Penan palatsi -päiväretket Lissabonista

Vierailu Penan palatsissa on ylellinen ja värikäs pysähdyspaikka Lissabonin matkallasi. Tässä kerrotaan, miten voit vierailla siellä kiertomatkalla tai omatoimisesti.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Penan palatsi -päiväretket Lissabonista

Penan palatsi | ©Mark Lawson

Puolen tunnin ajomatkan päässä Lissabonista on Sintra, joka on täynnä maailmanperintökohteeksi julistettuja linnoja ja palatseja ja jonka puitteet sopivat satuihin. Sen tärkein nähtävyys on Penan palatsi, Portugalin suurin romantiikan edustaja.

Täydellinen valinta

Sintra Pena Palace Liput

Vieraile Penan palatsissa Sintrassa ilman jonoja tai odotusaikaa.

Tutustu tähän upeaan arkkitehtuuriteokseen, joka on todellinen portugalilaisen romantiikan ilmentymä. Palatsi on täynnä tyylejä sekä sisustuksessaan että kokoelmissaan. Tutustu sen puutarhoihin ja Eldan kreivittären salaperäiseen huvilaan.

Ylläty tämän palatsin omaperäisyydestä, joka oli aikoinaan 1500-luvun luostari ja jonka Ferdinand II teki omakseen. Omalaatuinen sekoitus romantiikan, renessanssin, manueliinin ja arabien tyyliä tekee siitä yhden Sintran tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Vieraile sen 200 hehtaarin puutarhoissa, joissa elää yhdessä 500 puulajia eri puolilta maailmaa.

Voit myös vierailla Eldan kreivittären huvilassa, joka kätkee sisäänsä anekdootteja ja uteliaita tarinoita.

Suositellaan, jos... haluat varmistaa pääsyn yhdelle Portugalin tärkeimmistä muistomerkeistä, joka vastaanottaa satoja kävijöitä joka päivä. Jos ostat lippusi etukäteen, sinun ei tarvitse jonottaa tai odottaa, vaan voit vain nauttia olostasi.

.

Varaa järjestetty retki Lissabonista

Näkymä Quinta da Regaleiran puutarhasta.| ©Shadowgate
Näkymä Quinta da Regaleiran puutarhasta.| ©Shadowgate

Penan palatsi on Sintran tärkein nähtävyys, mutta se ei ole ainoa. Tässä kaupungissa on monia muitakin palatseja ja kulmia, jotka ovat täydellisen vierailun arvoisia. Tässä on opas kaikista Sintran retkivaihtoehdoista Lissabonista.

Vaihtoehtoja on erilaisia ja eri hintaisia; suosittelen, että katsot ja valitset sellaisen, johon sisältyy vapaa-aikaa tutustua Sintran historialliseen keskustaan kaikessa rauhassa ja erikoistunut opas, joka voi valistaa sinua sellaisten paikkojen historiasta kuin Penan palatsi, Sintran kansallinen palatsi, Quinta da Regaleira tai maurilaislinna.

Päiväretki Sintraan ja Cascaisiin

Varaa päiväretki Sintraan ja Cascaisiin Lissabonista. Tällä retkellä voit vierailla näiden vertauskuvallisten kaupunkien tärkeimmissä paikoissa. Kuljetuksen lisäksi aktiviteettiin sisältyy paikallinen opas ja sisäänpääsy Penan kansallispalatsiin.

Tämä vaihtoehto on yksi täydellisimmistä ja sopivimmista, jos haluat tutustua Sintraan perusteellisesti ja jättää sen tärkeimmät nähtävyydet näkemättä. Parasta on epäilemättä se, että saat asiantuntevan oppaan, joka saa sinut tutustumaan Penan palatsiin aivan eri tavalla kuin jos kävisit siellä omin päin, samoin kuin Cabo da Rocan kallioihin ja Cascaisin rannoille.

Sintran, Cascaisin, Penan palatsin, Cabo da Rocan ja Regaleiran kierros

Tällä retkellä vierailet myyttisissä Sintran ja Cascaisin kaupungeissa, mutta tutustut myös luonnonnähtävyyksiin, kuten Cabo da Rocan kallioihin, Boca do Infernoon tai Praia do Guinchoon...

Tämä aktiviteetti ei sisällä sisäänpääsymaksuja Penan palatsiin ja Quinta da Regaleiraan. Tutustut kuitenkin molempiin palatseihin omatoimisesti ja oppaan selitykset keskittyvät muihin turistikohteisiin. Tämä retki sopii erinomaisesti pienille ryhmille ja matkustajille, joilla on vähän aikaa matkansa aikana.

Varaa retki Sintraan, Cascaisiin ja Regaleiraan

Näin ostat liput Penan palatsiin verkossa

Penan palatsi, Sintra| ©Katia De Juan
Penan palatsi, Sintra| ©Katia De Juan

Voit ostaa lippuja Penan palatsiin aikuisille, lapsille, nuorille ja eläkeläisille eri hinnoin sesongin mukaan. Näillä lipuilla sinun ei tarvitse jonottaa, mutta huomaa, että ne sisältävät vain pääsyn palatsiin ilman opastettua kierrosta.

Varaa liput Penan palatsiin

Varaa opastettu kierros Penan palatsiin Lissabonista

Penan palatsi|©Henry Guilherme
Penan palatsi|©Henry Guilherme

Jos matkustat Sintraan Lissabonista, on parasta varata opastettu kierros Penan palatsiin verkossa. Näihin retkiin sisältyy edestakainen kuljetus Lissabonista, vierailu Penan palatsiin (joskus sisäänpääsyn kanssa tai ilman) ja kierros alueen muihin nähtävyyksiin.

Varaa liput Penan palatsiin

Näin ostat liput Penan palatsin lipputoimistosta

palacio da pena -lipputoimisto|©Ernst Schwyter
palacio da pena -lipputoimisto|©Ernst Schwyter

Palatsi aukeaa klo 9.00, mutta aukioloajat voivat muuttua kauden mukaan. Jos on sesonkiaika, suosittelen saapumaan ajoissa jonojen välttämiseksi. Suoraan lipputoimistoon menemisen riskinä on, että jono on liian pitkä, joten en suosittele tätä vaihtoehtoa. Mitä tulee hintaan, liput maksavat 14 euroa aikuiselta lipunmyyntipisteessä.

Jos sinua ei huvita käydä palatsin sisällä (mikä on mielestäni virhe, koska olet siellä), sinun on hyvä tietää, että on mahdollisuus käydä vain puutarhoissa, Da Penan puistossa. Molemmissa tapauksissa on alennuksia yli 65-vuotiaille ja alle 18-vuotiaille sekä erikoishinta, jossa yhdistetään kahden aikuisen ja kahden lapsen liput alennettuun hintaan.

Varaa liput Pena-palatsiin

Vinkkejä vierailun järjestämiseen Penan palatsissa

Yksityiskohta ulkoarkkitehtuurista| ©Mark Lawson
Yksityiskohta ulkoarkkitehtuurista| ©Mark Lawson

Miten Sintraan pääsee Lissabonista

Penan palatsi sijaitsee Sintran kaupungissa, hyvin lähellä Lissabonia. Jos yövyt pääkaupungissa ja haluat päästä Sintraan, siihen on kaksi tapaa: voit ottaa junan Lissabonin Rossio-asemalta ja päästä Sintraan 40 minuutissa viiden euron hintaan tai voit vuokrata järjestetyn retken, joka näyttää sinulle Palacio da Penan lisäksi myös Sintran kohokohtia. Kannattaa muistaa, että Palacio da Pena sijaitsee kukkulan huipulla. Sinne pääsee bussilla Sintran keskustasta, mutta perillä on kiivettävä jyrkkää mäkeä ylös (kahden tai kolmen euron hintaan voit ottaa kuljetuksen). Yksityisajoneuvot eivät saa nousta ylös, vain turistiautot.

