Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 tekemistä lasten kanssa Granadassa

Granada on kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa myös pienille. Tässä ovat parhaat vinkit, jotta vierailustasi tulisi täydellinen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

6 minuuttia luettu

11 tekemistä lasten kanssa Granadassa

Näkymä Granadaan | ©Ronny Siegel

Jokainen matka vaatii hyvää suunnittelua ja organisointia, varsinkin jos matkustat lasten kanssa. Granada on kaupunki, jolla on hyvä tapa hurmata kaikki perheenjäsenet kauneutensa ja historian täyttämien kulmiensa ansiosta.

Tässä artikkelissa kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit ottaa kaiken irti vierailustasi, sillä Granadassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Nyt mennään!

1. Kierrä ja tutustu Alhambraan perheen kanssa

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Alhambra on yksi niistä nähtävyyksistä, jotka on ehdottomasti nähtävä Granadassa, varsinkin jos matkustat lasten kanssa. Kierros on melko laaja, joten älä unohda ottaa mukaan muutamaa vesipulloa ja eväitä sekä mukavat vaatteet ja kengät. Muista myös, että on paljon parempi, jos ostat liput Alhambraan etukäteen, jotta vältät jonot ja pitkät odotusajat, joita kannattaa välttää aina, kun matkustat lasten kanssa. Mitä tulee hintaan, alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Koska kyseessä on paikka, jolla on paljon historiaa, on hyvä idea kertoa lapsille hieman paikasta ja siitä, ketkä siellä asuivat, tai valita Alhambran opastettu kierros, jotta opas voi selittää kaikki paikan yksityiskohdat. Alhambrasta on olemassa myös suuri määrä lastentarinoita, joten pienimmätkin voivat innostua oppimaan tästä taianomaisesta paikasta.

Lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-12.30 järjestetään koko perheelle tarkoitettuja opastettuja kierroksia, joissa oppaat tekevät kävelystä seikkailun, joka elävöittää tarinoilla nuorimpia, ja tämän uskomattoman muistomerkin kiertäminen on unohtumatonta.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

2. Sierra Nevada, ympärivuotinen vaihtoehto

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Sierra Nevadasta puhuttaessa tulee mieleen lumi ja sukset. Mutta tällä kohteella on paljon muutakin tarjottavaa.

Pääaukiolla, ennen Sierra Nevadan köysirataa, on jopa lastentarha 4 kk-6-vuotiaille lapsille. Täällä pienimmät voivat viettää päivän leikkimällä tai osallistumalla hauskoihin työpajoihin, jotka on suunniteltu erityisesti heitä varten, samalla kun sinä harrastat jotakin toimintaa, joka on tarkoitettu yksinomaan aikuisille.

Jos haluat tutustua tarkemmin täällä tarjottaviin aktiviteetteihin, suosittelemme vierailemaan Sierra Nevadan virallisella verkkosivustolla. Tulet yllättymään siitä, mitä kaikkea voit tehdä täällä lastesi kanssa. Ja saatat olla kiinnostunut tietämään, miten päästä Sierra Nevadaan Granadasta, huomaat, että se on hyvin helppoa.

Varaa retki Sierra Nevadaan

3. Kierros Albaicínin kaupunginosassa

Albaicín yöllä| ©José Ruiz
Albaicín yöllä| ©José Ruiz

Albaicínin vanha maurilaiskortteli on klassinen ja ohittamaton kävelykierros, jos olet Granadassa. Ja jos lähdet lasten kanssa, erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on varata kierros Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin.

Tämän kaupunginosan tähti on Mirador de San Nicolás, jonne pääsee kävellen tai minibussilla (lasten iästä riippuen). Näköalapaikalla voit jakaa lasten kanssa parhaat näkymät Alhambraan.

Lisäksi tämän kaupunginosan perinteiset talot kauniine puutarhoineen, piilotetut nurkat ja sokkeloinen pohjapiirros yllättävät ja ilahduttavat lapsia. Tämän kierroksen ehdoton osa on kävely Darro-joen varrella, josta näet Sabikan kukkulalla sijaitsevan Alhambran.

Varaa kierros Albaicin ja Sacromonten alueella

4. Kierrä kaupunkia hauskalla tavalla turistijunalla

Ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin ja sen tunnusomaisimpiin paikkoihin kuin Granadan turistijuna. Noin 1 tunnin ja 30 minuutin aikana ohitat Granadan katedraalin, Mirador de San Cristóbalin, Paseo de los Tristesin, Cartujan luostarin sekä Alhambran ja Generalifen.

Lisäksi voit nousta junaan ja poistua siitä milloin haluat, joten sinulla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin vapaasti ja mukavasti. Huomaa, että junat kulkevat 30-45 minuutin välein vuodenajasta riippuen.

