Charlottenburgin palatsi

Näin voit vierailla Charlottenburgin palatsissa Berliinistä käsin järjestetyllä kiertoajelulla tai omatoimisesti.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

Charlottenburgin palatsi

Charlottenburgin palatsi | ©Dmitry Makeev

Kauan ennen graffiteja ja muuria kukaan ei puhunut Saksasta kuin Preussista, palatsien, vallan ja dynastioiden valtakunnasta. Suurin jäänne tästä aikakaudesta on Charlottenburgin palatsi, joka suunniteltiin kuningatar Sophie Charlotten kesäasunnoksi.

Miten Charlottenburgin palatsissa voi vierailla

Charlottenburgin palatsin sivukuva| ©Cyril Doussin
Charlottenburgin palatsin sivukuva| ©Cyril Doussin

Palatsissa järjestetään myös klassisia konsertteja ja tyylikkäitä illallisia Orangeryssa. Tästä syystä useimpiin Charlottenburgin palatsin lippuihin sisältyy jokin näistä kokemuksista.

Lisäksi Charlottenburgin palatsi koostuu kahdesta alueesta, joihin voi tutustua: sisätiloista ja puutarhoista. Puutarhoihin on vapaa pääsy, ja monet kävijät ovat sitä mieltä, että kierros puutarhoissa on jopa parempi kuin palatsin sisätiloissa.

Valitse opastettu kierros maksimoidaksesi kokemuksen

Kun vierailet näin upeissa paikoissa, paras vaihtoehto on aina varata opastettu kierros, jolla pääset tutustumaan Charlottenburgin palatsin ja sen puutarhojen kaltaisen tärkeän palatsin parhaimpiin puoliin. Asiantunteva opas on kanssasi kierroksella kertomassa muistomerkin historiallisista yksityiskohdista, ja voit ohittaa jonot sisäänkäynnillä ja valita, mitkä huoneet haluat nähdä kierroksen aikana.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsiin

Miten varaat opastetun kierroksen Charlottenburgin palatsiin?

Charlottenburgin palatsin orangeria| ©traveljunction
Charlottenburgin palatsin orangeria| ©traveljunction

Opastetulla kierroksella Charlottenburgin palatsissa ja puutarhassa nautit täysin henkilökohtaisesta toiminnasta, jossa opit kaikki yksityiskohdat tästä 1600-luvun lopulla kuninkaallisten kesäasunnoksi rakennetusta barokkipalatsista. Se on täynnä historiaa, ja sen uskomatonta arkkitehtuuria ympäröi kaunis puutarha, joka on myös ranskalaista barokkityyliä.

Asiantuntevan oppaan ansiosta opit palatsin historiasta ja kaikista palatsin ja puutarhan alueista. Vaikka ulkoilmakäynti on maksuton, suosittelen täydellistä kierrosta palatsissa, sillä se opettaa sinua arvostamaan paremmin tätä preussilaista jalokiveä sekä sen osittaista tuhoutumista brittiläisten pommitusten aikana toisessa maailmansodassa ja sen sankarillista jälleenrakentamista kylmän sodan aikana preussilaisen imperialismin symbolina.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsiin

Charlottenburgin palatsin konserttiliput

Valkoinen sali| ©Sergey Galyonkin
Valkoinen sali| ©Sergey Galyonkin

Charlottenburgin palatsissa järjestettävä konsertti on jo sinänsä arvokas, minkä vuoksi on olemassa eksklusiivinen lipputyyppi, jolla pääset nauttimaan show'sta. Voit valita konserttiin neljästä eri istumapaikkatyypistä: VIP, A, B ja C, riippuen etäisyydestä lavasta, joista A-kategoria on parhaalla paikalla. VIP-luokkaan kuuluu myös lasillinen samppanjaa konsertin tauon aikana.

Konsertin aikana voit kuunnella Mozartin, Bachin ja Händelin kaltaisten säveltäjien klassista ja myöhäisbarokkimusiikkia Berliinin residenssiorkesterin esittämänä. Musiikin laadun lisäksi myös tunnelma on aivan erityinen, sillä harvoin on mahdollista nauttia konsertista 1700-luvun ylellisessä palatsissa.

Miten varata

Voit varata tämän elämyksen verkossa eri lippusivustoilta, mutta muista varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä muuten vapaita paikkoja on vaikea löytää. Charlottenburgin palatsin konsertin lippu ei sisällä hotellin noutoa ja kyyditsemistä, joten sinun on kuljettava palatsiin itse (sinne pääsee Berliinin keskustasta helposti metrolla). Myöskään vaatehuone (1 euro) ja käsiohjelma (3 euroa) eivät sisälly hintaan.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsissa

Mitä nähtävää Charlottenburgin palatsissa on

Posliinikabinetti| ©Richard Mortel
Posliinikabinetti| ©Richard Mortel

Palatsin sisällä

Vierailitpa palatsin sisätiloissa paketin yhteydessä, johon sisältyy muita elämyksiä, kuten illallinen tai konsertti, tai ostitpa lippusi lipputoimistosta, siellä on useita huoneita ja muinaisjäännöksiä, joita ei kannata jättää väliin:

  • Saksasta peräisin olevien ranskalaisten maalausten kokoelma
  • Preussin kuningasperheen esineet ja tavarat
  • Posliinikabinetti
  • Kruununjalokivet
  • Valkoinen piirustussali ja tanssisalit

Puutarhassa

  • Belvedere-rakennus
  • Uusklassinen mausoleumi
  • Ulkona oleva veistosalue
  • Järvi

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsissa

Vinkkejä Charlottenburgin palatsissa vierailuun

Charlottenburgin palatsin sisäänkäynti| ©San Diego Bill
Charlottenburgin palatsin sisäänkäynti| ©San Diego Bill

Miten Charlottenburgin palatsiin pääsee

Charlottenburgin palatsi sijaitsee hieman kauempana Berliinin keskustasta, joten esimerkiksi Brandenburgin portilta on yli puolentoista tunnin kävelymatka. Charlottenburgin alueelle pääsee kuitenkin helposti julkisilla liikennevälineillä (ja tietysti Berliinissä on aina mahdollisuus ottaa taksi). Lähin metropysäkki on Richard Wagner Platz U7-linjalla.

Aukioloajat

Palatsi on suljettu maanantaisin, muina vuodenaikoina (lukuun ottamatta erityisiä poikkeuksia tai yleisiä vapaapäiviä) sisätiloihin voi tutustua marraskuusta maaliskuuhun kello 10-17 ja huhtikuusta lokakuuhun kello 10-18.

Milloin mennä

Sesonkiaikana lipputoimistoon on jonoja aamupäivästä alkaen. Jos matkustat Berliiniin kesä-, heinä- ja elokuun aikana, suosittelen, että lähdet aikaisin aamulla käymään Charlottenburgin palatsissa, jotta vältyt jonoilta ja tungokselta. Jos varaat elämyksen, johon sisältyy illallinen ja konsertti, paras aika vierailla on auringonlaskun aikaan.

Vierailun kesto

Koko palatsikierros puutarhoineen kestää alle aamupäivän, eikä sinun tarvitse kiirehtiä, jos aloitat aikaisin. Palatsin sisätiloihin tutustuminen voi kestää puolitoista tuntia, ja puutarhoihin, jotka ovat kompleksin tärkein nähtävyys, on varattava vähintään tunti. Jos varaat illallis- ja konserttikokemuksen, koko kokemus kestää noin neljä tuntia ja kaksi tuntia, jos ostat liput vain konserttiin.

Ympäröivä alue

Ruokailu Charlottenburgin palatsin ympäristössä voi olla hyvä idea, sillä koska se on kaukana Berliinin keskustasta, sen lähistöllä olevat ravintolat eivät ole täynnä turisteja. Myös itse kaupunginosa (joka on saanut nimensä palatsin mukaan) on kävelyn arvoinen, etenkin talvella, kun se on koristeltu jouluvaloilla.

Vieraile lasten kanssa

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi sisälle palatsiin, mutta konsertti- ja illalliskokemukset on varattu aikuisille. Älä epäröi viedä pienimpiä kävelylle puutarhaan.

Mitä pukea päällesi

Jos olet ostanut lipun Charlottenburgin palatsiin ja osallistut konserttiin tai illalliselle, mietit varmasti, mitä pukea päällesi. Älä huoli, sinun ei tarvitse pukeutua hienosti, mutta suosittelen, että pukeudut hieman hillitymmin ja jätät tennarit ja farkut vaatekaappiin.

Valokuvat

Tärkeää on tietää, että jos haluat ottaa valokuvia palatsin sisällä, sinun on maksettava kolmen euron erikoislupa. Jos et tee sitä, sinut saatetaan huomata sisällä. Jos matkustat seuralaisen kanssa, yksi lupa on yleensä voimassa molemmille. Joka tapauksessa parhaat valokuvat palatsista voi ottaa maksutta puutarhasta ja ympäröivältä alueelta.

Ääniopas

Vierailut asiantuntijaoppaan kanssa ovat tässä palatsissa harvinaisia, mutta sinulla on kuitenkin mahdollisuus käyttää ääniopasta useilla kielillä. Tässä suosittelen, että et epäröi ja käytät sitä orientoidaksesi itsesi vierailun aikana palatsin sisällä.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsiin

Entä jos haluan vain ostaa liput?

Charlottenburgin palatsin puutarhat| ©Cyril Doussin
Charlottenburgin palatsin puutarhat| ©Cyril Doussin

Jos haluat vierailla puutarhoissa, et tarvitse lippua. Jos haluat vain nähdä palatsin sisätilat, voit ostaa liput verkossa lipputoimistosta tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 talvella ja kello 18:een kesällä. Täydellisen lipun (joka sisältää vanhan palatsin, uuden siiven ja Belvederen) likimääräinen hinta on 17 euroa aikuisilta ja 13 euroa opiskelijoilta.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsissa

Jos olet kiinnostunut Charlottenburgin palatsin lipuista, sinua kiinnostavat myös

Spree-joen risteily| ©ERAKU
Spree-joen risteily| ©ERAKU

Charlottenburgin palatsi on yksi Berliinin tärkeimmistä nähtävyyksistä, mutta se ei ole ainoa. Kaupungin kulttuurinen rikkaus on niin suuri, että vierailijoilla on käytettävissään matkan aikana kustannussäästöjen aikaansaamiseksi Berlin Welcome Card-kortti, jonka voit ostaa valitsemaksesi ajaksi ja jolla pääset ilmaiseksi tai alennettuun hintaan Saksan pääkaupungin eri museoihin ja muistomerkkeihin.

Charlottenburgin palatsin tapauksessa saat kortilla 25 prosentin alennuksen; tässä artikkelissa osoitteessa Berliinin tervetuliaiskortti voit tutustua tämän turistipassin muihin etuihin. Toinen mielenkiintoinen turistikortti on Berlin Pass, jonka käyttötarkoituksiin ja etuihin voit tutustua täällä: Risteilyliput.

Varaa opastettu kierros Charlottenburgin palatsiin