Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä Alhambran palatsiin vierailuun

Alhambra on olennainen vierailukohde Granadassa. Ota huomioon nämä vinkit, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Vinkkejä Alhambran palatsiin vierailuun

Alhambra | Cayetano Gros

Kun ajattelemme Granadaa, ensimmäinen muistomerkki, joka tulee mieleen ja johon yhdistämme tämän Etelä-Espanjassa sijaitsevan viehättävän kaupungin, on Alhambra. Vierailu ei tuota pettymystä, minkä vuoksi se on maan suosituin matkailukohde.

Jotta saat tästä kokemuksesta kaiken irti, tässä on muutama vinkki, jotka on aina hyvä tietää.

1. Osta liput verkossa ja ennakkoon, niin vältät jonottamisen

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Monet matkailijat unelmoivat matkustavansa Granadaan nähdäkseen sen legendaarisen Alhambran, joka on kaupungin tunnus ja tärkein nähtävyys ja jonka kauneus on innoittanut ihmisiä ympäri maailmaa sukupolvien ajan.

Siksi se on hyvin suosittu muistomerkki Espanjassa ja ulkomailla, joten jotta Nasridin linnoitukseen pääsee haluamanaan päivänä ja kellonaikana, suosittelen varaamaan liput Alhambraan mahdollisimman hyvissä ajoin heti lento- tai hotellivarauksen yhteydessä.

Tämä on ensimmäinen neuvo, jonka antaisin teille Alhambran näkemistä varten. Jos ostat Alhambran liput tällä tavoin, voit vertailla hintoja ja lipputyyppejä (opastetun kierroksen kanssa tai ilman, pienissä tai tavallisissa ryhmissä, päivä- tai yövierailuilla jne.) ja vältät loputtomat jonot lipputoimistoissa ja vaaran, että liput loppuvat kesken, sillä kysyntä on erittäin suurta ja kapasiteetti on rajallinen joka päivä.

Mielestäni paras vaihtoehto on ostaa netistä Alhambran lippu, jolla pääset suoraan muistomerkkiin ja sinulla on ammattitaitoisen oppaan huomio, joka seuraa sinua koko vierailun ajan ja näyttää sinulle kaikki tämän muinaisen palatiinalaisen kaupungin salaisuudet.

Varaa liput Alhambraan

2. Opastettu kierros on aina parempi kuin vierailu omin päin

Alhambran opastettu ryhmäkierros| ©FlyingCrimsonPig
Alhambran opastettu ryhmäkierros| ©FlyingCrimsonPig

Vaikka voit vierailla Alhambrassa omatoimisesti, jos vierailet tässä monumentissa ensimmäistä kertaa etkä tunne sen historiaa ja sen eri alueita, suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Alhambraan, jotta voit tutustua kaikkiin sen hämmästyttäviin kulmiin ja kuriositeetteihin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos tutustut Alhambraan omin päin, näet epäilemättä kauniin muistomerkin, mutta kokemus ei ehkä riitä, sillä et saa oppaan tarjoamaa kontekstia ja yleiskuvaa Alhambrasta.

Ei ainoastaan sen historiallisesta ja taiteellisesta ulottuvuudesta vaan myös anekdooteista ja legendoista, jotka oppaat tuntevat ja jotka tekevät kulttuurivierailusta erittäin viihdyttävän ja nautinnollisen. Siksi opastetut kierrokset Alhambraan ovat mielestäni paras tapa vierailla muinaisessa Nasridien palatiinakaupungissa, joka on viimeinen elävä jälki tästä dynastiasta Espanjassa.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

3. Tutustu Alhambran salaperäisimpään puoleen yöllisellä vierailulla

Tutustu Alhambran kauneuteen yöllisellä vierailulla.| ©dr_zoidberg
Tutustu Alhambran kauneuteen yöllisellä vierailulla.| ©dr_zoidberg

Jos olet käynyt Alhambrassa jo aiemmin ja haluaisit tällä Granadan-matkalla nauttia siitä omaperäisellä ja erilaisella tavalla, miten olisi, jos varaisit yövierailun Alhambraan?

Jos tämän muinaisen palatiinalaisen kaupungin kauneus on vaikuttava päivänvalossa, yöllä sillä on erityinen viehätysvoima: sen katseleminen kuunvalossa ja yön hiljaisuudessa on maaginen ja intiimi kokemus, joka sinun on elettävä!

Lisäksi monumentaalisen kompleksin hienovaraisen valaistuksen ansiosta voit paremmin arvostaa tiettyjä sen arkkitehtuurin koristeellisia elementtejä ja tutustua Alhambran arvoituksellisempaan puoleen.

Yövierailut ovat myös hyvä vaihtoehto niille matkailijoille, jotka haluavat välttää väkijoukkoja, joita linnoituksessa voi olla tiettyihin kellonaikoihin aamulla. Jos olet yksi näistä ihmisistä, älä epäröi liittyä yhteen niistä, sillä sinulla on varmasti hauskaa ja näet Alhambran ainutlaatuisesta näkökulmasta.

