Kuinka päästä Avignoniin Marseillesta

Marseille ja Avignon ovat kaksi Ranskan Côte d'Azurin mielenkiintoisinta kohdetta. Tästä syystä on hyvin todennäköistä, että sinua kiinnostaa tietää, miten pääset paikasta toiseen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

Kuinka päästä Avignoniin Marseillesta

Avignonissa | ©Henri Sivonen

Ranskan Välimeren rannikon eri kaupunkien välillä liikkuminen on erinomainen idea, jos suunnittelet kiertomatkaa alueelle. Marseillesta Avignoniin pääsemiseksi on tarjolla useita eri vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisille budjeteille ja erityyppisille matkailijoille.

Vaikka Marseillessa on paljon nähtävää, jos sinulla on riittävästi päiviä, kannattaa käydä myös Avignonissa. Kutsun sinut jatkamaan tämän artikkelin lukemista, jotta voit suunnitella matkasi, jolloin voit tuntea olosi rauhallisemmaksi ja valita tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

1. Paras tapa päästä perille: yksityinen kuljetus

Avignonin kadut| ©Karoly Lorentey
Avignonin kadut| ©Karoly Lorentey

Saattaa kuulostaa hieman todellisuudesta poikkeavalta, mutta totuus on, että paras tapa päästä Avignoniin Marseillesta vuodenajasta tai turistien määrästä riippumatta on yksityiskuljetus. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on kokemus, jossa keskitytään yksinoikeuteen ja yksityisyyteen sekä matkustajien mukavuuteen ja ennen kaikkea palvelun nopeuteen.

Tällaisia kuljetuksia voi olla kahdessa muodossa. Sinut voidaan noutaa suoraan Marseillen kansainväliseltä lentokentältä tai ajoneuvo voi mennä majapaikkaasi Marseillessa ja viedä sinut uuteen hotelliisi Avignonissa. Palvelumaksuun sisältyy kuljettaja, joka on täysin käytettävissä ratkaisemaan kaikki mahdolliset ongelmatilanteet, jotka saattavat kohdata sinua tai seurueesi.

Tämäntyyppiset kuljetukset on yleensä suunniteltu enintään kuudelle henkilölle, sillä ne toteutetaan yleensä pienillä pakettiautoilla, jotka takaavat jokaisen matkustajan mukavuuden. Itse asiassa hinta per henkilö on suunniteltu ryhmälle, jossa on tämä määrä osallistujia.

Sinun on hyvä tietää, että tämä vaihtoehto on myös yksi parhaista tavoista liikkua nauttimaan Marseillen parhaista nähtävyyksistä kesäisin, sillä junat, bussit ja muut yhteiskuljetukset ovat erittäin kysyttyjä, koska alueella on paljon turisteja tähän aikaan vuodesta.

Hyödyllisiä yksityiskohtia

 • Hinta: Yksityisen kuljetuksen likimääräinen hinta Marseillesta Avignoniin on noin 150-160 euroa per henkilö. Tämä tarkoittaa, että 6 henkilön kuljetus maksaa noin 900 euroa.
 • Kesto: Yksityinen kuljetus näiden kahden kaupungin välillä kestää yleensä noin tunnin. Tämä olettaen, että lähdet kaupungin lentokentältä. Jos kuljetus tapahtuu kaupungin keskustasta, se voi kestää puolitoista tuntia kaupungin liikenteen vuoksi.
 • Edut: Kyseessä on kokemus, jonka voit peruuttaa ilmaiseksi, jos ilmoitat siitä etukäteen, ja samalla se on eksklusiivisempi tapa matkustaa, joka voi täyttää vaativimpienkin matkustajien tarpeet.

2. Miten päästä Marseillesta Avignoniin kiertoajelulla?

Paavin palatsi Avignonissa| ©Fred Romero
Paavin palatsi Avignonissa| ©Fred Romero

Toinen käytettävissäsi oleva vaihtoehto, jos haluat matkustaa Marseillesta Avignoniin, on liittyä kiertoajelulle. Niitä on yleensä tarjolla suurimman osan vuodesta, sillä Avignon on erittäin mielenkiintoinen kohde Marseillessa ja sen ympäristössä asuville.

Tämän vaihtoehdon haittapuolena on se, että kyseessä on kuljetus, joka on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat palata Marseilleen samana päivänä, ja siksi sen kustannusrakenne on hyvin erilainen.

Jos kuitenkin haluat vain tutustua kaupunkiin ilman yöpymistä, tämä on ihanteellinen vaihtoehto sinulle. Erityisesti siksi, että se tarjoaa sinulle kaupungin historiaan erikoistuneen oppaan seuran sekä erinomaisesti suunnitellun kierroksen tämän historiallisen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, joka erottuu Provencen alueella siitä, että se on ollut katolisen paavinistuimen kotipaikka useiden vuosikymmenten ajan 1300-luvulla.

Tämäntyyppinen kuljetus on osa yhtä parhaista päiväretkistä Provencen alueella Marseillesta. Se on myös aktiviteetti, joka kestää yleensä yhteensä noin 10 tuntia, mikä tarkoittaa, että voit täydentää sitä muilla aktiviteeteilla, kuten Marseillen parhailla gastronomisilla kierroksilla, joiden avulla voit tutustua tämän kaupungin kulinaariseen maailmaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Marseillesta Avignoniin ja takaisin suuntautuvan retken tavallinen hinta per henkilö on noin 100 euroa. Jos kokemukseen sisältyy myös aterioita ja erityisaktiviteetteja, hinta on todennäköisesti korkeampi.
 • Kesto: Kuljetus sinänsä Marseillen keskustasta kestää yleensä korkeintaan puolitoista tuntia, sillä turistibussi kulkee yleensä samaa moottoritietä kuin yksityisauto tai julkinen bussi.
 • Edut: Tämä kuljetusvaihtoehto on erityisen edullinen niille, jotka aikovat palata Marseilleen samana päivänä kuin he ovat käyneet Avignonissa ja jotka haluavat olla varmoja, että heillä on sopiva kulkuväline paluuta varten.

3. Miten päästä Marseillesta Avignoniin lentäen?

Marseillen lentoasema| ©Steve Miller
Marseillen lentoasema| ©Steve Miller

Valitettavasti Avignoniin ei voi lentää Marseillen kaupungista, sillä näillä kahdella kaupungilla on sama lentokenttä. Itse asiassa se sijaitsee näiden kahden kaupungin puolivälissä Marignane-nimisessä kunnassa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi käyttää lentoliikennettä Marseillesta Avignoniin, sillä helikopterimatka voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto, jos budjetti sallii sen ja varsinkin jos mukana olevien henkilöiden määrä on riittävän pieni.

Sinun on muistettava, että useimmat näistä matkoista on varattu enintään neljän hengen ryhmälle, ja kokemus voi helposti ylittää 1000 euroa per henkilö, riippuen vuodenajasta ja tämän matkailupalvelun kysynnän määrästä.

Suositeltavinta on siis, että jos sinulla on tiukka budjetti, sijoitat rahat muihin tapoihin liikkua, joiden avulla voit nähdä kaupungin läh eltä, kuten Marseillen Hop On Hop Off -busseihin, joiden katsotaan tekevän parhaita kiertoajeluja Marseillessa.

Tämä on hyvä suunnitelma, koska hinnat eivät ylitä 30 euroa per henkilö, ja jäljelle jäävät rahat voisi hyvin käyttää matkoihin muilla julkisen liikenteen vaihtoehdoilla, joilla pääsisit määränpäähäsi paljon nopeammin. Etenkin kun otetaan huomioon, että tällaista matkaa varten sinun pitäisi matkustaa helikopterikentälle, joka on todennäköisesti melko kaukana Marseillen keskustasta.

4. Kuinka päästä kohteeseen Avignon paikassa Marseille kulkuvälineellä?

Ajamalla autolla| ©Jackson David
Ajamalla autolla| ©Jackson David

Yksityisautolla ajaminen Marseillesta Avignoniin voi olla yksi parhaista vaihtoehdoista erityisesti niille, jotka nauttivat ajamisesta Ranskan teillä.

Auton vuokraaminen kylästä kylään ja kaupungista kaupunkiin Côte d'Azurin varrella on vaihtoehto, jota monet harkitsevat säästääkseen lippujen hinnassa. Se on myös tapa nauttia kauniista maisemista, jotka määrittelevät tämän Välimeren alueen. Alamo Rent a Car, Europcar ja Sixt ovat joitakin parhaista autonvuokrausvaihtoehdoista, jotka erottuvat laajalla tarjonnallaan ja kilpailukykyisillä hinnoillaan.

