Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 Tekemistä Sevillassa huhtikuussa

Huhtikuu on paras aika vierailla Andalusian pääkaupungissa. Keskellä kevättä Sevilla pukeutuu näyttävän pyhäinviikon ja kaiken sen jälkeisen alkamisen kunniaksi.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

11 Tekemistä Sevillassa huhtikuussa

Näkymä Sevillan katedraaliin | ©Ronny Siegel

Sevilla kirjaimellisesti räjähtää käsiin huhtikuun saapuessa. Jos kysyt keneltä tahansa sevillalaiselta, mitä aikaa vuodesta hän ei koskaan jättäisi väliin, tämä on se.

Joka vuosi huhtikuun alussa Sevillan kaupunki alkaa valmistautua yhteen maailman tärkeimmistä uskonnollisista pyhäinviikon festivaaleista. Maailmassa on vain harvoja paikkoja, joissa voi nähdä näin tunteikkaan näytöksen sanan kaikissa merkityksissä.

Sevillan asukkaat heittäytyvät täysillä jokaisessa kaupungin järjestämässä toiminnassa. Voimme vakuuttaa, että jos sinulla on onni olla Sevillassa näinä päivinä, saat mukanasi lähtemättömän muiston, joka säilyy mukanasi koko loppuelämäsi ajan.

1. Mene johonkin veljeskuntien ja kiltojen kulkueista

Pyhä viikko Sevillassa| ©César Catalán
Pyhä viikko Sevillassa| ©César Catalán

Kaikki kulkueet, joihin voit osallistua tai joita voit vain katsella ohi, eivät jätä ketään välinpitämättömäksi. Se antaumuksellisuus, jolla vaikuttavia uskonnollisia kuvia kannetaan kaduilla, on vertaansa vailla.

Riippumatta uskonnollisuudestasi voit aloittaa Semana Santa -juhlan puhtaimmalla andalusialaisella tyylillä. Yritä tuntea, että osallistut sellaiseen kokemukseen, joka saa hiuksesi nousemaan pystyyn.

La Borriquita, Jesús Despojado, La Paz, La Cena, La Hiniesta, San Roque, La Estrella, La Amargura, El Amor ovat joitakin veljeskuntia ja veljeskuntia, joilla Sevillan kuuluisat pyhäinviikon kulkueet alkavat, mutta totuus on se, että koko viikon ajan lähtee loputon määrä tämäntyyppisiä uskonnollisia ryhmiä, sekä suuria että pieniä, joilla kullakin on omat erityispiirteensä: uskonnollinen kuva, vaatetus, musiikki, paso tai marssi.

**Klikkaa tästä**saadaksesi selville, milloin ja missä kukin kulkue järjestetään.

2. Nauti huhtikuun messuista

Huhtikuun messut| ©Nick Kenrick
Huhtikuun messut| ©Nick Kenrick

** Sevillan Feria de Abril**järjestetään noin kaksi viikkoa pääsiäisen jälkeen.

Pyhän viikon uskonnollisten juhlallisuuksien tapaan monet Andalusian kaupungit viettävät omaa Feria de Abril -juhlaansa, joka on levinnyt myös muihin Espanjan pääkaupunkeihin, kuten Barcelonaan, Madridiin ja Valenciaan. Sevillassa järjestettävä Feria de Abril on kuitenkin edelleen kaikkien tunnustama messutapahtuma.

Jotkut kutsuvat sitä "messujen messuiksi", ja totuus on, että he ovat oikeassa. On vaikea löytää toista paikkaa, jossa olisi näin paljon taidetta, värejä ja iloa neliömetriä kohden.

Sevilla ja sen Feria de Abril viettelee jopa kaikkein "pintao", sinun tarvitsee vain mennä Real kotelo, alueella Remedios, ja anna itsesi kuljettaa pois virtaus "väkijoukko" ymmärtää ainutlaatuisen ilmapiirin juhlallisuuden, joka voidaan hengittää.

Musiikkia, kansanperinnettä ja ruokakulttuuria kaikkialla. Kaikki mitä tarvitset todella hyvään ajanviettoon, se on "La Feria".

**Klikkaa tästä**ja tutustu kaikkiin Feria de Abril -tapahtuman aikana Sevillassa järjestettäviin aktiviteetteihin.

Maista paistettua kalaa "La Noche del Pescaito Frito" -tapahtumassa

Paistettu kala on epäilemättä Feria de Abrilin gastronominen tähti. Tämä andalusialaisen kulttuurin herkku on niin tärkeä sevillalaisille, että sille on jopa oma iltansa, eikä mikä tahansa ilta.

Noche del Pescaito frito (paistetun kalan yö) aloittaa Feria de Abril-tapahtuman Sevillassa. Tämä illallinen ennen El Alumbraon suurta hetkeä järjestetään Los Remediosin kaupunginosassa odottaen keskiyötä, jolloin tuhannet ja taas tuhannet hehkulamput valaisevat messukeskuksen julkisivun, jossa kauan odotetut messut pidetään.

Kävele pitkin Calle del Infiernoa (Helvetinkatu)

**Los Remediosin ja La Tabladan välissä sijaitsevat kioskit alkavat valmistella kaupunkia kaikkeen tulevaan.
**
Useita päiviä ennen Feria de Abril -juhlallisuuksien alkua alkaa perinteisesti Calle de Infierno -nimellä tunnetun kadun vilkas toiminta (kadun varrella sijaitsevien huvipuistojen aiheuttaman infernaalisen melun vuoksi).

Sen nähtävyyksien ikoninen viehätysvoima on tärkein vetonaula nuorille ja vähemmän nuorille. Nämä eivät ole isoja, huipputeknisiä infrastruktuureja, joita löytyy huvipuistoista. Ne ovat hauskoja "pikku leluja", niitä elinikäisiä nähtävyyksiä, jotka varmasti muistat; viikinkilaiva, noitajuna, pikku härkä, maailmanpyörä, hölmö hiiri ja monet muut.

Sirkus sijaitsee yleensä joka vuosi tällä alueella, joten jos sinulla on siihen mahdollisuus, älä menetä tilaisuutta kokea uudelleen tämän ikimuistoisen spektaakkelin tarjoama illuusio.

3. Vieraile Real Maestranza -härkätaisteluareenalla

La Real Maestranzan härkätaisteluareena.| ©Mauro Astolfi
La Real Maestranzan härkätaisteluareena.| ©Mauro Astolfi

Maestranza aloittaa härkätaistelukautensa huhtikuussa. Olitpa sitten suuri härkätaistelujen fani tai halusitpa vain katsella ympärillesi, nyt on paras aika osallistua yhteen tämän päivän kiistanalaisimmista spektaakeleista.

Tähän aikaan vuodesta Sevillan härkätaisteluareena tarjoaa parhaan ja eksklusiivisimman tarjontansa, mutta siellä on tilaa myös edullisemmille härkätaisteluille, joihin ei ole vaikea saada lippuja.

Real Maestranzaa pidetään yhtenä planeetan tärkeimmistä härkätaisteluareenoista, eikä ihme, että kaikki härkätaistelutähdet unelmoivat debytoivansa tässä Guadalquivir-joen rannalla sijaitsevassa enklaavissa, joka on Espanjan ja maailman elävää historiaa.

Voit tarkistaa lippusi saatavuuden täältä

4. Älä missaa tilaisuutta nähdä aito flamenco tablao

Flamenco Show| ©Elliott Brown
Flamenco Show| ©Elliott Brown

Huhtikuinen Sevilla ei olisi sama ilman flamencoa. Se on aito ääniraita, joka säestää kaikkia tähän mennessä kuvaamiamme juhlallisuuksia.

Flamenco on taide, joka antaa Sevillalle ja Andalusialle yleisesti ottaen senainutlaatuisen luonteen, joka näkyy selvimmin Pyhän viikon ja huhtikuun messujen aikana.

Huhtikuu on paras aika nähdä flamencoa Sevillassa, kuten härkätaistelujakin. Parhaat taiteilijat, jotka muodostavat tämän ikivanhan taidemuodon; laulajat, muusikot ja tanssijat, kokoontuvat yhteen kaupungissa, joka tihkuu taidetta jokaisesta huokosestaan.

Varaa mikä tahansa huhtikuussa Sevillassa järjestettävistä esityksistä

5. Osallistu Sevillan vanhan musiikin festivaalin viimeisille päiville

FEMAS-konsertti| ©Alicia y Cristina Arroyo
FEMAS-konsertti| ©Alicia y Cristina Arroyo

** Sevillan vanhan musiikin festivaali** saavuttaahämäränsä huhtikuun alussa, juuri ennen pääsiäistä. Monille se on rento alkusoitto kaikelle sille, mitä sen jälkeen on tulossa.

Tämä festivaali on pakollinen klassisimpien äänien ystäville, mutta jos olet yksi niistä, jotka haluavat tutkia ja jotka eivät rajoitu vain moderniin musiikkiin, tämä voi olla paras paikka aloittaa muinaisten äänimaailman löytäminen.

Espacio Turina, San Luis, Real Alcázar, Teatro Alameda tai El Teatro de la Maestranza ovat joitakin tavallisia paikkoja, joissa järjestetään festivaalin erilaisia konsertteja ja esityksiä, jotka ovat erityisen tunnettuja laadustaan ja hyvästä maustaan.

Tarkista Sevillan vanhan musiikin festivaalin ohjelma täältä.

6. Mennään ostoksille flamencomuotimarkkinoille

Flamencon muotimarkkinat.| ©D-Koala
Flamencon muotimarkkinat.| ©D-Koala

Sen lisäksi, että Sevillassa on monia perinteisiä markkinoita, kuten Triana-markkinat, Lonja del Barrancon markkinat, Feria-kadun markkinat, Encarnación-kadun markkinat tai Encarnación-kadun markkinat.

Arenalissa huhtikuun lopussa ** markkinat avaavat ovensa yksinomaan flamencomuodille**.

Plaza Nuevalla sijaitsevat markkinat, jotka pian perustetaan, ovat alusta lähtien olleet näyttävän ja karismaattisen flamencomuodin viitemarkkinat.

Se on esteettinen käsite, joka on yhtä omituinen ulkopuoliselle kuin se on syvään juurtunut paikallisille, ja juuri huhtikuussa se antaa vapaat kädet ylitsevuotavimmalle riemulleen.

Lisätietoja Sevillan Flamenco-muotimarkkinoista löydät täältä.

7. Pidä hauskaa koko perheen kanssa Isla Mágicalla

Isla Magíca -saaresta nauttiminen| ©david
Isla Magíca -saaresta nauttiminen| ©david

** Sevillassa sijaitseva Isla Magica**-teemapuisto on avannut ovensa huhtikuussa jo yli 25 vuoden ajan.

Isla Mágica on saanut inspiraationsa löytöretkien aikakaudelta, ja jokainen sen alue herättää henkiin tietyn paikan taikaa: Puerto de Indias (Sevilla), Puerta de América (Cartagena de Indias), Amazonia (Iguazú-putoukset), La Guarida de los Piratas, La Fuente de la Juventud ja El Dorado.

Loputtoman määrän nähtävyyksiä lisäksi tästä puistosta löydät kaiken, mitä tarvitset viettääksesi ihanan päivän perheen kanssa, ja siellä on kaikenlaisia esityksiä, ravintoloita, kauppoja ja yllätyksiä, jotka saavat pienimmätkin ottamaan mukaansa unohtumattomia muistoja.

Hanki lippusi täältä

8. Teatteriin!

Teatterin sisällä| ©Monica Silvestre
Teatterin sisällä| ©Monica Silvestre

**Jotkut Sevillan tärkeimmistä teatterikierroksista järjestetään huhtikuussa.
**
Lasten teatterikausi ja Casa de la Moneda -barokkiteatterifestivaali ovat joitakin ehdotuksia, mutta totuus on, että kaupungissa on tarjolla monenlaisia tapahtumia.

Sevilla on tietenkin vahvasti sitoutunut teatteriin.

Tutustu tarjolla oleviin teattereihin ja moniin muihin ehdotuksiin täällä.

Vertebration Contemporary Dance Cycle

Huhtikuun lopussa, kuten joka vuosi Sevillassa, käynnistyy ** Vertebración** Contemporary Dance Cycle.

Tanssiyhdistysten ja -ammattilaisten yhdistyksen järjestämä lyhyt festivaali on tanssin ystäville unohtumaton tapahtuma. Se järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä, Sevillan Teatro de la Maestranza -teatterissa, ja se nauttii kadehdittavaa terveyttä verrattuna muihin niemimaalla järjestettäviin saman teeman festivaaleihin. Huhtikuussa Sevillassa kaikki toimii.

Lue lisäätästä tapahtumasta ja muista PAD-yhdistyksen järjestämistä tapahtumista klikkaamalla tästä.

9. Vieraile huhtikuun vaihtuvissa näyttelyissä

Museomaalaukset| ©Laura
Museomaalaukset| ©Laura

**Sevillassa hyödynnetään huhtikuun kävijätulvaa, ja osa kaupungissa järjestettävistä tilapäisnäyttelyistä**ajoittuu samaan aikaan pyhän viikon ja huhtikuun messujen kanssa.

Huhtikuussa on siis hyvä aika hyödyntää tämä, älä myöskään menetä tilaisuutta nähdä parhaat näyttelyt; maalausta, veistoksia, muotia, konferensseja ja paljon muuta.

Voit tarkistaa kaikkien näyttelyiden päivämäärät täältä.

10. Varaa opastettu kierros Sevillan kaupunkiin huhtikuussa

Kävelyretki Sevillan läpi| ©Rafael Lopez Puerto
Kävelyretki Sevillan läpi| ©Rafael Lopez Puerto

Yksiparhaista asioista, joita voit tehdä heti Sevillassa, on antaa itsesi osallistua yhdelle kaupungin tarjoamista monista opastetuista kierroksista, erityisesti huhtikuun aikana.

Vaikka kaupunki olisi kuinka kaunis tahansa, ei ole koskaan sama asia nähdä sitä tietämättä tarkalleen, mitä katselet, kuin nähdä se alan asiantuntijan avustuksella.

El Alcázar, katedraali ja La Giralda kuuluvat Sevillan vierailijan pakollisiin nähtävyyksiin,

Varaa opastettu kierros huhtikuussa näihin ja moniin muihin paikkoihin

Päätelmät

Kevät Sevillassa| ©Paco Carrascosa
Kevät Sevillassa| ©Paco Carrascosa

Kuten näemme, Sevilla liittyy huhtikuuhun. Sevillalla ja huhtikuulla on läheinen suhde, rikkoutumaton, historiallinen ja ikoninen suhde.

Tästä syystä jos Sevilla on Andalusia puhtaimmillaan, jos Sevilla on taidetta, intohimoa ja pyhä viikko, jos Sevilla on flamencoa ja juhlallisuutta, jos se on härkätaistelua, paistettua kalaa, spektaakkelia ja värejä, kaikki tämä on huhtikuussa, Sevillassa keväällä.