Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 tekemistä Budapestissa elokuussa

Elokuu on Budapestin juhlakuu. Anna A38- ja Sgizet-avantouintifestivaaleille mahdollisuus ja sukella kaupungin yöuimareihin.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

11 tekemistä Budapestissa elokuussa

Budapest | ©Linda Gerbec

Elokuu on kuuluisa festivaaleistaan ja konserteistaan, jotka kulkevat käsi kädessä kesäisen tunnelman kanssa, jota leimaa uima-altaiden ja vesipaikkojen lisääntynyt avaaminen lämpötilan nousun torjumiseksi.

Kohokohtiin kuuluvat A38-avantouintikonsertit, Sziget-festivaali, Dreher Festz ja muut ruokakulttuuriin ja taiteeseen liittyvät festivaalit.

1. Liity taide- ja käsityöfestivaali WAMPiin

WAMP-taide- ja käsityöfestivaali| ©Top Budapest
WAMP-taide- ja käsityöfestivaali| ©Top Budapest

WAMPon paikallinen muotoilufestivaali, joka järjestetään vähintään kerran kuukaudessa, yleensä elokuun sunnuntaisin, ja jossa nuoret unkarilaiset muotoilijat ja käsityöläiset esittelevät luomuksiaan. Tämä on täydellinen paikka tutustua unkarilaiseen muotiin, nouseviin unkarilaisiin suunnittelijoihin ja ostaa ainutlaatuisia ja aitoja lahjoja.

Paras tapa päästä WAMPiin Erzsebet térille (Deák Térin metroasemaa vastapäätä) on mennä sinisellä metrolinjalla (M3 ) ja jäädä pois Deák tér Erzsebet térin asemalla, joka sijaitsee aivan Deák térin edessä (tärkeä aukio Budapestissa, hyvin lähellä Ankerin palatsia).

.

Varaa opastettu kierros Budapestissa

2. Nauti Budapestin kesäfestivaaleista Margaretin saarella

Margaretin saari| ©Cristian K
Margaretin saari| ©Cristian K

Margitsaaren pohjoispäässä, vesitornin varjossa sijaitsevassa ulkoilmakonserttisalissa järjestetään elokuun puolivälissä Budapestin kesäfestivaali. Täällä voit nauttia joistakin kaupungin parhaista konserteista, ja ulkoilmamusiikin tunnelma on vierailun arvoinen. Lisätietoa saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Kaupungin vihreä sydän, Margitsaari, sijaitsee keskellä Tonavaa Margitinsillan ja Árpádin sillan välissä. Tämä on paikka, jossa kannattaa olla, jos vierailet Budapestissa kesällä, sillä siellä on kansallinen urheiluallas Hajós Alfréd, suosittu Lido Palatinus, lemmikkieläintarha, musiikkilähde ja japanilainen puutarha. Täällä on myös lähes viiden kilometrin pituinen kuminen lenkkipolku, polkuveneiden vuokraus ja polkupyöräretkipalvelut, puhumattakaan lukuisista piknik-paikoista.

Varaa Budapestin pyöräretki

3. Koe suosittu Boxing Day

Pyhän Tapaninpäivän ilotulitusnäytös| ©Florian Lehmuth
Pyhän Tapaninpäivän ilotulitusnäytös| ©Florian Lehmuth

Elokuun 20. päivä on Unkarissa juhlapäivä, jolloin maa kunnioittaa vuonna 1000 jKr. kruunattua perustajakuningastaan Pyhää Tapania upeilla juhlallisuuksilla ja upeilla ilotulituksilla, jotka sytyttävät yön Tonavan yllä pian auringonlaskun jälkeen. Juhlallisuudet alkavat kello 8.30 eri paikoissa ja jatkuvat koko päivän ajan kello 21.00 asti, jolloin näyttäviä ilotulituksia näytetään Tonavan yllä eri paikoista, kuten Elisabetin sillalta.

Loistava tapa viettää iltaa elokuun 20. päivän juhlallisuuksien aikana on ruokailla Tonavan risteilyllä samalla kun ihailet Budapestin henkeäsalpaavia yönäkymiä ja perinteistä värikästä ilotulitusta, joka päättää juhlallisuudet.

Varaa Tonavan risteily

4. Älä jätä väliin Szechenyi-kylpylän uintijuhlia

Szechenyi-kylpylän juhlat| ©bvi4092
Szechenyi-kylpylän juhlat| ©bvi4092

Koko elokuun ajan voit nauttia erilaisista ja vaihtelevista uintijuhlista Szechenyi Bathissa. Kaupunki hyödyntää alueen luonto-ominaisuuksia ja tekee lämpökylpylöistä parhaat juhlapaikat. Juhlien tavoitteena on yhdistää unkarilaiset kylpylät ja juhlakulttuuri ja luoda näin ainutlaatuinen musiikillinen ja visuaalinen ympäristö, jota ei löydy mistään muualta maailmasta.

Szechenyi-kylpylän juhlat järjestetään kuumina kesäpäivinä ja myöhään y öllä virallisen sulkemisaikansa jälkeen eli kello 22.30:stä aamukolmeen. Mukaan tarvitset vain hyvän uimapuvun ja oman pyyhkeen.

Osta liput Széchenyin kylpylään

5. Saksalainen olutfestivaali

Olutfestivaali| ©HungaroT
Olutfestivaali| ©HungaroT

Jokaisen humalafanin unelma toteutuu neljän päivän ajan elokuun lopussa, kun Serföző järjestää Kőrösy József -kadulla saksalaisille oluille omistetun unkarilaisen festivaalin. Nelipäiväisen katufestivaalin aikana voit maistella kaikenlaisia Saksasta tuotuja alkoholiherkkuja sekä erilaisia oluita, jotka eroavat hyvin paljon paikallisten oluenjuojien jo maistelemista oluista.

Nestemäisten herkkujen lisäksi voit kokeilla myös kaikenlaisia saksalaiseen keittiöön ja ruokaparikulttuuriin liittyviä ruokia. Melkoinen gastronominen kierros!

Varaa rauniopubikierros

6. Kansantaiteiden festivaali Budan linnassa

Näkymä Budan linnasta| ©Chris Yunker
Näkymä Budan linnasta| ©Chris Yunker

Elokuun kolmantena viikonloppuna lahjakkaimmat käsityöläiset kaikkialta Unkarista kokoontuvat Budan linnaan esittelemään, jakamaan ja näyttämään, miten he pitävät kansantaidettaan ja perinteitään yllä. Lisätietoja sisäänpääsystä ja aukioloajoista saat tapahtuman viralliselta verkkosivustolta. Lisätietoja sisäänpääsystä ja aukioloajoista on tapahtuman virallisella verkkosivustolla.

Tämä festivaali on unkarilaisen kansantaidekulttuurin aidoin näyttely, jossa on interaktiivisia käsityöpajoja, kansanmusiikin esittäjiä, perinteisiä unkarilaisia tanssiesityksiä, perinteistä unkarilaista ruokaa ja viininmaisteluosastoja, jotka ovat vain osa monista festivaalilla järjestettävistä aktiviteeteista.

7. Värähtele A38-konserttien tahtiin

Konsertti A38:lla| ©Juan D
Konsertti A38:lla| ©Juan D

Elokuussa kymmenet upeat konsertit rokkaavat A38-laivaa, uudelleenkäytettyä ukrainalaista rahtilaivaa, joka on nykyään yksi Budapestin suosituimmista tapahtumapaikoista. Bileet laivalla ovat runsaat, joskin ne noudattavat yleensä tiettyä järjestystä: elokuun alussa voi nauttia vaihtoehtorock-yhtyeistä, kun taas kuun puoliväliä hallitsevat hardcore- ja punk-genret.

Tapahtuman huipennus on kuitenkin elokuun lopussa, yleensä itse 31. päivä, jolloin paikalle kutsutaan yleensä jonkin edellä mainitun genren legendaarisia edustajia. Kyseessä on eksklusiivinen elokuun tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin, sillä se lupaa paljon ja tuo lopulta aina yllätyksiä. Jos haluat lisätietoja, suosittelen sinua vierailemaan tämän upean tapahtuman verkkosivustolla.

8. Pidä piknik Liberty Bridge -sillalla

Budapestin Vapaussilta| ©Jose A.
Budapestin Vapaussilta| ©Jose A.

Elokuun viikonloput poikkeavat hyvin paljon muista kuukausista, sillä piknik-tapahtuma järjestetään itse Vapaussillalla. Mikä paikka! Näinä päivinä tämä historiallinen silta suljetaan autoliikenteeltä neljäksi viikonlopuksi, ja tila on täysin vapaasti käytettävissä.

Tunnelma on täällä yleensä mahtava, ja paikalliset bändit, flamenco- ja swing-tanssijat, zumba- ja joogaohjaajat sekä kaikenlaiset aloittelevat taiteilijat viihdyttävät väkeä. Ota siis ystäväsi mukaan ja pidä hauskaa piknikillä auringonlaskun ja upeiden näköalojen äärellä.

9. Nauti Sziget-festivaalista

Sziget-festivaali| ©FamilyBusiness
Sziget-festivaali| ©FamilyBusiness

Juhlijat kaikkialta maailmasta kerääntyvät joka elokuu Budapestin Vapaudenaarelle yhteen Euroopan suurimmista ulkoilmamusiikkitapahtumista, Sziget-festivaaliin. Lavalle nousee kansainvälisiä supertähtiä ja nousevia paikallisia artisteja kaikista tyylilajeista, ja myös Budapestin Óbuda-saarella voi nauttia erilaisista kulttuuriesityksistä ja tapahtumista.

Kyseessä on yksi Euroopan suurimmista ulkoilmakonserteista, joka kestää viikon ja järjestetään yleensä elokuun puolivälissä. Räjähdysmäisiä konsertteja, taiteellisia esityksiä ja ylellistä viihdettä sekä runsaasti rentoutumisalueita ja psykedeelinen ympäristö. Yksi Budapestin parhaista yöelämäsuunnitelmista ja unohtumaton kokemus kaikenlaisille musiikin ystäville. Ei ole väliä, kuinka vanha olet, mistä tulet tai kuinka monta päivää olet Budapestissä, jos tulet elokuussa, sinun kannattaa harkita menoa tälle festivaalille. Lisätietoja saat tapahtuman verkkosivuilta.

10. Osallistu DreherFesztiin

DreherFeszt| ©CarolinaC
DreherFeszt| ©CarolinaC

Elokuun lopussa järjestetään kahden päivän ajan Dreherin olutfestivaali, DreherFeszt, jossa on ainutlaatuisia oluterikoisuuksia (lähes 140 oluthanaa) Kőbányassa ja konsertteja kahdella lavalla. Esiintyjien listalla on kansanpop- ja rock-yhtyeitä.

Paikalliset Dreher-panimot tarjoilevat olutta koko kaksipäiväisen ohjelman ajan. Jos tapahtumapaikka on sinulle hieman liian kaukana, ei hätää: tapahtuman aikana Örs vezérin aukion ja festivaalin välillä kulkee ilmaisia busseja 30 minuutin välein. Lisätietoja saat seuraavalta verkkosivustolta.

11. Kuuntele kaikenlaista elävää musiikkia ilmaiseksi

Zenélő Budapestissä| ©Heracles Kritikos
Zenélő Budapestissä| ©Heracles Kritikos

Zenélő Budapest on Budapestin kesämusiikkialoite, jossa paikalliset virtuoosit soittavat 16 ikonisessa paikassa ympäri kaupunkia. Jos satut kulkemaan Várkert Bazaarin, Unkarin kansallismuseon tai Millenarisin puiston ohi oikeaan aikaan, sinua odottaa elävää klassista, jazz- tai rockmusiikkia, ja kaikki tämä ilmaiseksi.

Sarja alkaa elokuun puolivälissä, ja siihen osallistuvat muun muassa Kansallinen filharmonia, Unkarin valtionoopperan orkesteri, kansanmusiikin esittäjät, jazz-yhtyeet, mustalaismuusikot ja tunnetut kuorot. Tarkemmat tiedot löytyvät Zenélő Budapestin verkkosivuilta.

Budapestin sää elokuussa

Auringonlasku parlamentin luona| ©Jon Elbaz
Auringonlasku parlamentin luona| ©Jon Elbaz

Yksi tärkeimmistä syistä vierailla Budapestissä elokuussa on miellyttävä sää. Toisin kuin talvet, jotka kylmenevät öisin, kesäkausi on Budapestissa täydellinen aika tutustua kaupunkiin ja tehdä retkiä Budapestistä.

Keskimääräinen maksimilämpötila Budapestissa on noin 27 °C, ja keskimääräinen minimilämpötila on 15 °C. Yleinen keskilämpötila vaihtelee 21 ja 22 °C:n välillä. Lisäksi kaupungissa sataa keskimäärin 60-70 mm.

Mitä tuoda Budapestiin elokuussa

Matkatavarat| ©nappy
Matkatavarat| ©nappy

Ensimmäiseksi kannattaa ottaa mukaan runsaasti hengittäviä vaatteita, myös vaaleammat värit ovat suotuisia. Jos kävelet paljon, ota mukaan mukavat kengät ja pieni uudelleenkäytettävä vesipullo. Aurinkovoide on myös tärkeää, sillä korkeat lämpötilahuiput ja säteily eivät ole harvinaisia.

Uima- tai rantavaatteet ovat myös suositeltavia lukuisten uima-altaiden ja Balaton-järven vuoksi. Älä unohda pakata kevyitä takkeja tai kevätvaatteita, jos sää on huono.

Liikkuminen Budapestissä elokuussa

Budapest-kortti| ©denhamgreen
Budapest-kortti| ©denhamgreen

Yksi Budapestin parhaista puolista on sen julkiset liikennevaihtoehdot. Valittavana on useita vaihtoehtoja, kuten metro, esikaupunkijunat, laivat, raitiovaunut ja bussit.

Julkisessa liikenteessä on kaksi eri luokkaa vuorokaudenajasta riippuen. Päivällä liikennettä on tarjolla klo 04:30 - 23:50 ja yöllä klo 23:50 - 04:30. Jotta kaupungissa liikkuminen olisi helpompaa, on olemassa monia matkakortteja, kuten Budapest Card, jolla voi säästää rahaa julkisessa liikenteessä. Kortteja ovat muun muassa 24 tunnin matkakortti, 72 tunnin matkakortti ja jopa 7 päivän matkakortti.

Osta Budapest Card