Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Jos haluat täydentää Lissabonin matkaa retkellä ympäröivälle alueelle, Sintra ja Cascais ovat luultavasti paras vaihtoehto.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Sintra | ©Drew Bae

Matka Sintraan on pakollinen. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Lissabonista sijaitsee tämä kunta, jonka johtoasemassa on Penan palatsi, yksi Euroopan romanttisen arkkitehtuurin tärkeimmistä keskuksista.

Sintraan pääsee eri tavoin. Kumman valitset, riippuu siitä, mitä haluat nähdä tai kuinka paljon sinulla on aikaa. Kerron teille parhaat vaihtoehdot:

Parasta vastinetta rahalle

Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca ja Regaleira Päivämatka Lissabonista

Suosituin ja täydellisin kiertue parhaaseen hintaan.

Jos haluat nauttia Sintran, Cascaisin ja Cabo da Rocan viehätyksestä ja samalla nähdä Penan palatsin ulkopuolelta, tämä on edullisin vaihtoehto.

Kesto: 8 hours

Vierailu Sintrassa Lissabonin matkamme aikana antaa meille mahdollisuuden tutustua hieman enemmän naapurimaahan, ja kun lähdemme Portugalin pääkaupungista, voimme nauttia maisemista, joilla on ainutlaatuinen viehätysvoima. Mutta koska olemme päättäneet lähteä Lissabonista muutamaksi tunniksi, on parasta ottaa kaikki irti vierailustamme ja ottaa kaikki irti Portugalissa olostamme.

Ensinnäkin Sintran ympäristössä on matkailukohteita, jotka ovat vierailun arvoisia. Tämä koskee Cascaisin kaupunkia tai vaikuttavaa Cabo da Rocaa, josta voit nauttia upeista näkymistä Atlantin valtamerelle. Tämä päiväretki Sintraan, Cabo da Rocaan, Cascaisiin ja Estoriliin on suunniteltu nauttimaan Portugalin maisemien vastakohdista.

Korkealla Sintran vuoristossa on tietenkin upea Penan palatsi, jonka saksalainen arkkitehti rakennutti 1800-luvulla Ferdinand Saksi-Coburg-Gothalle. Tällä Sintran kiertomatkalla sinua seuraa asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaiken sen historiasta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Parasta kiertoajelussa on se, että se on kattavin kiertoajelu, jonka löysin edullisimpaan hintaan. Lisäksi siihen sisältyy myös nouto ja nouto hotellilta. Se ei voisi olla kätevämpää!

Suositellaan, jos... etsit edullista ja laadukasta vaihtoehtoa viettää erilainen päivä Lissabonin matkasi aikana ja tutustua alueen kohokohtiin.


Täydellisempi vaihtoehto

Sintran ja Cascaisin päivämatka Lissabonista

Kierros Sintraan, Cascaisiin ja Cabo da Rocaan asiantuntijaoppaan johdolla ja sisäänpääsy Penan palatsiin.

Jos haluat ottaa kaiken irti retkestäsi etkä halua luopua mahdollisuudesta nähdä viehättävän Penan palatsin sisätilat, tämä on paras vaihtoehto, jossa on sisäänpääsy tähän monumenttiin.

Kesto: 8 hours

Nyt olet varmasti vakuuttunut siitä, että Sintra on olennainen vierailukohde Lissabonin matkallasi, joten sinun on enää valittava itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Tämän kauniin kaupungin tärkein nähtävyys on epäilemättä Penan palatsi, joten tällä retkellä Lissabonista Sintraan ja Cascaisiin et halua jättää väliin sen kauniita huoneita ja hyödyntää sitä, että sinulla on asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaikki historialliset yksityiskohdat.

Aloitat päivän Sintrassa, jossa vierailet historiallisessa keskustassa, kaupungintalossa (joka tunnetaan myös Queluzin palatsina) ja pysähdyt Casa Piriquitassa, legendaarisessa konditoriapajassa, jossa voit maistella alueen tyypillisiä makeisia, Travesseiros ja Queijadas.

Ohitat myös Cabo da Rocan, josta avautuvat upeat näkymät Atlantille, ja suuntaat kuuluisaan Penan palatsiin, johon sinulla on puolitoista tuntia aikaa tutustua perusteellisesti. Myöhemmin paluumatkalla kuljette Estorilin rannikon läpi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: hieman korkeampaan hintaan kuin muut matkat, saatte asiantuntevan oppaan ja sisäänpääsyn Penan palatsiin, mikä antaa teille paljon täydellisemmän kokemuksen, ja myös paluukuljetukset minibussilla.....

Suositellaan, jos... haluat nauttia korkeatasoisemmasta kokemuksesta kuin muut matkat, joihin ei sisälly pääsymaksuja matkan varrella nähtäville muistomerkeille.


Yhteenvetona vertailemme kahta vaihtoehtoa


Tietoa Sintrasta

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Kaikki opastetut kierrokset kattavat Sintran vierailun pääkohdat; jotkut keskittyvät enemmän historialliseen keskustaan, jotkut ympäristöön ja jotkut maisemiin. Jos vierailet Sintrassa omin päin, tässä on luettelo pakollisista nähtävyyksistä (suosittelen lähtemään Lissabonista aikaisin, jotta näet ne kaikki).

Penan palatsi

Se on Sintran tärkein nähtävyys ja 1800-luvun romantiikan suurin arkkitehtoninen edustaja Portugalissa. Se sijaitsee kukkulan huipulla, ja tunnistat sen keltaisista ja vaaleanpunaisista seinistä. Löydät kaikki tarvittavat tiedot vierailua varten tästä toisesta artikkelista, jossa kerrotaan, miten Penan palatsissa voi vierailla.