Vierailun kesto

Pena-palatsin vierailu käsittää sisä- ja ulkotilat sekä puutarhat. Puutarhat ovat valtavat, joten jos haluat nähdä ne kunnolla, varaa matkastasi noin kaksi ja puoli tuntia.

Vierailuajat

Palatsi avataan yleensä klo 9.30 ja puutarhat klo 9.00. Puisto sulkeutuu klo 20.00 ja palatsi klo 18.30, mutta viimeiset liput molempiin kohteisiin myydään tuntia ennen sulkemisaikaa. Jos aiot ostaa liput lipputoimistosta, suosittelen menemään sinne hyvissä ajoin, jotta et jää paitsi tai joudu odottamaan pitkiin jonoihin.

Penan palatsi lasten kanssa

Lapsilla on hauskaa kierrellä palatsin sisätiloissa sijaitsevia saleja, ja myös julkisivun kirkkaat värit tekevät heihin vaikutuksen. Älä epäröi ottaa heitä mukaan tälle vierailulle, mutta ota huomioon, että he eivät ehkä jaksa kiivetä sisäänkäynniltä kukkulalle, vaikka he voivat aina ottaa kuljetuksen.

Varaa liput Penan palatsiin

Mitä nähtävää Penan palatsissa Sintrassa on?

Kuusikulmainen sali| ©Vitor Oliveira
Kuusikulmainen sali| ©Vitor Oliveira

Portugalin Ferdinand II tilasi Sintran palatsin vuoden 1755 maanjäristyksessä tuhoutuneen vanhan luostarin raunioille. Portugalin monarkki rakastui vaimonsa Maria II:n kanssa tekemänsä matkan aikana Sintran kaupunkiin ja loi tämän ihmeen, josta suosittelen, ettet jätä väliin seuraavaa:

Penan palatsin ulkoarkkitehtuuri

Tämä on asia, joka ei jää huomaamatta Sintran kävijöiltä. Sen lisäksi, että palatsi sijaitsee jyrkänteen päällä, mikä jo itsessään on visuaalinen nähtävyys, on myös sen silmiinpistävät ja omaperäiset värit. Näyttämö on nähtävyys ja etuoikeus valokuvauslinsseille.

Palatsin puutarhat

Siellä on yli 500 puu- ja kasvilajia eri puolilta maailmaa. Hanki puutarhan kartta ennen kierroksen aloittamista, sillä siellä on useita suihkulähteitä ja rakennuksia, joissa kannattaa vierailla. Kaikista merkittävin on kreivittären chalet eli Casa do Regalo, kaksikerroksinen puurakennus, jonka Ferdinand II tilasi toiselle vaimolleen.

Palatsin sisällä

Niin viehättävä kuin Penan palatsin ulkoasu onkin, et voi olla huomaamatta sen sisätiloja. Jos osallistut järjestetylle kierrokselle, opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kierrosta varten, muuten saat kartan sisäänkäynniltä ja voit vuokrata ääniopastimen kahdella eurolla.

Vanha hieronymiittiluostarin rakennus

Tämä on ensimmäinen asia, jonka näet, kun ohitat keskusluostarin. Ennen kuin se oli Portugalin monarkkien käyttöön tarkoitettu talvipalatsi, nykyisessä Penan palatsissa sijaitsi luostari, ja tämä on yksi luostarin harvoista jäljellä olevista huoneista.

Arabisali

Yksi kuningattaren asuintilojen merkittävimmistä huoneista. Mieti sen kattoja kaikessa rauhassa, äläkä jätä väliin Triton-ikkunaa, joka on suunniteltu maailman luomisen vertauskuvaksi. Se on eräänlainen puoliksi ihminen, puoliksi kala -hirviö, ja kuningattaren terassilta näet sen lähietäisyydeltä.

Anan matkavinkki

Lipunmyynnistä palatsin sisäänkäynnille on jyrkkä nousu, voit ottaa 2-3 euron hintaisen kuljetuksen. Yksityisautoilla ei saa ajaa ylös.