Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Toledon päiväretket Madridista

Matka Madridista Toledoon on kuin aikamatka Toledon arabialaiseen ja keskiaikaiseen menneisyyteen.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Toledon päiväretket Madridista

Näkymä Tajo-joelle sen kulkiessa Toledon läpi. | ©Hugh Llewelyn

Toledo tunnetaan kolmen kulttuurin kaupunkina, sillä sen kulttuuriperintö koostuu kristillisistä, muslimien ja juutalaisten elementeistä. Matka Madridista Toledoon on yksi parhaista vaihtoehdoista matkan täydentämiseksi.

1. Parhaat retket Toledoon Madridista käsin

Toledo ilmasta
Toledo ilmasta

Toledossa on paljon nähtävää, ja jos haluat ottaa kaiken irti päivästä ja nauttia sen kulttuuriperinnöstä, suosittelen varaamaan järjestetyn retken, joka sisältää opastetun kierroksen. Nämä ovat tärkeimmät vaihtoehdot:

2. Opastettu kierros Toledossa

Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera
Edgardo W. Olivera| ©Edgardo W. Olivera

Tämä edestakainen kiertomatka Toledoon on halvin vaihtoehto vierailla kaupungissa erikoistuneen oppaan johdolla, joka kertoo kulttuurin kohokohdista ja jättää sinulle vapaata aikaa tutustua Toledoon omaan tahtiisi. Matkaan sisältyy kuljetus kolmesta Madridin kohtaamispaikasta ilmastoidulla bussilla. Tässä ovat kiertueen tärkeimmät pysähdyspaikat.

Toledon katedraali

Se on kaupungin kruununjalokivi, ja olisi kulttuurisynti lähteä kaupungista käymättä siellä. Älä epäröi mennä sisälle ja vierailla paikoissa, kuten pääkappelissa, kappeliseurakunnan huoneessa, Mozarabian kappelissa tai aarrekammiossa. Tämä goottilaistyylinen katedraali on yksi maailman vaikuttavimmista katedraaleista.

Historiallinen keskusta

Toledon historiallisessa keskustassa kuljeskeleminen on kuin astuisi useita vuosisatoja taaksepäin. Mukulakivikadut ja kivirakennukset muodostavat maiseman, joka on täynnä historiaa joka nurkan takana. Varoitus: Toledossa on paljon kukkuloita, ja kävely voi olla väsyttävää.

Santa María la Blancan synagoga

Tämä on 1200-luvun mudejar-synagoga, joka on muutettu kirkoksi. Se sijaitsee Toledon juutalaiskorttelissa ja on yksi alueen kauneimmista muistomerkeistä. Valkoiseksi kalkittujen kaarien labyrintti erottuu edukseen.

Santo Tomén kirkko

Jos olet käynyt Madridin Prado-museossa, olet varmasti nähnyt joitakin El Grecon teoksia. Tämä taiteilija syntyi Toledossa, ja tässä kirkossa on yksi hänen kuuluisimmista maalauksistaan: Orgazin kreivin hautajaiset. Opas kertoo teoksen erilaisista ja mielenkiintoisista tulkinnoista.

San Juan de los Reyesin luostari

Kastilian Isabella I määräsi tämän fransiskaaniluostarin rakentamisen. Goottilaiseen ja elisabetilaiseen tyyliin rakennettu luostari on yksi Toledon kauneimmista paikoista. Älä kiirehdi kävelemään sen käytävillä ja ihailemaan kivien ja sisäpihojen vihreyden välistä kontrastia.

Huomaa, että

Tämän kierroksen hintaan ei sisälly sisäänpääsymaksuja nähtävyyksiin (niiden hinnat ovat yleensä alhaiset ja sinulla on aikaa tutustua sisätiloihin, jos ostat lipun paikan päällä) eikä ruokaa ja juomaa. Voit tuoda omat eväät mukanasi, mutta suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväksenne ja syömään jossakin Toledon ravintoloista; ruoka on erittäin hyvää (erityisesti peltopyyt ja porsaanpoika) ja hinnat ovat alhaisemmat kuin Madridissa. Voit kysyä oppaaltasi suosituksia.

3. Opastettu kierros Toledossa turistijunalla

Näkymät kaupunkiin joelta
Näkymät kaupunkiin joelta

Tämä retki Toledoon turistijunalla kestää noin kahdeksan tuntia. Opas noutaa sinut Madridista keskeisestä tapaamispaikasta, joka ilmoitetaan, kun teet varauksen verkossa, ja kuljettaa sinut bussilla Toledoon.

Mitä tämä kiertue sisältää

Toledossa kiertoajelu koostuu kolmesta osasta: opastettu kierros Toledon keskustan tärkeimmissä nähtävyyksissä, kaupunkikierros turistijunalla ja vapaa-aikaa, jonka aikana voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiin ennen paluuta Madridiin.

Toledolla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavaa, eikä sitä kaikkea ole helppo löytää kävelykierroksella. Tästä syystä yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on juna, joka lähtee keskustasta ja kulkee koko kaupungin läpi noin 50 minuutin opastetulla kierroksella; älä pidä sitä turisteja häiritsevänä tekijänä, sillä kun olen ajanut sillä, voin vakuuttaa, että se on sen arvoista.

Junalipun hinta sisältyy matkan hintaan (noin 33 euroa). Ruokailu ei sisälly hintaan, mutta sinulla ei ole ongelmia syödä tapaksia kaupungin keskustan baareissa ja ravintoloissa.

Matkasuunnitelma

 • Toledon katedraali
 • Santo Tomén kirkko ja El Grecon maalaus
 • Vanha juutalaiskortteli
 • San Juan de los Reyesin luostari
 • Mirador del Valle -näköalapaikka (paikka kaukana kaupungin keskustasta, josta avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä Toledoon).

4. Vierailu Toledossa omatoimisesti (junaliput ja turistikortti)

San Juan de los Reyesin luostarin sisäpiha| ©Nic McPhee
San Juan de los Reyesin luostarin sisäpiha| ©Nic McPhee

Jos haluat vierailla Toledossa omaan tahtiisi, suurnopeusjuna on yksi helpoimmista tavoista päästä kaupunkiin. Se lähtee Atochan asemalta ja kestää noin 30 minuuttia. Tämä matka on suunniteltu pakettimatkaksi, jolla voit vierailla Toledossa omatoimisesti.

Onko se sen arvoista? Jos et halua huolehtia kaikesta vierailun aikana, kyllä, kun otetaan huomioon, että puolet hinnasta kuluu junalippuihin. Vaikka lähtö Madridista on aikaisin, paluu tapahtuu kuitenkin aikaisin iltapäivällä (klo 17:25-18:25), joten sinun on kiirehdittävä, jotta saat kaiken irti turistikortista.

Mitä tähän retkeen sisältyy

 • Paluujunaliput
 • Toledon matkakortti, jolla pääset ilmaiseksi 24 tuntia vuorokaudessa kaikkiin kaupungin museoihin ja muistomerkkeihin.
 • Turistibussin käyttö ja opastetut kierrokset
 • Alku-, pää- ja jälkiruokamenu, jonka voit vaihtaa kahdessa valitussa ravintolassa espanjalaisesta gastronomiasta nauttimiseen.

5. Retki Toledoon ja opastettu vierailu El Escorialiin ja Madridin Kaatuneiden laaksoon

San Lorenzo del Escorialin luostari| ©manuel m. v.
San Lorenzo del Escorialin luostari| ©manuel m. v.

Monilla Madridin laitamilla sijaitseviin kaupunkeihin suuntautuvilla retkillä hyödynnetään matkaa, jotta pääkaupungin lähellä sijaitseviin muihin nähtävyyksiin, joihin ei pääse helposti keskustasta. Tämä järjestetty retki Toledoon sisältää vierailun El Escorialiin ja Kaatuneiden laaksoon; ne ovat kaksi paikkaa, jotka eivät vie liikaa aikaa Toledossa ja ovat erittäin mielenkiintoisia vierailukohteita. Heidän matkasuunnitelmansa on tiivistetty alla.

El Escorialin luostari

Se rakennettiin 1500-luvulla Filip II:n aikana, ja tämän kierroksen aikana opas kertoo, miksi se on yksi Madridin suosituimmista vierailukohteista. Kierroksen aikana tutustut luostarin sisätiloihin, mutta todellinen kauneus piilee sen puutarhoissa ja näköaloissa.

Kaatuneiden laakso

Se on kiistanalainen muistomerkki, joka on pystytetty Espanjan sisällissodassa kaatuneiden kunniaksi. Jos et tiedä mitään tästä historiallisesta ajanjaksosta, se on ihanteellinen tilaisuus imeä oppaasi selitykset; takaan, että on erittäin mielenkiintoista nähdä tämä paikka eri näkökulmasta.

Toledon historiallinen keskusta

Kun olet saanut vierailusi Madridissa päätökseen, suuntaat kohti Toledoa, ja noin tunnin kuluttua kävelet kaupungin keskustan kaduilla. Opastetun kierroksen aikana pääset Santa María la Blancan synagogaan ja Santo Tomén kirkkoon, jossa voit ihailla El Grecon maalausta. Sen jälkeen sinulla on vapaata aikaa kuljeskella ympäri kaupunkia tai tutustua tarkemmin esimerkiksi katedraaliin.

Huomaa, että

Kierros sisältää pääsyliput Escorialiin, Santa María la Blancan synagogaan Toledossa ja Santo Tomén kirkkoon Toledossa.

Hotellin nouto ei ole mahdollista, vaan sinun on tavattava muu matkaryhmä Madridin keskustassa sijaitsevassa tapaamispaikassa, ja saavutte matkan eri kohtiin mukavassa ilmastoidussa bussissa.

6. Mitä nähdä ja tehdä Toledossa yhdessä päivässä?

Toledon Alcazar| ©manuel m. v.
Toledon Alcazar| ©manuel m. v.

Jos olet päättänyt vierailla Toledossa järjestetyllä kiertoajelulla, sinun ei tarvitse huolehtia mistään: opastettu kierros näyttää sinulle tärkeimmät nähtävyydet. Toisaalta, jos haluat tutustua kaupunkiin itse, nämä vinkit auttavat sinua välttämään kolmen kulttuurin kaupungista poistumista tutustumatta sen tunnusomaisimpiin paikkoihin.

El Vallen näköalapaikka

Sinne ei ole aina helppo päästä, koska se sijaitsee kaupungin laitamilla, mutta taksi Toledon keskustasta ei kuitenkaan veloita liikaa edestakaisesta matkasta. Sieltä avautuvat näkymät ovat niin henkeäsalpaavat, että minusta se ansaitsee olla Toledon nähtävyyksien listan kärjessä.

Katedraali

Se on tietenkin tärkein nähtävyys, sillä se on yksi Espanjan suosituimmistakatedraaleista ja yksi Euroopan upeimmista. Tämän goottilaisen katedraalin julkisivu kiehtoo sinua jo ulkoapäin, mutta älä sulje pois vierailua sisätiloihin: se on sen arvoinen.

Historiallinen kaupunginosa

Vaikka lähtisitkin omatoimisesti, suosittelen, että otat opastetun kierroksen Toledon keskustaan, jos sinulla on siihen mahdollisuus. He kertovat sinulle kaupungin historiasta ja sen kätkemistä salaisuuksista ja asettavat eri muistomerkit, jotka ovat hajallaan ympäri kaupunkia, asiayhteyteen.

Santa María la Blancan synagoga

Älkää antako ulkonäön hämätä; tämä juutalaiskorttelissa sijaitseva mudejar-synagoga ei ehkä kiinnitä huomiota ulkopuolelta, mutta sen sisätilat täynnä kaaria ja valkoisia seiniä yllättävät teidät.

San Juan de los Reyesin luostari

Se on kiviseinien, puutarhojen ja korkeiden kattojen muodostama labyrintti, joka saattaa olla yksi kauneimmista vierailuista Toledossa.

Alcazar

Tämä keskiaikainen linnoitus sijaitsee kaupungin korkeimmalla paikalla, ja vaikka jättäisitkin sisätiloissa vierailun väliin, kannattaa käydä Alcázarissa ihailemassa sen julkisivua ja kaupungin näköaloja.

Anan matkavinkki

Jos aiot vierailla kaupungissa ilman opasta, suosittelen lukemaan sen tärkeimmistä nähtävyyksistä etukäteen, jotta opit sen historiasta.

7. Käytännön vinkkejä Toledon vierailua varten

Santa María la Blancan sinagogan valkoiseksi kalkitut kaaret sisällä| ©amaianos
Santa María la Blancan sinagogan valkoiseksi kalkitut kaaret sisällä| ©amaianos

Milloin mennä

Voit vierailla Toledossa mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta vältä vierailua kesällä, jos et halua kärsiä kuumuudesta. Kesälämpötilat voivat olla Toledossa kuumempia kuin Madridissa. Talvella taas on hieman viileämpää, joten tarvitset ylimääräisen takin.

Toledossa on aina turisteja, mutta heitä ei ole niin paljon, ettetkö voisi nauttia kaupungista viikonpäivästä riippumatta (juhlapyhinä on aina enemmän ihmisiä).

Suositeltava vierailun pituus

Toledon voi nähdä päivässä, mutta ei ole hullumpaa viettää kaupungissa yksi yö, jos haluaa tutustua kaupunkiin perusteellisemmin ilman, että kelloa tarvitsee pitää silmällä. Ainoa asia on se, että jos aiot nukkua Toledossa, sinun kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin etukäteen, sillä muuten saatat löytää itsesi kaduilta pimeän tultua, mikä ei olisi mukavaa.

Mitä syödä

Erinomaista laatua edulliseen hintaan - mitä muuta voisit toivoa? Toledossa voit käydä syömässä tapaksia vanhassa korttelissa tai varata hyvän ravintolan, jossa voit herkutella joillakin sen kuuluisimmista ruokalajeista, kuten haudutetulla peltopyllä, cochifrito manchegolla, carcamusalla (liha- ja vihannesmuhennos), arroz a la toledanalla (toledolainen riisi) tai mazapán de Toledo (toledolainen marsipaani).

Mitä kannattaa ottaa mukaan Toledoon

Jos aiot kävellä paljon, ei ole pahitteeksi pakata pari laastaria reppuun. Toledossa on paljon kukkuloita, ja tarvitset ennen kaikkea mukavat kengät. Muuten voit ottaa mukaan samat tavarat kuin mille tahansa muullekin retkelle, mutta voit ottaa Madridiin mukaan tyypillisiä makeisia tai Manchego-juustoja: herkullinen matkamuisto.

Anan matkavinkki

Älä unohda katsella Toledon näkymiä Mirador del Valle -näköalapaikalta; tulet olemaan ihastunut.

8. Jos olet kiinnostunut matkasta Toledoon, sinua kiinnostaa myös

Segovian akvedukti| ©Blair-39
Segovian akvedukti| ©Blair-39

Toledon nähtyäsi huomaat, että maakuntien pääkaupunkien lisäksi Espanjassa on vaikuttavia kaupunkeja, joissa voit vierailla viettämättä liikaa aikaa tien päällä. Toinen tällainen kaupunki on Segovia, jota edeltää maailmankuulu akvedukti. Se sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Madridista, ja siellä on tarjolla useita järjestettyjä kierroksia ja opastettuja vierailuja. Olen kirjoittanut tämän oppaan Segovian päiväretket Madridista jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Jos haluat jäädä Madridiin ja nauttia jokaisesta sekunnista pääkaupungissa, suosittelen, että harkitset opastettua kaupunkikierrosta: se auttaa sinua ymmärtämään paremmin sen katujen kulmia ja historiaa. Tässä artikkelissa noin Madridin matkat kaikki tiedot, joita tarvitset opastetun kierroksen järjestämiseen.

UKK

 • Kuinka kaukana Toledo on Madridista?

  Toledo sijaitsee noin 70 kilometriä Madridista kaakkoon. Pääkaupungista sinne pääsee noin 1 tunnissa.

 • Mistä Toledo tunnetaan?

  Toledo tunnetaan keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan ja historiallisista muistomerkeistään, miekkojen, marsipaanin ja muiden makeisten valmistajista sekä upeista näkymistä Tajo-joelle.

 • Voiko Toledossa vierailla yhdessä päivässä?

  Yksi päivä Toledossa riittää tärkeimpien nähtävyyksien näkemiseen, mutta nähtävää on paljon muutakin. Kunhan kuitenkin käyt Puerta del Solilla, Catedral Primada -katedraalissa, ylität Tejo-joen sillan ja kävelet kaupungin mukulakivikaduilla, olet nähnyt tärkeimmät asiat, joita Toledolla on tarjota.