Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Milanossa tammikuussa

Tutustu tammikuussa Milanossa vieraillessasi vaikuttavimpiin luonnonmaisemiin ja nauti samalla miellyttävästä talvitunnelmasta. Koe myös italialainen muoti lahjakkaiden suunnittelijoiden käsissä.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Milanossa tammikuussa

Milanon muinaiset reitit | ©Maxime Guilbot

Ajatus matkustamisesta Milanoon tammikuussa saattaa aiheuttaa huolta, sillä sää on talvinen tässä kuussa. Kaupungin matkailutoiminta ei kuitenkaan rajoita sinua vain sisätiloissa tapahtuvaan nähtävyyksien katseluun. Päinvastoin, sinulla on useita ulkoilumahdollisuuksia nauttia luonnon ja arkkitehtuurin kauneudesta, joka on ominaista tälle historialliselle kaupungille.

Voit hypätä Milanon parhaisiin kiertoajelubusseihin, pyöräillä kaduilla tai nousta ikoniseen junaan Sveitsin Alpeille. Matkallasi tähän muinaiseen italialaiseen kaupunkiin voit myös maistella paikallista ruokaa ja osallistua tärkeisiin muotitapahtumiin. Milanossa on paljon nähtävää ja koettavaa oleskelusi aikana.

1. Liity 6. tammikuuta järjestettävään kulkueeseen ja toivota Befana tervetulleeksi

Milanon Duomo| ©Benjamin Voros
Milanon Duomo| ©Benjamin Voros

Tammikuun 6. päivänä Milano toivottaa tervetulleeksi Befanan, joka italialaisen kansanperinteen mukaan on hyvä noita, joka tuo lapsille lahjoja. Se on ikivanha kulkue, joka kulkee Duomolta Sant'Eustorgion kirkkoon.

Osallistujat, joiden historialliset puvut kiinnittävät huomiosi, huvittavat sinua. Tämä johtuu vaatteiden hienovaraisesta räätälöinnistä ja värikkäistä kankaista. Epäilemättä visuaalinen spektaakkeli, jota et unohda.

Jos matkustat pienimpien lasten kanssa, he nauttivat varmasti tästä värikkäästä kulkueesta, perinteisestä musiikista kaduilla ja makeisista, joita he saavat lahjaksi. Liity siis tähän kansalliseen juhlaan ja laita se 10 tärkeimmän asian joukkoon, joita Milanossa kannattaa tehdä lasten kanssa.

Käytännölliset lahjat

 • Suunta: Duomolta Sant'Eustorgion kirkolle.
 • Kesto: Noin 3 tuntia.
 • Hinta: maksuton.

2. Osta matkamuistoja ja käsitöitä Milanon joulumarkkinoilla

Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia
Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia

Milanon joulumarkkinat ovat yleensä avoinna 6. tammikuuta asti. Jos siis olet italialaisessa kaupungissa vuoden ensimmäisellä viikolla, voit vierailla näissä taianomaisissa paikoissa.

Tee kävelyretki Sforzescon linnan lähellä sijaitsevassa O'Bej O 'Bejissä. Tämä on yksi kaupungin perinteisimmistä joulumarkkinoista, ja se kokoaa yhteen yli 400 käsityöläistä. Toinen tammikuussa yllättävä markkina-alue on Banco di Garabombo Paganossa, jonka näyttelyssä on paljon ekologisesti kestäviä tuotteita.

Ja jos matkustat lasten kanssa ja haluat antaa heille hauskaa aikaa, kannattaa käydä Villaggio delle Meraviglie -kirpputorilla Porta Veneziessa. Siellä on sisätiloissa luistinrata, tonttusirkus ja joulupukin talo. Voit myös ostaa matkamuistoja, jälkiruokia ja paikallista ruokaa.

3. Matkusta Sveitsin Alppien halki "pienellä punaisella junalla" ja nauti lumisista maisemista

Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo
Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo

Bernina Express eli "pieni punainen juna " suunniteltiin erityisesti tekemään retki Milanosta Sveitsin Alpeille ja täydentämään näin matkaa Milanosta Tiranoon.

Se on suosittu retki matkailijoiden ja paikallisten keskuudessa tammikuussa, sillä siellä voi nauttia henkeäsalpaavista alppimaisemista.

Kun nouset junaan ja se lähtee liikkeelle, voit alkaa ihailla alueen luonnonkauneutta ikkunoista. Lumihuippuiset vuoret ja talven muodostamien jäätikköjärvien majesteettisuus hämmästyttävät sinua.

Kun saavut St. Moritziin, sinulla on mahdollisuus nousta junasta ja tutustua tähän tyylikkääseen kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kaikki tämä samalla kun siemailet herkullista kupillista sveitsiläistä suklaata.

Käytännön yksityiskohdat

 • Osoite: Tiranon rautatieasema: Tiranon rautatieasema.
 • Kesto: Matka Bernina Expressillä kestää noin 4 tuntia.
 • Hinta: Bernina Express -lipun keskihinta on 40 euroa.

Varaa retki Sveitsin Alpeille Milanosta käsin

4. Kiipeä Duomon terassille Milanossa nähdäksesi kaupungin lumessa

Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut
Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut

Matkailuaktiviteetteihin, joita et voi jättää väliin, kuuluu vierailu Milanon Duomon valtavalla terassilla. Kiipeä tähän yli 100 metriä korke aan muinaiseen rakennukseen ja katsele Italian kaupunkia, joka tammikuussa on kauniin lumipeitteenpeitossa.

Kun olet terassilla, voit tarkkailla Piazza del Duomon majesteettisuutta. Voit myös nauttia panoraamanäkymistä 135 tornista, jotka kruunataan pyhimyspatsailla. Kaikki tämä samalla, kun kylmä talvivirta hyväilee kasvojasi.

Sinun on myös hyvä tietää, että voit noustaMilanon Duomon terassille portaita pitkin tai, jos haluat enemmän mukavuutta, käyttää hissiä. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin yleensä hieman kalliimpi.

Käytännön yksityiskohdat

 • Osoite: Piazza del Duomo Milanossa.
 • Kesto: Tornissa ei ole vähimmäisaikaa. Yksi tunti riittää kuitenkin maisemien ihailuun ja valokuvien ottamiseen.
 • Hinta: Portaiden keskihinta on 7 euroa, kun taas hissin keskihinta on noin 12 euroa.

Osta lippu Milanon Duomoon

5. Hyppää kaksikerroksiseen bussiin, jossa on ilmaiset pysäkit, ja tutustu kaupunkiin palelematta

Matkustajia Milanon kiertoajelubussin päällä.| ©David Davies
Matkustajia Milanon kiertoajelubussin päällä.| ©David Davies

Milanoon tutustuminen bussin mukavuudesta käsin on loistava nähtävyyksien kiertoajelu tammikuussa, sillä näin olet suojassa tälle vuodenajalle ominaista kylmyyttä vastaan. Sillä välin pääset tutustumaan italialaisen kaupungin kaduille ja kaikkiin nähtävyyksiin.

Parasta tässä opastetussa kiertoajelussa on se, että voit tehdä sen omaan tahtiisi, eli voit poistua bussista ja tehdä jotain aktiviteettia itsenäisesti. Voit esimerkiksi ostaa matkamuiston, syödä välipalaa, käydä Milanon linnassa, museossa tai aukiolla. Sen jälkeen voit odottaa varaamaasi bussilinjaa ja nousta takaisin kyytiin.

Lippuja on saatavana 24 tai 48 tunnin ajaksi, ja ne kulkevat yleensä muun muassa Milanon Duomon, Scala-oopperatalon, Sforzescon linnan, Palazzo Lombardian pilvenpiirtäjien, Santa Maria delle Grazie -kirkon, Porta Venezian ja Monumentaalisen hautausmaan ohi.

Varaa Milanon kiertoajelubussi

6. Hyödynnä Scala-teatterin konserttiohjelma tammikuun aikana ja osallistu kiertoajelulle tutustuaksesi tähän ikoniseen rakennukseen

Teatro alla Scala| ©Jean-Christophe BENOIST
Teatro alla Scala| ©Jean-Christophe BENOIST

Tammikuussa La Scalan teatterissa on yleensä vähemmän konsertteja kuin muualla vuodessa, joten päivän aikana on useita aikoja, jolloin voit tehdä opastetun kierroksen tähän ikoniseen rakennukseen. Osallistu tähän aktiviteettiin ja nauti yhden maailman kuuluisimman oopperatalon arkkitehtonisesta kauneudesta.

