11 parasta tekemistä Berliinissä

Berliinin historia kiehtoo sinua, mutta myös sen elämäntapa ja kaupunginosien väliset vastakohdat. Huomioi Berliinin pakolliset nähtävyydet!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

11 parasta tekemistä Berliinissä

Brandenburgin portti | ©Hakon Sataoen

Berliini on yksi niistä kaupungeista, jotka ovat kiehtoneet minua eniten, koska jokainen kulma kertoo tarinoita. Holokaustin muistomerkin tai muurin jäänteiden herättämästä kunnioituksesta poiketen Berliini on myös moderni kaupunki, joka on täynnä elämää. Tässä on minun top 10 pakollista nähtävyyttä Berliinissä.

1. Lähde opastetulle kierrokselle Berliiniin

Berliinin muuri, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings
Berliinin muuri, East Side Gallery Museum| ©Nick Fewings

Sanon aina, että jos sinun pitäisi valita vain yksi kokemus kaupungissa, jossa vierailet ensimmäistä kertaa, opastettu kierros on se, joka antaa matkailijalle eniten. Kaupungissa, jossa on niin paljon kerrottavaa kuin Berliinissä, tämä suositus on entistäkin tärkeämpi.

Koska Berliini on niin suuri kaupunki, jossa on niin paljon merkittäviä nähtävyyksiä, Berliinin opastetut kierrokset on useimmiten jaettu vyöhykkeisiin.

Tutustut Berliinin keskustan parhaimpiin nähtävyyksiin ja tekemisiin, mutta pääset myös tutustumaan Berliinin kaupunginosien sisimpään, joista osa on niinkin ainutlaatuisia kuin Berliinin juutalaiskortteli.

Varaa opastettu Berliinin kierros

2. Tee risteily Spree-joella

Berliinin laivaristeily| ©Dennis Jarvis
Berliinin laivaristeily| ©Dennis Jarvis

Berliini on kaupunki, joka vaatii jatkuvasti huomiotasi ja energiaasi, ja siksi tulee hetkiä, jolloin tarvitset taukoa ja haluat vain nauttia kaupungista ja sen nähtävyyksistä rennosti. Kun näin käy, suosittelen ottamaan yhden tai kahden tunnin risteilyn Spree-jokea pitkin ja tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin.

Varaa illallisristeily Berliinissä

3. Lähde bussikierrokselle kaupunkiin nähtävyyksiä katsomaan

Kiertoajelubussi Berliinin kaduilla| ©Janusz Jakubowski
Kiertoajelubussi Berliinin kaduilla| ©Janusz Jakubowski

Tämä on ehdoton juttu, varsinkin jos olet Saksan pääkaupungissa vain muutaman päivän. Kiertoajelubussikortilla kulkeminen ei ole vain mukava tapa saada panoraamanäkymiä Berliinistä samalla, kun kiertelet kaupungilla, vaan se on myös loistava tapa liikkua tärkeimpien nähtävyyksien välillä, mikä säästää aikaa ja pitkiä kävelymatkoja.

Berliini on kuitenkin myös loistava kaupunki liikkua pyörällä, kuten muissakin Keski-Euroopan pääkaupungeissa. Harva on hauskempi tapa liikkua kaupungissa kuin nämä suositellut pyöräretket, joten uskalla kokea kaupunki omalla tavallasi!

Varaa paikka Berliinin kiertoajelubussista

4. Vieraile museosaarella

Bode-museo| ©Reiseuhu
Bode-museo| ©Reiseuhu

Berliinissä on yksi Euroopan tärkeimmistä museokomplekseista, joka sijaitsee niin sanotulla museosaarella. Alueella, jota hallitsee ikoninen Berliinin katedraali, on viisi suurta museota:

  • Pergamon-museo: suosituin museo, jossa on antiikkiesineitä, kuten Pergamonin friisi tai Miletoksen toriportti, mutta se on tällä hetkellä suljettu töiden vuoksi.
  • Vanha kansallisgalleria: klassismin, romantiikan, impressionismin ja modernismin teoksia.
  • Vanha museo: Preussin ensimmäinen museo.
  • Uusi museo: merkittävä egyptiläisen taiteen kokoelma.
  • Bode-museo: bysanttilaista taidetta.

Jos haluat käydä näissä ja muissa museoissa matkasi aikana, suosittelen tutustumaan Berlin Welcome Card- ja Berlin Pass -kortteihin, jotka sisältävät ilmaisen tai alennetun pääsyn näihin museoihin.

Varaa lippu Berliinin museoihin

5. Valokuvaa näkymä kaupunkiin televisiotornista

Näkymä Berliiniin televisiotornista| ©bvi4092
Näkymä Berliiniin televisiotornista| ©bvi4092

Kaupungissa vieraileminen ja halu nähdä sen ilmasta avautuvat näkymät on kaikkien matkailijoiden klassikko, ja aina on olemassa jokin erityinen paikka, josta sen voi tehdä, ja se on yleensä kyseisen kaupungin symboli. Berliinin tapauksessa Alexanderplatzilla sijaitseva televisiotorni on tällainen paikka.

Se on Berliinin korkein rakennus 368 metrin korkeudellaan ja lisäksi Saksan pääkaupungin keskeinen maamerkki. Se rakennettiin Saksan demokraattisen tasavallan aikana kommunismin symboliksi. Voit vierailla siinä koko päivän noin 18 eurolla.

Varaa liput Berliinin televisiotorniin

6. Vieraile Charlottenburgin palatsissa

Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev
Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev

Tämä 1800-luvun palatsi, joka rakennettiin Preussin ensimmäisen kuningatarpuolison Sophie Charlotten kesäasunnoksi, on yksi Saksan suurimmista ja tärkeimmistä palatseista. Se sijaitsee hieman syrjässä keskustasta, mutta sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

Palatsin sisätilat ovat säilyttäneet suurimman osan alkuperäisestä sisustuksestaan, ja se on avoinna yleisölle joka päivä maanantaita lukuun ottamatta. Charlottenburgin palatsissa tarjottavien erilaisten elämysten lisäksi palatsin todellinen helmi on sen puutarha, jonka läpi voit kävellä ilmaiseksi.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsiin

7. Kävele Mauerparkin torin läpi

Yksityiskohta Mauerparkin markkinoiden myyntikojusta.| ©Roman Kraft
Yksityiskohta Mauerparkin markkinoiden myyntikojusta.| ©Roman Kraft

Jos vietät sunnuntaipäivän Berliinissä, säästä se Mauerparkin kirpputorille ja johonkin konserttiin, joita siellä varmasti järjestetään illalla. Tämä paikka on esimerkki vaihtoehtokulttuurista, joka on yhä tärkeämpää Berliinissä.

Mauerparkin markkinoilla myydään antiikkia, vintage-vaatteita, taideteoksia, kotitekoista ruokaa ja kaikenlaisia kuriositeetteja, ja ne sijaitsevat yhdellä kaupungin tärkeimmistä viheralueista Tiergartenin ohella. Tämän paikan tunnelma ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

8. Kiipeä Reichstagin kupoliin

Reichstagin kupolin sisällä| ©Sven Przepiorka
Reichstagin kupolin sisällä| ©Sven Przepiorka

Mainitsin jo, että Saksan parlamentti ansaitsee erillisen vierailun, ja yksi syy tähän on sen lasikupoli. Olet varmasti nähnyt satoja kuvia vierailijoista tämän arkkitehtonisen kuriositeetin vieressä, mutta sitä tunnetta, joka syntyy kävellessäsi sen peililabyrintin läpi, ei voi jäljitellä millään muotokuvalla.

Se on avoinna yleisölle koko päivän ilmaiseksi, ja täältä voit seurata Saksan hallituksen jäseniä työssään. Suosittelen välttämään viikonloppuja ja yleisiä vapaapäiviä, sillä siellä on yleensä melko paljon väkeä. Katso tästä postauksesta, miten varaat liput Berliinin Reichstagiin.

9. Nauti Kreuzbergin kaupunginosan yöelämästä

Kreuzberg yöllä| ©David Soto-Karlin
Kreuzberg yöllä| ©David Soto-Karlin

Berliini ei ole pelkästään museoita ja monumentteja. Kaupunki on tunnettu myös yöelämästään, ja yksi alueista, jossa sitä on eniten esillä, on Kreuzbergin kaupunginosa, joka tunnetaan myös turkkilaiskorttelina alueella asuvien maahanmuuttajien vuoksi. Vaikka tällä kaupunginosalla on paljon tarjottavaa kaikkina vuorokauden aikoina.

Jos haluat tutustua yhteen Berliinin vaihtoehtoisimmista ja aidoimmista alueista, kannattaa ehdottomasti kuljeskella tässä kaupunginosassa iltaisin. Päivisin täällä on erinomaisia kebab-kojuja, mielenkiintoisia kauppoja ja perjantaisin kirpputori, joka on vierailun arvoinen.

10. Kokeile olutta, currywurstia ja rinkeliä

Olutta ja currywurstia Berliinissä| ©James Cridland
Olutta ja currywurstia Berliinissä| ©James Cridland

Oli väistämätöntä nimetä saksalainen olut yhdeksi Berliinin must-try's-juomista (joissakin paikoissa se on itse asiassa jopa halvempaa kuin kivennäisvesi). Kokeile niin monta lajiketta kuin mahdollista ja anna itsellesi suositella. Jos olet oluen ystävä, suosittelen myös harkitsemaan opastettua kierrosta Berliinin tärkeimpiin olutbaareihin, johon sisältyy oluenmaistelu.

Varaa olutretki Berliinissä

11. Muita pakollisia kohteita Berliinin lähellä

Saksan pääkaupungin lähistöllä on pakollisia nähtävyyksiä, joita et voi jättää väliin Berliinin-matkallasi joko ainutlaatuisten näkymien tai niiden edustaman lähihistorian merkityksen vuoksi:

Potsdam, Preussin kuningasperheen asuinpaikka

Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu pieni porvarillinen kaupunki, joka sijaitsee noin 20 km Berliinistä, on epäilemättä yksi parhaista mahdollisista retkikohteista. Sillä on oma Brandenburgin porttinsa, joka on vanhempi kuin Berliinin portti, eivätkä Cecilienhofin linna ja Vakoilusilta jätä sinua välinpitämättömäksi.

Tässä postauksessa kerron , miten pääset Berliinistä tähän kauniiseen kaupunkiin.

Sachsenhausenin keskitysleiri, välttämätön vierailu

Historia on tunnettava, jotta se ei toistuisi. Berliinistä ei voi lähteä käymättä Sachsenhausenin keskitysleirillä. Tutustu tähän keskitysleiriin, joka on natsi-Saksan malliesimerkki, jossa näet vartiotornit, parakit ja rangaistushuoneet.

Suosittelen, että otat ensin selvää , miten pääset Berliinistä Sachsenhauseniin.

Varaa retki Sachsenhauseniin

Vinkkejä Berliiniin matkustamiseen

Koska Berliini on yksi Euroopan suosituimmista pääkaupungeista ja koska siellä on niin paljon nähtävyyksiä, suosittelen, että suunnittelet matkasi hyvin, jotta et jätä mitään väliin. Tästä syystä jätän sinulle nämä tarpeelliset vinkit Berliiniin matkustamiseen.

Jos matkustat myös lasten kanssa, mitään ei kannata jättää improvisoinnin varaan, ja lentokentän ja Berliinin väliset kuljetukset kannattaa järjestää.

Mitä tehdä Berliinissä kuukausittain

Jos vielä odotat matkapäiviäsi, älä jätä väliin näitä oppaita Saksan pääkaupungin parhaista aktiviteeteista:

Ne ovat saatavilla myös vuodenajan mukaan:

Suunnittele matkasi sen keston mukaan

Suosittelen myös suunnittelemaan matkasuunnitelmasi sen mukaan, kuinka monta päivää aiot viettää kaupungissa. Mutta älä huoli, tiedän, ettei se ole helppoa, siksi sinulla on nämä upeat oppaat, jotta sinun tarvitsee huolehtia vain Berliinistä nauttimisesta: