Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Sevillassa kesällä

Sevillassa käynti kesällä on vähän kuin vierailisi pohjoisnavalla talvella. Sevillan "caló" saattaa olla asia, jota monet haluavat mieluummin välttää, mutta jos suunnittelet aktiviteettisi sopivimpina ajankohtina ja otat mukaasi kesäaurinkoa varten tarvitsemasi, Sevilla (samoin kuin pohjoisnapa) voi olla ihana matkakokemus.

Ana C.R.

Ana C.R.

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Sevillassa kesällä

Auringonlasku Torre del Oron yllä | ©Victor Santos

Sevilla on yksi niistä kaupungeista, joiden pitäisi kuulua jokaisen Espanjan matkailijan matkasuunnitelmaan, jopa keskellä kesää.

Valmistaudu löytämään arkkitehtuurin helmiä, joihin arabialainen, juutalainen ja kristillinen kulttuuri ovat jättäneet perintönsä, alkaen monumentaalisesta katedraalista ja Real Alcázarin palatseista. Kuljeskele Barrio de Santa Cruzissa, maistele herkullisia tapaksia tai osallistu puhtaaseen flamencoesitykseen. Tämä ja kaikki Sevillan nähtävyydet ja tekemiset odottavat sinua täällä!...Ja tämän kauden sään ansiosta sinun ei tarvitse jonottaa.

1. Vieraile Sevillan katedraalissa ja sen kauniissa tornissa: La Giralda.

Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau
Sevillan katedraali| ©Sevilla Congress & Convention Bureau

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on tehtävä, kun saavut kaupunkiin, on käydä sen mahtavassa katedraalissa. Sen laajat tilat vievät sinut hetkeksi pois kadun korkeista lämpötiloista, joten mikään ei voita sitä, että hakeudut sen ainutlaatuiseen kauneuteen.

Kyse ei ole vain "kaupungin katedraalista", vaan goottilaistyylisestä katedraalista ja maailman kolmanneksi suurimmasta temppelistä (Rooman Pyhän Pietarin ja Lontoon Pyhän Paavalin kirkon jälkeen). Tämä poikkeuksellinen ja muinainen arkkitehtuuriteos on paras tervetulotoivotus kaupunkiin.

Temppeli, jossa on myös Kristoffer Kolumbuksen hauta, rakennettiin aikoinaan muslimimoskeijalle, josta on säilynyt osia, kuten joitakin ovia, sisäpiha ja sen ainutlaatuinen maamerkki, minareetti eli "La Giralda"."

Jos haluat oppia lisää maurilaisesta ja kristillisestä historiasta näiden arkkitehtonisten teosten takana, suosittelen opastettua kierrosta, jonka hinta on 30 euroa ja joka vie sinut katedraalin sisälle kauniin Giraldan huipulle, josta sinulla on yksi kaupungin parhaista näköaloista!

Varaa liput katedraaliin ilman jonottamista

2. Pidä tauko Santa Cruzin kaupunginosassa

Triunfon aukio| ©Pedro Szekely
Triunfon aukio| ©Pedro Szekely

Samalla alueella, katedraalia vastapäätä, on kuuluisa Barrio de Santa Cruz. Tämä viehättävä kaupunginosa, jonka talot sijaitsevat kujien, piilopaikkojen ja appelsiinipuiden keskellä, heijastaa kaupungin juutalaista perintöä.

Kävely päämäärättömästi näillä kapeilla, hiljaisilla kaduilla, jota ohjaa se, mikä silmään osuu, on ehkä yksi mielenkiintoisimmista tavoista tutustua tähän kaupunginosaan sen hirvittävästä historiasta huolimatta. Kapeat, varjoisat kadut, joilla on satunnaisesti pihan ovi auki, ovat valtava etu, kun liikkuu naapurustossa tällä kaudella ilman hikoilua, vaikka se tapahtuisi päivällä.

Mutta suositukset ovat aina tarpeen. Tässä ovat pysähdykset, joita et voi jättää väliin Barrio de Santa Cruzissa:

  • Plaza del Triunfo. Tätä aukiota, jota ympäröivät tunnusomaisimmat rakennukset, kuten Sevillan katedraali, Archivo General de Indias ja Reales Alcázares, ei yksinkertaisesti kannata jättää väliin.
  • Patio de Banderas. Tämä paikka oli Alcázarin vanha paraatikenttä, ja sinne johtavaan vanhaan porttiin oli piirretty lippuja. Nykyään se on omituinen aukio, joka on täynnä appelsiinipuita ja jota ympäröivät talot, joissa asuivat muun muassa kirjailija Fernán Caballero ja taidemaalari Joaquín Domínguez Bécquer
  • Plaza de Santa Cruz. Täällä Sevillan juutalaiskorttelin pääkadut yhtyvät. Tällä aukiolla sijaitsee Sevillan kuuluisin risti: Cruz de la Sierpes (Sierpesin risti)
  • Calle Verde. Sen oikea nimi on San Bartolomé, mutta se on saanut tämän nimen runsaan kasvillisuuden ja viileyden ansiosta, jota se tarjoaa Sevillan lämpiminä iltapäivinä.
  • Santa María la Blancan kirkko. Yksinkertaisen arkkitehtuurinsa ansiosta tämä pieni kirkko on yksi hämmästyttävimmistä, sillä siinä on huomattavia elementtejä kaupungin kolmesta suuresta historiallisesta vaikutuksesta: arabien, juutalaisten ja kristittyjen vaikutuksesta.

Varaa kierros Barrio Santa Cruzissa

3. Miten olisi uiminen Isla Magican nähtävyyksissä?

Isla Magicasta nauttiminen| ©david
Isla Magicasta nauttiminen| ©david

Sevillassa ei ole rantaa, mutta siellä on upea vesipuisto nimeltä Isla Magica, jossa voit nauttia perheen kanssa useista nähtävyyksistä, kuten vesialueesta, jossa on aaltoallas, liukumäkiä ja hiekkaa, joka simuloi oikeaa rantaa.

Sinulla on monia vaihtoehtoja tutustua Sevillaan lasten kanssa, mutta tämä on ehdottomasti hyvä suunnitelma. Koska Isla Mágica sijaitsee Isla de la Cartujassa, hyvin keskeisellä paikalla ja hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella, ja siellä on myös esityksiä, pelejä, kauppoja ja ravintoloita.

Noin 25 tai 30 eurolla voit nauttia koko päivän hauskanpidosta ja ennen kaikkea viilentyä ja nauttia keitaasta keskellä Sevillan kuumuutta. Suosittelen kuitenkin, että ostat liput netistä täältä, koska lipunmyyntipisteen hinta on paljon korkeampi.

Vieraile Sevillan akvaariossa

Toinen suositus Sevillan kuumuutta pakoon on käydä Sevillan akvaariossa. Se sijaitsee hyvin lähellä keskustaa, Herkkujen puutarhan vieressä ja Guadalquivir-joen rannalla, ja se on tila, jossa on yli 7000 eläintä ja lukuisia vesialtaita, joissa voit tutustua haikaloihin, merikilpikonniin ja moniin muihin lajeihin.

Varaa liput Sevillan akvaarioon

4. Kävele La Casa de Pilatosin vanhojen tilojen läpi

Pilatuksen talo| ©Enric Rubio Ros
Pilatuksen talo| ©Enric Rubio Ros

Täydellinen suojapaikka Sevillan korkeilta lämpötiloilta on Casa de Pilatos, joka on ainutlaatuinen paikka kokea Andalusian pääkaupungin historiaa omakohtaisesti.

Renessanssin aikana Sevillan kaupunkia koristi upea arkkitehtuuri. Se oli aikaa, jolloin varakkaat perheet rakensivat asuintaloja, jotka saivat vaikutteita... kyllä, Reales Alcázaresista.

Näiden talojen perusrakenne oli pohjakerros, jossa oli pääpiha ja useita saleja sen ympärillä, ja yläkerta, jossa kaikki huoneet sijaitsivat, ja se viittasi Mudejar-palatsiin.

Casa Pilatos on erinomainen esimerkki näistä malleista. Siinä on selvästi käytetty mudejar-tyylisiä rappauksia sekä goottilaisen ja renessanssiarkkitehtuurin ja -veistoksen elementtejä. Näyttämö on näkemisen arvoinen livenä ja jopa elokuvissa ("Kingdom of Heaven", Ridley Scott).

Casa Pilatos sijaitsee Plaza de Pilatos -aukiolla, lähellä Calle Águilasia ja juutalaiskorttelia. Sisäänpääsymaksu on noin 10 euroa.

5. Osallistu hyvin sevillalaiseen katujuhlaan: Velá de Santa Ana

La Velá de Santa Ana Betis-kadulla, Triana| ©Plothar
La Velá de Santa Ana Betis-kadulla, Triana| ©Plothar

Jos on olemassa yksi Sevillan suosituin festivaali, se on Velá de Santa Ana. Se järjestetään heinäkuun lopussa kuuluisalla Trianan alueella. Se on ehdoton vierailukohde, jos vierailet kaupungissa tähän aikaan vuodesta.

Sen juuret juontavat juurensa 1200-luvun puoliväliin. Sanotaan, että kun kuningas Alfonso X parani silmäsairaudesta saatuaan Santa Anan neitsyen käden kosketuksen, kuningas määräsi kiitokseksi rakennettavaksi temppelin: Santa Anan temppelin.

Kuten monissa muissakin juhlissa, tähän uskonnolliseen alkuperään ja motiiviin lisättiin ajan mittaan juhlavampi sävy musiikilla, tanssilla ja ruualla, jota ei voi jättää väliin. Flamencotanssia, maalausnäyttelyitä, konsertteja, teatterikierroksia, hyvää gastronomiaa ja jopa cucaña-kilpailuja joen rannalla on tarjolla näinä pitkinä kesäiltoina.

Calle Betis, Guadalquivir-joen rannalla, on tapahtumien tähtipaikka.

6. Varaa illallinen kesäterassilla

Sevillan terassi| ©Anna Kaminski
Sevillan terassi| ©Anna Kaminski

Kesäkaudella yksi Sevillan "harjoitelluimmista" ja nautittavimmista aktiviteeteista on ruokailu kesäterasseilla.

Tapaksia voi nauttia Santa Cruzin kaupunginosassa. Tämä on paras paikka suojautua kuumuudelta ja nauttia näistä ruokalajeista ja virkistävistä juomista hyvin sevillalaisessa ilmapiirissä sanan kaikissa merkityksissä. Näytän tässä , mitä Santa Cruzin kaupunginosassa kannattaa nähdä ja tehdä.

Myöskään Plaza de El Salvadorin alue ei ole kaukana, ja sen baarit ovat hyvin suosittuja lähinnä nuorten keskuudessa, mikä pitää vanhan Alfalfa-korttelin hengissä .

Jos haluat maistaa näitä ruokia etkä tiedä, mistä baarista aloittaa, suosittelen gastronomista tapas-kierrosta. Hinta alkaen 65 euroa, ja sinulla on mahdollisuus vierailla eri baareissa ja kokeilla useita vaihtoehtoja niiden ruokalistalta. Kolmen ja neljän tunnin kierros, jonka voit viettää pienen ryhmän seurassa, jolla on sama intressi: nauttia ruoasta ja pitää hauskaa.

Varaa tapas-kierros Sevillassa

7. Pakene luontoretkelle, joka on täynnä luontoa: Doñanan kansallispuisto

Auringonlasku puistossa| ©miguel churruca
Auringonlasku puistossa| ©miguel churruca

Erinomainen aktiviteetti tänä kuumana vuodenaikana on paeta päiväksi rannalle. Doñanan kansallispuisto on kätevä vaihtoehto, sillä sinne on lyhyt matka, ilmasto on leudompi ja mikä parasta, voit tutustua yhteen maanosan tunnetuimmista lintujen tarkkailuun soveltuvista luontoalueista.

Puisto ylläpitää hyvin monipuolista ekosysteemien mosaiikkia, joka toimii ainutlaatuisten lajien kotina. Ja kuten sanoin, sillä on suuri merkitys Euroopan ja Afrikan mantereen tuhansien lintulajien läpikulkupaikkana, pesimäpaikkana ja talvehtimispaikkana.

Kesän viimeisinä viikkoina lintuja on mahdollista nähdä enemmän. Mutta jos menet muina aikoina, älä huoli, tähän maisemakokonaisuuteen tutustuminen ja sen rannoilla uiminen on silti erittäin arvokas kokemus.

Sevillasta lähtee joitakin retkiä puistoon, joita suosittelen. Hinta alkaa 72 eurosta, ne kestävät koko päivän, ja kuljetus tapahtuu 4x4-ajoneuvoilla. Puiston lisäksi vierailet matkan varrella myös muissa paikoissa, kuten Ermita de El Rocíossa ja Matalascañasin rannalla.

Varaa matka Doñanaan

8. Nauti öisistä ulkoilmamusiikkiesityksistä

Plaza del Triunfo ja Sevillan todellinen Alcazar| ©mbell1975
Plaza del Triunfo ja Sevillan todellinen Alcazar| ©mbell1975

Näinä kuukausina yö on eri puolilla kaupunkia järjestettävien musiikkiesitysten näyttämönä.

Yksi paikka, jota ei kannata jättää väliin, on Alcázarin puutarhat. Täällä on järjestetty konsertteja päivittäin vuosikymmenien ajan, ja täysiä saleja on tullut tavaksi. Esityksiä vanhasta musiikista, klassisesta musiikista ja tietenkin flamencosta on tarjolla. Voit tutustua ohjelmaan seuraavasta linkistä. Patio de la Montería on toinen Alcazarin alueella sijaitseva paikka, jossa järjestetään toisinaan ulkoilmakonsertteja.

Palatsin ulkopuolella sijaitseva Centro Andaluz de Arte Contemporáneo on myös suosittu konserttipaikka kesäiltoina.

.

9. Risteily Guadalquivirilla

Triana naapurustossa| ©Lorena a.k.a. Loretahur
Triana naapurustossa| ©Lorena a.k.a. Loretahur

Sevillalla ja Guadalquivirilla on paljon historiaa. Se on paras lahja, jonka kaupunki on voinut saada alusta alkaen, sillä se on sijoittanut sen maailmalle kauppakeskuksena Amerikan kanssa, valloittajien reittinä, kalan ja veden lähteenä, virkistysalueena ja nykyään erittäin tärkeänä matkailualueena.

Tutustuminen Sevillaan veneellä antaa sinulle erilaisen näkökulman kaupunkiin. Päivittäin järjestetään 19 euron hintaisia retkiä, jotka vievät sinut tämän joen vesiä pitkin. Jos teet sen kesällä, etuna ovat rauhalliset vedet, mutta suosittelen, että teet sen paremmin yöllä. Lämpöä on vähemmän ja kaupungin valot koristavat maisemaa.

.

Varaa veneretki Guadalquivir-joella

10. Kävele Triana-markkinoilla

Kävely Trianan markkinoiden läpi| ©Karan Jain
Kävely Trianan markkinoiden läpi| ©Karan Jain

Sanotaan, että yksi parhaista tavoista tutustua paikan kulttuuriin on vierailla sen markkinoilla, ja Sevillassa siihen on mahdollisuus Triana-markkinoilla. Se on myös toinen hyvä vaihtoehto piiloutua kesäsäteiltä.

Mielenkiintoisinta tässä torissa on se, että se on samalla myös toimiva museo, sillä sen perustusten alla on almohadien hautausmaan jäänteitä sekä Castillo de San Jorgen jäänteitä , joka oli inkvisition vanhan tuomioistuimen sijaintipaikka.
Ajan kuluminen ja Guadalquivir-joen tulvat johtivat siihen, että se hylättiin pitkäksi aikaa, kunnes tähän strategisesti tärkeään kohtaan jokea perustettiin tori.

Täältä löydät tyypilliset markkinat: hedelmiä ja vihanneksia, lihaa, juustoa ja makkaraa... mutta myös kulttuuritilan, jossa on teatteri, ympärillä olevien historiallisten rakennusten jäänteitä ja kävelykatu, jossa on taidenäyttelyitä joen rannalla. Oletko valmis siihen?

Sevillan sää kesällä

Kesä Sevillassa| ©a_fourier
Kesä Sevillassa| ©a_fourier

Kuten olen kertonut, Sevillan kesä on hyvin kuuma, sillä se on ensimmäisiä espanjalaisia kaupunkeja, joissa lämpömittari näyttää korkeammalle. Vuoden kuumin kuukausi tässä kaupungissa on heinäkuu, jolloin keskimääräinen maksimilämpötila on noin 35 °C (vaikka se voi ylittää 40 °C).

Onneksi kesä "tuntuu" lyhyeltä, ja vain harvoina päivinä on pahamaineisia maksimilämpötiloja, mutta silti on syytä varautua siihen, että juot runsaasti nesteitä, käytät kevyitä, vaaleaa vaatetusta, käytät aurinkosuojaa ja, kuten aiemmin sanoin, mukautat vierailullesi suunnittelemasi aktiviteetit niin, että suora altistuminen auringolle on mahdollisimman vähäistä.

Sevillan matkailijamäärät kesällä

Sevillan kadut kesällä| ©a_fourier
Sevillan kadut kesällä| ©a_fourier

Juuri tämä "caló" estää monia vierailijoita (ja jopa paikallisia) olemasta kaduilla päivisin. Helteellä oli pakko olla etunsa (eikö totta?).

Siksi kesällä, vaikka kaupunki ei tyhjene kokonaan turisteista, sen kaduilla on yleensä vähemmän ihmisiä. Paikalliset käyttävät lomaa hyväkseen paetakseen kuumuutta ja hakeutuvat läheisille rannoille.

Hinnat eivät juurikaan poikkea muusta vuodenajasta.

Mitä pakata matkalaukkuun Sevillassa kesällä?

Matkatavarat| ©Craig Adderley
Matkatavarat| ©Craig Adderley

Kesällä Sevillaan kannattaa tietenkin ottaa mukaan kevyet vaatteet, shortsit, T-paidat ja tennarit, jotta voit kävellä historiallisen keskustan mukulakivikaduilla.

Yöllä on harvoin viileämpää, mutta pakkaa varmuuden vuoksi mukaan pitkähihainen paita tai toppi siltä varalta, että joen kosteus tuo iltaisin tuulahduksen. Guadalquivir-joen rannoilla voit ottaa aurinkoa uimapuvussa, joten sellainen kannattaa pakata matkalaukkuun. Tietenkin yhdessä aurinkovoiteen kanssa, sillä aurinko on voimakas ja ultraviolettisäteet ovat voimakkaita kesäkuukausina.