11 tekemistä Milanossa joulukuussa

Joulukuu on yksi Milanon kauneimmista kuukausista, jolloin kaikki voivat tuntea itsensä jälleen lapsiksi. Tässä ovat kaikki ehdotukset matkallesi tähän vuodenaikaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

11 tekemistä Milanossa joulukuussa

Milanon Doumo jouluna | ©Nada

Milano joulukuussa tarjoaa taianomaisen tunnelman. Joulumarkkinat, tyypilliset makeiset, pakolliset näyttelyt ja monia muita suunnitelmia.

Tähän aikaan vuodesta kaupunki valmistautuu toivottamaan tervetulleeksi juhlakauden saapumisen valaistuilla bulevardeilla ja Piazza del Duomon suurella joulukuusella, josta tulee joulukuun kaupungin paras symboli. Mutta ei ole vain joulusuunnitelmia... Milanossa on paljon muutakin tekemistä tässä kuussa!

1. Vieraile ihmeiden kylässä

Ihmeiden kylässä| ©Ester Rizzoli
Ihmeiden kylässä| ©Ester Rizzoli

Ihmeiden kylä eli Il Villaggio delle Meraviglie on suuri joululle omistettu tila, joka sijaitsee yli 1 000 neliömetriä Porta Venezian Indro Montanellin puutarhassa. Sen eri nähtävyyksiä ovat mm:

 • Joulupukin talo, jossa pienet lapset voivat jättää joulukirjeen.
 • Koristeiden talo, jossa on lukuisia kojuja, joista voi ostaa lahjoja kuusen alle.
 • Upea jäähalli, josta tulet pitämään, vaikka et osaisikaan luistella.

Tämä on ajelu, joka jättää positiivisen jäljen muistoihisi, koska käytettävissäsi on niin paljon nähtävyyksiä. Ne ovat niin hauskoja, ettet halua jättää yhtäkään väliin.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Village of Wonders sijaitsee Milanon keskustassa, Porta Venezian alueella Indro Montanellin julkisessa puutarhassa.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna klo 10-20.
 • Hinta: Puistoon on vapaa pääsy.
 • Huomaa: Aktiviteetteja suunnitellaan vuosittain eri aikoina, joten on suositeltavaa vahvistaa matkasuunnitelmasi mukaan.

Ei kannata jättää väliin

 • Hullut lentävät kelkat: Tämä on yksi kylän hauskimmista kyydistä, johon on ehdottomasti mentävä, jotta adrenaliinitaso nousee. Anna tämän hauskan kyydin uhkarohkeiden liikkeiden viedä itsesi mukanaan: ylös, alas, eteen ja sitten taaksepäin, valmiina kokemaan ainutlaatuisen jännityksen.
 • Taikajoulukuusi: Tässä ihmekylässä on aivan erityinen, 15 metriä korkea kuusi, johon voit kirjaimellisesti kiivetä ja tuntea joulutunnelman läheltä.
 • Joulupukin reet: Rudolf ja Cometa ovat valmiina viemään pienet ja suuret todella sensaatiomaiselle ajelulle joulupukin reillä, jotka ovat täynnä valoja, ääniä ja värejä.
 • Pingviinien kalastus: Ota kiinni mahdollisimman monta pingviiniä ja löydä upeita palkintoja tässä hauskassa pelissä - Milanossa on niin paljon tekemistä lasten kanssa!
 • Glacier Climbing: Tämä nähtävyys on tarkoitettu pelottomille, jotka ovat valmistautuneet valjaiden ja kypärän kanssa kohtaamaan todellisen esteen l umen peittämien puiden, tiibetiläisen sillan, köysien ja verkkojen välissä.
 • Matka pohjoisnavalle: Kiipeä Polar Expressin kyytiin ja aloita matka jään valtakuntaan, jossa tapaat matkan varrella hahmoja, kuten karhuja, pingviinejä ja jetiä. Tämä on upea matka jään ja lumen luolien halki.

Varaa opastettu kierros Milanossa

2. Kävele kirpputorilla Oh Bej! Oh Bej!"

Kirpputori
Kirpputori "Oh Bej! Oh Bej!| ©Encanto Milan

Näillä upeilla markkinoilla on yli 300 joulukioskia, joissa on tarjolla ruokaa, antiikkia, sisustustavaraa, leluja ja vaatteita. Se perustetaan joka vuosi paikkaan, jonka olet saattanut tuntea lomasi aikana, sillä se on jokaisen matkailijan pakollinen paikka. Milanon linna: aukioloajat, opastetut vierailut, liput jne.. se on jokaisen matkailijan pakollinen kohde.

