Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Milano kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Viikonloppu Lombardian pääkaupungissa on ihanteellinen kaupunkiloma. Se on keskikokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen tai julkisilla liikennevälineillä.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

10 minuuttia luettu

Milano kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milano | ©PHeen0

Oletko varannut lennon Milanoon? Hyvin tehty, Pohjois-Italian kaupunki on yksi Euroopan nousevista kohteista. Expo 2015 -tapahtuman myötä kaupunki on saanut uusia julkisia tiloja, jotka ovat liittyneet sen historiallisiin nähtävyyksiin.

Olemme laatineet reitin, joka koskee (lähes) kaikkia kiinnostavia kohteita. Lue, mitä Milanossa kannattaa nähdä ja tehdä.

1. päivä: Lombardian pääkaupungin tärkeimmät asiat

Caffè Carlino| ©Juan Lines
Caffè Carlino| ©Juan Lines

Ensimmäisen päivän reitti alkaa sen kuuluisimman monumentin, Duomon, juurelta. Ennen kuin tutustut tähän goottilaiseen jalokiviin, nauti hyvästä aamiaisesta. Koska olet turistialueella, sinun on tiedettävä, mitä baareja kannattaa välttää, jotta vältyt pettymyksiltä. Älä huoli, vaihtoehtoja on kymmeniä.

Aloita päivä perinteitä kunnioittaen

Italiassa aamiainen on perinteisesti makea, ja baarissa pysähtyminen edellyttää välttämättä cornettoa ja cappuccinoa. Cornetto on puolikuun muotoinen croissant, joka voi olla tyhjä tai täytetty aprikoosihillolla, suklaalla, Nutellalla, pistaasipähkinöillä tai kermavaahdolla. Hyvää aamiaista varten voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

 • Marchesi 1824, Milanon historiallinen konditoria, jolla on kahden vuosisadan historia. Kruununjalokivi on Torta Aurora, sienikakku, jossa on madagaskarilaista vaniljasiirappia ja vaniljakastiketta ja jonka päällä on kermavaahtoa, sienijyviä ja tomusokeria (Galleria Vittorio Emanuele II)
 • Panini Durini, aamupala, jossa yhdistyvät perinne ja nykyaikaisuus. Jos pidät pannukakuista, tämä on ihanteellinen kohde. Tarjolla on myös makeita paahtoleipiä, jogurtti- ja tuoreita hedelmiä, muffinsseja ja kakkuviipaleita (Via Orefici 5 ja Via Giuseppe Mengoni 4)
 • Caffè Carlino, baari, joka tarjoaa valikoiman historiallisessa Pasticceria San Carlossa valmistettuja herkkuja. Croissanttien lisäksi suosittelen kokeilemaan heidän krapfeneitaan (leivonnaiskerma täytteellä täytettyjä leivonnaisia) ja kiffeliä, cornetton esi-isää (Via Giuseppe Mazzini)
 • Iginio Massari, vaativimmillekin makuhermoille. Se on nimetty sen luojan, mestarikondiittorin mukaan, joka voitti World Pastry Cupin vuonna 1997 ja European Cupin vuonna 2002. Hän on tunnettu hahmo Italiassa, ja hän on osallistunut useisiin Masterchef-ohjelmiin ja muihin konditoriaohjelmiin. Se ei ole halpa, mutta kannattaa piipahtaa kokeilemassa hänen kuuluisimpia luomuksiaan: maritozzo (kermalla täytetty makea sämpylä), setteveli (torttu, jossa on pehmeää hasselpähkinävaahtoa, rapea keksikerros ja punaisia hedelmiä) ja macaronit (Via Guglielmo Marconi 4).

Pysy suu auki Duomon juurella

Milanon ikoni ja yksi Italian vaikuttavimmista monumenteista. Tämä goottilainen kirkko ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Valkoisten marmoripatsaiden koristamat tornit ovat ihastuttavaa katseltavaa.

Milanolaiset joutuivat odottamaan 500 vuotta päästäkseen nauttimaan nykyisin nähtävästä siluetista! Itse asiassa työt aloitettiin vuonna 1386 ja saatiin päätökseen 1800-luvun lopulla.

Itse asiassa voimme sanoa, että rakentaminen ei koskaan pysähtynyt. Veneranda Fabbrica del Duomo on historiallinen laitos, joka vastaa katedraalin säilyttämisestä ja parantamisesta.

