Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Alhambran palatsin lipun hinta

Alhambra on Granadan kaupungin tunnus ja sen tärkein nähtävyys, mutta kuinka paljon liput maksavat? Lue eteenpäin, niin kerron tarkemmin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Alhambran palatsin lipun hinta

Näkymät Alhambrasta | Victoriano Izquierdo

Monet matkailijat unelmoivat matkustaa Granadaan nähdäkseen sen legendaarisen Alhambran, jonka kauneus on innoittanut ihmisiä kaikkialta maailmasta vuosisatojen ajan. Siksi se on erittäin suosittu monumentti ja Espanjan suosituin vierailukohde. Mutta kuinka paljon liput maksavat ja mitä voit nähdä ilmaiseksi?

Älä huoli, kerron alla kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Alhambran lippujen hinnoista.

Paljonko jonon ohituslippu Alhambraan maksaa?

Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B
Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B

Liput Alhambraan (sisältäen pääsyn Nasridin palatseihin, Partaliin, Alcazabaan ja Generalifeen) maksavat noin 26 euroa.

Silti lippujen ostaminen lipputoimistosta ei ole paras idea. Neuvoni on, että osta Alhambran liput netistä etukäteen, jotta vältyt loputtomilta jonoilta lipputoimistossa. Kapasiteetti on joka päivä rajallinen, ja vaarana on, että liput loppuvat kesken.

Siksi paras vaihtoehto on ostaa netistä Alhambran jonon ohituslippu, jolla pääset suoraan monumenttiin ja saat koko vierailun ajan asiantuntijaoppaan huomion, joka näyttää sinulle kaikki Nasridin linnoituksen salaisuudet.

Varaa liput Alhambraan

Kuinka paljon Alhambran opastettu kierros maksaa?

Opas Alhambran kierroksella| ©Germán Poo-Caamaño
Opas Alhambran kierroksella| ©Germán Poo-Caamaño

Alhambran opastettujen kierrosten hinta vaihtelee sen mukaan, millaisen kierroksen varaat ja mitä kierros sisältää. Esimerkiksi Helloticketsistä löydät Alhambran opastetun kierroksen tavallisessa ryhmässä, joka sisältää pääsyn Nasridin palatseihin, Generalifeen, Alcazabaan ja Kaarle V:n palatsiin, alkaen 37 euroa.

Jos etsit Alhambran opastetulta kierrokselta henkilökohtaisempaa kokemusta, voit odottaa maksavasi noin 51 euroa eksklusiivisemmasta versiosta pienessä ryhmässä. Molempiin sisältyy sisäänpääsy ja etuoikeutettu pääsy kaikkiin muistomerkkeihin.

Opastetut kierrokset Alhambraan ovat epäilemättä paras tapa tutustua Nasridien legendaariseen palatiinakaupunkiin, joka on viimeinen elävä jälki tästä dynastiasta Espanjassa. Ammattitaitoisen oppaan johdolla voit syventyä Granadassa sijaitsevan Alhambran historiaan ja arkkitehtuuriin, jonka kauneus hämmästyttää edelleen matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Kuten huomaat, vaihtoehtoja on jokaiseen makuun ja budjettiin, joten älä epäröi ja varaa paikkasi Alhambran opastetulle kierrokselle.

Varaa liput Alhambraan

Mikä on Nasridin palatsien hinta?

El Partal, Nasridin palatsit| ©Cayetano Gros
El Partal, Nasridin palatsit| ©Cayetano Gros

Sisäänpääsy Nasridin palatseihin sisältyy Alhambran lippujen hintaan ja useimpiin Alhambran opastettuihin kierroksiin, joten sinun ei tarvitse maksaa lisämaksua päästäksesi tähän linnoituksen osaan.

Alhambra on Espanjan suosituin monumentti ja maailman kahdeksas ihme, joten sen katsomiselle on suuri kysyntä. Etenkin Nasridin palatseja, jotka ovat monumentaalisen kompleksin helmi.

Jos unelmasi on nähdä Alhambra etkä ole ollut tarpeeksi huolellinen ostaaksesi lippuja verkosta ja ennen matkapäivääsi, voit aina kokeilla onneasi monumentin lipputoimistossa ja yrittää saada sieltä lippuja samalle päivälle, mutta vaarana on, että liput loppuvat suuren kysynnän vuoksi ja että joudut jonottamaan turhaan.

Varaa liput Alhambraan

Paljonko Generalife maksaa sisäänpääsy?

Generalifen vesilähteet| ©Ian McKellar
Generalifen vesilähteet| ©Ian McKellar

Pääsy puutarhoihin ja Generalifen palatsiin sisältyy useimpiin Alhambran opastettuihin kierroksiin, jotka löydät Helloticketistä. Jos siis varaat täydellisen opastetun kierroksen, sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä käydäksenne tässä palatiinakaupungin osassa.

Varaa liput Alhambraan

Kuinka kauan etukäteen liput pitäisi varata?

Nauti Alhambran kauneudesta| ©Marco Montero Pisani
Nauti Alhambran kauneudesta| ©Marco Montero Pisani

Säästö- ja turvallisuussyistä kapasiteetti on rajoitettu. Neuvoni on, että varaa Alhambran liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, heti kun olet varannut hotellin tai lennon. Jos matkasi Granadaan osuu yleisiin vapaapäiviin, arkipyhiin tai viikonloppuihin, suosittelen, että teet sen vähintään yhtä tai kahta kuukautta ennen vierailuasi.

Muista, että Alhambra on Espanjan suosituin muistomerkki, joten vierailu sinne on erittäin kysytty sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Varaa liput Alhambraan

Miten voin säästää rahaa ostaessani lippuja Alhambraan?

Ihaile kauniisti koristeltuja kattoja ja kaaria.| ©Jules Antonio
Ihaile kauniisti koristeltuja kattoja ja kaaria.| ©Jules Antonio

Granadassa sijaitseva Alhambra on yksi maailman kysytyimmistä monumenteista, ja kuten voit kuvitella, alennuksia, tarjouksia tai viime hetken halpoja lippuja on vaikea löytää. Alhambran lippuja ostaessa ei kuitenkaan ole mahdotonta säästää. Näin se onnistuu!

Lippujen hankkiminen lipputoimistosta

Yksi vaihtoehto on yrittää saada lipputoimistosta yksittäinen lippu ilman opastettua kierrosta vierailupäiväksi. Vaikka ne ovatkin hieman halvempia, en suosittele sitä, koska Alhambran näkemisen kysyntä on hyvin suurta ja paikkoja on rajoitetusti. Lipputoimistolla ei kannata jonottaa loputtomiin, koska liput myydään yleensä loppuun hetkessä ja aikasi on myös arvokasta.

Tiettyjen ryhmien alennetun hinnan hyödyntäminen

Tietyille ryhmille (eurooppalaisen nuorisokortin haltijat, yli 65-vuotiaat EU-kansalaiset, vammaiset jne.) on tarjolla alennuksia, ja he voivat ostaa lippuja Alhambraan halvemmalla kuin suuri yleisö. Näiden henkilöiden on esitettävä lipunmyyntipisteessä asiakirja, joka osoittaa, että he ovat oikeutettuja alennukseen.

Jos kuulut näihin henkilöihin, muista mennä Alhambran lipunmyyntipisteeseen hyvissä ajoin etukäteen saadaksesi lopullisen lipun.

Granada-kortilla

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto säästää Alhambran vierailussa on hankkia Granada Card, turistikortti, jolla pääset Alhambran ja Generalifen lisäksi myös muihin kaupungin nähtävyyksiin. Lisäksi sen avulla voit käyttää kaupunkibussia ja liikkua mukavasti eri paikkojen välillä.

Granada Cardin ostamisella on useita etuja. Yhtäältä säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse jonottaa jokaisen monumentin lipputoimistoon saadaksesi liput. Toisaalta säästät rahaa, sillä tämän 24, 48 tai 72 tunnin turistipassin avulla pääset Granadan tärkeimpiin nähtävyyksiin kiinteään tai alennettuun hintaan. Myös muista matkailupalveluista saa huomattavia alennuksia.

2-11-vuotiaille lapsille on myös Granada Card, joka sisältää samat palvelut kuin aikuisten Granada Card.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

Mitä voin nähdä Alhambrassa ilmaiseksi?

Matkusta toiseen aikakauteen| ©Callum Parker
Matkusta toiseen aikakauteen| ©Callum Parker

Jos olet ulkomaalainen matkailija

Jos et Granadan-matkallasi saa lippuja Alhambraan, älä huoli, sillä voit aina käydä Nasridien palatsikaupungin ilmaisessa osassa ja ottaa kauniita kuvia.

Vaikka se on monumentaalikompleksista vähiten näyttävä, siellä on joitakin erittäin mielenkiintoisia paikkoja, jotka kiinnittävät huomiosi, kuten Alhambra:

  • Muurit.
  • Oikeuden portti, joka on kompleksin ikonisin.
  • Plaza de los Aljibes
  • Vaunujen portti
  • Kaarle V:n palatsi, jossa sijaitsevat Alhambran museo ja taidemuseo.
  • Calle Real, vanhan Medinan pääkatu, joka on säilynyt keskiajalta asti.
  • Parador de Turismo de Granada Alhambrassa, entinen 1400-luvun luostari, jonka katoliset hallitsijat rakensivat.
  • Palatsin edessä olevalla esplanadilla voit nähdä viiniportin ja jopa ottaa matkamuistokuvan, jonka taustalla on Albaicín.

Toinen paikka, johon voit mennä ilmaiseksi ihailemaan upeaa Alhambraa, on Mirador de San Nicolás Albaicínin kaupunginosassa. Sieltä saat parhaan panoraamanäkymän andalusialaisesta linnoituksesta, jonka taustalla on Sierra Nevada. Sinulla on myös lyömättömät näkymät Alcazabaan, Nasridien palatseihin ja Generalifeen. Tiesitkö, että Espanjan kauneimman auringonlaskun sanotaan olevan täällä?

Jos olet kotoisin Granadasta tai asut Granadassa

Lisätäkseen tietoisuutta Alhambran historiallisesta ja kulttuurisesta merkityksestä paikallisen väestön keskuudessa Patronato de la Alhambra y Generalife -järjestö käynnisti aloitteen, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille granadalaisille ja provinssin asukkaille vapaa pääsy muistomerkille viikonloppuisin.

Alhambraan pääsemiseksi ilmaiseksi halukkaiden on tehtävä varaus verkossa täyttämällä lomake ja liittämällä siihen vaaditut todistusasiakirjat. Toinen vaihtoehto on tehdä varaus henkilökohtaisesti Corral del Carbónissa sijaitsevassa asukastoimistossa.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan