Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

13 parasta tekemistä Granadassa

Granada on kiehtova kaupunki, jossa on paljon muutakin nähtävää kuin ikoninen Alhambra. Tässä ovat pakolliset nähtävyydet, jotta saat matkastasi kaiken irti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

13 parasta tekemistä Granadassa

Alhambra Granadassa | ©Kevin Mcmahon

Vain harvassa paikassa on enemmän charmia ja kauneutta kuin Granadassa, jossa voit nauttia erityisestä lomasta. Sen kiehtova historia, upea taide, herkulliset tapakset ja ihmisten ilo ovat syitä tutustua kaupunkiin, jossa on planeetan kaunein auringonlasku.

Muinaisen Nasridin kuningaskunnan pääkaupungissa on monia unelmapaikkoja. Tässä on muutamia niistä!

1. Vieraile Granadan Alhambrassa

Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi
Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi

Alhambra on espanjalais-muslimitaiteen kulttuurinen vertailukohde lännessä ja yksi Espanjan kauneimmista monumenteista. Se on epäilemättä ensimmäinen monumentti, joka sinun on nähtävä Granadaan saapuessasi.

Alhambra on leukoja hiveleväuniversaalin taiteen jalokivi, ja on loogista, että se herättää miljoonien Andalusiaan matkustavien matkailijoiden kiinnostuksen, jotka suuntaavat Andalusiaan ihailemaan tämän muinaisen andalusialaisen palatsikaupungin viehätystä ja kauniita näkymiä.

Miten vierailla Alhambrassa Granadassa?

Kun otetaan huomioon sen valtava laajuus ja tilojen suuri määrä, neuvoni on varata opastettu kierros Alhambraan, jotta voit käydä koko monumentaalisessa kompleksissa ilman, että menetät mitään yksityiskohtia, ja oppia sen historiasta.

Monet Granadan Alhambran salaisuuksista jäisivät huomaamatta ilman oppaan apua, sillä tässä ainutlaatuisessa monumentissa on niin paljon nähtävää.

Miten varata liput?

Suosittelen hankkimaan liput Granadan Alhambraan vähintään kuukautta tai kahta ennen matkapäivääsi, sillä kyseessä on hyvin suosittu monumentti, jonka paikkoja on rajoitetusti ja jotka myydään yleensä nopeasti loppuun.

Alhambrasta saa kaiken irti

Nähdäksesi Alhambran, Espanjan suosituimman monumentin, on suositeltavaa ottaa selvää kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen matkaa. Tutustu näihin postauksiin, joissa annan parhaat vinkit Alhambraan tutustumiseen:

Varaa liput Alhambraan

2. Hämmästy Mirador de San Nicolásin maisemissa

Nauti kauniista näkymistä Alhambraan San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Arkangel
Nauti kauniista näkymistä Alhambraan San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Arkangel

Toinen olennainen asia, joka kannattaa tehdä Granadassa lomamatkalla, on auringonlaskun pohtiminen San Nicolásin näköalapaikalta. "Maailman kaunein", sanoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vieraillessaan Andalusian kaupungissa vuonna 1997.

Hän ei ollut väärässä! Täältä avautuu paras panoraamanäkymä Granadan Alhambraan, jonka taustalla kohoaa mahtava Sierra Nevada. Voit myös nauttia lyömättömistä näkymistä Nasridien palatseihin, Alcazabaan ja Generalifeen.

Näkymät ovat itse asiassa upeat kaikkina vuorokaudenaikoina, mutta on yksinkertaisesti maagista katsella, kun aurinko laskee hitaasti Alhambran taakse ja värjää sen seinät, tornit ja palatsit punertaviin sävyihin.

Miten pääset San Nicolásin näköalapaikalle?

Tämä näköalapaikka sijaitsee Granadan Albaicínin kaupunginosan korkeimmalla paikalla. Pääset sinne kävellen Paseo de los Tristes -katua pitkin tai bussilla linjoilla C1 tai C2.

