Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 Tekemistä Lago di Comossa Italiassa

Milanon pohjoispuolella ja Alppien juurella sijaitsee Italian ja varmasti koko Euroopan kaunein järvi. Puhun Como-järvestä, ja tänään tässä artikkelissa kerron, mitä sinun pitäisi nähdä, jos vierailet siellä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Lago di Comossa Italiassa

Bregagno, Comojärvi | ©stefano chiarato

Como-järvi on aivan maaginen paikka. Jos mietit , mitä nähtävää ja koettavaa Milanossa on, tämä suuri järvi sijaitsee kaupungin pohjoisosassa Sveitsin rajalla, ja sitä suosii Alppien orografia, joka tekee siitä ainutlaatuisen maiseman. Se on muodoltaan käänteisen y-kirjaimen muotoinen, ja sitä ympäröivät vuoret ja metsät, jotka muodostavat postikorttimaisen maiseman. Niin paljon, että alueesta on tullut monien taiteilijoiden ja julkkisten paratiisi, joiden ylelliset huvilat ovat heidän leposijansa.

Luonnollisen viehätyksensä lisäksi Como-järven rannoilla on pieniä, kauniita kyliä, joissa matkailijat ovat jo osa alueen jokapäiväistä elämää. Matka järvelle Milanosta on epäilemättä yksi suosituimmista, sillä sinne on vain tunnin ajomatka. Hyvä tapa vierailla järvellä on ajaa autolla järven ympäri, mutta jos haluat tietää, mitkä ovat keskeisiä kohteita, joissa kannattaa pysähtyä, sinun on tiedettävä ne etukäteen.

1. Vieraile Comon kaupungissa

Comon kaupunki| ©. Ray in Manila
Comon kaupunki| ©. Ray in Manila

Como on aina ensimmäinen pysähdyspaikka järvellä vieraillessa. Tämä kaupunki, joka antaa nimensä järvelle, sijaitsee järven eteläisimmässä osassa ja on kaikkien vierailijoiden isäntä. Kaupungissa kannattaa viettää muutama tunti ennen kuin lähdet tutkimaan järveä tarkemmin.

Comon kohokohtiin kuuluu Duomo. Kolmilaivainen basilika vuodelta 1740 on yksi Pohjois-Italian suurimmista kirkoista. Aukio, jolla se sijaitsee, on myös yksi sen nähtävyyksistä, sillä sitä ympäröivät palatsit ja kauniit rakennukset.

Samassa kaupungissa on myös osia sen muinaisesta keskiaikaisesta muurista 1200-luvulta. Mutta mielestäni parasta, mitä Comolla on tarjota, ovat sen järvinäkymät. Mutta nauttiaksemme niistä meidän on noustava Gasperin aukiolta lähtevälle köysiradalle, joka vie meidät kaupungin vieressä olevalle vuorella sijaitsevalle Brunaten paikkakunnalle.
Täältä avautuvat upeat näkymät Como-järvelle, ja se on täydellinen lähtökohta retkellemme. Jos haluat selvittää, miten pääset Milanosta parhaiten Comoon, seuraa tätä linkkiä.

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

2. Lähde veneellä tai autolla Bellagion kylään

Bellagiossa| ©David Spender
Bellagiossa| ©David Spender

Bellagion kaupunki sijaitsee aivan järven keskellä, järven kolmeen osaan jakavassa kohdassa. Sen etuoikeutettu sijainti teki siitä yhden alueen strategisista ja tärkeimmistä pisteistä. Tämä näkyy yhä jäljellä olevien linnoitusten ja linnoitusten jäännöksissä. Kaupunki on ihmeellinen. Bellagio on täynnä värikkäitä taloja jyrkillä mukulakivikaduilla, ja sieltä on yksi parhaista näkymistä koko järvelle.

Bellagioon pääsee Comosta kahdella eri tavalla. Voit joko ottaa veneen Comon satamasta tai ajaa järven rannalla kulkevaa tietä pitkin.

Bellagiosta Comoon johtavan 30 kilometrin matkan ajaminen kestää noin 50 minuuttia, mutta avautuvat upeat näkymät. Koska luultavasti käytte laivalla Bellagiosta muihin kaupunkeihin, suosittelen ajamista.

3. Mahdollisesti kaunein kylä Como-järvellä: Varenna

Varenna Italia| ©VV Nincic
Varenna Italia| ©VV Nincic

Kaikki Como-järven rannalla sijaitsevat kylät ovat poikkeuksellisen kauniita. On olemassa eräänlainen kilpailu siitä, mikä on kaunein kylä, ja tässä Varenna on etulyöntiasemassa.

Monet, minä mukaan lukien, pitävät tätä pientä kylää Como-järven kauneimpana. Perusteluista ei ole pulaa.

Varenna on alle 1000 asukkaan kalastajakylä, joka on valloittanut kaikki siellä vierailevat ympäristönsä, värikkäiden talojensa, näköalojensa ja kahden kirkon kaltaisten elementtien ansiosta, joiden kellotornit kaunistavat järvimaisemaa.

Samassa kylässä voit myös nauttia useista ravintoloista ja baareista, joissa on terassit, joita voidaan pitää edullisina, kun otetaan huomioon Lago Di Comon keskimääräinen sijainti.

Tehokkain tapa päästä Varennaan on ottaa vene Bellagiosta.

4. Panoraamanäkymät Vezion linnasta

Näkymä Vezion linnasta| ©Mateo Dimas
Näkymä Vezion linnasta| ©Mateo Dimas

Vezion linna sijaitsee Varennan kylän vieressä, mutta se kannattaa mainita erikseen. Tästä paikasta on aivan etuoikeutettu näköala Como-järvelle.

Keskiaikaista alkuperää oleva linna rakennettiin puolustamaan ja valvomaan eräitä järven kyliä, ja tätä tarkoitusta varten siinä on korkea suorakulmainen torni. Tästä tornista voit nauttia todennäköisesti parhaista panoraamanäkymistä järvelle sen strategisen sijainnin ansiosta.

Linna on avoinna yleisölle vain maaliskuusta lokakuuhun, ja vierailu on hyvin edullista. Sisäänpääsymaksu on vain 4 euroa. Vaikka se ei ole arkkitehtonisesti erityisen silmiinpistävä, sillä on näkymiensä lisäksi monia ominaisuuksia.

Sen tornissa on esimerkiksi pysyvä näyttely, joka on omistettu Lariosaurukselle, merieläimelle, joka löydettiin linnan lähellä sijaitsevasta järvestä. Siellä on myös petolintunäytös, joka on monille paikan tärkein nähtävyys, tietysti näköalojen lisäksi. Linnan luo pääsee kävellen Varennasta pientä polkua pitkin.

5. Tutustu Menaggion komeaan kylään

Menaggio| ©Roger W
Menaggio| ©Roger W

Varennan vastarannalla on Menaggion kylä. Tämä on yksi alueen vilkkaimmista kaupungeista ja yksi matkailullisimmista. Siellä on loputon määrä hotelleja, hostelleja, leirintäalueita ja turistiasuntoja, jotka tekevät siitä ihanteellisen paikan, jos haluat viettää muutaman päivän Como-järvellä. Se ei ole yhtään vähemmän kaunis, koska se on turistisempi.

Menaggio on hyvin komea kylä, jossa on joitakin alueen upeimmista huviloista ja rakennuksista. Parasta on järven rantakatu, jolta voi nauttia näköaloista.

Kirkkaina päivinä voit nähdä Varennan kylän järven toisella puolella. Toinen Menaggion vetonaula on sen pieni keskusta, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja hyvää tunnelmaa.

6. Cernobbion huvilat

Cernobbio| ©Bob Denaro
Cernobbio| ©Bob Denaro

Cernobbio on hieman yli 7000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Comon kaupungin vieressä, ja siellä on koko Como-järven upeimpia huviloita.

Nämä huvilat ovat alueen symboli, näyttäviä kartanoita ja palatseja, joiden puutarhat ovat kuninkaallisen palatsin arvoisia. Parhaat niistä löytyvät ennen kaikkea Cernobbiosta.

Kauneimpia ja tärkeimpiä ovat Villa Erba, 1800-luvun palatsi, joka toimii nykyään kongressikeskuksena, Villa Pizzo, jossa on upeat 1600-luvun freskot, ja Villa D'Este. Jälkimmäinen on tunnetuin, sillä se on viiden tähden hotelli, joka on tunnustettu maailman parhaaksi hotelliksi, ja se on yhtä kaunis kuin kohtuuttoman kallis.

Kylästä lähtee myös kauniita patikointireittejä, mutta korkeuseroa on yli 1000 metriä. Mutta vastineeksi saat uskomattomat näkymät.

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

7. Como-järven piilotettu jalokivi: Nesso

Nesso| ©Andrea Guagni
Nesso| ©Andrea Guagni

Como-järven kaikkiin kyliin on vaikea tutustua, koska niitä on niin paljon ja ne ovat niin kauniita. Siksi on aina joitakin, jotka jäävät pois. Yksi useimmiten unohdetuista on pieni Nesson kylä. Tämä on virhe. Tämän pikkukaupungin viehätysvoima on huomattava ja jää usein huomaamatta.

Sen tärkein nähtävyys on pieni keskiaikainen silta, Ponte della Civera, joka ylittää Orrido di Nesson. Erittäin kapea kanjoni, jossa kaksi puroa yhtyy ja virtaa järveen, jossa on kaunis vesiputous. Tämän lisäksi kannattaa vaeltaa sen kaduilla, ihailla talojen julkisivuja ja nauttia järvinäkymistä. Se on omalla tavallaan Comojärven piilotettu helmi.

8. Ossuccio ja Comacinan saari

Comacinan saari| ©Marco Neri
Comacinan saari| ©Marco Neri

Como-järven ainoa saari on Comacina-saari Ossuccion kylän edustalla. Voit vierailla siellä tästä kylästä käsin ja tutustua tähän luetteloon liittyviin mysteereihin ja paikkoihin.

Vuonna 1170 kuuluisa merirosvo Barbarossa hyökkäsi saarelle, ja myöhemmin Comon piispa kirosi saaren sanoen, että jokainen, joka astuu saarelle, saa väkivaltaisen kuoleman. Tämän jälkeen saari hylättiin kirouksen pelossa, ja sen rakennukset jätettiin tyhjilleen.

Nykyään sinne pääsee ilman pelkoa mistään kirouksesta veneellä Ossucciosta. Saarella on säilynyt sen linnan ja Santa Eufemian basilikan rauniot sekä muita rakennuksia, jotka olivat osa saaren uudelleen asuttamista koskevaa hanketta.

Ossuccion kylä on myös vierailun arvoinen, erityisesti Sacro Monte della Beata Vergine del Soccorso. Pyhäkkö, joka yhdessä sen kulkureitin varrella sijaitsevien 9 kappelin kanssa on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.

9. Tunne olosi James Bondiksi Villa Balbianellossa

Villa del Balbianello| ©Christine Wagner
Villa del Balbianello| ©Christine Wagner

Olen jo maininnut, että huvilat ovat Comojärven symboli. Itse Ossuccion kylässä, pienen niemen kärjessä, on elokuvahuvila.

Villa Balbianello on elokuvapaikka muun muassa siksi, että siellä on kuvattu kohtauksia muun muassa James Bond- ja Star Wars -elokuvista. Vierailu huvilassa on hieman kallista, sisäänpääsymaksu on noin 20 euroa, mutta se on sen arvoista.

Villa Balbianello koostuu kahdesta rakennuksesta, jotka on yhdistetty salaisilla käytävillä. Ensimmäinen rakennus on loggia, jossa sijaitsee Guido Monzinin, kuuluisan tutkimusmatkailijan, joka oli yksi huvilan viimeisistä omistajista , hauta. Toinen osa on kalliolle rakennettu talo, joka on peräisin muinaisesta luostarista, jonka julkisivu ja kaksi pientä kellotornia ovat säilyneet.

Mutta se, mikä todella vangitsee kävijän, on kaunis ja hyvin hoidettu puutarha, josta on täydellinen näkymä järvelle.

10. Tremezzossa vierailu on ehdoton käyntikohde

Tremezzo| ©Ray in Manila
Tremezzo| ©Ray in Manila

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tällä listalla on Tremezzon kaunis kaupunki. Se sijaitsee Tremezzo-vuoren juurella, josta se on saanut nimensä, ja siitä on hyvät yhteydet Varennan, Menaggion ja Bellagion kaltaisiin kaupunkeihin.

Villa Carlotta on mainitsemisen arvoinen, vaikka se onkin hieman kaukana kylästä. Se on yksi Como-järven merkittävimmistä huviloista, sillä sen puutarhat koostuvat gallerioista, jotka ovat täynnä kukkia ja hyvin näyttäviä koriste-elementtejä.

Kaupungin silmiinpistävin piirre on Hotel Tremezzo. Tämä hotelli sijaitsee kaupungin suurimmassa ja näyttävimmässä rakennuksessa, ja se on kuuluisa itse järvellä kelluvista altaistaan. Kaupunki on täynnä värikkäitä katuja ja vehreitä aukioita, joihin voi tutustua kävellen tai käyttämällä kaduilla kulkevia turistijunia.