Milano kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Viikonloppu Lombardian pääkaupungissa on ihanteellinen kaupunkiloma. Se on keskikokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen tai julkisilla liikennevälineillä.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

10 minuuttia luettu

Milano kahdessa päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milano | ©PHeen0

Oletko varannut lennon Milanoon? Hyvin tehty, sillä pohjoisitalialainen kaupunki on yksi Euroopan nousevista matkakohteista. Expo 2015 -tapahtuman yhteydessä kaupunki on saanut uusia julkisia tiloja, jotka ovat liittyneet sen historiallisiin nähtävyyksiin.

Olemme laatineet reitin, joka sivuaa (lähes) kaikkia kiinnostavia kohteita. Lue, mitä Milanossa kannattaa nähdä ja tehdä.

Päivä 1: Lombardian pääkaupungin olennaiset asiat

Caffè Carlino| ©Juan Lines
Caffè Carlino| ©Juan Lines

Ensimmäisen päivän reitti alkaa Milanon kuuluisimman monumentin, Duomon, juurelta. Ennen kuin tutustumme tähän goottilaiseen jalokiviin, ilahdutamme makuhermojamme hyvällä aamiaisella. Koska olemme turistialueella, sinun on tiedettävä, mitä baareja kannattaa välttää, jotta vältyt pettymyksiltä. Älä huoli, vaihtoehtoja on kymmeniä.

Aloita päivä perinteitä kunnioittaen

Perinteisesti aamiainen on Italiassa makea, ja baarissa pysähtymiseen kuuluu välttämättä cornetto ja cappuccino. Cornetto on puolikuun muotoinen croissant, joka voi olla tyhjä tai täytetty aprikoosihillolla, suklaalla, Nutellalla, pistaasipähkinöillä tai kermavaahdolla. Nauttiaksesi hyvän aamiaisen voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Marchesi 1824, Milanon historiallinen konditoria, jolla on kahden vuosisadan historia. Sen kruununjalokivi on Torta Aurora, Madagaskarin vaniljasiirapilla ja vaniljakastikkeella täytetty pesusienikakku, jonka päällä on kermavaahdon, pesusienijyvien ja tomusokerin huntu (Galleria Vittorio Emanuele II).
  • Panini Durini, aamiainen, jossa yhdistyvät perinne ja nykyaikaisuus. Jos pidät pannukakuista, tämä on ihanteellinen määränpääsi. Tarjolla on myös makeita paahtoleipiä, jogurtti- ja tuoretta hedelmää sisältäviä kulhoja, muffinsseja ja kakkuviipaleita (Via Orefici 5 ja Via Giuseppe Mengoni 4).
  • Caffè Carlino, baari, joka tarjoaa valikoiman historiallisessa Pasticceria San Carlossa valmistettuja herkkuja. Croissanttien lisäksi suosittelen maistamaan heidän krapfeneitaan (leivonnaiskerma täytteisiä leivonnaisia) ja kiffeliä, cornetton esi-isää (Via Giuseppe Mazzini).
  • Iginio Massari, vaativimmille makuhermoille. Se on saanut nimensä luojansa, mestarikondiittorin mukaan, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 1997 ja Euroopan mestaruuden vuonna 2002. Hän on tunnettu hahmo Italiassa, ja hän on osallistunut useisiin Masterchef-ohjelmiin ja muihin konditoriaohjelmiin. Paikka ei ole halpa, mutta kannattaa piipahtaa kokeilemassa hänen kuuluisimpia luomuksiaan: maritozzo (kermalla täytetty makea sämpylä), setteveli (torttu, jossa on pehmeä hasselpähkinävaahto, rapea keksikerros ja punaisia hedelmiä) ja macaronit (Via Guglielmo Marconi 4).

Pysy suu auki Duomon juurella

Milanon ikoni ja yksi Italian mahtavimmista monumenteista. Tämä goottilainen kirkko ei jätä ketään kylmäksi. Valkoisten marmoripatsaiden koristamat tornit ovat ihastuttavaa katseltavaa.

Milanolaiset joutuivat odottamaan 500 vuotta päästäkseen nauttimaan nykyisin nähtävästä siluetista ! Työt alkoivat vuonna 1386 ja valmistuivat 1800-luvun lopulla.

Itse asiassa voidaan sanoa, että rakentaminen ei koskaan pysähtynyt. Veneranda Fabbrica del Duomo on historiallinen laitos, joka vastaa katedraalin säilyttämisestä ja parantamisesta.

Milanon herra Gian Galeazzo Visconti vihki sen käyttöön vuonna 1387. Jokainen vaurioitunut patsas tai taideteos restauroidaan tai korvataan ammattilaisten toimesta.

Kun astut kynnyksen yli, hämmästyt katon korkeudesta. Sen kirkon keskilaivoissa on tuhansia aarteita ja erikoisia yksityiskohtia, kuten San Bartolomeo Scorticato (patsas, joka esittää nyljettyä pyhimystä) tai Sacco del Giudizio Universale, oikeassa keskilaivassa roikkuva suuri säkki, joka kansanperinteen mukaan putoaa vasta maailmanloppuna. Nähtävää on tuhansia, ja jos haluat syventyä, suosittelen lukemaan artikkelin siitä , mitä Duomon sisällä on nähtävää.

Toinen erittäin suositeltava vaihtoehto on nousta katedraalin katolle. Voit ihailla 135 tornia, Madonninaa (Madonnan kultainen patsas), Galleria Vittorio Emanuelea ja läheisten rakennusten kattoja. Kirkkaina päivinä pilvenpiirtäjien takaa voi nähdä Alpit.

Suosittelen tässäkin tapauksessa lukemaan postauksen, jossa kerrotaan, miten Milanon Duomon terassille voi kiivetä, sekä kunkin vaihtoehdon hinnat.

Varaa vierailusi Milanon Duomoon

Vieraile Museo del Novecentossa

Museo del Novecento| ©Paolobon140
Museo del Novecento| ©Paolobon140

Kuten nimestä voi päätellä, tämä kulttuurilaitos keskittyy 1900-luvun taiteelliseen tuotantoon. Se sijaitsee Palazzo dell'Arengarion sisätiloissa, jonka terassilla Mussolini piti aikoinaan poliittisia puheita. Museo del Novecento on uusi tulokas Piazza del Duomolla, ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10:00-19:30.

Sen kuuluisimmista teoksista on mahdotonta olla mainitsematta Boccionin veistosta "Forme uniche della continuità nello spazio", Pellizza da Volpedon kuuluisaa maalausta "Il Quarto Stato" ja Picasson "Femme Nue ". Lipun hinta on noin 10 euroa.

Katso ylös Galleria Vittorio Emanuele II:een

Tämän majesteettisen rautaa ja lasia sisältävän ristikkorakennuksen suunnitteli arkkitehti ja insinööri Giuseppe Mengoni.

Milano halusi 1800-luvun jälkipuoliskolla ottaa kiinni Euroopan suurkaupunkien etumatkaa ja päätti järjestää Piazza Duomoa ympäröivän alueen uudelleen. Siinä missä nykyään on ylellinen katettu käytävä, oli aiemmin kasa kansanasuntoja, jotka purettiin modernin tieltä.

Sisällä on arvostetuimpien merkkien kauppoja, ravintoloita, baareja ja historiallinen taidekirjakauppa Libreria Bocca.

Jos vierailet Milanossa joulun aikaan, näet upeasti koristellun kuusen katetun käytävän keskellä. Kuten tavallista, kaikki joulukoristeet sytytetään virallisesti 7. joulukuuta, Milanon suojeluspyhimyksen Santo Ambrogion päivänä.

Tee pysähdys Teatro alla Scalassa

Kun lähdet Galleria Vittorio Emanuelelta, tulet Piazza della Scalalle. Tunnistat sen Leonardo da Vincin marmoripatsaasta.

Muutaman metrin päässä on oopperan temppeli: Teatro della Scala. Se perustettiin Itävallan keisarinna Maria Teresian tahdosta tulipalossa tuhoutuneen herttuateatterin tilalle.

Tämä vertauskuvallinen paikka on alueella hyvin aktiivisen arkkitehdin Giuseppe Piermarinin käsialaa. Hän suunnitteli myös tyylikkään Palazzo Belgioioson (Piazza Belgioioso 2), Monzan Villa Realen (hänen mestariteoksensa), Palazzo Ducalen ja muita rakennuksia. La Scala on aina isännöinyt maailman kuuluisimpia oopperamestareita ja tanssijoita.

Jo ennestään erinomaistaakustiikkaa parannettiin vuonna 2006, kun käyttöön otettiin uudet mekaaniset katot ja etuseinät. Voit hyödyntää tilaisuutta tutustua ohjelmistoon ja varata esityksen. Lisätietoja saat lukemalla postauksen lipuista ja siitä, miten Teatro della Scalaan pääsee.

Varaa vierailusi Scala-teatteriin

Pääset kohteeseen Castello Sforzesco

Milanon linna| ©Agnieszka Rysio
Milanon linna| ©Agnieszka Rysio

Vierailu Milanon linnassa on melkeinpä velvollisuus. Tämä linnoitus on majesteettinen, ja jos voimme nykyään arvostaa sitä kaikessa loistossaan, siitä kuuluu ansio arkkitehti ja taidehistorioitsija Luca Beltramille. Hän säilytti alkuperäiset elementit ja poisti rakennusta rasittaneet lisäosat.

Pääsisäänkäynti on Piazza Castellolla, vain muutaman metrin päässä Piazza Largo Cairolista. Se on vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä La Scalasta. Saapuessasi näet suihkulähteen ja Filarete-tornin siluetin.

Jos haluat tutustua sen historiaan, suosittelen varaamaan opastetun kierroksen, joka sisältää pääsyn Pietà Rondanini -museoon ja antiikin taiteen museoon. Vaihtoehtoisesti voit vierailla siellä vapaasti klo 7:00-19:30.

Lepää Parco Sempionessa

Linnavierailun jälkeen voit levätä hetken Milanon puistojen dekaanissa. Se on ollut kaupungin keskustan vihreä keuhko vuodesta 1893, ja se on ihanteellinen paikka levätä.

Ohitat akvaarion ja Arena civica Gianni Breran, entisen stadionin, joka oli F.C. Interin koti vuoteen 1947 asti. Aiemmin tämä metsän, vihreiden nurmikoiden ja pienten purojen täplittämä alue oli Milanon paraatipaikka.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Nauti aperitiivi Arco della Pacella

Living Liqueurs & Delights -ravintolassa,| ©Bernadette M
Living Liqueurs & Delights -ravintolassa,| ©Bernadette M

Muutaman metrin päässä puistosta on suuri monumentaalinen portti: Arco della Pace. Sen rakentaminen aloitettiin 1800-luvun alussa, kun kaupunki oli Napoleonin vallan alla. Työt saatiin kuitenkin valmiiksi vuonna 1838, kun Milano oli jo palannut Itävalta-Unkarin valtakunnan vaikutuspiiriin.

Sen ympärillä on kymmeniä baareja, joissa voit nauttia hyvän aperitiivin - joissakin paikoissa ne ovat kuin illallisia! Voit valita jonkin näistä laitoksista:

  • Living Liqueurs & Delights, baari, jossa on laaja valikoima vodkaa. Sitä leimaa tyylikäs tunnelma ja moderni keittiö, joka tarjoaa maukkaita ja omaperäisiä välipaloja. Se on myös suositeltava valinta brunssille (Piazza Sempione 2).
  • Deseo, referenssi Milanossa. Siellä on runsas happy hour, jossa on buffet ja sekä klassisia että omaperäisiä cocktaileja. Suosittelemme varausta hyvissä ajoin etukäteen (Corso Sempione 2).
  • Jazz Cafè, viehättävä paikka. Se tarjoaa laajan valikoiman alkupaloja, kuten sushirullia ja pizzaa. Myöhemmin illalla DJ-setti piristää iltaa (Corso Sempione 8).
  • Parco Milano, baari kivenheiton päässä Arco della Pacelta. Pienellä tuurilla löydät paikan ulkona olevista pöydistä ja voit nauttia näköalasta. Odota ohi kulkevaa raitiovaunua, niin saat lisää mieleenpainuvia kuvia (Piazza Sempione 5).
  • Tutto bene, juustojen ja leikkeleiden ystävien paratiisi. Aperitiivin aikana voit kokeilla "Tagliere misto" -taulua, jossa on salame felinoa (Parman maakunnan tyypillinen salami), prosciutto crudoa (suolakinkkua), pecorino di Sardegnaa (suolattua lammasjuustoa) hunajan ja muiden herkkujen kera (Via Luigi Cagnola 4).

2. päivä: nykyaikaa ja historiaa

Gae Aulentin aukio| ©Daniel
Gae Aulentin aukio| ©Daniel

Toisen päivän reitti alkaa Milanon modernimmalta alueelta: Garibaldi - Porta Nuova. Suuren kaupunkisuunnitteluhankkeen jälkeen alue on syntynyt uudelleen César Pellin ja Stefano Boerin kaltaisten arkkitehtien suunnittelemien rakennusten ja kaupunkitilojen ansiosta. Rakennustyöt ovat myös elvyttäneet Isolan, historiallisen ja suositun kaupunginosan.

Tutustu Garibaldiin - Porta Nuova - Isola

Kuten aiemmin totesin, Porta Nuova -kaupunkikehityshanke on mullistanut nämä kaupunginosat. Tällä alueella sijaitsi aiemmin käytöstä poistettu rautatieasema. Monien vuosien ajan alue oli hylätty.

Isolan kaupunginosa on saanut nimensä läheisen rautatien aiheuttamasta eristyksestä. Rakennustyöt ovat murtaneet vanhat esteet ja tuoneet samalla kaupunkiin uusia nähtävyyksiä. Tässä muutamia niistä:

  • Piazza Gae Aulenti, Milanon renessanssin symboli. Se sijaitsee korotettuna ja sinne pääsee liukuportaita pitkin. Sen päällä on kolme ääretöntä suihkulähdettä ja nykyaikaisia veistoksia.
  • Corso Como, kävelykatu, joka yhdistää Piazza XXV Aprilen ja Garibaldin rautatieaseman. Se on paikallisen yöelämän Mekka. Jos olet kiinnostunut aiheesta, suosittelen lukemaan postauksen siitä , mitä tehdä Milanossa yöllä.
  • Unicredit Tower, argentiinalaisen César Pellin suunnittelema pilvenpiirtäjä. Se on arkkitehtoninen helmi, joka erottuu kiemurtelevilla linjoillaan ja ikonisella tornillaan, joka kohoaa kaupungin horisonttiin (Piazza Gae Aulenti 3).
  • Fonderia Napoleonica Eugenia, muinainen pronssivalimo, joka valmisti kelloja ja muistomerkkejä yli vuosisadan ajan. Nykyään siellä toimii metallinvalutaidolle omistettu museo (Via Genova Thaon di Revel 21).
  • Bosco Verticale, vihreyden peittämä pilvenpiirtäjä. Arkkitehti Stefano Boerin työ on saanut inspiraationsa kaupunkialueiden reunojen uudelleenmetsittämiseen ja renaturointiin tähtäävästä politiikasta. Vuonna 2014 se voitti International Highrise Award -palkinnon, joka on kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu, jossa jaetaan palkinto maailman kauneimmalle pilvenpiirtäjälle.

Varaa lippu Milanon kiertoajelubussiin.

Kävele Alberin kirjastossa

Toinen Milanon suuren muodonmuutoksen maamerkki on Biblioteca degli Alberi, hollantilaisen arkkitehdin Petra Blaissen suunnittelema kaupunkipuisto. Tämän viheralueen erityispiirre on 23 puulajia, jotka on järjestetty renkaisiin, jotka muodostavat pieniä metsiä.

Sen ympärillä on myös pensaiden muodostama labyrintti, lampi, kaksi koirille omistettua aluetta sekä satoja kukkia ja kasveja.

Jos etsit tekemistä Milanossa lasten kanssa, Biblioteca degli Alberi on ehdoton vierailukohde. Siellä on erityinen alue, jonka sienimäisellä pinnalla on erilaisia keinuja.

Muutaman metrin päässä on myös yleisurheilurata, rinnakkaisratoja ja harjoituskoneita (Via Gaetano de Castillia 18/20).

Stazione Centrale -aseman edessä

Milanon päärautatieasema| ©Paolobon140
Milanon päärautatieasema| ©Paolobon140

Noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä puistosta on kaupungin tärkein rautatieasema. Sieltä lähdemme metrolla seuraavalle etapille ja sillä välin käytämme tilaisuuden ihailla tämän mahtavan rakennuksen siluettia.

On vaikea sanoa, mihin taiteelliseen suuntaukseen se kuuluu, sillä siinä on elementtejä assyrialais-babylonialaisesta, uusklassisesta ja modernistisesta tyylistä. Varmaa on, että sen koko on tyypillistä fasistiselle arkkitehtuurille.

Sisäänkäynti San Maurizion kirkkoon

Stazione Centralelta laskeudu metroon ja ota linja 3 Abbiategrasson tai Assago Milanofiori Forumin suuntaan. Viiden pysäkin jälkeen saavut Cadornaan.

Kun nouset pinnalle, näet neulaa ja värillisiä lankoja esittävän veistoksen ja muistomerkin takana olevan aseman. Täältä lähtevät muuten junat alueen pohjoisosiin. Retket Como-järvelle alkavat täältä.

San Maurizio al Monastero Maggioren kirkko on muutaman metrin päässä. Se on saanut lempinimen "Milanon Sikstuksen kappeli " kattoa ja seiniä peittävien upeiden maalaustensa vuoksi.

Kirkossa asui ennen nunnaluostareita, ja "Coro delle Monache" -niminen väliseinä erottaa julkisen alueen nunnille varatusta alueesta. Siellä voi vierailla keskiviikosta sunnuntaihin klo 10.00-17.30 (Corso Magenta 15).

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

Ihaile Santa Maria delle Grazien kirkkoa ja sen arvokkainta jalokiveä: Viimeistä ehtoollista

Kun olet poistunut San Maurizion kirkon luota, jatka Via Magentaa pitkin itään ja saavut toiseen temppeliin: Santa Maria delle Grazie.

Tämä kolmilaivainen kirkko on esimerkki varhaisrenessanssin lombardialaisesta tyylistä. Sen tunnusmerkkinä ovat sen kolmionmuotoinen siluetti ja punertavat tiilet. Sisällä on 14 kappelia, joita käytettiin merkittävimpien perheiden hautapaikkoina.

Leonardo da VincinViimeinen ehtoollinen on yksi hänen kuuluisimmista maalauksistaan, ja se on sijoitettu kirkon yhteydessä olevan entisen dominikaaniluostarin ruokasaliin. Sen tilasi Ludovico il Moro, ja se kuvaa Jeesusta kahdentoista apostolin kanssa.

Jos haluat vierailla siinä, sinun on varattava etukäteen tai valittava opastettu kierros. Opastettu kierros kirkkoon ja piirustukseen maksaa yleensä noin 90 euroa.

Varaa vierailusi Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen -teokseen.

Tutustu Leonardon puutarhaan

Leonardon puutarha| ©bradman334
Leonardon puutarha| ©bradman334

Aivan Santa Maria delle Grazie -kirkkoa vastapäätä, osoitteessa Corso Magenta 65, on paikka, josta vain harvat milanolaiset tietävät: Leonardo da Vincin viinitarha.

Toscanalainen nero asui lombardialaisessa pääkaupungissa 18 vuotta, ja tänä aikana hän huolehti monista asioista kanavien uudelleenjärjestelyistä aina linnan maalauksiin.

Kunnianosoituksena Leonardolle herttua Ludovico il Moro lahjoitti hänelle viinitarhan, joka sijaitsi harvinaisen kauniin rinaskimalaisen Casa Atellanin puutarhassa.

Näihin huoneisiin tutustumiseen on kaksi vaihtoehtoa: lippu ääniopastuksella (10 €/henkilö) tai opastettu kierros pienryhmissä (20 €/henkilö). Jos olet kiinnostunut firenzeläisen polymaatikon hahmosta, suosittelen vierailua Milanossa sijaitsevassa Leonardo da Vinci -museossa (Via San Vittore 21).

Kävele Sant'Ambrogion basilikalle

Kun olet ulkona, ota Via Bernardino Zenale ja käänny Via San Vittorelle. Muutamassa minuutissa pääset usein unohdetun kirkon eteen: Sant'Ambrogio.

Se on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle, joka syntyi Galliassa 4. vuosisadalla ja löysi onnen Milanossa. Hänen ansiostaan perustettiin paikallinen hiippakunta ja rakennettiin neljä basilikaa.

Se on hyvin vanha jumalanpalveluspaikka, sillä se on rakennettu muinaisen varhaiskristillisen kirkon perustuksille. Pyhimyksen kuoleman jälkeen kirkkoa muutettiin useita kertoja, kunnes se saavutti nykyisen muotonsa.

Sisällä voit nähdä Stilikon sarkofagin, roomalaisen barbaariperäisen kenraalin, joka hallitsi Länsi-Rooman valtakuntaa kuolemaansa saakka.

Kirkkoon voi tutustua vapaasti maanantaista lauantaihin klo 10:00-12:00 ja 14:30-18:00. Sunnuntaisin aukioloaikoja lyhennetään: klo 15:00-17:00.

Päätä päivä Naviglissa

Mikään matka Milanoon ei olisi täydellinen ilman pysähdystä kanavien varrella. Ennen se oli pieni Venetsia keskellä tasankoa, vaikka nykyään on jäljellä vain Porta Ticinese -laiturin (Milanon vanha satama). Se oli toiminnassa 1960-luvulle asti), Naviglio Grande (kanava, joka alkaa Ticino-joesta ja päättyy laituriin), Naviglio Pavese (se ulottuu Pavian kaupunkiin) ja Naviglio della Martesana (se yhdistää Milanon Adda-jokeen).

Viimeksi mainittua lukuun ottamatta muut kanavat ovat keskittyneet yhteen kaupunginosaan: Navigliin. Käytä aikaa kävelyyn kanavien rannoilla ja ihaile joitakin vanhan Milanon aidoimpia kulmia: Vicolo dei Lavandai (viehättävä kulma entisajan kaupungista), Cortile degli artisti (tyypillinen lombardialainen kaiteellinen talo, josta on näkymät Naviglio Grandelle) tai Conchetta, este, jonka avulla veneet pystyivät ylittämään kahden kanavan välisen korkeuseron.

Alueella on kymmeniä baareja ja ravintoloita. Jos haluat kokeilla jotain tyypillistä, voit varata pöydän Brellínistä, tavernasta, joka tarjoaa perinteisiä milanolaisia ruokia.

Suosittelen kokeilemaan ossobucoa (annos vasikan sääriluuta, jossa on luuydintä ja joka on kypsennetty sitruunankuoriin ja valkoviiniin perustuvassa kastikkeessa) ja cotoletta alla milanesea (luullinen vasikanleike, joka on päällystetty korppujauhoilla ja kypsennetty kirkastetussa voissa). Sijaitsee osoitteessa Vicolo dei Lavandai, Alzaia Naviglio Grande 14.

Mitä tehdä Milanossa huonon sään sattuessa?

Poldi Pezzolin museo| ©Paolobon140
Poldi Pezzolin museo| ©Paolobon140

Talvi Milanossa on yleensä kylmä ja sateinen. Sade ei kuitenkaan ole ongelma. Huonon sään sattuessa voit omistaa päivän museoille. Artikkelissa jo mainittujen lisäksi voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Fondazione Prada, taiteen linnake Milanon eteläosassa. Siellä on kolme pysyvää näyttelyä - Atlas, Haunted House ja Processo grottesco - sekä vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna joka päivä paitsi tiistaina. Helposti saavutettavissa metrolinjalla 3 (Largo Isarco 2).
  • Museo del Design Italiano, tila, joka on omistettu italialaisen muotoilun tärkeimmille teoksille. Se sijaitsee Triennalen sisällä, museo lähellä Parco Sempionea ja linnaa (Viale Emilio Alemagna 6).
  • Fabbrica del Vapore, teollinen arkeologinen kompleksi lähellä Monumentaalista hautausmaata. Entinen tehdas on nyt yksi Milanon tärkeimmistä näyttelytiloista. Yleensä avoinna klo 8.00-19.30 (Via Procaccini 4).
  • Museo Poldi Pezzoli, Gian Giacomo Poldi Pezzolin taidekokoelma. Teokset on sijoitettu 1800-luvun lopun aristokraattiseen milanolaisasuntoon. Merkittävimpiä teoksia ovat "Pra della Valle in Padova" (Canaletto) ja "Ritratto di giovane dama" (Piero del Pollaiolo). Kulttuurilaitos sijaitsee lähellä kuuluisaa Via Montenapoleonea (Via Alessandro Manzoni 12).
  • Museo Mondo Milan, Rossoneri-joukkueelle omistettu tila. Pokaalihuoneessa voit nähdä Mestarien liigan, Serie A:n pokaalit ja muut yli 100-vuotisen historian aikana voitetut pokaalit. Museo sijaitsee seikkailuhenkisessä Casa Milanissa, seuran uudessa päämajassa vain kivenheiton päässä San Siro -stadionilta (Via Aldo Rossi, 8).

Kannattaako Milanoa kiertää kahden päivän reissulla?

Minun mielestäni se ei ole sen arvoista. Viikonloppu sopii mainiosti tutustumaan Milanon olennaisiin asioihin ilman, että nähtävyyksien katseluvauhtia on pakko kiihdyttää liikaa. Yksi poikkeus on kuitenkin olemassa: jos vierailet Lombardian pääkaupungissa kesällä, retki on enemmän kuin suositeltavaa. Kesä-, heinä- ja elokuussa lämpötila kohoaa kaupungissa huimasti.

Onneksi viileämpää ilmaa voi löytää monista vaihtoehdoista. Yksi tunnetuimmista kohteista on Como-järvi. Milanosta sinne on lyhyt matka junalla tai autolla. Järven rannoilta löydät kymmeniä kauniita rantakyliä ja laivamatkoja, joilla voit nauttia maisemista mukavasti.