Itse asiassa viikon suunnitteleminen Provencen sekä sen eri kaupunkien, kuten Avignonin, Arlesin ja Nimesin, kiertämiseen on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Marseillessa ja sen ympäristössä kesällä.

Voit valita A7-moottoritien tai yhdistää A7-moottoritien A54-moottoritiehen, joka on ihanteellinen, jos haluat kulkea Arlesin kaupungin läpi. Jos yhdistät A7:n ja D7N:n, pääset Aix-en-Provencen läpi , joka on toinen alueen suurista aarteista.

Tämä liikenneväline on joka tapauksessa melko nopea ja mahdollistaa lyhyen pysähdyksen Alpillesin alueellisessa luonnonpuistossa, joka on vuoristoisessa maastossa sijaitseva luonnonsuojelualue Marseillen ja muinaisen Avignonin kaupungin puolivälissä. Se on myös hyvin lähellä lentokenttää, joka palvelee molempia kaupunkeja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Kaikki riippuu valitsemastasi autovuokraamosta sekä alueesta, josta vuokraat auton Marseillen sisällä. Matka maksaa kuitenkin yleensä yhteensä noin 100 euroa, kun otetaan huomioon, että ajoneuvon vuorokausivuokra voi olla noin 60 euroa sen ominaisuuksista riippuen ja siihen on lisättävä polttoainemaksu.
 • Kesto: Matkan kesto on aina 1 tunnin ja 1,5 tunnin välillä riippuen valitsemastasi moottoritiestä ja tekemistäsi pysähdyksistä.
 • Edut: Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat liikkua vapaasti Avignonissa tai koko Provencen alueella ja tutustua sen nähtävyyksiin omilla ehdoillasi.

5. Kuinka päästä kohteeseen Avignon Marseille kulkuvälineellä Bussi?

Bussi Marseillesta| ©Gbus25
Bussi Marseillesta| ©Gbus25

Saint-Charlesin liikenneasemalta on mahdollisuus matkustaa bussilla Marseillesta Avignoniin.

Tämä vaihtoehto on huomattavasti hitaampi, koska reitillä on useita pysähdyksiä. Lisäksi matka-aika riippuu merkittävästi Marseillen ja Avignonin välisestä liikenteestä.

Tämä voi kuitenkin olla yksi parhaista asioista Marseillessa joulun aikaan, sillä turistien kysyntä on vähäisempää, mikä tarkoittaa, että bussin hinnat ovat lyömättömiä. Se tarkoittaa myös sitä, että ajoneuvossa matkustaa vähemmän ihmisiä, mikä antaa sinulle enemmän mukavuutta ja yksityisyyttä matkan aikana.

Useat yhtiöt voivat tarjota matkoja vierailusi ajankohdaksi, mutta Ouibus ja Flixbus Marseille ovat suosituimpia vaihtoehtoja, koska niillä on tapana ylläpitää merkittävämpää matkustustiheyttä myös hiljaisena sesonkiaikana. Voit siis olla varma, että kun saavut Saint-Charlesin linja-autoasemalle, reitillä kulkee sinä päivänä busseja.

Kiinnostavat tiedot

:

 • Hinnat: Bussimatkat ovat halvin vaihtoehto, ja ne voivat maksaa noin 10 euroa per matka. Saman matkan hinta voi nousta 20 tai 30 euroon sesonkiaikana.
 • Kesto: Bussimatkat Marseillen ja Avignonin välillä kestävät yleensä hieman pidempään, koska kahden kaupungin välillä on pysähdyksiä eri paikoissa. Keskimääräinen kesto on kaksi tuntia.
 • Edut: Se on edullisempi kokemus erityisesti niille, jotka matkustavat yksin ja auton vuokraaminen on liian kallista.

6. Miten päästä Marseillesta Avignoniin junalla?

Juna Marseillesta| ©i_yudai
Juna Marseillesta| ©i_yudai

Junalla matkustaminen Marseillesta Avignoniin on vaihtoehto, jota monet pitävät taloudellisesta ja logistisesta näkökulmasta kaikkein kätevimpänä. Tämä johtuu siitä, että on olemassa suurnopeusjunia, jotka tekevät tämän matkan suoraan.