Milanon herra Gian Galeazzo Visconti vihki sen käyttöön vuonna 1387. Ammattilaisten tiimi kunnostaa tai korvaa jokaisen vaurioituneen patsaan tai taideteoksen.

Kynnyksen yli astuessasi hämmästyt katon korkeudesta. Sen kirkon keskilaivoihin kätkeytyy tuhansia aarteita ja joitakin erikoisia yksityiskohtia, kuten San Bartolomeo Scorticato (patsas, joka esittää nyljettyä pyhimystä) tai Sacco del Giudizio Universale, oikeassa keskilaivassa roikkuva suuri säkki, joka kansanperinteen mukaan putoaa vasta maailman lopussa. Nähtävää on tuhansia, ja jos haluat syventyä, suosittelen lukemaan artikkelin siitä , mitä Duomon sisällä on nähtävää.

Toinen erittäin suositeltava vaihtoehto on nousta katedraalin katolle. Voit ihailla 135 tornia, Madonninaa (Madonnan kultainen patsas), Galleria Vittorio Emanuelea ja läheisten rakennusten kattoja. Kirkkaina päivinä Alpit näkyvät pilvenpiirtäjien takaa.

Myös tässä tapauksessa suosittelen sinua lukemaan viestin, jossa kerrotaan, miten kiivetä Duomon terassille Milanossa ja kunkin vaihtoehdon hinnat.

Varaa vierailusi Milanon Duomoon

Vieraile Museo del Novecentossa

Novecenton museo| ©Paolobon140
Novecenton museo| ©Paolobon140

Kuten nimestä voi päätellä, tämä kulttuurilaitos keskittyy 1900-luvun taiteelliseen tuotantoon. Se sijaitsee Palazzo dell'Arengarion sisätiloissa, jonka terassilla Mussolini piti poliittisia puheita. Museo del Novecento on uusi tulokas Piazza del Duomolla, ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10:00-19:30.

Sen kuuluisimmista teoksista on mahdotonta olla mainitsematta Boccionin veistosta "Forme uniche della continuità nello spazio", Pellizza da Volpedon kuuluisaa maalausta "Il Quarto Stato" ja Picasson teosta "Femme Nue ". Lipun hinta on noin 10 euroa.

Katso ylös Galleria Vittorio Emanuele II:een asti

Arkkitehti ja insinööri Giuseppe Mengoni suunnitteli tämän majesteettisen rauta- ja lasirakenteen.

1800-luvun jälkipuoliskolla Milano halusi päästä kiinni Euroopan suurten kaupunkien vauhtiin ja päätti järjestää Piazza Duomoa ympäröivän alueen uudelleen. Siellä, missä nykyään on ylellinen katettu käytävä, oli aikoinaan kasa suosittuja asuintaloja, jotka purettiin modernin tieltä.

Sisällä on arvostetuimpien merkkien kauppoja, ravintoloita, baareja ja historiallinen taidekirjakauppa Libreria Bocca.

Jos vierailet Milanossa joulun aikaan, näet upeasti koristellun kuusen katetun käytävän keskellä. Kuten tavallista, kaikki joulukoristeet sytytetään virallisesti 7. joulukuuta, Milanon suojeluspyhimyksen Santo Ambrogion päivänä.

Tee pysähdys Teatro alla Scalassa

Kun lähdet Galleria Vittorio Emanuelelta, tulet Piazza della Scalalle. Tunnistat sen Leonardo da Vincin marmoripatsaasta.

Muutaman metrin päässä on oopperan temppeli: Teatro della Scala. Se perustettiin Itävallan keisarinna Maria Teresian testamentilla korvaamaan tulipalossa tuhoutunut herttuateatteri.

Tämä symbolinen paikka on alueella hyvin aktiivisen arkkitehdin Giuseppe Piermarinin käsialaa. Hän suunnitteli myös tyylikkään Palazzo Belgioioson (Piazza Belgioioso 2), Monzan Villa Realen (hänen mestariteoksensa), Palazzo Ducalen ja muita rakennuksia. La Scala on aina isännöinyt maailman kuuluisimpia oopperamestareita ja tanssijoita.

Jo ennestään erinomaistaakustiikkaa parannettiin vuonna 2006, kun tilaan asennettiin uudet mekaaniset katot ja etuseinät. Voit tutustua ohjelmaan ja varata esityksen. Jos haluat lisätietoja, suosittelen lukemaan postauksen lipuista ja siitä, miten Scala-teatteriin pääsee.

Varaa vierailusi Scala-teatteriin

Saavuta Sforzescon linna

Milanon linna| ©Agnieszka Rysio
Milanon linna| ©Agnieszka Rysio

Milanon linnassa vierailu on melkeinpä pakollista. Tämä linnoitus on majesteettinen, ja jos voimme nykyään arvostaa sitä kaikessa loistossaan, siitä on kiittäminen arkkitehti ja taidehistorioitsija Luca Beltramia. Hän palautti alkuperäiset elementit ja poisti rakentamista haittaavat lisäosat.

Pääsisäänkäynti on Piazza Castellolla, muutaman metrin päässä Piazza Largo Cairolista. Se on vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä La Scalasta. Saapuessasi näet suihkulähteen ja Filarete-tornin siluetin.

Jos haluat tutustua sen historiaan, suosittelen varaamaan opastetun kierroksen, joka sisältää pääsyn Pietà Rondanini -museoon ja antiikin taiteen museoon. Vaihtoehtoisesti voit vierailla siellä vapaasti klo 7:00-19:30.

Pidä tauko Parco Sempionessa

Linnavierailun jälkeen voit rentoutua hetken Milanon puistojen ykkösessä. Se on ollut kaupungin keskustan vihreä keuhko vuodesta 1893, ja se on ihanteellinen paikka levätä.

Ohitat akvaarion ja Arena civica Gianni Breran, entisen stadionin, joka oli F.C. Interin koti vuoteen 1947 asti. Aiemmin tämä metsän, vihreiden nurmikoiden ja pienten purojen täyttämä alue oli Milanon paraatikenttä.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Nauti aperitiivi Arco della Pacessa

Living Liqueurs & Delights,| ©Bernadette M
Living Liqueurs & Delights,| ©Bernadette M

Muutaman metrin päässä puistosta on suuri monumentaalinen portti: Arco della Pace. Sen rakentaminen alkoi 1800-luvun alussa, kun kaupunki oli Napoleonin vallan alla. Työt valmistuivat kuitenkin vasta vuonna 1838, kun Milano oli jo palannut Itävalta-Unkarin vaikutuspiiriin.

Sen ympärillä on kymmeniä baareja, joissa voit nauttia hyvän aperitiivin - joissakin paikoissa ne ovat kuin illallisia! Voit valita yhden näistä laitoksista:

 • Living Liqueurs & Delights, baari, jossa on laaja valikoima vodkaa. Hotellille on ominaista tyylikäs tunnelma ja moderni keittiö, joka tarjoaa maukkaita ja omaperäisiä välipaloja. Sitä suositellaan myös brunssille (Piazza Sempione 2)
 • Deseo, Milanon referenssi. Siellä on runsas happy hour, jossa on buffet ja sekä klassisia että omaperäisiä cocktaileja. On suositeltavaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen (Corso Sempione 2)
 • Jazz Cafè, viehättävä paikka. Se tarjoaa laajan valikoiman alkupaloja, kuten sushirullia ja pizzaa. Myöhemmin illalla dj-setti viihdyttää (Corso Sempione 8)
 • Parco Milano, baari kivenheiton päässä Arco della Pacelta. Jos sinulla on onnea, voit istua ulkona olevissa pöydissä ja nauttia näköalasta. Odota, että raitiovaunu ajaa ohi, niin saat lisää mieleenpainuvia valokuvia (Piazza Sempione 5)
 • Tutto bene, juustojen ja leikkeleiden ystävien paratiisi. Aperitiivin aikana voit kokeilla "Tagliere misto" -levyä, jossa on salame felinoa (Parman maakunnan tyypillinen salami), prosciutto crudoa (suolakinkkua), pecorino di Sardegnaa (suolattua lammasjuustoa) hunajan ja muiden herkkujen kera (Via Luigi Cagnola 4).

Päivä 2: nykyaika ja historia

Gae Aulentin aukio| ©Daniel
Gae Aulentin aukio| ©Daniel

Toisen päivän reitti alkaa Milanon modernimmalta alueelta: Garibaldi - Porta Nuova. Suuren kaupunkisuunnitteluhankkeen jälkeen alue on syntynyt uudelleen César Pellin ja Stefano Boerin kaltaisten arkkitehtien suunnittelemien rakennusten ja kaupunkitilojen ansiosta. Työt ovat myös elvyttäneet Isolan, historiallisen ja suositun kaupunginosan.

Tutustu Garibaldiin - Porta Nuova - Isola

Kuten aiemmin totesin, Porta Nuova -kaupunkisuunnitteluhanke on mullistanut nämä kaupunginosat. Alueella sijaitsi aiemmin käytöstä poistettu rautatieasema. Monien vuosien ajan alue oli hylätty.

Isolan kaupunginosa on saanut nimensä läheisen rautatien aiheuttamasta eristyksestä. Työt ovat murtaneet vanhoja esteitä ja tuoneet samalla kaupunkiin uusia nähtävyyksiä. Tässä muutamia niistä:

 • Piazza Gae Aulenti, Milanon renessanssin symboli. Se sijaitsee korotettuna, ja sinne pääsee liukuportaita pitkin. Sen päällä on kolme ääretöntä suihkulähdettä ja nykyaikaisia veistoksia
 • Corso Como, kävelykatu, joka yhdistää Piazza XXV Aprilen ja Garibaldin rautatieaseman. Se on paikallisen yöelämän Mekka. Jos olet kiinnostunut aiheesta, suosittelen lukemaan postauksen siitä , mitä tehdä Milanossa yöllä
 • Torre Unicredit, argentiinalaisen César Pellin suunnittelema pilvenpiirtäjä. Se on arkkitehtoninen jalokivi, joka erottuu muista kiemurtelevilla linjoillaan ja ikonisella tornillaan, joka kohoaa taivaalle kaupungin yläpuolelle (Piazza Gae Aulenti 3)
 • Fonderia Napoleonica Eugenia, entinen pronssivalimo, joka valmisti kelloja ja muistomerkkejä yli vuosisadan ajan. Siellä sijaitsee nykyään metallinvalutaiteelle omistettu museo (Via Genova Thaon di Revel 21)
 • Bosco Verticale, viherkasvien peittämä pilvenpiirtäjä. Arkkitehti Stefano Boerin työtä inspiroi metsänistutuspolitiikka ja kaupunkialueiden reunojen luonnollistaminen. Vuonna 2014 se voitti International Highrise Award -palkinnon, joka on kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu, jossa palkitaan maailman kaunein pilvenpiirtäjä.

Varaa lippu Milanon kiertoajelubussiin

Kävele Alberin kirjastossa

Toinen Milanon suuren muutoksen virstanpylväs on Biblioteca degli Alberi, hollantilaisen arkkitehdin Petra Blaissen suunnittelema kaupunkipuisto. Tämän viheralueen erityispiirre on 23 puulajia, jotka on järjestetty renkaisiin, jotka muodostavat pieniä metsiä.

Sen ympärillä on myös pensaslabyrintti, lampi, kaksi koirille omistettua aluetta sekä satoja kukkia ja kasveja.

Jos etsit tekemistä Milanossa lasten kanssa, Biblioteca degli Alberi on ehdoton vierailukohde. Siellä on oma alue, jonka pehmoisella pinnalla voi keinua erilaisilla keinuilla.

Muutaman metrin päässä on myös yleisurheilurata, rinnakkaisradat ja harjoituskoneet (Via Gaetano de Castillia 18/20).

Seiso Stazione Centrale -aseman edessä

Milanon päärautatieasema| ©Paolobon140
Milanon päärautatieasema| ©Paolobon140

Kaupungin päärautatieasema on noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä puistosta. Täältä lähdemme metrolla seuraavaan etappiin, ja sillä välin käytämme tilaisuuden ihailla tämän mahtavan rakennuksen siluettia.

On vaikea sanoa, mihin taiteelliseen suuntaukseen se kuuluu, sillä se sisältää elementtejä assyrialais-babylonialaisesta, uusklassisesta ja modernistisesta tyylistä. Varmaa on, että sen koko on tyypillistä fasistiselle arkkitehtuurille.

Astu sisään San Maurizion kirkkoon

Stazione Centrale -rautatieasemalta mene metroon ja ota linja 3 Abbiategrasson tai Assago Milanofiori Forumin suuntaan. Viiden pysähdyksen jälkeen saavut Cadornaan.

Kun nouset pinnalle, näet neulaa ja värillisiä lankoja esittävän veistoksen ja muistomerkin takana olevan aseman. Täältä lähtevät muuten junat alueen pohjoisosiin. Retket Como-järvelle alkavat täältä.

San Maurizio al Monastero Maggioren kirkko on muutaman metrin päässä. Se on saanut lempinimen "Milanon Sikstuksen kappeli " kattoa ja seiniä peittävien upeiden maalaustensa vuoksi.

Se oli ennen nunnaluostarissa, ja "Coro delle Monache" -niminen väliseinä erottaa julkisen alueen nunnille varatusta alueesta. Se on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 10.00-17.30 (Corso Magenta 15).

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

Ihaile Santa Maria delle Grazien kirkkoa ja sen arvokkainta jalokiveä: Viimeistä ehtoollista

Kun olet lähtenyt San Maurizion kirkosta, seuraa Via Magentaa itään, kunnes saavut toiseen kirkkoon: Santa Maria delle Grazie.

Tämä kolmilaivainen kirkko on esimerkki varhaisrenessanssin lombardialaisesta tyylistä. Sen tunnusmerkkinä ovat kolmion muotoinen siluetti ja punertavat tiilet. Sisällä on 14 kappelia, joita käytettiin merkittävimpien perheiden hautapaikkoina.

Leonardo da VincinViimeinen ehtoollinen on yksi hänen kuuluisimmista maalauksistaan, ja se sijaitsee kirkon yhteydessä olevan entisen dominikaaniluostarin ruokasalissa. Se on Ludovico il Moron tilaama ja kuvaa Jeesusta kahdentoista apostolin kanssa.

Jos haluat vierailla siellä, sinun on varattava pa ikat etukäteen tai valittava opastettu kierros. Opastettu kierros kirkossa ja piirustuksessa maksaa yleensä noin 90 euroa.

Varaa vierailusi Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen - näyttelyyn.

Tutustu Leonardon puutarhaan

Leonardon puutarha| ©bradman334
Leonardon puutarha| ©bradman334

Suoraan Santa Maria delle Grazie -kirkkoa vastapäätä, osoitteessa Corso Magenta 65, on paikka, josta vain harvat milanolaiset tietävät: Leonardo da Vincin viinitarha.

Toscanalainen nero asui Lombardian pääkaupungissa 18 vuotta, ja tänä aikana hän huolehti monista asioista kanavien uudelleenjärjestelyistä aina linnan maalauksiin.

Kunnianosoitukseksi Leonardolle herttua Ludovico Mauri lahjoitti hänelle viinitarhan, joka sijaitsi harvinaisen kauniin Casa Atellanin puutarhassa.

Näihin huoneisiin voi tutustua kahdella eri tavalla: lippu ja ääniopas (10 €/henkilö) tai opastettu kierros pienryhmissä (20 €/henkilö). Jos olet kiinnostunut firenzeläisen polymaatikon hahmosta, suosittelen vierailua Milanon Leonardo da Vinci -museossa (Via San Vittore 21).

Kävele Sant'Ambrogion basilikalle

Kun olet ulkona, käänny Via Bernardino Zenale -katua ja sitten Via San Vittore -katua, ja muutaman minuutin kuluttua saavut kirkon eteen, joka jää usein huomaamatta: Sant'Ambrogio.

Se on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle, joka syntyi Galliassa 4. vuosisadalla ja löysi onnen Milanossa. Hänen ansiostaan paikallinen hiippakunta perustettiin ja neljä basilikaa rakennettiin.

Se on hyvin vanha jumalanpalveluspaikka, sillä se on rakennettu muinaisen varhaiskristillisen kirkon perustuksille. Pyhimyksen kuoleman jälkeen kirkkoa muutettiin useita kertoja, kunnes se saavutti nykyisen muotonsa.

Sisällä voit nähdä Stilikon sarkofagin, roomalaisen barbaariperäisen kenraalin, joka hallitsi Länsi-Rooman valtakuntaa kuolemaansa asti.

Se on vapaasti käytettävissä maanantaista lauantaihin klo 10:00-12:00 ja 14:30-18:00. Sunnuntaisin aukioloaikoja lyhennetään: klo 15:00-17:00.

Päätä päivä Naviglissa

Mikään matka Milanoon ei olisi täydellinen ilman pysähdystä kanaalien varrella. Aiemmin se oli pieni Venetsia keskellä tasankoa, mutta nykyään siellä on vain Porta Ticinese -telakka (Milanon vanha satama, joka oli toiminnassa 60-luvulle asti), Naviglio Grande (kanava, joka alkaa Ticino-joesta ja päättyy telakkaan), Naviglio Pavese (se ulottuu Pavian kaupunkiin) ja Naviglio della Martesana (yhdistää Milanon Adda-jokeen).

Viimeksi mainittua lukuun ottamatta muut kanavat ovat keskittyneet yhteen kaupunginosaan: Navigliin. Kävele kanavia pitkin ja ihaile joitakin vanhan Milanon aidoimpia kulmia: Vicolo dei Lavandai (viehättävä kulma entisaikojen kaupungista), Cortile degli artisti (tyypillinen lombardialainen kaiteellinen talo, josta on näkymät Naviglio Grandelle) tai Conchetta, este, jonka avulla veneet pystyivät ylittämään kahden kanavan välisen korkeuseron.

Alueella on kymmeniä baareja ja ravintoloita. Jos haluat kokeilla jotain tyypillistä, voit varata pöydän Brellínistä, joka on perinteisiä milanolaisia ruokia tarjoava taverna.

Suosittelen kokeilemaan ossobucoa (annos vasikan sääriluuta, jossa on luuydintä ja joka on kypsennetty sitruunankuoriin ja valkoviiniin perustuvassa kastikkeessa) ja cotoletta alla milanesea (luullinen vasikanleike, joka on päällystetty korppujauhoilla ja kypsennetty voissa). Sijaitsee osoitteessa Vicolo dei Lavandai, Alzaia Naviglio Grande 14.

Mitä tehdä Milanossa huonon sään sattuessa?

Poldi Pezzolin museo| ©Paolobon140
Poldi Pezzolin museo| ©Paolobon140

Talvi Milanossa on yleensä kylmä ja sateinen. Sade ei kuitenkaan ole ongelma. Jos sää on huono, voit omistaa päivän museoille. Artikkelissa jo mainittujen lisäksi voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Fondazione Prada, taiteen linnake Milanon eteläosassa. Siellä on kolme pysyvää näyttelyä - Atlas, Haunted House ja Processo grottesco - sekä vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna joka päivä paitsi tiistaina. Pääset sinne helposti metrolinjalla 3 (Largo Isarco 2)
 • Museo del Design Italiano, joka on omistettu transalpiinisen maan tärkeimmille muotoiluteoksille. Se sijaitsee Triennalen sisällä, museo lähellä Parco Sempionea ja linnaa (Viale Emilio Alemagna 6)
 • Fabbrica del Vapore, teollisuusarkeologinen kompleksi lähellä Monumentaalista hautausmaata. Entinen tehdas on nyt yksi Milanon tärkeimmistä näyttelytiloista. Avoinna yleensä klo 8:00-19:30 (Via Procaccini 4)
 • Museo Poldi Pezzoli, Gian Giacomo Poldi Pezzolin taidekokoelma. Teokset on sijoitettu 1800-luvun lopun aristokraattiseen Milanon residenssiin. Merkittävimpiä teoksia ovat "Pra della Valle in Padova" (Canaletto) ja "Ritratto di giovane dama" (Piero del Pollaiolo). Kulttuurilaitos sijaitsee lähellä kuuluisaa Via Montenapoleonea (Via Alessandro Manzoni 12)
 • Museo Mondo Milan, Rossoneri-joukkueelle omistettu tila. Pokaalihuoneessa voit nähdä Mestarien liigan, Serie A:n pokaalit ja muut yli 100-vuotisen historian aikana voitetut pokaalit. Museo sijaitsee seikkailunhaluisessa Casa Milanissa, seuran uudessa pääkonttorissa vain lyhyen matkan päässä San Siro -stadionilta (Via Aldo Rossi, 8).

Kannattaako Milanon ympäristö nähdä kahden päivän matkalla?

Mielestäni se ei ole sen arvoista. Viikonloppu on täydellinen aika tutustua Milanon tärkeimpiin asioihin ilman, että nähtävyyksien kiertelytahtia tarvitsee kiihdyttää liikaa. On yksi poikkeus: jos vierailet Lombardian pääkaupungissa kesällä, retki on enemmän kuin suositeltavaa. Kesä-, heinä- ja elokuussa lämpötila kohoaa kaupungissa.

Onneksi viileämmän ilman löytämiseksi on monia vaihtoehtoja. Yksi kuuluisimmista kohteista on Como-järvi. Milanosta on lyhyt matka junalla tai autolla. Sen rannoilta löydät kymmeniä kauniita järvenrantakyliä ja laivamatkoja, joilla voit nauttia maisemista mukavasti.