Varaa Granadan turistijuna

5. Tiedepuisto, jossa oppiminen on hauskaa

Granadan tiedepuisto| ©Manutses
Granadan tiedepuisto| ©Manutses

Tämä on ihanteellinen paikka, jossa voit elää unohtumattomia kokemuksia lastesi kanssa. Alueella pienimmät voivat hauskojen pelien ja elämysten kautta oppia erittäin mielenkiintoisia aiheita, kuten tähtitiedettä, biologiaa, musiikkia ja robotiikkaa.

Puisto on jaettu teemahuoneisiin opetusalojen mukaan, ja siellä on myös ulkotiloja, jättimäinen shakkipeli, labyrintti ja merkittävä Biodomo, tila, joka on omistettu kokonaan planeetan biologista monimuotoisuutta koskevalle opetukselle. Vierailun arvoisia ovat myös planetaario maailmankaikkeutta koskevine projektioineen ja tähtitieteellinen observatorio sekä vaikuttava trooppinen perhosfarmi.

Lisäksi tiedepuistossa on erityisiä työpajoja ja vaihtuvia näyttelyitä. Kannattaa muistaa, että kyseessä on suuri kompleksi, jossa on paljon tekemistä, joten sinne voi suunnata koko päivän. Seuraavasta artikkelista löydät kaikki tarvitsemasi tiedot, jotta voit vierailla tiedepuistossa. Ja tärkeä seikka: puiston sisällä on ravintoloita ja alueita, joissa on tuoleja ja pöytiä, joten voit syödä mitä haluat.

.

Aukioloajat ja sijainti

  • Aukioloajat: Puisto on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10-19 ja sunnuntaisin klo 10-15.
  • Missä: Puisto sijaitsee Science Avenuella.

6. Tutustu Guadixiin ja tutustu Geoparkiin

Toinen ihanteellinen suunnitelma pienimpien kanssa on matka Guadixiin ja Granadan Geoparkiin, jossa teillä on mahdollisuus tutustua yhteen maan vanhimmista ja tyypillisimmistä asutuksista sekä luolamökeihin, jotka jättävät lapset sanattomiksi.

Guadixissa on lukuisia kirkkoja ja luostareita, kartanoita ja muurien jäänteitä. Geoparkissa, jolle on ominaista geologinen ja paleontologinen rikkaus, on myös paljastuskeskuksia, kuten Gor-joen laakso tai Castrilin linnoitusalue.

Noin 7 tuntia kestävä retki, jossa paikallinen opas kertoo ja esittelee yksityiskohtaisesti esihistorialliset muistomerkit ja linnoitukset, joita tällä geologisesti ja historiallisesti merkittävällä alueella on runsaasti.

Varaa retkesi Guadixiin ja Geoparqueen

7. Kävele kaupungin viheralueilla ja sen peleissä

Federico García Lorcan puisto.| ©Vanessa
Federico García Lorcan puisto.| ©Vanessa

Granadassa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja luonnollisesti siellä on monia puistoja, joissa voit nauttia ulkoilmasta. Useimmissa niistä on hauskoja pelejä lapsille. Granadan kolme suurinta ja merkittävintä puistoa ovat: Federico García Lorcan puisto, Carmen de los Mártiresin puisto ja Tico Medinan puisto. Federico García Lorcan puistossa lapset voivat nauttia modernista ja tilavasta leikkialueesta, johon kuuluu hauska köysirata. Tällä virkistysalueella on myös ravintola, jossa voit katsella lapsia.

Carmen de los Mártires Parkissa on viehättävä maisema, jossa on kauniita puutarhoja, lampia ja patsaita. Pienimmät nauttivat tämän valtavan puiston uteliaiden asukkaiden tapaamisesta: riikinkukkoja, oravia ja ankkoja, joita he voivat jopa ruokkia. Tästä historiallisesta paikasta on myös etuoikeutetut panoraamanäkymät sekä kaupunkiin että Sierra Nevadaan.

Tico Medinan puistoon voit myös ottaa pyöräsi mukaan ajelemaan lastesi kanssa, sillä puistossa on oma pyöräkaista. Tässä suuressa puistossa on yksinoikeudella leikkialue pienimmille ja jopa alue koirille.

Varaa segway-kierros Granadassa

8. Tutustu Pequemuseoon ja Andalusian historiaan Caja Granada -säätiössä

Caja Granada -säätiö| ©equinenqueen
Caja Granada -säätiö| ©equinenqueen

Fundación Caja Granada sijaitsee rakennuksessa Parque de las Ciencias -puistoa vastapäätä, ja sen sisällä on yksinomaan lapsille suunnattua toimintaa Pequemuseossa. Liput näihin tapahtumiin alkavat 4 €:sta, ja näet tarkemmat tiedot Caja Granadan virallisilta verkkosivuilta. Jopa tiettyinä päivinä ympäri vuoden järjestetään 6-36 kuukauden ikäisille vauvoille suunniteltuja aktiviteetteja.