Ihannetapauksessa kannattaa varata kierros, joka tarjoaa useita aktiviteetteja, esimerkiksi nämä kierrokset La Scala-teatterin sisätiloihin.

Tällä opastetulla kierroksella näet teatterin ulko- ja sisätilat, istut aitiopaikoilla ja kävelet näyttämön ympäri. Sinulla on myös pääsy museo- ja kirjastoalueelle.

Voit myös nähdä näytelmien käsikirjoituksia, Beethovenin sävellyksiä, soittimia, maalauksia, näytelmissä käytettyjä pukuja, luonnoksia, patsaita ja muita kuriositeetteja, jotka kertovat sinulle tämän legendaarisen teatterin historiasta.

Käytännön asiat

 • Osoite: Via Filodrammatici, 2
 • Kesto: Opastettu kierros kestää noin 1 tunnin. Huomaa, että nämä kiertueet keskeytetään harjoitusten aikana.
 • Hinta: noin 28 €.

7. Nauti herkullisia talven välipaloja, joissa on todellinen Milanon maku, ja nauti hyvä lasi viiniä baarissa

Viinin maistelu| ©Maria Orlova
Viinin maistelu| ©Maria Orlova

Talvella Milanossa ei kannata unohtaa paikallisen gastronomian maistelua, viininmaistelua ja herkullisen kahvin nauttimista.

Ruokakierroksen voi aloittaa Porta Ticinesen ja Naviglin alueelta. Näillä alueilla on useita ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla erilaisia välipaloja. Jos olet kuitenkin kiinnostunut maistamaan italialaista suolattua lihaa, sinun on ehdottomasti käytävä Via Vigevanolla, jossa on useita näitä tuotteita myyviä kauppoja.

Kannattaa myös poiketa Naviglio Grandessa ja maistaa perinteisiä täytettyjä perunoita. Sillä välin matkalla pitkin tunnettua Via Corsicoa löydät viinikellareita ja maistelupaikkoja. Lopuksi, jos suuntaat Viale Coni Zugna-kadulle, löydät joitakin konditorioita ja kahviloita, joissa on herkullinen espresso lämmittämään sinua näinä kylminä päivinä.

Varaa gastronominen kierros Milanossa

8. Vieraile Lago Di Comossa tammikuussa ja nauti lumisista maisemista

Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana
Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana

Retket Como-järvelle Milanosta ovat suosittua matkailutoimintaa, ja kannattaa käydä tammikuussa. Kylmyys, lumipeite maassa ja tälle ajanjaksolle ominainen hiljaisuus, kun päivät ovat lyhyempiä, ovat sinusta houkuttelevia.

Como-järvelle saapuessasi näet miellyttävän alppimaiseman, jota voit ihailla kävellessäsi järven rantaa pitkin. Vuoret ovat suuria ja epäsäännöllisyytensä vuoksi antavat vaikutelman, että ne sekoittuvat veteen. Tämä erityispiirre aiheuttaa rannoilla pieniä asuttuja alueita.

Voit tehdä lyhyen yhden päivän kierroksen, mutta on suositeltavaa pidentää vierailua hieman pidemmäksi. Näin voit majoittua ympäröiviin kyliin (Bellagio ja Como). Näin voit nauttia alueen renessanssiarkkitehtuurista, asukkaiden lämpimästä suhtautumisesta, herkullisesta perinteisestä ruokakulttuurista ja parhaista panoraamanäkymistä järvelle.

Varaa retkesi Como-järvelle

9. Hyödynnä talven alennusmyynnit ja uudista vaatekaappisi Milanossa

Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Sam Lion
Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Sam Lion

Talvimyynti Milanossa tapahtuu vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Tammikuu on kuitenkin paras aika shoppailuun, sillä silloin on laajempi valikoima vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita.