Tämän messun juuret juontavat juurensa 1200-luvulle, ja se järjestetään 7. joulukuuta, koska milanolaiset juhlivat silloin Pyhää Ambrosiusta.

Tänä päivänä hän saapui kaupunkiin ja alkoi jakaa makeispaketteja ja leluja ollakseen mieleen milanolaisille.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Sforzescon linnan ympärillä.
 • Aukioloajat: klo 8.30-21.00.
 • Hinta: Sisäänpääsy on maksuton, mutta muista, että sisälle päästyäsi haluat ostaa matkamuistoja ja maistella myynnissä olevia herkkuja.

Varaa liput Milanon linnaan

3. Hiihtele lumessa alle kahden tunnin matkan päässä Milanosta

Laskettelurinteitä| ©Riccardo Cambiassi
Laskettelurinteitä| ©Riccardo Cambiassi

Kävele tuoreessa lumessa, ihaile vuoristoja ja nauti erinomaista paikallista ruokaa. Jos harrastat lumikenkäilyä tai haluat vain viettää erilaista päivää, kahden tunnin matkan päässä Milanosta on useita reittejä, jotka sopivat kaikentasoisille kuntoilijoille.

Bormio ja Livigno ovat kaksi Milanoa lähimpänä sijaitsevaa hiihtokeskusta. Niissä on myös hyvä valikoima majoituspaikkoja, joissa voi viettää noin kolme päivää lumesta nauttien.

Rinteet ovat melko pitkiä, ja niitä on useita kilometrejä. Ehdottomasti loistava valinta. Jos jaksat, voit jopa suunnata Sveitsin Alpeille ja tutustua tähän maagiseen ja lumoavaan paikkaan.

Varaa matka Sveitsin Alpeille

4. Osta parhaat joululahjat Serravallesta

Serravalle| ©CamelKW
Serravalle| ©CamelKW

Mikä olisikaan parempi suunnitelma joulukuulle kuin varata ostosmatka Serravalle Outletiin. Noin sadan kilometrin päässä Milanosta sijaitsevaa kaupunkia pidetään muodin pääkaupunkina, ja siellä on yli kaksisataa huippumerkkien, kuten Dolce & Gabbanan, Timberlandin, Pradan ja Jimmy Choon, liikettä. Ihanteellinen paikka aloittaa kauan odotettujen joululahjojen ostaminen.

Tällä noin 11 tuntia kestävällä kierroksella sinulla on mahdollisuus hankkia tavaroita jopa 70 prosentin alennuksella. Lisäksi siihen sisältyy paluukuljetus, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille, ja jos olet tehnyt liikaa ostoksia, pääset takaisin mukavasti.

Lisäksi saat lisävarusteena 10 %:n alennusostoskortin - älä odota enää!

.

Varaa ostosmatka Serravalle Outlet -myymälään

5. Hämmästy Milanon Duomosta

Duomo| ©Shearings Holidays
Duomo| ©Shearings Holidays

Joulukuun Milanon-matkallasi et voi jättää väliin opastettua kierrosta Milanon Duomossa, joka on ihanteellinen tapa tutustua kaupungin tunnusomaisimpaan monumenttiin, sillä pääset sinne etuoikeutetusti ja vältät sille ominaiset jonot. Sinulla on mukanasi ammattitaitoinen opas, joka kertoo sinulle kaiken yhden maailman edustavimman goottilaisen tyylisuunnan ikonin arkkitehtuurista ja historiasta.

Vierailu tässä 11 000 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa, jonka rakentaminen kesti yli kuusi vuosisataa, kestää noin tunnin, ja se järjestetään sekä aamulla noin klo 10.30 että iltapäivällä noin klo 15.30.

Suosittelen valitsemaan aurinkoisen päivän, sillä silloin sinulla voi olla mahdollisuus nähdä Italian Alpit katolta, mikä on upea postikorttimaisema. Älä unohda kameraa!

.

Varaa opastettu kierros Milanon Duomoon

6. Suojaudu kylmältä Milanon parhaissa museoissa

Bagatti Valsecchi -museon sisällä| ©stefano Merli
Bagatti Valsecchi -museon sisällä| ©stefano Merli

Milanossa on tärkeä lista museoita jokaiseen makuun, joissa voit suojautua talven kylmältä. Tässä muutama ehdotus:

 • Leonardo da Vincin kansallinen tiede- ja teknologiamuseo, alkaen 11 €: Tämä on epäilemättä suosikkimuseoni, joka on ihanteellinen Leonardo da Vincin hahmoon tutustumiseen ja tuhansien kokeilujen ja tämän renessanssineron historiallisten esineiden tutkimiseen. Pakko nähdä!
 • Casa Milanon museo, alkaen 17 €: Jos olet jalkapallon ystävä, et voi jättää väliin tätä museota, jossa opit lisää yhdestä Italian historiallisimmista jalkapallojoukkueista. Älä epäröi ottaa matkamuistoksi paitaa virallisesta pelipaidasta.
 • Bagatti Valsecchi -museo, alkaen 15 €: Historiallinen 1800-luvun kartano, jossa on kokoelma renessanssiajan koristetaidetta maalauksista ja veistoksista seinävaatteisiin ja huonekaluihin.

Varaa opastettu kierros Pinacoteca di Brerassa

7. Tutustu kaupunkiin mukavasti turistibussilla

Bussipäivä| ©HANNA ASTEPHAN
Bussipäivä| ©HANNA ASTEPHAN

Mikä olisikaan parempi tapa tutustua kaupunkiin kuin varata Milanon kiertoajelubussi. Valitse kiinnostuksen kohteisiisi parhaiten sopiva lippu oleskelusi mukaan**(24, 48 tai 72 tuntia)** ja valmistaudu tutustumaan Milanoon vapaasti hyppäämällä kyytiin ja pois kyytiin milloin haluat 40 pysäkillä.

Käytössäsi on lisäksi monikielinen audio-opas, jonka avulla tiedät kaikki yksityiskohdat matkan varrella olevista paikoista ja muistomerkeistä: muun muassa Piazza di Duomosta, Teatro alla Scalasta tai Galleria Vittorio Manuelle II:sta.

.

Varaa Milanon kiertoajelubussi

8. Kävele Galleria Vittorio Emanuele II:n katoilla

Näkymä Milanoon Galleriasta| ©J H
Näkymä Milanoon Galleriasta| ©J H

Haluaisitko nauttia henkeäsalpaavasta näkymästä kauniiseen Milanoon? Yksi jännittävimmistä asioista tähän aikaan vuodesta on Galleria Vittorio Emanuelen kattoja pitkin kulkeva riippukävelyreitti. 250-metrinen kävelyreitti, jonka avulla voit koskettaa kupolia ja ihailla kaupunkia toisesta näkökulmasta.

Tähän aikaan vuodesta näkymä on erityisen taianomainen kaikkien joulukoristeiden ja värivalojen ansiosta. Jos taivas on kirkas, voit nähdä vilauksen Alpeista, ja silloin lumo on täydellinen, kuva, joka jää ikuisesti mieleen!

Kun olet Galleria Vittorio Emanuelessa, olisi tietenkin anteeksiantamatonta olla kiertelemättä ja nauttimatta tästä arkkitehtuurin ihmeestä, joka oli ensimmäinen laatuaan. Siellä voit nauttia herkullisen aterian missä tahansa ravintolassa tai kahvilassa. Kierroksista puheen ollen, miten olisi yksi niistä turistibusseista, joilla pääset nauttimaan kaupungin joulukoristeista.

Härkäpallojen legenda, muista palata Milanoon!

Jos menet yhtä gallerian keskellä sijaitsevista sivupoluista, löydät lattialta Torinon härkää esittävän mosaiikin. Monet ihmiset kerääntyvät sen ympärille ja odottavat kärsivällisesti vuoroaan suorittaa rituaali, joka jokaisen kävijän pitäisi ehdottomasti tehdä.

Se koostuu kolmen kierroksen tekemisestä sonnin kiveksillä silmät kiinni. Legendan mukaan onni hymyilee sinulle siitä lähtien, ja mikä parasta, pääset taatusti aikaisin takaisin Milanoon!

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Piazza del Duomo, 20123 Milano, Italia.
 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia.
 • Huom: Galleriassa on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joten älä unohda mennä varautuneena.

Muita laskettelurinteitä lähellä kohdetta Milano

Milanon lähellä on useita laskettelukeskuksia. Ennen kuin päätät valita yhden, suosittelemme harkitsemaan etäisyyttä ja päättämään, oletko viipymässä pari päivää vai onko kyseessä edestakainen matka.

