Milanon lentokenttäkuljetukset

Jos laskeudut jollekin Milanon lentoasemista, näin pääset kaupungin keskustaan.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

3 minuuttia luettu

Milanon lentokenttäkuljetukset

Lentokone laskeutuu Milanon lentokentälle | ©Joao Carlos Medau

Jos matkustat Milanoon, laskeudut todennäköisesti Malpensan kansainväliselle lentoasemalle, joka on Italian toiseksi suurin. Se on melko kaukana Milanon keskustasta, noin 47 kilometrin päässä, joten sinun on järjestettävä kuljetus majapaikkaasi kaupungissa.

1. Parhaat lentokenttäkuljetukset Malpensan lentoasemalta Milanoon

Malpensan lentoaseman terminaali| ©Ehud Kenan
Malpensan lentoaseman terminaali| ©Ehud Kenan

Jos haluat säästää aikaa ja päästä hotellillesi mahdollisimman mukavasti, suosittelen yksityistä ovelta ovelle -kuljetusta, mutta on myös mahdollisuus käyttää bussia, jolloin voit säästää kustannuksia.

Toisaalta, jos olet Milanossa kaksi päivää tai kauemmin, hyvä idea kiertää kaupunkia julkisilla liikennevälineillä ja samalla säästää museo- ja muistomerkkikäynneissä, on hankkia Milan Pass. Jos valitset joukkoliikennevaihtoehdon, voit unohtaa muiden kulkutapojen etsimisen lentokentältä hotelliin ja takaisin.

Varaa Milan Pass

2. Yksityinen kuljetus Malpensan lentoaseman ja Milanon keskustan välillä

Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold
Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold

Jos etsit mukavinta tapaa matkustaa Milanon Malpensan lentoaseman ja kaupungin keskustan välillä, tämä yksityinen autopalvelu on paras vaihtoehtosi. Sen hinta on korkeampi kuin bussin tai junan, mutta se vie sinut ovelta ovelle ja auttaa sinua matkatavaroiden kanssa. Tämä yksityinen kuljetus Malpensan lentoaseman ja Milanon keskustan välillä.

Miten tämä kuljetuspalvelu toimii

Kun varaat palvelun, sinun on annettava lentotietosi ja hotellisi osoite, jotta ammattitaitoinen kuljettaja odottaa sinua terminaalissa saapuessasi ja vie sinut ovelta ovelle majapaikkaasi. Älä ole huolissasi, jos lentosi on myöhässä, sillä koska kuljettajalla on lentotietosi, hän pystyy ennakoimaan sen ja odottamaan sinua niin kauan kuin se kestää.

Kun olet tavannut kuljettajan, hän vie sinut ja ryhmäsi suoraan hotellillesi ilman välipysähdyksiä tai keskeytyksiä matkan varrella. Ajoneuvoon mahtuu yksi matkalaukku ja yksi käsimatkatavara henkilöä kohden, mutta jos sinulla on erityistarpeita tai ylimääräisiä matkatavaroita, ota yhteyttä yritykseen sähköpostitse, jotta he voivat ottaa ne huomioon etukäteen.

Tämän palvelun edut

Yksi tämänkaltaisen yksityisen palvelun käyttämisen suurista eduista on mielestäni se, että sinun ei tarvitse huolehtia mistään: ei lippuja julkisiin liikennevälineisiin, ei siirtymisiä bussien tai metron välillä eikä matkalaukun raahaamista, mikä on aina tervetullutta lentomatkan jälkeen.

Paluupalvelu hotellilta

Tämä palvelu on saatavilla myös siten, että matkasi päätteeksi kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi ja jättää sinut lentokentän lähtöterminaaliin. Tätä varten sinun on ilmoitettava majoituspaikkasi osoite ja lentotiedot, jotta pääset ajoissa lentoasemalle.

Mitä tämä palvelu sisältää

 • Suora kuljetus Malpensan ja majoituspaikkasi välillä Milanon kaupungin alueella 60 minuutissa.
 • Ammattitaitoinen kuljettaja
 • Mahdollisuus vuokrata tämä palvelu myös Milanon ja läheisten Linaten ja Orio Al Serion lentokenttien väliseen liikenteeseen.
 • Palvelu on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemänä päivänä viikossa.
 • Mahdollisuus kuljettaa enintään 5 matkustajaa
 • Matkatavarat rajoitettu 1 matkalaukkuun ja 1 käsilaukkuun matkustajaa kohti: ylimääräisiin matkatavaroihin (esim. surffilaudat, golfmailat tai polkupyörät) voi kohdistua tiettyjä rajoituksia).
 • Lentokentältä nouto, kuljettaja odottaa sinua 45 minuuttia saapumisterminaalissa ja virallisesta laskeutumisajasta alkaen.
 • Kuljetusta hotellista lentokentälle varten kuljettaja odottaa sinua enintään 30 minuuttia varauksen yhteydessä sovitusta ajasta ja paikasta (lentosi tiedot ja hotellisi osoite Milanossa). Sinun on otettava yhteyttä palveluntarjoajaan 24-48 tuntia ennen kuljettajan aikataulun mukaista saapumista varmistaaksesi nämä tiedot.

3. Malpensan lentoaseman ja Milanon keskustan välinen bussikuljetus

Bussipysäkki Malpensan lentoasemalla| ©Curtis Poe
Bussipysäkki Malpensan lentoasemalla| ©Curtis Poe

Malpensan lentoaseman ja Milanon välinen bussi on edullisin tapa päästä Malpensasta Milanon keskustaan. Milanon keskustassa bussi jättää sinut ja hakee sinut Via Giovanni Battista Sammartinilla, ja julkiset liikennevälineet ovat lähellä tai voit ottaa taksin majapaikkaasi.

Voit ostaa lippusi suoraan lentoaseman asemalta tai ostaa sen etukäteen verkossa, jotta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa saapuessasi. Muista olla bussipysäkillä vähintään 15 minuuttia ennen bussin lähtöä.

Mitä tähän palveluun sisältyy

Tämä Malpensan lentoaseman ja Milanon keskustan välinen bussilippu sisältää:

 • Suora kuljetus Malpensan ja Milanon välillä noin 60 minuutissa.
 • Rajoittamaton määrä matkatavaroita sisältyy.
 • Ilmastoitu ajoneuvo, johon mahtuu 50 matkustajaa.
 • Wifi junassa
 • Lippu on voimassa sekä T1- että T2-lähdöissä.
 • Ei ole mukautettu pyörätuolin käyttäjille, mutta siihen pääsee lastenvaunuilla ja avustavat eläimet ovat sallittuja.

Vicky's Travellerin vinkki

Mukavin vaihtoehto Milanon lentokentän ja majapaikkasi väliseen matkaan on yksityinen ovelta ovelle -kuljetus.

4. Muut vaihtoehdot: juna

Juna Malpensan lentokentälle| ©挪威 企鵝
Juna Malpensan lentokentälle| ©挪威 企鵝

Malpensan lentoasemalla on oma junayhteys, Malpensa Express, joka yhdistää sen Milanon kaupunkiin. Se on suosittu valinta matkustajien keskuudessa, sillä se on halvin ja nopein tapa päästä perille. Voit ostaa junalipun saapuessasi Milanon lentoasemalle tai virallisilta verkkosivuilta, joilla voit tarkistaa aikataulut ja lisätietoja kaikista alueen junayhteyksistä.

Ne tarjoavat myös 2 linjaa, jotka yhdistävät Malpensan kahteen Milanon keskustan kohteeseen:

 • Malpensa - päärautatieasema. 43 minuuttia ja 13 euroa per henkilö. Junat kulkevat 20-40 minuutin välein ja pysähtyvät myös Garibaldissa, Bovisassa ja Saronnossa.
 • Malpensa - Piazza Cadornan asema, Sforzescon linnan vieressä. Matka-aika 30 minuuttia ja 13 €/henkilö. Lentokentällä junaan noustaan terminaalin 1 tasolla 1, ja junavuorot kulkevat 30 minuutin välein.

5. Saatat myös olla kiinnostunut

Galleria Vittorio Emanuele II| ©Heinz Bunse
Galleria Vittorio Emanuele II| ©Heinz Bunse

Hienoa! Nyt kun olet saapunut Milanoon ja tiedät, miten pääset hotellillesi, on aika alkaa järjestellä matkaa, joten kannattaa tutustua seuraaviin artikkeleihin, joissa kerrotaan, mitä sinun kannattaa tehdä ja nähdä kohteessa Milano:

Varaa opastettu kierros Milanon Duomossa

UKK

 • Kuinka kaukana Milanon lentokenttä on kaupungin keskustasta?

  Milanoon on kolme lentokenttää, joten riippuen siitä, mille lentokentälle lennät, matka kaupunkiin kestää eri kauan. Matka Malpensan lentoasemalta Milanoon kestää noin 50 minuuttia, Linaten lentoasemalta Milanoon noin 23 minuuttia ja Orio al Serion lentoasemalta Milanoon noin 60 minuuttia.

 • Kuinka aikaisin minun on oltava Milanon lentoasemalla ennen lentoa?

  Jos lennät toiseen maanosaan, on parasta olla lentoasemalla vähintään 3 tuntia ennen lentoa. Euroopan sisällä matkustettaessa 1 tunti ja 30 minuuttia pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi.

 • Ovatko kaikki siirrot yksityisiä?

  Kyllä, mutta muista, että kuljetushinta on kiinteä ja laskettu 8 aikuiselle ajoneuvoa kohti, mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava 8 henkilön kuljetuksesta, vaikka vain 1 tai 2 henkilöä varaisi palvelun.