Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

13 parasta tekemistä Granadassa

Granada on kiehtova kaupunki, jossa on paljon muutakin nähtävää kuin ikoninen Alhambra. Älä jätä väliin muinaisen Nasridien valtakunnan pakollisia nähtävyyksiä ja ota matkastasi kaikki irti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuuttia luettu

13 parasta tekemistä Granadassa

Alhambra Granadassa | ©Kevin Mcmahon

Vain harvassa paikassa on enemmän charmia ja kauneutta kuin Granadassa, jossa voit nauttia erityisestä lomasta. Sen kiehtova historia, upea taide, herkulliset tapakset ja ihmisten ilo riittävät syyksi tutustua kaupunkiin, jossa on planeetan kaunein auringonlasku.

Granadan Alhambra on sen tunnetuin tunnus, mutta muinaisen Nasridien valtakunnan pääkaupungissa on monia muitakin unelmapaikkoja. Tässä on muutamia niistä!

1. Vieraile Alhambrassa Granadassa

Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi
Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi

Kun ajattelemme Granadaa, ensimmäisenä tulee mieleen sen tunnusomainen Alhambra. Se on espanjalais-muslimisen taiteen kulttuurinen vertailukohde lännessä ja yksi Espanjan kauneimmista monumenteista. Ei ole epäilystäkään siitä, että se on ensimmäinen monumentti, joka on nähtävä Granadaan saapuessa.

Kaikki adjektiivit, joilla sitä kuvailisin, eivät riitä! Alhambra on leukojaan pudottava universaalin taiteen jalokivi. Ei ihme, että monet runoilijat ja taiteilijat ovat saaneet inspiraatiota sen kauneudesta. Tiesitkö, että jopa New7Wonders-säätiö valitsi sen maailman kahdeksanneksi ihmeeksi?

On loogista, että tällainen ylistys herättää miljoonien matkailijoiden mielenkiinnon, jotka suuntaavat Andalusiaan ihailemaan tämän muinaisen andalusialaisen palatsikaupungin viehätysvoimaa ja kauniita näkymiä. Se on yksi niistä muistomerkeistä, jotka on käytävä ainakin kerran elämässä!

Miten vierailla Alhambrassa Granadassa?

Kun otetaan huomioon sen valtava koko ja tämän ainutlaatuisen keskiaikaisen palatiinikaupungin muodostavien tilojen suuri määrä, neuvoni on ottaa Alhambran opastettu kierros, jotta voit tutustua koko monumentaaliseen kompleksiin yksityiskohtia unohtamatta, oppia sen historiasta ja tulkita sen rikkaita koristeita. Mielestäni monet Granadan Alhambran salaisuuksista jäisivät huomaamatta ilman oppaan apua, sillä tässä ainutlaatuisessa monumentissa on niin paljon nähtävää.

Miten varata liput?

Suosittelen hankkimaan liput Granadan Alhambraan vähintään kuukautta tai kahta ennen matkapäivääsi, sillä kyseessä on hyvin suosittu monumentti, jonka rajoitetut paikat myydään yleensä nopeasti loppuun.

Alhambrasta saa kaiken irti

Nähdäksesi Alhambran, Espanjan suosituimman monumentin, on suositeltavaa ottaa selvää kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen matkaa. Tutustu näihin postauksiin, joissa annan parhaat vinkit Alhambraan tutustumiseen:

Varaa liput Alhambraan

2. Hämmästy Mirador de San Nicolásin näköalapaikalta avautuvasta näkymästä

Nauti Alhambran kauniista näkymistä San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Arkangel
Nauti Alhambran kauniista näkymistä San Nicolásin näköalapaikalta.| ©Arkangel

Toinen olennainen asia, jota kannattaa tehdä Granadassa kaupunkiloman aikana, on katsella auringonlaskua San Nicolásin näköalapaikalta, joka sijaitsee Albaicínin kaupunginosassa. "Maailman kaunein", sanoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vieraillessaan Andalusian kaupungissa vuonna 1997.

Hän ei ollut väärässä! Täältä avautuu paras panoraamanäkymä Granadan Alhambraan, jonka taustalla kohoaa mahtava Sierra Nevada. Voit myös nauttia lyömättömistä näkymistä Nasridien palatseihin, Alcazabaan ja Generalifeen.