Jos haluat tietää lisää tällaisesta toiminnasta, suosittelen sinua lukemaan artikkelini Yövierailut Alhambraan, jossa kerron sinulle kaiken näistä kiehtovista retkistä.

Varaa liput Alhambraan

4. Hyvin syöminen Alhambran lähellä on mahdollista

Maista maukasta andalusialaista häränhäntää| ©Javier Lastras
Maista maukasta andalusialaista häränhäntää| ©Javier Lastras

Jos Granada on tunnettu yhdestä asiasta, se on sen rikas gastronomia. Yksi parhaista matkamuistoista, jonka voit ottaa mukaan matkaltasi, on epäilemättä maistella herkullista paikallista ruokaa, jonka maut ovat tulosta tätä maata asuttaneiden eri kulttuurien sekoituksesta.

Jotta Alhambran vierailun päätteeksi sinun ei tarvitsisi elää odysseiaa yrittäessäsi löytää vapaata pöytää tyhjällä vatsalla niinkin turistikohteessa kuin sen ympäristössä, neuvon sinua olemaan ennakoiva ja etsimään hyvän paikan etukäteen.

Tavallisesti matkaa suunnitellessa kiinnitetään enemmän huomiota liikenteen tai majoituksen löytämiseen kuin ravintoloiden etsimiseen, joissa syödä oleskelun aikana, ja jos unohdat tämän pienen yksityiskohdan, on vaarana, että nälkä yllättää ja joudut turistirysään. Varsinkin jos matkustat perheen ja pienten lasten kanssa.

Joten jotta voit elää erinomaisen gastronomisen kokemuksen Granadassa, postitse Missä syödä lähellä Alhambraa jätän sinulle pienen luettelon joistakin parhaista paikoista syödä lähellä muistomerkkiä ja upeilla näkymillä.

5. Jos menet lasten kanssa, suunnittele vierailu etukäteen

Valmistele vierailu niin, että lapset voivat nauttia siitä.| ©José Antonio Morcillo Valenciano
Valmistele vierailu niin, että lapset voivat nauttia siitä.| ©José Antonio Morcillo Valenciano

Perheen matka Granadaan on loistava suunnitelma, mutta kuten kaikissa lasten kanssa tehtävissä vierailuissa, siinä on omat juonensä ja se vaatii hieman organisointia, jotta kaikki sujuu täydellisesti. Vielä enemmän, kun kyseessä on pitkä, useita tunteja kestävä vierailu, kuten Alhambrassa.

Siksi suosittelen, että suunnittelet vierailuasi muistomerkille hieman, jos sinulla on lapsia mukanasi. Ota huomioon nämä pienet vinkit, jotka auttavat sinua saamaan upean perhekokemuksen:

  • Hanki liput etukäteen netistä, jotta lapset eivät väsy pitkiin jonoihin lipunmyyntipisteessä.

  • Kerro heille ennen vierailua, mitä aiotte nähdä, jotta he tietävät jotain Alhambrasta ja voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen, kun he ovat sisällä.

  • Jos vierailet Alhambrassa lasten kanssa kesällä, mene sinne aikaisin aamulla, kun on vielä viileää ja lapset ovat täynnä energiaa.

  • Vierailu Alhambrassa on pitkä. Ota mukaan eväitä ja vettä siltä varalta, että lapsilla tulee nälkä tai jano milloin tahansa. Aitauksen sisällä ei ole ravintoloita.

Postitse Käy Alhambra Granadassa lasten kanssa löydät lisää vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä hyödyntää tätä suunnitelmaa perheenä. Älä missaa niitä!

6. Suojaudu kuumuudelta: ota mukaan vettä, hattu ja aurinkovoidetta

Suojaudu auringolta| ©Soroush Alavi
Suojaudu auringolta| ©Soroush Alavi

Monet matkailijat käyttävät kesälomaa hyväkseen vieraillakseen Alhambrassa, ja tähän aikaan vuodesta Granadassa on erittäin kuuma, ja lämpötila voi nousta jopa 40 celsiusasteeseen.

Siksi on erittäin tärkeää suojautua kuumuudelta ja auringolta, jotta vältät kuumia aaltoja ja olet hyvin valmistautunut. Muista pitää repussasi viileää vettä, käyttää aurinkolaseja, peittää pääsi hatulla, käyttää aurinkovoidetta ja tuuletinta.

Äläkä unohda pukeutua mukaviin kenkiin, sillä vierailu Nasridin linnoituksessa on pitkä ja kävelet paljon paikasta toiseen. Päivän päätteeksi jalkasi kiittävät sinua siitä.

