Lissabonin lentokenttäkuljetukset

Kerron teille, mitkä ovat mahdollisuudet päästä hotelliinne Lissabonin lentokentältä, ottakaa huomioon!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Lissabonin lentokenttäkuljetukset

Odottelu lentokentällä | ©Artur Tumasjan

Lissabonin lentoasema on Portelan lentoasema, joka tunnetaan myös nimellä Humberto Delgado. Se sijaitsee seitsemän kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä on erittäin helppo päästä keskustaan. Näin.

Vaihtoehtoja päästä Lissabonin lentokentältä kaupungin keskustaan

Air Portugalin lentokone lähdössä Lissabonin lentoasemalta| ©Catarina Madureira
Air Portugalin lentokone lähdössä Lissabonin lentoasemalta| ©Catarina Madureira

Lissabonin lentoasemalta on melko hyvät yhteydet; sinulla on useita julkisia liikennevaihtoehtoja, ja voit varata ovelta ovelle -kuljetuspalvelun etukäteen:

Yksityinen kuljetus lentokentältä hotelliin Lissabonissa

Yksityinen kuljetus| ©Humphrey Muleba
Yksityinen kuljetus| ©Humphrey Muleba

Tämä on nopein palvelu, ja se on myös henkilökohtainen; se toimii aivan kuten yhteiskuljetus, mutta kuljettaja ottaa vain sinut ja kanssasi matkustavat henkilöt kyytiin ja ajaa suoraan hotellillesi ilman muita pysähdyksiä. Yksityiset kuljetukset lentokentältä hotelliin ovat yleensä kalliimpia useimmissa Euroopan kaupungeissa, mutta täällä niitä saa jo 59.

Miten se toimii

Tällä vaihtoehdolla voit olla hotellissasi Lissabonissa noin 30 minuutissa. Voit luottaa tähän noutopalveluun riippumatta siitä, minä päivänä ja mihin aikaan lentosi saapuu. Sinun tarvitsee vain tehdä varaus verkossa, antaa lentotietosi, jotta kuljettaja voi tavata sinut saapuessasi, hotellisi osoite ja yhteystietosi, jotta voit ottaa yhteyttä kuljettajaan ja palvelua tarjoavaan kuljetusyritykseen, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia.

Ajoneuvoissa on ilmastointi, ne on mukautettu pyörätuoleille ja lastenvaunuille, ja niissä on riittävästi tilaa matkatavaroille (tavallisesti yksi matkalaukku ja yksi käsilaukku matkustajaa kohti, mutta jos sinulla on ylimääräisiä matkatavaroita, ilmoita siitä meille varauksen yhteydessä sähköpostitse). Voit kommunikoida kuljettajan kanssa englanniksi tai ranskaksi sekä portugaliksi.

Jos lentosi saapuu yöllä, harkitse yksityisen tai yhteiskuljetuksen varaamista etukäteen; se on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa.

Yksityinen kuljetus takaisin lentokentälle

Jos haluat yksityisen kuljetuksen hotellista lentokentälle, voit myös pyytää sitä ennen matkaa tai sen aikana. Sovi kuljettajan kanssa, että hän noutaa sinut hotellista ja vie sinut lentokentälle hyvissä ajoin, jotta et myöhästy lennolta ja joudu kiirehtimään koneeseen.

Muut vaihtoehdot

Tämä vaihtoehto on voimassa myös Cascaisin tai Estorilin kaupungeissa.

Varaa yksityinen kuljetus Lissabonin lentokentältä

Yhteiskuljetus lentokentältä hotellillesi Lissaboniin

Lissabonin lentoaseman terminaalin sisällä| ©Daniel
Lissabonin lentoaseman terminaalin sisällä| ©Daniel

Jos haluat päästä lentokentältä hotelliisi ilman, että sinun tarvitsee kuljeskella kaduilla tai etsiä bussi- ja metroyhteyksiä, yhteiskuljetus Lissabonin lentokentältä on vaihtoehto, joka voi olla erittäin edullinen ja joka on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä.

Miten se toimii

Ammattitaitoinen kuljettaja ottaa sinut vastaan lentokentällä ja vie sinut hotellillesi ilmastoidussa ajoneuvossa (arvostat tätä varmasti, kun nouset maihin Lissabonissa ja tunnet kaupungin kosteuden, varsinkin jos matkustat kesällä). Palvelu on yksinkertainen: voit tehdä varauksen verkossa etukäteen, kun tiedät lentotietosi, ja kuljettaja odottaa sinua lentoasemalla, ottaa useita matkustajia kyytiin ja vie sinut hotellillesi.

Tämän palvelun edut

Tämän palvelun tärkein etu on matkan mukavuus sekä matkatavaroille käytettävissä oleva tila (jos sinulla on erityisiä matkatavaroita, sinun tarvitsee vain ilmoittaa siitä varausta tehdessäsi sähköpostitse). Yhteiskuljetus on saatavilla alkaen , joten se on paljon halvempi kuin muut vaihtoehdot, kuten taksit, Cabify tai Uber.

Jaettu kuljetus takaisin lentokentälle

Voit myös varata noutopalvelun hotellista ja yhteiskuljetuksen lentokentälle, kun sinun on ehdittävä paluulennolle. Sinun tarvitsee vain olla ajoissa valmiina, jotta kuljettaja voi noutaa sinut hotellista ja viedä sinut lentokentälle hyvissä ajoin ennen lentosi lähtöä.

Muut vaihtoehdot

Tämä vaihtoehto on käytettävissä myös, jos määränpääsi ei ole Lissabon vaan muut kaupungit, kuten Estoril, Cascais, Carcavelos, Costa Caparica tai Sintra.

Varaa yksityinen kuljetus Lissabonin lentokentältä

Lentokentältä Lissabonin keskustaan Aerobussilla matkustaminen

Lentobussi Lissabonin kaduilla| ©KK70088
Lentobussi Lissabonin kaduilla| ©KK70088

Tämä on halvin vaihtoehto päästä Lissabonin keskustaan ja sieltä hotelliin omatoimisesti. Se on erityinen Aerobús-bussi, joka kulkee suoraan Portelan lentokentältä Lissabonin keskustaan ja pysähtyy useilla pysäkeillä (etsi hotellisi kartalta ennen matkaa, jotta voit valita sinulle sopivimman pysäkin, tai kysy suoraan Aerobús-kuljettajalta).

Bussiin mahtuu enintään 15 henkilöä, ja siinä on ilmastointi, WIFI-yhteys ja osasto erikois- tai tilaa vieviä matkatavaroita varten. Se on myös mukautettu pyörätuolin käyttäjille.

Määränpäästäsi riippuen voit käyttää kolmea eri linjaa, joista jokaisella on erilainen reitti.

Linja 1 pysähtyy

 • Rautatieasema - Entrecampos
 • Campo pequeño
 • Saldanha
 • Picoas
 • Marquês de Pombal
 • Avenida da Liberdade
 • Restauradores
 • Rossio (Centro)

Linjan 2 pysäkit

 • Areeiro
 • Alameda D.A. Henriques
 • Praça do Chile
 • Rua do Angola
 • Igreja dos Anjos
 • Martim Moniz
 • Rossio, Praça da Figueira

Rivi 3

Lissabonin lentoaseman ja Sete Riosin bussiterminaalin välillä on myös kolmas linja. Jos sinulla on kysyttävää tai kysymyksiä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse varauksen tekemisen yhteydessä.

Muita vaihtoehtoja lentokentältä kaupunkiin

Taksit Lissabonin Portelan lentoaseman terminaalissa| ©Sharon Hahn Darlin
Taksit Lissabonin Portelan lentoaseman terminaalissa| ©Sharon Hahn Darlin

Jos et ole varannut lentokenttäkuljetusta etukäteen, voit myös käyttää julkisia liikennevälineitä vastaavina aikoina. Vaihtoehtoja on kaksi: metro ja bussi.

Metro

Lissabonissa on muutaman vuoden ajan ollut metroasema, joka kulkee lentokentälle asti punaisella linjalla. Se päättyy Cais do Sodrén juna-asemalle, ja sillä on useita pysäkkejä keskustassa (voit myös vaihtaa muille linjoille). Metro kulkee 6-9 minuutin välein kello 6:30 ja 1:00 välillä.

Metrolippu keskustaan maksaa alle kaksi euroa, mutta sinun on muistettava, että jos jatkat metromatkaa hotellillesi sieltä, saatat joutua maksamaan hieman enemmän. Joka tapauksessa, jos haluat matkustaa metrolla Lissabonissa, sinun on ostettava kortti asemien automaateista ja infopisteistä (se maksaa alle euron), jota voit ladata matkan aikana. Lissabonin 24 tunnin metrokortti on myös saatavilla noin kuudella eurolla.

Kaupunkibussi

Vaihtoehtoisesti on olemassa myös bussilinja, joka toimii samalla ladattavalla kortilla, mutta tällöin sinulla on myös mahdollisuus ostaa lippu suoraan bussinkuljettajalta. Lentokentän kautta kulkevat linjat ovat 722, 744, 705 ja 783. Yöllä voit käyttää linjaa 208. Bussit kulkevat 20-25 minuutin välein.