Näissä aktiviteeteissa on mukana hajuja, kuvioita ja ääniä, jotta vauvat ja heidän perheensä saisivat unohtumattoman aistikokemuksen, jossa museovieraat ovat päähenkilöitä.

Säätiö ylläpitää myös Museo Memoria de Andalucía -museota, jossa kävijät voivat tutustua Andalusian historiaan ja identiteettiin lukuisten vuorovaikutteisten ja leikkimielisten resurssien avulla, mikä tekee kokemuksesta hauskan sekä aikuisille että lapsille. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia ja osallistavia työpajoja koko perheelle. Vierailu kestää noin 2 tuntia.

9. Kävele Realejon kaupunginosan läpi ja anna lasten leikkiä sen aukioilla

Realejon kaupunginosan kaduilla| ©Alberto Grau
Realejon kaupunginosan kaduilla| ©Alberto Grau

Realejo on vanha juutalaiskortteli. Tässä suositussa ja viehättävässä paikassa taiteilijat, muusikot, turistit ja paikalliset elävät yhdessä boheemissa ilmapiirissä. Kävely sen kaduilla lasten kanssa voi olla hauska kokemus.

Toinen ehdoton kohde on Campo del Príncipe, viehättävä ja rauhallinen aukio, jossa pienimmät voivat nauttia leikkipaikasta. Aikuiset löytävät aukion ympäriltä useita terasseja, joissa voi nauttia hyviä tapaksia. Naapuruston huipulla voit vierailla Bermejas-torneissa, joita käytettiin aikoinaan puolustukseen. Kertomalla niistä ajoista voit tehdä tästä erittäin mielenkiintoisen paikan, jossa lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen.

Mielenkiintoinen nähtävyys Realejossa on taiteilija Raúl Ruizin maalaama seinämaalaus El niño de las pinturas, joka voi inspiroida lapsia luomaan omia piirustuksiaan. Voi myös olla hyvä idea mennä Realejon yläosaan ja vierailla Plaza de la Puerta del Sol -aukiolla, josta avautuvat kaupungin parhaat näköalat.

.

10. Vieraile eläimillä Mascotariossa

Mascotario| ©Alejandro Molina
Mascotario| ©Alejandro Molina

Yksi asioista, joista lapset nauttivat eniten, on vuorovaikutus eläinten kanssa. Tätä varten Granadassa on Mascotario, joka sijaitsee Cenes de la Vegassa. Täällä lapset voivat tutustua läheltä eläimiin, jotka asuvat siellä.

Täällä he voivat nauttia muun muassa hevosista, papukaijoista, siileistä ja jopa vietnamilaisesta possusta. Mascotario on paikka, joka on suunniteltu niin, että lapset voivat nauttia luonnosta täysin rinnoin. Lisäksi sen pääpaino on lasten ratsastuksessa, lajissa, jota järjestö edistää ja jossa se antaa kursseja.

Mascotarion virallisilla verkkosivuilla voit tutustua yksityiskohtaisesti sen toimintaan, opastettuihin kierroksiin, työpajoihin ja jopa leireihin.

.

Aukioloajat ja sijainti

  • Aukioloajat: Mascotario on avoinna tiistaista perjantaihin klo 18.30-21.00 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-14.00.
  • Missä: Se sijaitsee osoitteessa Cortijo de las Angustias 18190, Cenes de La Vega.

11. Herkuttele Granadan gastronomialla

Casa Torcuato| ©Claudia F
Casa Torcuato| ©Claudia F

Ruokakulttuuri on jokaisen hyvän matkan ehdoton osa. Uusiin ravintoloihin, kahviloihin ja jäätelökioskeihin tutustuminen on aktiviteetti, josta lapsesi nauttivat yhtä paljon kuin sinäkin. Eri puolilta kaupunkia löydät lukuisia gastronomisia vaihtoehtoja, jotka voit jakaa pienimpien kanssa. Granadalle tyypillisistä tapaksista tavallisempiin ruokalajeihin kannattaa aina etsiä ravintoloita, joissa on terassi, sekä ravintoloita, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa ei ole liian meluisaa.

Suosikkipaikkojen joukossa on Albaicínissa sijaitseva El Trillo -ravintola, jossa voit nauttia parhaista välimerellisistä ruokalajeista kauniilla terassilla, ja Casa Torcuato, jossa on erinomaisia kalassa paistettuja tapaksia. Tosin lapsesi eivät voi jättää väliin Granadan perinteisimpiä jäätelöitä. Näistä perinteinen jäätelöbaari La Perla, joka on toiminut vuodesta 1932, on yksi paikallisten suosikeista, samoin kuin Gran Víalla sijaitseva Heladería Los Italianos.

Jos vierailusi ajoittuu kylmään vuodenaikaan, et voi jättää väliin suklaalla höystettyjä churroja Plaza Mariana Pinedalla sijaitsevassa tunnuskuvallisessa Café Fútbol - ravintolassa. Todellinen herkku, et tule katumaan.