Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parasta tekemistä Milanossa

Monumentaalinen, kosmopoliittinen kaupunki, talous- ja teollisuuskeskus sekä muotipääkaupunki, jonka nähtävyyksiä ei kannata unohtaa!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuuttia luettu

Parasta tekemistä Milanossa

Galleria Vittorio Emmanuele | ©Daryan Shamkhali

Milanossa yhdistyvät kaikki suurkaupungin edut ja pienen historiallisen keskustan mukavuus. Duomo, La Scala, linna ja Leonardo Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" ovat vain joitakin sen suurista nähtävyyksistä. Tässä on mitä tehdä Milanossa:

1. Ihaile Duomoa, Milanon katedraalia

Milanon Duomo| ©John Seb Barber
Milanon Duomo| ©John Seb Barber

Se on ehdoton nähtävyys tässä kaupungissa. Ilman Duomoa Milano ei olisi Milano. Tämä vaikuttava goottilainen katedraali, maailman viidenneksi suurin, sijaitsee samannimisellä aukiolla, Piazza del Duomolla, kaupungin sydämessä.

Sen rakentaminen kesti lähes kuusi vuosisataa, ja se erottuu edukseen vaaleanpunaisen valkoisen marmorijulkisivun kauneuden, lukemattomien patsaiden kruunaamien huiputusten ja tornien, upean kattoterassin, jolta avautuvat kaupungin parhaat näkymät (ja jolle voi ja kannattaa kiivetä), sekä renessanssityylisen alttarin ansiosta, jossa on ilmeisesti yksi Kristuksen ristin nauloista.

Duomo on Milanon suosituin paikka. Pikalippu, jolla vältät pitkät jonot, tai kierros, joka rikastuttaa vierailuasi, ovat loistava tapa tutustua kaupunkiin. Kerron teille kaiken siitä artikkeleissani aiheesta Duomo di Milano -liput ja -kierrokset. Aukioloajat: joka päivä klo 8.00-19.00 (terassi avataan klo 9.00).

Yksi mielikuva, joka jää mieleesi, on nähdä Duomo valaistuna yöllä, joten suosittelen sinua kirjoittamaan sen listallesi asioista, joita voit tehdä Milanossa yöllä. Voit myös tutustua Duomon sisätiloihin tai mennä sen terassille.

Varaa liput Milanon Duomoon

2. Katso Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen" Santa Maria delle Grazien kirkossa

Leonardo Da Vincin
Leonardo Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen".| ©Dimitris Kamaras

Noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Piazza del Duomolta on toinen Milanon aarteista, joka on ollut piilossa täällä vuodesta 1497 lähtien. Entisen dominikaaniluostarin, Santa Maria delle Grazien kirkon, ruokasalin seinällä voit ihailla mestariteosta lähietäisyydeltä: Leonardo Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen".

Tämä fresko, joka on säilynyt vuosisatojen ajan uhmattuaan pommituksia ja huonoa säätä, on taidehistoriallisesti merkittävä, koska se esittää mestarillisesti ja omaperäisesti yhden Uuden testamentin dramaattisimmista hetkistä. Viime aikoina se on saavuttanut suuren suosion, koska se on toiminut juonena bestsellerissä "Da Vinci -koodi", joka on viety valkokankaalle ja jossa syvennytään renessanssin mestarin meille jättämän symboliikan toiseen käsittelyyn.

Viimeiseen ehtoolliseen pääsemiseksi on varattava lippu hyvissä ajoin etukäteen tai vuokrattava opastettu kierros. Tässä artikkelissa noin Da Vincin Pyhä ehtoollinen -liput ja -kierrokset löydät kaikki tiedot siitä. Santa Maria delle Grazien aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 8:15-18:45.

Jos olet kiinnostunut Leonardo da Vincin vaikuttavasta maailmasta, et voi jättää väliin hänen museotaan. Tästä postauksesta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lipuista, opastetuista kierroksista, nähtävyyksistä...

Varaa liput katsomaan 'Viimeinen ehtoollinen'

3. Eksy Sforzescon mahtavan linnan museoihin

Yksityiskohta Sforzescon linnasta| ©Herbert Frank
Yksityiskohta Sforzescon linnasta| ©Herbert Frank

Tämä vaikuttava linna, joka on rakennettu 1300-luvulla rakennetun linnoituksen paikalle, on toinen Milanon tärkeimmistä maamerkeistä. Napoleon purki sen vuonna 1801, mutta se rakennettiin uudelleen sata vuotta myöhemmin Sforzojen perheelle, joka oli kauan sitten taistellut sen puolesta, että siitä tulisi yksi Italian majesteettisimmista hoveista, ja jonka ansiosta se on saanut nimensä.

Nykyään Sforzan linnassa on kymmeniä museoita, joista osa on erittäin mielenkiintoisia, kuten Milanon taidegalleria, jossa on yli 1500 teosta, Egyptin museo ja huonekalumuseo. Linna sijaitsee noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Piazza del Duomolta, ja voit vierailla siellä omatoimisesti, turistibussilla tai osana yhtä kaupungin monista upeista kierroksista.

