Segovian päiväretket Madridista

Pelkästään mahtavan akveduktin katseleminen on Segovian vierailun arvoista, mutta jos voit myös maistaa sen hienoa gastronomiaa, siitä ei ole epäilystäkään.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Segovian päiväretket Madridista

Segovian Alcazar | ©Sander Morais

Jos vierailet Madridissa hyvissä ajoin, voit nauttia kaikesta, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, ja lisäksi voit tehdä retken läheisiin kaupunkeihin, joilla on myös paljon tarjottavaa. Yksi suositeltavimmista on Segovia, joka sijaitsee vain reilun tunnin matkan päässä Madridista.

1. Parhaat retket Segoviaan

Segovian akvedukti
Segovian akvedukti

Mukavin tapa vierailla Segoviassa on järjestetty kiertoajelu, joka noutaa sinut hotelliltasi ja esittelee sinulle kaupungin ja sen tärkeimmät nähtävyydet erikoistuneen oppaan avulla. Harkitsemisen arvoisia retkiä ovat muun muassa:

2. Järjestetty retki Segoviaan ja Madridin kiertoajelu

Pyhän Tapanin kirkko| ©Catedrales e Iglesias/Cathedrals and Churches
Pyhän Tapanin kirkko| ©Catedrales e Iglesias/Cathedrals and Churches

Suosittelen tätä Segovian retkeä ja Madridin kierrosta useista syistä. Ensinnäkin, erittäin edulliseen hintaan sinut voidaan noutaa kätevästi hotellistasi, ja päivän päätteeksi, intensiivisen retken jälkeen, sinut viedään takaisin hotelliisi. Toiseksi se on hyvin järjestetty ja valmisteltu, jotta voit nauttia Segovian kaupungista ilman kiirettä, sillä kiertoajelulla yhdistyvät opastettu vierailu ja vapaa-aika kaupungissa.

Mitä kiertue sisältää

Bussi noutaa sinut hotelliltasi, ja voit hyödyntää Segoviaan suuntautuvan matkan ja tehdä bussissa opastetun kierroksen Madridin tärkeimpiin paikkoihin. Näin voit tutustua Madridin kaukana keskustasta sijaitsevien paikkojen historiaan, ja voit sitten päättää, haluatko vierailla niissä tarkemmin.

Saavuttuasi Segoviaan vierailet kaupungin merkittävimmissä nähtävyyksissä (katso alla tarkemmat tiedot siitä, mitä ne ovat ja miksi ne ovat tärkeitä), ja sinulla on vapaata aikaa tutustua Segoviaan kaikessa rauhassa, kuljeskella historiallisen keskustan kapeilla kaduilla tai tehdä ostoksia.

Kun palaat Madridiin uuvuttavan päivän jälkeen, bussi vie sinut takaisin hotellillesi.

Mitä näet Segoviassa?

 • Akvedukti: se on kaupungin symboli ja tärkein syy siihen, miksi sadat turistit vierailevat siellä ympäri vuoden.
  Katedraali: se on romaaninen ja katolinen kirkko, joka on rakennettu 1500-luvun puolivälissä goottilaiseen tyyliin. Se sijaitsee kaupungin pääaukiolla ja on omistettu Neitsyt Marian kultille.
 • San Estebanin kirkko: yksi kaupungin keskiaikaisista kirkoista, joka on kuuluisa romaanisesta kellotornistaan.
 • Segovian Alcázar: Lyhyen matkan päässä akveduktista on kaupungin Alcázar, jonka UNESCO on julistanut maailmanperintökohteeksi. Sen uskotaan rakennetun 1200-luvulla, ja siitä lähtien se on toiminut linnoituksena, vankilana, kuninkaallisena palatsina ja tärkeimpänä opistona.

Lisävinkki

Etsi hyvä ravintola lounasta varten (lounas ei sisälly retkeen). Suosittelen varaamaan etukäteen paikan, jossa tarjoillaan mokkapalaa (jos pysyt poissa historiallisesta keskustasta, se tulee halvemmaksi), joka on tämän alueen tyypillinen herkku.

3. Järjestetty retki Segoviaan ja pysähdys Avilassa

Avilan muurit| ©Salva RC.
Avilan muurit| ©Salva RC.

Tällä Segoviaan suuntautuvalla retkellä vierailet myös läheisessä Avilan kaupungissa, ja erikoistunut opas tekee sinulle opastetun kierroksen molempiin kaupunkeihin. Lisäksi Segoviaan saapuessasi saat juoman ja tapan, jotka sisältyvät retken hintaan (lounas on oma lounas). Sinulla on vähemmän vapaa-aikaa tutustua Segoviaan, mutta sen sijaan pääset tutustumaan toiseen espanjalaiseen kaupunkiin, joka on myös historiallisesti merkittävä.

Matkasuunnitelma

 • Sierra de Guadarraman kansallispuisto: Iberian niemimaan keskiosassa sijaitseva vuoristo.
 • Avilan muuri: Espanjan täydellisin linnoitus ja kaupungin tärkein nähtävyys.
 • Ávilan katedraali: linnoitukseksi rakennettu katolinen kirkko, jonka arkkitehtuuri on romaanista ja goottilaista.
 • San Vicenten basilika: yksi Espanjan parhaista goottilaisen arkkitehtuurin esimerkeistä.
 • Santa Teresa de Jesúsin luostari: kirkko ja luostari, jossa Santa Teresa de Ávilan uskotaan syntyneen.
 • Segovian akvedukti: Segovian tärkein symboli ja yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista akvedukteista.
 • Segovian katedraali: Neitsyt Marialle omistettu goottilainen katolinen kirkko.
 • Segovian Alcázar: Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva keskiaikainen linnoitus, jonka erityinen muoto muistuttaa laivan keulaa.

Huomaa, että

Kierroksen hintaan ei sisälly kuljetus hotellilta Madridissa (kierros lähtee tapaamispaikasta, joka vahvistetaan, kun teet varauksen verkossa), lounas tai sisäänpääsymaksut muistomerkkeihin, joihin voit tutustua syvällisemmin kohdekaupungeissa vietettävän vapaa-ajan aikana.

Miksi pidän tästä kiertueesta

Vaikka sinulla on vähemmän aikaa tutustua Segoviaan, sekä Ávila että Segovia ovat suhteellisen pieniä kaupunkeja, joissa kummassakin voi käydä muutamassa tunnissa. Jos sinua ei haittaa uhrata vapaa-aikaasi vierailuun ja haluat maksimoida aikasi, tämä on hyvä vaihtoehto, sillä näet kaksi kaupunkia yhden sijaan. Ja usko minua, se ei käy väsyttäväksi molempien koon ansiosta.

4. Järjestetty retki Segoviaan ja Toledoon

Toledon Alcazar| ©Mussi Katz
Toledon Alcazar| ©Mussi Katz

Segovia ja Toledo ovat Madridin lähistöllä sijaitsevista kaupungeista suosituimpia sekä turistien että paikallisten keskuudessa, jotka haluavat paeta pääkaupungista viikonlopuksi. Tällä päiväretkellä yhdistyvät kävelykierros molempiin kaupunkeihin ja bussikuljetus Madridista niiden välillä.

Ensikontaktina näihin kaupunkeihin se voi olla erittäin mielenkiintoinen, koska hinta, 59, on varsin kohtuullinen matkan ja retken kestoon nähden. Sinun on kuitenkin tiedostettava, että sinulla ei ole aikaa tutustua näihin kaupunkeihin syvällisesti tai vierailla niiden eri muistomerkeillä.

Huomaa, että

Kävelykierros molemmissa kaupungeissa sisältyy hintaan, mutta ei lounasta kummassakaan kaupungissa eikä noutoa hotellista (sinun on tavattava oppaasi Madridin tapaamispaikassa). Kierroksen aikana sinulla on tilaisuus nähdä nähtävyyksiä, kuten akvedukti ja Alcazar Segoviassa sekä Toledon historiallinen keskusta ja katedraali.

Miksi pidän tästä kiertueesta

Tälläkin yhdistelmäkierroksella on mahdollisuus nähdä kaksi kaupunkia yhdessä päivässä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Toledo itsessään ansaitsee vähintään koko päivän vierailun, mutta jos sinulla ei ole aikaa tai haluat nähdä yhden kaupungin kohokohdat, tämä on erittäin hyvä vaihtoehto. Selvää on, että sinun on käytävä Toledossa ainakin kerran elämässäsi, ja tämä voisi olla tilaisuutesi.