Toinen vaihtoehto on ylittää Plaza Larga -aukio ja ottaa Alhacaban rinne. Ja tietenkin voit aina varata Albaicínin kierroksen, jotta pääset sinne oppaan ja turistiryhmän seurassa.

Varaa Albaicínin kierros

3. Tutustu Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin

Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©L'odyssée Belle
Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©L'odyssée Belle

Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ovat kaksi kiehtovinta ja muinaisinta paikkaa, joihin kannattaa tutustua Nasridien kuningaskunnan pääkaupunkiin suuntautuvalla matkallasi.

Itse asiassa monet sanovat, että jos et ole kävellyt niiden läpi, et voi sanoa käyneesi Granadassa, koska se on kaupungin sielu.

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka rakastavat tutustua kaupunkiin eksymällä sen kaduille ja löytääkseen sen aidoimman ja aidoimman puolen, yksi Granadassa tehtävistä asioista, joita suosittelen lämpimästi, on varata kierros Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin.

Varaa Albaicínin ja Sacromonten kierros

4. Kierros Granadan katedraalissa

Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom
Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom

On totta, että Alhambra on kaikkien silmien kuningatar, mutta matkallani Granadaan yksi suurimmista yllätyksistä oli Espanjan toiseksi suurimman katedraalin majesteettisuuden pohtiminen.

Paluumuuton lopussa katoliset hallitsijat valitsivat kaupungin päämoskeijan paikan rakentaakseen tämän temppelin symboliksi kristinuskon voitosta islamista ja viimeisestä muslimivaltakunnasta Espanjassa.

Voit yksinkertaisesti mennä sisälle ja käydä siellä tai varata kierroksen Granadan katedraaliin oppiaksesi kaiken sen historiasta ja arkkitehtuurista.

Miksi vierailla Granadan katedraalissa?

Kaupungissa on monia kirkkoja, mutta tämä katedraali on ikoni, koska se on yksi Espanjan renessanssin suurimmista teoksista. Se on myös temppeli, joka tekee vaikutuksen pelkällä koollaan, ja Granadan keskustan yllä kohoava katedraali on matkailijalle unohtumaton näky.

Santa María de la Encarnaciónille omistettu katedraali on ulkoisesti vaikuttava torniensa ja upean barokkijulkisivunsa vuoksi, mutta mielestäni juuri sisätilojen koristelu on se, joka saa sinut hengästymään.

Kaikki siinä on lumoavaa.

Varaa kierros Granadan katedraaliin

5. Astu sisään Granadan kuninkaalliseen kappeliin

Yksityiskohta katolisten hallitsijoiden haudasta.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Yksityiskohta katolisten hallitsijoiden haudasta.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Katedraalin yhteydessä on kuninkaallinen kappeli, joka on paikka historian ystäville. Täällä on goottilaistyylinen hauta, jossa lepäävät katolisten hallitsijoiden, heidän tyttärensä Juana I Kastilian, hänen miehensä Filip Komea ja heidän pojanpoikansa, Portugalin lapsenlapsi Mikael.

Kaupungin historia on liittynyt läheisesti katolisiin hallitsijoihin siitä lähtien, kun he saapuivat Granadaan vuonna 1482 saattamaan päätökseen Espanjan takaisinvaltauksen. Voiton jälkeen pariskunta päätti omistaa elämänsä ikuisesti Granadalle ja rakentaa tänne hautakappelinsa.

Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla sisällä sijaitsevassa kuninkaallisen kappelin museo-sakastissa. Tällöin suosittelen myös varaamaan vierailun kuninkaalliseen kappeliin ja katedraaliin, muuten kokemus ei ole sama.

Varaa vierailu kuninkaalliseen kappeliin ja katedraaliin

6. Tee retki Alpujarrasiin

Alpujarrasin unenomaiset maisemat| ©Carlos Alejo
Alpujarrasin unenomaiset maisemat| ©Carlos Alejo

On vaikea olla häkeltymättä tämän ainutlaatuisen luonnonmaiseman kauneudesta, joka on täynnä lähteitä ja jossa on lukuisia viehättäviä valkoisia kyliä piilossa syvissä laaksoissa yli 1 200 metrin korkeudessa.