Näkymät ovat itse asiassa upeat kaikkina vuorokaudenaikoina, mutta on yksinkertaisesti maaginen tunne katsella, kun aurinko laskee hitaasti Alhambran taakse ja värjää sen seinät, tornit ja palatsit punertaviin sävyihin.

Miten pääset San Nicolásin näköalapaikalle?

Tämä näköalapaikka sijaitsee Granadan Albaicínin kaupunginosan korkeimmalla paikalla. Pääset sinne kävellen Paseo de los Tristes -katua pitkin tai bussilla linjoilla C1 tai C2. Toinen vaihtoehto on ylittää Plaza Larga -aukio ja ottaa Alhacaban rinne.

Varaa opastettu kierros Granadassa

3. Tutustu Albaicínin ja Sacromonten viehättäviin kaupunginosiin

Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©L'odyssée Belle
Kävele Albaicínin viehättävillä kaduilla.| ©L'odyssée Belle

Kaikki Granadassa vierailleet matkailijat ovat kanssani samaa mieltä siitä, että Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ovat kaksi kiehtovinta ja muinaisinta paikkaa, joihin kannattaa tutustua Nasridien kuningaskunnan pääkaupunkiin suuntautuvan matkasi aikana.

Itse asiassa monet sanovat, että jos et ole kävellyt niiden läpi, et voi sanoa käyneesi Granadassa, koska tämä on kaupungin sielu.

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka rakastavat tutustua kaupunkiin eksymällä sen kaduille ja löytääkseen sen aidoimman ja aidoimman puolen, yksi niistä asioista, joita suosittelen tekemistä Granadassa, on kierros Albaicínissa ja Sacromontessa.

Varaa opastettu kierros Albaicíniin ja Sacromonteen

Miksi kannattaa lähteä Albaicínin ja Sacromonten kierrokselle?

Tällä kierroksella Granadan Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin tutustut kahteen aitoon paikkaan, joilla on erittäin mielenkiintoinen historia ja upeat näkymät.

Granadan ylle avautuvalla kukkulalla sijaitsevan keskiaikaisten katujen labyrinttiin on kätketty joitain Nasridien kuningaskunnan pääkaupungin maailmankuuluksi tehneistä jalokivistä.

Jos jokin asia teki minuun vaikutuksen Granadassa matkani aikana, niin se, että sen olemus muuttuu aamusta iltaan. Päivän jokainen hetki näyttää Granadan eri puolia, pieniä yksityiskohtia ainutlaatuisessa kaupungissa, joka ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Tähän osaan kaupunkia voi tutustua päivä- ja yökierroksilla. Jos haluat tietää niistä lisää, artikkelissani Vieraile Albaicínissa ja Sacromontessa Granadassa selitän yksityiskohtaisesti, millaisia nämä aktiviteetit ovat ja mitä näet näissä legendoja täynnä olevissa kaupunginosissa, joiden näkymiin rakastut.

Varaa opastettu kierros Albaicínissa ja Sacromontessa

4. Vieraile Granadan katedraalissa

Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom
Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom

On totta, että Alhambra on kaikkien silmien kuningatar, mutta matkallani Granadaan yksi suurimmista yllätyksistä oli Espanjan toiseksi suurimman katedraalin majesteettisuuden pohtiminen.

Katoliset hallitsijat valitsivat takaisinvaltauksen lopussa kaupungin päämoskeijan paikan rakentaakseen tämän temppelin symboliksi kristinuskon voitosta islamista ja viimeisestä muslimivaltakunnasta Espanjassa.

Hanke aloitettiin vuonna 1492, pian Granadan valtauksen jälkeen, mutta työt saatiin päätökseen vasta 1700-luvun alussa, lähes kaksi vuosisataa myöhemmin, sillä hanke oli hyvin monimutkainen ja siihen liittyi monenlaisia ongelmia.

Varaa liput Granadan katedraaliin

Miksi vierailla Granadan katedraalissa?

Kaupungissa on monia kirkkoja, mutta tämä katedraali on ikoni, koska se on yksi Espanjan renessanssin suurimmista teoksista. Se on lisäksi temppeli, joka tekee vaikutuksen suurella koollaan, ja sen kohoaminen Granadan keskustan yläpuolelle on matkailijalle unohtumaton näky.

Santa María de la Encarnaciónille omistettu katedraali on ulkoisesti vaikuttava torniensa ja upean barokkijulkisivunsa vuoksi, mutta mielestäni juuri sisätilojen koristelu on se, joka saa sinut hengästymään.

Kaikki siinä on lumoavaa. Valtavien klassisten pylväiden ja holvien valkoisuuden ja pääkappelin kultaisten sävyjen välisestä kontrastista kauniisiin lasimaalauksiin, jotka muuttavat kromaattisesti temppeliin tunkeutuvaa valoa.

Tuloksena on upea taideteos Jumalan ja inhimillisen hengellisyyden palveluksessa, joka välittää suurta tyyneyttä ja rauhaa vierailijoilleen.

Varaa liput Granadan katedraaliin

5. Astu sisään Granadan kuninkaalliseen kappeliin

Yksityiskohta katolisten hallitsijoiden haudasta.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Yksityiskohta katolisten hallitsijoiden haudasta.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Katedraalin yhteydessä on kuninkaallinen kappeli, joka on toinen Granadan tärkeimmistä nähtävyyksistä ja historian ystävien paikka. Täällä on goottilaistyylinen hautakammio, jossa lepäävät katolisten hallitsijoiden, heidän tyttärensä, Kastilian kuningatar Joanna I:n ja hänen miehensä Filip Komea sekä heidän pojanpoikansa, Portugalin lapsenlapsi Mikael.

Kaupungin historia on ollut tiiviisti sidoksissa katolilaisten hallitsijoiden hahmoon siitä lähtien, kun he saapuivat Granadaan vuonna 1482 saattamaan päätökseen Espanjan takaisinvaltauksen. Voiton jälkeen pariskunta päätti omistaa elämänsä ikuisesti Granadalle ja rakentaa tänne hautakappelinsa.

Mitä voit nähdä kuninkaallisessa kappelissa?

Niille meistä, jotka ovat intohimoisesti kiinnostuneita historiasta, Granadan kuninkaalliseen kappeliin astuminen herättää tunteita ja kunnioitusta, sillä edessämme on useiden sellaisten persoonallisuuksien mausoleumi, jotka olivat johtavassa asemassa Espanjan historian eeppisimmissä saavutuksissa.

Mausoleumi ja kuninkaallisen perheen krypta

Toisella puolella ovat Kastilian Isabella I:n ja Aragonian Ferdinand II:n haudat, toisella puolella heidän tyttärensä Kastilian Joanna I:n ja hänen miehensä Filip Komean haudat. Hautamuistomerkki on veistetty marmorista ja koristeltu pyhimysten hahmoilla, enkeleillä, medaljongeilla ja kuninkaita esittävillä hahmoilla.

Heidän arkkunsa voi nähdä pantheonin alla sijaitsevassa pienessä kryptassa, jonne pääsee portaita pitkin. Muistan olleeni hyvin yllättynyt haudan ylellisyyden ja kryptan ankaruuden välisestä kontrastista, juuri sellaiseksi kuin kuningatar Elisabet testamentissaan halusi sen olevan.

Kryptassa säilytetään myös joitakin katolisten hallitsijoiden henkilökohtaisia esineitä, kuten heidän kruunujaan, sotilasmerkkejä ja heidän käyttämäänsä kuninkaallista valtikkaa.

Kuninkaallisen kappelin museo-sakristiikka

Kuninkaallisen kappelin sakristi-museon rakennelma on omistettu Pyhälle Johannes Kastajalle ja Pyhälle Johannes Evankelistalle. Koko kokonaisuuden tarkastelu on kunnioitusta herättävää.

Upea 1500-luvun platereski säleikkö ja kullattu goottilainen alttaritaulu, Carrara-marmoriset hautakammiot ja kappelin seinillä olevat kuninkaalliset symbolit (Espanjan vaakuna, jossa on Johanneksen kotka, ikea ja nuolet).

Löydät myös useita kuningatar Isabellan kokoelmaan kuuluneita maalauksia, monarkkien seremoniapukuja, kirjoja sekä heidän jokapäiväisessä elämässään käytettyjä kulta- ja hopeaesineitä.

6. Lähde matkalle Alpujarrasiin

Alpujarrasin unenomaiset maisemat| ©Carlos Alejo
Alpujarrasin unenomaiset maisemat| ©Carlos Alejo

Maaginen paikka, joka kannattaa nähdä Granadassa matkasi aikana, on Alpujarras. Granadan ja Almerian välissä sijaitseva ainutlaatuinen alue, joka yli 1 200 metrin korkeudessa katselee Sierra Nevadan etelärinteiltä alas Välimerelle.