5. Mitä nähdä ja mitä tehdä Segovia yhdessä päivässä?

Segovian katedraali
Segovian katedraali

Järjestetyllä retkellä Madridista Segoviaan näet kaikki kaupungin tärkeät nähtävyydet. Yksi päivä riittää tutustumaan tähän kaupunkiin, joka on varsin helppokäyttöinen, vaikka siinä on paljon kiinnostavia kohteita. Kun olet päässyt sinne, voit tehdä seuraavaa:

Ihmettele akveduktia

Se on lähes 16 kilometriä pitkä, ja sitä käytettiin kaupunkien vesihuoltoon. Segovian akveduktissa on 120 pylvästä, jotka kohoavat jopa 30 metrin korkeuteen maasta, ja 167 kaarta. Vaikka olisit nähnyt sen kuinka monta kertaa kuvissa, hämmästyt, kun olet paikalla. Älä tyydy pakolliseen selfie-kuvaan sen edessä (vaikka sekin käy): leiki kamerallasi saadaksesi omaperäisen kuvan, joka toimii matkamuistona matkastasi.

Kävele keskustan läpi

Älä huku nähtävyyksien katseluun. Kävely Segovian historiallisessa keskustassa on yksi kauneimmista kokemuksista, joita kaupungissa voi kokea. Sen mukulakivikaduilla on historiallisia rakennuksia, vilkkaita aukioita, keskiaikaisia rakennuksia ja tietenkin kauppoja ja ravintoloita, joissa voit nauttia olutta ulkona.

Astu sisään katedraaliin

Se on tärkeä Segovian nähtävyys, ja se sijaitsee aivan keskustassa. Sisäänpääsymaksu on erittäin edullinen, 3 euroa, ja voit myös varata opastetun kierroksen torniin. Se on avoinna aamusta 18:30 asti talvella ja 21:30 asti kesällä.

Syö tyypillistä mokkapalaa

Joka viikonloppu Segoviaan saapuu Madridista satoja vierailijoita maistamaan kuuluisaa mokkapalaa. Mikä tahansa sen ravintoloista sopii tähän, mutta jos menet viikonloppuna, on parempi varata pöytä etukäteen, varsinkin jos kyseessä on suuri ryhmä.

Vieraile Alcazarissa

Se on avoinna talvella klo 10-18 ja kesällä klo 10-20. Se on yksi Segovian ja Espanjan suosituimmista muistomerkeistä, ja se on avoinna yleisölle vuoden jokaisena päivänä paitsi tiettyinä juhlapäivinä. Täysi lippu, jolla pääsee torniin, maksaa kuusi euroa, ja sen voi ostaa lipputoimistosta tai varaamalla paikan netistä heidän verkkosivuiltaan (siellä voit myös tehdä virtuaalikierroksen, joka vakuuttaa sinut siitä, kuinka tarpeellinen tämä vierailu on osana Segovian matkaa).

Kävele juutalaiskorttelin läpi

Jätä vierailun aikana aikaa kuljeskella juutalaiskorttelin kapeilla kaduilla ja ylittää Puerta del Sol, josta on upeat näkymät kaupungin halki virtaavalle joelle. Juutalaiskorttelissa on muun muassa Corpus Cristi -kirkko, joka oli entinen pääsynagoga.

6. Segovia yksin

Sisäänkäynti Segovian Alcazariin| ©Son of Groucho
Sisäänkäynti Segovian Alcazariin| ©Son of Groucho

Jos haluat tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi, sinulla on useita vaihtoehtoja. Lähde Madridista aikaisin, jotta voit hyödyntää päivän Segoviassa mahdollisimman hyvin, ja varaa netistä paikka johonkin sen ravintoloista maistamaan kuuluisaa mokkapalaa. Ota mukavat vaatteet ja kengät mukaan kaupunkiin tutustumista varten. Segoviaan pääsee Madridista:

 • Autolla: Jos olet vuokrannut auton ja haluat ottaa siitä kaiken irti, pääset perille vain tunnissa, mutta saatat joutua etsimään parkkipaikan saapuessasi.
 • Junalla: nopea AVANT-juna maksaa noin 14 euroa, ja se vie sinut Segovian Guimarin asemalle noin puolessa tunnissa. Se lähtee Madridin Chamartínin asemalta, ja kun saavut Segoviaan, sinun on otettava bussi kaupungin keskustaan.
 • Bussilla: tämä on erittäin kätevä vaihtoehto. Bussit lähtevät Madridin Moncloan risteyksestä 15-30 minuutin välein noin neljällä eurolla, ja ne vievät sinut kaupungin keskustaan. Matka-aika Madridista on noin tunti ja kaksikymmentä minuuttia.

7. Käytännön vinkkejä Segovian vierailuun

Segovian akvedukti| ©Pedro
Segovian akvedukti| ©Pedro

Milloin mennä

Segoviassa käy kävijöitä ympäri vuoden, mutta viikonloppuisin kaupunki on paljon vilkkaampi, kun Madridista saapuu vieraita syömään porsaanlihaa tai kävelemään akveduktin varrella. Jos voit tehdä matkasi Segoviaan viikolla, kaupunki on paljon tyhjempi ihmisistä, ja voit nauttia vierailustasi rauhallisemmin ja hiljaisemmin.

Vierailun suositeltu kesto

Yksi päivä riittää Segovian tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustumiseen, sen kaduilla kävelyyn ja aperitiivin nauttimiseen terassilla. Älä unohda lähteä Madrid ista aikaisin aamulla, jotta saat päivästä kaiken irti; muista, että talvella pimeä tulee aikaisemmin, joten kiertoajelusta tulee lyhyempi.

Sää Segovia

Segovian lämpötila on alhaisempi kuin Madridissa. Keskellä kesää et ehkä huomaa paljonkaan, sillä akveduktin alueella on vain vähän varjoa ja kuumuus voi olla yhtä polttavaa, mutta huomaat eron, kun kuljeskelet keskustan kaduilla. Talvella kannattaa muistaa, että Segoviassa on pukeuduttava lämpimämmin kuin Madridissa.

Mitä syödä Segovia

Vaikka mokkapossu on tähtiannos, Segovian ravintoloissa voi nauttia myös muita herkkuja. Judiones de la granja, paahdettu imeväislammas, Segovian-tyylinen kirjolohi ja Segovian booli ovat joitakin ruokalajeja, joita ei kannata jättää väliin.

Mitä tuoda Segoviaan

Tärkeintä on pukeutua mukaviin vaatteisiin, ja jos vierailet Segoviassa talvella, ota mukaan ylimääräinen villapaita tai takki, vaikka et ehkä tarvitsisikaan sitä Madridissa. Jos olet menossa Segoviaan järjestetyllä kiertomatkalla, tarkista, kuuluuko ruoka matkan hintaan, jotta voit joko ottaa mukaan rahaa ravintolaan tai tuoda omat eväät kotoa.

8. Jos olet kiinnostunut Segovian retkestä, sinua kiinnostaa myös

Prado-museo| ©Emilio
Prado-museo| ©Emilio

Segovia ei ole ainoa Madridin lähellä sijaitseva kaupunki, jossa voit vierailla päivässä. Toinen merkittävimmistä, Segovian vastakkaisessa päässä sijaitseva kaupunki on Toledo. Toledossa on myös keskiaikaisia rakennuksia, historiallinen keskusta, joka on melko jyrkkä, mutta vierailun arvoinen, ja vaikuttava katedraali, joka on myös yksi Espanjan merkittävimmistä. Jos haluat tietää lisää Toledon retkistä, voit tutustua tähän artikkeliin: Toledon päiväretket Madridista.

Jos haluat ottaa kaiken irti Madridista, suosittelen, että aloitat matkasi järjestetyllä kiertoajelulla, joka tutustuttaa sinut Espanjan pääkaupungin historiaan, kaupunginosiin ja tärkeimpiin anekdootteihin. Tässä artikkelissa noin Madridin matkat kaikki tiedot, joita tarvitset opastetun kierroksen järjestämiseen.

Museoiden ystäville on onnea, sillä Madridissa on joitakin Euroopan tärkeimpiä museoita. Henkilökohtainen suositukseni: El Prado (tietenkin) ja Reina Sofía. Voit järjestää vierailusi seuraamalla käytännön oppaitani molempiin museoihin: Prado-liput y Museo Reina Sofia -liput.

UKK

 • Kuinka kaukana Madrid on Segoviasta?

  Lähes 69 km Madridista luoteeseen sijaitsevaan Segoviaan pääsee autolla tai bussilla yleensä 1-2 tunnissa ja junalla noin 30 minuutissa.

 • Mitä matkamuistoja voin viedä kotiin Segoviasta?

  Useimmat ihmiset vievät mukanaan pienoiskopion akveduktista, mutta herkkusuille on tarjolla tyypillinen kakku, joka tunnetaan nimellä "Ponche Segoviano", ja jos olet maistanut kaupungin erikoisruokaa, Cochinilloa, saatat jopa haluta tuoda mukanasi pienen koristeellisen possun.