Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Berliinin lentokenttäkuljetukset

Jos et puhu kieltä tai haluat vain vähentää stressiä saapuessasi Berliinin lentokentälle, näin pääset hotelliisi: nopeasti, mukavasti ja edullisesti.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Berliinin lentokenttäkuljetukset

Lentokone laskeutuu Schönefeldin lentoasemalle | ©Kevin Hackert

Berliini on yksi Euroopan suurimmista pääkaupungeista, ja sinne on lentoja kaikkialta maailmasta. Berliinin lentoliikennettä hoidetaan kahdella lentoasemalla: Tegelissä ja Schönefeldissä.

1. Parhaat kuljetukset Berliinin lentokenttien ja kaupungin keskustan välillä

Schönefeldin lentoaseman terminaali| ©Andrey Filippov 安德烈
Schönefeldin lentoaseman terminaali| ©Andrey Filippov 安德烈

Molemmilta lentoasemilta on hyvät yhteydet kaupungin keskustaan, ja voit valita useita eri tapoja päästä sinne. Selitän ne kaikki, jotta voit valita matkallesi parhaiten sopivan vaihtoehdon:

Tegelin lentoasema

Schönefeldin lentoasema

2. Yksityinen kuljetus pakettiautolla Tegelin lentokentältä hotelliin

Kun puhun yksityisestä pakettiautokuljetuksesta Tegelin lentokentältä, en tarkoita täyteen ihmisiä täynnä olevaa bussia, vaan mukavaa ilmastoitua pakettiautoa tai kuljetusta, jonka jaat yksinomaan ryhmäsi kanssa (enintään seitsemän matkustajaa) ja joka kuljettaa sinut ovelta ovelle.

Jaetun siirron edut

Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jolla pääset suoraan hotelliisi ja säästät rahaa, jonka käyttäisit ryhmämatkalla useisiin takseihin. Tämän palvelun kokonaishinta on noin 41, ja matka Berliinin keskustassa sijaitsevaan hotelliisi kestää noin 35 minuuttia. Sinulla on runsaasti tilaa matkatavaroille, mutta jos kuljetat useita matkalaukkuja tai muita tilaa vieviä esineitä, on parasta ilmoittaa asiasta etukäteen, jotta yhtiö voi ottaa sen huomioon.

Tässä vaihtoehdossa sinun ei tarvitse huolehtia julkisen liikenteen aikatauluista, ja sinulla on tarpeeksi tilaa matkatavaroille, ja ennen kaikkea kuljetus hotellisi ovelle on nopea ja kätevä.

Miten se toimii

Kun vahvistat varauksesi, sinun on annettava tiedot Berliiniin saapuvasta lennostasi, jotta yhtiö voi järjestää noutosi. Kuljettaja odottaa sinua terminaalissa ja vie sinut hotellisi ovelle.

Yksityinen kuljetus pakettiautolla takaisin Tegelin lentokentälle

Jos haluat käyttää tätä yksityistä pakettiautokuljetuspalvelua hotellista Tegeliin Saksan pääkaupunkiin suuntautuvan matkasi päätteeksi, voit varata sen samalla tavalla: sinun on annettava lentotietosi, jotta he voivat noutaa sinut hotellista ja viedä sinut lentokentälle hyvissä ajoin, jotta pääset turvallisesti perille.

3. Yksityinen autokuljetus Tegelistä hotelliin

Tämä on ovelta ovelle -palvelu, jossa on kaikki samat ominaisuudet kuin jaetussa sukkulakuljetuksessa, mutta sillä erotuksella, että kuljetus Tegelin lentoasemalta hotelliisi tapahtuu yksityisautolla. Sinulla on myös kaikki tavaratila käytettävissäsi matkatavaroillesi, hinta on 36 euroa, ja matka Berliinin keskustassa sijaitsevaan hotelliisi kestää noin 35 minuuttia.

Miten se toimii

Molempien vaihtoehtojen vuokrausmenetelmä on sama: varaa tilauksesi verkossa antamalla lentotietosi ja hotellisi osoite, ja ammattitaitoinen kuljettaja tapaa sinut saapuessasi Berliinin Tegelin lentoasemalle nimikyltin kanssa ja ottaa huomioon lennon mahdolliset myöhästymiset ja lähtöterminaaliin pääsemiseen tarvittavan ajan.

Yksityinen kuljetus Berliinin hotellista Tegelin lentokentälle yksityisellä kuljetuksella

Palvelut ovat samat kuin menomatkalla: sinulle ja seuralaisillesi tarkoitettu yksityisauto ja ammattitaitoinen kuljettaja noutaa sinut valitsemastasi hotellista. Sinulla on jälleen riittävästi tilaa matkatavaroille, WIFI-yhteys matkan aikana ja kuljetus ovelta ovelle.

Kun teet varauksen verkossa (voit tehdä sen joko ennen matkaa, jotta saat sen valmiiksi, tai matkan aikana aina lentosi lähtöä edeltävänä päivänä), sinun on ilmoitettava Berliinin keskustassa sijaitsevan hotellin tai majoituspaikan osoitteen lisäksi lentosi tiedot, jotta kuljettaja voi noutaa sinut ajoissa, jotta ehdit ajoissa lentokentälle (saat tiedon noutoajasta sähköpostitse).

4. Muita vaihtoehtoja Tegelistä kaupungin keskustaan

Bussi

Vaikka Tegelin lentoasemalla on paljon lentoliikennettä, sieltä ei ole metro- tai junayhteyttä, joten Berliinin keskustaan pääsee Tegelistä julkisilla kulkuneuvoilla bussilla. On kaksi eri bussilinjaa, jotka vievät sinut suoraan keskustaan noin 3 eurolla; riippuen siitä, missä Berliinin majoituspaikka sijaitsee (kaupungin keskusta on melko suuri), jompikumpi linja on kätevämpi.

Jos hotellisi tai majoituspaikkasi sijaitsee lähellä kohdetta Alexanderplatz, sinulle parhaiten sopiva bussilinja on JetExpressBus TXL. Jos aiot yöpyä Berliinin matkasi aikana lähempänä Zoologischer Gartenia, on parasta valita JetExpressBus X9 -bussiyhteys, jolla pääset Tegelin lentokentältä hotelliisi. Samoja linjoja voi käyttää myös päinvastoin palataksesi lentokentälle matkasi päätteeksi, ja tärkeimmät lähtöpaikat ovat Alexanderplatz ja Zoologischer Garten.

Nämä bussilinjat on erityisesti suunniteltu kuljettamaan matkustajia lentokentältä, joten matkatavaroille on tilaa, kunhan mukanasi on enintään yksi tai kaksi matkatavaraa. Kun olet saapunut Berliinin lentoasemalle, bussien lähtöalue on helppo löytää opasteiden avulla.

Lopuksi on hyvä tietää, että bussilinjat 128 ja 109 kulkevat myös Tegelin lentoasemalle, joten voit tarkistaa reitin, jos asut kaukana Berliinin keskustasta.

Taksi

Jos et ole varannut etukäteen kuljetusta hotellillesi ja saavut bussiaikataulun ulkopuolella, voit aina ottaa taksin hotellillesi. Taksimatka Berliinin keskustaan maksaa noin 35 euroa ja kestää keskimäärin 20 minuuttia. Taksijono on merkitty saapumisterminaalin ympärille.

Tämä vaihtoehto on kätevä, mutta ei halvin, joten jos haluat päästä suoraan hotelliin, kannattaa harkita yksityisen kuljetuksen varaamista etukäteen, jolloin kuljettaja odottaa sinua saapuessasi ilman jonottamista.

Anan matkavinkki

Jos matkustat bussilla Tegelin lentokentältä hotelliin, tarkista, mikä kahdesta bussilinjasta on sinulle paras riippuen siitä, millä kaupunginosan alueella majoitut.

5. Jaettu kuljetus Schönefeldistä Berliiniin

Schönefeldin lentoaseman terminaalin sisällä| ©reisetopia
Schönefeldin lentoaseman terminaalin sisällä| ©reisetopia

Schönefeldin lentoasema on kauimpana Berliinin keskustasta, joten kuljetukset ovat yleensä kalliimpia ja pidempiä. Voit kuitenkin etsiä edullisen yhteiskuljetuksen ja saada yksityisen kuljettajan noutamaan sinut saapumisterminaalista ja viemään sinut hotellisi ovelle.

Vaihtoehtoja on paljon, mutta suosittelen jaetun kuljetuksen vuokraamista jaetussa pakettiautossa, jossa on enintään kahdeksan paikkaa, 53, mikä on melko hyvä hinta, kun otetaan huomioon, että Schönefeldin lentokentältä on yli 20 kilometriä keskustaan.

Jaat pakettiauton enintään seitsemän muun matkustajan kanssa, sinulla on riittävästi tilaa matkatavaroille (muista ilmoittaa sähköpostitse varauksen yhteydessä, jos sinulla on erityisiä tai ylimääräisiä matkatavaroita), WIFI-yhteys matkan aikana, ilmastointi, WIFI, pullovesi ja kuljettaja, joka ymmärtää sinua englanniksi.

Miten se toimii

 • Varaat lennon verkossa antamalla lennon numeron ja hotellin osoitteen.
 • Ammattitaitoinen kuljettaja tapaa sinut lentokentällä nimikyltin kanssa, ottaen huomioon mahdolliset lentojen myöhästymiset.
 • Hän vie sinut hotellillesi noin 35 minuutissa.

6. Muita kuljetusvaihtoehtoja Schönefeldistä kaupungin keskustaan

Juna Schönefeldin lentoasemalta saapuu Berliinin päärautatieasemalle.| ©Peter Toporowski
Juna Schönefeldin lentoasemalta saapuu Berliinin päärautatieasemalle.| ©Peter Toporowski

Schönefeldin lentoasemalta on myös julkiset liikenneyhteydet Berliinin keskustaan. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: juna ja bussi; selitän molemmat, mutta varoitan sinua siitä, että yleensä ottaen juna on käytännöllisempi ja nopeampi.

Airport Express -juna

Tällä palvelulla on kolme eri linjaa (riippuen siitä, mihin keskustan alueeseen olet menossa, jompikumpi on sopivampi): RE 7, RB 14 ja RB 22. Kahden ensimmäisen linjan vuoroväli on 30 minuuttia ja viimeisen tunnin, ja kaikki linjat kulkevat kello 4.30 aamulla ja 00.30 illalla.

Lippu maksaa noin 3,40 euroa, ja matka kestää 20-40 minuuttia riippuen siitä, minkä pysäkin valitset kaupungin keskustassa. Joitakin tärkeimpiä pysähdyspaikkoja ovat: Zoologischer Garten, Hauptbahnhof, Friedrichstrasse, Alexanderplatz, Berlin Ostbahnhof ja Karlhorst.

S-Bahn-junat

Ne ovat eräänlaisia esikaupunkijunia, ja lentoaseman läpi kulkee kaksi linjaa, S9 ja S45. Vaikka S9 pysähtyy kaupungin keskustassa, nämä linjat sopivat sinulle, jos majoituspaikkasi on kauempana, sillä samaan hintaan molemmilla linjoilla on paljon enemmän pysähdyksiä kuin Airport Expressillä, ja matka kestää huomattavasti kauemmin (noin tunnin).

Bussi

Bussi on samanhintainen kuin juna, noin 3,40 euroa, mutta se ei vie suoraan keskustaan, vaan joudut todennäköisesti vaihtamaan useiden linjojen välillä, ja Berliinin keskustaan pääseminen kestää yli tunnin.

Linjat ovat 163, 164 ja 171, ja yöbussit ovat N7 ja N60. Jälkimmäinen voi olla hyvä vaihtoehto, jos saavut Schönefeldin lentoasemalle junan aikataulun ulkopuolella etkä halua vuokrata yksityistä kuljetusta, mutta muista tarkistaa reitti ja yhteydet majapaikkaasi.

Taksi

Schönefeldin lentoasemalla on luonnollisesti myös takseja, jotka on helppo havaita saapuessasi opasteiden ansiosta. Jos aiot käyttää niitä, varaudu kuitenkin lompakkosi kanssa, sillä Berliinin keskustaan pääsee keskimäärin 50 eurolla. Olet kuitenkin hotellissasi noin 40 minuutissa.

Taksit voivat olla hyvä vaihtoehto, jos et ole varannut yksityistä kuljetusta etukäteen tai jos junassa tai bussissa on ennakoimattomia ongelmia, mutta muuten suosittelen välttämään niitä.

Anan matkavinkki

Jos saavut Schönefeldiin, valitse Airport Express -juna tai ovelta ovelle -kuljetus; taksit ovat erittäin kalliita, ja muilla julkisilla liikennevälineillä kestää kauan päästä keskustaan.

7. Joitakin mielenkiintoisia aktiviteetteja Berliinissä

Yksityiskohta Brandenburgin portista| ©Moritz Lüdtke
Yksityiskohta Brandenburgin portista| ©Moritz Lüdtke

Kun olet järjestänyt saapumisesi hotelliin, on aika aloittaa matkan suunnittelu. Jos et oikein tiedä, mitä haluat tehdä siellä ollessasi, suosittelen harkitsemaan opastettua kierrosta tai retkeä, jolla voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön. Olen koonnut parhaat niistä tähän: Berliinin matkat.

Kaupunkikierros turistibussilla ei myöskään ole huono vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon aikaa tai jos haluat valita mukavimman vaihtoehdon, kun haluat päästä paikasta toiseen. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä Hop on Hop off -bussikierrokset.

UKK

 • Kuinka kauan kestää päästä Berliiniin lentokentältä?

  Se riippuu siitä, mille lentoasemalle lennät. Jos lennät Tegelin lentokentälle, keskustaan pääset taksilla tai kuljetuksella noin 14 minuutissa ja bussilla 20 minuutissa. Jos taas koneesi laskeutuu Schönefeldiin, Berliiniin pääset taksilla noin 30 minuutissa ja bussilla noin 50 minuutissa.

 • Mikä Berliinin lentoasema minun pitäisi valita?

  Lyhyesti sanottuna Tegelin lentoasema on kalliimpi, mutta se on hieman lähempänä kaupunkia, joten jos haluat hyödyntää kaupungissa viettämäsi ajan mahdollisimman hyvin, sinun kannattaa valita tämä lentoasema. Muussa tapauksessa kannattaa valita se lentoasema, joka tarjoaa parhaat hinnat, sillä kaupunkiin pääsee hyvin molemmilta lentoasemilta.

 • Kuinka aikaisin minun pitäisi olla Berliinin lentoasemalla ennen lentoa?

  Tegelin lentoaseman virallinen suositus on saapua paikalle kaksi tuntia ennen lennon lähtöä, mikä pätee myös Schönefeldin lentoasemalta lentäessäsi. Tosin totuus on, että molemmilla lentoasemilla turvatarkastukset eivät kestä kovin kauan, joten 90 minuuttia etuajassa olemisen pitäisi myös riittää.