On vaikea olla häkeltymättä tämän ainutlaatuisen luonnonmaiseman kauneudesta, joka on täynnä lähteitä ja jossa on lukuisia syviin laaksoihin kätkettyjä viehättäviä valkoisia kyliä.

Miksi kannattaa vierailla Alpujarrasissa?

Minusta se on loistava tilaisuus paitsi syventyä Espanjassa asuneiden viimeisten maurikansojen historiaan myös nauttia päivästä ulkona tekemällä jotain erilaista, kuten tutustumalla Sierra Nevadan luonnonpuistoon, jossa sijaitsee Etelä-Euroopan korkein vuoristo ja vaikuttava Mulhacenin huippu, joka on Iberian niemimaan korkein!

Millainen on retki Alpujarrasiin?

Kun on kyse retkistä kaupungin keskustan ulkopuolella, mietimme aina, miten päästä kohteeseen, millä kulkuneuvolla, mitä nähdä ja tehdä... Älä huoli! Alpujarras-päiväretkellä kaikki on järjestetty niin, että voit rentoutua ja nauttia tästä retkestä luontoon täysillä.

Klo 8.30 aamulla matkustat yksityisellä kulkuneuvolla oppaan kanssa Granadan maakunnan eteläosaan. Seikkailu vie sinut läpi postikorttimaisemien, joissa luonto on esillä kaikessa loistossaan.

Kierroksen edetessä näet Alpujarrasin kauneimpia kyliä, kuten Bubiónin, Capileiran ja Pampaneiran (historiallisiksi ja taiteellisiksi kohteiksi julistettuja), Pórtugosin ja Lanjarónin (kuuluisia lähteistään) tai Trevélezin (Alpujarrasin paras Serrano-kinkun tuottaja), monien muiden muassa.

Mielestäni yksi parhaista tavoista tutustua jonkin paikan kulttuuriin on maistaa sen tyypillistä ruokakulttuuria. Toinen syy, miksi valitsin tämän retken Alpujarrasiin ja miksi suosittelen sitä, on se, että sinulla on mahdollisuus osallistua viinin ja kinkun maisteluun, jolloin voit tutustua tämän andalusialaisen alueen makuihin ja rakenteisiin.

Alpujarrasin kautta kulkevan reitin päätteeksi palasimme Granadaan. Se oli intensiivinen päivä täynnä tunteita ja yksi parhaista retkistä, jonka tein Etelä-Espanjassa.

Muita käyntikohteita Granadan-matkalla

Granadan lähellä on monia kyliä, joita ei kannata jättää väliin Las Alpujarrasin lisäksi. Piditpä sitten merestä tai vuorista, Granadan kaupungin ympäristössä on paljon tarjottavaa.

Jos sinulla on useita päiviä aikaa matkustaa, se voi olla täydellinen tilaisuus tutustua muihin Andalusian kaupunkeihin. Tästä syystä tässä on muutamia ehdotuksia, ja kerron, miten pääset viehättäviin paikkoihin, kuten Nerjaan tai Cordobaan.

7. Lähde syömään tapaksia Granadassa

Nauti herkullisista tapaksista Granadassa| ©Andrew Nash
Nauti herkullisista tapaksista Granadassa| ©Andrew Nash

Tapakset ovat Espanjassa taidetta, mutta Granadassa ne ovat jotain aivan muuta kuin tätä maailmaa. Ja jos minulta kysytään, mitä Granadassa kannattaa ehdottomasti tehdä, et voi missään nimessä jättää väliin tapaksia syömistä kaupungin keskustassa.

Niille, jotka eivät tiedä, tapas-juttu Granadassa toimii näin: menet baariin, tilaat juoman ja saat sen kanssa ilmaisen tapaksen. Niin helppoa se on! Granadan baareissa juoman tilaaminen on sama kuin tapaksen tilaaminen. Eikö olekin siistiä? Itse asiassa voit syödä tapaksia lounaaksi ja illalliseksi halvemmalla kuin ravintolassa.

Mutta tapaksia Granadassa on se, että tietää, minne mennä, jotta tapasten laatu on vahvaa. On olemassa baareja, joissa tapakset ovat yksinkertaisia, ja baareja, joissa ne menevät täysillä.

