Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Berliinin tervetuliaiskortti

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka eivät halua jättää mitään tutkimatta, Berlin Card on paras liittolaisesi, kun haluat säästää rahaa matkasi aikana.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Berliinin tervetuliaiskortti

Yksityiskohta Brandenburgin portista valaistuna yöllä | ©Dan Visan

Berliinin kulttuuritarjonta vastaa kaupungin historiallista merkitystä: muistomerkkejä, museoita, maamerkkejä, kiertoajeluja... pääkaupungilla on paljon tarjottavaa, ja rahan ja ajan säästämiseksi on olemassa Berlin Welcome Card.

1. Mikä on Berlin Welcome Card -kortti

Berliinin metro
Berliinin metro

Kaupunkipassi tai turistikortti antaa sinulle vapaan tai alennetun pääsyn kaupungin nähtävyyksiin tietyn ajanjakson ajan. Berlin Welcome Card -k ortista on yleinen versio ja useita laajennuksia sen mukaan, missä nähtävyyksissä haluat käydä:

.

2. Miten Berlin Welcome Card toimii

DDR-museo| ©Mario RM
DDR-museo| ©Mario RM

Berlin Welcome Card -kortteja on erityyppisiä ja niiden hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta päivää haluat käyttää korttia. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kortin valitset, voit kortin voimassaoloaikana käyttää kaikkia sen tarjoamia etuja ja saada kaikki alennukset ja ilmaiset sisäänpääsyt.

Kun varaat kortin verkossa, voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, mutta tässä ovat hinnat sen mukaan, kuinka monta päivää haluat käyttää korttia:

 • 2 päivää - 23 euroa
 • 3 päivää - 33 euroa
 • 4 päivää - 40 euroa
 • 5 päivää - 46 euroa

6

päivää - 49 euroa

.

Anan matkustajavinkki

48 ja 72 tunnin vaihtoehdoissa kortin käyttö lasketaan tuntien mukaan ja seuraavissa vaihtoehdoissa kalenteripäivien mukaan. Jos haluat ottaa kortista kaiken irti, aktivoi se heti aamulla.

3. Näin se toimii

Saksan historiallinen museo| ©Ralf Steinberger
Saksan historiallinen museo| ©Ralf Steinberger

Varaus ja nouto

Voit ostaa sen verkossa ja tulostaa sen kotona tai noutaa sen jostakin Berliinin eri myyntipisteistä. Kun menet ostamaan korttia, sinulta kysytään, kuinka monta päivää haluat kortin ja mille liikennevyöhykkeille, mutta voit aina ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, jos sinulla on kysyttävää kortin noutamisesta tai käytöstä.

Validointi

Berlin Welcome -kortti toimii yksinkertaisella tavalla: turistikortti validoidaan ensimmäisellä käyttökerralla, ja siitä lähtien voit nauttia kaikista eduista niin kauan kuin olet ostanut kortin. Muista pitää kortti aina mukanasi matkasi aikana ja näytä se aina museoiden ja muistomerkkien lipunmyyntipisteissä ennen lipun ostamista.

Edut

Yksi merkittävimmistä eduista, josta kaikki eivät tiedä, on se, että lapset matkustavat julkisissa liikennevälineissä ilmaiseksi 14-vuotiaina kortin omistavan aikuisen seurassa. Kortti sisältää myös kaupungin kartan, jossa on suosituksia kaupunkiin tutustumista varten.

.

4. Berlin Welcome Card -korttiin sisältyvät nähtävyydet ja kokemukset

Televisiotorni| ©Ana Rey
Televisiotorni| ©Ana Rey

Yli 200 paikan luetteloiminen , joihin pääsee alennettuun hintaan Berlin Welcome Card -kortilla (mukaan lukien edut kaupoissa ja ravintoloissa), on pelottava tehtävä, mutta voin kuitenkin luetella mielestäni kannattavimmat Berlin Welcome Card -kortin alennukset. Berlin Welcome -kortilla voit säästää 25 % seuraavissa paikoissa:

Saksan historiallinen museo

Tässä museossa on 8000 eri kokoelmista valittua esinettä, ja se esittelee 2000 vuotta Saksan historiaa nelikerroksisessa tilassa.

DDR-museo

Yksi Berliinin suosituimmista museoista ja yksi maailman interaktiivisimmista museoista. Käänteisen elämyksen kautta pääset tutustumaan Itä-Saksan arkeen, Berliinin muurin vuosiin tai Stasin toimintaan. Jos et ole koskaan aiemmin käynyt tällaisessa museossa ja olet kiinnostunut kaupungin historiasta, suosittelen käymään.

Berliinin muurimuseo

Kylmän sodan vuodet kattava multimediamuseo, joka kertoo, miten kuuluisa muuri muutti radikaalisti kaupungin elämäntapaa.

Juutalaismuseo

Mahtipontisen arkkitehtonisen mestariteoksen johtama museo on yksi kunnioitusta herättävimmistä museoista, joissa voit vierailla Berliinissä. Sen lisäksi, että museo tarjoaa mielenkiintoisia historiallisia faktoja aitojen valokuvien tukemana, se sisältää myös holokaustin juutalaisten uhrien todistuksia eri muodoissa. Ei kannata jättää väliin.

Madame Tussauds -museo

Yksi Euroopan laadukkaimmista vahamuseoista. Vierailu täällä on erilainen ja hauska tapa oppia lisää saksalaisesta ja maailman kulttuurista menneisyydessä ja nykyisyydessä.

Olympiastadion

Urheilufanien ehdoton vierailukohde, jossa on useita opastettuja kierroksia.

Stasi-museo

Ei ole mikään salaisuus, että vakoilun alalla Saksalla on ollut paljon sanottavaa historian saatossa. Tässä museossa löydät tästä kaikesta mielenkiintoisen historiallisen katsauksen, jonka voin vakuuttaa olevan erittäin mielenkiintoinen.

Televisiotorniin kiipeäminen

Alexanderplatzilla sijaitseva Saksan maamerkki on myös yksi Saksan pääkaupungin parhaista näköalapaikoista.

5. Mahdolliset lisä- tai laajennukset, jotka voit lisätä tervetuliaiskorttiisi

Uusi museo| ©Mike Steele
Uusi museo| ©Mike Steele

Berliinin Welcome Card -laajennus museosaarelle

Berlin Welcome Card -laajennus, joka sisältää Museum Island Passin, on voimassa 72 tuntia. Tänä aikana voit nauttia kaikista 3 päivän Berlin Welcome Cardin eduista ja pääset myös kaikkiin museoihin, jotka sijaitsevat kuuluisalla Museum Islandilla, joka on yksi Euroopan tärkeimmistä museokohteista.

 • Vanha kansallisgalleria: Siellä on taideteoksia klassismin, romantiikan, impressionismin ja modernismin alkuajoista.
 • Vanha museo: antiikin ystävien helmi. Se oli Preussin ensimmäinen julkinen museo.
 • Uusi museo: jakautuu egyptiläisen taiteen kokoelmaan ja esihistoriallisen taiteen kokoelmaan.
 • Pergamon-museo: Berliinin suosituin museo. Sisällä on islamilaisen taiteen museo ja Lähi-idän museo, jossa on antiikkiesineitä, kuten Pergamon-friisi tai Miletoksen toriportti.
 • Bysantin taiteen museo: tunnetaan myös nimellä Bode-museo. Se on merkittävä kolikko-, veistos- ja aarrekokoelmastaan.

Berliinin tervetuliaiskortin laajennus Berliinin C-alueelle

Yleiskortilla pääset ilmaiseksi Berliinin metro-, bussi- ja raitiovaunuverkostoon, joka kattaa kaupungin A- ja B-alueet (Berliinin keskusta). Jos yövyt kauempana tai haluat vierailla kauempana sijaitsevilla alueilla, voit maksaa 3-5 euron lisämaksun matkakortistasi, jotta se kattaa C-alueen ja Potsdamin. Voit valita tämän vaihtoehdon yleisestä Berlin Welcome Card -kortista valitsemalla haluamasi päivät ja vyöhykkeet.

Berlin Welcome Cardin kaikki palvelut sisältävä laajennus

Yleiseen pakettiin sisältyvien ilmaisten kuljetusten ja jopa 50 %:n alennusten lisäksi saat tällä VIP-vaihtoehdolla myös ilmaisen sisäänpääsyn useisiin kohokohtiin ja pääsyn Berliinin kiertoajelubussiin, jossa on ilmaiset pysähdykset.

All inclusive -vaihtoehdossa 25 prosentin alennukset, joita saat muun muassa DDR-museossa, Stasi-museossa, Madame Tussaudsissa tai Olympiastadionilla, muunnetaan suoraan ilmaiseksi sisäänpääsyksi. Mielestäni, jos yövyt Berliinin keskustassa ja pääasiallinen motivaatio Berlin Welcome Cardin ottamiseen on alennukset eikä liikenne, sinun kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa, vaikka valitsisitkin lyhyemmän matkan.

6. Milloin kannattaa ostaa Berlin Welcome Card ja minkä tyyppinen kortti kannattaa valita?

Juutalaismuseon yksityiskohta| ©Mark B. Schlemmer
Juutalaismuseon yksityiskohta| ©Mark B. Schlemmer

Turistikortit voivat olla loistava sijoitus, kun vierailet kaupungissa, mutta se, kannattaako se, riippuu aina matkasuunnitelmistasi ja siitä, kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään. On useita tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun päätät, ostatko Berliinin tervetuliaiskortin vai et:

 • Kuinka kauan aiot viipyä Berliinissä. Tämä on olennaisen tärkeää. Jos aiot olla Saksan pääkaupungissa 15 päivää, sinun ei tarvitse keskittää kaikkia museokäyntejäsi useampaan päivään, vaikka se tarkoittaisi rahan säästämistä. Toisaalta, jos aiot olla Berliinissä vain kaksi päivää, et ehkä halua käyttää niitä pelkästään museoiden katseluun, vaan haluat ehkä mieluummin nauttia muista kaupungin puolista.
 • Majoituksen sijainti. Berlin Welcome -kortin tärkein etu on ilmainen liikenne kaupungin A- ja B-vyöhykkeillä (C-vyöhyke, jos valitset tämän vaihtoehdon). Berliinin keskusta on hyvin suuri, ja voit asua keskeisellä alueella mutta kaukana tärkeimmistä nähtävyyksistä. Jos kuitenkin asut lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä ja haluat myös kävellä nähtävyyksille, et hyödy niin paljon ilmaisesta kuljetuksesta.
 • Niiden museoiden määrä, joissa haluat käydä. Tämä tuntuu itsestään selvältä, mutta ehkä olet ollut ihastunut Berliinin valtavaan kulttuuritarjontaan etkä ole ottanut huomioon, kuinka monta museota aiot todella nähdä. Suosittelen, että suunnittelet, missä museoissa tai monumenteissa haluat käydä, ja lasket sitten, kuinka paljon säästät niissä citypassin alennuksilla.
 • Matkustusvauhtisi. Saadaksesi parhaan hyödyn irti mistä tahansa kaupunkipassista, sinun on matkustettava intensiivistä tahtia. Mitä useammassa museossa vierailet, sitä kannattavammaksi korttisi sijoitus muodostuu, ja tämä tarkoittaa, että sinun on nähtävä useita museoita päivässä. Jos uskot, että tämä väsyttää sinua ja haluat mieluummin vuorotella nähtävyyksien katselua ja kävelyä kaupungilla, valitse vaihtoehto, jossa on vähemmän päiviä, jotta voit nauttia näkemästäsi, etkä tee vierailuja "pakon edessä".
 • Muut aktiviteetit, joita aiot tehdä vierailusi aikana: aiotko vuokrata polkupyörän, onko ravintolavierailu sinulle yhtä tärkeää kuin museovierailu, haluatko kiivetä televisiotorniin vai haluatko lähteä Berliinistä käymättä joissakin kaupoissa? Jos näin on, tutustu kortin muihin etuihin nähtävyyksien alennusten lisäksi.

Anan matkustajavinkki

Tarkista, mistä Berliinin ravintoloista saat alennusta turistikortilla; saatat yllättyä.

.

7. Muita Berliinin nähtävyyskortteja

Yksityiskohta Berliinin muurista| ©Carmel Rossen
Yksityiskohta Berliinin muurista| ©Carmel Rossen

Jos sinua kiinnostaa ajatus turistikortin ostamisesta Saksan pääkaupunkiin ja haluat vertailla muita vaihtoehtoja, suosittelen tätä artikkelia Berlin Passista. Se on toinen tapa nauttia Berliinin nähtävyyksistä ja museoista ja säästää samalla huomattavan paljon rahaa.

Toisin kuin Berlin Welcome -kortti, Berlin Pass keskittyy enemmän nähtävyyksien katseluun kuin liikenteeseen: vakioversio sisältää ilmaisen sisäänpääsyn nähtävyyksiin (alennusten sijaan), ja voit luopua kuljetuslipusta kustannusten säästämiseksi, joten se on hyvä vaihtoehto, jos asut keskustassa ja kävelet. Berlin Pass on saatavana kahdeksi tai kolmeksi päiväksi, ja tässä artikkelissa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sen hankkimisesta: Berliini-passi.

8. Jos olet kiinnostunut Berlin Welcome -kortista, saatat olla myös kiinnostunut

Charlottenburgin palatsi| ©Wesley van 't Hart
Charlottenburgin palatsi| ©Wesley van 't Hart

Yksi vierailuista, joita et voi jättää väliin Berliinissä, on Charlottenburgin palatsi. Lyhyen matkan päässä keskustasta sijaitseva palatsi ja sen vaikuttava puutarha, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ovat vierailun arvoisia, varsinkin jos haluat paeta aamuksi Berliinin keskustan stressiä. Tässä on linkki oppaaseeni Charlottenburgin palatsi jotta voit järjestää vierailusi.

Berlin Welcome -kortilla saat 25 prosentin alennuksen sisätilakierroksesta, mutta tämä 1700-luvun palatsi tarjoaa matkailijalle myös monia muita elämyksiä, joita ei kannata jättää väliin.

Varaa opastettu kierros Berliinissä