Vierailu Alpujarrasissa on loistava tilaisuus syventyä Espanjan viimeisten maurilaisten asuttamien väestöjen historiaan ja nauttia päivästä ulkoilmassa tekemällä jotain erilaista.

Siellä voit tutustua Sierra Nevadan luonnonpuistoon, jossa sijaitsee Etelä-Euroopan korkein vuorijono ja vaikuttava Mulhacénin huippu, joka on Iberian niemimaan korkein!

Millainen on retki Alpujarrasiin?

Suosittelen lämpimästi varaamaan päiväretken Alpujarrasiin, sillä kaikki on järjestetty, jotta voit rentoutua ja ottaa kaiken irti tästä luontoretkestä.

Voit vierailla muun muassa joissakin Alpujarrasin kauneimmista kylistä, kuten Bubiónissa, Capileirassa ja Pampaneirassa, Pórtugosissa, Lanjarónissa ja Trevélezissä (Alpujarrasin paras Serrano-kinkun tuottaja).

Muita käyntikohteita Granadan matkan aikana

Jos sinulla on muutama päivä aikaa matkustaa, se voi olla täydellinen tilaisuus vierailla muissa Andalusian kaupungeissa. Tästä syystä tässä on muutamia ehdotuksia, ja kerron, miten pääset viehättäviin paikkoihin, kuten Nerjaan tai Cordobaan.

Varaa matka Granadan Alpujarrasiin

7. Lähde syömään tapaksia Granadassa

Nauti herkullisista tapaksista Granadassa| ©Andrew Nash
Nauti herkullisista tapaksista Granadassa| ©Andrew Nash

Tapakset ovat Espanjassa taidetta, mutta Granadassa ne ovat jotain aivan muuta kuin tätä maailmaa. Ja jos kysyt minulta, mitä Granadassa kannattaa tehdä, et voi missään nimessä jättää väliin tapaksia syömistä kaupungin keskustassa.

Niille, jotka eivät tiedä, tapakset Granadassa toimivat näin: menet baariin, tilaat juoman ja saat sen kanssa ilmaisen tapaksen. Näin helppoa se on! Itse asiassa voit syödä tapaksia lounaaksi ja illalliseksi halvemmalla kuin ravintolassa.

Mutta tapasten juju Granadassa on tietää, minne mennä, jotta tapasten laatu on vahvaa. On esimerkiksi paikkoja, joissa voit valita tapaksesi juomasi kanssa, paikkoja, joissa sinulle osoitetaan haluamasi tapakset, ja baareja, joissa sinulle tarjoiltujen tapasten laatu kasvaa sitä mukaa, kun tilaat juomia.

Minne mennä syömään tapaksia Granadassa?

 • Taberna Gamboa (Calle Lepanto, 11)
 • Los Diamantes (Calle Navas, 28)
 • Bella Kurva (Calle San Jerónimo, 19)
 • Bodegas Castañeda (Calle Almireceros 1-3).
 • La Bella y la Bestia (Calle Cárcel Baja, 14)
 • La Sitarilla (Calle San Miguel Alta, 7).

Entäpä jos varaisit tapas-kierroksen päätteeksi flamencoesityksen Granadassa? Se on täydellinen suunnitelma.

Varaa flamencoesitys Granadassa

8. Hemmottele kehoasi hammam-rituaalilla

Rentoudu hammam-rituaalin avulla| ©Haley Phelps
Rentoudu hammam-rituaalin avulla| ©Haley Phelps

Jos tunnet itsesi väsyneeksi ja kaipaat taukoa ladataksesi akkuja, suosittelen, että varaat vierailun Granadan arabikylpylässä nauttiaksesi muinaisesta andalusialaisesta hammam-rituaalista ja kaikista sen terveysvaikutuksista.