7. Kuinka paljon aikaa viettää Alhambrassa?

Tutustu kaikkeen, mitä Alhambralla on sinulle tarjottavana| ©Austin Gardner
Tutustu kaikkeen, mitä Alhambralla on sinulle tarjottavana| ©Austin Gardner

Riippumatta siitä, osallistutko Alhambran opastetulle kierrokselle vai lähdetkö yksin katsomaan koko monumentaalista kompleksia ja nautit kävelystä kaikessa rauhassa ja nautit näköaloista, tarvitset vähintään 3-4 tuntia.

Jos kuitenkin haluat vain nähdä Alhambran huipulta ja lisätä sen matkakohteidesi maamerkkien luetteloon, saatat tarvita vähemmän aikaa saadaksesi hyvän käsityksen siitä, millainen monumentti on.

Alhambra-kierros on joka tapauksessa järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä kukin kävijä pääsee linnoituksen tähän osaan vain lippuunsa merkittynä ajankohtana. Suosittelen siis tutustumaan ensin sulttaanien kuninkaalliseen asuintaloon ja sen jälkeen Alcazabaan ja Generalifeen.

Isabelin matkustajan vinkki

Saadaksesi kaiken irti Nasridin palatseissa vierailustasi yritä olla paikalla 15 minuuttia ennen sisäänkäynnille merkittyä aikaa. Täsmällisyys on tärkeää, muuten sinua ei päästetä myöhemmin sisään.

8. Paras auringonlasku on San Nicolásin näköalapaikalta

Turistit kuvaavat Alhambraa San Nicolásin näköalapaikalta.| ©-JvL-
Turistit kuvaavat Alhambraa San Nicolásin näköalapaikalta.| ©-JvL-

Tiesitkö, että Granadan Alhambran auringonlaskua pidetään Espanjan kauneimpana? Se näkyy parhaiten San Nicolásin näköalapaikalta Albaicínin kaupunginosassa.

Täältä avautuu paras panoraamanäkymä Alhambraan, jonka taustalla kohoaa upea Sierra Nevada. Voit myös nauttia lyömättömistä näköaloista Generalife, Nasridin palatseihin ja Alcazabaan.

Auringon hitaasti laskevan auringon katseleminen Alhambran takana, kun valo värjää sen tornit, seinät ja palatsit punertaviksi, on maaginen tunne, jota et voi jättää väliin, ja kun olet valmis, voit käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla Albaicínissa, joka on yksi kaupungin kauneimmista kaupunginosista.

Miten Alhambraan pääsee

San Nicolásin näköalapaikalle pääset kävellen Paseo de los Tristes -katua pitkin tai C1- tai C2-bussilla. Toinen vaihtoehto on ylittää Plaza Larga ja ottaa Alhacaba-rinne.

9. Mikä on paras aika vierailla Granadan Alhambrassa ja mikä on paras vuodenaika?

Nauti Alhambran kauneudesta| ©Fran Fernández
Nauti Alhambran kauneudesta| ©Fran Fernández

Paras aika

Paras aika vierailla Alhambrassa on yleensä aikaisin aamulla, kun se avaa ovensa.

Turisteja tai suuria ryhmiä ei yleensä ole paljon, joten voit kävellä monumentaalisessa kompleksissa rauhassa ja hiljaisuudessa, ja on miellyttävämpää kävellä ilman väkijoukkoja.

Alhambran näkemisen jälkeen sinulla on loppupäivä aikaa tehdä muita suunnitelmia ympäri kaupunkia. Artikkelissa Granadan parhaat retket ja opastetut kierrokset annan sinulle ideoita, joiden avulla voit tutustua muihin mielenkiintoisiin paikkoihin matkasi aikana.

Paras aika

Jos haluat nauttia hyvästä säästä ja ihailla Partalin ja Generalifen puutarhojen kauneutta kaikessa loistossaan, paras aika vuodesta nähdä Alhambra on kevät (huhti-, touko- ja kesäkuu) ja syksy (syys- ja lokakuu).

10. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan Alhambran vierailua varten

Nasridien palatsit| ©Kazuo ota
Nasridien palatsit| ©Kazuo ota

Muista ottaa Alhambran vierailupäivänä mukaasi henkilökortti tai passi. Muistomerkin turvallisuuden ja suojelun vuoksi henkilökunta tarkastaa kävijöiden henkilöllisyyden, ja tämä asiakirja on esitettävä yhdessä lippujen kanssa, jotka ovat henkilökohtaisia ja joita ei voi siirtää.

Kun varaat lippuja Alhambraan, sinua pyydetään antamaan tietyt tiedot, kuten etu- ja sukunimesi, kansalaisuutesi, syntymäaikasi, passin tai henkilökortin numero ja passin voimassaolon päättymispäivä.

Ole varovainen! Tämä vaihe on elintärkeä, sillä jos et anna näitä tietoja oikein, et voi osallistua matkalle etkä ole oikeutettu hyvitykseen.

Varaa liput Alhambraan