Jos siis suunnittelet matkaa Italian muotipääkaupunkiin, kannattaa hyödyntää kaupungin liikkeiden, putiikkien ja ostoskeskusten tarjoamat talvimyynnit. Näin voit uudistaa vaatekaappisi maailmankuulujen suunnittelijoiden vaatteilla: muun muassa Chanel, Dolce & Gabbana, Armani ja Valentino.

Aloita kierros niin sanotusta "muotikorttelista", kävele pitkin Corso Buenos Airesin ja Corso Vittorio Emanuelen katuja. Jos haluat tehdä lisää löytöjä, voit myös vierailla kaupungin laitamilla sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Voit tehdä edullisia ostoksia kävellessäsi ympäri kaupunkia ja ihastellessasi rakennusten julkisivuja.

10. Juhli muotia vieraillessasi Milanossa tammikuussa

Milanon katedraali| ©a_marga
Milanon katedraali| ©a_marga

Joka vuosi tammikuussa nousevat italialaiset muotitalot ja muotisuunnittelijat esittelevät syksyn ja talven mallistonsa tunnetulla Milanon muotiviikolla. Pääsy yli 100 ammattimaisiin muotinäytöksiin tapahtuu kuitenkin yleensä kutsun perusteella tai maksamalla muhkea pääsymaksu.

Jos sinulla ei ole tällaista etuoikeutta ja vierailusi Milanossa osuu muotinäytösten päivämäärään, voit mennä Piazza San Babilalle osoitteessa Corso Venezia, 2/A. Siellä on jättimäinen näyttö, josta voit seurata muotinäytöstensuoraa lähetystä.

On myös joitakin yleisölle avoimia tapahtumia, jotka vaihtelevat vuosittain:

 • Korujen ja kirjailtujen silkkien näyttelyt.
 • Kestävän muodin tapahtumat.
 • Näyttelyt kuuluisien stylistitten töistä ja paljon muuta.

Jos haluat lisätietoja ennen matkaasi, voit käydä Italian muotialan kansallisen kamarin virallisilla verkkosivuilla.

Käytännön tietoja

 • Missä ne järjestetään: Eri puolilla kaupunkia. Tunnetuimpia ovat Spazio Cavallirizze Leonardo da Vincin kansallisessa tiede- ja teknologiamuseossa, Quadrilatero della Moda, Palazzo Barozzi ja itse Duomo.
 • Hinta: Hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, mitkä suunnittelijat esittelevät mallistojaan kyseisenä päivänä. Yksinomaisempiin esityksiin kannattaa varautua maksamaan useita satoja euroja. Onneksi voit osallistua myös lukuisiin tapahtumiin, jotka ovat ilmaisia ja yleisölle avoimia.

Hinnat Milanossa tammikuussa

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Tammikuu on Milanossa edullisten hintojen aikaa. Italian pääkaupunki tarjoaa 70-90 prosentin alennuksia kuuluisien suunnittelijoiden vaatteista. Myynnissä on myös asusteita ja kenkiä. Todellinen paratiisi shoppailuhulluille.

Turistien virta on tällä kaudella vähäistä, joten voit kävellä vapaasti kaduilla etsimässä haluamiasi tuotteita. Saat myös hyviä hintoja muun muassa lentokentän ja Milanon välisistä kuljetuksista, joistakin kulttuuri- ja matkailuaktiviteeteista, retkistä, retkistä ja majoituksesta.

Lämpötilat Milanossa tammikuussa

Milanon kadut| ©mi chiel
Milanon kadut| ©mi chiel

Ennen Milanon-matkalle lähtöä on tiedettävä sääolosuhteet, joille altistumme. Näin voimme pukeutua sopivasti ja suunnitella matkareitin, jota haluamme noudattaa kaupungissa ollessamme, ilman että huono sää tulee tielle.

Siksi sinun on hyvä tietää, että tammikuu on yksi kylmimmistä kuukausista Milanossa. Lämpötila italialaisessa kaupungissa vaihtelee yleensä -5 °C:n ja 7 °C:n välillä, joten lumi, sumu ja sade eivät ole yllätys. Talvi merkitsee myös tavallista lyhyempiä päiviä tammikuussa.