Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Berliini-passi

Jos haluat nauttia kaikesta, mitä Berliinillä on tarjottavanaan, ja vieläpä edulliseen hintaan, lue lisää Berlin Passista.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Berliini-passi

Berliinin horisontti | ©Fabian Schneidereit

Berliinin nähtävyyksiä kiertäessäsi haluat mieluiten, että sinulla on kaikki maailman aika ja raha käytettävissäsi nauttiaksesi kaupungin tarjonnasta, mutta koska näin ei aina ole, on olemassa yksi tapa säästää aikaa ja rahaa: Berlin Pass.

1. Mikä on Berlin Pass

Bode-museo| ©Reiseuhu
Bode-museo| ©Reiseuhu

Berlin Pass on nähtävyyskortti, jonka tarkoituksena on antaa Berliinin kävijöille mahdollisuus tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin monien etujen avulla ja säästää rahaa ja aikaa. Maksamalla kiinteän summan voit:

 • Ilmainen sisäänpääsy yli 50 museoon ja muistomerkkiin Berliinissä ilman jonottamista.
 • Saat alennuksia valituissa ravintoloissa ja kaupoissa
 • Tee risteily joella kaupungin halki
 • Nauti bussikierroksesta
 • Hanki värillinen kaupunkiopas matkan suunnittelun tueksi.
 • Käytä kaupungin julkisia liikennevälineitä ilmaiseksi, jos valitset tämän vaihtoehdon.

Päiväpassit

Matkasuunnitelmistasi riippuen voit valita kahden päivän Berlin Passin tai kolmen päivän Berlin Passin, ja pienellä lisämaksulla voit lisätä kumpaankin niistä ilmaisen A-, B- ja C-alueen julkisen liikenteen käytön.

2. Miten Berlin Pass toimii

Vanha Kansallisgalleria| ©Antonio Campoy
Vanha Kansallisgalleria| ©Antonio Campoy

Kaupunkipassin toiminta on yksinkertaista: aktivoit sen , kun käytät sitä ensimmäistä kertaa, ja siitä lähtien sinulla on tietty määrä aikaa hyödyntää sen etuja näyttämällä sitä museoiden ja muistomerkkien sisäänkäynneillä. Kun saavut kyseiseen matkailukohteeseen, ole tarkkana pääsisäänkäynnin luona, sillä siellä on yleensä erityinen sisäänkäynti niille, joilla on tämä kortti, jotta he voivat kulkea kortin läpi ilman jonottamista.

Berlin Passin voi ostaa Berliinistä, mutta sen voi hankkia helposti myös verkosta, ja sen voi joko noutaa Berliinistä valtuutetusta toimipisteestä tai toimittaa kotiosoitteeseesi. Kun olet ostanut sen, sinulla on kaksi vuotta aikaa aktivoida se, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että matkasuunnitelmasi muuttuvat tai peruuntuvat. Kun ostat Berlin Passin verkossa, voit ratkaista mahdolliset kysymykset sähköpostitse varauksen yhteydessä.

Hinnat käyttöaikaa kohti

 • 2 päivää: 99 euroa
 • 3 päivää: 119 euroa
 • 2 päivää + kuljetus: 115 euroa
 • 3 päivää + kuljetus: 145 euroa

Erityishinnat

Alle kuusivuotiaat lapset eivät tarvitse Berliini-passia julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pääsevät aikuisen seurassa ilmaiseksi useimpiin kaupungin museoihin ja muistomerkkeihin. 6-14-vuotiaille lapsille on erityinen passi, joka sisältää saman kuin aikuisten passi, mutta alennettuun hintaan.

Anan matkavinkki

Laske etäisyys majoituspaikastasi nähtävyyksiin, joissa aiot vierailla, jotta näet, pitäisikö sinun lisätä kuljetusvaihtoehto Berliini-passiin.

3. Mitä nähtävyyksiä ja kokemuksia Berlin Pass sisältää?

Checkpoint Charlie, muurimuseo| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, muurimuseo| ©Michael Fousert

Tiedät jo, mikä Berlin Pass on, miten se toimii, miten se ostetaan ja mitä etuja sillä on. Nyt kerron sinulle mielenkiintoisimmasta osasta: mitä ilmaista sisäänpääsyä museoihin ja muistomerkkeihin se sisältää ja mitä kokemuksia voit tehdä sinä aikana, kun se on aktiivinen, myös ilmaiseksi.

Seinä-museo

Se sijaitsee Checkpoint Charliella, Berliinin muurin kuuluisimmalla rajanylityspaikalla, ja se on omistettu Berliinin kahtia jakaneen muurin historialle ja kylmän sodan vuosille. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto tutustua perusteellisesti siihen, miten tämä historiallinen ajanjakso vaikutti Saksan pääkaupungin asukkaisiin ja miten se on vaikuttanut siihen, millainen kaupunki on nykyään.