Se on uskomatonta! Jos et ole koskaan ennen käynyt hammamissa, tämä matka muinaiseen Nasridien valtakuntaan voi olla hyvä tilaisuus pitää hauskaa omaperäisen ja erilaisen suunnitelman kanssa Granadassa.

Mitä ovat arabikylpylät Granadassa?

Kyseessä ei ole tyypillinen kylpylä, vaan arabikylpylöille on ominaista, että ne tuovat nykypäivään perinteisen hammamin filosofian, jota harjoitettiin Al-Andaluksessa keskiajalla.

Lisäksi sen andalusialaistyylinen sisustus luo erittäin miellyttävän ja intiimin ilmapiirin.

Miksi suosittelen tätä toimintaa?

Jos jokin asia kiehtoi minua hammam-rituaalissa, se oli se rento ilmapiiri, jonka voit tuntea sen huoneissa, joissa aika näyttää pysähtyneen ja joissa vallitsee hiljaisuus, jota vain lämpöaltaiden veden kohina keskeyttää.

Aistisi heräävät hajustetun ilman ja taustalla kevyesti soivan andalusialaisen musiikin ansiosta. Tunnet hetkeksi, että olet matkustanut takaisin muinaisen Al-Andalusin loistoon!

Varaa liput Al-Andalusin hammamiin!

9. Nouse Granadan turistibussiin

Näkymä Alhambraan ja Granadaan Sacromontesta auringonlaskun aikaan.| ©Victoriano Izquierdo
Näkymä Alhambraan ja Granadaan Sacromontesta auringonlaskun aikaan.| ©Victoriano Izquierdo

Granadaan voi tutustua monella eri tavalla, mutta turistibussissa matkustaminen on mukava ja helppo tapa tutustua sen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Kokemukseni mukaan nautit vierailusta paljon enemmän ja opit paljon historiasta, taiteesta, legendoista ja kuriositeeteista, sillä busseissa on yleensä ääniopas.

Suosittelen varaamaan paikan Granadan turistijunasta, jotta paikat eivät lopu kesken ja jotta voit alkaa järjestää reittiä sen perusteella, mitä aiot nähdä junassa.

Varaa paikka Granadan turistijunaan

10. Juo kuppi teetä Calle de las Teterías -kadulla (teekauppojen katu)

Maista perinteistä maurilaista teetä| ©alexis.stroemer
Maista perinteistä maurilaista teetä| ©alexis.stroemer

Ei ole mitään parempaa kuin mennä Calle Calderería Nuevaan Albaicínin kaupunginosassa nauttimaan aitoa maurilaista teetä ja kaupungin parhaita arabileivonnaisia.

Katu tunnetaan myös nimellä Calle de las Teterías, ja se on täynnä kauppoja, joiden ulkopuolella on esillä tavaroita, jotka muistuttavat Lähi-idän soukkeja, mutta Granadasta kuitenkaan poistumatta.

Sen lisäksi, että voit siemailla teetä sen andalusialaistyylisissä tiloissa, voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne ja ostaa matkamuistoja Nasridien kuningaskunnan muinaisessa pääkaupungissa oleskelustanne. Täällä on vähän kaikkea! Postikorteista, shishoista ja lampuista saroneihin, laukkuihin ja pukukoruihin. Löydät varmasti etsimäsi.

11. Lähde kuumailmapallomatkalle Granadan taivaalle

Nouse Granadan taivaalle kuumailmapallon kyydissä.| ©star5112
Nouse Granadan taivaalle kuumailmapallon kyydissä.| ©star5112

Jos etsit jännitystä matkasi aikana etkä kärsi huimauksesta, yksi parhaista asioista, joita Granadassa voi tehdä, on ilmapallokyyti.

Voitko kuvitella lentäväsi kaupungin yllä aamunkoitteessa, kun näet Alhambran, Albaicínin kaupunginosan, Sacromonten luolat ja Sierra Nevadan lintuperspektiivistä? Ilmapallon kyydissä näet kaupungin etuoikeutetusta ja epätavallisesta näkökulmasta, josta vain harvat pääsevät tutustumaan.

Kukaan, joka ei ole ennen matkustanut ilmapallon kyydissä, ei voi kuvailla sitä tunnetta, kun leijut kevyesti ilmassa ja annat kuljettaa itseäsi Granadan ihanan sinisen taivaan halki, kun kaupunki alkaa herätä ja aurinko säteilee hehkua vuorten yllä.

12. Rakastu Paseo de los Tristes -katua pitkin.

Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro
Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro

Granada on ainutlaatuinen kaupunki itsessään, mutta yksi niistä paikoista, jotka antavat sille sen maagisen ilmapiirin, on Paseo de los Tristes, yksi Nasridin kaupungin kauneimmista ja historiallisimmista kulmista.

Se on kaunis katu, joka seuraa Darro-joen uomaa Chirimías- ja Aljibillo-siltojen välissä, ja sen juurelta avautuvat etuoikeutetut näkymät Alhambralle.

Paseo de los Tristesin maine on ansaittu, sillä se on yksi Granadan kauneimmista ja boheemimmista paikoista romanttiselle kävelylle, erityisesti kuunvalossa ja ympäröivän kasvillisuuden keskellä.

Tiesitkö, että...?

Sen virallinen nimi on Paseo del Padre Manjón, mutta se on saanut lempinimen näin, koska se oli ennen tie kaupungin hautausmaalle ja surullisten hautajaiskulkueiden näyttämö.

13. Nauti kulttuurista Granadan museoissa

Tiedepuisto| ©euphro
Tiedepuisto| ©euphro

Vaikka Granada on pieni kaupunki, siellä on vertaansa vailla oleva arkkitehtoninen ja taiteellinen perintö. Ei ihme, että kaupungin kulttuuri- ja museotarjonta on niin monipuolista ja laaja-alaista - jokaiselle löytyy jotakin! Tässä muutamia suosikkejani:

 • Kauniiden taiteiden museo: se on kaupungin tärkein taidegalleria, jonka teokset ovat peräisin 1400-luvulta 1900-luvulle.
 • Alhambran museo: täällä voit nähdä Alhambrasta ja Generalifesta talteen otettuja hispano-muslimi-taide-esineitä.
 • Arkeologinen museo: museossa on eri kansojen (iberialaiset, foinikialaiset, roomalaiset ja arabit) arkeologisia löytöjä, jotka ovat jättäneet jälkensä Granadaan.
 • Casa de los Tiros (Laukausten talo): se esittelee Granadan historiaa ja perinteitä kuvien, kaiverrusten, maalausten, bibliografisten kokoelmien, piirustusten ja paikallisen käsityön esineiden avulla.
 • Manuel de Fallan talo-museo: se on paikka, jossa säveltäjä asui, ja siellä voi nähdä muun muassa hänen henkilökohtaisia esineitään, alkuperäisiä huonekaluja ja pianonsa.
 • Lorcan talo-museo: se oli runoilija Federico García Lorcan kesäasunto kaupungin laitamilla, jossa hän kirjoitti teoksia, kuten "Romancero Gitano" tai "La casa de Bernarda Alba".
 • Granadan tiedepuisto: se on Andalusian ensimmäinen interaktiivinen tiedemuseo ja erittäin suositeltava suunnitelma perheen kanssa.

Valitse oikea päivämäärä matkallesi

Vierailu tässä kauniissa andalusialaisessa kaupungissa on taianomaista milloin tahansa, mutta jos järjestät matkasi parhaalla mahdollisella suunnitelmalla vuodenajan mukaan, saat varmasti unohtumattoman matkan. Lue lisää selvittääksesi, mitkä ovat parhaita aktiviteetteja:

Ehkä haluat mieluummin tietää, mitkä ovat parhaat kuukaudet vierailla Granadassa: