Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Alhambran palatsi -liput

Granada ei olisi sama ilman Alhambraa, joka on yksi Espanjan vaikuttavimmista monumenteista ja yksi suosituimmista vierailukohteista joka vuosi.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Alhambran palatsi -liput

Alhambra Granadassa | Jorge Fernández Salas

Unescon maailmanperintökohteeksi julistama Alhambra ei jätä kävijää välinpitämättömäksi. Kun astut Granadaan ja uppoudut Alhambran majesteettisuuteen, et ole enää koskaan entisellesi.

Suuren kävijämäärän vuoksi liput on parasta varata etukäteen ja verkossa, jotta voit varmistaa, että matkasi päivinä on vapaita paikkoja. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot.

Paras vaihtoehto

Alhambra ja Nasrid Palaces Liput

Liput Alhambraan parhaaseen hintaan ja Nasridien palatseihin tutustuminen sisältyy hintaan.

Tällä lipulla pääset Alhambraan ilman jonottamista (välttämätöntä) ja voit vierailla Alhambrassa, Nasridien palatseissa, Kaarle V:n palatsissa ja museossa omaan tahtiisi.

Tämä lippu, jota on saatavilla viikon jokaisena päivänä, sisältää Alhambran ja Nasridin palatsien katselun, ja voit valita, haluatko nähdä Alhambran aamulla vai iltapäivällä.

Mikä parasta, voit kiertää Alhambran omaan tahtiisi. Sinun tarvitsee vain ottaa mukaasi henkilöllisyystodistus ja näyttää digitaalinen lippusi saapuessasi. Näin vältät ajan tuhlaamisen muistomerkin sisäänkäynnillä ja voit käyttää sen tutustumalla vaikuttavaan muslimikompleksiin, joka on maailman parhaiten säilynyt.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Tämä vaihtoehto on täydellisin erittäin edulliseen hintaan. Se sisältää Alhambran, Nasridien palatseja, Kaarle V:n palatsin ja Alhambran museon sekä pääsyn jonon ohi.

Suositellaan, jos... haluat hankkia lipun nähdä Alhambran perusteellisesti ja samalla säästää budjetissa.


Kuinka paljon liput Alhambraan maksavat?

Alhambran sisustus| ©Victoriano Izquierdo
Alhambran sisustus| ©Victoriano Izquierdo

Lipputyyppejä on useita, ja hinta voi vaihdella sen mukaan, minkä valitset: esimerkiksi Helloticketsissä voit valita halvimmasta , 26 €:n hintaisesta lipusta (joka sisältää Nasridin palatseja) 41 €:n hintaiseen, jos haluat vierailla Alhambrassa pienessä ryhmässä. Molempiin lippuihin sisältyy skip-the-line -pääsy.

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan ja haluat tietää lisää tarvitsemastasi budjetista, suosittelen lukemaan artikkelini Alhambran lippujen hinnoista.

.

Varaa liput Alhambraan

Mitä Alhambran pääsylippu sisältää?

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

Helloticketsistä ostettaviin lippuihin sisältyy sisäänpääsy ilman jonoja Alhambraan sekä sisäänpääsy Nasridin palatseihin ja sisäänpääsy Generalifeen. Sinulla on tietenkin myös mahdollisuus varata opastettu kierros koko kompleksissa, jotta et menetä olennaisia asioita näin majesteettisesta paikasta.

Varaa liput Alhambraan

Hanki liput Alhambran yökierrokselle

Kaarle V:n palatsi valaistuna yöllä| ©dr_zoidberg
Kaarle V:n palatsi valaistuna yöllä| ©dr_zoidberg

Jos Alhambra tekee vaikutuksen päivänvalossa, sen yöllä levittämä taika on häkellyttävä. Siksi Alhambraan on mahdollista päästä yölipulla ja nauttia sen valaistusta tähtivalossa.

