Museo Reina Sofia -liput

Nykytaiteen ystävillä on tapaaminen Reina Sofía -museossa Madridissa: kerron, miten saat liput, kuinka paljon ne maksavat ja miten museossa voi vierailla.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Museo Reina Sofia -liput

Yksityiskohta Picasson Guernicasta | ©Citizen59

Vuonna 1990 syntyi yksi Espanjan tärkeimmistä museoista. Picasso, Miró, Dalí, Juan Gris, Delaunay, Yves Klein ja Francis Bacon ovat joitakin Reina Sofían taiteilijoita.

Lippujen ostaminen etukäteen ja netistä on paras vaihtoehto. Ei ole epätavallista, että museon portaiden edessä on useita metrejä pitkä jono kävijöitä. Tässä ovat parhaat tavat vierailla museossa:

Halvin vaihtoehto ja omaan tahtiin: yleinen sisäänpääsy Reina Sofíaan

Salvador Dalín tyttö ikkunassa| ©Gabriela Rondon
Salvador Dalín tyttö ikkunassa| ©Gabriela Rondon

Ei ole epätavallista, että museon ovilla on pitkä jono, jonka muodostavat ne, jotka eivät ole vielä saaneet lippuja pysyvään kokoelmaan tai sen vaihtuviin näyttelyihin ja jotka odottavat lipputoimistoon menoa.

Voit säästää odottelulta varaamalla liput Reina Sofían museoon verkossa: sinun tarvitsee vain valita päivä, jolloin haluat vierailla museossa. Kun olet varannut lippusi Reina Sofíaan verkossa, saat kuitin sähköpostitse, jonka voit vaihtaa lippuusi museossa vierailupäivänäsi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on halvin vaihtoehto vierailla museossa omaan tahtiisi.

Suositellaan, jos... haluat vierailla museossa edullisesti.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Premium-vaihtoehto: opastettu kierros Reina Sofia -museossa

Reina Sofían näyttelysali| ©LARS77722
Reina Sofían näyttelysali| ©LARS77722

Jos haluat nähdä museon puolessatoista tunnissa jäämättä paitsi sen kokoelman tärkeimmistä kohokohdista, suosittelen tätä opastettua kierrosta, johon sisältyy skip-the-line-lippu. Kokemus museossa vierailusta oppaan kanssa saa sinut tutustumaan teoksiin paljon intiimimmällä ja henkilökohtaisemmalla tavalla ja tietenkin oppimaan tärkeitä asioita nykytaiteesta.

Opastettu vierailu Reina Sofíassa kannattaa missä tahansa museossa, ja varmasti vielä enemmän tässä museossa, sillä nykytaiteella on takanaan kulttuurinen konteksti, jossa on runsaasti vivahteita, joita ei ensisilmäyksellä havaitse.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Vierailu museossa, jossa on erikoistunut opas, joka auttaa sinua kontekstualisoimaan kaiken näkemäsi, tuntuu minusta olennaiselta, ja Reina Sofía -museo, sen sisältämän taidemäärän vuoksi, ei voisi olla vähempää.

Suositellaan, jos... haluat tietää, mitä Reina Sofían keskeisten teosten takana piilee erikoistuneen oppaan kanssa.

Varaa opastettu kierros Reina Sofía -museossa

Täydellisin vaihtoehto: opastettu kierros Reina Sofía -museossa ja Prado-museossa

Ryhmä seuraa selityksiä Guernican edessä.| ©Javier Majan
Ryhmä seuraa selityksiä Guernican edessä.| ©Javier Majan

Reina Sofía ja Prado-museo ovat kaikkien Madridissa vierailevien taiteenystävien ehdoton vierailukohde. Espanjalainen taidekierros ei ole täydellinen ilman jompaakumpaa näistä kahdesta museosta, sillä molemmat kattavat eri aikakausia.

Pradon ja Reina Sofian yhteisellä opastetulla kierroksella pääset tutustumaan molempiin museoihin asiantuntevan oppaan johdolla, joka selittää niiden tärkeimmät teokset.

Jos sinulla on vain vähän aikaa vierailla näissä museoissa, tämä on erittäin suositeltava vaihtoehto: hinta on noin 71 €, ja liput molempiin museoihin sisältyvät ilman jonottamista.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tällä erittäin edullisella paketilla pääset tutustumaan kahteen tärkeimpään museoon asiantuntijaoppaan johdolla.

Suositellaan, jos... haluat nauttia näiden kahden museon taiteesta Madridissa oppaan johdolla ja säästää aikaa ja rahaa, sillä se on halvempi kuin jos varaisit molemmat vierailut erikseen.

Varaa opastettu vierailu Reina Sofíaan ja Pradoon

Vertailemme vaihtoehtoja

 • Madrid Reina Sofian Museon Liput
 • Alkaen 15 €
 • Omassa tahdissasi
 • Liput Reina Sofía -museoon
 • Pääsy pysyviin ja tilapäisiin näyttelyihin
 • Ilman opasta
 • Varaa nyt
 • Madrid Reina Sofian Museon Opastettu Kierros
 • Alkaen 30 €
 • 1 tunti ja 15 min
 • Pääsy pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin
 • Opastettu kierros+liput Reina Sofía -museoon
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt
 • Madrid Prado Museo ja Reina Sofia Museo Opastettu Kierros
 • Alkaen 71
 • 4 tuntia
 • Opastettu kierros+liput Reina Sofia -museoon
 • Opastettu kierros + liput Prado-museoon
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt

Miten ostaa lippuja Reina Sofian lippukassasta?

Reina Sofía -museon julkisivu| ©Son of Groucho
Reina Sofía -museon julkisivu| ©Son of Groucho

Jos et ole varannut lippua, voit mennä lippukassalle ja ostaa sen sieltä, jolloin pääset suoraan sisään, mutta joudut todennäköisesti jonottamaan sesonkiaikana tai keskellä päivää. Et säästä paljoa ostamalla lippusi lipputoimistosta, mutta jos aiot tehdä niin, on parempi mennä heti aamulla, jotta voit käydä museossa rauhallisemmin ja vähemmillä turisteilla.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Mitä teoksia Reina Sofíassa on nähtävänä

Reina Sofía -museon laajentuminen| ©saia.neogaia
Reina Sofía -museon laajentuminen| ©saia.neogaia

Nykytaiteen ja klassisen taiteen väliset erot ovat huomattavat: klassinen taide kertoo tarinan tai näkökulman historiallisessa ja kulttuurisessa kontekstissa. Nykytaide on erilaista: se pyrkii kokeilemaan, rikkomaan ja herättämään tunteita. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö 1900-luvun teoksilla olisi kontekstia, vaan niillä on, ja niillä on myös useita vaikutteita. Tästä syystä suosittelen, että menet Reina Sofíaan tietäen seuraavat asiat:

Picasson Guernica

Se on museon tunnetuin teos ja yksi 1900-luvun tunnetuimmista. Tämä valtava valkokangas vie museon yhden huoneen, ja sen mittasuhteiden ansiosta voit arvioida yksityiskohtaisesti sen edustamaa historiallista episodia. On mielenkiintoista huomata, miten kubistinen tekniikka ja mustavalkoisuus onnistuvat välittämään suuren emotionaalisen latauksen. Jos käytät ääniopasta, voit varata noin kaksikymmentä minuuttia tätä maalausta käsittelevälle kommentille, sillä siinä esitellään monia kankaan hahmoja ja elementtejä.

Juan Grisin Avoin ikkuna

Tämän teoksen tekijää pidetään yhtenä kubismin suurista mestareista. Hän työskenteli samaan aikaan Pablo Picasson kanssa Pariisissa, ja siellä hän kehitti tämän tekniikan muunnelmalla, jossa yhdistetään eri elementtejä kankaalle, jotta saadaan lopullinen kollaasin tuntu. Tämä teos on hyvä esimerkki tästä.

Joan Mirón palmupuun talo

Yhdistämme Mirón yleensä surrealismiin, mutta tämä teos osoittaa, että se ei ole ainoa taiteellinen kausi, jonka taiteilija läpäisi. Talo palmun kanssa kuuluu yhteen hänen varhaisimmista kausistaan, jolloin hän päätti ryhtyä taidemaalariksi toipuessaan vakavasta sairaudesta. Vaikka kyseessä on tavallinen maisema, siinä on havaittavissa tiettyä unenomaista ilmapiiriä, joka myöhemmin johtaisi surrealismiin.

Salvador Dalín tyttö ikkunan ääressä

Dalíilla oli myös muita käsitteellisempiä vaiheita ennen kuin hän sukelsi täysin surrealismiin, ja tämä hänen sisarensa oletettu muotokuva on esimerkki tästä. Hän maalasi kuvan muotoutumisvuosinaan, jolloin hän vielä kehitti tekniikkaansa, ja se on edelleen yksi hänen tuotantonsa ihailluimmista teoksista.

Francis Picabian Totalisator

1900-luvulla koneilla ja teknologialla oli merkittävä asema taiteessa. Dadaismia kokeiltuaan Picabia sovelsi tässä teoksessa koneellistamisen ajatusta seksuaaliseen tekoon käyttämällä pyöreitä muotoja.

Pyhien enkelien maailma

Avantgardetaiteessa vallitsi myös miesvaltaisuus, minkä vuoksi tämä taiteilija oli viime aikoihin asti tuntematon. Tämä kolme metriä korkea ja kolme metriä leveä kangas on tekijänsä intuition tulos, sillä hän ei sairautensa vuoksi tuntenut uusia taiteellisia virtauksia yhtä hyvin kuin hänen miespuoliset kollegansa, jotka olivat täydellisesti integroituneet taiteen piiriin. Tekijä kertoi saaneensa tämän kuvan maalaamiseen inspiraationsa Juan Ramón Jiménezin säkeistä.

Salvador Dalín Suuri masturboija

Tämä on yksi Dalín tunnetuimmista maalauksista. Dalí joutui aikalaistensa ankaran arvostelun kohteeksi, koska hän kieltäytyi taistelemasta Espanjan sisällissodassa ja jäi sen jälkeen maahan Francon diktatuurin aikana. Kaikki kuitenkin tunnustivat Dalín nerokkuuden. Tämän teoksen tarkoituksena on kuvastaa sitä muutosta, jonka hänen rakastajattarensa Galan ilmestyminen merkitsi maalarille, jolla oli aina pakkomielle seksuaalisuudesta tai mielenterveydestä.

Joan Mirón maalaus (etana, nainen, kukka, tähti)

Tässä maalauksessa voimme tunnistaa enemmän Miróan yhdistämää surrealistista profiilia. Hänen aiempien maalaustensa iloisuus väistyy tässä maalauksessa dramaattisuuden ja ahdistuksen tieltä aikana, jolloin fasismi oli nousussa kaikkialla Euroopassa ja Espanja valmistautui sisällissotaan.

Rock-konsertista poistuvia hahmoja, Guillermo Pérez Villalta

Kukapa ei olisi kuullut Madridin movidasta? Tämän cádizilaisen taiteilijan maalaus on kunnianosoitus tälle ajanjaksolle. Hän käyttää lähempänä kerrontaa olevaa tekniikkaa ja sisällyttää figuratiivisia viivoja tähän teokseen, jossa hän esittää erilaisia stereotypioita tai Madridin yöelämän hahmoja.

Pablo Picasson nainen sinisessä

Picasso tunnetaan parhaiten kubismista, mutta unohdamme usein, että taiteilijan elämässä oli muitakin kausia. Esimerkiksi tämä maalaus kuuluu hänen niin sanottuun siniseen kauteensa, jota leimasi tuska, johon taiteilija vajosi ystävänsä itsemurhan jälkeen, ja jolle on ominaista tämän sävyn käyttö hänen maalauksissaan.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Näin pääset Reina Sofían museoon

Museo sijaitsee Atochan asemaa vastapäätä. Pääsisäänkäynti on "Juan Goytisolo" -nimelle nimetyllä aukiolla, mutta harva tuntee sitä sillä nimellä. Helpoin tapa päästä sinne on metrolla. Jos jäät pois Estación del Arte -metroasemalla, pääset sinne menemällä uloskäynniltä suoraan eteenpäin ja kääntymällä muutaman metrin päässä oikealle.

Reina Sofía -teatterin lähiympäristö

Museo sijaitsee yhdellä Madridin keskeisimmistä kaupunginosista, joten alue on hyvin vilkas. Suosittelen etsimään Calle Argumosaa, jossa voit nauttia muutaman oluen jollakin sen viihtyisistä terasseista perinteisessä Lavapiésin kaupunginosassa.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Järjestä vierailu Reina Sofía -museoon

Milloin mennä

Reina Sofía -museo on suljettu tiistaisin. Sunnuntaisin se on avoinna klo 10-14.30, ja muina päivinä se aukeaa klo 10 ja sulkeutuu klo 21.00. Koska ilmaiset aukioloajat alkavat iltaisin klo 19.00, museossa on yleensä paljon enemmän väkeä, joten sinne kannattaa mennä aikaisin aamulla minä tahansa arkipäivänä. Museoon tutustumiseen menee noin kaksi tuntia, joten jos hyödynnät ilmaisia aukioloaikoja, saavu paikalle noin klo 18:00 tai 18:30 illalla, jotta pääset jonoon.

.

Audioguide

Ääniopas maksaa noin 4,50 euroa, opiskelijoille ja ryhmille alennettu hinta. Suosittelen ensimmäistä museokäyntiä ilman sitä, jotta voit nauttia teoksista yleisesti ja nähdä, mitä kukin teos välittää sinulle ilman, että niiden konteksti ehdollistaa sinua. Toisella vierailulla voit tutustua uudelleen teoksiin, jotka ovat tehneet sinuun suurimman vaikutuksen, ja asettaa ne kontekstiinsa audio-oppaan antamien tietojen avulla. Saat kokea useamman kuin yhden yllätyksen.

Missä syödä

Museon ympäristössä on useita ruokapaikkoja. Yksi legendaarisimmista on El Brillante, baari, jossa sinulle tarjoillaan Madridin kuuluisaa mustekalavoileipää. Hinnat ovat kuitenkin melko korkeat, joten suosittelen mitä tahansa muuta ravintolaa alueella; valinnanvaraa riittää. Jos lopetat museon katsomisen brunssiaikaan, museoravintola Nubel on erittäin mukava paikka, jossa brunssi on erittäin hyvä.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Reina Sofía -museoon meneminen lasten kanssa

Museossa on erilaisia aktiviteetteja, joilla lapset saadaan lähemmäs sekä pysyvää kokoelmaa että vaihtuvia näyttelyitä. Selvitä ennen vierailua, miten voit tehdä vierailusta helpommin lähestyttävän kotona oleville pienimmille, sillä museokaupassa on myös oppaita, jotka auttavat sinua tässä tehtävässä.

.

Muita mielenkiintoisia museoita

Jos vielä janoat lisää, älä jätä väliin vierailua Prado-museossa. Vain muutaman metrin päässä Reina Sofiasta sijaitseva Prado on kulttuurin helmi, jota taiteen ystävien ei kannata jättää väliin. Kerron, miten se onnistuu artikkelissani Prado-liput.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Madridissa

Madridin turistibussi| ©Son of Groucho
Madridin turistibussi| ©Son of Groucho

Madrid on suuri kaupunki, joka on hyvin valmistautunut kävelyyn ja kiertelyyn kaikkialla. Siksi en voi suositella sinulle tarpeeksi, että otat opastetun kaupunkikierroksen. No, sen takia ja koska, kuten olet jo nähnyt, Madrid hengittää historiaa joka nurkassa. Tässä artikkelissa Madridin matkat saat kaikki tiedot, joita tarvitset valitaksesi parhaan opastetun kierroksen matkallesi.

Ja jos haluat mieluummin levätä hieman kävelykierrosten välillä, voit jatkaa Madridista nauttimista sen kuuluisan turistibussin kyydissä. Vaikka se saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa hieman "guiri-vaihtoehdolta", on silti mukavaa ja käytännöllistä liikkua bussin päädystä toiseen bussin yläosasta käsin. Täältä löydät kaikki tarvittavat tiedot: Hop on Hop off -bussikierrokset.

Varaa liput Reina Sofía -museoon