 • Piani di Bobbio - Valtorta, on yksi lähimmistä, vain tunnin ajomatkan päässä. Siellä on 35 km laskettelurinteitä ja puisto muita lumilajeja varten.
 • Monte Pora ja Presolana ovat puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Näissä kahdessa hiihtokeskuksessa on yhteensä 30 kilometriä hupia, jotka sopivat kaikentasoisille.
 • Mottarone, josta on upeat näkymät Maggiore-järvelle, tuo tähän aktiviteettiin upean lisän, ja sitä suositellaan lämpimästi. Lisäksi on mahdollista harrastaa myös muita lumilajeja.

9. Piazza Duomon joulumarkkinat

Piazza Duomon joulumarkkinat| ©Claudio e Lucia
Piazza Duomon joulumarkkinat| ©Claudio e Lucia

Huomaat, että Milanossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Toinen ehdoton vierailukohde on joulumarkkinat, jotka sopivat erinomaisesti sekä iltapäivä- että iltakävelylle. Niitä on Milanossa useita, ja ne kaikki ovat täynnä taianomaista joulutunnelmaa - on lähes mahdotonta lähteä kotiin ilman ostoksia! Esimerkiksi Piazza Duomolla sijaitsevissa 65 puumajassa, joissa myydään keramiikkaa, käsitöitä ja omaperäisiä asusteita, on paljon charmia.

Markkinoilla on myös laaja ruoka- ja viinivalikoima nougatista piemonttilaiseen gianduiottoon ja paikallisiin lihavalmisteisiin ja juustoihin. Ja kun kerran olet siellä, mikset nauttisi vierailusta Milanon Duomossa.

Jos rakastat joulua, älä jätä väliin Piemonten ja Lombardian kauneimpia joulumarkkinoita. Niillä on myös pakko käydä tuhansissa värivaloissa, kuunnella joululauluja tai syödä tyypillisiä jouluherkkuja.

10. Luistelu Gae Aulentin aukiolla

Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger
Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger

Milanon horisontti ja Puiden kirjasto taustanaan, sinulla on mahdollisuus innostua ja pitää hauskaa Milanon siisteimmällä jäähallilla.

Organisaatio tekee yhteistyötä Italian jääurheiluliiton kanssa, joka järjestää luistelukursseja aikuisille ja lapsille. Mitä sinä odotat, että pääset kokeilemaan?

Milanossa on itse asiassa useita kaukaloita, joilla voit nauttia tästä talviurheilulajista, ja niiden koot, muodot ja nähtävyydet vaihtelevat. Jotkut niistä on jopa suunniteltu erityisesti lapsille.

 • Wonderland Villagessa on erityinen alue pienimmille, ja isommille vetonaulana on kaupungin suurin luistelurata.
 • Piazza Gramsci -aukiolla, josta löytyy kaukalon lisäksi karuselli, josta pienimmät voivat nauttia ja joka täydentää unenomaisen maiseman.
 • Ai Bagni Misteriosi, jossa voit luistella ja kuvitella kelluvasi veden päällä.

Käytännön tietoja

 • Sijainti: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italia.
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 10:00-00:00, perjantaina ja lauantaina klo 10:00-13:00 ja sunnuntaina klo 10:00-23:00.

11. Syö paistettuja kastanjoita ja makeisia

Paahdetut kastanjat Business| ©John Seb Barber
Paahdetut kastanjat Business| ©John Seb Barber

Lyhyinä loppusyksyn iltapäivinä ei ole mitään miellyttävämpää kuin syödä lautasellinen paahdettuja kastanjoita. Nyt tähän vuodenaikaan kuuluvat perinteiset italialaiset suklaat ja makeiset ovat jotain, jota et voi jättää väliin, etenkään käsityönä valmistettuja.

Milanossa on monia leipomoita, jotka valmistavat näitä herkullisia ja herkullisia herkkuja, jotka sopivat erinomaisesti jopa joululahjoiksi.

Nauti herkullisesta kuumasta kaakaosta

Toisin kuin keväällä ja kesällä, jolloin kyse on juoksu-, pyöräily-, uinti- ja muista ulkoilma-aktiviteeteista, kylmempinä kuukausina vinkit ovat paljon laiskempia ja edullisempia.

Pidä esimerkiksi taukoa Milanon kosteudesta ja istahda mukavaan kahvilaan juttelemaan kuuman kaakaon ja kerman äärelle. Hymyjä ja hyvää mieltä riittää.