Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 tekemistä Berliinissä yöllä

Kaupungin yläpuolella sijaitsevista näköalapaikoista, olutpuutarhoista, hienosta ruokailusta karaokeiltoihin - Berliini on eläväinen kaupunki kaikkina kellonaikoina, jossa on paljon tarjottavaa. Berliini on eläväinen kaupunki kaikkina kellonaikoina, jossa on niin paljon tarjottavaa, että tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä!

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Berliinissä yöllä

Brandenburgin portti, Saksa | © Johannes Plenio

Berliinin ohittamattomien aktiviteettien ja vierailujen lisäksi älä jätä seuraavalla lomallasi väliin seikkailua, jossa tutustut tämän upean kaupungin yölliseen versioon. Kuten alla näet, on paljon enemmän yöelämän vaihtoehtoja nähdä ja nauttia kaupungista auringonlaskun jälkeen kuin aluksi saattaisit kuvitella. Minun suositukseni? Lue huolellisesti tässä esitetyt vaihtoehdot ja yritä sisällyttää mahdollisimman monta niistä matkasuunnitelmaasi.

1. Kierrä Berliinin nähtävyyksiä

Kävely Berliinin läpi| ©Jake Lowes
Kävely Berliinin läpi| ©Jake Lowes

Kuten useimmat eurooppalaiset kaupungit, myös Berliini on matkailukohde, johon on parasta tutustua kävellen, ja sen viehätysvoima tuntuu satakertaistuvan, kun aurinko laskee ja yö alkaa laskeutua, minkä vuoksi kierros vanhassakaupungissa ja kaupungin ikonisissa rakennuksissa on yksi parhaista asioista, joita Berliinissä voi tehdä yöllä.

Voit lähteä kiertoajelulle yksin tai palkata yrityksen, jolla on yksityinen opas, joka vie sinut mielenkiintoisimpien paikkojen läpi ja kertoo sinulle jokaisen kiertoajelulla näkemäsi paikan historiasta. Riippuen siitä, minkä yrityksen valitset retkelle, voit valita useita eri muotoja, joista hauskimpia ovat seuraavat.

  • Berliinin kävelykierros: Tämäntyyppisessä kokemuksessa keskitytään yleensä tutustumaan Berliinin klassisimpaan ja taiteellisimpaan osaan; asiantuntijaopas, joka puhuu melkein aina omalla kielelläsi, vie sinut tutustumaan erilaisiin kiinnostaviin kohteisiin, joihin voi kuulua vierailuja esimerkiksi 1700-luvun saksalaisiin katedraaleihin, valtionoopperaan, Humboldt-yliopistoon, huvipuistoon ja moneen muuhun.
  • Berliinin Segway-kierros: Hauska ja helppo aktiviteetti kaikenikäisille, varsinkin jos se tapahtuu niinkin järjestäytyneessä kaupungissa kuin Berliini. Segway-kierroksella on asiantunteva opas omalla kielelläsi (tai ainakin englanniksi) sekä tarvittavat varusteet seikkailun toteuttamiseksi. Pidän tästä kiertomatkasta siksi, että sillä on mahdollisuus kulkea suuria matkoja lyhyessä ajassa, joten se on ihanteellinen ihmisille, jotka viipyvät kaupungissa vain lyhyen aikaa, esimerkiksi yhden tai kaksi päivää.

Varaa Berliinin kiertoajelu

2. Lähde Pub Crawlille Berliinin parhaiden baarien läpi.

Holzmarkt25| ©Paulo G
Holzmarkt25| ©Paulo G

Pub Crawl, jota kutsutaan Englannissa myös nimellä Bar Crawl, tarkoittaa baarista toiseen hyppimistä ja muutaman drinkin nauttimista ryhmän kanssa; monet matkanjärjestäjät tarjoavat tämäntyyppisiä kokemuksia Berliinin lisäksi myös monissa muissa kaupungeissa tarkoituksenaan viedä matkailijat kaupungin aitoon yöelämään.

Berliini on kaupunki, joka on kuuluisa intensiivisestä yöelämästään ja valtavasta klubi- ja baarivaihtoehdoista, joita kaupungissa on tarjolla. Jos et siis halua tuhlata aikaa suunnitteluun, varaa järjestetty Berlin Pub Crawl -kokemus ja liity hauskanpitoon muiden matkailijoiden seurassa paljastaaksesi kaupungin mysteerit yöllä.

Jos haluat kokea sen itse, tässä on muutamia Berliinin parhaita baareja:

Varaa Berlin Pub Crawl

3. Illallinen ja konsertti-ilta Charlottenburgin palatsissa

Charlottenburgin palatsi yöllä| ©OTA Apartments Berlin
Charlottenburgin palatsi yöllä| ©OTA Apartments Berlin

Klassinen ilta Charlottenburgin palatsissa sisältää kolmen ruokalajin illallisen palatsin orangerian tiloissa ja Berliinin orkesterin klassisen konsertin palatsissa. Lahjakkaat muusikot, jotka esittävät Mozartia, ovat usein pukeutuneet aikakauden pukuihin ja suuriin, taidokkaisiin valkoisiin peruukkeihin - näyttävä kattaus.

Mikään Berliinin vierailu ei olisi täydellinen ilman kierrosta Charlottenburgin palatsissa ja sen kauniissa puutarhoissa. Se on kaupungin suurin palatsi ja lisäksi yksi saksalaisen barokki- ja rokokootyylin mestariteoksista, joten suosittelen täydentämään kokemuksen kierroksella Charlottenburgin palatsissa ja sen pihapiirissä päiväsaikaan.

Palatsikompleksi rakennettiin 1600-luvun lopulla Sophie Charlotten kesäasunnoksi.

  • Missä se sijaitsee ja miten sinne pääsee: Se sijaitsee Spandauer Dammilla, ja lähin metroasema on Richard-Wagner-Platz.

4. Nauti kaupungin parhaista näkymistä Berliinin televisiotornista

Berliinin televisiotorni yöllä| ©HeatherLWilliams
Berliinin televisiotorni yöllä| ©HeatherLWilliams

Berliinin televisiotornina tunnettu televisiotorni on yksi parhaista paikoista, joista voit ottaa panoraamanäkymiä kaupungista. Tornin huipulle pääset joko kävellen 986 askelmaa ylös yksin tai hissillä. Tornin huipulla, aivan vierailijalaiturin yläpuolella, on Telecafé-ravintola, joka on yksi kaupungin kauneimmista ja ylellisimmistä. On hyvä suunnitelma kiivetä näköalatasanteen huipulle katsomaan auringonlaskua Berliinin yllä ja suunnata sitten ravintolaan illalliselle ja hauskanpitoon ystävien ja perheen kanssa.

Alun perin kommunistisen vallan symboliksi suunniteltu Berliinin televisiotorni edustaa nykyään enemmänkin kaupungin valtaa ja vaikutusvaltaa. Se on 368 metriä korkea, mikä tekee siitä paitsi pääkaupungin myös koko maan korkeimman rakennuksen.

  • Missä se sijaitsee ja miten sinne pääsee: Se sijaitsee osoitteessa Panoramastraße 1A, ja lähin metroasema on S+U Alexanderplatz Bhf.
  • Aukioloajat: Muistomerkki on avoinna yleisölle maanantaista perjantaihin keskiyöhön asti; maaliskuusta lokakuuhun se avataan klo 9.00 ja marraskuusta helmikuuhun klo 10.00.
  • Pääsymaksu: Pääsylippu maksaa noin 23 euroa.

5. Tutustu museosaareen

Museosaaren museo yöllä| ©Ralf Kaiser
Museosaaren museo yöllä| ©Ralf Kaiser

Berliinin sydämessä sijaitseva museokompleksi, joka on Unescon maailmanperintökohde, tunnetaan nimellä Museosaari, ja siellä on viisi Berliinin parasta ja tärkeintä museota. Jos et ehdi sinne ennen museon sulkemisaikaa, kannattaa tehdä yöllinen kiertoajelu saarella ja ihailla erilaisten keinovalaistusjärjestelmien valaisemaa kaunista arkkitehtuuria.

Saarelta löydät Bode-museon, Berliinin kansallisgallerian, Uuden museon, Altes Museumin ja Pergamon-museon. Tätä kaupunginosaa pidetään Berliinin taiteen Akropolina, ja täällä olevat aarteet muodostavat korvaamattoman kulttuuri- ja arkkitehtuuriperinnön maailmalle.

-Missäse sijaitsee ja miten sinne pääsee: Saari sijaitsee suoraan Spree-joen varrella Berliinin sydämessä; sinne pääsee S-Bahnilla Alexanderplatzille tai Hackescher Marktille.

6. Vieraile parlamenttirakennuksessa ja sen mahtavassa kupolissa.

Reichstag-rakennus yöllä| ©Francisco Antunes
Reichstag-rakennus yöllä| ©Francisco Antunes

Auringonlasku Reichstagissa on erilainen kuin missään muussa näkemässäsi rakennuksessa, sillä kupolin keskellä on valtava peilisuihkulähde, joka on suunniteltu heijastamaan auringonvaloa erittäin houkuttelevaksi spektaakkeliksi. Voit vierailla yöllä Reichstagissa, katsella auringonlaskua Berliinin kaduilla, ruokailla kattoravintolassa ja ihailla, miten keskustan kauniit historialliset rakennukset valaistaan pimeässä. Jos haluat noudattaa tätä suunnitelmaa, varmista, että hankit liput Reichstagiin.

Reichstag on yksi Berliinin kuuluisimmista rakennuksista monesta syystä: sen arkkitehtuuri, historia ja symboliikka koko Saksalle. Se on Saksan parlamentin istuntopaikka ja maan tunnustettu demokratian symboli; sen sisätiloissa on upea lasikupoli, joka toimii näköalapaikkana Berliinin keskustan arkkitehtuurille.

Rakennuksella, kuten saksalaisilla itselläänkin, on mielenkiintoinen ja myrskyisä historia. Sen alkuperäinen rakennus valmistui vuonna 1894, mutta kauhea tulipalo romahdutti keskuskupolin kokonaan vuonna 1933, sodan aikana sitä vastaan hyökättiin raa'asti ja se rakennettiin kokonaan uudelleen kupolia lukuun ottamatta 1960-luvulla. Saksan yhdistymisen jälkeen 1990-luvulla rakennettiin kaunis moderni kupoli, josta avautuu upea panoraamanäkymä.

  • Missä se sijaitsee ja miten sinne pääsee: Reichstag sijaitsee Platz der Republikilla, lähin metroasema on Bundestag, linja U55.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 8-24.
  • Pääsymaksu: ilmainen, mutta liput Reichstagiin on varattava etukäteen.

Varaa Berliinin kiertoajelu

7. Lähde illalliselle ja risteilykierrokselle Spree-joella.

Spree yöllä| ©Ansgar Koreng
Spree yöllä| ©Ansgar Koreng

Yksi parhaista asioista, joita Berliinissä voi tehdä auringonlaskun jälkeen, on yöristeily Spree-joen vesillä. Sanomattakin on selvää, että se on superromanttinen retki; jos olet helmikuussa Berliinissä ystävänpäivänä tai juhlistat tärkeitä treffejä, älä epäröi hetkeäkään!

Vaikka se voi vaihdella hieman riippuen yrityksestä, jonka palkkaat, lähes kaikki yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua, vievät matkustajaryhmän leppoisalle ajelulle Spree-jokea pitkin arvostamaan kaunista arkkitehtuuria, joka näkyy sen rannoilta, ja tämän kierroksen avulla voit arvostaa kaupunkia toisesta näkökulmasta, joka sisältää kaupungin tärkeimpien historiallisten rakennusten täydellisen valaistuksen.

Berliinin risteilyille on useita vaihtoehtoja; lähes kaikki yritykset tarjoavat asiakkailleen joustavan valikon, jonka avulla asiakkaat voivat päättää makunsa ja budjettinsa mukaan. Tarjolla on rentoja ja hieman jäsentymättömämpiä vaihtoehtoja sekä upeita neljän ruokalajin aterioita ja juomia.

Varaa Berliinin kiertoajelu

8. Vietä kirpputori- ja karaoke-ilta Mauerparkissa

Mauerpark| ©abbilder
Mauerpark| ©abbilder

Berliinin keskustassa ja sen ympäristössä on monia aktiviteetteja, joista kannattaa ehdottomasti käydä Mauerparkissa. Prenzlauer Bergin kaupunginosassa sijaitseva suuri viheralue Mauerpark on yksi Berliinin tunnetuimmista puistoista ja paikallisten asukkaiden suosima virkistyspaikka. Sunnuntai-iltapäivisin Mauerparkissa järjestetään viehättävä kirpputori, jossa niin turistit kuin paikallisetkin tulevat ostamaan vintage-vaatteita ja -asusteita tai maistelemaan herkullista saksalaista katuruokaa.

Voit viettää hauskan iltapäivän aarteenmetsästyksen monien ja erilaisten kojujen parissa tai suunnata alueelle, jossa itsenäiset muusikot esittävät spontaaneja esityksiä kävijöiden nautittavaksi. Puiston amfiteatterissa järjestetään hauskoja karaoke-istuntoja nimeltä Bearpit Karaoke, jotka alkavat kello 15.00 ja jatkuvat aamuyön pikkutunneille asti; älä ujostele vaan nouse lavalle ja laula mukana!

-Missäja miten sinne pääsee: Puisto sijaitsee Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Lähin metroasema on Eberswalder Straße, jonne on 10 minuutin kävelymatka.

9. Tutustu saksalaisen keittiön parhaimmistoon

Saksalainen gastronomia| ©Jonathan
Saksalainen gastronomia| ©Jonathan

Alan asiantuntijat väittävät, että Saksan yöelämäkulttuurin innovatiivisuus on siirtynyt menestyksekkäästi kehittyvään gastronomiaan, joten paras aika gastronomiselle kierrokselle Berliinissä on auringon laskiessa. Ruoan ystävät pitävät tätä kaupunkia ja saksalaista gastronomiaa todellisena paratiisina, sillä paikallisten ja kansainvälisten ruokien valikoima ylittää sen, mitä millään maailman suurimmalla pääkaupungilla on tarjota.

Vaihtoehtojen monipuolisuus on Berliinin mielenkiintoisin puoli, mutta se voi myös olla sinua vastaan, varsinkin jos haluat kokeilla parasta vain muutaman päivän matkan aikana. Onneksi useat matkanjärjestäjät tarjoavat jopa yli 4 tuntia kestäviä gastronomisia kierroksia, jotka vievät sinut hienoimpien paikkojen läpi nauttimaan upeista maistiaisista ja Berliinin yöelämälle tyypillisestä rennosta paikallisesta ilmapiiristä.

Huomaa, että vaihtoehdot voivat vaihdella sesongin tai palkkaamasi yrityksen mukaan, mutta yleensä Berliinin ruokakierrokset sisältävät perinteisen saksalaisen keittiön ja kansainvälisten ruokien yhdistelmän.

Varaa Berliinin kiertoajelu

10. Nauti kaupungin parhaista olutpuutarhoista.

Cafe am Neuen See| ©alfred lex
Cafe am Neuen See| ©alfred lex

Ei ole mikään salaisuus, että saksalaisille olut on vakava ja tärkeä asia, minkä vuoksi suuri määrä turisteja vierailee Berliinissä lokakuussa osallistuakseen ikoniseen Oktoberfestiin. Matkustitpa mihin vuodenaikaan tahansa, et kuitenkaan voi lähteä kaupungista kokematta osaa olutkulttuurista, jota niin paikalliset kuin ulkomaalaisetkin rakastavat.

Kuten arvata saattaa, on olemassa useita tapoja nauttia tästä toiminnasta, jotka vaihtelevat asiantuntijaoppaan johdolla järjestettävästä olutretkestä Berliinin parhaisiin olutravintoloihin tutustumiseen omin päin, ja tässä on muutamia suosikkejani.