Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Triana Sevillassa

Joen toisella puolella sijaitsee omaleimainen kaupunginosa: Triana. Sevillan matkaa ei voi pitää täydellisenä ilman, että kulkee täällä.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Triana Sevillassa

Triana | ©Guzmán Lozano

Vaikka Andalusian pääkaupunki ei sijaitse rannikolla, se oli kultakaudella Espanjan tärkein satama. Magellanin ja Elcanon kuuluisa retkikunta purjehti Trianan satamasta.

Tämä Guadalquivirin rannalla sijaitseva kaupunginosa tunnetaan myös flamencoperinteestään, tapas-baareistaan ja siitä, että se on jokiristeilyjen lähtöpaikka. On epäilemättä yksi Sevillan tärkeimmistä nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.

Kuinka kauan kestää vierailla Trianassa?

Trianan silta| ©afloresm
Trianan silta| ©afloresm

Mielestäni sille on omistettava vähintään puoli päivää. Se on erittäin viehättävä naapurusto, ja siellä kannattaa käydä rauhassa. Koska se on hyvin kuuluisa tapas-kierrosten kohde, voit saapua sinne lounasaikaan ja polttaa muutaman kalorin kävelemällä Guadalquivirin rannalla.

1. Kävele San Jorgen linnassa

San Jorgen linna| ©Andres Guzman
San Jorgen linna| ©Andres Guzman

Linnoitus sijaitsee aivan Isabel II -sillan (tunnetaan myös nimellä Triana-silta) toisella puolella, ja se on vartioinut jokea visigoottien ajoista lähtien. Sen alkuperä on jokseenkin epävarma, mutta sen uskotaan pystytetyn puolustamaan kaupunkia Leovigildin, goottilaisen kuninkaan, joka kunnostautui menestyksekkäillä sotaretkillään, hyökkäyksiltä.

San Jorgen linna saavutti huippunsa 1400-luvulla, niin sanottuna "kulta-aikana". Inkvisitio perusti päämajan linnoitukseen vuonna 1481 ja asui siellä vuoteen 1785 asti.

Osa Pyhän Yrjön linnasta purettiin 1800-luvulla, ja jäljelle jääneessä osassa on raunioiden ja uskonnollisen sorron tulkintakeskus.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Plaza del Altozano s/n
 • Aukioloajat: tiistaista lauantaihin klo 10:00-13:30 ja 17:00-19:30. Sunnuntaisin ja juhlapyhinä voit vierailla klo 10:00-13:30.
 • Hinta: sisäänpääsy on ilmainen

2. Ihaile kaupungin parhaita tanssijoita

Flamenco Show| ©Elliott Brown
Flamenco Show| ©Elliott Brown

Jos etsit flamencoesitystä Sevillassa, olet oikealla alueella. Sanotaan, että tämän taidemuodon keksijät asuivat Trianassa, koska siellä asui suuri mustalaisyhteisö. Jos haluat pelata varman päälle, suosittelen vierailua Teatro Flamenco Triana - teatteriin, joka **voitti TripAdvisorin "Travelers' Choice" -palkinnon vuonna 2020.

Esityksiä on päivittäin kahteen aikaan: klo 19:30 ja 21:00. Rakennus sijaitsee osoitteessa Calle Pureza 76, lyhyen kävelymatkan päässä Guadalquivirilta ja Capilla de los Marinerosilta. Jos et löydä paikkaa, voit valita muita tabloita, kuten Teatro Pura Esencia Flamenco (Calle Betis 56) ja Baraka (Calle Pureza 107).

Varaa lippusi flamenco-esitykseen

3. Tutustu Trianan sisäpihoihin

San Eloyn pihapiiri Trianassa, Sevillassa| ©Agustin C
San Eloyn pihapiiri Trianassa, Sevillassa| ©Agustin C

Tässä kaupunginosassa on Sevillan suurin määrä terasseja ja corraloja. Ne ovat hyvin kauniita ja niissä on tyypillistä andalusialaista charmia. Ne varjostavat ja ovat täynnä köynnöstäviä kasveja ja maljakoita.

Kaupunginhallitus järjestää vierailuja kahdeksalle Trianan sisäpihalle: Cerca Hermosa, Corral de Los Corchos, Casa Quemada, Hotel Triana, Corral Largo, Patio de las Flores, Corral San Jorge ja Corral de la Encarnación. Tapahtuma järjestetään yleensä syksyllä.

Varaa opastettu kierros Trianassa

4. Valmista tapas-reitti

Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson
Tapas- ja viinikierros| ©rob thompson

Tapas on Andalusiassa elämäntapa, eikä sen pääkaupunki ole poikkeus. Triana on koti lukuisille baareille ja tavernoille, joissa voit syödä hyvin kuluttamatta kättä ja jalkaa, ja alla olevasta luettelosta löydät parhaat:

 • Casa Ruperto, viiriäisten temppeli. Se on yksinkertainen baari, jossa on klassinen punainen markiisi ja valkoinen kaiverrus. Sen kuuluisat linnut kasvatetaan Léridan maakunnassa, ja voin vakuuttaa, että ne ovat herkullisia. Suosittelen myös etanoita ja cabrillas-muhennosta, serranitoa tai pringáa, muhennoksen lihasta tehtyä voileipää (Avenida Santa Cecilia 2).
 • Bar Juan Carlos, juustokauppiaiden paratiisi. Sen maitotuotevalikoima on vaikuttava - yli 100 lajiketta - ja sitä täydentävät riistapateet, cecina, galicialainen mustekala ja muut herkut. Se erottuu myös erinomaisista kansallisista ja kansainvälisistä oluistaan (Calle Febo 6).
 • Freiduría Reina Victoria, ihanteellinen paikka syödä turskaa taikinassa sekä vauvojen kalmaria, marinoitua kalaa, mustekalaa ja paljon muuta. Se on yksinkertainen majoitusliike, jossa on tilavat huoneet ja edulliset hinnat (Calle Rodrigo de Triana 51).
 • Bar Salomón, paikka, jossa voi nauttia pinchoja ja grillattua lihaa (Calle López de Gómara 11).
 • Las Golondrinas, ehdoton vierailukohde Trianassa. Saman nimisiä baareja on kaksi: ensimmäinen on perinteisempi, kun taas toisessa on nykyaikainen tyyli. Sen erikoisuuksia ovat ulkofilee-kärjet, grillatut sienet, iberian posket ja caballitos de jamón, paistetut leipäviipaleet, joiden päällä on mehevää kinkkua (Calle Pagés del Corro).
 • Blanca Paloma, naapuruston klassikko. Sen maine johtuu bocaditos de mejillonesista, joka on erittäin maukas äyriäiskroketti. Muita maistettavia ruokalajeja ovat katkaravuilla ja anjoviksilla täytetyt munakoisot tai makrillilla maustetut perunat ( Calle San Jacinto 49).

Varaa tapas-kierros Sevillassa

5. Purjehdus Guadalquivirilla

Vene Guadalquivirilla| ©Mark Schofield
Vene Guadalquivirilla| ©Mark Schofield

Guadalquivir on Espanjan ainoa purjehduskelpoinen joki. Sen rauhalliset vedet houkuttelevat tuhansia Sevillan asukkaita ja turisteja, jotka tulevat jokirannalle melomaan, kävelemään tai tekemään jokiristeilyn.

Useimmat Guadalquivirin veneretket lähtevät Trianasta. Muutama minuutti purjehduksen jälkeen risteilijät ohittavat Sevillan ikonin, Isabel II -sillan.

Ne eivät yleensä ole kovin pitkiä matkoja, sillä ne keskittyvät Alfonso XIII:n valtakaudella rakennettuun navigoitavaan kanavaan. Maksetusta summasta riippuen sinulla on oikeus juomaan (lasi viiniä, olutta, virvoitusjuomaa jne.).

Uusi käytäntö on kuitenkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Puhun luonnollisesti Melaussurffauksesta eli SUPista, lajista, jossa liikutaan surffilaudalla pystyasennossa ja jokaista liikettä ohjataan melalla. Tämä laji syntyi 60-luvulla Polynesiassa, ja se on vähitellen saanut seuraajia myös muissa maanosissa.

Tasapaino on tärkeää, mutta pienellä harjoittelulla voit liikkua helposti ja kehittää samalla lihaksia. Trianassa voit valita Sup Guadalquivirin (Mercado de Triana stall 29) tai Paddle Surf Sevillan (Calle Betis 19).

Varaa veneretki Sevillassa

6. Vieraile keramiikkakeskuksessa

Keramiikkakeskuksessa| ©Plothar
Keramiikkakeskuksessa| ©Plothar

Keramiikkateollisuus liittyy Trianaan kaksinkertaisesti. Keramiikkatuotanto keskittyi ennen tähän kaupunginosaan, ja Calle Antillano Camposissa sijaitseva keskus elvyttää käsityöperinnettä.

Opit alan sanastoa ja näet 1500-luvun uunit sekä valikoiman tyylikkäitä ja värikkäitä esineitä.

Keramiikkakeskus sijaitsee Triana-markkinoiden takana, ja se on avoinna tiistaista lauantaihin kello 11:00-18: 00 ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä kello 10:00-15: 00. Hinta on erittäin edullinen - noin 2 € - ja siksi se on pienen ajan arvoinen.

7. Varaa kierros mysteereihin ja legendoihin

Virgen del Carmenin kappeli| ©Kent Wang
Virgen del Carmenin kappeli| ©Kent Wang

Trianassa sijaitsee San Jorgen linna, linnoitus, joka oli inkvisition toim ipaikka 1400-luvulta 1700-luvulle.

Sen muurien takana tunnustuksia kiristettiin hyvin epäsovinnaisilla menetelmillä, ja monet tapettiin verisen kidutuksen jälkeen. Linnoitusta ympäröi tarujen verkko, johon voit tutustua varaamalla yöllisen kiertoajelun Sevillaan.

Tarinan päähenkilö ei ole vain linna. Opastetut kierrokset vievät sinut muihin kaupunginosiin, kuten Patio de Monipodioon, Calle Pagés del Corroon (vanha Cava) tai Virgen del Carmenin kappeliin. Triana liittyy flamencon syntyyn ja merimatkoihin, eikä tarinoista ole pulaa.

Käytännön tietoja

 • Kesto: 1 tunti ja puoli
 • Hinta: noin 10 €.

8. Rentoudu terassilla

Ravintola María Trifulca, Sevillassa| ©Abariltur
Ravintola María Trifulca, Sevillassa| ©Abariltur

Triana sijaitsee Guadalquivir-joen rannalla, ja sen korkeimmat rakennukset avautuvat vanhaan kaupunkiin. Etuoikeutetun sijaintinsa ansiosta siitä on verrattomat näkymät Sevillan yli. Jos matkustat Sevillaan kesällä, voit paeta kuumuutta naapuruston terasseilla.

Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja, jotka saavat sinut henkeäsalpaamaan:

 • María Trifulca, Sevillan jetsetin ravintola. Ei ole epätavallista nähdä jalkapalloilija tai muu kuuluisa henkilö, eikä se ole yllättävää. Se tarjoaa laajan valikoiman tuoretta kalaa ja mereneläviä sisältäviä ruokia, kuten herkullisia valkoisia katkarapuja tai punaisia tonnikalaherkkuja. Tarjolla on myös lihavaihtoehtoja sekä pastaa, riisiruokia ja muita herkkuja. Sen terassilta voit ihailla Trianan kapeita katuja, katedraalia ja härkätaisteluareenaa (Plaza del Altozano 1).
 • Puerto de Cuba, cocktailbaarien Mekka. Sen terassi veden yllä on etuoikeutettu näköalapaikka Torre de Orolle ja ihanteellinen paikka aloittaa ilta drinkillä (Calle Betis s/n).
 • Hotel Ribera de Triana, täydellinen valinta itsesi hemmotteluun. Sinun ei tarvitse olla huoneessa nauttiaksesi LEVEL 5th -baarista, jossa on panoraamaterassi, solarium ja uima-allas. Sen design-pöydät ja lepotuolit sekä valloittava sininen valo luovat eksklusiivisen ja rentouttavan tilan (Plaza de Chapina s/n).
 • Betis 7 Triana Experience, ravintola kivenheiton päässä Isabel II -sillalta. Sen reseptit tulkitsevat uudelleen andalusialaista perinnettä lisäämällä siihen ripauksia idästä, Italiasta ja muista maailman keittiöistä. Jos haluat jatkaa iltaa ja nauttia näkymistä, voit tilata caipirinhan tai Martinin (Calle Betis 7).

9. Koe historia uudelleen Calle Betiksessä

Betis-katu Sevillassa| ©Emilio Ortiz Coral
Betis-katu Sevillassa| ©Emilio Ortiz Coral

Tämä katu kulkee joen suuntaisesti, ja sen alkuperä juontaa juurensa 1700-luvulle, jolloin rakennettiin suuri muuri Guadalquivirin tulvien hillitsemiseksi. Nykyään se on kiireinen kohde canas- ja tapas-ruokien nauttimiseen, mutta ennen se oli täynnä merimiehiä, kauppiaita ja amiraaleja.

Samalla kadulla sijaitsi Universidad de Mareantes, koulu, jossa koulutettiin Sevillan ja Amerikan välillä matkustavia miehistöjä. Nykyään siitä ei ole jälkeäkään, mutta sen paikalla seisoo Casa de las Columnas, tyylikäs rakennus, jossa on nykyään kansalaisyhteiskuntakeskus. Keraaminen muistolaatta muistuttaa

Kävele rauhassa ympäriinsä ihailemassa talojen värikkäitä julkisivuja ja näkymiä joen yli. Muuten, jos olet kiinnostunut näköalapaikoista, suosittelen sinua lukemaan postauksen Sevillan parhaista näköaloista.

10. Astu sisään Santa Anan kirkkoon

Santa Anan kirkko| ©Anual
Santa Anan kirkko| ©Anual

Pureza-, Vázquez de Leca-, Bernardo Guerra- ja Pelay Correa -katujen risteyksessä sijaitsee temppeli, jolla on yli seitsemän vuosisadan historia. Se rakennettiin 1200-luvulla ja sijaitsi alun perin muurien ulkopuolella.

Valloituksen, espanjalaisten saapumisen Amerikkaan ja Lissabonin maanjäristyksen jälkeen kaikki muuttui yhtäkkiä.

Barokki väistyi nykyisin nähtävän mudejarin ja goottilaisuuden sekoituksen tieltä, ja siirtomaista palanneet miehet palasivat tänne.

Jos matkustat Sevillaan heinäkuun lopussa, voit nauttia sen päätapahtumasta: Señora Santa Anan novenasta. Vinkki: vain muutaman metrin päässä kirkosta on De Triana-kauppa, jossa myydään tähän perinteiseen kaupunginosaan liittyviä vaatteita, asusteita ja esineitä.