Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Milanossa joulukuussa

Joulukuu on Milanossa vuoden miellyttävin kuukausi. Se on aika, joka on omistettu kaikille niille, jotka voivat tulla jälleen lapsiksi, niille, jotka rakastavat puun tekemistä, pöytien valmistamista täynnä rusetteja ja herkkuja.

10 tekemistä Milanossa joulukuussa

Milanon Doumo jouluna | ©Nada

Joulukuu on Milanossa vuoden miellyttävin kuukausi. Se on aika, joka on omistettu kaikille niille, jotka voivat olla taas vähän kuin lapsia, jotka rakastavat puiden tekemistä, rusettien ja herkkujen täyttämien pöytien valmistamista.

Joulukuu on vuoden viimeinen kuukausi, ja Milano antaa meille kaikille maagisen ilmapiirin, joka on täynnä toivoa tulevaisuudesta. Joulumarkkinat, tyypilliset makeiset, ohittamattomat näyttelyt ja muut kaupungin nähtävyydet.

Tähän aikaan vuodesta kaupunki valmistautuu toivottamaan tervetulleeksi juhlakauden saapumisen valaistuilla bulevardeilla ja Piazza del Duomon suurella joulukuusella, josta tulee joulukuussa kaupungin symboli. Matkustitpa sitten perheen tai ystävien kanssa, Milanossa on paljon nähtävää ja koettavaa, joka kannattaa laittaa matkasuunnitelmaan - vie kotiin taianomaisimmat muistot!

1. Vieraile Ihmeiden kylässä

Ihmeiden kylässä| ©Ester Rizzoli
Ihmeiden kylässä| ©Ester Rizzoli

Ihmeiden kylä eli Il Villaggio delle Meraviglie on suuri joululle omistettu tila, joka sijaitsee yli 1000 neliömetrin alueella Porta Venezian Indro Montanellin puutarhassa.

Kylän erilaisiin nähtävyyksiin kuuluvat mm:

 • Joulupukin talo, jossa pienet lapset voivat jättää joulukirjeen.
 • Koristeiden talo, jossa on lukuisia kojuja, joista voit ostaa lahjoja kuusen alle.
 • Upea jäähalli, josta tulet pitämään, vaikka et osaisikaan luistella.

Tämä on ajelu, joka jättää positiivisen jäljen muistoihisi, koska käytettävissäsi on niin paljon nähtävyyksiä. Ne ovat niin hauskoja, ettet halua jättää yhtäkään väliin.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Ihmeiden kylä sijaitsee Milanon keskustassa, Porta Venezian alueella Indro Montanellin julkisessa puutarhassa.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna klo 10:00-20:00.
 • Hinta: Puistoon on vapaa pääsy.
 • Huomaa: Aktiviteetit järjestetään joka vuosi eri aikaan, joten on suositeltavaa vahvistaa matkasuunnitelmasi.

Hullut lentävät reet

Tämä on yksi kylän hauskimmista kyydistä, joka on saatava adrenaliinisi pumppaamaan. Anna tämän hauskan kyydin uhkarohkeiden liikkeiden viedä sinut mukanaan: ylös, alas, eteenpäin ja sitten taaksepäin. Oletko valmis kokemaan ainutlaatuisen jännityksen?

Maaginen joulukuusi

Tässä ihmekylässä on aivan erityinen, 15 metriä korkea kuusi, johon voi kirjaimellisesti kiivetä ja jossa voi tuntea joulun tunnelman läheltä.

Joulupukin reet

Rudolf ja Cometa ovat valmiina viemään pienet ja suuret sensaatiomaiselle matkalle joulupukin reillä, jotka ovat täynnä valoja, ääniä ja värejä.

Pingviinien kalastus

Ota kiinni niin monta pingviiniä kuin pystyt ja löydä upeita palkintoja tässä hauskassa pelissä - Milanossa on niin paljon tekemistä lasten kanssa!

Jäätikön kiipeily

Tämä nähtävyys on tarkoitettu pelkäämättömille, jotka ovat valmiita valjaiden ja kypärän kanssa kohtaamaan todellisen esteen lumen peittämien puiden, tiibetiläisen sillan, köysien ja verkkojen välissä.

Matka pohjoisnavalle

Kiipeä Polar Expressin kyytiin ja aloita matka jään valtakuntaan, jossa tapaat matkan varrella hahmoja, kuten karhuja, pingviinejä ja jetiä. Tämä on upea matka jään ja lumisten luolien halki.

2. Sukella kirpputorille Oh Bej! Voi Bej!

Voi Bej! Voi Bej!
Voi Bej! Voi Bej!"| ©Encanto Milan

Näillä upeilla markkinoilla on yli 300 erilaista joulukioskia, joissa on tarjolla ruokaa, antiikkia, sisustustavaraa, leluja ja vaatteita!

Se järjestetään joka vuosi paikassa, jonka olet saattanut tuntea oleskelusi aikana, koska Milanon linna: aukioloajat, opastetut vierailut, liput jne.on jokaisen matkailijan pakko.

Tämä messu sai alkunsa 1200-luvulla, ja se järjestetään 7. joulukuuta, koska milanolaiset juhlivat silloin Pyhää Ambrosiusta.

Tänä päivänä hän saapui kaupunkiin ja aloitti makeis- ja lelupakettien jakamisen, jotta hän olisi ollut mieleinen milanolaisille.

Käytännön tietoa

 • Sijainti: Sforzescon linnan ympäristössä.
 • Aukioloajat: klo 8:30-21:00.
 • Hinta: Sisäänpääsy on ilmainen, mutta muista, että sisälle päästyäsi haluat ostaa matkamuistoja ja maistella myynnissä olevia herkkuja.

Varaa yksityinen kiertoajelu Milanossa ja vierailu Sforzescon linnaan

3. Älä missaa maailman suurinta joulukuusta!

Joulu Milanossa| ©Luca Libralato
Joulu Milanossa| ©Luca Libralato

Jos olet Milanossa joulukuussa, et voi jättää väliin maailman suurinta joulukuusta, joka loistaa ja on väritetty vihreällä, punaisella, keltaisella ja sinisellä.

Joka vuosiPiazza Duomoa koristelee juhlallisesti Milanon suuri klassikko, valtava, yli 24 metriä korkea kuusi, joka on valaistu sadoilla energiaa säästävillä LED-valoilla ja koristeltu värikkäillä yksityiskohdilla, kuten ruseteilla ja nauhoilla.

Tämä visuaalinen spektaakkeli houkuttelee vuosittain monia turisteja. Yleisesti ottaen vuosittain valittava puu valitaan ympäristön kestävyyden kriteerien perusteella, ja sen kaataminen korvataan istuttamalla uusia puita.

4. Osallistu "Panettonen taiteilijat" -tapahtumaan

Panettone| ©N i c o l a
Panettone| ©N i c o l a

Sinun täytyy syödä herkullista panettonea, jonka käsityönä valmistetun kakun ansiosta se on maailman paras kakku. Runsaasti sultanoita, sokeroituja hedelmiä ja voita ilahduttavat makuaistia.

Panettone on italialaisen joulun aarre. Se ei ole kakku, jonka kaloreita pitäisi mitata, vaan se on yksinkertaisesti syötävä!

Milanossa on perustettu juhla nimeltä Happy Natale Happy Panettone. Se on tapahtuma, jossa juhlitaan käsityönä valmistettua panettonea joulun makeana symbolina.

Tapahtumassa on maistiaisia ja mestarikursseja (saatavuuden mukaan) asiantuntijoiden valmistamista panettone-kakuista.

Käytännön tietoa

 • Sijainti: Tilat Palazzo Bovaran ensimmäisessä kerroksessa.
 • Aika: Tapahtuma kestää viikonlopun ja alkaa klo 10:00 ja päättyy klo 19:00.
 • Hinta: Tapahtuma on maksuton. Suosittelemme kuitenkin varautumaan ja ottamaan rahaa mukaan, sillä haluat varmasti ostaa herkullisia panettoneja tai muita jouluisia tuotteita.
 • Ota huomioon: Viimeisenä päivänä, osana juhlan päättäjäisiä, palkitaan paras panettone, joka on täynnä iloa ja jouluista tunnelmaa, jota et halua jättää väliin.

5. Katso perinteiset jouluvalot

Valot galleriassa| ©Franco Dal Molin
Valot galleriassa| ©Franco Dal Molin

Lähes marraskuun lopussa Milano syttyy perinteisistä valoista, jotka loistavat joulun väreissä. Jouluvaloilla valaistaan peräti 26 aluetta keskustassa ja 32 katua esikaupunkialueilla.

Keskustassa voit uppoutua joulun taianomaiseen tunnelmaan ostosten ja hyvän kuuman kaakaon välissä.

Suuri osa valaistuksesta on peräisin yksityisiltä yrityksiltä, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen mainostaakseen itseään ja kaunistaakseen samalla kaupunkia, mutta valot ovat tietysti osa perinteistä italialaista joulukoristelua.

Suurin osa valoista on keskitetty keskustaan, joten jos vaellat kaduilla siihen suuntaan ja pääset tuolle alueelle, pääset jouluiseen satumaailmaan.

6. Luistelu Gae Aulentin aukiolla

Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger
Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger

Milanon horisontti ja Puiden kirjasto taustana, sinulla on mahdollisuus jännittää ja pitää hauskaa Milanon siisteimmällä jäähallilla.

Järjestö tekee yhteistyötä Italian jääurheiluliiton kanssa, joka järjestää kursseja aikuisille ja lapsille. Mitä sinä odotat kokeillaksesi?

Itse asiassa Milanossa on useita jäähalleja, joissa voit nauttia tästä talviurheilusta, ja ne ovat erikokoisia, -muotoisia ja -nähtävyydeltään erilaisia. Jotkut niistä on jopa suunniteltu erityisesti lapsille.

 • Wonderland Villagessa on oma alue pienimmille ja isommille on kaupungin suurin luistelurata.
 • Piazza Gramsci -aukiolla, jossa jäähallin lisäksi on karuselli, josta pienimmät voivat nauttia ja joka täydentää unenomaisen maiseman.
 • Ai Bagni Misteriosi, jossa voit luistella ja kuvitella kelluvasi vedessä.

Käytännön tietoa

 • Sijainti: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italia
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 10:00 - 00:00, perjantaina ja lauantaina klo 10:00 - 1:00 ja sunnuntaina klo 10:00 - 23:00.

7. Syö paahdettuja kastanjoita ja makeisia

Paahdetut kastanjat Business| ©John Seb Barber
Paahdetut kastanjat Business| ©John Seb Barber

Lyhyinä myöhäissyksyn iltoina ei ole mitään miellyttävämpää kuin mennä syömään lautasellinen paahdettuja kastanjoita. Italian perinteisiä suklaita ja makeisia ei voi jättää väliin tähän aikaan vuodesta, etenkään käsintehtyjä suklaita ja makeisia.

Milanossa on monia konditorioita, jotka valmistavat näitä herkkiä ja herkullisia herkkuja, jotka sopivat erinomaisesti myös joululahjoiksi.

Maista herkullista kuumaa suklaata

Toisin kuin keväällä ja kesällä, jolloin kaikki vinkit koskevat juoksua, pyöräilyä, uintia ja muita ulkoilma-aktiviteetteja, kylmempinä kuukausina vinkit ovat paljon laiskempia ja edullisempia.

Pidä esimerkiksi taukoa Milanon kosteudesta ja istahda mukavaan kahvilaan juttelemaan kuuman kaakaon ja kerman äärelle. Hymy ja hyvä mieli riittävät.

8. Joulumarkkinat Piazza Duomolla

Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia
Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia

Joulumarkkinat sopivat täydellisesti iltapäivän tai illan kävelylle, ja Milanossa on paljon joulumarkkinoita, joilla kaikilla on taianomainen jouluinen tunnelma - on lähes mahdotonta lähteä kotiin ilman ostoksia!

Esimerkiksi Piazza Duomolla on 65 puista mökkiä, joissa myydään keramiikkaa, käsitöitä ja omaperäisiä asusteita.

Markkinoilla on myös laaja valikoima elintarvikkeita ja viinejä, kuten nugattia, piemonttilaista gianduiottia sekä paikallisia lihavalmisteita ja juustoja. Ja kun kerran olet siellä, mikset kävisi Milanon Duomossa.

Jos rakastat joulua, älä jätä väliin Piemonten ja Lombardian kauneimpia joulumarkkinoita. Tämäkin on ehdoton vierailukohde, jossa voit kävellä tuhansien värivalojen keskellä, kuunnella joululauluja tai syödä tälle kaudelle tyypillisiä makeisia.

9. Kävele Galleria Vittorio Emanuele II:n katoilla

Näkymä Milanoon Galleriasta| ©J H
Näkymä Milanoon Galleriasta| ©J H

Haluaisitko nauttia henkeäsalpaavista näkymistä kauniiseen Milanoon? Yksi jännittävimmistä asioista tähän aikaan vuodesta on Galleria Vittorio Emanuelen kattoja pitkin kulkeva riippukäytävä.

250-metrinen kävelyreitti, jonka avulla voit koskettaa kupolia ja ihailla kaupunkia toisesta näkökulmasta.

Tähän aikaan vuodesta näkymä on erityisen taianomainen kaikkien joulukoristeiden ja värivalojen ansiosta. Jos taivas on kirkas, voit nähdä vilauksen Alpeista, ja sitten lumo on täydellinen - kuva, jonka muistat ikuisesti!

Kun olet kerran Galleria Vittorio Emanuelessa, olisi tietysti anteeksiantamatonta jättää kiertoajelu tekemättä ja nauttia tästä arkkitehtuurin ihmeestä, joka oli ensimmäinen laatuaan. Siellä voit nauttia herkullisen aterian missä tahansa ravintolassa tai kahvilassa.

Kierroksista puheen ollen, miten olisi yksi turistibussi, jolla pääsee ihailemaan kaupungin joulukoristeita.

Legenda härkäpalloista - muista palata Milanoon!

Jos menet yhtä gallerian keskellä sijaitsevista sivupoluista, löydät lattialta Torinon härän mosaiikin. Monet ihmiset kerääntyvät sen ympärille ja odottavat kärsivällisesti vuoroaan suorittaa rituaali, joka jokaisen vierailijan on ehdottomasti suoritettava.

Siinä tehdään kolme kierrosta silmät kiinni sonnin kivesten yli. Legendan mukaan onni hymyilee sinulle siitä lähtien, ja mikä parasta, pääset varmasti aikaisin takaisin Milanoon!

Käytännön tietoa

 • Sijainti: Piazza del Duomo, 20123 Milano, Italia.
 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia.
 • Ota huomioon: Galleriassa on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joten älä unohda varautua.

10. Lumihiihto alle kahden tunnin matkan päässä Milanosta

Laskettelurinteitä| ©Riccardo Cambiassi
Laskettelurinteitä| ©Riccardo Cambiassi

Kävele tuoreessa lumessa, ihaile vuoristoja ja nauti erinomaisesta paikallisesta ruoasta. Jos olet lumikenkäilyn harrastaja tai haluat vain viettää erilaista päivää, kahden tunnin matkan päässä Milanosta on useita reittejä, jotka sopivat kaikentasoisille kuntoilijoille.

Bormio ja Livigno ovat kaksi Milanoa lähimpänä sijaitsevaa hiihtokeskusta. Niissä on myös hyvä valikoima majoituspaikkoja, joissa voi viettää noin kolme päivää lumesta nauttien.

Rinteet ovat melko pitkiä, ja niitä on useita kilometrejä. Ehdottomasti loistava valinta. Jos olet valmis, voit jopa lähteä Sveitsin Alpeille ja tutustua tähän maagiseen ja lumoavaan paikkaan.

Varaa retki Sveitsin Alpeille

Muut laskettelurinteet lähellä Milanoa

Milanon lähellä on monia hiihtokeskuksia. Ennen kuin teet päätöksen, suosittelemme, että otat huomioon matkan pituuden ja päätät, aiotko viipyä muutaman päivän vai onko kyseessä edestakainen matka.

 • Piani di Bobbio - Valtorta on yksi lähimmistä, vain tunnin ajomatkan päässä. Siellä on 35 kilometriä laskettelurinteitä ja puisto muita lumiurheilulajeja varten.
 • Monte Pora ja Presolana ovat puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Kahdessa lomakeskuksessa on yhteensä 30 kilometriä hupia, jotka sopivat kaikentasoisille laskijoille.
 • Mottarone, josta on upeat näkymät Maggiore-järvelle, tuo tämän aktiviteetin nauttimiseen upean lisän, ja sitä suositellaan lämpimästi. Lisäksi on mahdollista harrastaa myös muita lumilajeja.