Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Jos haluat täydentää Lissabonin matkaa retkellä ympäröivälle alueelle, Sintra ja Cascais ovat luultavasti paras vaihtoehto.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Sintra | ©Drew Bae

Matka Sintraan on pakollinen. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Lissabonista on tämä kaupunki, jonka johtoasemassa on Penan palatsi, yksi Euroopan romanialaisen arkkitehtuurin tärkeimmistä keskuksista.

Sintraan pääsee eri tavoin. Kumman valitset, riippuu siitä, mitä haluat nähdä tai kuinka paljon sinulla on aikaa. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Parasta vastinetta rahalle

Small group tour to Sintra, Pena Palace, Regaleira, Cabo da Roca and Cascais

Suosituin ja täydellisin kiertue parhaaseen hintaan.

Jos haluat nauttia Sintran, Cascaisin ja Cabo da Rocan viehätyksestä ja vierailla myös Penan palatsissa, tämä on täydellisin vaihtoehto parhaaseen hintaan.

Kesto: 8 hours

Vierailu Sintrassa Lissabonin matkamme aikana antaa meille mahdollisuuden tutustua hieman enemmän naapurimaahan, ja kun lähdemme Portugalin pääkaupungista, voimme nauttia maisemista, joilla on ainutlaatuinen viehätysvoima. Mutta koska olemme päättäneet lähteä Lissabonista muutamaksi tunniksi, on parasta ottaa kaikki irti vierailusta ja ottaa kaikki irti Portugalissa olostamme.

Ensinnäkin Sintran ympäristössä on matkailukohteita, jotka ovat vierailun arvoisia. Tämä koskee Cascaisin kaupunkia tai vaikuttavaa Cabo da Rocaa, josta voit nauttia upeista näkymistä Atlantin valtamerelle. Tämä päiväretki Sintraan, Cabo da Rocaan, Cascaisiin ja Estoriliin on suunniteltu nauttimaan Portugalin maisemien vastakohdista.

Korkealla Sintran vuoristossa on tietysti upea Penan palatsi, jonka saksalainen arkkitehti rakennutti 1800-luvulla Ferdinand Saksi-Coburg-Gothalle. Tämä on yksi Euroopan romanttisimmista palatseista ja siksi tämän pikkukaupungin tärkein nähtävyys. Tällä Sintran retkellä sinua seuraa asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaiken sen historiasta ja opastaa sinut kaikissa huoneissa. Paluumatkalla kuljette myös Estorilin kautta.

Ateriat ja juomat eivät sisälly tähän retkeen, mutta sinulla on vapaata aikaa syödä jossakin oppaan suosittelemassa paikassa. Voit myös ottaa mukaan ruokaa, mutta suosittelen, että valitset paikallista ruokaa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Parasta kiertoajelussa on se, että se on kattavin kiertoajelu, jonka löysin edullisimpaan hintaan. Siihen sisältyy myös nouto ja nouto hotellista, joten se ei voisi olla kätevämpi!

Suositellaan, jos... etsit edullista ja laadukasta vaihtoehtoa viettää erilainen päivä Lissabonin matkasi aikana ja tutustua alueen kohokohtiin.


Yksityinen vaihtoehto

Sintra, Roca Cape and Cascais Private Tour - Full Day

Kierrä Sintra, Cascais ja Cabo de Roca asiantuntijaoppaan johdolla juuri sinua varten.

Jos et halua osallistua järjestettyihin ryhmämatkoihin, mutta et halua luopua oppaan mukavuudesta ja selityksistä, tämä vaihtoehto antaa sinulle ja ryhmällesi mahdollisuuden liikkua omatoimisesti.

Kesto: 9 hours

Nyt olet varmasti vakuuttunut siitä, että Sintra on ehdoton nähtävyys Lissabonin matkallasi, joten sinun on vain valittava sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Jos kuulut niihin, jotka eivät pidä järjestetyistä retkistä, joilla on liikaa turisteja ympärilläsi, paras vaihtoehto on tämä yksityinen vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä saman reitin kuin muut opastetut retket, mutta sillä erotuksella, että täällä sinä ja seuralaisesi olette yksin.

Aloitat päivän Sintrassa, jossa historiallisen keskustan lisäksi vierailet kaupungintalossa (joka tunnetaan myös Queluzin palatsina) ja pysähdyt Casa Piriquitassa, legendaarisessa konditoriapajassa, jossa voit maistella alueen tyypillisiä makeisia, Travesseiros ja Queijadas.

Ohitat myös Cabo da Rocan, josta avautuvat upeat näkymät Atlantille, ja suuntaat kuuluisaan Penan palatsiin, johon sinulla on puolitoista tuntia aikaa tutustua perusteellisesti. Myöhemmin paluumatkalla ohitat Estorilin rannikon.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Hieman korkeammalla hinnalla kuin muilla kierroksilla, sinulla on asiantuntijaopas ja yksityinen kuljetus vain sinulle ja seuralaisillesi, mikä antaa sinulle paljon intiimimmän kokemuksen ja antaa sinulle mahdollisuuden olla paremmin yhteydessä oppaaseen, kysyä enemmän kysymyksiä, pyytää ehdotuksia tai suosituksia .....

Suositellaan, jos... haluat nauttia korkealuokkaisemmasta kokemuksesta kuin mitä suuret ryhmät voivat tarjota, mutta silti nauttia samasta kierroksesta.


Yhteenvetona vertailemme kahta vaihtoehtoa


Tietoa Sintrasta

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Kaikki opastetut kierrokset kattavat Sintran vierailun pääkohdat; jotkut keskittyvät enemmän historialliseen keskustaan, jotkut ympäristöön ja jotkut maisemiin. Jos vierailet Sintrassa yksitellen, tässä on luettelo nähtävyyksistä, jotka sinun on nähtävä (suosittelen lähtemään Lissabonista aikaisin, jotta näet ne kaikki).

Penan palatsi

Se on Sintran tärkein nähtävyys ja 1800-luvun romantiikan suurin arkkitehtoninen edustaja Portugalissa. Se sijaitsee kukkulan huipulla, ja tunnistat sen keltaisista ja vaaleanpunaisista seinistä. Löydät kaikki tarvittavat tiedot vierailua varten tästä toisesta artikkelista, joka koskee lippuja Penan palatsiin.

Sintran kansallinen palatsi

Penan palatsin lisäksi Sintrassa on toinenkin palatsi, jossa on valkoiset seinät ja oranssit katot ja joka on vierailun arvoinen sekä sisältä että ulkoa. Arkkitehtuurin ystäviä ihastuttavat sen julkisivun keskiaikaiset, goottilaiset, romaaniset, manuelinistiset ja renessanssielementit. Vaikka aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan, voit vierailla siellä vuoden jokaisena päivänä noin 10 eurolla.

Quinta da Regaleira

Palatsit ovat Sintran tärkein nähtävyys, mutta tämä palatsi on erilainen kuin muut. Quinta da Regaleiran palatsi näyttää lumotulta linnalta, jonka tiilenpintaisia seiniä koristavat tornit ja veistokset. Sisäänpääsymaksu vaihtelee 8-16 euron välillä riippuen siitä, haluatko käydä opastetulla kierroksella vai ilman, ja aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan (vaikka yleensä voit käydä viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden).

Maurien linna

Vuoren huipulla on tämä erillisalue, joka tunnetaan myös nimellä Sintran linna. Pääset sinne kiipeämällä kiviportaita pitkin, ja huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Atlantille, jos päivä on kirkas.

Anan matkavinkki

Jos olet ruokahaluinen, löydät Sintrasta keittiömestari Sergi Arolan Bristol-ravintolan, mutta sinun on varattava paikka hyvissä ajoin etukäteen.

Milloin mennä Sintraan

Ilmakuva muurien linnasta Sintrassa
Ilmakuva muurien linnasta Sintrassa

Lissabonin tavoin Sintraan saapuu turisteja ympäri vuoden. Sesonkiaikana (kesä-elokuussa) kaupunki on vilkkaampi, mutta Penan palatsiin on myös pidemmät jonot ja nähtävyyksien sisäänpääsymaksut ovat korkeammat.

Sää on hyvä kaikkina vuodenaikoina, sillä alhaiset lämpötilat eivät estä sinua vierailemasta kaupungissa, ja kesällä Sintrassa on aina viileämpää kuin Lissabonissa. Syyskuu on ihanteellinen kuukausi vierailla kaupungissa, sillä silloin sää on ihanteellinen eikä nähtävyyksillä ole kesäistä tungosta.

Miten päästä Sintraan Lissabonista omin päin?

Lissabonin juna Sintran asemalla| ©Jason
Lissabonin juna Sintran asemalla| ©Jason

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä (vaikka suosittelen aina opastettuja kierroksia, kun on kyse nähtävyyksien katselusta ja kaupungin tunnusomaisimpiin kohtiin tutustumisesta), voit tutustua Sintraan myös omin päin nopeasti ja helposti.

Juna Sintraan lähtee Lissabonin Rossio-asemalta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa kasvitieteellisen puutarhan ja Santa Justan hissin välissä. Matka kestää noin 40 minuuttia, junat lähtevät puolen tunnin välein ja maksavat noin viisi euroa (Lissabonin turistikortilla et maksa junasta).

Lissabonista pääsee Sintraan myös vuokra-autolla, mutta juna toimii niin hyvin, etten suosittele sitä, ellet aio matkustaa pääkaupungissa. Kun pääset Sintraan, voit joko kävellä ympäri kaupunkia tai ottaa bussin 434, joka yhdistää historiallisen keskustan ja Penan palatsin.

Anan matkavinkki

Kysy Sintran konditorioista queijadoja tai travesseiroja, jotka ovat alueen tyypillisiä makeisia.

Jos pidit matkasta Sintraan, pidät myös

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra ei ole ainoa houkutteleva paikka, jossa voit vierailla Lissabonin matkasi aikana ilman pitkiä matkoja. Portugalin pääkaupungin ympäristö on jännittävä, ja jos et ole vielä varannut lentolippua, suosittelen, että lisäät lomaasi pari lisäpäivää, jotta voit nähdä ne kaikki.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... jos et ole kuullut näistä paikoista Lissabonissa vierailtuasi, olet varmasti kuullut niistä useita kertoja. Tässä artikkelissa noin Lissabonin retket löydät kaikki tarvittavat tiedot siitä, mitä voit nähdä matkasi aikana.

UKK

 • Kuinka kaukana Sintra on Lissabonista?

  Sintra on 28 kilometrin päässä Lissabonista, alle puolen tunnin ajomatkan päässä.

 • Kannattaako Sintrassa käydä Lissabonista käsin?

  Kyllä, se on erittäin miellyttävä päiväretki, täydellinen päiväretkelle, koska se on hyvin lähellä ja voitte käyttää tilaisuutta hyväksenne vierailla kuuluisassa Penan palatsissa.

 • Kumpi on parempi, Sintra vai Cascais?

  Molemmissa paikoissa on oma viehätyksensä, ja mikä parasta, jos haluat vierailla molemmissa, on olemassa järjestettyjä kiertomatkoja, jotka kattavat molemmat saman päivän aikana.

 • Mitä näen Sintran ja Cascaisin matkalla?

  Näet Penan kansallispuiston, Sintran historiallisen keskustan, Cabo da Rocan, Guinchon rannan, Boca do Infernon, Cascaisin historiallisen keskustan ja Estorilin kasinon.