Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Venetsiaan Milanosta

Oletko koskaan kuullut sanontaa "kadota itsesi löytääksesi itsesi"? No, matka Milanosta Venetsiaan on täydellinen tilaisuus tehdä juuri niin. Ota vain kamera mukaasi ja kirjoita ylös vinkkini, jotta et missaa yhtään yksityiskohtaa seuraavalla matkallasi.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

6 minuuttia luettu

Miten päästä Venetsiaan Milanosta

Milano, Italia | ©Chris Yunker

Jos laadit matkasuunnitelmaasi Milanon nähtävyyksistä, Venetsiassa vierailun pitäisi olla kolmen tärkeimmän aktiviteetin joukossa. Milano-Venetsia-reitti on yksi fiksuimmista vaihtoehdoista, jos haluat tutustua näiden kahden matkailukaupungin parhaimpiin puoliin. Se on 280 kilometrin päässä toisistaan, ja se on yksi parhaista retkistä ja retkikohteista Milanosta käytännöllisyytensä ja kauneutensa vuoksi.

Vaihtoehtoja sinne pääsemiseksi on monia. Voit valita, miten pääset Milanosta Venetsiaan junalla, bussilla, autolla tai muulla kulkuvälineellä. Tässä postauksessa esittelen sinulle parhaat vaihtoehdot näiden kahden kaupungin väliselle matkalle, jotta voit tehdä päätöksen. Venetsiassa kierteleminen on ainutlaatuinen kokemus, joka pakottaa sinut vierailemaan siellä, kun olet lukenut seuraavat tavat, joilla pääset Lombardian pääkaupungista.

1. Paras tapa päästä Venetsiaan: opastettu retki

Venetsiassa| ©Jonathan Giron Palau
Venetsiassa| ©Jonathan Giron Palau

Olitpa sitten ensimmäistä kertaa Venetsiassa tai haluat suosituksia, vinkkejä ja selityksiä nähtävyyksistä henkilökohtaisesti, opastettu kiertoajelu vie sinut pois vaikeuksista ja on paras vaihtoehto tutustua Venetsian tärkeimpiin nähtävyyksiin. Oletko valmis seikkailuun?

Aluksi on tärkeää tietää, että useimmat näistä retkistä jakautuvat Venetsian nähtävyyksien kiertämiseen kävellen ja veneeseen nousemiseen täydellistä kokemusta varten. Voit vierailla Pyhän Markuksen basilikassa, kiertää Dogen palatsin sisätiloissa tai kävellä Rialton siltaa tai Huokausten siltaa pitkin.

Paikalliset retket ovat yleensä joustavia, ja oppaat järjestävät kaiken, jotta voit nauttia unohtumattomasta vierailusta. Voit tutustua kaupunkiin, nauttia herkullisen vitello tonnaton, juoda kahvia terassilla, tehdä matkamuisto-ostoksia, lähteä gondoliajelulle tai yksinkertaisesti tutustua tähän paratiisiin omaan tahtiisi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Saatavilla alkaen 120 €.
 • Kesto: 12-13 tuntia.
 • Edut: Bussikuljetus, paluupalvelu, kaksikielinen opas, venematka Venetsian laguunilla.
 • Haitat: Useimmat näistä kokemuksista eivät sisällä juomia ja välipaloja. Ei sovellu pyörätuolin käyttäjille.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana 30 eurosta alkaen voit nauttia gondoliajelusta Grand Canalilla 30 minuutin ajan.

Varaa retki Milanosta Venetsiaan

2. Luksusvaihtoehto: lentäen

Lentokoneen laskeutuminen Milanon lentoasemalle| ©Joao Carlos Medau
Lentokoneen laskeutuminen Milanon lentoasemalle| ©Joao Carlos Medau

Milanosta Venetsiaan pääsee lentokoneella, sillä se on mukavampaa ja nopeampaa kuin ylhäältä käsin matkustaminen. Suora lento Milanon ja Venetsian välillä kestää 2 tuntia ja 30 minuuttia, mutta muista, että tällä reitillä on vain vähän suoria lentoja.

Useimmat matkustajat, jotka valitsevat tämän vaihtoehdon, joutuvat tekemään välilaskun Roomassa, Brindisissä tai Cagliarissa, mikä sulkee heti pois nopeuden edut. Rehellisesti sanottuna tämä vaihtoehto ei ole kovin edullinen, jos et saa suoraa lentoa, ja lisäksi sinulla on parempia vaihtoehtoja, kuten junat.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Saatavilla alkaen 210 €.
 • Kesto: Suorat lennot 2 tuntia ja 30 minuuttia. Lennot välilaskulla, yli 3 tuntia.
 • Edut: Mahdollisuus nauttia matkasta ylhäältä käsin.
 • Haitat: Kustannus-hyötysuhde ei ole houkutteleva. Myös käytetty aika voi olla ongelma.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Rentoudu, lue hyvää kirjaa tai keskustele lentoseurueesi kanssa. Parasta on Venetsiassa laskeutumisen jälkeen.

3. Joustavin tapa: yksityisauto

Ajaminen Milanossa| ©Dan Gold
Ajaminen Milanossa| ©Dan Gold

Kuvittele, että vuoden road tripisi olisi Milanon ja Venetsian välillä - unelma toteutuu, eikö totta? Tarkista, mikä on paras aika matkustaa Venetsiaan ja hanki auto valmiiksi tai vuokraa se, koska se on ihanteellinen valinta.

Yksityisautolla

Jos aiot matkustaa autolla Italiassa, erityisesti pohjoisessa, usko pois, et tule katumaan sitä, sillä moottoritiet ovat hyvin viitoitettuja ja erinomaisessa kunnossa. Helpottaaksesi matkaasi sinulla on kaksi vaihtoehtoa: ensimmäinen on käyttää A4 Torino-Trieste -moottoritietä, joka kulkee Bergamon, Brescian, Veronan, Padovan ja Vincenzan kaltaisten kaupunkien läpi.

Nämä kaupungit sopivat erinomaisesti pysähtymiseen, niihin tutustumiseen ja niistä nauttimiseen pyörällä, ja matkan päätteeksi voit poiketa yhdessä Venetsian parhaista halvoista ravintoloista.

Toinen tapa päästä Venetsiaan Milanosta autolla on ajaa A1-moottoritietä Milano-Napoli Bolognaan Piacenzan, Parman ja modernin Bolognan kautta. Toinen tapa tehdä kokemuksesta täydellisempi on A13 Bologna-Padova-reitti Venetsiaan, joka kulkee Ferraran kautta.

Edellä mainittu reitti on hieman pidempi, yhteensä 363 kilometriä, mutta jos sinulla ei ole kiire päästä Venetsiaan niin nopeasti, voit kulkea Via Emilian gastronomista reittiä ja varata retken maistellaksesi italialaisen keittiön parhaita ruokia.

Yhteisellä autolla

Kimppakyyti on edullinen tapa matkustaa Italiassa. Kuten nimestä voi päätellä, siinä on kyse kimppakyydistä tuntemattoman henkilön kanssa.

Vaikka kimppakyydit ovat Italiassa menetelmä, joka on alkanut yleistyä paikallisten keskuudessa vuonna 2017, se on edelleen herkkä turvallisuuskysymyksille ulkomaalaisten keskuudessa. Suosituin sivusto on:bla bla auto.

Milanosta Venetsiaan pääset11 eurolla noin 2-3 tunnissa. Matkailijat suhtautuvat tähän vaihtoehtoon edelleen epäilevästi, mutta hinta on silti voittamassa heidät puolelleen, eikö kuulosta hyvältä?

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinta voi vaihdella reitistä riippuen, mutta polttoaine maksaa noin 20 euroa ja tietullit 25 euroa valitusta reitistä riippuen. Ja lopuksi, pysäköinti maksaa 15 euroa kauimmaisesta ja 30 euroa lähimmästä.
 • Kesto: 3 - 4 tuntia valitusta reitistä riippuen.
 • Edut: Se on joustava kokemus, jonka ansiosta voit nähdä enemmän paikkoja kuin kuvittelitkaan.
 • Ehdotetut aktiviteetit kiertomatkan aikana: Jos haluat pysähtyä missä tahansa kaupungissa, suosittelen Venetsiasta Bolognaan suuntautuvaa kiertomatkaa, sillä siinä on paljon aktiviteetteja perheen iloksi sekä niille, jotka haluavat gastronomisen kiertomatkan tyylillä.

Osta retki Venetsiaan Milanosta

4. Halvin tapa päästä Milanosta Venetsiaan: julkisilla busseilla

Bussipysäkki Malpensan lentokentälle| ©Curtis Poe
Bussipysäkki Malpensan lentokentälle| ©Curtis Poe

Bussi on aina paras vaihtoehto niille matkustajille, jotka pitävät säästöjä matkoillaan tärkeinä. Jos olet yksi heistä, sinun pitäisi tietää, mitä tämä kokemus tarjoaa.

Bussilla matkustamisessa on epäilemättä etunsa, kuten pysähtyminen puistoissa, puutarhoissa tai muissa matkan varrella olevissa nähtävyyksissä. Milano-Venetsia- tai Venetsia-Milano-reitillä on helppo tapa päästä sinne ja takaisin.

Milano-Venetsia-reitti

Lähtöaseman nimi on Milano Lampugnano, joka sijaitsee kaupungin laitamilla, mutta reitti on yksinkertainen:

  1. Ota metrolinja 1 (punainen), joka lähtee keskusasemalta ja Lampugnanon pysäkiltä.
  1. Kun olet Venetsiassa, jää pois junasta Tronchetton pysäkillä.
 • Sitten voit ottaa vaporetton tai kävellä.

Paluu Venetsiasta Milanoon

Venetsiasta Milanoon paluuasema on Tronchetto, joka sijaitsee samannimisellä keinotekoisella saarella. Palataksesi sinun on:

  1. Ota vaporetto päästäksesi pysäkille.
  1. Kun olet pysäkillä, mene linjalla 1 takaisin Lampugnanoon.
  1. Jää pois päärautatieasemalla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Liput alkaen 17 €.
 • Kesto: Matka-aika 4-5 tuntia.
 • Edut: Lähinnä lippujen hinta, ja tiettyinä vuodenaikoina voi saada parempia tarjouksia. Parhaiten soveltuva yhtiö on Flixbus, jolla on 9 lähtöä päivässä.
 • Haitat: Tuntikausia tien päällä sekä mahdollisia pysähdyksiä on arvioitava näillä matkoilla.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana: Jos kierroksen aikana on pysähdyksiä, voit syödä paikallisessa ravintolassa, kuten Antica Trattoria Lampugnano -ravintolassa.

5. Käytännöllisin tapa matkustaa Milanosta Venetsiaan: suurnopeusjunat tai alueelliset junat

Juna Milanosta Venetsiaan| ©Rob Dammers
Juna Milanosta Venetsiaan| ©Rob Dammers

Matkailijat, jotka haluavat säästää aikaa ja rahaa, valitsevat Italian alueelliset junat, ja ne ovat niin edullinen vaihtoehto, että ne ovat matka-ajan arvoisia.

Milanossa on tällä hetkellä 23 rautatieasemaa. Milanon tärkeimmät rautatieasemat ovat: Milano Centrale, Milano Rogoredo ja Milano Porta Garibaldi.

Toisessa tapauksessa Venetsian kolme tärkeintä rautatieasemaa ovat: Venezia Santa Lucia, Venetsia ja Venezia Mestre, joista jälkimmäinen on suosituin matkailijoiden keskuudessa.

Vaihtoehto I: Alueelliset junat

Alueellisia junia on runsaasti, joten joka tunti on kahdesta kolmeen junaa odottamassa kahden kaupungin välistä matkaa. Aikataulujen tarkistamiseksi on parasta käydä Trenitalian virallisella verkkosivustolla, joka tarjoaa erilaisia matkoja edulliseen hinta-laatusuhteeseen.

Seutuliikenteen junissa on vain yksi hinta, tavallinen hinta, joka perustuu lähtö- ja määräaseman väliseen etäisyyteen ja matkustusluokkaan tai mukavuusluokkaan, kuten junien säännöissä ilmoitetaan.

Halpojen junalippujen hankkimisen juju on varata liput etukäteen. Kun suunnittelet matkaasi, varaa junaliput mahdollisimman pian, jotta sinulla on suurempi valikoima aikatauluja ja hintoja, joita voit vertailla.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: 20-30 €.
 • Kesto: 3,5 - 4 tuntia, mukaan lukien yksi tai kaksi kuljetusta.
 • Edut: Tämän kokemuksen tärkein etu on hinta, ja suurnopeusjunien tavoin ne tarjoavat WiFi:n ja muita mukavuuksia.
 • Haitat: Hintoja on vain yksi, joihinkin voi sisältyä yksi lisää. Muista kuitenkin tarkistaa ehdot, kun ostat lippusi.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana: voit tehdä täydellisen vierailun Pyhän Markuksen aukiolle. Yksi tapa tehdä kokemuksesta siedettävämpi pysähdysten aikana on myös ottaa kuvia Italian kauniista maisemista, joita näet matkan aikana. Arvaa, mikä on parasta? Se on ilmainen, tarvitset vain kameran.
 • Tärkeää: Trenitalian verkkosivut eivät ole saatavilla englanniksi, joten varmista, että valitset "Regional" kohdassa "Main Solution".

Vaihtoehto II: Suurnopeusjunat (frecce, suositeltavin vaihtoehto)

Matkustaminen junalla Milanosta Venetsiaan antaa sinulle mahdollisuuden tutustua upeaan kaupunkiin käytännöllisimmällä, turvallisimmalla ja edullisimmalla tavalla.

Koska Italian rautatieverkosto on laaja, on mahdollista päästä mihin tahansa kohteeseen junalla, pidentää matkailureittiä tai jäädä yhteen kaupunkiin arvostamaan kaikkia sen yksityiskohtia. Mutta jos etsit nopeinta reittiä, suurnopeusjunat ovat sinua varten.

Italian rautatieliikennettä pyörittävä pääyhtiö on Trenitalia, jolla on neljä pääjunamallia, joista Frecciarossa on nopein, sillä se saavuttaa jopa 400 km/h nopeuden.

On myös uusi suurnopeusjunayhteys Italo, joka tarjoaa suurimman osan samoista eduista kuin ensimmäinen vaihtoehto.

Lisätietoja kiinnostavista asioista

 • Hinta: 30-120 euroa. Tämä riippuu hintaryhmistä. Treintalia tarjoaa 4 vaihtoehtoa: Base, Economy, Super Economy ja Ordinary, ja voit saada tarjouksia alkaen 9 € varaamalla etukäteen. Jokaisessa osastossa on myös yksityisyyttä ja mukavuutta tarjoavia standard-, standard silent-, premium-, business- ja executive-vaihtoehtoja.
 • Kesto: 2 tuntia ja 25 minuuttia riittää näiden kahden kaupungin väliseen yhteyteen.
 • Hyvät puolet: Aikataulut ovat paremmat, laivoissa on WiFi, wc:t, pistorasiat, ilmastointi, matkatavaratilaa, ravintola ja baari.
 • Haitat: Lippua ostaessasi voi olla sekaannusta, jos se on ensimmäinen kerta, varmista, että valitset saapumispaikaksi "Venezia S. Lucia".
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana: Kun olet saapunut Santa Lucian asemalle, ota yksi Venetsian vaporettoista (7,50 €:n hintaiset vesibussit), jotka vievät sinut kanaalia pitkin kahden tärkeimmän nähtävyyden ohi: Rialton sillan ja Pyhän Markuksen aukion.
 • Tärkeää: varmista, että valitset "frecce" kohdassa "Main Solution".

Osta lippusi Pyhän Markuksen basilika kohteeseen

Kuljetusvertailu Milanosta Venetsiaan

 • Lentokoneella
 • Suorat lennot 2 tuntia 30 minuuttia. Lennot välilaskulla, yli 3 tuntia.
 • Alkaen 210 €.
 • Yksityisautolla
 • 2 - 3 tuntia
 • Alkaen 11 €
 • Kimppakyyti tai kimppakyyti
 • 2-3 tuntia
 • Alkaen 11 €
 • Bussilla
 • 4-5 tuntia
 • Alkaen 17 €.
 • Alueellisilla junilla
 • 3 tuntia 30 minuuttia - 4 tuntia
 • Alkaen 20 €.
 • Pikajunalla
 • 2 tuntia ja 25 minuuttia
 • Välillä 30 € - 120 €.