Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Da Vincin Pyhä ehtoollinen -liput ja -kierrokset

Jos olet Milanossa, sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä livenä yksi Da Vincin upeimmista teoksista: Viimeinen ehtoollinen. Näin pääset katsomaan sitä

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuuttia luettu

Da Vincin Pyhä ehtoollinen -liput ja -kierrokset

Yksityiskohta Da Vincin teoksesta "Viimeinen ehtoollinen", Santa Maria delle Grazien entinen dominikaaniluostari. | ©Institutnationaldhistoiredelart‎

Viimeinen ehtoollinen on ollut erittäin suosittu siitä lähtien, kun Dan Brown teki siitä Da Vinci -koodin päähenkilön, ja se on ollut samassa paikassa siitä lähtien, kun se luotiin vuonna 1497: maailmanperintökohteeksi nimetyn Santa Maria delle Grazien entisen dominikaaniluostarin ruokasalin seinällä.

Nopein vaihtoehto

Milano Da Vincin Pyhän Ehtoollisen Opastettu Kiertue

Tutustu yhteen maailman suurimmista maalauksista.

Tällä opastetulla kierroksella vältät Santa Maria delle Grazien jonot ja pääset katsomaan Leonardo Da Vincin työtä, ja opit kaikki yksityiskohdat tästä teoksesta ammattitaitoisen oppaan selitysten ansiosta.

Tällä noin 45 minuuttia kestävällä opastetulla kierroksella Milanossa sijaitsevan Da Vincin Viimeisen ehtoollisen maalauksen äärellä on mahdollisuus nähdä Leonardo Da Vincin maalaama Viimeinen ehtoollinen läheltä. Teos sijaitsee Santa Maria delle Grazie -kirkossa, jonne pääset sisään ilman jonotusta. Kierroksen aikana saat selville asiantuntijaoppaan johdolla monia mielenkiintoisia faktoja maalauksesta.

Suositellaan... Jos et halua jättää väliin Leonardo Da Vincin mestariteosta

Täydellisin vaihtoehto

Milanon Opastettu Kiertue Sisältäen Viimeisen Ehtoollisen Liput

Tutustu Lombardian pääkaupunkiin ja mieti Leonardo da Vincin mestariteosta.

Nauti tästä 3 tunnin kierroksesta Milanossa ammattitaitoisen taidehistoriallisen oppaan johdolla, johon sisältyy tietysti myös liput "Viimeiseen ehtoolliseen".

Tällä noin kolme tuntia kestävällä opastetulla kierroksella Milanossa, johon on liput "Viimeinen ehtoollinen" -näyttelyyn, taidehistoriaan perehtynyt ammattitaitoinen opas seuraa sinua kierroksella, jonka aikana sinulla on mahdollisuus nähdä Italian kaupungin tärkeimpien muistomerkkien, kuten Milanon katedraalin, Sforzan linnan, Piazza della Scalan ja Via Danten, ulkoasuja. Lisäksi retkeen sisältyy liput "Viimeiseen ehtoolliseen", jonne pääset etuoikeutetusti ja vältät jonot.

Suositellaan, jos... haluat tutustua Milanon kaupunkiin ja sinulla on vain vähän aikaa.


Opastettu kierros Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" -teoksen katsomiseen

Santa Maria delle Grazie| ©FouPic
Santa Maria delle Grazie| ©FouPic

Jos haluat rikastuttaa kokemustasi, paras tapa on vuokrata opastettu kiertoajelu Milanossa, jossa on liput Da Vincin kuuluisimpaan maalaukseen "Viimeinen ehtoollinen ". Sen lisäksi, että pääset ihailemaan Da Vincin freskoa jonottamatta, opit myös sen historiasta ja siitä, miksi se on yhä samassa näyttelytilassa niin monen vuosisadan jälkeen.

Oppaasi kertoo myös renessanssitaiteilijan ja hänen myöhempien restauroijiensa käyttämistä taiteellisista tekniikoista ja kaikesta siitä piilotetusta symboliikasta ja merkityksistä, jotka tämä renessanssinero painoi yhteen suurimmista teoksistaan.

Sisältää

  • Nopea sisäänpääsy
  • 1 tunnin englanninkielinen opastettu kierros aamulla, lähtö klo 8.30.
  • Kokoontumispaikka Piazza di Santa Maria delle Grazie -aukiolla, samalla aukiolla, jossa luostari sijaitsee.
  • Pääsee pyörätuolilla
  • Enintään 12 hengen ryhmät

Varaa Milanon kiertoajelu, johon sisältyy liput "Viimeinen ehtoollinen" -näytökseen

Järjestä vierailu Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" -teoksen katsomiseen

Seinä, jolla maalaus sijaitsee| ©Dimitris Kamaras
Seinä, jolla maalaus sijaitsee| ©Dimitris Kamaras

Jos aiot nähdä "Viimeisen ehtoollisen" omin päin, muista, että lippu on ehdottomasti varattava etukäteen, ja suosittelen, että ostat sen hyvissä ajoin ennen matkaa.

Miten päästä Santa Maria delle Grazien luostariin ja nähdä 'Viimeinen ehtoollinen'

Viimeinen ehtoollinen" sijaitsee dominikaaniluostarissa Piazza di Santa Maria delle Grazien aukiolla Milanon historiallisessa keskustassa. Pääset sinne seuraavasti:

  • Raitiovaunulla: Linja 18. Corso Magenta - Santa Maria delle Grazie.
  • Metro: Conciliazione, Cadorna, linja M1 tai Cadorna, linja M2.

Varaa Milanon kiertoajelu ja liput "Viimeinen ehtoollinen" -näytökseen

Miksi nähdä "Viimeinen ehtoollinen

Yksityiskohta Santa Maria delle Grazie -nimisestä kirkonpihasta.| ©FouPic
Yksityiskohta Santa Maria delle Grazie -nimisestä kirkonpihasta.| ©FouPic

Ei joka päivä voi sanoa olleensa yhden kuuluisimman taideteoksen edessä, joka on herättänyt eniten tieteellistä, taiteellista ja kaunokirjallista kirjallisuutta historiassa. Kuvattu aihe, Jeesuksen viimeinen ehtoollinen opetuslastensa kanssa ennen ristiinnaulitsemista, ei ole uusi, eikä ollut sitä silloinkaan, kun se luotiin.

Teoksen lyhyt historia

Leonardo da Vinci oli kuitenkin se, joka lähestyi tätä Uuden testamentin kohtaa kaikkein mestarillisimmin ja omaperäisimmin. Italialainen renessanssinero kuvasi yhden tämän historiallisen aterian dramaattisimmista hetkistä: sen jälkeen, kun Jeesus oli ilmoittanut, että heidän joukossaan oli petturi.

Maalauksessa on mestarillisesti kuvattu apostolien hämmästyksen ja ällistyksen reaktiot sekä käyttäytymismalleja, hahmoja ja sommitelmia, jotka joidenkin asiantuntijoiden mukaan antavat aihetta toiseen lukemiseen ja tulkintaan, joka ylittää pelkän kuvatekniikan.

Nämä tekijän "piilottamat" viestit, kuten Jeesuksen oikealla puolella olevan hahmon naisellisuus, jonka ei sanota olevan apostoli Johannes vaan Maria Magdaleena, ovat osa "Viimeistä ehtoollista" ympäröivää legendaa, joka on tullut tunnetuksi Dan Brownin teoksessa ja siitä vuonna 2006 tehdyssä elokuvassa, kuten sanoin.

Viimeiseen ehtoolliseen liittyviä kummallisuuksia

Santa Maria delle Grazien kirkossa sijaitseva ruokasali, jossa "Viimeinen ehtoollinen" on, oli ainoa, joka oli jäljellä toisen maailmansodan aikana tapahtuneen pommituksen jälkeen.

Maalaus kärsi kuitenkin siitä, että se oli jätetty näkyville useiksi pitkiksi vuosiksi. Eikä vain. Sen valmistuttua vuonna 1497 ja sen tukena olleen kuivan kipsin ansiosta teos alkoi hilseillä, ja sitä yritettiin restauroida jatkuvasti ja tuloksetta 1600- ja 1800-luvuilla.

Myöhemmin Napoleonin joukkojen miehittäessä aluetta, seinää, jolla se seisoo, käytettiin ampumaharjoituksiin. Onneksi "Viimeinen ehtoollinen" on nykyään ja vaivalloisen konservointityön jälkeen saanut takaisin osan alkuperäisestä loistostaan, joten voimme kaikki nauttia tästä upeasta historiasta.

Varaa opastettu kierros Da Vincin viimeiseen ehtoolliseen nyt!

Missä Da Vincin viimeinen ehtoollinen sijaitsee Milanossa?

Santa Maria delle Grazie|©menudeviaje
Santa Maria delle Grazie|©menudeviaje

Viimeinen ehtoollinen' sijaitsee Santa Maria delle Grazien kirkossa, joka julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1980. Sitä pidetään yhtenä Lombardian pääkaupungin kauneimmista, ja se on rakennettu 1400-luvulla.

Lisäksi basilika kätkee sisäänsä muita italialaisen taiteen ikonisia teoksia, kuten Gaudenzio Ferrarin tekemät Passion-kertomuksen freskot.

Varaa opastettu kierros 'Da Vincin viimeiseen ehtoolliseen'

Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" -näyttelyn aukioloajat Milanossa

Sisäänpääsy viimeisen ehtoollisen vierailulle|©MoniPeni
Sisäänpääsy viimeisen ehtoollisen vierailulle|©MoniPeni

Da Vincin "Viimeiseen ehtoolliseen" voi tutustua tiistaista sunnuntaihin klo 8.15-19. 00 jatkuvien aukioloaikojen aikana. Viimeinen sisäänpääsy klo 18:45.

Se on suljettu maanantaisin. Santa Maria delle Grazie -kirkko on suljettu myös muina päivinä vuodessa: 1. tammikuuta, 1. toukokuuta ja 25. joulukuuta.

Varaa Milanon kiertoajelulle liput "Viimeinen ehtoollinen" -näytökseen

Vinkkejä Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" -näyttelyyn tutustumiseen Milanossa

Leonardo da Vincin
Leonardo da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" Milanossa|©Dei Cavalieri Collection

Jos matkustat Milanoon ja aiot nähdä Da Vincin "Viimeisen ehtoollisen", tässä on muutamia vinkkejä:

  • Tärkeintä on, että varaat liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen.
  • Voit ottaa valokuvia, mutta aina ilman salamaa.
  • Sinun on oltava lipunmyyntipisteessä 15 minuuttia ennen vierailuajankohtaa, tai varauksesi peruutetaan.

Varaa opastettu kierros "Da Vincin viimeinen ehtoollinen"

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Milanossa

Milanon tuomiokirkko| ©Nikos Roussos
Milanon tuomiokirkko| ©Nikos Roussos

Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" on yksi tärkeimmistä asioista, joita Milanossa kannattaa tehdä, mutta niin on myös Milanon kuuluisan Duomon eli Milanon katedraalin näkeminen. Kerron siitä kaiken tässä artikkelissa, jonka on kirjoittanut Duomo di Milano -liput ja -kierrokset. Nähtävyyksien kiertäminen kaupungissa ja sen ympäristössä on välttämätöntä, jotta voit tutustua kaupungin ja sen alueen kaikkiin kulmiin. Kerron siitä kaiken artikkelissani osoitteessa Parhaat retket ja päiväretket Milanosta.

Varaa Milanon kiertoajelulle liput 'Viimeinen ehtoollinen' -näytökseen