Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Sevilla 5 päivässä: opaskirja, jonka avulla saat vierailustasi kaiken irti

Mitä odotat eniten näkemistäsi 5 päivän Sevillan-matkalla? Giralda tai Alcázar varmasti soivat jo mielessäsi, mutta siellä on paljon muutakin. Haluatko, että esittelen sinulle ihanteellisen matkasuunnitelmani päivä päivältä?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

12 minuuttia luettu

Sevilla 5 päivässä: opaskirja, jonka avulla saat vierailustasi kaiken irti

Sevilla, Espanja | ©Born & Bred Creative

Kun järjestät matkaa, on joskus hankalaa suunnitella jokaista päivää, varsinkin kun Sevillan kaltaisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja tehtävää. Onneksi olen päättänyt jakaa kanssasi oppaan, jotta sinulla on päivä päivältä lista niistä paikoista, joissa sinun on ehdottomasti käytävä.

On Sevillan maamerkkejä, jotka ovat kaikkien listalla, mutta on muitakin, joista et ehkä tiedä yhtä paljon. Hyvä asia on se, että koska olet kaupungissa viisi päivää, sinulla on riittävästi aikaa nähdä kaikki yksityiskohtaisesti, varsinkin jos noudatat neuvojani ja päivittäisiä kierroksia, jotka olen laatinut sinulle.

1. päivä: Tutustu Sevillan tärkeimpiin ja tunnetuimpiin paikkoihin

Sevillan kuninkaallinen Alcazar| ©Dmitry Djouce
Sevillan kuninkaallinen Alcazar| ©Dmitry Djouce

Olet varmasti täynnä energiaa ja innokas aloittamaan vierailun Sevillassa, joten ensimmäisenä päivänä on parasta pyyhkiä listalta ne paikat, jotka on niiden tärkeyden vuoksi pakko käydä, kuten Alcázar tai katedraali. Aloitetaanko?

Vietä aamupäivä tutustumalla Sevillan Real Alcázariin

Matkasi voi aloittaa Sevillan Real Alcázarista. Tämä palatsikompleksi, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa (sinne pääsee Plaza del Triunfon aukion kautta), on yksi kaupungin tunnusomaisista kohteista.

Sisäänpääsymaksu on noin 13 €, mutta voit säästää hieman rahaa, jos ostat yhdistelmälipun, jolla pääset käymään Alcázarissa, katedraalissa ja Sevillan Giraldassa (noin 45-50 €). Pidä tämä mielessä, sillä nämä kaksi paikkaa ovat myös osa ensimmäisen päivän matkasuunnitelmaa.

Vierailu Sevillan Alcázarissa on kuin astuisi sadunomaiseen palatsiin, jossa eri arkkitehtuurityylit sekoittuvat toisiinsa. Suosittelen käymään siellä omaan tahtiin ja kiertelemään rauhassa sen puutarhoja, jotka saattavat olla tuttuja Game of Thronesin jaksosta.

Hanki liput Sevillan Alcázariin

Kävele Murillon puutarhoissa ennen lounasta

Alcázarista lähtiessäsi näet Jardines de Murillon ja sen huvimajat, jotka on koristeltu keramiikalla, tiilillä, suihkulähteillä ja runsaalla kasvillisuudella.

Vaikka ne ovat nykyään julkisia tiloja, ne olivat aiemmin osa palatseja, minkä vuoksi ne ovat lähellä toisiaan. Itse asiassa juuri puutarhan sisäänkäynnin kohdalla voi nähdä osan Alcazarin vanhoista muureista.

Puutarhassa on appelsiinipuiden, magnolioiden ja muiden puulajien lisäksi veistoksia, jotka esittävät Sevillan ja Espanjan maineikkaita kansalaisia, kuten katolisia hallitsijoita ja kirjallisuuden hahmoa Don Juan Tenoriota.

Lähde tapas-kierrokselle Santa Cruzin kaupunginosaan

Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson
Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson

Alcázarissa ja sen puutarhoissa vietetyn aamupäivän jälkeen haluat varmasti pysähtyä syömään. Hyvä asia on, että olet yhdessä Sevillan parhaista kaupunginosista: Santa Cruzissa.

Koska joskus vain yhden baarin valitseminen on hankalaa, suosittelen, että varaatte tapas-kierroksen Sevillassa.

Näihin kierroksiin sisältyy täydellinen kierros alueen parhaisiin baareihin, joissa maistatte tyypillisiä tapaksia erikoistuneen oppaan johdolla. Sanotaan, että yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin ja kulttuuriin on tutustua vatsan kautta, joten miksi et kokeilisi sitä? Sen jälkeen voit kävellä Sevillan Santa Cruzin kaupunginosassa.

Astu sisään Sevillan katedraaliin ja kiipeä Giraldalle

Lounaan jälkeen on aika jatkaa matkaohjelmaasi ja mennä Sevillan katedraaliin, joka sijaitsee myös Santa Cruzin kaupunginosassa.

Jos olet ostanut yhdistetyn lipun Alcázarin kanssa (muuten sinun on ostettava se erikseen lipunmyyntipisteestä noin 15 eurolla), pääset sisään tutustumaan maailman suurimpaan goottilaiseen temppeliin ja voit sen jälkeen kiivetä Giraldaan, muinaiseen almohadien minareettiin, josta tuli myöhemmin kristillinen kellotorni.

Sevillan katedraalin ulkoinen porttikulaari on yksi niistä elementeistä, jotka herättävät huomiosi eniten, vaikka suurimmat aarteet ovatkin sisätilojen sisällä (jos et usko, odota, kunnes olet nähnyt Patio de los Naranjosin tai sakramenttirakennukset).

Vierailu päättyy tietenkin kiipeämällä Giraldan huipulle. Älkää luulko, että portaita on paljon, sillä löydätte pitkän luiskan, jonka vanha sulttaani päätti asentaa voidakseen nousta ylös hevosellaan.

Osta liput katedraaliin ja Giraldaan

Päätä päivä vierailulla Hospital de los Venerables -sairaalaan

1600-luvulla ajatuksena oli rakentaa paikka, jonne ruttoon köyhtyneet iäkkäät papit voisivat vetäytyä. Näin syntyi Hospital de los Venerables, joka on nykyään museo, jossa on yksi parhaista Diego Velázquezin ja muiden hänen aikalaistensa (kuten Murillon ja Zurbaránin) kokoelmista. Suosittelen lämpimästi käymään siellä; se on noin 5 minuutin päässä katedraalista, ja sisäänpääsy maksaa vain noin 5 euroa.

Hospital de los Venerables -sairaalassa on taidekeskuksen lisäksi myös kaunis kirkko, joka on rakennettu puhtaaseen sevillalaiseen barokkityyliin, ja keskuspiha, jossa voit istua ja rentoutua nähtävyyksien katselun jälkeen.

Päivä 2: Tutustu Sevillan salaisuuksiin ja historiaan

Intian arkisto| ©Anual
Intian arkisto| ©Anual

Toisena päivänä ehdotan, että tutustutte joihinkin Sevillan salaisuuksiin, sekä rakennuksiin, joissa ei aina käydä, mutta jotka ovat upeita, että paikkoihin, joissa on paljon historiaa.

Niin paljon tietoa ja faktoja, että on myös aikaa ulkoilla ja nauttia kaupungista korkeuksista.

Uppoudu historiaan Intia-arkiston kautta

Sevilla on kaupunki, jossa on paljon historiaa, mutta jos minun pitäisi kertoa teille yksi paikka, jossa se on kaikkein ilmeisin, se on Archivo de Indias.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja se sijaitsee keskustassa, lähellä María Luisa -puistoa, joten se on hyvä paikka aloittaa toinen päiväsi Sevillassa. Siellä säilytetään arvokkaita asiakirjoja, kuten Kristoffer Kolumbuksen katolisten hallitsijoiden kanssa allekirjoittama sopimus, sekä monia muita karttoja, piirustuksia ja päiväkirjoja ensimmäisiltä Amerikan matkoilta.

