcellossa, jotka ovat Venetsian laguunin kolme kuuluisinta saarta. Kierroksen aikana vierailet Buranon kalastajasaarella, Venetsian ensimmäisessä katedraalissa Torcellossa tai Muranon kuuluisissa lasipajoissa. Se on erittäin täydellinen kokemus, ja saat upeita kuvia albumiin.

Kun olet ollut koko aamupäivän ulkona ja palaat kierroksen jälkeen kaupungin keskustaan, haluat varmasti kerätä voimiasi menemällä syö mään johonkin halpaan ravintolaan.

Palaa sen jälkeen hotelliin rentoutumaan ja osallistu sitten Venetsian gastronomiselle kierrokselle paikallisen oppaan johdolla, jossa voit tutustua alueen parhaisiin viineihin ja tyypillisiin ruokiin. Venetsia on kuuluisa merenelävistään ja jäätelöstään, joten saat varmasti rahoillesi vastinetta!

3. Mitä nähdä kolmantena päivänä?

Dogen palatsin julkisivu, Venetsia| ©Son of Groucho
Dogen palatsin julkisivu, Venetsia| ©Son of Groucho

Toisen Venetsiassa vietetyn päivän aamun voit viettää tutustumalla sisälle joihinkin rakennuksiin, jotka näit edellisenä päivänä järjestetyllä opastetulla kaupunkikierroksella, kuten Dogen palatsiin, Pyhän Markuksen basilikaan tai Pyhän Markuksen aukiolla sijaitseviin museoihin.

Nähtävyyksien katselu on aika nälkäistä! Odotat varmasti innolla lounastaukoa kierroksen päätteeksi. Koska tämä on viimeinen päiväsi kaupungissa, jää lounaalle Pyhän Markuksen basilikan lähelle nauttimaan upeista näkymistä.

Pitkän lounastauon sijaan voit käyttää tämän ajan ostosten tekemiseen Venetsian kaduilla, venetsialaiseen musiikkikonserttiin tai oman karnevaalinaamion tekemiseen - vaihtoehtoja on loputtomasti!

Unohtumattoman Venetsian-matkan päätteeksi et voi jättää väliin romanttista gondoliajelua pitkin kanavia, jotka ovat tehneet kaupungista maailmankuulun. Auringonlaskun katselu Venetsian palatsien ja kirkkojen yllä vedestä käsin on vertaansa vailla, kokemus, jonka muistat koko elämäsi ajan!

Nämä ovat mielenkiintoisimpia ja hauskimpia asioita, joita Venetsiassa voi tehdä. Jos pidit näistä ehdotuksista, älä jätä väliin Venetsia 3 päivän päästä -postausta, josta löydät paljon lisää hienoja ideoita.

Varaa kiertoajelu Venetsiassa