Sintran kansallinen palatsi

Penan palatsin lisäksi Sintrassa on toinenkin palatsi, jossa on valkoiset seinät ja oranssit katot ja joka on vierailun arvoinen sekä sisältä että ulkoa. Arkkitehtuurin ystäviä ihastuttavat sen julkisivun keskiaikaiset, goottilaiset, romaaniset, manuelinistiset ja renessanssielementit. Vaikka aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan, voit vierailla siellä vuoden jokaisena päivänä noin 10 eurolla.

Quinta da Regaleira

Palatsit ovat Sintran tärkein nähtävyys, mutta tämä palatsi on erilainen kuin muut. Quinta da Regaleiran palatsi näyttää lumotulta linnalta, jonka tiilenpintaisia seiniä koristavat tornit ja veistokset. Sisäänpääsymaksu vaihtelee 8-16 euron välillä riippuen siitä, haluatko käydä opastetulla kierroksella vai ilman, ja aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan (vaikka yleensä voit käydä viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden).

Maurien linna

Vuoren huipulla on tämä erillisalue, joka tunnetaan myös nimellä Sintran linna. Sinne päästäkseen on kiivettävä kiviportaita, ja huipulta avautuvat upeat näkymät Atlantille, jos päivä on kirkas.

Anan matkavinkki

Jos olet ruokahaluinen, Sintrassa on keittiömestari Sergi Arolan ravintola Bristol, mutta sinun on varattava pöytä hyvissä ajoin etukäteen.

Milloin mennä Sintraan

Ilmakuva maurien linnasta Sintrassa
Ilmakuva maurien linnasta Sintrassa

Lissabonin tavoin Sintraan saapuu turisteja ympäri vuoden. Sesonkiaikana (kesä-elokuussa) kaupunki on vilkkaampi, mutta Penan palatsiin on myös pidemmät jonot ja turistikohteiden sisäänpääsymaksut ovat korkeammat.

Sää on hyvä kaikkina vuodenaikoina, sillä alhaiset lämpötilat eivät estä sinua vierailemasta kaupungissa, ja kesällä Sintrassa on aina viileämpää kuin Lissabonissa. Syyskuu on ihanteellinen kuukausi vierailla kaupungissa, sillä silloin sää on ihanteellinen eikä nähtävyyksillä ole kesäistä tungosta.

Miten päästä Sintraan Lissabonista omin päin?

Juna Lissabonista Sintran asemalle| ©Jason
Juna Lissabonista Sintran asemalle| ©Jason

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä (vaikka suosittelen aina opastettuja kierroksia, kun on kyse nähtävyyksien katselusta ja kaupungin tunnusomaisimpiin kohtiin tutustumisesta), voit tutustua Sintraan myös omin päin nopeasti ja helposti.

Juna Sintraan lähtee Lissabonin Rossio-asemalta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa kasvitieteellisen puutarhan ja Santa Justan hissin välissä. Matka kestää noin 40 minuuttia, junat lähtevät puolen tunnin välein ja maksavat noin viisi euroa (Lissabonin turistikortilla et maksa junasta).

Lissabonista pääsee Sintraan myös vuokra-autolla, mutta juna toimii niin hyvin, etten suosittele sitä, ellet aio jatkaa matkaasi pääkaupungin ympäri. Kun pääset Sintraan, voit kävellä ympäri kaupunkia tai ottaa bussin 434, joka yhdistää historiallisen keskustan ja Penan palatsin.

Anan matkavinkki

Kysy Sintran konditorioista queijadas- tai travesseiros-juustoja; ne ovat alueen tyypillisiä makeisia.

Jos pidit retkestä Sintraan, pidät myös

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra ei ole ainoa houkutteleva paikka, jossa voit vierailla Lissabonin matkasi aikana ilman pitkiä matkoja. Portugalin pääkaupungin ympäristö on jännittävä, ja jos et ole vielä varannut lentolippua, suosittelen, että lisäät lomaasi pari lisäpäivää, jotta voit nähdä ne kaikki.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... jos et ole kuullut näistä paikoista Lissabonissa vierailtuasi, olet varmasti kuullut niistä useita kertoja. Tässä artikkelissa noin Lissabonin retket löydät kaikki tarvittavat tiedot siitä, mitä voit nähdä matkasi aikana.

UKK

 • Kuinka kaukana Sintra on Lissabonista?

  Sintra on 28 kilometrin päässä Lissabonista, alle puolen tunnin ajomatkan päässä.

 • Kannattaako Sintrassa käydä Lissabonista käsin?

  Kyllä, se on erittäin miellyttävä päiväretki, täydellinen päiväretkelle, koska se on hyvin lähellä ja voitte käyttää tilaisuutta hyväksenne vierailla kuuluisassa Penan palatsissa.

 • Kumpi on parempi, Sintra vai Cascais?

  Molemmissa paikoissa on oma viehätyksensä, ja mikä parasta, jos haluat vierailla molemmissa, on olemassa järjestettyjä kiertomatkoja, jotka kattavat molemmat saman päivän aikana.

 • Mitä näen Sintran ja Cascaisin matkalla?

  Näet Penan kansallispuiston, Sintran historiallisen keskustan, Cabo da Rocan, Guinchon rannan, Boca do Infernon, Cascaisin historiallisen keskustan ja Estorilin kasinon.