Sforzescon linnanaukioloajat: päivittäin klo 7:00-19:30, ilmainen sisäänpääsy.

Vertaa Milanon parhaita retkiä

4. Kävele Vittorio Emanuele II -galleriassa

Galleria Vittorio Emanuele II| ©Bernt Rostad
Galleria Vittorio Emanuele II| ©Bernt Rostad

Toinen Milanon maamerkeistä on kaunis Galleria Vittorio Emanuele II, Italian ensimmäinen ostoskeskus ja yksi maailman ensimmäisistä. Se rakennettiin 1800-luvulla, ja se erottuu muista sen lattioita ja seiniä koristavista mosaiikeista sekä suuresta lasikupolista, joka yhdistää Piazza La Scalan ja Piazza del Duomon.

Nykyään se on edelleen kaupallinen käytävä, jossa on joitakin kaupungin ylellisimpiä putiikkeja, historiallisia kahviloita, kuten Biffi, ja ravintoloita vilkkailla terasseilla. Galleria Vittorio Emanuele II:n sisäänpääsy on ilmainen, mutta voit vierailla siellä osana opastettua kierrosta, jossa kerrotaan sen historiasta ja kuriositeeteista.

Tämä galleria on valaistu jouluksi erityisellä tavalla, minkä vuoksi se on yksi tärkeimmistä suunnitelmista, jos vierailet Milanossa joulun aikaan. Vaikka valaistus säilyy joulukuun ja tammikuun aikana.

5. Unelma Teatro alla Scalassa

Sisällä Teatro alla Scalassa| ©Anna & Michal
Sisällä Teatro alla Scalassa| ©Anna & Michal

Teatro alla Scala on yksi maailman kuuluisimmista ja vanhimmista oopperataloista, ja se on ehdoton vierailukohde riippumatta siitä, oletko oopperan ystävä vai et. Sen sisätilat ovat peräisin 1700-luvulta, ja sen aulassa, auditoriossa ja mielenkiintoisessa museossa on antiikkista kauneutta.

Näet Chopinin, Verdin, Puccinin ja Mozartin kaltaisten säveltäjien rekvisiittaa ja soittimia. Täällä on esitetty joitakin historian suurimpia teoksia, kuten Otello ja Madame Butterfly, ja täällä on laulanut María Callas, Pavarotti ja Plácido Domingo. Täydellisin tapa vierailla Teatro alla Scalassa on opastettu kierros, jolla opit sen rikkaasta historiasta, anekdooteista ja nopeimmasta reitistä sinne.

Teatro alla Scalanaukioloajat: päivittäin klo 9-17:30.

6. Katso Milanon muistomerkkihautausmaa

Milanon monumentaalisen hautausmaan hautakammio| ©Shadowgate
Milanon monumentaalisen hautausmaan hautakammio| ©Shadowgate

Milanon hautausmaa on yksi kaupungin suositeltavimmista ja yllättävimmistä vierailukohteista. Tämä 1800-luvun hautausmaa ei suinkaan ole synkkä, vaan se on todellinen ulkoilmamuseo, jonka 250 000 neliömetriä on täynnä taiteellisesti arvokkaita hautakammioita, obeliskeita, veistoksia, kreikkalaisia temppeleitä, pieni jäljennös Trajanuksen pylväästä ja jopa pyramidi, jotka kaikki ovat merkittävien milanolaisperheiden omaisuutta.

Siellä on myös niin sanottu "Hall of Fame", jossa on joidenkin maan merkittävimpien henkilöiden hautoja. Jos haluat varmistaa, ettet missaa mitään Monumentaalisella hautausmaalla, osta opastettu kierros tähän ja muihin Milanon tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Muistomerkkihautausmaanaukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 8.00-18.00, vapaa pääsy.

7. Kierrä kaupunkia kiertoajelubussilla

Turisteja turistibussin päällä Milanossa| ©David Davies
Turisteja turistibussin päällä Milanossa| ©David Davies

Milano on yksi niistä kaupungeista, joita tekee mieli kävellä ja kiertää kiireettömästi tutustuakseen sen jokaiseen nurkkaan. Turistibussi on kuitenkin epäilemättä loistava vaihtoehto liikkua mukavasti tärkeimpien nähtävyyksien välillä, sillä sen avulla voit nousta bussiin ja poistua siitä aina, kun haluat kävellä tietyllä alueella. Lisäksi se sopii täydellisesti, jos matkustat italialaiseen kaupunkiin talvella, sillä kylmät lämpötilat voivat tehdä tiukkaa.

Milanon kiertoajelubussilla on myös kolme eri reittiä, joita voit kulkea epämääräisesti, jotta et missaa mitään. Ja kun liikut kaupungissa, sinun ei tarvitse luopua sen katujen tarjoamista upeista näkymistä. Kutsun sinut lukemaan artikkelini Milanon parhaista kiertoajelubusseista saadaksesi lisätietoja niiden eduista ja niiden käytöstä.

Jos olet yksi niistä, jotka pitävät nähtävyyksien katselusta kävellen, sinulla on myös tämä luettelo Milanon parhaista pyöräretkistä.

8. Kävele Piazza Mercanti -aukiolla

Piazza Mercanti| ©pedrik
Piazza Mercanti| ©pedrik

Piazza Mercanti on keskiaikainen kulma Milanon keskustassa ja yksi kaupungin kauneimmista aukioista. Keskiajalla se oli Milanon kaupallinen ja hallinnollinen keskus, ja siksi siellä on säilynyt joitakin sen merkittävimpiä ja erikoisimpia rakennuksia.

Täällä voit nähdä Palazzo della Ragione -palatsin, joka on peräisin vuodelta 1233 ja jossa sijaitsivat oikeusistuimet; Palazzo delle Scuole Palatine -palatsin, joka oli Milanon arvostetuin lukio keskiajalla; kauniin goottilaistyylisen Casa dei Panigarolan tai Loggia degli Osii -loggian, joka on koristeltu patsailla ja vaakunoilla ja jossa sijaitsivat tuomareiden toimistot.

9. Rentoudu Sempionen puistossa

Sempione Park| ©Alejandro
Sempione Park| ©Alejandro

Koska Milano on suuri kaupunki, jossa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, saatat tarvita taukoa rentoutumiseen ja rentoutumiseen Milanoon tutustumisen aikana. Tämä paikka on Sempionen puisto, joka sijaitsee Sforzescon linnan vieressä ja jossa voit kävellä upeassa englantilaistyylisessä puutarhassa luonnon, tekojärven ja muistomerkkien, kuten Napoleonin voittojen muistoksi pystytetyn Arco della Pacen ja jopa amfiteatterin, Arena Civican, keskellä.

Vierailuajat: päivittäin klo 6.30-21.00.

Epäilemättä yksi tärkeimmistä suunnitelmista, jos matkustat Milanoon lasten kanssa.

10. Tutustu boheemiin Breran kaupunginosaan

Breran kaupunginosa| ©Cristiano Gelato
Breran kaupunginosa| ©Cristiano Gelato

Kaupunkiin tutustuminen ei rajoitu pelkästään sen muistomerkkeihin. Paras tapa tutustua kaupungin kulttuuriin ja elämäntapaan on kuljeskella sen tyypillisimmissä kaupunginosissa. Milanossa yksi näistä kaupunginosista on Brera. Brera sijaitsee historiallisessa keskustassa, mukulakivikaduilla, kahviloiden ja omaperäisten kauppojen keskellä, jotka elävät 1700-luvun rakennusten, kuten Palazzo Breran, yhden maailman tunnetuimmista museoista, rinnalla.

Siellä näet myös jopa neljä tärkeää kirkkoa, Basilica San Simpliciano, Chiesa di San Marco, Chiesa di Sant'Angelo ja Chiesa Santa Maria del Carmine, kasvitieteellisen puutarhan ja tähtitieteellisen observatorion. Todellinen löytö.

11. Tutustu muihin pohjoisiin kaupunkeihin ja Milanon ympäristöön kiertoajelulla

Venetsian suuri kanava| ©JAYAKODY ANTHANAS
Venetsian suuri kanava| ©JAYAKODY ANTHANAS

Milanon sijainti Pohjois-Italian Lombardian alueella tekee siitä täydellisen lähtökohdan tutustua muihin lähialueisiin, jotka ovat todella tutkimisen arvoisia.

Milanosta voit yhden päivän aikana vierailla muissa kaupungeissa, kuten "Serenissima" Venetsiassa jaromanttisessa Veronassa, maailmanperintökohteeksi luokitellulla ihanalla Cinque Terren alueella, kauniilla Como- ja Garda-järvillä ja jopa Sveitsin Alppien juurella sijaitsevassa viehättävässä St. Mortizin kaupungissa, jonne pääsee historiallisella junalla Bernina-salmen yli. Tässä oppaassa Parhaat retket ja päiväretket Milanosta parhaat vaihtoehdot.

Jos sinulla on kaksi tai jopa kolme päivää aikaa Milanon matkallasi, älä epäröi. Voit järjestää omat vierailusi tai tutustua näihin kohteisiin hyvin käytännöllisellä ja mukavalla tavalla ja hyödyntää aikasi mahdollisimman hyvin yhdellä monista järjestetyistä retkistä, jotka vievät sinut Milanosta päivässä. Jos sinulla on tarpeeksi onnea ja sinulla on neljä päivää aikaa Milanossa, voit ehkä ilmoittautua jollekin näistä retkistä.

Tutustu kauniiseen Como-järveen

Yksi kauneimmista retkistä Milanosta käsin on epäilemättä se, joka vie sinut Lago di Comolle, upealle paikalle, jossa voit tehdä rentouttavan veneretken tai vierailla kauneimmissa ympärillä olevissa kylissä.

Jos päätät lähteä omatoimisesti, jätän sinulle myös nämä postaukset, jotta tiedät , miten Milanosta pääsee Lago di Comolle, mitä et voi jättää väliin tai mitä tehdä, jos vierailet siellä talvella.