Bussiaikataulut Lissabonissa voivat vaihdella linjoittain, mutta yleensä bussit kulkevat aamukuudesta keskiyöhön; loput aikataulusta kattavat yöbussilinjat. Jos valitset tavallisen bussin lentokentältä kaupungin keskustaan, ota huomioon, että sinulla ei välttämättä ole yhtä paljon tai yhtä paljon matkatavaratilaa kuin Aerobussissa.

Taksi tai VTC

Kuten kaikilla lentoasemilla, taksit ovat aina vaihtoehto. Lentokentän ulkopuolella on taksiasema, mutta tiettyinä päivinä ja kellonaikoina taksia voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Taksi vie sinut hotellillesi noin 30 minuutissa, mutta hinta on kallein mahdollinen: noin 17 euroa.

Jos haluat säästää muutaman euron, VTC-sovellukset Uber ja Cabify ovat käytettävissä Lissabonissa: voit tilata ne saapuessasi lentoaseman WIFI-yhteyden tai datatariffin avulla, ja sovellus laskee odotuksen keston, tapaamispaikan ja hinnan ennen kuin hyväksyt varauksen.

Miltä Lissabonin lentoasema näyttää

Lentokentän odotushuone| ©Jorge Franganillo
Lentokentän odotushuone| ©Jorge Franganillo

Tiedät jo, miten pääset Lissabonin keskustaan tai hotelliisi, mutta millainen on Portelan lentokenttä? Älä huoli; huolimatta suuresta matkustajamäärästä et löydä sokkeloista lentokenttää, josta et tiedä, miten sieltä pääset pois. Saapumisalue on hyvin opastettu, ja se on sama kaikille lennoille, joten sinun tarvitsee vain seurata opasteita päästäksesi ulos.

Kun olet noutanut matkatavarasi, pääset suureen aulaan, jossa on useita ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja lehtikioskeja. Portugalin valuutta on euro, joten jos olet Euroopan unionista, voit unohtaa valuutanvaihdon. Millä tahansa liikennevälineellä pääsetkin hotelliisi, löydät useita opasteita, ja jos olet epävarma, ymmärrät lentokentän henkilökunnan englanninkielistä puhetta. Vaikka verkko on hieman hidas, Portelan lentoasemalla on ilmainen WIFI.

Ensimmäiset vinkit Lissaboniin saapumista varten

Kauppa-aukio| ©Bonnie
Kauppa-aukio| ©Bonnie

Milloin matkustaa Lissaboniin

Kuten monissa eurooppalaisissa kaupungeissa, kevät ja syksy ovat parhaita vuodenaikoja matkustaa Lissaboniin sekä sään vuoksi että kesällä esiintyvien turistijoukkojen välttämiseksi (muista, että Lissabonin lähellä on monia ranta-alueita). Portugalin pääkaupungin ilmasto on lämmin, mutta kesällä voi olla kuuma. Talvella sataa enemmän, mutta ei kuitenkaan palella liikaa, joten jos pidät tästä vuodenajasta, löydät halvempia lentoja.

Liikkuminen kaupungissa

Lissabon on kävelykaupunki, mutta varoitan sinua siitä, että tulet kohtaamaan enemmän kuin yhden kukkulan.... Belemin ja Alfaman alueet ovat hieman kauempana keskustasta, joten sinulla on varaa ottaa taksi, jos haluat säästää kävelyn, tai jokin kaupungin raitiovaunuista, jotka ovat myös itsessään matkailunähtävyys. Täältä voit lukea käytännön oppaan, joka saattaa kiinnostaa sinua: Hop on Hop off -bussikierrokset.

Missä yöpyä

Aluetta tärkeämpää Lissabonissa on varata majoitus etukäteen, sillä kaupunki on hyvin turistinen ja sen kysyntä on suurta. Parhaita majoitusvaihtoehtoja ovat Baixan, Chiadon, Avenida de la Libertadin ja Barrio Alton kaupunginosat, mutta kaupunki on melko turvallinen, joten voit harkita muitakin alueita, kunhan sinulla on suosituksia majoituksesta.

Mitä syödä

Lissabonin ruoka on varsin kuuluisaa. Koska kyseessä on suuri pääkaupunki, löydät erinomaisia ravintoloita hieman halvemmalla kuin muissa Euroopan maissa. Maistettavia ruokia ovat francesinha (béchamel-kastikkeella maustettu voileipä, jonka syöminen vaatii nälkää), kuuluisat Belem-kakut (voit ostaa niitä paikallisesta konditoriasta, joka on Portugalin kuuluisin) ja kala, jota voit syödä keskustan baareissa.

Mitä pakata

Käytä ennen kaikkea mukavia kenkiä, jotta selviät kaupungin jyrkistä rinteistä, ja viileitä vaatteita, jos vierailet kesäkuukausina. Voit pakata mukaan myös uimapuvun, jos haluat lähteä Lissabonista rannalle. Älä tietenkään unohda kameraa.