Se on viihdyttävä kokemus yksinkertaisesti siksi, että junamatkustaminen kiinnostaa monia ihmisiä ja myös siksi, että Ranskan junajärjestelmä on laadultaan erinomainen ja tekee vaikutuksen useimpiin ulkomaisiin käyttäjiinsä. Itse asiassa se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Marbellassa lasten kanssa, koska se on kaikista lyhin matka ja samalla yksi mukavimmista sekä aikuisille että lapsille.

Saint Charlesin juna-asema on erittäin viehättävä paikka ja mikä parasta, se on aivan Marseillen keskustassa. Avignonin tapauksessa TGV-juna-asema on hieman kaukana kaupungin keskustasta, mutta voit maksaa taksin majapaikkaasi tai matkasuunnitelmasi ensimmäiseen pysäkkiin. Taksit eivät koskaan maksa yli 10 euroa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinnat: Hinnat vaihtelevat, koska ne riippuvat vuodenajasta ja junamatkojen tarjonnasta. Saatat löytää lipun 10 eurolla, mutta se voi myös nousta 40 euroon, jos ostat sen lyhyellä varoitusajalla.
 • Kesto: Matka kestää yleensä yhteensä noin 40 minuuttia, mutta se voi kestää hieman pidempään odotusaikojen ja junan lähtöaikojen mukaan.
 • Edut: Junamatka on kaikista nopein vaihtoehto, ja samalla se on hyvä tapa tutustua tähän liikennejärjestelmään, jonka avulla pääset halutessasi kiertämään Ranskaa ennätysajassa.

Muut liikennevälineet, joilla pääset Marseillesta Avignoniin

Pyöräretki| ©jean luc moreau
Pyöräretki| ©jean luc moreau

On olemassa muitakin liikennevälineitä, joilla pääset Marseillesta Avignoniin paljon nopeammin, mutta paljon miellyttävämmällä tavalla kiinnostuksesi mukaan. Tarkoitan polkupyöriä, ja yksi parhaista pyöräretkistä Marseillessa on matka tästä kaupungista ympäröiviin kaupunkeihin.

Tässä tapauksessa puhutaan matkasta, joka kestää yleensä yhteensä noin neljä ja puoli tuntia. Kannattaa muistaa, että olettaen, että lähdet Marseillen keskustasta, reitit olisivat melko samanlaisia kuin automatkoille suositellut moottoritiet. Suuri ero on kuitenkin se, että tässä tapauksessa ajat Provencen alueen pyöräilijöiden suosimaa pyörätietä pitkin.

Jos kuitenkin olet edelleen kiinnostunut ajatuksesta kiertää Marseillea ja sen ympäristöä muilla yhtä omituisilla liikennemuodoilla, voit osallistua Marseillen parhaisiin veneretkiin, sillä monet niistä vievät sinut muihin läheisiin kaupunkeihin, kuten Cassis'hin tai La Ciotat'iin, tai ainakin antavat sinulle mahdollisuuden nauttia tämän Välimeren kolkan kauneudesta.

Marseillen parhaat pyöräretket

 • Yksityinen kuljetus
 • Kesto: noin yksi tunti.
 • Hinta: noin 150 euroa per henkilö.
 • Kohokohta: eksklusiivinen ja yksityinen kokemus.
 • Nähtävyyksien kiertoajelu
 • Kesto: noin 8-10 tuntia.
 • Hinta: noin 100 euroa/henkilö.
 • Kohokohta: voit mennä ja palata yhdessä päivässä oppaan johdolla.
 • Yksityisauto
 • Kesto: noin tunti tai puolitoista tuntia.
 • Hinta: noin 80-90 euroa per matka.
 • Kohokohdat: Ihanteellinen tapa tutustua hieman enemmän Provenceen.
 • Bussimatka
 • Kesto: voi kestää enintään 2 tuntia.
 • Hinta: noin 15 euroa.
 • Kohokohta: Erittäin edullinen vaihtoehto.
 • Junamatka
 • Kesto: yleensä 40-50 minuuttia.
 • Hinta: keskimäärin noin 25 euroa.
 • Kohokohta: Se on nopein ja nykyaikaisin vaihtoehto.