Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Jos haluat täydentää Lissabonin matkaa retkellä ympäröivälle alueelle, Sintra ja Cascais ovat luultavasti paras vaihtoehto.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista

Sintra | ©Drew Bae

Matka Sintraan on pakollinen. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Lissabonista sijaitseva kunta, jota hallitsee Penan palatsi, on yksi Euroopan romanttisen arkkitehtuurin tärkeimmistä keskuksista.

Sintraan pääsee eri tavoin. Yhden tai toisen valitseminen riippuu siitä, mitä haluat nähdä tai kuinka paljon aikaa sinulla on. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Parasta vastinetta rahalle

Sintra, Cascais, Pena Palace, Cabo da Roca ja Regaleira Päivämatka Lissabonista

Suosituin ja täydellisin kiertue parhaaseen hintaan.

Jos haluat nauttia Sintran, Cascaisin ja Cabo da Rocan viehätyksestä ja nähdä samalla Penan palatsin ulkopuolelta, tämä on edullisin vaihtoehto.

Kesto: 8 hours

Vierailu Sintrassa Lissabonin matkasi aikana antaa sinulle mahdollisuuden tutustua hieman enemmän naapurimaahan ja nauttia ainutlaatuisen viehättävistä maisemista.

Aluksi Sintran ympäristössä on matkailukohteita, jotka ovat vierailun arvoisia. Tällaisia ovat esimerkiksi Cascaisin kaupunki tai vaikuttava Cabo da Roca, josta avautuvat upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Tällä päiväretkellä Sintraan, Cabo da Rocaan, Cascaisiin ja Regaleiraan pääset nauttimaan portugalilaisen maiseman vastakohdista.

Ja tietenkin Sintran vuoriston huipulla on upea Penan palatsi, jonka saksalainen arkkitehti rakennutti 1800-luvulla Ferdinand Saksi-Coburg-Gothalle. Tällä Sintran kiertomatkalla sinua seuraa asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaiken sen historiasta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Parasta tässä kiertoajelussa on se, että se on kattavin hintaansa nähden. Lisäksi siihen sisältyy nouto ja kyyditys hotelliltasi, joten se on mukavampi kuin koskaan!Suositellaan, jos... etsit edullista ja laadukasta vaihtoehtoa viettää erilainen päivä Lissabonin matkasi aikana tutustuen alueen kohokohtiin.


Kattavampi vaihtoehto

Sintran ja Cascaisin päivämatka Lissabonista

Kierros Sintraan, Cascaisiin ja Cabo da Rocaan asiantuntijaoppaan johdolla ja sisäänpääsy Penan palatsiin.

Jos haluat ottaa kaiken irti retkestäsi etkä halua luopua mahdollisuudesta nähdä viehättävän Penan palatsin sisätilat, tämä on paras vaihtoehto, jossa on sisäänpääsy tähän monumenttiin.

Kesto: 8 hours

Nyt olet varmaan vakuuttunut siitä, että Sintra on olennainen vierailukohde Lissabonin matkasi aikana, joten nyt sinun on vain valittava sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Tämän kauniin kaupungin tärkein nähtävyys on epäilemättä Penan palatsi, joten tällä retkellä Lissabonista Sintraan ja Cascaisiin et halua jättää väliin sen kauniita huoneita ja hyödyntää sitä, että sinulla on asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaikki historialliset yksityiskohdat.

Aloitat päivän Sintrasta, jossa historiallisen keskustan lisäksi näet kaupungintalon (joka tunnetaan myös Queluzin palatsina) ja pysähdyt Casa Piriquitassa, legendaarisessa konditoriapajassa, jossa voit maistella alueen tyypillisiä makeisia, Travesseiroja ja Queijadoja.

Vierailet myös Cabo da Rocassa ja sen upeilla näkymillä Atlantille, ja sen jälkeen suuntaat kuuluisaan Penan palatsiin, jossa sinulla on puolitoista tuntia aikaa tutustua siihen perusteellisesti.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Hieman korkeampaan hintaan kuin muilla kierroksilla, mutta tällä kierroksella on mukana asiantuntijaopas ja sisäänpääsy National da Pena -palatsiin, joten saat paljon kattavamman kokemuksen.Suositellaan, jos... haluat korkeatasoisemman kokemuksen kuin muilla kierroksilla, joihin ei sisälly sisäänpääsyä matkan varrella oleviin muistomerkkeihin.


Kätevin vaihtoehto

Lisboa Kortti

Nauti ilmaisesta junamatkasta Lisboa Card -kortilla

Säästä aikaa ja rahaa tällä turistikortilla, jolla voit tutustua Lissaboniin ja sen nähtävyyksiin, mutta jolla pääset myös junalla Sintraan ja Cascaisiin.

Voit ostaa tämän 24-, 48- tai 72-tuntisen passin, jolla voit vierailla jopa 38 nähtävyydessä kaupungissa. Lisäksi voit käyttää junia, busseja, metroa, raitiovaunuja ja hissejä maksutta. Tämän ansiosta voit matkustaa junalla Sintraan ja Cascaisiin ja vierailla niissä omin päin.

Tämä turistikortti on voimassa vuoden, ja suosittelen, että katsot etukäteen, mistä aktiviteeteista olet kiinnostunut, jos joudut varaamaan jonkin niistä etukäteen.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: koska erittäin kohtuulliseen, noin 22 €:n hintaan voit valita lähes 40 paikkaa, muistomerkkiä ja maamerkkiä, joissa voit vierailla Lissabonissa, ja siihen sisältyvät myös Sintra ja Cascais.Suositellaan, jos... haluat unohtaa huolet ja olla avoin kaikille vaihtoehdoille, joita sinulla on nähtävyysohjelmassasi.


