10 tekemistä Milanossa tammikuussa

Kun vierailet Milanossa tammikuussa, tutustu upeisiin luonnonmaisemiin ja nauti samalla miellyttävästä talvitunnelmasta. Koe myös italialainen muoti lahjakkaiden suunnittelijoiden kädestä.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Milanossa tammikuussa

Milanon vanhat raitiovaunut | ©Maxime Guilbot

Ajatus matkasta Milanoon tammikuussa saattaa tehdä sinut levottomaksi, koska tammikuussa sää on talvinen. Kaupungin matkailutoiminta ei kuitenkaan rajoita sinua käymään vain sisätiloissa. Päinvastoin, sinulla on useita ulkoiluvaihtoehtoja nauttia luonnon ja arkkitehtuurin kauneudesta, joka on ominaista tälle historialliselle kaupungille.

Voit hypätä Milanon parhaiden turistibussien kyytiin, pyöräillä kaduilla tai nousta tunnukselliseen junaan Sveitsin Alpeille. Matkallasi tähän muinaiseen italialaiseen kaupunkiin voit myös maistella paikallista ruokaa ja osallistua tärkeisiin muotitapahtumiin. Lue lisää!

1. Kiertele Sveitsin Alpeilla ja nauti lumisista maisemista

Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo
Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo

Bernina Express eli "pieni punainen juna" suunniteltiin erityisesti kulkemaan Milanosta Sveitsin Alpeille, ja se tekee matkan Milanosta Tiranoon. Se on tammikuussa sekä turistien että paikallisten suosiossa henkeäsalpaavien alppimaisemien vuoksi.

Kun nouset junaan ja se lähtee liikkeelle, voit alkaa ihailla alueen luonnonkauneutta ikkunoiden läpi. Hämmästyt mahtavista lumihuippuisista vuorista ja talven ansiosta muodostuneiden jäätikköjärvien majesteettisuudesta.

Kun saavut St. Moritziin, sinulla on lisäksi mahdollisuus nousta junasta ja tutustua tähän tyylikkääseen kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kaikki tämä siemaillen herkullista kupillista sveitsiläistä suklaata. Sinulla on useita vaihtoehtoja retkille Sveitsin Alpeille, minkä niistä valitset?

Käytännön yksityiskohdat

 • Osoite: Tiranon rautatieasema.
 • Kesto: Tirano, Tirano, Tirano, Tirano, Tirano: Kierros Bernina Expressillä kestää noin 4 tuntia.
 • Hinta: Bernina Express -lipun keskihinta on 40 euroa, mutta voit myös varata retken, joka sisältää lipun.

Varaa matkasi Sveitsin Alpeille

2. Kiipeä Milanon Duomon terassille katsomaan kaupunkia lumessa

Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut
Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut

Turistien pakollisiin aktiviteetteihin kuuluu vierailu Milanon Duomon valtavalla terassilla. Kiipeä tähän yli 100 metriä korkeaan muinaiseen rakennukseen ja ihaile italialaista kaupunkia, joka on tammikuussa kauniin lumipeitteen peitossa .

Kun olet terassilla, voit nähdä Piazza del Duomon majesteettisen näköalan. Voit myös nauttia panoraamanäkymästä 135 torniin, jotka kruunaavat pyhimyspatsaat. Kaikki tämä samalla, kun talvelle ominainen kylmä veto hyväilee kasvojasi. Sinulla on useita vaihtoehtoja:

Lisäksi on hyvä tietää, että Milanon Duomon terassille voi nousta portaita pitkin tai mukavammin hissillä. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin yleensä hieman kalliimpi.

Käytännölliset yksityiskohdat

 • Osoite: Piazza del Duomo Milanossa.
 • Kesto: Tornissa oleskeluun ei ole asetettu vähimmäisaikaa. Yksi tunti riittää kuitenkin maisemien ihailuun ja valokuvien ottamiseen.
 • Hinta: Sisäänpääsymaksu alkaa noin 20 eurosta.

Osta lippu Milanon Duomoon

3. Hyppää kaksikerroksiseen bussiin, jossa on ilmaiset pysähdykset, ja tutustu kaupunkiin palelematta

Matkustajia Milanon kiertoajelubussin päällä.| ©David Davies
Matkustajia Milanon kiertoajelubussin päällä.| ©David Davies

Milanoon tutustuminen mukavasti bussin kyydistä käsin on loistava nähtävyyksien katselu tammikuussa, sillä olet suojassa vuodenajalle ominaiselta kylmyydeltä. Samalla näet italialaiskaupungin kadut ja kaikki nähtävyydet.

Parasta tässä opastetussa kierroksessa on se, että teet sen omaan tahtiisi, eli voit poistua bussista ja tehdä jotain aktiviteettia itsenäisesti. Voit esimerkiksi ostaa matkamuiston, syödä välipalaa, käydä Milanon linnassa, museossa tai aukiolla. Sen jälkeen voit odottaa varaamaasi bussilinjaa ja nousta takaisin kyytiin.

Voit ostaa lippuja 24 tai 48 tunnin ajaksi, ja ne kulkevat yleensä muun muassa Milanon Duomon, Scala-oopperatalon, Sforzescon linnan, Palazzo Lombardian pilvenpiirtäjien, Santa Maria delle Grazie -kirkon, Porta Venezian ja Monumentaalisen hautausmaan ohi. Voit varata paikan Milan City Sightseeingin kiertoajelubussista alkaen 29 €.

Milan City Sightseeing -turistibussi

4. Nauti herkullisia talviherkkuja ja lasillinen viiniä niiden seuraksi

Viininmaistelu| ©Maria Orlova
Viininmaistelu| ©Maria Orlova

Milanossa talvella tehtäv istä asioista ei pidä unohtaa paikallisen gastronomian maistelua, viininmaistelua ja herkullisen kahvikupposen nauttimista. Mitä gastronomiseen kierrokseen tulee, voit aloittaa Porta Ticinesen ja Naviglin kaupunginosasta. Näiltä alueilta löydät useita ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla erilaisia välipaloja. Jos kuitenkin olet kiinnostunut maistamaan italialaista suolattua lihaa, pakollinen määränpääsi on Via Vigevano, jossa on useita näitä tuotteita tarjoavia laitoksia.

Kannattaa myös pysähtyä Naviglio Grandessa ja maistaa perinteitä tihkuvia täytettyjä perunoita. Tunnettua Via Corsicoa pitkin löydät viinikellareita ja maisteluhuoneita. Lopuksi, jos suuntaat Viale Coni Zugna-kadulle, löydät joitakin konditorioita ja kahviloita, joissa herkullinen espresso lämmittää sinua näinä kylminä päivinä.

Vaihtoehtoisesti voit varata Milanon ruokakierroksen tai Milanon ruoka- ja viinikierroksen.

Varaa ruoka- ja viinikierros Milanossa

5. Vieraile Lago Di Comolla tammikuussa ja nauti lumisista maisemista

Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana
Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana

Comojärven kierrokset Milanosta ovat suosittu nähtävyys, johon kannattaa tutustua tammikuussa. Kylmyyden, maassa olevan lumipeitteen ja tälle ajanjaksolle, jolloin päivät ovat lyhyempiä, ominaisen rauhallisuuden yhdistelmä on sinusta houkutteleva.

Saavuttuasi Como-järvelle näet miellyttävän alppimaiseman, jota voit tarkastella yksityiskohtaisesti kävellessäsi järven rantaa pitkin. Vuoret ovat suuria ja antavat epäsäännöllisyytensä vuoksi vaikutelman, että ne sulautuvat veteen. Tämä erityispiirre synnyttää rannoilla pieniä asuttuja alueita.

Voit tehdä lyhyen yhden päivän retken, mutta on suositeltavaa pidentää vierailuasi hieman pidemmäksi. Tällä tavoin voit viipyä ympäröivissä kylissä (Bellagio ja Como). Näin voit nauttia alueen renessanssiarkkitehtuurista, asukkaiden lämmöstä, herkullisesta perinteisestä ruokakulttuurista ja parhaista panoraamanäkymistä järvelle. Tässä on muutamia sinulle tarjolla olevia mahdollisuuksia:

Varaa retkesi tai aktiviteettisi Comojärvellä

6. Hyödynnä La Scala -teatterin alennettu ohjelma vierailua varten

Scala-teatteri| ©Jean-Christophe BENOIST
Scala-teatteri| ©Jean-Christophe BENOIST

La Scala -teatterissa järjestetään tammikuussa yleensä vähemmän konsertteja kuin muina vuodenaikoina, joten päivän aikana on useita aikoja, jolloin voit varata opastetun kierroksen museoon ja La Scala -teatteriin. Osallistu tähän aktiviteettiin ja nauti yhden maailman kuuluisimman oopperatalon arkkitehtonisesta kauneudesta.

Tällä kierroksella La Scala -teatterin sisällä näet teatterin ulko- ja sisätilat, istut aitiopaikoilla ja kävelet näyttämön ympäri. Pääset myös museo- ja kirjastoalueelle. Näet myös näytelmien käsikirjoituksia, Beethovenin sävellyksiä, soittimia, maalauksia, näytelmissä käytettyjä pukuja, luonnoksia, patsaita ja muita kuriositeetteja, jotka välittävät tämän legendaarisen teatterin historiaa.

Käytännön yksityiskohdat

 • Osoite: Via Filodrammatici, 2.
 • Kesto: 1: Kesto: Opastettu kierros kestää noin 1 tunnin. Huomaa, että opastukset keskeytetään harjoitusten aikana.
 • Hinta: Noin 32 euroa.

Varaa opastettu kierros La Scalan museoon ja teatteriin

7. Hyödynnä talven alennusmyynnit ja uudista vaatekaappisi Milanossa

Hyödynnä alennusmyynnit| ©Sam Lion
Hyödynnä alennusmyynnit| ©Sam Lion

Talvimyyntiä Milanossa järjestetään vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Tammikuu on kuitenkin suositeltavin aika varata ostosmatka, sillä silloin saat laajemman valikoiman vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita.

Jos siis suunnittelet matkaa Italian muotipääkaupunkiin, kannattaa hyödyntää kaupungin liikkeiden, putiikkien ja ostoskeskusten tarjoamat talven alennusmyynnit. Näin voit uudistaa vaatekaappisi maailmankuulujen suunnittelijoiden vaatteilla: muun muassa Chanel, Dolce & Gabbana, Armani ja Valentino.

Aloita kierroksesi niin sanotusta muotikorttelista, kävele pitkin Corso Buenos Airesin ja Corso Vittorio Emanuelen katuja. Jos haluat löytää lisää löytöjä, voit myös vierailla kaupungin laitamilla sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Voit shoppailla halvalla samalla, kun kävelet ympäri kaupunkia ja ihailet rakennusten julkisivuja.

Varaa ostosmatka kohteeseen Serravalle outlet

8. Liity tammikuun 6. päivän kulkueeseen ja toivota Befana tervetulleeksi

Milanon Duomo| ©Benjamin Voros
Milanon Duomo| ©Benjamin Voros

Tammikuun 6. päivänä Milano toivottaa tervetulleeksi Befanan, joka on italialaisen kansanperinteen mukaan hyvä noita, joka tuo lapsille lahjoja. Kyseessä on ikivanha kulkue, joka kulkee Duomolta Sant'Eustorgion kirkkoon.

Osallistujat, joiden historialliset puvut kiinnittävät huomiosi, huvittavat sinua. Tämä johtuu vaatteiden hienovaraisesta räätälöinnistä ja värikkäistä kankaista. Epäilemättä visuaalinen spektaakkeli, jota et unohda.

Myös jos matkustat pienten lasten kanssa kotona, he nauttivat tästä värikkäästä kulkueesta, perinteisestä musiikista kaduilla ja heille annettavista herkuista. Osallistu siis tähän kansalliseen juhlaan ja laita se 10 tärkeimmän asian listalle, jotka kannattaa tehdä Milanossa lasten kanssa.

Käytännön yksityiskohdat

 • Suunta: Duomolta Sant'Eustorgion kirkolle.
 • Kesto: Noin 3 tuntia.
 • Hinta: Maksuton.

9. Osta matkamuistoja ja käsitöitä Milanon joulumarkkinoilla

Piazza Duomon joulumarkkinat| ©Claudio e Lucia
Piazza Duomon joulumarkkinat| ©Claudio e Lucia

Milanon joulumarkkinat ovat yleensä avoinna 6. tammikuuta asti. Jos siis olet italialaiskaupungissa vuoden ensimmäisellä viikolla, voit vierailla näissä taianomaisissa paikoissa.

Käy O'Bej O'Bej Sforzescon linnan lähellä. Tämä on yksi kaupungin perinteisimmistä joulumarkkinoista, ja se kokoaa yhteen yli 400 käsityöläistä. Toinen tammikuussa yllättävä tori on Paganossa sijaitseva Banco di Garabombo, jonka näyttelyssä on paljon ekologisesti kestäviä tuotteita.

Jos matkustat myös lastesi kanssa ja haluat tarjota heille hauskaa aikaa, kannattaa mennä Villaggio delle Meraviglie -markkinoille Porta Venezie -osassa. Siellä on sisätiloissa luistinrata, tonttusirkus ja joulupukin talo. Voit myös ostaa matkamuistoja, jälkiruokia ja paikallisia elintarvikkeita.

10. Juhli muotia vieraillessasi Milanossa tammikuussa

Milanon katedraali| ©a_marga
Milanon katedraali| ©a_marga

Joka tammikuu nousevat italialaiset muotitalot ja muotisuunnittelijat esittelevät syksyn ja talven mallistonsa maineikkaalla Milanon muotiviikolla. Pääsy yli 100 ammattimaisen muotinäytökseen tapahtuu kuitenkin yleensä kutsun perusteella tai maksamalla korkea euromäärä lippua kohden.

Jos sinulla ei ole tällaista etuoikeutta ja vierailusi Milanossa osuu muotinäytösten päivämäärään, voit mennä Piazza San Babilalle osoitteessa Corso Venezia, 2/A. Siellä on valtava valkokangas, josta voit seurata muotinäytösten suoraa lähetystä. Siellä on myös joitakin yleisölle avoimia tapahtumia, jotka vaihtelevat vuosittain:

 • Korujen ja kirjailtujen silkkien näyttelyt.
 • Kestävän muodin tapahtumia.
 • Kuuluisien stylistien työnäytöksiä ja paljon muuta.

Jos haluat lisätietoja ennen matkaasi, voit käydä Italian kansallisen muotikamarin virallisilla verkkosivuilla.

.

Käytännön tietoa

 • Missä järjestetään: Eri puolilla kaupunkia. Tunnetuimpia ovat Spazio Cavallirizze Leonardo da Vincin kansallisessa tiede- ja teknologiamuseossa, Quadrilatero della Moda, Palazzo Barozzi ja itse Duomo.
 • Hinta: Hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, mitkä suunnittelijat esittelevät mallistojaan kyseisenä päivänä. Eksklusiivisimmista näytöksistä kannattaa varautua maksamaan useita satoja euroja. Onneksi voit osallistua myös huomattavaan määrään tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja yleisölle avoimia.

Hinnat Milanossa tammikuussa

Rahaa euroina| ©Pixabay
Rahaa euroina| ©Pixabay

Tammikuu on Milanossa alhaisten hintojen aikaa. Italian pääkaupungissa on tarjolla 70-90 prosentin alennuksia kuuluisien suunnittelijoiden vaatteista. Myös asusteista ja kengistä löytyy alennusmyyntejä. Se on shoppailijan paratiisi.

Matkailijamäärät ovat vähäisiä tähän vuodenaikaan, joten voit kävellä vapaasti kaduilla etsien haluamiasi tuotteita. Saat myös edullisia hintoja lentokentän ja Milanon välisistä kuljetuksista, joistakin kulttuurinähtävyyksistä, kiertoajeluista, retkistä, majoituksista ja Milanon parhaista kiertoajelubusseista.

Varaa lentokentän ja Milanon välinen kuljetus

Lämpötilat Milanossa tammikuussa

Milanon kadut| ©mi chiel
Milanon kadut| ©mi chiel

Ennen Milanon-matkalle lähtöä on syytä tietää sääolosuhteet, joille altistumme. Näin voimme pukeutua oikeisiin vaatteisiin ja suunnitella matkareitin, jota haluamme noudattaa kaupungissa ollessamme, ilman että huono sää tulee tielle.

Siksi on hyvä tietää, että tammikuu on yksi kylmimmistä kuukausista Milanossa. Lämpötila italialaiskaupungissa vaihtelee yleensä -5 °C:n ja 7 °C:n välillä, joten ei ole yllättävää nähdä lunta, sumua ja sadetta. Talvi tarkoittaa tammikuussa myös tavallista lyhyempiä päiviä. Se ei silti estä sinua nauttimasta kaikesta siitä, mitä Milanossa on nähtävää ja koettavaa lomasi aikana.

Varaa Milan Pass -kaupunkikortti