Jos olet ensimmäistä kertaa Granadassa, vierailet siellä todennäköisesti mieluummin päivällä, mutta jos haluat paeta väkijoukkoja ja nauttia rauhallisesta kierroksesta, jossa on vähemmän ihmisiä, yöliput ovat loistava vaihtoehto.

Tästä Alhambran yövierailuja käsittelevästä artikkelista löydät kaiken, mitä tarvitset suunnitellaksesi vierailusi yöllä ja tietäessäsi, mitä odottaa, kun vierailet majesteettisessa Alhambrassa myöhään päivällä.

Varaa vierailusi Alhambraan

Kuinka kauan kestää nähdä Alhambra?

Alhambran sisäpihan koristelu| ©Austin Gardner
Alhambran sisäpihan koristelu| ©Austin Gardner

Alhambrassa vieraileminen kestää 3-4 tuntia. Se on hyvin suuri kompleksi, jossa on laajoja puutarhoja, sisäpihoja ja saleja, yksityiskohtaisia kattoja, pylväitä ja suihkulähteitä, joita haluat ihailla joka käänteessä.

Asiantuntevan oppaan kanssa Alhambraan tutustuminen kestää samankaltaisesti noin 3-4 tuntia, minkä jälkeen sinulla on vapaata aikaa kierrellä sisätiloissa jälleen rauhassa.

Varaa liput Alhambraan

Alhambran aukioloajat

Alhambra on avoinna viikon jokaisena päivänä vuoden jokaisena päivänä (paitsi jouluna ja uutena vuotena). Alhambran aukeamis- ja sulkemisaika voi kuitenkin vaihdella kesä- tai talvikauden mukaan (talvella klo 8.30-18.00, kesällä klo 8.30-20.00).

Aukioloajat voivat myös vaihdella sen mukaan, aiotko vierailla Alhambrassa päivällä vai yöllä. Suosittelen joka tapauksessa tutustumaan Alhambran aukioloaikoja käsittelevään artikkeliini, jotta voit suunnitella vierailusi tarkemmin.

Varaa liput Alhambraan

Mikä päivä on paras päivä vierailla Alhambrassa

Partalin palatsi| ©Cayetano Gros
Partalin palatsi| ©Cayetano Gros

Koska kävijöitä on paljon, on parasta välttää viikonloppuja ja yleisiä vapaapäiviä, jotta Alhambraan voi tutustua kaikessa rauhassa ja välttää väkijoukkoja.

Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta ei hätää. Alhambra on hyvin suuri kompleksi, jossa on paljon ulkoalueita, joten vierailu on hyvin dynaaminen ja miellyttävä, vaikka ihmisiä olisi paljon. Et tunne oloasi hukkuneeksi.

Varaa liput Alhambraan

Onko Alhambraan pääseminen ilmaista?

Kaarle V:n linnoitus ja palatsi| ©Marco Montero Pisani
Kaarle V:n linnoitus ja palatsi| ©Marco Montero Pisani

Granadan asukkaat pääsevät viikonloppuisin ilmaiseksi Alhambraan. Diputación de Granadan ansiosta joka viikonloppu on tietty kiintiö ilmaisia lippuja, joilla kannustetaan paikallisia turisteja vierailemaan Alhambrassa, kunnes täysi kapasiteetti on saavutettu.

Voit tarkistaa ehdot Patronaton verkkosivuilta. Jos et ole Granadan kansalainen tai asukas, sinun on varattava opastettu kierros tai maksulliset lippusi.

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan ja haluat lisätietoja tarvitsemastasi budjetista, suosittelen sinua lukemaan artikkelini siitä, miten saat ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan.

Varaa liput Alhambraan

Osta lippuja Alhambraan lippukassasta

Yksityiskohta Alhambran kauniista koristeluista| ©Callum Parker
Yksityiskohta Alhambran kauniista koristeluista| ©Callum Parker

Jos päätät vierailla Alhambrassa Granadassa omin päin ja ostaa liput lippukassasta, sinun on ostettava liput paikan päällä, saatavuuden mukaan ja enintään kaksi tuntia ennen vierailua, mikä ei välttämättä sovi matkasuunnitelmaasi.

Koska Granadan Alhambra on erittäin suosittu , lippukassalle muodostuu usein pitkiä jonoja, ja on mahdollista, että Alhambra on loppuunmyyty, kun on sinun vuorosi vierailla. Siinä tapauksessa voit yrittää herätä aikaisin ja olla lipputoimistolla klo 8 aamulla ja kokeilla onneasi. Saatat ehkä saada käsiisi varalipun, vaikka se onkin yleensä vaikeaa, ellei mahdotonta.

Varaa liput Alhambraan

Ovatko liput nimellisiä, pitääkö minun näyttää passi tai henkilökortti?

Näkymä Alhambraan| ©Jorge Fernández Salas
Näkymä Alhambraan| ©Jorge Fernández Salas

Kyllä, ne ovat. Alhambran liput ovat nimellisiä, henkilökohtaisia ja niitä ei voi siirtää. Turvallisuussyistä ja muistomerkin säilyttämiseksi jokaisen kävijän on esitettävä passinsa, henkilökorttinsa tai maansa myöntämä alkuperäinen henkilötodistus.

Alhambran henkilökunta tekee vierailijoille tunnistustarkastuksia, joten päästäkseen muistomerkkiin on esitettävä liput ja henkilöllisyystodistus.

Jotta vierailusi Alhambrassa sujuisi sujuvasti, suosittelen, että henkilöllisyystodistuksen tai passin lisäksi tutustut tähän oppaaseen, jossa on vinkkejä vierailuun Alhambrassa Granadassa. Näin mikään ei pilaa vierailuasi!

Varaa liput Alhambraan

Näin pääset Alhambraan

Alhambraan pääseminen ei ole vaikeaa, ja kuten joka kerta, kun kävelet Granadassa, nautit jokaisesta kadusta ja kulmasta. Lisäksi koko kompleksi on erittäin hyvien yhteyksien päässä kaupungin keskustasta, joten voit kävellä sinne, mutta voit myös ottaa kaupunkibussin tai jopa turistijunan, jos haluat (lasten kanssa se on varmasti hauskin vaihtoehto).

Toisaalta, kuten kaikissa kaupungeissa, voit aina ottaa taksin, jos haluat lisää mukavuutta, tai jopa saapua paikalle omalla autollasi, jos haluat (tämä viimeinen vaihtoehto on erittäin mukava, mutta ei niin käytännöllinen, koska joudut maksamaan pysäköinnistä). Kerron kaiken siitä täällä: Miten Alhambraan pääsee.

Varaa liput Alhambraan

Voinko käydä Alhambrassa lasten kanssa?

Totta kai voit vierailla Granadan Alhambrassa lasten kanssa! Alhambra ja sen legendat ovat upea nähtävyys niin nuorille kuin vanhoillekin, ja vierailu sopii koko perheelle. Oppaat ovat tottuneet siihen, että ryhmissä on lapsia, ja jos haluat laittaa heidät näkemään sen, mitä he tulevat näkemään, ennen kuin he saapuvat paikalle, he ymmärtävät sen paljon paremmin ja ovat iloisia kierroksesta.

Muista pukeutua mukaviin kenkiin ja ennen kaikkea suojata heidät kuumuudelta, jos vierailet vuoden kuumimpina kuukausina. Muuten sinulla ei ole mitään syytä huoleen, joten nauti!

Varaa liput Alhambraan

Missä syödä Alhambran lähellä

Alhambrassa vierailun jälkeen (tai ennen sitä) saatat saada nälkäisiä makupaloja ja sinun on pysähdyttävä lataamaan akkuja. Vaikka voi tuntua siltä, että näin turistisen paikan läheltä ei löydy mitään laadukasta ja edullista, ei hätää: olen laatinut oppaan parhaista ruokapaikoista Alhambran lähistöllä, jotta lähdet sieltä hyvä maku suussa.

Varaa liput Alhambraan