Yhteenvetona vertailemme vaihtoehtoja


Tietoa Sintrasta

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Kaikki opastetut kierrokset kattavat Sintran vierailun pääkohdat; jotkut keskittyvät enemmän historialliseen keskustaan, jotkut ympäristöön ja jotkut maisemiin. Jos vierailet Sintrassa yksitellen, tässä on luettelo pakollisista nähtävyyksistä (suosittelen lähtemään Lissabonista aikaisin aamulla, jotta näet ne kaikki).

Penan palatsi

Tämä on Sintran tärkein nähtävyys ja Portugalin suurin 1800-luvun romantiikan arkkitehtoninen edustaja. Se sijaitsee kukkulan huipulla, ja erotat sen keltaisista ja vaaleanpunaisista seinistä. Löydät kaikki tarvitsemasi tiedot vierailua varten tästä toisesta artikkelista, jossa kerrotaan , miten Penan palatsissa voi vierailla.

Sintran kansallinen palatsi

Penan palatsin lisäksi Sintrassa on toinenkin palatsi, jossa on valkoiset seinät ja oranssit katot ja joka on vierailun arvoinen sekä sisältä että ulkoa. Arkkitehtuurin ystävät ihastuvat sen julkisivun keskiaikaisiin, goottilaisiin, romaanisiin, manueliinisiin ja renessanssielementteihin. Vaikka aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, voit vierailla siellä vuoden jokaisena päivänä noin 10 eurolla.

Quinta da Regaleira

Palatsit ovat Sintran tärkein nähtävyys, mutta tämä palatsi eroaa muista. Quinta da Regaleiran palatsi näyttää lumotulta linnalta, jonka tiilenpintaisia seiniä koristavat tornit ja veistokset. Sisäänpääsymaksu vaihtelee 8-16 euron välillä riippuen siitä, haluatko vierailla opastetun kierroksen kanssa vai ilman, ja aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan (vaikka yleensä siellä voi käydä viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden).

Maurien linna

Vuoren huipulla sijaitsee tämä enklaavi, joka tunnetaan myös nimellä Sintran linna. Sinne päästäkseen on kiivettävä kiviportaita, ja huipulta avautuvat upeat näkymät Atlantille, jos päivä on selkeä.

Anan matkavinkki

Jos olet ruokahaluinen, Sintrassa sijaitsee keittiömestari Sergi Arolan Bristol-ravintola, mutta sinun on varattava paikka hyvissä ajoin etukäteen.

Milloin mennä Sintraan

Ilmakuva Sintran muurien linnasta.
Ilmakuva Sintran muurien linnasta.

Lissabonin tavoin Sintraan saapuu turisteja ympäri vuoden. Sesonkiaikana (kesä-elokuussa) kaupunki on vilkkaampi, mutta Penan palatsiin on myös pidemmät jonot ja pääsymaksut turistikohteisiin ovat korkeammat.

Sää on hyvä kaikkina vuodenaikoina, sillä alhaiset lämpötilat eivät estä sinua vierailemasta kaupungissa, ja kesällä Sintrassa on aina viileämpää kuin Lissabonissa. Ihanteellinen kuukausi vierailla kaupungissa on syyskuu, sillä silloin sää on ihanteellinen eikä turistikohteissa ole kesäistä tungosta.

Varaa retkesi Sintraan ja Cascaisiin

Miten pääset Sintraan Lissabonista omin päin?

Lissabonin juna Sintran asemalla| ©Jason
Lissabonin juna Sintran asemalla| ©Jason

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä (vaikka suosittelen aina opastettuja kierroksia, kun on kyse nähtävyyksien katselusta ja kaupungin tunnusomaisimpiin kohtiin tutustumisesta), pääset Sintraan myös omin päin helposti ja nopeasti.

Juna Sintraan lähtee Lissabonin Rossio-asemalta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa kasvitieteellisten puutarhojen ja Santa Justa -hissin välissä. Matka kestää noin 40 minuuttia, junat kulkevat puolen tunnin välein ja maksavat noin viisi euroa (Lissabonin turistikortilla et maksa junamaksua).

Lissabonista pääsee Sintraan myös vuokra-autolla, mutta juna kulkee niin sujuvasti, etten suosittele sitä, ellet aio kiertää pääkaupunkia autolla. Kun pääset Sintraan, voit kävellä ympäri kaupunkia tai ottaa bussin 434, joka yhdistää historiallisen keskustan ja Penan palatsin.

Anan matkavinkki

Kysy Sintran konditorioista queijadoja tai travesseiroja; ne ovat alueen tyypillisiä makeisia.

Jos pidit matkasta Sintraan, pidät myös

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra ei ole ainoa houkutteleva paikka, jossa voit vierailla Lissabonin matkasi aikana ilman pitkiä matkoja. Portugalin pääkaupungin ympäristö on jännittävä, ja jos et ole vielä varannut lentolippua, suosittelen lisäämään lomaasi pari lisäpäivää, jotta ehdit vierailla niissä kaikissa.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... jos et ole kuullut näistä paikoista Lissabonissa vierailun jälkeen, olet kuullut niistä varmasti useaan kertaan. Tässä artikkelissa Lissabonin retket löydät kaikki tarvittavat tiedot siitä, mitä voit nähdä matkasi aikana.