On esimerkiksi paikkoja, joissa voit valita tapaksesi juomasi kanssa, paikkoja, joissa sinulle annetaan haluamasi tapakset, ja baareja, joissa juomien tilaamisen myötä sinulle tarjoiltujen tapasten laatu kasvaa, kunnes saavutat pisteen, jossa voit saada mitä tahansa paellasta paistettuun kalaan tai hampurilaiseen.

Minne mennä syömään tapaksia Granadassa?

Minun suositukseni ovat: Taberna Gamboa (Calle Lepanto, 11), Los Diamantes (Calle Navas, 28), Bella Kurva (Calle San Jerónimo, 19), Bodegas Castañeda (Calle Almireceros 1-3), La Bella y la Bestia (Calle Cárcel Baja, 14) ja La Sitarilla (Calle San Miguel Alta, 7).

Miten olisi tapas-reittisi päätteeksi kävely tablaos flamencos -ravintoloissa? Jos kuulut niihin, jotka haluavat kokea kaupungin auringonlaskun aikaan, Granadalla on paljon tarjottavaa illalla, ja yksi parhaista suunnitelmista on epäilemättä nauttia yhdestä parhaista flamencoesityksistä.

8. Juo kuppi teetä Calle de las Teterias -kadulla

Maista perinteistä maurilaista teetä| ©alexis.stroemer
Maista perinteistä maurilaista teetä| ©alexis.stroemer

Kun olet nauttinut tapaksia Granadan keskustassa, ei ole mitään parempaa kuin mennä Calle Calderería Nuevaan Albaicínin kaupunginosassa nauttimaan aitoa maurilaista teetä ja kaupungin parhaita arabileivonnaisia, jotka ovat täydellinen viimeistely mille tahansa juhlaillalliselle!

Paikka tunnetaan myös nimellä Teekauppojen katu, ja se on täynnä kauppoja, joissa osa tavaroista on esillä ulkona, mikä muistuttaa Lähi-idän soukkeja, mutta Granadasta poistumatta.

Sen lisäksi, että voit nauttia teetä sen andalusialaistyylisissä tiloissa, voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne ja ostaa matkamuistoja vierailustanne Nasridien kuningaskunnan muinaisessa pääkaupungissa. Siellä on vähän kaikkea! Postikorteista, shishoista ja lampuista saroneihin, laukkuihin ja pukukoruihin. Löydät varmasti etsimäsi.

9. Lähde kuumailmapallomatkalle Granadan taivaalle

Lähde kuumailmapallolla Granadan ylle.| ©star5112
Lähde kuumailmapallolla Granadan ylle.| ©star5112

Jos etsit jännitystä matkasi aikana etkä kärsi huimauksesta, yksi parhaista asioista, joita Granadassa voi tehdä, on epäilemättä kuumailmapallokyyti.

Voitko kuvitella lentäväsi kaupungin yllä aamunkoitteessa, kun näet Alhambran, Albaicínin kaupunginosan, Sacromonten luolat ja Sierra Nevadan lintuperspektiivistä? Ilmapallon kyydissä näet kaupungin etuoikeutetusta ja epätavallisesta näkökulmasta, josta vain harvat pääsevät tutustumaan, ja saat kauniita valokuvia muistoksi.

Kukaan, joka ei ole ennen matkustanut ilmapallolla, ei voi kuvailla sitä tunnetta, kun leijut kevyesti ilmassa ja annat itsesi kuljettaa itseäsi Granadan ihanan sinisen taivaan halki, kun kaupunki alkaa herätä ja aurinko säteilee hehkuvasti vuorten yllä.

Tämä kokemus on koettava ainakin kerran elämässä! Älä pelkää korkeita paikkoja, sillä ilmapallolentäjät ovat kokeneita ihmisiä, jotka käsittelevät ilmapalloa erittäin varovaisesti ja osaavat luoda rauhallisen ilmapiirin seikkailun ajaksi, mikä välittää paljon turvallisuutta. Suosittelen lämpimästi, et tule katumaan!

10. Rakastu Paseo de los Tristes -puistossa

Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro
Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro

Granada on ainutlaatuinen kaupunki itsessään, mutta yksi niistä paikoista, jotka osaltaan antavat sille sen omaleimaisen maagisen ilmapiirin, on Paseo de los Tristes, yksi Nasridin kaupungin kauneimmista ja historiallisimmista kulmista.

