Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Granada 1 päivässä: opas, jonka avulla saat kaiken irti vierailustasi

Oletko valmis tutustumaan yhteen Espanjan kauneimmista kaupungeista? Granada on kohde, johon voi ihastua, ja koska sen kaduille on aikaa vain yksi päivä, sinun on valittava aktiviteettisi huolellisesti.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Granada 1 päivässä: opas, jonka avulla saat kaiken irti vierailustasi

Alahambra, Granada | © Willian Justen de Vasconcellos

Etelä-Espanjassa sijaitsevasta Granadasta löydät satoja aktiviteetteja nähtäväksi ja nautittavaksi. Tuhannet vuosittaiset kävijät joutuvat pian vilkkaan kaupungin nopean tahdin ja hauskanpidon vietäviksi. Jos sinulla on 24 tuntia aikaa nähdä ja nauttia tästä pienestä mutta viehättävästä kohteesta, onnittelut! Hyvin järjestetyllä matkasuunnitelmalla on varmasti mahdollista nähdä kaupungin parhaat puolet nopealla vierailulla.

Ennen kuin alan selittää Granadassa vietettävän päivän aktiviteettien reittiä, muistakaa, että tänään jakamani aktiviteettien ohjelma kattaa koko päivän varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, eikä siinä oteta huomioon saapumistanne tai lähtemistänne kaupungista.

1. Herää aikaisin perinteistä aamiaista varten

Kahvila Casa de Todos| ©Javier de Gonzalo
Kahvila Casa de Todos| ©Javier de Gonzalo

Kuten monissa muissakin Etelä-Espanjan kaupungeissa, Granadan ruoka on herkullista. Siksi kehotan sinua heräämään aikaisin, kävelemään keskustan kaduilla ja etsimään hyvän paikan, jossa voit nauttia perinteisen aamiaisen.

Kuten pian huomaat, vaihtoehtoja on paljon ja myös eri hintaluokkia. Vaikka teoriassa Granada on halpa kaupunki, totuus on, että kuten missä tahansa matkailukeskuksessa, hinnat nousevat, erityisesti ruuhka-aikoina.

Tässä on muutamia erinomaisia vaihtoehtoja paikoiksi, joissa voit nauttia hyvän aamiaisen Granadassa, ja ne kaikki sijaitsevat lähellä seuraavaa reittikohtaa.

 • Café Abencerrajes: Kahvila avaa ovensa aamulla kello 07.00, joten se on yksi parhaista vaihtoehdoista ottaa kaikki irti päivästäsi Granadassa.
 • Casa de Todos: Tämä perinteinen kahvila avaa ovensa aamulla kello 8.00. Se on toinen erinomainen vaihtoehto aikaisin herääville.
 • Café 4 Gatos: Tämä pieni perinteinen kahvila on avoinna kello 08:30 alkaen, ja sen kauniista pöydistä on upeat näköalat Alhambra-kompleksille.
 • Crepería Cafetería Elvira81: Avoinna klo 9.00 alkaen, tämä on erinomainen paikka nauttia tyypillinen espanjalainen aamiainen, joka on vierailijoiden suosikki.

2. Ota Alhambran kierros

Granadan Alhambra| ©Damien RAMOS
Granadan Alhambra| ©Damien RAMOS

Alhambra on paras esimerkki maurilaisesta arkkitehtuurista koko Euroopassa ja Granadan suosituin nähtävyys, ja se on ainutlaatuinen arkkitehtoninen jalokivi. Se on ainutlaatuinen arkkitehtoninen jalokivi, joka on nähtävä jokaisen kaupungissa vierailun aikana.

Alhambraan pääsee parhaiten tutustumaan ostamalla liputetukäteen ja varaamalla mahdollisuuksien mukaan opastetun kierroksen, joka sisältää kierroksen Alhambraan ja muihin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Historiallisen asuinalueen suosion vuoksi liput voivat olla loppuunmyytyjä. Jos haluat varmistaa sisäänpääsyn vierailupäivänäsi, älä viivyttele.

Al-Sabika-kukkulan huipulla sijaitseva nähtävyys on muurien ympäröimä linnoitus, joka on rakennettu Nasridien vallan ja rikkauden esittelyä varten. Löydät lukuisia palatseja, vaikuttavia puutarhoja sekä tekniikan ja arkkitehtuurin järjestelmän, joka oli täysin innovatiivinen siihen aikaan, jolloin se rakennettiin.

 • Aukioloajat: päivällä klo 8.30-20.00; yöllä Alhambraan klo 22.00-23.30 (ajat voivat vaihdella hieman eri vuodenaikoina).
 • Sisäänpääsymaksu: Käynti koko kompleksissa maksaa noin 36 euroa per henkilö.
 • Vierailun kesto: Alhambrassa on paljon nähtävää, suosittelen varaamaan 3 tuntia koko kompleksin näkemiseen.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

3. Pidä lounastauko

Ruokailu Garnata-ravintolassa| ©leonor tallon
Ruokailu Garnata-ravintolassa| ©leonor tallon

Koska Alhambra on valtava ja siellä on paljon nähtävää, Alhambran kiertoajelu kestää useita tunteja, joten joko sen aikana tai sen jälkeen on pidettävä lounastauko.

Onneksi tällä alueella on paljon vaihtoehtoja, joten tässä on muutamia mielenkiintoisia ehdotuksia. Valitse jompikumpi oman makusi tai budjettisi mukaan.

Lounas Alhambran sisällä

 • Parador de Granada Jos haluat lounastaa kompleksin sisällä ja nauttia upeista näkymistä palatseihin, tämä ravintola on paras vaihtoehto. Gastronominen tarjonta sisältää granadialaisia ja andalusialaisia ruokia sekä maistelumenun, jossa on tarjolla ruokalistan parhaita paloja ja viiniä ja joka maksaa noin 50 €.

Lounas Alhambran ympäristössä

Jos haluat syödä Alhambran ympäristössä, siellä on paljon hyviä ravintoloita, joista valita.

Jos olet saanut kierroksen kompleksissa päätökseen, voit harkita lounasta jossakin seuraavista paikoista, jotka kaikki sijaitsevat vain muutaman minuutin päässä kompleksista.

4. Saat upeat näkymät kaupunkiin

Granadan näköalapaikka| ©CARLOS GIL
Granadan näköalapaikka| ©CARLOS GIL

Granada on kaupunki, joka on kuuluisa uskomattomista panoraamanäkymistä. Granadan lukuisat miradorit ovat hajallaan eri puolilla kaupunkia, ja lähes kaikki osoittavat Alhambra-kompleksiin, joka kohoaa mahtipontisesti sen juurella sijaitsevien talojen ja rakennusten yläpuolelle.

San Marcosin näköalapaikka on suosituin, ja se on vierailun arvoinen kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina; muut näköalapaikat, kuten San Miguelin näköalapaikka, San Cristobalin näköalapaikka tai Mirador de la Churra, ovat myös vaikuttavia paikkoja, joissa kannattaa vierailla, varsinkin jos sinulla on enemmän aikaa tutustua kaupunkiin , esimerkiksi jos vietät Granadassa kolme päivää tai enemmän.

Itse Alhambran linnoituksesta on kuitenkin upeat näkymät Granadan sydämeen ja ympäröivälle alueelle. Kotelon sisältä löydät strategisesti tärkeitä paikkoja, kuten Nasridin palatseja tai Generalife, joista voit nauttia panoraamanäkymistä Albaicínin alueelle, Sierra Nevadaan ja Alpujarran kyliin.

Kaikki tämä Alhambran rakennuksille ominaisten kauniiden koristeellisten ikkunoiden äärellä. Viimeinen vinkki? Laita kamera valmiiksi ja tuo luova puolesi esiin.

5. Kävele pitkin Carrera del Darroa

Carrera del Darro, Granada| ©Matt Kieffer
Carrera del Darro, Granada| ©Matt Kieffer

Alhambran jälkeen on aika kävellä rauhassa Granadan kauneinta katua, kuuluisaa Carrera del Darroa, pitkin.

Alhambran juurella sijaitseva ja Darro-joen sivujoen suuntainen tärkeä kulkuväylä yhdistää Granadan Plaza Nuevan ja Paseo de los Tristesin.

Carrera del Darroa pitkin kulkiessasi löydät lukuisia 1500-luvun rakennuksia, kauniisti maisemoituja julkisivuja ja useita kauniita maurilaistyylisiä taloja. Viehättävimpiä vierailukohteita ovat Santa Anan kirkko ja El Bañuelo, vanha arabialainen hammam, jossa turistit ja paikalliset voivat ottaa turkkilaisen kylvyn.

6. Kävele Granadan katedraaliin ja kuninkaalliseen kappeliin

Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González
Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González

Kun jätät Carrera del Darron taaksesi, mutta pysyt Granadan keskusta-alueella, suosittelen seuraavaksi käyntiä kaupungin katedraalissa.

Granadan katedraalia pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä vierailukohteista, ja se on enemmän kuin uskonnollinen temppeli, sillä se on paikka, jossa voi nauttia Granadan arkkitehtuurille niin tyypillisestä taiteesta ja tyylien yhdistelmästä.

Alonso Canon suunnitteleman Granadan katedraalin julkisivu on vähintäänkin vaikuttava, ja siinä on satoja vaikuttavia arkkitehtonisia elementtejä ja yksityiskohtia. Katedraalin sisätilojen ihailu on kuitenkin ehdoton käyntikohde.

Kuninkaallinen kappeli on puolestaan katolisten monarkkien viimeinen leposija, ja täällä on satoja Espanjan monarkian henkilökohtaisia esineitä sekä kuningatar Isabellan, hänen tyttärensä Juanan ja vävynsä Felipen haudat.

Kuninkaallinen kappeli sijaitsee aivan Granadan katedraalin vieressä, minkä vuoksi useimpiin retkiin sisältyy yhteinen vierailu molempiin kirkkoihin.

 • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10-18.30, sunnuntaisin klo 15-17.45.
 • Pääsymaksu: 5 € alkaen aikuisen lippu. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.
 • Vierailun kesto: Katedraali, kappeli ja muut ympäröivät rakennukset kestävät enintään 2 tuntia.

Varaa opastettu kierros Granadassa

7. Käy ostoksilla Alcaiceríassa

Alcaicería| ©Eric Titcombe
Alcaicería| ©Eric Titcombe

Jätä katedraali taaksesi ja suuntaa Alcaiceríaan, jossa sijaitsi muinainen maurien souk ja suositut silkkimarkkinat. Nykyään se on kapeiden katujen labyrintti, joka on täynnä kaikenlaisia tavaroita myyviä kauppoja.

Jos etsit matkamuistoja tai muita kuriositeetteja, nyt on täydellinen aika ostaa niitä! Alcaiceríaa pidetään Granadan parhaana ostospaikkana; tyypillisten matkamuistojen lisäksi löydät tyypillisiä arabialaisia käsitöitä, käsintehtyjä koruja, mausteita ja tekstiilejä.

-Kävelyetäisyys**:** Alcaicería on katedraalilta vain minuutin kävelymatkan päässä.

8. Katso Corral del Carbónin julkisivu.

Corral del Carbón| ©Shadowgate
Corral del Carbón| ©Shadowgate

Päätä kierroksesi Alcaiceríassa ja suuntaa Corral del Carbóniin, historialliseen rakennukseen, joka sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Alcaiceríasta ja on tärkeä paikka Granadan historiassa.

Tämä rakennus on ainoa maurilainen alhóndiga, joka on edelleen pystyssä; sen tarkoituksena oli toimia suojana kauppiaille, jotka matkustivat pitkiä matkoja ja pysähtyivät Granadassa. Vaikka rakennuksen viehättävin osa on varmasti sen julkisivu, jos haluat tutustua sen sisätiloihin, vierailu on ilmainen ja kierros on melko lyhyt.

 • Aukioloajat: Jos haluat tutustua sisätiloihin, aikataulu on maanantaista perjantaihin klo 10:30-20:00. Lauantaisin klo 14:00 asti ja suljettu sunnuntaisin ja juhlapyhinä.
 • Pääsymaksu: Pääsy on ilmainen.
 • Vierailun kesto: Vierailu on lyhyt, noin 15 minuuttia.

9. Nauti kahvi ja lepää Plaza de Bib-Rambla -aukiolla.

Bib-Rambla-aukio| ©Chris Yunker
Bib-Rambla-aukio| ©Chris Yunker

Jätä Corral del Carbón takanasi ja käänny oikealle Reyes Católicos -kadulle, josta pääset Granadan keskustan tärkeimmälle aukiolle, Bib-Ramblalle.

Kävele Bib-Rambla-aukiolla nauttimassa kaupungin tunnelmasta ja istahda sitten johonkin sen kauniista kahviloista nauttimaan aperitiivista levätäksesi ennen seuraavaa seikkailua. Löydät myös lukuisia kauppoja, joista voit ostaa kuriositeetteja.

Tämä paikka on yksi kaupungin historiallisimmista alueista, ja sen juuret juontavat juurensa aikaan, jolloin Nasridien kuningaskunnat miehittivät kaupunkia.
Nasridien kuningaskunnat valtasivat tämän osan Espanjaa.

Kuten pian huomaatte, paikalliset rakastavat tätä paikkaa, ja se on yksi paikallisten suosikkipaikoista, joissa he hengailevat tai vain katselevat auringonlaskua. Tehkää vapaasti samoin!

10. Illalla voit ottaa tapas-kierroksen Albaicínin kävelykierroksella.

Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson
Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson

Kaksi muuta tyypillistä grenadialaista aktiviteettia, joita suosittelen kaikille matkaaville ystävilleni, jotka vierailevat kaupungissa ensimmäistä kertaa, ovat espanjalaisten tapasten maistelu ja kiertoajelu Albaicínin kaupunginosan parhaita puolia katsomaan.

Vierailu El Albaicínissa antaa sinulle mahdollisuuden tutustua yhteen Granadan muinaisista maurilaiskortteleista.

Se on yksi koko kaupungin viehättävimmistä alueista, yksi syvimmälle juurtuneimmista, paikka, jossa arabien vaikutus ja perintö Espanjassa on aistittavissa jokaisella kadulla ja muistomerkillä.

Paras tapa kokea Albaicínin kiertoajelu, varsinkin jos vierailet kaupungissa vain lyhyen aikaa, on vuokrata yksityinen kierros.

Onneksi Granadassa on lukuisia paikallisia yrityksiä, jotka tarjoavat tällaisia retkiä. Historioitsijaopas seuraa sinua Albaicínin kapeiden katujen läpi ja maistelupysähdyksille osana yhtä Granadan parhaista tapas-kierroksista.

Suosittelen varauksen tekemistä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin jos matkasi kaupunkiin osuu sesonkiaikaan, joka Granadassa on kevätkuukausi.

 • Aikataulu: Aikataulu voi vaihdella hieman valitsemastasi yhtiöstä riippuen. Yleensä yökierrokset alkavat klo 19.00 ja 20.00 välillä.
 • Hinta: Noin 40 euroa per henkilö. Hinta sisältää oppaan ja maistiaiset.
 • Kesto: Tätä kokemusta varten kannattaa varata 2-3 tuntia.

Varaa tapas-kierros Granadassa