Alkuperäinen käyttötarkoitus oli Lonja, eli paikka, jossa kauppiaat tekivät kauppoja ja vaihtokaupat. Ajan mittaan siitä tuli kuitenkin Casa de Contratación ja vuonna 1785 dokumentointikeskus kaikelle, mikä liittyi Espanjan läsnäoloon Amerikassa.

Kuninkaallisen tupakkatehtaan sisä- ja ulkopuolelta

Toisen Sevillassa vietetyn päivän aluksi ajattelin, että mikään ei voita sitä, että löydän yhden kaupungin piilotetuista aarteista: Real Fábrica de Tabacosin (kuninkaallinen tupakkatehdas).

Tämä Alcázarin vieressä sijaitseva kivirakennus, joka nykyisin toimii yliopiston rehtorina, ei ehkä kiinnitä erityistä huomiota, mutta on hyvä tietää, että se oli Euroopan ensimmäinen tupakkatehdas 1700-luvulla.

Sen muotoilu on yksi parhaista Ancien Régimen arkkitehtuurin edustajista. Jos olet yllättynyt sen koosta, se ei ole yllättävää: rakennuksen mittasuhteet ylittää vain El Escorialin palatsi.

Voit vierailla sisällä ilmaiseksi, erityisesti silloin, kun yliopistossa ei ole opetusta (viikonloppuisin ja keskipäivisin).

Istu Plaza de Españan suurelle penkille

Plaza España| ©jordi Doria Vidal
Plaza España| ©jordi Doria Vidal

Olet ehkä Sevillassa, mutta kun saavut Plaza de Españalle, tuntuu kuin kaikki maan maakunnat toivottaisivat sinut tervetulleeksi. Miten? Suurella penkillä, joka ylittää tämän aukion, joka on vain kymmenen minuutin päässä Real Fábrica de Tabacosista (kuninkaallinen tupakkatehdas).

Yksityiskohtaisten ja kauniiden kaakelien avulla penkillä on edustettuna maan alueen eri kulttuurit.

Tämän lisäksi Plaza de España on ehdoton vierailukohde, jos olet Sevillassa. Siellä sijaitsevien institutionaalisten rakennusten lisäksi eniten erottuvat sen kaksi tornia, jotka näkyvät eri puolilta kaupunkia.

Suosittelen kävelemään katetun gallerian läpi, joka yhdistää kaksi tornia, ennen kuin lähdette, ja katsomaan kattoa, jotta voitte tutustua sen koteloituun kattoon!

Osta ruokaa Maria Luisa Parkin kojuista

Kun käännät selkäsi Plaza de Españan torneille, tulet seuraavaan kohteeseesi, Parque de María Luisaan.

Sen lisäksi, että kävelette sen polkuja pitkin ja sen kasvien, suihkulähteiden ja patsaiden keskellä, suosittelen, että menette jollekin ruokakojuista ja tilaatte sieltä jotakin - teillä tulee varmasti nälkä! Jos istut mieluummin ravintolassa, löydät myös laajan valikoiman vaihtoehtoja; näköalat ovat lyömättömät.

María Luisa -puisto on yksi kaupungin suurimmista, ja koska se sijaitsee keskustassa, se toimii sevillalaisten kohtaamispaikkana. Se on suunniteltu puhtaimpaan englantilaiseen tyyliin, joten ruokailun tai kävelyn aikana voit tuntea itsesi aidoksi aristokraatiksi.

Sano hyvästit päivälle Torre del Oro -torin huipulta

Miten olisi päivän päätteeksi auringonlaskun katseleminen Sevillan yllä Torre del Orolta? Nousu maksaa noin 3 euroa, ja se on sen arvoista mihin tahansa aikaan päivästä, mutta kun aurinko laskee, on sanottava, että kaupungin näkeminen 36 metrin korkeudesta on melkoinen spektaakkeli.

Vaikka Torre del Oro on nykyään yksi Sevillan parhaista näköalapaikoista, sillä oli alun perin puolustustehtävä, minkä vuoksi se rakennettiin Guadalquivirin rannalle.

Tee veneretki Guadalquivir-joella

Kun olet valmis, suosittelen varaamaan laivakierroksen Sevillassa. Useimmat näistä risteilyistä lähtevät Torre del Oron laiturilta, joten voit hyödyntää sitä, että olet siellä ja voit päättää päivän mukavalla matkalla Guadalquivirin vesillä. Ne maksavat noin 20 euroa, ja ne ovat sen arvoisia; näet Sevillan eri näkökulmasta.

Guadalquivir on osa Sevillan kulttuuria. Sen vedet kulkevat kaupungin poikki ja jakavat sen kahtia, joten niiden kautta navigoimalla näet tärkeitä rakennuksia molemmilla rannoilla. Lisäksi mukana on opas, joka kertoo kaupungin salaisuuksista ja paikallisista näkökohdista.

Päivä 3: Ylitä Guadalquivir Cartujaan ja Trianaan

Cartujan saari| ©Carlos García Herrero
Cartujan saari| ©Carlos García Herrero

Vaikka tähän asti olette aina olleet Guadalquivirin vasemmalla rannalla, ehdotan, että kolmantena päivänä ylitätte joen ja siirrytte oikealle rannalle, jossa on moderni Isla de la Cartuja ja perinteinen Trianan kaupunginosa.

Vieraile uudenaikaisemmassa Sevillassa Isla de la Cartujan saarella

Vaikka loput päivät ovat alkaneet Sevillan keskustassa, tänä kolmantena päivänä sinun on matkustettava (bussilla linjoilla C1 tai C2, koska keskustasta on yli puoli tuntia kävelymatkaa) Isla de la Cartuja -saarelle, joka rakennettiin vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten ja joka on nykyään teknologia- ja tiedepuisto, jossa on monenlaisia vapaa-ajan toimintoja.

Suosittelen viettämään osan aamusta Alamillon puistossa, joka on Sevillan suurin puisto ja jossa on monia kasvi- ja lintulajeja. Jatka sitten kävelyä Caixaforumin ohi, jossa voit käydä sisällä katsomassa mielenkiintoisia näyttelyitä, ja Torre de Sevillan ohi, jossa Isla de la Cartuja päättyy ja Trianan kaupunginosa alkaa. Voit halutessasi palata takaisin Sevillaan C3-bussilla.

Mieti El Carmenin kappelin rikkaan yksinkertaista tunnelmaa

Kun olet Triana-korttelissa, voit tehdä ensimmäisen pysähdyksen Capilla del Carmenissa. Älä anna sen pienen koon hämätä, sillä vain harvat rakennukset ovat yhtä erikoisia ja kauniita kuin tämä. Sen suunnittelu on arkkitehdin ja keraamikon työn tulosta, ja siksi siinä sekoitetaan värejä ja käytetään tiiliä pääelementtinä.

Vaikka sen voi nähdä vain ulkopuolelta, suosittelen sisälle menemistä (sisäänpääsy on ilmainen), jotta voit tutustua kaakeleista tehtyihin taideteoksiin. Capilla del Carmenia pidetään yhtenä Triana-alueen sisäänkäynneistä, joten sen kahdeksankulmainen kellotorni ja kupoli toivottavat sinut tervetulleeksi.

Osta opastettu kierros Trianassa

Maistele parhaita andalusialaisia ruokia Trianan markkinoilla

Kävely Trianan markkinoiden läpi| ©Karan Jain
Kävely Trianan markkinoiden läpi| ©Karan Jain

Kun olet kävellyt koko aamupäivän, sinulla on varmasti nälkä ja haluat pysähtyä hetkeksi, joten mitä jos pysähtyisit Triana-markkinoilla?

Vanhan inkvisitiotuomioistuimen (San Jorgen linna) pohjakerroksessa sijaitsevat markkinat ovat hyvä paikka tapaksille, sillä tuoretuotteita myyvien kojujen lisäksi siellä on myös pieniä tavernoita.

Mercado de Triana tunnetaan myös nimellä Plaza de Abastos, ja se on hyvin suosittu kulinaarisen arvonsa vuoksi, mutta myös historiallisen arvonsa vuoksi, sillä linnan jäänteisiin voi tutustua. Tämä on hyvä (ja ilmainen) asia tapasten jälkeen, eikö olekin?

Vieraile ja tutustu Trianan kaupunginosaan

Sevillan Trianan kaupunginosassa on paljon nähtävää, joten suosittelen, että vietät iltapäivän tutustumalla siihen ja antamalla sen taiteen, kulttuurin ja ilmapiirin valloittaa sinut. Capilla del Carmenin ja torin lisäksi suosittelen myös muita paikkoja, joihin pääset helposti kiertelemällä naapurustossa.

Muista nähdä Plaza del Altozano, Murillon apteekkirakennus ja Calle Betis, yksi Trianan tärkeimmistä kaduista, sillä sieltä avautuu vaikuttava näköala Sevillan yli Guadalquivirin toiselta puolelta. Ennen kävelykierroksen päättämistä voit astua yhteen tyypillisistä Trianan sisäpihoista, jotka on aina koristeltu kasveilla.

Nauti flamenco-esityksestä

Trianan kaupunginosa on ollut monien flamencolaulajien ja -tanssijoiden synnyinpaikka, minkä vuoksi se on yksi parhaista alueista nauttia flamencoesityksestä Sevillassa. Se on elämys, jota ei kannata jättää väliin, jos olet Sevillassa; tanssin, korkokenkien ja kitaran rytmit sekoittuvat ainutlaatuisessa live-kulttuuriesityksessä.

Jos haluat tutustua aitoon Sevillaan, sinun on mentävä flamenco tablaoon. Koska näissä paikoissa pyritään säilyttämään tämän taidemuodon intiimiys ja tunnepitoisuus, paikkoja on rajoitetusti ja ne on parasta varata etukäteen.

.

Varaa flamenco show Triana

4. päivä: Kierros keskustassa ja Guadalquivir-joen rannalla

Italicaan tutustuminen| ©Paul VanDerWerf
Italicaan tutustuminen| ©Paul VanDerWerf

Vaikka matka on päättymässä, Sevillassa on vielä useita paikkoja, joissa voit vierailla. Tästä syystä neljäntenä päivänä tutustutaan Maestranzan ja Reales Atarazanasin kaltaisiin tunnusomaisiin rakennuksiin sekä Guadalquivirin rannoille.

Vietä aamupäivä tutustumalla Italicaan, Sevillan roomalaisiin raunioihin

Oletko kuullut Sevillan roomalaisista raunioista? Nyt kun tiedät, että ne ovat olemassa, selitän , miten pääset Sevillasta Italicaan, paikkaan, jossa ne sijaitsevat. Vierailu on erittäin mielenkiintoinen, sillä pääset tutustumaan siihen, mikä oli aikoinaan yksi suurista roomalaisista kaupungeista. Suositeltavinta on ottaa retki Sevillasta, sillä noin 30 euron hintaan sisältyy suora matka ja vierailu erikoistuneen oppaan johdolla.

Jos haluat lähteä omatoimisesti, sinun on otettava jompikumpi kahdesta bussilinjasta (M-170A ja M-170B), jotka yhdistävät Sevillan keskustan (Plaza de Armas) ja Italican. Hinta on noin 2 euroa kumpaankin suuntaan. Raunioille on vapaa pääsy EU:n kansalaisille (EU:n ulkopuolisten on maksettava noin 2 euroa).

Kun olet Italicassa, valmistaudu siirtymään Rooman valtakuntaan. Voit vierailla muinaisessa amfiteatterissa ja taloissa, joissa asukkaat asuivat; kaikki on melko hyvin säilynyt, vaikka suosittelen, että menet myös museoon katsomaan muita esineitä, joita tuolloin käytettiin, sekä muita arkeologisia aarteita.

Tutustu Reales Atarazanasin toimintaan

Etkö tiedä, mitä ovat Sevillan Reales Atarazanas? Kun palaat Italicasta, suosittelen sinua menemään sisälle (se on ilmainen). Pelkkä koko antaa sinulle vihjeen tämän paikan tarkoituksesta; täällä rakennettiin laivoja, erityisesti silloin, kun niitä virtasi Amerikkaan.

Tämä suuri tehdas sijaitsee hyvin lähellä Torre del Oroa ja vain metrin Guadalquivirin vedenpinnan yläpuolella, mikä helpotti laivojen lähtöä.

Rakennuksessa, kuten monissa muissakin Sevillan rakennuksissa, yhdistyvät goottilainen ja mudejar-tyyli. Silmiinpistävintä on sen valtava sisätila, jossa eri kirkonlaivoja on yhdistetty toisiinsa. Kalastajat, merimiehet, tykkimiehet jne. työskentelivät täällä monta vuotta.

Osta antiikkiesineitä ja kävele Plaza del Cabildolla

Cabildon aukio| ©Jesús Fernández
Cabildon aukio| ©Jesús Fernández

Vain 3 minuutin kävelymatkan päässä Reales Atarazanasista on Plaza del Cabildo. Paikalla on aina kävijöitä, mutta jos satut olemaan siellä sunnuntaina, siellä on tavallista enemmän väkeä, sillä silloin järjestetään Sevillan numismaattiset ja keräilymarkkinat.

Joka tapauksessa, menitpä sitten minä päivänä tahansa, aukiolla on aina ollut paljon antiikkikauppoja, joten jos etsit alkuperäistä lahjaa kotiin vietäväksi Sevillasta, olet oikeassa paikassa.

Aukion rakenne on puoliympyrän muotoinen, joten myös siinä oleva rakennus on puoliympyrän muotoinen. Siinä on kolme kerrosta (kaikki kaarevat), ja se on kuuluisa sen parvekkeista, jotka maalari José Palomar on maalannut ja koristellut. Se on varmasti hyvä paikka ottaa valokuvia ja tehdä kävelyretki.

Istu Guadalquivir-joen rannalla ja syömään

Vaikka löydät varmasti paljon ravintoloita, joissa voit istua alas syömään alueella, jossa olet, suosittelen, että otat jotain mukaan ja menet Guadalquivirin rannalle. Paseo de Cristóbal Colónin varrella on penkkejä, joilta voit katsella jokea (ja toisella puolella sijaitsevaa Triana-korttelia) samalla kun täytät vatsasi.

Kun olet syönyt tarpeeksi, käytä tilaisuutta hyväkseni ja kävele ympäriinsä samalla, kun suuntaat seuraavaan määränpäähäsi: Plaza de la Maestranzalle.

Lähelle Plaza de la Maestranza -aukiota

Plaza de la Maestranzaon vanhin härkätaisteluareena, ja vaikka et aikoisikaan mennä härkätaisteluun, siellä kannattaa käydä. Itse asiassa se on yksi Sevillan suosituimmista paikoista. Ehkä riittää, että näkee sen ulkopuolelta, vaikka sisällekin pääsee noin 10 eurolla.

Arkkitehtoninen elementti, joka herättää eniten kaikkien sisään tulevien huomion, on sisäpuolinen julkisivu (Palco del Príncipe), jonka yläpuolella on laattojen kruunaama puoliholvimainen katto.

Näe valaistu Sevilla Muelle de la Salilta (suolalaiturilta) käsin

Harva kuva on kauniimpi kuin Triana-korttelin näkeminen valaistuna Muelle de la Salista. Kuten voitte kuvitella, sen nimi tulee siitä, että siellä purettiin suolaa.

Nykyään se on kuin parveke, jolta voi katsella joen toiselle puolelle. Jos mielestäsi näkymä on kaunis, kuvittele, millaista olisi laajentaa sitä veneajelulla Sevillan ympäri yön laskeutuessa.

Jos matkustat Sevillaan kesällä, näet tämän paikan tungoksekkaampana kuin koskaan, sillä monet ihmiset tulevat nauttimaan Guadalquivirin yötuulesta kuuman päivän jälkeen.

Päivä 5: Päätä matka Sevillan jaloon kaupunkiin

Las Dueñasin palatsi| ©Alonso de Mendoza
Las Dueñasin palatsi| ©Alonso de Mendoza

Matka on päättymässä, mutta ennen kuin lähdet Sevillasta, haluat ehkä tutustua sen rikkaimpaan osaan, jossa vanhojen aatelissukujen talot sekoittuvat nykyaikaisia laitoksia täynnä oleviin kaupunginosiin.

Tutustu Sevillan aarteisiin Basilica de la Macarenassa

Aloita viimeinen päivä vierailulla Basílica de la Macarenassa, jossa on yksi sevillalaisten rakastetuimmista aarteista: Virgen de la Esperanza.

Se sijaitsee San Gilin kaupunginosassa, Andalusian parlamenttia vastapäätä, ja sinne pääsee ilmaiseksi sisälle, ja suosittelen sitä ennen kaikkea kappelien katsomista. Jos kuitenkin haluat päästä museoon, sinun on maksettava noin 5 €.

Arkkitehtonisesti basilikassa on vain yksi kirkonlaiva ja se koostuu yhdestä kerroksesta. Sisätilat on sisustettu monivärisellä marmorilla ja barokkielementeillä, joten voit odottaa näkeväsi paljon koristeita.

Astu sisään aristokraattiseen Palacio de las Dueñasiin

Vaikka Palacio de Las Dueñasin nykyisellä paikalla sijaitsikin monta, monta vuotta sitten luostari (josta se sai myös nimensä), tämä paikka on aina ollut Sevillan ylhäisimpien sukujen asuinpaikka. Se on 1700-luvulta lähtien ollut Alban talon asuinpaikka.

Näet, että sen historiallinen arvo on erittäin korkea, mutta jos pääset sisään (sisäänpääsy maksaa noin 12 €), voit katsella paljon taidetta. Calle San Luisilta Basílica de la Macarenalta pääset sinne alle 15 minuutissa.

Yksityisten huoneiden, tanssisalien ja sisäpihojen lisäksi suosittelen Palacio de las Dueñasiin menemistä, koska se toimii suurena museona, jossa on esillä Sorollan kaltaisten taidemaalareiden töitä, ylellisiä seinävaatteita ja muita arkeologisia jäänteitä.

Pidä tauko ja maista Sevillan innovatiivisimpia tapaksia

Heti kun poistut Palacio de las Dueñasista, olet Encarnación-Reginan kaupunginosassa, jolla on paljon historiaa ja myös paljon gastronomiaa, joten suosittelen poikkeamaan jossakin alueen ravintoloista, joilla on innovatiivisia ehdotuksia.

Jos haluat kokeilla uusia asioita, täällä sinua hemmotellaan valinnanvaralla. Se, mikä muutama vuosi sitten oli jokseenkin dekadentti naapurusto, näyttää nyt uudistetulta ja modernilta, ja se on täynnä paikkoja, joissa tarjotaan herkkuruokia ja keksitään uudelleen perinteisiä tapaksia.

Tee panoraamakierros Sevillan sieniin

Plaza de la Encarnaciónin keskellä sijaitsevat kuuluisat Setas de Sevilla-lautat. Tiedän, että nimi on outo, mutta kun saavut tämän modernin monumentin luo, ymmärrät, että sen muoto muistuttaa tätä ruokaa. Setat ovat itse asiassa rakenteellinen kokonaisuus, jonka muodostaa suuri pergola.

Suunnittelunsa lisäksi ne ovat kuuluisia siitä, että niiden 26 metrin korkuisilta käytäviltä voi nähdä Sevillan vanhan kaupunginosan. Totuus on, että Setasiin meneminen on hyvä tapa päättää matkasi ja sanoa hyvästit kaupungille.

Tutustu Casa de Pilatosin andalusialaiseen arkkitehtuuriin

Casa de Pilatos| ©Enric Rubio Ros
Casa de Pilatos| ©Enric Rubio Ros

Vain kymmenen minuutin päässä Setas de Sevillasta on Casa de Pilatos, toinen hyvin andalusialaiseen tyyliin rakennettu aatelisasunto. Erityisesti tämä palatsi oli Medinacelin herttuoiden asuinpaikka vuodesta 1639 lähtien, vaikka se on kuuluisa Sevillan pyhän viikon alkuajankohdasta ja värikkäistä sisätiloistaan.

Kuten luit, 1500-luvulla alettiin viettää ristin tietä (rukouspolkua) Casa de Pilatosista Sevillan Nerviónin kaupunginosaan. Vuosien mittaan tämä reitti kehittyi nykyiseksi Pyhän viikon kulkueeksi. Palatsin sisäpihalla on esillä useita roomalaisia veistoksia, joten kannattaa maksaa sisäänpääsymaksu (noin 10 euroa) nähdäkseen ne.

Päätä matkasi Sevillaan Plaza de El Salvadorilla

Tiedän, ettet halua sen loppuvan, mutta lupaan, ettei sinulle jää paha maku suuhun, jos syöt päivällistä Plaza del Salvadorin ympäristössä Alfalfan kaupunginosassa. Tämä aukio on alle 10 minuutin päässä Casa de Pilatosista, ja se on täynnä terasseja, joilta avautuu näkymä katedraalille ja Giraldalle, joka on valaistu siihen aikaan päivästä. Hyvästele heidät ruokailun aikana.

Tämä alue on ollut kohtaamispaikka jo vuosien ajan. Kaupungin sosiaalinen luonne, joka on nykyään entistä selvempi, koska se on kokonaan kävelykadun varteen rakennettu, juontaa juurensa 1600-luvulle. Nykyään se säilyttää tämän hengen ja on yksi parhaista paikoista tutustua Sevillan kulttuuriin tapasten ja tyypillisten ruokien kautta.

Miten liikkua Sevillassa: onko tarpeen hankkia kuljetuspassi?

Sevillan metro| ©Patrick1977Bln
Sevillan metro| ©Patrick1977Bln

Jos olet etsinyt tietoa parhaasta tavasta liikkua Sevillassa, tiedät jo, että moniin paikkoihin pääsee kävellen.

Voit kuitenkin aina mennä bussilla kauempana sijaitseviin paikkoihin, joko siksi, että ne eivät ole keskustassa (kuten Isla de la Cartuja), tai siksi, että ne eivät ole lähellä hotelliasi. Vaikka kaupungissa on metro, siellä on vain yksi linja, kun taas bussilinjoja on viisikymmentä, joten pääset kaupungin toiselta puolelta toiselle.

Muista, että jos noudatat ehdottamaani reittiä ja majoituspaikkasi sijaitsee keskeisellä paikalla, sinun tarvitsee käyttää bussia vain satunnaisesti, joten silloin on parasta ostaa kertalippu (noin 1,50 euroa).

Jos hotelli, jossa majoitut, on laitamilla, saatat joutua käyttämään julkisia kulkuneuvoja useammin, ja voi olla edullisempaa ostaa Sevillan bussituristikortti (1 päivä maksaa 5 euroa ja 3 päivää noin 10 euroa plus 1,5 euron takuumaksu); hyvä puoli on, että niillä voi matkustaa rajattomasti.

Toivottavasti nautit matkastasi Sevillaan ja että vinkkini auttavat sinua järjestämään 5 päivää taidetta, kulttuuria ja historiaa.