Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Alhambran palatsi -liput

Granada ei olisi sama ilman Alhambraa, joka on yksi Espanjan vaikuttavimmista monumenteista ja yksi suosituimmista vierailukohteista joka vuosi.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Alhambran palatsi -liput

Alhambra Granadassa | Jorge Fernández Salas

Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu Alhambra ei jätä kävijää välinpitämättömäksi. Kun astut jalallesi Granadaan ja uppoudut Alhambran majesteettisuuteen, et ole enää koskaan entisellesi.

Suuren kävijämäärän vuoksi on parasta varata liput etukäteen ja verkossa, jotta voit varmistaa, että matkasi ajankohtana on vapaita paikkoja. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot.

Paras vaihtoehto

Official Ticket with Guided Tour of The Alhambra

Liput Alhambraan, parhaaseen hintaan ja opas mukaan lukien

Tällä lipulla pääset Alhambraan ilman jonottamista (välttämätöntä) ja vierailet Alhambrassa, Nasridin palatseissa ja Generalifessa asiantuntevan oppaan johdolla.

Kesto: 3 to 4 hours

Tämä opastettu kierroson saatavilla viikon jokaisena päivänä, ja se sisältää Nasridin palatseja ja Generalifea sekä sisäänpääsyn Alhambraan.
ja voit valita 4 eri aikataulusta (kaksi aamulla ja kaksi iltapäivällä).

Erikoistunut opas seuraa sinua vierailun aikana ja selittää yksityiskohtaisesti Alhambran majesteettisen kauneuden historiallisen, symbolisen ja arkkitehtonisen kontekstin.

Parasta on se, että kiertelet Alhambrassa yli 3 tuntia, ja sinulla on mahdollisuus kysyä oppaalta kysymyksiä tai suosituksia, mikä tekee tästä lipusta erittäin kattavan vaihtoehdon.

Miksi valita tämä vaihtoehto: Tämä vaihtoehto on täydellisin erittäin kohtuulliseen hintaan. Se sisältää Alhambran, Nasridin palatsien ja Generalifen, pääsyn jonojen ohi ja ammattitaitoisen oppaan seurassa.

Suositellaan, jos... haluat saada lipun tutustua Alhambraan syvällisesti ja samalla säästää budjetissa.


Kuinka paljon liput Alhambraan maksavat?

Alhambran sisustus| ©Victoriano Izquierdo
Alhambran sisustus| ©Victoriano Izquierdo

Lipputyyppejä on useita, ja hinta voi vaihdella sen mukaan, minkä valitset: esimerkiksi Helloticketsissä voit valita halvimmasta 31 €:n lipusta (sisältäen opastetun kierroksen) 41 €:n hintaiseen hienoimpaan lippuun, jos haluat vierailla Alhambrassa pienessä ryhmässä. Molempiin lippuihin sisältyy pääsy jonon ohi.

Jos suunnittelet vierailuasi Alhambraan ja haluat lisätietoja tarvitsemastasi budjetista, suosittelen sinua lukemaan artikkelini Alhambran lippujen hinnoista.

Varaa vierailusi Alhambraan

Mitä Alhambran pääsylippu sisältää?

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

Helloticketsistä ostettaviin lippuihin sisältyy sisäänpääsy ilman jonoja Alhambraan sekä sisäänpääsy Nasridin palatseihin ja sisäänpääsy Generalife-alueelle. Ne ovat kaikkein täydellisimpiä, koska ne sisältävät myös opastetun kierroksen koko kompleksissa, jotta et menetä tällaisen majesteettisen paikan olennaisia piirteitä.

Varaa vierailusi Alhambraan

Hanki liput Alhambran yövierailuun

Kaarle V:n palatsi valaistuna yöllä| ©dr_zoidberg
Kaarle V:n palatsi valaistuna yöllä| ©dr_zoidberg

Jos Alhambra on vaikuttava päivänvalossa, Alhambran taika yöllä on ylivoimainen. Siksi Alhambraan on mahdollista päästä yölipulla ja nauttia sen valaistusta tähtien valossa.

Jos olet ensimmäistä kertaa Granadassa, vierailet siellä luultavasti mieluummin päivällä, mutta jos haluat paeta väkijoukkoja ja nauttia rauhallisesta kierroksesta, jossa on vähemmän ihmisiä, yöliput ovat hyvä vaihtoehto.

Tästä Alhambran yövierailuja käsittelevästä artikkelista löydät kaiken, mitä tarvitset suunnitellaksesi vierailusi yöllä ja tietääksesi, mitä odottaa, kun vierailet majesteettisessa Alhambrassa myöhään päivällä.

Varaa vierailusi Alhambraan

Kuinka kauan Alhambraan tutustuminen kestää?

Alhambran sisäpihan koristelu| ©Austin Gardner
Alhambran sisäpihan koristelu| ©Austin Gardner

Alhambran kiertäminen kestää 3-4 tuntia. Se on hyvin suuri kompleksi, jossa on laajoja puutarhoja, sisäpihoja ja saleja, yksityiskohtaisia kattoja, pylväitä ja suihkulähteitä, joita haluat ihailla joka käänteessä.

Asiantuntevan oppaan kanssa Alhambran vierailu kestää samankaltaisesti noin 3-4 tuntia, ja sen jälkeen sinulla on vapaata aikaa kierrellä sisätiloissa jälleen vapaasti.

Varaa vierailusi Alhambraan

Alhambran aukioloajat

Alhambra on avoinna viikon jokaisena päivänä, vuoden jokaisena päivänä (paitsi jouluna ja uutena vuotena). Alhambran aukeamis- ja sulkemisaika voi kuitenkin vaihdella kesä- tai talvikauden mukaan (talvella klo 8.30-18.00, kesällä klo 8.30-20.00).

Aukioloajat voivat myös vaihdella sen mukaan, aiotko vierailla Alhambrassa päivällä vai yöllä. Joka tapauksessa suosittelen, että tutustut Alhambran aukioloaikoja käsittelevään artikkeliini suunnitellaksesi vierailuasi tarkemmin.

Varaa vierailusi Alhambraan

Mikä päivä on paras päivä vierailla Alhambrassa?

Partalin palatsi| ©Cayetano Gros
Partalin palatsi| ©Cayetano Gros

Koska siellä käy paljon kävijöitä, on suositeltavaa välttää viikonloppuja ja yleisiä vapaapäiviä, jotta voit vierailla siellä rauhassa ja välttää väkijoukkoja.

Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista, mutta älä huoli. Alhambra on hyvin suuri kompleksi, jossa on monia ulkoilma-alueita, joten vierailu on hyvin dynaaminen ja miellyttävä, vaikka siellä olisi paljon ihmisiä. Et tunne oloasi ylivoimaiseksi.

Varaa vierailusi Alhambraan

Pääsenkö Alhambraan ilmaiseksi?

Kaarle V:n linnoitus ja palatsi| ©Marco Montero Pisani
Kaarle V:n linnoitus ja palatsi| ©Marco Montero Pisani

Granadan asukkaat pääsevät viikonloppuisin ilmaiseksi Alhambraan. Diputación de Granadan ansiosta joka viikonloppu on tietty kiintiö ilmaisia lippuja, joilla kannustetaan paikallisia matkailijoita käymään, kunnes täysi kapasiteetti on saavutettu.

Voit tarkistaa ehdot Patronaton verkkosivuilta. Jos et ole Granadan kansalainen tai asukas, sinun on varattava opastettu kierros tai maksettava lippusi.

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan ja haluat lisätietoja tarvitsemastasi budjetista, suosittelen sinua lukemaan artikkelini siitä, miten saat ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan.

Varaa vierailusi Alhambraan

Osta liput Alhambraan lippukassasta

Yksityiskohta Alhambran kauniista koristeluista| ©Callum Parker
Yksityiskohta Alhambran kauniista koristeluista| ©Callum Parker

Jos päätät vierailla Granadan Alhambrassa omin päin ja ostaa liput lipputoimistosta, sinun on ostettava liput paikan päällä, saatavuuden mukaan ja enintään kaksi tuntia ennen vierailua, mikä ei välttämättä sovi matkasuunnitelmaasi.

Granadan Alhambran suosion vuoksi lipputoimistoon muodostuu usein pitkiä jonoja, ja on mahdollista, että Alhambra on loppuunmyyty, kun on sinun vuorosi. Siinä tapauksessa voit yrittää herätä aikaisin ja olla lipunmyynnissä klo 8 aamulla ja kokeilla onneasi. Saatat ehkä saada käsiisi varalipun, mutta se on yleensä vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Varaa vierailusi Alhambraan

Ovatko liput nimellisiä ja onko minun esitettävä passini tai henkilökorttini?

Näkymä Alhambraan| ©Jorge Fernández Salas
Näkymä Alhambraan| ©Jorge Fernández Salas

Aivan oikein. Alhambran liput ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi siirtää. Muistomerkin turvallisuuden ja suojelun vuoksi jokaisen kävijän on esitettävä passinsa, henkilökorttinsa tai maansa myöntämä alkuperäinen henkilöllisyystodistus.

Alhambran henkilökunta tarkastaa kävijöiden henkilöllisyyden, joten muistomerkille pääsemiseksi on esitettävä liput ja henkilöllisyystodistus.

Jotta vierailusi Alhambrassa sujuisi sujuvasti, suosittelen, että henkilöllisyystodistuksen tai passin lisäksi tutustut tähän oppaaseen, jossa on vinkkejä vierailuun Granadan Alhambrassa. Älä anna minkään pilata vierailuasi!

Varaa vierailusi Alhambraan

Miten Alhambraan pääsee

Alhambraan pääseminen ei ole vaikeaa, ja kuten joka kerta, kun kävelet Granadassa, nautit jokaisesta kadusta ja kulmasta. Lisäksi koko kompleksista on erittäin hyvät yhteydet kaupungin keskustaan, joten voit kävellä sinne, mutta voit myös ottaa kaupunkibussin tai jopa turistijunan, jos haluat (lasten kanssa se on ehdottomasti hauskin vaihtoehto).

Toisaalta, kuten kaikissa kaupungeissa, voit aina ottaa taksin, jos haluat lisää mukavuutta, tai jopa saapua omalla autollasi, jos haluat (tämä viimeinen vaihtoehto on erittäin mukava, mutta ei niin käytännöllinen, koska sinun on maksettava pysäköinnistä). Kerron sinulle kaiken siitä tässä: miten Alhambraan pääsee.

Varaa vierailusi Alhambraan

Voinko vierailla Alhambrassa lasten kanssa?

Granadan Alhambrassa voi tietenkin käydä lasten kanssa! Alhambra ja sen legendat ovat hieno nähtävyys niin nuorille kuin vanhoillekin, ja se on sopiva vierailukohde koko perheelle. Oppaat ovat tottuneet siihen, että ryhmissä on lapsia, ja jos haluat kertoa heille ennen heidän saapumistaan, mitä he tulevat näkemään, he ymmärtävät asian paljon paremmin ja ovat iloisia kierroksesta.

Muista käyttää mukavia kenkiä ja ennen kaikkea suojata kengät kuumuudelta, jos vierailet lämpiminä kuukausina. Muuten sinulla ei ole mitään syytä huoleen - nauti!

Varaa vierailusi Alhambraan

Missä syödä Alhambran lähellä

Alhambrassa vierailun jälkeen (tai ennen sitä) saatat saada nälän, ja sinun on pysähdyttävä lataamaan akkujasi. Vaikka voi tuntua siltä, että tällaisen turistipaikan lähellä ei löydy mitään laadukasta ja edullista, älä huoli: olen koonnut oppaan parhaista ruokapaikoista Alhambran lähellä, jotta lähdet sieltä hyvä maku suussa.

Varaa vierailusi Alhambraan