Se on kaunis katu, joka seuraa Darro-joen uomaa Chirimías- ja Aljibillo-siltojen välissä, ja sen juurelta on etuoikeutetut näkymät Alhambralle.

Paseo de los Tristesin maine on ansaittu, sillä se on yksi Granadan kauneimmista ja boheemimmista paikoista, jossa voi tehdä romanttisen kävelyn, erityisesti kuunvalossa ja ympäröivän kasvillisuuden keskellä, joka kyllästää ilmapiirin matkan varrella olevien kukkien herkällä tuoksulla.

Melankolisesta nimestään huolimatta tällä kadulla on hyvin juhlava tunnelma, ja se on yksi suosikkipaikoistani, jossa kävellä, ottaa valokuvia, nauttia maisemista ja viinistä Paseo de los Tristesin kauniilla terasseilla.

Tiesitkö, että...?

Sen virallinen nimi on Paseo del Padre Manjón, mutta se on saanut lempinimen Paseo del Tristes, koska se oli ennen tie kaupungin hautausmaalle ja surullisten hautajaiskulkueiden näyttämö. Eikö olekin kummallista?

11. Nauti kulttuurista Granadan museoissa

Tiedepuisto| ©euphro
Tiedepuisto| ©euphro

Vaikka Granada on pieni kaupunki, siellä on vertaansa vailla oleva arkkitehtoninen ja taiteellinen perintö. Ei siis ole yllättävää, että kaupungin kulttuuri- ja museotarjonta on niin monipuolista ja laajaa, että tiloja löytyy jokaiseen makuun!

Jos pidät kulttuurivierailuista, yksi Granadan olennaisista nähtävyyksistä ovat sen museot. Tässä muutamia suosikkejani:

  • Kuvataidemuseo: Tämä on kaupungin tärkein taidegalleria, jonka teokset ovat peräisin 1400-luvulta 1900-luvulle. Se sijaitsee Kaarle V:n palatsin ensimmäisessä kerroksessa Granadan Alhambran palatsikompleksissa, joka on itsessään arkkitehtoninen taideteos.

  • Alhambran museo: Täällä on esillä Alhambrasta ja Generalifesta talteen otettuja espanjalais-muslimisia taide-esineitä. Museo sijaitsee Kaarle V:n palatsin pohjakerroksessa Alhambrassa.

  • Arkeologinen museo: museossa on eri kansojen (iberialaiset, foinikialaiset, roomalaiset ja arabit) arkeologisia löytöjä, jotka jättivät jälkensä Granadaan kuljettuaan kaupungin läpi. Carrera del Darro, 41-43.

  • Casa de los Tiros: museo, joka esittelee Granadan historiaa ja perinteitä kuvien, kaiverrusten, maalausten, bibliografisten kokoelmien, piirustusten ja paikallisen käsityön esineiden avulla. Olin hyvin yllättynyt Cuadra Doradan salista, jonka puinen katto on koristeltu Espanjan kuninkaiden ja sankareiden hahmoilla ja heidän tekojaan kuvaavilla kirjoituksilla. Calle Pavaneras, 19.

  • Casa- Museo Manuel de Falla: Tässä paikassa asui säveltäjä Manuel de Falla, yksi 1900-luvun espanjalaisen musiikin merkittävimmistä hahmoista. Täällä voit tutustua hänen henkilökohtaisiin esineisiinsä, alkuperäisiin huonekaluihinsa, pianoonsa ja joihinkin lahjoihin, joita hän sai taiteilijoilta, kuten Pablo Picassolta ja Miguel de Unamunolta. Paseo de los Mártires, 11.

  • Lorcan talo-museo: Tämä oli runoilija Federico García Lorcan kesäasunto kaupungin laitamilla. Se sijaitsee Huerta de San Vicentessä. Täällä hän kirjoitti suuria teoksia, kuten "Romancero Gitano" tai "La casa de Bernarda Alba". Voit myös nähdä hänen käsikirjoituksiaan, henkilökohtaisia esineitään ja jopa hänen alkuperäisiä huonekalujaan. Calle Iglesia, 20 (Valderrubio).

  • Parque de las Ciencias de Granada: Andalusian ensimmäinen interaktiivinen tiedemuseo. Yksi Granadan hauskimmista nähtävyyksistä ja erittäin suositeltava suunnitelma perheen kanssa. Täällä lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen tutkiessaan ja oppiessaan perhospuutarhassa, biodomessa tai petolintutyöpajassa. Tarvitset aamupäivän nähdäksesi sen! Avenida de la Ciencia, s/n. Laita se Granadassa lasten kanssa nähtävyyksien ja tekemisten listalle.

12. Hemmottele kehoasi perinteisellä hammam-rituaalilla

Rentoudu hammam-rituaalin avulla| ©Haley Phelps
Rentoudu hammam-rituaalin avulla| ©Haley Phelps

Jos tunnet itsesi väsyneeksi ja kaipaat taukoa latautuaksesi, suosittelen käymään Granadan arabikylpylässä nauttimassa muinaisesta andalusialaisesta hammam-rituaalista ja kaikista sen terveysvaikutuksista.

Se on uskomatonta! Jos et ole koskaan ennen käynyt hammamissa, tämä matka muinaiseen Nasridin valtakuntaan voi olla hyvä tilaisuus pitää hauskaa omaperäisen ja erilaisen suunnitelman kanssa Granadassa.

Mitä ovat arabikylpylät Granadassa?

Kyseessä ei ole tyypillinen kylpylä, vaan arabikylpylöille on ominaista, että ne tuovat nykypäivään perinteisen hammamin filosofian, jota harjoitettiin Al-Andaluksessa keskiajalla.

Lisäksi sen andalusialaistyylinen sisustus, jossa on islamilaisia kaaria, geometrisia kuvioita sisältäviä laattoja ja kauniita kattoja, joissa on luonnonvaloa päästävät tähtihuippuikkunat, on suunniteltu herättämään perinteisten arabikylpyjen kokemus, mikä luo erittäin miellyttävän ja intiimin ilmapiirin.

Miksi suosittelen tätä toimintaa?

Jos on yksi asia, joka kiehtoi minua hammam-rituaalissa, se on huoneiden rento ilmapiiri, jossa aika näyttää pysähtyneen ja hiljaisuus vallitsee, ja sen keskeyttää vain lämpöaltaiden veden kohina.

Kynttilöiden hämärässä valossa ja tähän rauhalliseen ilmapiiriin uppoutuneena aistisi heräävät tuoksuvaan ilmaan ja taustalla kevyesti soivaan andalusialaiseen musiikkiin. Tunnet hetkeksi, että olet matkustanut takaisin muinaisen Al-Andalusin loistoon!

Jos haluat tietää lisää Granadan arabikylvyistä ja tästä nautinnollisesta kokemuksesta, suosittelen sinua tutustumaan artikkeliini Granadan paras hammam, jossa kerron, mistä hammam koostuu, mitä terveysvaikutuksia sillä on ja miten voit varata liput kaupungin parhaaseen hammamiin.

13. Miten tutustua Granadaan?

Näkymä Alhambraan ja Granadaan Sacromontesta auringonlaskun aikaan.| ©Victoriano Izquierdo
Näkymä Alhambraan ja Granadaan Sacromontesta auringonlaskun aikaan.| ©Victoriano Izquierdo

Granadaan voi tutustua monella tavalla, mutta yksi parhaista tavoista on kiertoajelu sen tärkeimmissä nähtävyyksissä. Etenkin, jos mukana on erikoistunut opas.

Kokemukseni mukaan nautitvierailusta paljon enemmän ja opit paljon historiasta, taiteesta, legendoista ja kuriositeeteista!

Tarjolla olevien kierrosten määrä voi kuitenkin olla häkellyttävä. Helpottaakseni valintaa esittelen artikkelissani Granadan parhaat retket ja opastetut kierrokset, jotka ovat mielestäni parhaita, jotta voit tutustua kaupunkiin, sen monumentteihin ja ympäristöön.

Valitse oikea ajankohta matkallesi

Tähän kauniiseen andalusialaiseen kaupunkiin tutustuminen on taianomaista milloin tahansa, mutta jos järjestät matkasi parhaalla mahdollisella suunnitelmalla vuodenajan mukaan, voit olla varma unohtumattomasta matkasta. Lue lisää saadaksesi selville, mitkä ovat parhaita aktiviteetteja:

Ehkä haluat mieluummin tietää, mitkä ovat parhaat kuukaudet vierailla Granadassa: