Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Lago di Comossa Italiassa

Milanon pohjoispuolella ja Alppien juurella sijaitsee Italian ja varmasti koko Euroopan kaunein järvi. Puhun Como-järvestä, ja tänään tässä artikkelissa kerron, mitä sinun pitäisi nähdä, jos vierailet siellä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Lago di Comossa Italiassa

Bregagno, Comojärvi | ©stefano chiarato

Lago di Como on aivan maaginen paikka. Jos mietit , mitä nähdä ja tehdä Milanossa, tämä suuri järvi sijaitsee kaupungin pohjoispuolella Sveitsin rajalla, ja sitä suosii Alppien orografia, joka tekee siitä maiseman, jollaista ei ole ennen nähty. Se on muodoltaan käänteisen y:n muotoinen, ja sitä ympäröivät vuoret ja metsät, jotka muodostavat postikorttimaisen maiseman. Alueesta on tullut monien taiteilijoiden ja julkkisten paratiisi, joiden ylelliset huvilat ovat heidän leposijoitaan.

Luonnollisen viehätyksensä lisäksi Comojärven rannoilla on pieniä, kauniita kyliä, joissa matkailijat ovat jo osa alueen jokapäiväistä elämää. Milanosta lähtevä retki järvelle on epäilemättä yksi suosituimmista, sillä sinne on vain tunnin ajomatka. Hyvä tapa vierailla on ottaa auto ja kiertää järvi, mutta jotta tietäisit, mitkä ovat keskeiset kohteet, joissa kannattaa pysähtyä, sinun on tunnettava ne etukäteen.

1. Vieraile Comon kaupungissa

Comon kaupunki| ©. Ray in Manila
Comon kaupunki| ©. Ray in Manila

Järvellä käydessäsi ensimmäisenä pysähdyspaikkana pitäisi aina olla Como. Tämä kaupunki, joka antaa nimensä järvelle, sijaitsee järven eteläisimmässä osassa ja toimii isäntänä kaikille vierailijoille. Kaupungissa kannattaa viettää muutama tunti ennen kuin lähdet tutustumaan järveen tarkemmin.

Comon kohokohtiin kuuluu Duomo. Kolmilaivainen basilika vuodelta 1740 on yksi Pohjois-Italian suurimmista kirkoista. Aukio, jolla se sijaitsee, on myös yksi sen nähtävyyksistä, sillä sitä ympäröivät palatsit ja kauniit rakennukset.

Samassa kaupungissa on myös osia sen muinaisesta keskiaikaisesta muurista 1200-luvulta. Mutta mielestäni parasta, mitä Comolla on tarjota, ovat sen järvinäkymät. Niistä nauttiaksemme meidän on kuitenkin noustava Gasperin aukiolta lähtevälle köysiradalle, joka vie meidät kaupungin vieressä olevalla vuorella sijaitsevalle Brunaten paikkakunnalle. Sieltä käsin näkymät Comon järvelle ovat upeat ja täydellinen lähtökohta retkellemme. Löydät parhaan tavan päästä Milanosta Comoon tästä linkistä.

Varaa retkesi Como-järvelle Milanosta käsin

2. Ota vene tai auto Bellagion kylään

Bellagiossa| ©David Spender
Bellagiossa| ©David Spender

Bellagion kylä sijaitsee aivan järven keskellä, järven kolmeen osaan jakavassa kohdassa. Sen etuoikeutettu sijainti teki siitä yhden alueen strategisista pisteistä ja yhden tärkeimmistä. Tämä näkyy yhä jäljellä olevissa linnoitusten ja linnoitusten jäännöksissä. Kylä on ihmeellinen. Jyrkillä mukulakivikaduilla on värikkäitä taloja, ja Bellagiosta on yksi parhaista näkymistä koko järvelle.

Bellagioon pääsee Comosta kahdella eri tavalla. Voit joko ottaa veneen Comon satamasta tai ajaa järven rannalla kulkevaa tietä pitkin.

Bellagiosta Comoon johtavan 30 kilometrin ajomatka kestää noin 50 minuuttia, mutta näkymät ovat upeat. Koska luultavasti käyt veneellä Bellagiosta muihin kaupunkeihin, suosittelen ajamista.

3. Mahdollisesti Como-järven kaunein kylä: Varenna

Varenna italia| ©VV Nincic
Varenna italia| ©VV Nincic

Kaikki Como-järven rannalla sijaitsevat kylät ovat poikkeuksellisen kauniita. On eräänlainen kilpailu siitä, mikä on kaunein kylä, ja tässä Varenna on etulyöntiasemassa.

Monet, minä mukaan lukien, pitävät tätä pientä kylää Como-järven kauneimpana. Perusteluista ei ole pulaa.

Varenna on alle 1000 asukkaan kalastajakylä, joka on valloittanut kaikki siellä vierailevat ympäristönsä, värikkäiden talojensa, näkymiensä ja sellaisten elementtien ansiosta kuin sen kaksi kirkkoa, joiden kellotornit koristavat järvinäkymiä.

Samassa kylässä voit myös nauttia useista ravintoloista ja baareista, joissa on terassit, joita voidaan pitää edullisina, kun otetaan huomioon Lago Di Comon keskivertoarvo.

Tehokkain tapa päästä Varennaan on ottaa vene Bellagiosta.

4. Panoraamanäkymät Vezion linnasta

Näkymä Vezion linnasta| ©Mateo Dimas
Näkymä Vezion linnasta| ©Mateo Dimas

Vezion linna sijaitsee Varennan kylän vieressä, mutta se kannattaa mainita erikseen. Tästä paikasta on aivan etuoikeutetut näkymät Como-järvelle.

Keskiaikaista alkuperää oleva linna rakennettiin puolustamaan ja valvomaan joitakin järven rannalla sijaitsevia kyliä, ja tätä tarkoitusta varten siinä on korkea suorakulmainen torni. Tästä tornista voit nauttia todennäköisesti parhaista panoraamanäkymistä järvelle strategisen sijaintinsa ansiosta.

Linna on avoinna yleisölle vain maaliskuusta lokakuuhun, ja vierailu on erittäin edullista. Sisäänpääsymaksu on vain 4 euroa. Vaikka linna ei ole arkkitehtonisesti erityisen vaikuttava, sillä on näköalojensa lisäksi monia hyviä puolia.

Sen tornissa on esimerkiksi pysyvä näyttely, joka on omistettu Lariosaurukselle, merieläimelle, joka löydettiin linnan sijainnin lähellä olevasta järvestä. Siellä on myös petolintunäyttely, joka on monille paikan tärkein nähtävyys, näkymien lisäksi tietenkin. Linnaan päästäkseen on noustava Varennasta pientä polkua pitkin.

.

5. Tutustu Menaggion komeaan kylään

Menaggio| ©Roger W
Menaggio| ©Roger W

Varennan vastarannalla sijaitsee Menaggion kylä. Se on yksi alueen vilkkaimmista kaupungeista ja yksi matkailullisimmista. Siellä on loputon määrä hotelleja, hostelleja, leirintäalueita ja turistiasuntoja, jotka tekevät siitä ihanteellisen paikan, jos haluat viettää muutaman päivän Como-järvellä. Se ei ole yhtään vähemmän kaunis, koska se on turistisempi.

Menaggio on hyvin komea kylä, jossa on joitakin alueen upeimmista huviloista ja rakennuksista. Parasta on järvenrantakatu, jolta voi nauttia maisemista.

Kirkkaina päivinä voit nähdä Varennan kylän järven toisella puolella. Toinen Menaggion vetonaula on sen pieni keskusta, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja hyvää tunnelmaa.

6. Cernobbion huvilat

Cernobbio| ©Bob Denaro
Cernobbio| ©Bob Denaro

Cernobbio on hieman yli 7000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Comon kaupungin vieressä ja jossa on joitakin koko Como-järven upeimmista huviloista.

Nämä huvilat ovat alueen symboli, näyttäviä kartanoita ja palatseja, joiden puutarhat ovat kuninkaallisen palatsin arvoisia. Merkittävimmät niistä sijaitsevat pääasiassa Cernobbiossa.

Kauneimpia ja merkittävimpiä ovat Villa Erba, 1800-luvun palatsi, joka toimii nykyään kongressikeskuksena, Villa Pizzo, jossa on upeat 1600-luvun freskot, ja Villa D'Este. Jälkimmäinen on tunnetuin, sillä se on viiden tähden hotelli, joka on tunnustettu maailman parhaaksi hotelliksi, ja se on yhtä kaunis kuin kohtuuttoman kallis.

Kylästä lähtee myös kauniita vaellusreittejä retkeilijöille, mutta korkeuseroa on yli 1000 metriä. Sinut kuitenkin palkitaan uskomattomilla näköaloilla.

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

7. Comojärven piilotettu helmi: Nesso

Nesso| ©Andrea Guagni
Nesso| ©Andrea Guagni

Comojärven kaikkiin kyliin on vaikea tutustua, koska niitä on niin paljon ja niin kauniita. Siksi jotkut niistä jäävät aina pois. Yksi useimmin unohdetuista on pieni Nesson kylä. Tämä on virhe. Tämän pikkukaupungin viehätysvoima on huomattava ja jää usein huomaamatta.

Sen tärkein nähtävyys on sen pieni keskiaikainen silta, Ponte della Civera, joka ylittää Orrido di Nesson. Se on hyvin kapea kanjoni, jossa kaksi puroa yhtyy ja virtaa järveen, jossa on kaunis vesiputous. Tämän lisäksi kannattaa vaeltaa sen kaduilla, ihailla talojen julkisivuja ja nauttia järvinäkymistä. Se on omalla tavallaan Como-järven piilotettu jalokivi.

8. Ossuccio ja Comacinan saari

Comacinan saari| ©Marco Neri
Comacinan saari| ©Marco Neri

Como-järven ainoa saari on Comacina-saari Ossuccion kylän edustalla. Voit vierailla siellä tästä kylästä käsin ja tutustua tähän listaan liittyviin mysteereihin ja paikkoihin.

Vuonna 1170 kuuluisa merirosvo Barbarossa tunkeutui saarelle, ja myöhemmin Comon piispa kirosi saaren sanoen, että jokainen, joka astuu saarelle, kärsii väkivaltaisen kuoleman. Tämän jälkeen saari hylättiin kirouksen pelossa, ja sen rakennukset jätettiin tyhjilleen.

Nykyään saarella voi vierailla ilman kirouksen pelkoa ottamalla veneen Ossucciosta. Saarella on yhä jäljellä linnan rauniot ja Santa Eufemian basilika sekä muita rakennuksia, jotka olivat osa saaren uudelleen asuttamista koskevaa hanketta.

Myös Ossuccion kylässä kannattaa vierailla, erityisesti Sacro Monte della Beata Vergine del Soccorsossa. Pyhäkkö, joka yhdessä sen kulkureitin varrella sijaitsevien 9 kappelin kanssa on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.

9. Tunne itsesi James Bondiksi Villa Balbianellossa

Villa del Balbianello| ©Christine Wagner
Villa del Balbianello| ©Christine Wagner

Mainitsin jo, että huvilat ovat Comojärven symboli. No, itse Ossuccion kylässä, pienen niemen kärjessä, on elokuvamainen huvila.

Villa Balbianello on elokuvapaikka muun muassa siksi, että siellä on kuvattu kohtauksia muun muassa James Bond- ja Star Wars -elokuvista. Vierailu huvilassa on hieman kallis, pääsymaksu on noin 20 euroa, mutta se on todella sen arvoista.

Villa Balbianello koostuu kahdesta rakennuksesta, jotka on yhdistetty toisiinsa salaisilla käytävillä. Ensimmäisessä rakennuksessa on loggia, jossa sijaitsee kuuluisan tutkimusmatkailijan Guido Monzinin hauta, joka oli yksi huvilan viimeisistä omistajista. Toinen osa on kalliolle muinaisesta luostarista rakennettu talo, jonka julkisivu ja kaksi pientä kellotornia ovat säilyneet.

Mutta se, mikä todella vangitsee kävijän, on kaunis ja hyvin hoidettu puutarha, josta on täydellinen näkymä järvelle.

10. Vierailu Tremezzossa on ehdoton käyntikohde

Tremezzo| ©Ray in Manila
Tremezzo| ©Ray in Manila

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tällä listalla on kaunis Tremezzon kaupunki. Se sijaitsee Tremezzo-vuoren juurella, josta se on saanut nimensä, ja siitä on hyvät yhteydet Varennan, Menaggion ja Bellagion kaltaisiin kaupunkeihin.

Villa Carlotta on mainitsemisen arvoinen, vaikka se onkin hieman kaukana kylästä. Se on yksi Como-järven merkittävimmistä huviloista, sillä sen puutarhat koostuvat gallerioista, jotka ovat täynnä kukkia ja erittäin näyttäviä koriste-elementtejä.

Kaupungin osalta silmiinpistävin piirre on Hotel Tremezzo. Tämä hotelli sijaitsee kaupungin suurimmassa ja näyttävimmässä rakennuksessa, ja se on kuuluisa itse järvellä kelluvista altaistaan. Kaupunki on täynnä värikkäitä katuja ja vehreitä aukioita, joihin voi tutustua kävellen tai käyttämällä kaduilla kulkevia turistijunia.