Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vieraile Albaicinissa ja Sacromontessa Granadassa.

Albaicínin ja Sacromonten viehättäviin lähiöihin pääsee parhaiten tutustumaan erikoistuneen oppaan johdolla. Älä jätä näitä ehdotuksia väliin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Vieraile Albaicinissa ja Sacromontessa Granadassa.

Albaicínin näkymät | ©Rosa Armada

Nasridien valtakuntaan suuntautuvalla matkallasi et voi jättää väliin Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosia, jotka ovat kaksi Granadan tunnusomaisinta, perinteisintä ja mielenkiintoisinta paikkaa. Et voi sanoa, että olet käynyt täällä, jos et tunne niitä!

1. Albaicínin ja Sacromonten retket

Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo
Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo

Vain harvat kaupungit ovat kauniimpia ja viehättävämpiä kuin Granada, Al-Andalusin ydin, jossa voit nauttia unohtumattomasta matkasta. Monumentaalinen, täynnä legendoja ja unenomaisia kulmia, se on ilo matkailijoille, jotka etsivät jännittävää lomaa.

Kaikista kaupungin erillisalueista Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ovat kaksi aidoimmista paikoista, joihin kannattaa tutustua. Näillä Granadan ylle avautuvilla kukkuloilla sijaitsevilla asuinalueilla on mielenkiintoisen historiansa lisäksi myös upeat näkymät, joihin voi rakastua, ja juuri täällä tajusin, että paikalliset eivät kaipaa vain Alhambraa!

Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ovat kaupungin vanhimpia osia, joissa andalusialainen Granada syntyi vuosisatoja sitten, ja ne ovat täynnä sokkeloisia kujia, käytäviä ja aukioita, jotka sisältävät kauniita aarteita ja legendoja, jotka ovat säilyneet ajan saatossa.

Mikä on paras tapa tutustua heihin?

Täällä on paljon nähtävää, ja ensikertalaisen on helppo eksyä. Kokemukseni perusteella olen sitä mieltä, että paras tapa nauttia Albaicínista ja Sacromontesta on antaa näiden Granadan kaupunginosien sydämen viedä sinut mukanaan ja tehdä aikamatka ajassa taaksepäin opastetulla kierroksella, joka näyttää sinulle näiden maailmanperintökohteeksi luokiteltujen katujen pakolliset nähtävyydet.

Suosittelen kahta Albaicínin ja Sacromonten kierrosta, joiden avulla voit tutustua niiden moniin puoliin sekä päivällä että yöllä:

Et voi lähteä käymättä näissä viehättävissä kaupunginosissa ainakin kerran elämässäsi. Eikä suinkaan toistamatta, sillä jos Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa on yksi asia, joka teki minuun vaikutuksen, on se, että niiden olemus muuttuu päivästä yöhön.

Jokainen hetki paljastaa erilaisia yksityiskohtia ja näkemyksiä kauniissa kaupungissa, joka ei koskaan lakkaa kiehtomasta ja hämmästyttämästä sinua.

2. Kävelykierros Granadassa: Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat

Nauti kauniista näkymistä Alhambraan San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Pom'
Nauti kauniista näkymistä Alhambraan San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Pom'

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka rakastavat tutustua kaupunkiin eksymällä sen kaduille, tämä kävelykierros Granadan Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin on loistava vaihtoehto, sillä se vie sinut useisiin keskiaikaisten katujen labyrinttiin kätkeytyneisiin tunnusomaisiin paikkoihin, jotka muodostavat yhden Nasridien kuningaskunnan kauneimmista ja historiallisimmista osista.

Mitä tämä kiertue sisältää?

Tämä 2,5 tunnin kierros Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin lähtee sovittuun aikaan Plaza Isabel la Católicalta ja vie sinut opastetulle kierrokselle Granadan kahden vanhimman kaupunginosan upeaan arkkitehtuuriin - todellinen nähtävyys!

Tällä andalusialaisella kaupungilla on takanaan paljon historiaa. Eri kansat ovat asuttaneet sitä vuosisatojen kuluessa, ja kaikki ovat jättäneet siihen tavalla tai toisella jälkensä, joten oppaan selitykset ovat tällaisissa paikoissa välttämättömiä.

Mitä näet?

Näet muun muassa kuningatar Isabella Katolisen muistomerkin (joka oli avainhenkilö valloituksen ja Amerikan löytämisen kannalta), Plaza Largan (Albaicínin suosituin aukio), San Nicolásin näköalapaikan (josta avautuvat näkymät Alhambraan ja Sierra Morenaan vievät hengityksesi) tai Paseo de los Tristesin (yksi Granadan kauneimmista kaduista palatsikaupungin juurella).

Tutustut myös Granadan, Albaicínin ja Sacromonten ympärillä kiertäviin myytteihin ja legendoihin sekä suosittuihin hahmoihin, jotka aikoinaan asuttivat näitä kaupunginosia (sankaritar Mariana Pineda, mustalainen Chorrohumo tai Aljiben rakastavaiset) ja joiden hahmot ovat jääneet kansan muistiin.

Kierros päättyy samalle aukiolle, jolta ryhmä lähti. Älä epäröi kysyä oppaaltasi kierroksen päätteeksi mitään suosituksia, joita sinulla voi olla Nasridin kaupungin vierailun täydentämiseksi, hän auttaa sinua mielellään!

Matkasuunnitelma

 • San Nicolásin näköalapaikka
 • San Gilin ja Santa Anan kirkko
 • Sacromonte
 • Paseo de los Tristes
 • Plaza de Isabel La Católica
 • Plaza Larga

Kielet

Tämä kierros on saatavilla englanniksi ja espanjaksi.

Isabelin matkavinkki

Käy tämä opastettu kierros matkasi alussa. Pääset nauttimaan Granadan historiasta ja legendoista, ja loppumatkan ajan näet kaupungin uusin silmin.

3. Granada: yökierros Albaicínin ja Sacromonten läpi

Albaicínin yönäkymä| ©www.twin-loc.fr
Albaicínin yönäkymä| ©www.twin-loc.fr

Kun aurinko laskee, Granadan kaupunki muuttuu. Iltahämärä voi olla ihanteellinen aika romanttiselle ja rauhalliselle kävelylle Granadan kauneimmissa kaupunginosissa, kun päivällä turistisimmilla kaduilla vallitseva kiire ja hälinä väistyy yön hiljaisuuden ja kaupungin arvoituksellisemman version tieltä. Myönnän, että minulla on mieltymys muinaisen Nasridin kaupungin katselemiseen yöllä ja valaistuna!

Mitä tämä kiertue sisältää?

Kun otetaan huomioon kaikki Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin liittyvät legendat ja tarinat, suosittelen vierailemaan näissä paikoissa paikallisen oppaan kanssa, joka kertoo sinulle kaikki anekdootit ja näyttää sinulle kaikkein erikoisimmat kulmat, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Kierros alkaa klo 20.00 Calle Cárcel Baja nº 2:sta. Sinulla on 2,5 tuntia aikaa vierailla Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien tärkeimmillä nähtävyyksillä, kuten Plaza Nuevalla (Granadan keskeisin aukio), Plaza de Santa Analla, jossa on San Gilin ja Santa Anan kirkko (yksi kaupungin kauneimmista kirkoista, jossa on kaunis mudejar-torni), Carrera del Darro (yksi maailman kauneimmista ja vanhimmista kaduista) tai San Nicolásin näköalapaikka (Albaicínin kaupunginosassa, josta avautuu paras panoraamanäkymä Granadan Alhambraan), monien muiden kauniiden paikkojen joukossa.

Miten varata?

Jos haluat tehdä yökierroksen Granadassa: Albaicínin ja Sacromonten yökierros, sinun on vain valittava haluamasi päivä ja täytettävä verkkovarauksen yhteydessä pyydetyt tiedot. Saat tämän jälkeen sähköpostiviestin, jossa on kaikki tarvittavat tiedot.

Matkasuunnitelma

 • Uusi neliö
 • San Gilin ja Santa Anan kirkko
 • Carrera del Darro
 • Albaicín
 • Mirador de San Nicolás
 • Sacromonte

Kielet

Tämä kierros on saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, italiaksi, saksaksi ja ranskaksi.

Isabelin matkavinkki

Tämä on täydellinen kiertue kesäksi. Kävellessäsi Albaicínin ja Sacromonten läpi yöllä pääset tutustumaan näiden kaupunginosien viehätykseen ilman kuumuutta ja nauttien lempeästä tuulesta.

4. Mitä näet Albaicínin ja Sacromonten kierroksilla?

Carrera del Darro| ©Juan Luis
Carrera del Darro| ©Juan Luis
 • Sacromonte: Viehättävä kaupunginosa Granadan laitamilla, jossa mustalaiset ovat asuneet 1500-luvulta lähtien. Se on kuuluisa näköaloista mahtavalle Alhambralle ja vuorille, sen valkoiseksi kalkituista taloista, tyypillisistä luolista ja tablaos flamencosista, joissa voi juhlia. Epäilemättä yksi aidoimmista ja perinteisimmistä paikoista, joissa suosittelen sinua vierailemaan Andalusian kaupungissa.

 • Albaicín: Ensi silmäyksellä vaatimattoman näköinen, kapeiden katujen, punaisten kattojen ja valkoisten talojen muodostama kaupunginosa on aikoinaan Nasridien kuningaskunnan pääkaupunki. Kävely Albaicínissa on kuin kävelymatka Granadan historiaan ja ilo silmille. Ei ole turhaa, että sen ainutlaatuinen kauneus sai oikeutetusti tunnustuksen maailmanperintökohteeksi vuonna 1984!

 • Carrera del Darro: Yksi Granadan vanhimmista ja kauneimmista kaduista. Täältä voit katsella Sabikan huipulla sijaitsevaa Alhambraa ja sitä ympäröiviä vehreitä metsiä. Kävely sen varrella Darro-joen veden kohinan kuunnellessa taustalla on nautinto, jota yhdenkään vierailijan ei pitäisi jättää väliin.

 • San Gilin ja Santa Anan kirkko: Plaza de Santa Analla vierailet upeassa San Gilin ja Santa Anan kirkossa, joka on pieni mudejar-temppeli, joka on rakennettu Almanzora aljama -moskeijan jäänteille. Se on yksi Granadan ainutlaatuisimmista kirkoista ja mielestäni yksi kauneimmista.

 • Plaza Nueva: Yksi Granadan vilkkaimmista aukioista, täynnä matkamuistomyymälöitä, baareja ja ravintoloita, joissa voit istua kahvilla ja katsella muusikoiden ja muiden katutaiteilijoiden esityksiä. Täältä löydät Real Chancillería -rakennuksen, joka on salaperäisyyden peittämä 1500-luvun rakennus, josta liikkuu monia legendoja.

 • Paseo de los Tristes: Melankolisesta nimestään huolimatta tällä kadulla on hyvin juhlava tunnelma ja ainutlaatuiset näkymät Alhambralle. Darro-joen varrella sijaitseva Paseo de los Tristes on yksi suosikkipaikoistani, jossa voi nauttia muutaman lasillisen viiniä sen viehättävillä terasseilla. Sen nimen alkuperä yllättää sinut, kuten kaikki muukin, mitä näet kadun varrella.

 • Plaza Larga: Tämä 1300-luvulta peräisin oleva aukio on Albaicínin kuuluisin aukio. Täältä voit ostaa matkamuistoja tai makeisia Casa Pasteles -konditoriapuodista, joka on hyvin suosittu kaupungissa. Se on aina hyvin ruuhkainen, koska se yhdistyy San Nicolásin näköalapaikalle tai Paseo de los Tristesille johtaviin katuihin. Monet ihmiset kuitenkin vain istuvat ja viihtyvät baarien terasseilla.

 • Plaza de Isabel la Católica: Tämä puiden ja useiden historiallisten rakennusten ympäröimä keskusaukio on monien paikallisten ja vierailijoiden kohtauspaikka. Aukiolla on muistomerkki, joka on pystytetty Kastilian kuningatar Isabella I:n kunniaksi, joka oli keskeinen henkilö kaupungin historiassa. Se on vain muutaman metrin päässä katedraalista, jossa voit vierailla katolisten hallitsijoiden haudalla.

 • Mirador de San Nicolás: Granadan tunnetuin näköalapaikka, josta avautuu paras panoraamanäkymä Alhambraan ja sen taustalla häämöttävään Sierra Nevadaan. Se on spektaakkeli sekä päivällä että yöllä. Se sijaitsee Albaicínissa ja on yksi suurimmista nautinnoista, joita voit kokea Granadassa, se jättää sinut sanattomaksi!

5. Järjestä kierros Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa.

Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©Esteban Romero
Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©Esteban Romero

Miten varata

Se on helppoa! Nämä Granadan kierrokset voi varata verkossa, ja kun olet tehnyt ostoksesi, saat kupongin, jossa on tarvittavat ohjeet oppaan tapaamiseen valitsemanasi päivänä ja ajankohtana.

Suosittelen näitä kahta Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien kierrosta, jos olet yksi niistä matkailijoista, jotka haluavat improvisoida matkan aikana ja jättää tilaa odottamattomille tapahtumille, sillä niiden peruutus on maksuton ja voit siirtää kierroksen toiselle päivälle 24 tuntia etukäteen menettämättä rahojasi.

Kesto

Kierrosten kesto on yleensä kaksi ja puoli tuntia, mutta ne voivat olla myös hieman pidempiä. Ne ovat aktiviteetteja, jotka toteutetaan rauhallisesti, koska ajatuksena on, että matkailijat nauttivat kaupungista, rentoutuvat, kyselevät oppaalta ja oppivat kokemuksen myötä uusia asioita.

Aikataulu

Kierroksia Granadan tälle alueelle on tarjolla viikon jokaisena päivänä, ja yleensä on valittavissa erilaisia aikatauluja. Jos haluat paeta väkijoukkoja, vältä viikonloppuja sesonkiaikoina ja valitse iltakierrokset.

Vaatteet

Käytä retken aikana mukavia kenkiä, sillä kävelet melko paljon ja kiipeät joitakin kukkuloita ylöspäin. Jos lähdet kesällä, muista juoda riittävästi vettä ja suojautua auringolta.

Ateriat

Ota mukaan vettä ja jotain evästä matkalle. Pidemmillä kierroksilla on yleensä lyhyt tauko kierroksen keskellä. Riippuen siitä, mihin retki päättyy, opas todennäköisesti suosittelee hyviä paikkoja lounaalle tai illalliselle.

Valokuvat

Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien kierroksen aikana sinulla on runsaasti aikaa tutustua kierroksen eri nähtävyyksiin, ja voit ottaa niin monta valokuvaa kuin haluat hidastamatta ryhmän kulkua. Muista, että sen jälkeen voit aina palata takaisin muistomerkkeihin ja käyttää niin paljon aikaa kuin haluat valokuvien ottamiseen.

Kielet

Granadaan saapuu vierailijoita kaikkialta maailmasta, ja tästä syystä useimmat kierrokset ovat saatavilla useilla kielillä. Espanja ja englanti ovat lähes taattuja, mutta muilla matkoilla on myös mahdollisuus valita ranskan, portugalin, saksan tai italian kieli.

Hinta

Vaikka voit tehdä tämän kierroksen myös yksin, suosittelen, että otat Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien kierroksen oppaan kanssa. Hinnat ovat erittäin edullisia, ja vakuutan, että saat kaiken sen, mitä opit, ja saat rahoillesi vastinetta.

Kierrokset lasten kanssa

Useimmilla kävelykierroksilla kaupungissa kuljettavat matkat ovat varsin helppokulkuisia, joten jos vierailet Granadassa perheenä, lapset voivat liittyä mukaan, sillä matkat eivät ole kovin pitkiä ja he pysyvät vauhdissa mukana.

Jos lapset kyllästyvät retken aikana, he voivat aina juosta ja leikkiä ulkona, kun opas jatkaa aikuisten opastamista kiinnostaviin kohteisiin. Nämä eivät ole museokierroksia, joilla heidän on istuttava paikallaan.

6. Jos pidät Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien kierroksesta, sinua kiinnostaa myös

Alhambran sisustus| ©Callum Parker
Alhambran sisustus| ©Callum Parker

Jos Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien kierros on innostanut sinua, voit viedä kokemuksen toiselle tasolle ja täydentää sitä muilla kierroksilla, joilla voit tutustua muihin Granadan helmiin.

Granadassa on monia, monia opastettuja kierroksia, ja olen kirjoittanut oppaan, jossa kerron, mitkä ovat mielestäni parhaita kierroksia ja miksi. Voit lukea sen tästä artikkelista Granadan parhaista retkistä ja matkoista.

Ja jos haluat täydentää vierailuasi Granadassa retkellä kaupungin ympäristössä, suosittelen sinua lukemaan tämän artikkelin Retket Alpujarraan Granadasta, josta löydät valikoiman parhaita retkiä.