Pergamon-museo

Kuuluisa museosaari, yksi Euroopan tärkeimmistä museokomplekseista, on suosituin. Siellä on islamilaista ja Lähi-idän taidetta, kuten Pergamon-friisi ja Miletoksen toriportti.

Berliinin katedraalin kiipeäminen

Yksi parhaista paikoista katsella kaupungin näkymiä ja vierailla yhdessä sen tunnetuimmista rakennuksista.

Vanha Kansallisgalleria

Tässä maineikkaassa galleriassa sekoittuvat klassismin, romantiikan, impressionismin ja modernismin kaltaiset tekniikat.

Bode-museo

Museosaarella sijaitsee myös Bysantin taiteen museo, joka on aarteenmetsästäjien suosiossa.

Madame Tussaudin museo

Se on yksi Euroopan parhaista vahamuseoista, ja sen hahmojen laatu ja määrä tekevät siitä vierailun arvoisen. Se voi olla myös hauska perheretki.

Kiertoajelu bussilla, jossa on ilmaisia pysähdyksiä

Tämä on yksi Berlin Passin tärkeimmistä eduista. Valitsemanasi päivänä voit osallistua Berliinin kiertoajelulle bussilla, josta on panoraamanäkymät ja jossa on selostuksia. Tämä kiertoajelu sisältää myös vapaita pysähdyksiä, eli voit nousta bussiin ja poistua siitä niin monilla pysäkeillä kuin haluat, ja käyttää bussia kuljetusvälineenä, joka helpottaa kaupunkikierrosta.

Kaupungin jokiristeily

Jos matkustat Berliiniin kesällä (talvella alhaiset lämpötilat eivät salli sitä), voit myös tehdä tunnin mittaisen risteilyn Spree-joella. Suosittelen käyttämään tätä tilaisuutta hyväksenne; teillä on erilaiset aikataulut, ja se on ihanteellinen tilaisuus nauttia kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä tai stressiä.

Polkupyöräretki Berliinin läpi

Berliinissä vieraillessasi näet varsinkin hyvällä säällä satoja pyöräileviä ohikulkijoita. Tämä on erittäin suosittu liikenneväline kaupungissa, ja se on myös omaperäinen ja mukava tapa tehdä opastettu kierros kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Juutalainen museo

Tunnistat sen pinnalla olevasta arkkitehtonisesta rakennuskompleksista, ja se on jokaisen Berliinin-vierailun ehdoton kohde. Varaa vähintään kaksi tuntia aikaa sen katsomiseen, sillä sen sisällä on lukuisia todistuksia ja asiayhteyksiä, jotka auttavat sinua uppoutumaan Saksan historian synkkään ajanjaksoon.

Stasi-museo

Se on omistettu Saksan vakoilulle ja niille eri historiallisille hetkille, jolloin sillä oli keskeinen rooli sodan kehityksessä ja maan tulevaisuuden kannalta.

Valokuvataiteen museo

Museo analysoi eri teemoja sekä genren tunnetuimpien persoonallisuuksien että nykyvalokuvaajien valokuvien kautta.

Saksan historiallinen museo

Tässä mielenkiintoisessa museossa yli 8 000 erilaista esinettä kertoo Saksan historian eri vaiheista. Historian harrastajien on pakko tutustua.

Legoland

Paratiisi lapsille ja hauska ja mielenkiintoinen vierailu aikuisille. Lego-kompleksissa voit irrottautua kaupungin stressistä muutamaksi tunniksi.

Kävelykierrokset kaupungissa

Se on ehdoton vierailukohde, kun vierailet missä tahansa kaupungissa. Asiantuntevan oppaan seuraaminen kävelykierroksella ei tarkoita ainoastaan sitä, että voit löytää mielenkiintoisia kulmia kaupungista, joissa et muuten vierailisi, vaan myös sitä, että opit tärkeitä kuriositeetteja ja historiallisia faktoja, jotka auttavat sinua arvostamaan kaikkea näkemääsi matkasi aikana vielä enemmän.

Anan matkavinkki

Monet Berliinin museot ovat suljettuina maanantaisin, joten ota tämä huomioon ennen Berlin Passin aktivoimista.

4. Pitäisikö minun ostaa Berlin Pass?

Berliinin katedraali| ©Wendelin Jacober
Berliinin katedraali| ©Wendelin Jacober

Ennen kuin päätät ostaa tämän tai minkä tahansa muun kaupunkipassin, neuvoni on aina sama: suunnittele matkasi ja tee laskelmat. Kaupunkipassi on erinomainen tapa säästää rahaa ja aikaa, mutta sen hyödyntäminen edellyttää ennakkosuunnittelua.

Kyllä, kun

 • Suunnittelet vierailevasi kaupungissa reippaaseen tahtiin Berlin Passin voimassaoloaikana ja katsovasi kaksi tai kolme museota ja monumenttia päivässä.
 • Käytät säännöllisesti kaupungin julkisia liikennevälineitä joko siksi, että hotellisi on kaukana keskustasta, tai siksi, ettet aio kävellä.
 • Vierailet kaupungissa sesonkiaikana viikonloppuna ja haluat säästää odotusaikaa.
 • Olet kiinnostunut elämyksistä, kuten risteilystä tai kiertoajelusta bussilla.

Ei, kun

 • Museot, joissa haluat vierailla, ovat suljettuina yhtenä korttisi voimassaolopäivistä.
 • Voit päästä museoihin tai muistomerkkeihin millä tahansa erityisalennuksella (ryhmä, ikä, ammatti jne.).
 • Haluat vierailla vain kahdessa tai kolmessa museossa vierailusi aikana, eivätkä yksittäisten lippujen hinnat kata kortin hintaa.

Mitä tahansa valitsetkin, muista, että Berliini ei ole pelkkiä museoita ja monumentteja; siellä on myös kaupunginosia ja viheralueita, joihin voit tutustua kävellen, sekä nähtävyyksiä, joihin ei tarvitse ostaa pääsylippua. Varaa ainakin yksi matkasi päivistä, jolloin voit kävellä Berliinissä kaikessa rauhassa, ilman kiirettä tai aikatauluja.

5. Berlin Passin ja Berlin Welcome Cardin ero

Spree-joen risteily| ©Dennis Jarvis
Spree-joen risteily| ©Dennis Jarvis

Jos olet laskenut ja suunnitellut ja tullut siihen tulokseen, että Berlin Pass ei ole sinua varten, voit myös tutustua Berlin Welcome -kortin ehtoihin, ennen kuin suljet turistipassin ostamisen kokonaan pois. Tämä on toinen vaihtoehto, jonka avulla voit myös säästää rahaa Saksan pääkaupungissa vieraillessasi, ja olen kirjoittanut tästä kortista kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää: Berliinin tervetuliaiskortti.

Berlin Welcome -kortin ja Berlin Pass -kortin tärkein ero on se, että Berlin Welcome -kortti keskittyy enemmän ilmaiseen julkiseen liikenteeseen (se on sisällytetty kaikkiin korttimuotoihin) kuin lippuihin museoihin ja muistomerkkeihin; sen vakioversiossa pääset alennuksin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, mutta et ilmaiseksi. Berlin Pass on voimassa kaksi tai kolme päivää, mutta Berlin Welcome Passia voi käyttää myös 4, 5 tai 6 päivää.

6. Jos olet kiinnostunut Berlin Passin ostamisesta, saatat olla myös kiinnostunut

Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev
Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev

Berliinipassiin ei sisälly yksi vierailu, joka kannattaa tehdä Saksan pääkaupunkiin suuntautuvalla matkallasi, jos sinulla on aikaa: kierros Charlottenburgin palatsissa.

Tämä 1700-luvun palatsi on Saksan pääkaupungin tärkein palatsi, ja sen lisäksi, että voit nauttia sen ylellisestä sisustuksesta, sillä on myös vaikuttava puutarha, joka on yleisölle maksutta avoinna. Vierailu on ihanteellinen tapa päästä pois Berliinin keskustan stressistä, sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ja vierailu kestää enintään yhden aamupäivän.

Lisäksi Charlottenburgin palatsi tarjoaa myös ensiluokkaisia elämyksiä, kuten Berliinin orkesterin klassisen musiikin konsertin tai tyylikkään kolmen ruokalajin illallisen Orangeryssa. Jos olet kiinnostunut saamaan lisää tietoa tästä kokemuksesta, voit tutustua tähän artikkeliin osoitteessa Charlottenburgin palatsi.

UKK

 • Onko Berlin Pass sen arvoinen?

  Kyllä, kunhan aiot vierailla useissa kaupungin nähtävyyksissä. Tee luettelo näiden nähtävyyksien hinnoista erikseen ja katso, kuinka paljon voisit säästää Berlin Passilla.

 • Mitä Berlin Pass sisältää?

  Se sisältää ilmaisen sisäänpääsyn yli 50 museoon ja muistomerkkiin ilman jonottamista, alennuksia kaupoissa ja ravintoloissa, jokiristeilyn ja kiertoajelubussilipun, kaupunkioppaan ja pääsyn julkiseen liikenteeseen.

 • Mitkä ovat Berlin Passin kohokohdat?

  Berliinin katedraali, muurimuseo, vanha kansallisgalleria ja juutalaismuseo sekä monet muut.

 • Kuinka paljon Berlin Pass maksaa?

  Se riippuu siitä, kuinka moneksi päiväksi vuokraat sen ja haluatko käyttää julkista liikennettä. Yleensä sitä saa noin 93 eurolla.