Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Milano 3 päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta nähtävää

Ota kaikki irti Milanossa oleskelustasi ja tutustu sen luonnonkauneuteen ja nauti sen kaupunginosien vaikuttavasta arkkitehtuurista. Maistele myös paikallista ruokakulttuuria ja koe aperitivokulttuuri.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Milano 3 päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta nähtävää

Milan | ©Tove Liu

Monet vain kolmeksi päiväksi matkustavista matkailijoista ovat ymmällään siitä, mitä Milanossa pitäisi nähdä ja tehdä. Tämä johtuu siitä, että heidän mielestään aikaa on liian vähän museoihin, puistoihin, linnoihin ja muihin kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen.

Jos kuitenkin teet luettelon päivittäisistä aktiviteeteista ja aloitat nähtävyyksien katselun aikaisin aamulla, voit vierailla useissa paikoissa yhden päivän aikana. Voit esimerkiksi kiertää historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet. Seuraavana päivänä voit tehdä ostoksia ja maistella kaupungin gastronomisia herk kuja, ja lopuksi voit vierailla Milanon Porta Novan kaupunginosassa.

1. päivä: Tutustu Milanon historialliseen keskustaan ja käy pikakierroksella tärkeimmissä nähtävyyksissä

Duomon sisällä| ©Jorge Láscar
Duomon sisällä| ©Jorge Láscar

Paras tapa tutustua Milanoon on viettää kokonainen päivä kiertelemällä kaupungin historiallista keskustaa. Tulet hämmästymään sen aukioiden ja rakennusten arkkitehtonisesta kauneudesta.

Milanon Duomo

Seikkailusi alkaa Milanon Duomosta, jota pidetään yhtenä kaupungin arkkitehtonisista jalokivistä. Voit heti ensimmäisestä hetkestä lähtien ihailla sen ovissa, katossa sekä ulko- ja sisäseinissä vallitsevaa goottilaista tyyliä. Se on todellinen esimerkki historiasta ja taiteesta.

Milanon Duomon lippujen hinta voi vaihdella sen mukaan, millä alueella aiot vierailla. Tässä mielessä voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

 • Yleinen sisäänpääsy Milanon Duomoon.
 • Kävele tai nouse hissillä Duomon terassille ja nauti panoraamanäkymistä koko aukiolle.
 • Tutustu Duomoon, San Gottardon kirkkoon ja arkeologiseen alueeseen.
 • Osta yhdistetty lippu, joka sisältää kaikki edellä mainitut aktiviteetit.

Kummassakin tapauksessa joudut maksamaan keskimäärin 5-20 euroa per henkilö. Epäilemättä kaikki se, mitä Duomossa on nähtävissä, tekee siitä kustannusten arvoisen, varsinkin jos päätät mennä terassille nauttimaan näköaloista.

Voit vierailla viikon jokaisena päivänä klo **9:00 aamusta klo 18:**00 iltaan.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II on muinainen rakennus, joka rakennettiin vuosina 1865-1877 ja jossa näkyy 1800-luvun arkkitehtoninen mahtipontisuus. Tämä historiallinen paikka tarjoaa tyylikkäät puitteet ruokailuun, ostoksille ja valokuvaukseen.

Näin ollen, kun olet valmis Duomossa, voit siirtyä suoraan Galleria Vittorio Emanuele II:een, sillä molemmat kohteet ovat lähellä toisiaan.

Kun astut sisään tähän ostosgalleriaan, voit nauttia sen rakenteen ylellisyydestä ja kauneudesta: pari kohtisuoraan suunniteltua kaarta, jotka on peitetty upealla kupolilla, jossa yhdistyvät rauta ja lasi. Kupoliin sisältyy myös upea mosaiikki, joka on kunnianosoitus Afrikan, Amerikan, Aasian ja Euroopan maanosille.

Galleria Vittorio Emanuelessa on kuuluisien italialaisten suunnittelijoiden ja muotitalojen liikkeitä. Siellä on myös maailmankuuluja ravintoloita ja muita Milanon ikonisia ravintoloita.

 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Hinta: Vapaa pääsy.

Museo Teatrale alla Scala

Jos haluat jatkaa ensimmäisen päivän kierrosta Milanon historiallisessa keskustassa, sinun kannattaa kävellä Alessandro Manzonin suuntaan. Tätä kautta löydät Museo Teatrale alla Scalan, joka on kaupungin ainoa oopperalle ja teatterille omistettu museo, joka on avoinna yleisölle klo 9.00-17.30.

Kun astut sen huoneisiin, näet todellisia jäänteitä oopperamaailmasta. Tällainen on ensimmäinen spinetti, jota romanttinen säveltäjä Giuseppe Verdi käytti.

Voit myös ihailla kaunista kapulaa ohjeineen, jonka säveltäjä sai oopperansa Aida menestyksen jälkeen, ja sitten näet alkuperäiset partituurit Verdin omalla käsialalla.

Sen jälkeen näet joukon antiikkisia instrumentteja, joita säilytetään Museo Teatrale alla Scalassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus nähdä teatteriteosten esiintyjien muotokuvia, luonnoksia käytetyistä lavastuksista ja käsikirjoituksia.

Rakennuksen seiniä koristaa myös suuri kokoelma öljyvärimaalauksia, jotka kuvastavat teatterin ja oopperan läheistä suhdetta.

 • Aukioloajat: klo 9:00-17:30.
 • Hinta: noin 7 euroa

Varaa vierailusi Teatro alla Scalaan

Sforzan linna

Milanon linna| ©Agnieszka Rysio
Milanon linna| ©Agnieszka Rysio

Jos sinulla on vielä aikaa jäljellä, voit käydä Via Danten kautta Milanon linnassa, joka on avoinna klo 7.00-19.30.

Pääset sisään Sforzescon mahtavaan linnaan ja voit kiertää sitä ilmaiseksi. Vaihtoehtoisesti voit maksaa pääsymaksun ja tutustua sisäisiin museoihin. Jälkimmäisessä tapauksessa on parasta tehdä varaus.

Ilmaisen kierroksen aikana näet koko muurien ympäristön ja voit ihailla vallitsevaa keskiaikaista arkkitehtuuria, joka vie sinut välittömästi menneisyyteen.

Voit myös kävellä linnan kauniilla sisäpihoilla, jotka vaihtuvat vuodenajan mukaan: talvella ne ovat lumen ja jouluvalojen peitossa, kun taas muina kuukausina ne ovat vihreitä ja kukkivia.

Toisaalta, jos sinulla on vähintään neljä tuntia aikaa, kannattaa tutustua linnan viiteen museoon:

 • Instrumentaalimuseo: siellä saat huoneissa antiikkisia instrumentteja, jotka edustavat eurooppalaista näyttämöä.

 • Arkeologinen museo: Näissä huoneissa on näytteitä esihistoriallisesta taiteesta.

 • Antiikin museo: Tässä tilassa on Michelangelon ja muiden renessanssitaiteilijoiden viimeisiä teoksia. Siellä on myös Rondaninin Pietà.

 • Huonekalumuseo: löydät käsityönä valmistettuja esineitä 1400- ja 2000-luvuilta.

 • Taidegalleria: voit nähdä yli 1 500 teosta, jotka edustavat italialaista maalausta 1200-luvulta 1800-luvulle.

 • Aukioloajat: klo 7.00-19.30 (tiistaista sunnuntaihin).

 • Hinta: Linnakierros on ilmainen. Liput museoihin alkavat 5 eurosta.

Varaa kierros Sforzan linnaan

Pinacoteca di Brera

Vieraile Milanon Pinacoteca di Milanossa, joka sijaitsee Piazza Pio XI:llä historiallisessa keskustassa, ja tutustu taiteeseen. Tässä galleriassa on yhteensä 24 huonetta. Kaikki ne on järjestetty kronologisesti alkaen kardinaali Federico Borromeon kuuluisasta kokoelmasta ja jatkuen Da Vincin, Tizianin, Botticellin ja muiden renessanssin edustajienteoksilla.

Museossa on noin 1500 kankaalle, puulle ja kuparille maalattua teosta, joiden joukosta erottuvat seuraavat:

 • Ateenan koulun paneeli. Tämä on yksi suurimmista säilyneistä Italian renessanssin ajan maalauksista, joka kuuluu Rafaelille.
 • Sandro Botticellin Madonna del Padiglione.
 • Tizianuksen teos " Magien palvominen" (Adoration of the Magi ).

Tämä on ehdottomasti koko perheelle sopiva aktiviteetti, jonka voit sisällyttää 10 Milanossa lasten kanssa tehtävän asian joukkoon. Koska museo sulkeutuu aikaisin, sinulla on aikaa lounastaa ravintolassa.

Jos esimerkiksi kävelet Duomoa kohti, löydät Al Mercante -ravintolan, joka sulkeutuu joka päivä kello 22:00.

 • Aukioloajat: Taidegalleria on avoinna klo 10-18.
 • Hinta: Tämän aktiviteetin keskimääräinen lipun hinta on 15 euroa aikuisilta, 10 euroa yli 65-vuotiailta ja alle 18-vuotiailta. Alle 5-vuotiaat lapset maksavat 5 euroa.

Päivä 2: Tutustu Milanon Duomon ulkopuolelle: Vieraile Porta Nuovan kaupunginosassa

Alberin kirjasto| ©Lorenzo Percosini
Alberin kirjasto| ©Lorenzo Percosini

Porta Nuovan vierailu Milanon historiallisen keskustan jälkeen antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kaupungin keskiaikaiseen ja moderniin arkkitehtuuriin. Se on ainutlaatuinen kokemus, joka saa sinut tuntemaan, että olet matkustanut menneisyydestä nykypäivään.

Biblioteca degli Alberi

Päiväretki Porta Nuovaan voi alkaa sen tunnetusta vihreästä keuhkosta, Biblioteca degli Alberista. Se on yli yhdeksän hehtaarin kokoinen julkinen puisto, jonka yllättävä geometrinen muotoilu yhdistelee kauniita pyöreitä metsiä, lineaarisia polkuja ja suuria epäsäännöllisiä kenttiä.

Lisäksi tällä luonnontilalla kasvaa 135 000 eri lajin kasvia ja 500 puulajia.

Kun astut sisään "puiden kirjastoon", kuten tämä kasvitieteellinen puisto tunnetaan, voit nauttia rauhallisesta ilmapiiristä, jossa voit hengittää raitista ilmaa ja rentoutua samalla kun ihailet luontoa. Jos vierailet Milanossa joulun aikaan ja tulet puistoon, se on lumen ja kimaltelevien valojen peitossa.

Kierroksen aikana näet myös joukon kasvitieteellisiä lauseita ja informatiivisia tauluja, joiden avulla voit nopeasti tutustua ja tunnistaa jokaisen puistossa esiintyvän 100 kasvilajin ja 21 puulajin. Yleensä näet pensaita, viiniköynnöksiä, pensasaidat, vesi- ja koristekasveja, koivuja, poppeleita, setripuita, tammia ja muita.

Piazza Gae Aulenti

Biblioteca degli Alberin läheisyydessä on Piazza Gae Aulenti, joka erottuu omalaatuisella arkkitehtonisella suunnittelullaan ja kestävällä valaistusjärjestelmällään.

Tämä alue on vierailijoille ehdoton nähtävyys, sillä se tarjoaa todella futuristisen ilmapiirin, josta voi nauttia minkä tahansa baarin tai kahvilan terassilta.

Kun saavut Piazza Gae Aulenti -aukiolle, huomaat ensimmäisenä sen pyöreän korokkeen muodon, joka kohoaa 6 metriä kadun yläpuolelle. Sieltä näet Unicreditin kaltaisia mahtavia pilvenpiirtäjiä ja joitakin alueen moderneja rakennuksia.

Jos vierailet tällä aukiolla auringonlaskun jälkeen, pääset nauttimaan uskomattomasta spektaakkelista, jossa yhdistyvät vesi ja LED-valojen järjestelmä. Kaikki tämä toimii aurinkosähkötekniikan avulla, joka kerää auringon energiaa päivällä ja käyttää sitä sähköksi yöllä.

Ja jos kävelet joulun aikaan tällä tärkeällä Milanon aukiolla , näet valtavan joulukuusen ja upean luistinradan. Kaikki nämä ovat tarpeeksi hyviä syitä tehdä tästä kierroksesta osa 10 asian listaa , jotka kannattaa tehdä Milanossa yöllä.

Corso Como

Corso Comolla| ©a_marga
Corso Comolla| ©a_marga

Piazza Gae Aulenti -aukion jälkeen sinun on vain ylitettävä kävelysilta, ja pääset Corso Comolle. Tämä on suosittu kävelykatu, jossa on paljon turisteja ja jossa voit löytää erilaisen tunnelman kuin muualla kaupungissa.

Päivisin voit tehdä ostoksia trendikkäissä putiikeissa ja syödä ylellisissä ravintoloissa tai kahviloissa. Ja kun aurinko laskee, yöelämä alkaa kaikissa alueen baareissa ja yökerhoissa.

Corso Comon alueella on tehty useita arkkitehtonisia uudistuksia, joiden tarkoituksena on tehdä siitä Milanon avantgardistinen alue.

Itse asiassa tämä katu osoittautuu yhdeksi pakolliseksi kohteeksi monille turisteille, jotka haluavat juhlia modernissa ilmapiirissä osallistuttuaan yhdelle parhaista Milanon retkistä ja matkoista.

Kävellessäsi Corso Comoa pitkin näet lukuisia maailmankuulujen tuotemerkkien kauppoja, joista voit ostaa muun muassa vaatteita, asusteita ja kenkiä.

Voit myös istua mukavasti kahvilan tai ravintolan terassilla rentoutumassa ja ihailemassa ympäristöä.

Pitkän shoppailuiltapäivän jälkeen sinulla on mahdollisuus kokeilla yhtä kuuluisista milanolaisista aperitiiveistä lämmitelläksesi hieman ennen yökerhossa juhlimista - ja pidä silmäsi auki, sillä jos olet onnekas, saatat törmätä johonkin julkkikseen!

UniCredit ja Vertical Forest

Hyvin lähellä Piazza Gae Aulentia ja Corso Comoa on UniCredit-rakennus, jota pidetään Italian suurimpana pilvenpiirtäjänä. Se on mahtava 231 metriä korkea rakennus, joka on osa kaupungin kunnostusvaihetta. Se on Milanon arkkitehtuurihistorian todellinen maamerkki, joka on ehdottomasti nähtävä.

UniCreditillä on noin 80 metriä korkea huippu, joka täydentää rakennetta. Lisäksi tornin muotoinen alue on peitetty LED-valoilla, mikä on yöllä hyvin visuaalisesti houkuttelevaa, kävelitpä sitten Porta Nuovan kaduilla tai olitpa sitten baarin terassilla.

Samoin Milanon nuorimmasta kaupunginosasta löytyy Vertical Forest, tornipari, jonka ulkokuori on peitetty noin 2 000 kasvilajilla.

Nämä tornit, joissa on täysin asumiskelpoisia asuntoja, edistävät kestävää arkkitehtuuria, joka hyödyttää ihmistä, kunnioittaa luontoa ja tarjoaa kauniin näköalan.

Porta Nuovan yöelämä

Porta Nuova on Milanon parhaan yöelämän keskus. Kun muu kaupunki nukkuu, tässä trendikkäässä kaupunginosassa on vilkas yöelämä. Käytössäsi on kymmeniä klubeja ja baareja.

Aperitiivin jälkeen voit esimerkiksi siirtyä Corso Comolle. Siellä on LoolaPaloosa, Hollywood Rythmoteque ja 11Clubroom, jotka ovat kolme suosituinta klubia, joiden ovet ovat auki aamuun asti.
Toinen vaihtoehto on Lounge Bar, joka sijaitsee 14 minuutin päässä Piazza Gae Aulenti -aukiolta ja 9 minuutin päässä Vertical Forest -puistosta. Myös Cost Discopub, 6 minuutin päässä Piazza Gae Aulenti ja 9 minuutin päässä Vertical Forest.

Päivä 3: Matkamuisto-ostoksia ja aperitiivikulttuuria

Chinatown, Milano| ©IK's World Trip
Chinatown, Milano| ©IK's World Trip

Kun olet kiertänyt Centro Storico ja Porta Nuova, tunnet kadut, joiden ansiosta voit liikkua kaupunginosasta toiseen ilman hankaluuksia.

Kolmannen matkapäivän voit viettää kiertelemällä kaupungilla, tekemällä ostoksia ja nauttimalla aperitivokulttuurista.

Milanon Chinatown

Vierailu Milanon Chinatownissa antaa sinulle monietnisen kokemuksen, jonka muistat aina. Tämä alue tarjoaa laajan valikoiman aasialaisia ja italialaisia tuotteita. Vierailun aikana voit myös nauttia värikkäästä ilmapiiristä kadun varrella katoista roikkuvien kiinalaisten lamppujen ansiosta.

Kierroksen aikana voit tehdä ostoksia ruokamarkkinoilla, maistella itäaasialaista ruokaa ja perinteisiä italialaisia ruokia. Voit myös maistella katuruokaa tai juoda herkullisen kupin vihreää teetä dangojen kanssa.

Sen jälkeen voit suunnata Chinatownissa sijaitsevaan kulttuurikeskukseen, jossa on yleensä esillä nykytaidenäyttely. Nauti sen jälkeen aperitiivista legendaarisessa Cantine Isolassa.

Milanon muistomerkkihautausmaa

Muutaman kadun päässä Chinatownista on Monumental Cemetery. Tämä on vaikuttava rakennelma, jossa sinun on ehdottomasti käytävä, varsinkin jos olet nekro- tai hautausmaamatkailun harrastaja. Voit ihailla hautojen yläpuolella olevia upeita veistoksia, jotka ovat renessanssitaiteilijoiden tekemiä.

Vierailun aikana voit tutustua tämän paikan historialliseen, arkkitehtoniseen ja taiteelliseen perintöön. Kävelet yli 250 000 neliömetrin alueella, jossa voit löytää obeliskeita, hautaveistoksia, joitakin kreikkalaiseen tyyliin suunniteltuja temppeleitä ja paljon muuta.

Esimerkiksi tunnetuimpia hautakammioita ovat:

 • Trajanuksen pylväs mittakaavassa.
 • Camparin perheen hauta, jossa on elämänkokoinen esitys viimeisestä ehtoollisesta.
 • Kuuluisan muotisuunnittelijan Antonio Bernocchin hauta, jossa on Jeesuksen elämän kuva valkoisessa tornissa.
 • Brunin perheen hauta, jossa on egyptiläisen pyramidin kuva.

Löydät myös erityisen osaston, jossa on vanhojen valokuvien näyttely, josta näet, miten hautausmaa on kehittynyt historiallisesti.

Näet myös joitakin 1920-luvun hautajaisautoja ja eräänlaisen kunniagallerian, jossa kerrotaan, mitkä ovat suosituimmat hautakammiot, sekä lyhyt kuvaus niistä.

 • Aukioloajat: Muistomerkkihautausmaa on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 8:00-18:00.
 • Hinta: Sisäänpääsy on ilmainen.

Naviglion kanavat

Navigilio yöllä| ©Groume
Navigilio yöllä| ©Groume

Kiinalaiskaupungin vierailun jälkeen seuraava kohde matkasuunnitelmassa on tunnusomainen Naviglen kaupunginosa, joka on saanut nimensä sen läpi kulkevista kanavista.

Sekä turistit että paikalliset vierailevat tässä kaupunginosassa päivittäin sen viehättävän ja vilkkaan ilmapiirin vuoksi. Siellä on markkinoita, joilla voit ostaa matkamuistoja ja monenlaisia tuotteita. Löydät myös baareja ja ravintoloita, joissa voit syödä välipalaa.

Jos olet onnekas, lomasi voi osua Sinigaglia-messujen aikaan, jotka järjestetään joka lauantai Naviglion kanavalla. Voit ostaa paikallisia ruokia mukaan tai maistella niitä paikan päällä.

Kirpputorilta löydät myös uutta ja käytettyä tavaraa: etnisiä naisten vaatteita, kenkiä, käsilaukkuja, asusteita, keräilysarjakuvia, paljon käsitöitä ja paljon muuta.

Jos lisäksi kuljeskelet Naviglion kanavan jollakin osalla joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina, voit törmätä yli 400 näytteilleasettajaan, jotka muodostavat tämän kaupunginosan kuuluisat antiikkimarkkinat.

Muoti nelisivuinen

Lähellä Piazza Duomoa, Corso Venezia-, Via della Spiga-, Via Montenapoleone- ja Via Manzoni -katujen välissä sijaitsee Fashion Quadrilateral, joka on saanut nimensä siitä, että kauppoja ympäröivät kadut muodostavat tämän geometrisen kuvion.

Muotineljännes on ylellinen alue, josta löydät muun muassa Versacen, Diorin ja Guccin kaltaisia kuuluisia suunnittelijataloja. Siellä on myös putiikkeja, kampaamoita, ravintoloita ja kahviloita. Tämä on epäilemättä alue, jota ei pidä jättää väliin. Rakennusten arkkitehtoninen kauneus ja muodikkaat näyteikkunat hämmästyttävät sinua.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä on erittäin kallis paikka, jossa vierailee julkkiksia ympäri maailmaa. Tarvitset siis suuren budjetin ostaaksesi ainakin yhden vaatekappaleen.

Kolme päivää riittää varmasti tutustumaan Milanoon. Sinun on vain järjestettävä aikataulusi ja muistettava, että yhdessä päivässä voit vierailla useissa paikoissa, kuten olen osoittanut sinulle.