Berliini-passi

Jos haluat nauttia kaikesta, mitä Berliinillä on tarjottavanaan edulliseen hintaan, lue lisää Berlin Passista.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Berliini-passi

Berliinin horisontti | ©Fabian Schneidereit

Berliinin nähtävyyksiä kiertäessäsi haluat mieluiten, että sinulla on kaikki maailman aika ja raha käytettävissäsi nauttiaksesi kaupungin tarjoamista nähtävyyksistä, mutta koska näin ei aina ole, on olemassa yksi tapa säästää aikaa ja rahaa: Berlin Pass.

1. Mikä on Berlin Pass

Bode-museo| ©Reiseuhu
Bode-museo| ©Reiseuhu

Berlin Pass on nähtävyyskortti, jonka tarkoituksena on antaa Berliinin kävijöille mahdollisuus tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin monien etujen avulla ja säästää rahaa ja aikaa. Maksamalla kiinteän summan voit:

 • Vapaan sisäänpääsyn yli 50 museoon ja muistomerkkiin Berliinissä ilman jonottamista.
 • saada alennuksia valituissa ravintoloissa ja kaupoissa
 • Lähteä risteilylle kaupungin halki virtaavalla joella
 • Nauti bussikierroksesta kaupunkikierroksella
 • Saat värillisen kaupunkioppaan, joka auttaa sinua suunnittelemaan matkaasi.
 • Voit käyttää kaupungin julkista liikennettä ilmaiseksi, jos valitset tämän vaihtoehdon.

Päiväpassit

Matkasuunnitelmistasi riippuen voit valita kahden päivän Berlin Passin tai kolmen päivän Berlin Passin, ja pienestä lisämaksusta voit liittää kumpaankin näistä vaihtoehdoista kaupungin julkisen liikenteen ilmaisen käytön A-, B- ja C-alueilla.

2. Näin Berlin Pass toimii

Vanha kansallisgalleria| ©Antonio Campoy
Vanha kansallisgalleria| ©Antonio Campoy

Mikä tahansa turistipassi toimii yksinkertaisesti: aktivoit sen ensimmäisellä käyttökerralla, ja siitä lähtien sinulla on tietty aika hyödyntää sen etuja näyttämällä sitä museoiden ja muistomerkkien sisäänkäynneillä. Kun saavut kyseiseen turistikohteeseen, ole tarkkana pääsisäänkäynnin luona, sillä siellä on yleensä erityinen sisäänkäynti niille, joilla on tämä kortti ja jotka pääsevät sisään jonottamatta.

Berlin Passin voi ostaa Berliinistä, mutta sen voi hankkia helposti myös verkosta, ja voit valita, haluatko noutaa sen Berliinissä valtuutetusta pisteestä vai toimittaa sen kotiosoitteeseesi. Kun olet ostanut passin, sinulla on kaksi vuotta aikaa aktivoida se, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että matkasuunnitelmasi muuttuvat tai peruuntuvat. Kun ostat Berlin Passin verkossa, voit ratkaista mahdolliset kysymykset sähköpostitse varauksen yhteydessä.

Hinnat käyttöaikaa kohti

 • 2 päivää: 99 euroa
 • 3 päivää: 119 euroa
 • 2 päivää + kuljetus: 115 euroa
 • 3 päivää + kuljetus: 145 euroa

Erikoishinnat

Alle 6-vuotiaat lapset eivät tarvitse Berlin Passia, kun he käyttävät julkisia liikennevälineitä ja pääsevät aikuisen seurassa ilmaiseksi useimpiin kaupungin museoihin ja muistomerkkeihin. 6-14-vuotiaille lapsille on olemassa erityinen passi, joka sisältää saman kuin aikuisten passi, mutta alennettuun hintaan.

Anan matkustajavinkki

Laske etäisyys majapaikastasi nähtävyyksiin, joissa aiot vierailla, jotta näet, kannattaako Berliinipassiin lisätä kuljetusmahdollisuus.

3. Mitä nähtävyyksiä ja elämyksiä Berlin Pass sisältää?

Checkpoint Charlie, muurimuseo| ©Michael Fousert
Checkpoint Charlie, muurimuseo| ©Michael Fousert

Tiedät jo, mikä Berlin Pass on, miten se toimii, miten se ostetaan ja mitä etuja se tarjoaa. Nyt kerron sinulle mielenkiintoisimmasta osasta: mitä ilmaista sisäänpääsyä museoihin ja muistomerkkeihin se sisältää ja mitä elämyksiä voit tehdä sinä aikana, kun passisi on aktiivinen, myös ilmaiseksi.

Muurimuseo

Checkpoint Charliessa, Berliinin muurin kuuluisimmassa rajanylityspaikassa, sijaitseva museo on omistettu Berliinin kaupungin kahtia jakaneen muurin historialle ja kylmän sodan vuosille. Ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat tutustua perusteellisesti siihen, miten tämä historiallinen ajanjakso vaikutti Saksan pääkaupungin asukkaisiin ja miten se on vaikuttanut siihen, millainen kaupunki on nykyään.

Pergamon-museo

Tunnetun Museosaaren suosituin museo, yksi Euroopan tärkeimmistä museokomplekseista. Siellä on islamilaista ja Lähi-idän taidetta, muun muassa Pergamon-friisi ja Miletoksen toriportti. Vaikka tämä museo on tällä hetkellä suljettu rakennustöiden vuoksi, sen uudelleen avaamista joudutaan odottamaan useita vuosia.

Kiipeäminen Berliinin katedraaliin

Yksi parhaista paikoista pohtia kaupungin näkymiä samalla, kun vierailet yhdessä sen tunnistettavimmista rakennuksista.

Vanha kansallisgalleria

Klassismin, romantiikan, impressionismin ja modernismin kaltaiset tekniikat sekoittuvat tässä maineikkaassa galleriassa.

Bode-museo

Tämä museo sijaitsee myös Museosaarella, ja siinä on bysanttilaista taidetta, ja se on aarteenmetsästäjien suosiossa.

Madame Tussauds -museo

Tämä on yksi Euroopan parhaista vahakabineteista, ja sen hahmojen laadun ja määrän ansiosta se on vierailun arvoinen. Se voi olla myös hauska suunnitelma koko perheelle.

Kaupunkikierros bussilla, jossa on ilmaisia pysähdyksiä

Tämä on yksi Berlin Passin tärkeimmistä eduista. Valitsemanasi päivänä voit osallistua Berliinin bussikierrokselle, josta on panoraamanäkymät ja jossa on selostusta kyydissä. Kierroksella on myös vapaita pysähdyksiä, eli voit nousta bussiin ja poistua siitä niin monella pysäkillä kuin haluat, ja käyttää bussia kulkuvälineenä, joka helpottaa kaupunkikierrosta.

Kaupungin jokiristeily

Jos matkustat Berliiniin kesällä (talvella kylmät lämpötilat eivät salli sitä), pääset myös tunnin mittaiselle risteilylle Spree-joella. Suosittelen käyttämään tämän mahdollisuuden hyväksenne; aikataulut vaihtelevat, ja se on ihanteellinen tilaisuus nauttia kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä ja stressiä.

Berliinin pyöräretki

Berliinin-vierailun aikana, etenkin hyvällä säällä, näet satoja ohikulkijoita pyöräilemässä ympäri kaupunkia. Tämä on erittäin suosittu liikennemuoto kaupungissa, ja se on myös omaperäinen ja mukava tapa tehdä opastettu kierros kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Juutalainen museo

Tunnistat sen pinnalla olevasta arkkitehtonisesta kokonaisuudesta, ja se on ehdoton osa jokaista Berliinin vierailua. Varaa vähintään kaksi tuntia aikaa sen katsomiseen, sillä se sisältää lukuisia todistuksia ja asiayhteyksiä, jotka auttavat sinua uppoutumaan Saksan historian synkkään ajanjaksoon.

Stasi-museo

Omistettu saksalaiselle vakoilulle ja eri historiallisille hetkille, jolloin sillä oli keskeinen rooli sodan kehityksessä ja maan tulevaisuudessa.

Valokuvataiteen museo

Tämä museo analysoi eri teemoja valokuvauksen avulla, sekä lajin tunnetuimpien persoonallisuuksien että nykyvalokuvaajien toimesta.

Saksan historiallinen museo

Tässä mielenkiintoisessa museossa yli 8 000 erilaista esinettä kertoo Saksan historian eri ajanjaksoista. Pakollinen paikka historian ystäville.

Legoland

Paratiisi pienimmille ja hauska ja utelias vierailu aikuisille. Legokompleksissa voit irrottautua kaupungin stressistä muutamaksi tunniksi.

Kävelykierrokset kaupungissa

Tämä on ehdoton juttu, kun vierailet missä tahansa kaupungissa. Kun saat asiantuntevan oppaan mukaasi kävelykierrokselle, voit paitsi löytää mielenkiintoisia kaupungin kulmia, joissa et muuten käväisi, myös oppia tärkeitä faktoja ja historiallisia seikkoja, jotka auttavat sinua arvostamaan kaikkea näkemääsi matkasi aikana entistä enemmän.

Anan matkustajavinkki

Monet Berliinin museot ovat maanantaisin suljettuina; pidä tämä mielessä ennen kuin aktivoit Berlin Passin.

4. Pitäisikö minun ostaa Berlin Pass?

Berliinin katedraali| ©Wendelin Jacober
Berliinin katedraali| ©Wendelin Jacober

Ennen kuin päätät ostaa tämän tai minkä tahansa muun turistikortin, neuvoni on aina sama: suunnittele matkasi ja tee laskelmat. Berlin Pass on loistava tapa säästää rahaa ja aikaa, mutta sinun on suunniteltava etukäteen saadaksesi siitä kaiken irti.

Kyllä, kun

 • Ajatuksenasi on käydä kaupungissa tiiviiseen tahtiin Berlin Passin voimassaoloaikana ja nähdä kaksi tai kolme museota ja muistomerkkiä päivässä.
 • Käytät säännöllisesti kaupungin julkisia liikennevälineitä joko siksi, että hotellisi on kaukana keskustasta, tai siksi, ettet aio kävellä.
 • Vierailet kaupungissa sesonkiaikana viikonloppuna ja haluat säästää odotusaikaa.
 • Olet kiinnostunut elämyksistä, kuten risteilystä tai kiertoajelusta bussilla.

Ei, kun

 • Museot, joissa haluat vierailla, ovat suljettuina yhtenä korttisi voimassaolopäivistä.
 • Voit päästä museoihin tai muistomerkkeihin millä tahansa erityisalennuksella (ryhmä, ikä, ammatti jne.).
 • Haluat vierailla vain kahdessa tai kolmessa museossa vierailusi aikana ja yksittäisten lippujen hinnat eivät kata kortin kustannuksia.

Valitsitpa minkä tahansa, muista, että Berliini ei ole vain museoita ja monumentteja, vaan siellä on myös kaupunginosia ja viheralueita, joissa voi kävellä, sekä nähtävyyksiä, joihin ei tarvitse maksaa pääsymaksua. Varaa ainakin yksi matkasi päivistä, jolloin voit kävellä Berliinissä kaikessa rauhassa ilman kiirettä tai aikatauluja.

5. Berlin Passin ja Berlin Welcome Cardin ero

Spree-joen risteily| ©Dennis Jarvis
Spree-joen risteily| ©Dennis Jarvis

Jos olet laskenut ja suunnitellut ja tullut siihen tulokseen, että Berlin Pass ei ole sinua varten, voit myös tutustua Berlin Welcome Cardin ehtoihin ennen kuin päätät olla ostamatta turistipassia. Tämä on toinen vaihtoehto, jonka avulla voit myös säästää rahaa Saksan pääkaupungissa vieraillessasi, ja olen kirjoittanut kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kortista, täältä: Berliinin tervetuliaiskortti.

Tärkein ero Berlin Welcome -kortin ja Berliini-passin välillä on se, että Berlin Welcome -kortti keskittyy enemmän ilmaiseen julkiseen liikenteeseen (se on sisällytetty kaikkiin sen toimintatapoihin) kuin museoiden ja muistomerkkien pääsylippuihin; sen vakioversiossa pääset alennuksin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, mutta et ilmaiseksi. Toisaalta, kun Berlin Pass on voimassa kaksi tai kolme päivää, Berlin Welcome Passia voi käyttää myös 4, 5 tai 6 päivää.

Tällä hetkellä Helloticketsin verkkosivuilla ei ole saatavilla mitään näistä Berliinin turistipasseista, mutta voit tutustua muihin aktiviteetteihin, jotka saattavat kiinnostaa sinua matkallasi Saksan pääkaupunkiin. Ehdotuksena, älä jätä väliin joitakin kaupungin parhaista museoista tai kiipeä kuuluisaan Berliinin televisiotorniin.

Varaa liput Berliinin televisiotorniin

6. Jos olet kiinnostunut Berlin Passin ostamisesta, sinua kiinnostavat myös

Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev
Charlottenburgin palatsi| ©Dmitry Makeev

Berlin Pass -lippuun ei sisälly yksi vierailu, mutta jos sinulla on aikaa, se kannattaa tehdä Saksan pääkaupungin matkallasi: kierros Charlottenburgin palatsissa.

Tämä 1700-luvun palatsi on Saksan pääkaupungin tärkein palatsi, ja sen lisäksi, että voit nauttia sen upeista sisätiloista, sillä on myös vaikuttava puutarha, joka on yleisölle maksutta avoinna. Vierailu on ihanteellinen tapa päästä pois Berliinin keskustan stressistä, se on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ja kestää enintään aamupäivän.

Charlottenburgin palatsi tarjoaa lisäksi myös ensiluokkaisia elämyksiä, kuten Berliinin residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertin tai tyylikkään kolmen ruokalajin illallisen Orangeryssa. Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja näistä kokemuksista, voit tutustua tähän artikkeliin osoitteessa Charlottenburgin palatsi.

Varaa opastettu kierros Berliinissä

UKK

 • Onko Berlin Pass sen arvoinen?

  Kyllä, kunhan aiot vierailla useissa kaupungin nähtävyyksissä. Tee luettelo näiden nähtävyyksien hinnoista erikseen ja katso, kuinka paljon voit säästää Berlin Passilla.

 • Mitä Berlin Pass sisältää?

  Se sisältää ilmaisen sisäänpääsyn yli 50 museoon ja muistomerkkiin ilman jonottamista, alennuksia kaupoissa ja ravintoloissa, jokiristeilyn ja kiertoajelubussilipun, kaupunkioppaan ja pääsyn julkiseen liikenteeseen.

 • Mitkä ovat Berlin Passin kohokohdat?

  Berliinin katedraali, muurimuseo, vanha kansallisgalleria ja juutalaismuseo sekä monet muut.

 • Kuinka paljon Berlin Pass maksaa?

  Se riippuu siitä, kuinka moneksi päiväksi vuokraat sen ja haluatko käyttää julkista liikennettä. Yleensä saat sen noin 93 eurolla.