Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

San Siro Stadium Kierros Milanossa

Vieraile A.C. Milanin ja F.C. Interin kotikentillä opastetulla kierroksella. Artikkeliin on koottu kaikki tarvittavat tiedot.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

San Siro Stadium Kierros Milanossa

San Siro -stadion Milanossa | ©Marco Assini

San Siro on Milanon symboli aivan kuten Duomo, Leonardo da Vincin viimeinen ehtoollinen tai Sforzescon linna. Lombardialainen kaupunki on ainoa kaupunki Euroopassa, jolla on kaksi Mestarien liigan mestarijoukkuetta, mikä on uskomaton ennätys!

Tälle stadionille meneminen on epäilemättä yksi tärkeimmistä asioista, joita Milanossa kannattaa nähdä ja tehdä. Saimmeko sinut vakuuttuneeksi? Hyvä! Lue lisää, miten saat kaiken irti vierailustasi San Siro -stadionin kierroksella.

Paras vaihtoehto

Milanon San Siro-stadionin kierros

Lähde San Siro -stadionkierrokselle Milanoon ja jätä sisäänkäynnin jonot väliin.

Vieraile AC Milanin ja Interin kotikaukalossa, kävele katsomoiden ja pelaajien tunnelin läpi ja astu nurmelle, joka on nähnyt molempien seurojen suurimmat loistot. Voit myös vierailla San Siro -museossa

.

Tämän San Siro -stadionin kierroksen ansiosta pääset Milanon kahden suuren jalkapallojoukkueen, AC:n ja Interin, legendaariselle kotikentälle. Tämä itseopastettu kierros vie sinut pelaajien pukuhuoneista kentälle, katsomosta avautuvista näkymistä San Siro -museossa oleviin saavutuksiin, jossa opit myös seurojen historiasta.

Koska kyseessä on yksi Euroopan suosituimmista jalkapallostadioneista, suosittelen varaamaan kierroksen etukäteen verkossa, jotta vältät pitkät jonot lipputoimistoissa.

Suositellaan, jos... Suunnittelet vierailua vaikuttavalla San Siro -stadionilla muistellaksesi suurten milanolaisjalkapallojoukkueiden hienoja voittoja ja oppiaksesi hieman lisää sen historiasta.

Millainen on San Siro -kierros?

Stadionin sisällä| ©Stefano Brivio
Stadionin sisällä| ©Stefano Brivio

Vierailu A.C. Milanin ja F.C. Interin stadionilla alkaa San Siro -museosta. Tähän tilaan on koottu muistoesineitä ja "reliikkejä" näistä kahdesta joukkueesta, joilla oli (ja on edelleen) keskeinen rooli eurooppalaisessa urheilussa.

Ei ole kovin tavallista, että kaksi Milanin ja Interin kaltaista jättiläistä jakavat saman stadionin, vaikka se onkin melko yleistä Italiassa. Tästä syystä stadionmuseo ei keskity vain jompaankumpaan, vaan pikemminkin sen seinien sisällä saavutettuihin saavutuksiin. Löydät vanhoja pelipaitoja ja ottelupalloja, vanhoja valokuvia, pokaaleja ja paljon muuta.

Yksi erikoisimmista muistoesineistä on Milanin Inter Unitedin paita. Jo 1920-luvulla fasistihallinto oli yhdistänyt joissakin suurissa kaupungeissa joitakin joukkueita kasvattaakseen vaikutusaluettaan ja parantaakseen hallintoa. Milan oli ollut (lähes) immuuni tälle ilmiölle, mutta ajatus nousi uudelleen esiin 1980-luvulla. Muutama ystävyysottelu pelattiin, ja näiden otteluiden jälkeen ajatuksesta luovuttiin lopullisesti.

Pienestä koostaan huolimatta San Siro -museo houkuttelee 25 000 turistia kuukaudessa - ei hassumpaa, eikö? Sen jälkeen menet alas pukuhuoneisiin ja sitten kentälle. Ainutlaatuinen tunne, joka saa selkäpiissäsi aikaan väristyksiä.

 • Hinta: noin 30 euroa, mutta alle 15-vuotiaat maksavat vain 25 euroa.
 • Kesto: noin 1 tunti

Varaa San Siro -kierros

Miten varaat San Siro -kierroksen

Stadionin katsomot| ©Daniel
Stadionin katsomot| ©Daniel

Paras neuvo helppoa kierrosta varatessa on luottaa virallisiin kanaviin. Hellotickets-sivustolla voit varata tämän elämyksen erittäin helposti ja vain 30 eurolla.

Lipun ostaminen on hyvin yksinkertaista: valitse vain päivämäärä, ilmoita lippujen määrä ja suorita maksu. Nämä kierrokset järjestetään joka päivä, mutta poikkeuksia on.

Ottelupäivinä tai konserttien yhteydessä (mikä on hyvin yleistä kesällä) aukioloaika on lyhyempi tai kierroksia ei järjestetä. Digitaalisilla lipuillasi pääset stadionille suoraan sinä päivänä, jonka olet valinnut varauksessasi, eikä sinun tarvitse jonottaa lipputoimistossa.

Varaa San Siro -kierros

Onko suositeltavaa ottaa lapset mukaan San Siro -kierrokselle?

Pelistä nauttiminen stadionilla| ©tutu
Pelistä nauttiminen stadionilla| ©tutu

Totta kai! Jos lapsesi rakastavat jalkapalloa, heidät kannattaa ottaa mukaan, vaikka vain päästäkseen kentälle. Jos he ovat mielestäsi liian nuoria eivätkä jaksa kävellä liian pitkälle, kannattaa ottaa huomioon kaksi asiaa: matka tehdään bussilla, ja jos et halua ottaa riskiä, valitse vain lyhin kierros.

Varaa San Siro -kierros

Miten pääset San Siro -stadionille?

Bussi stadionille| ©Matthias Muehlbradt
Bussi stadionille| ©Matthias Muehlbradt

Milanon legendaarinen stadion sijaitsee samannimisellä alueella. Se on vehreä alue, josta on hyvät yhteydet muuhun kaupunkiin, sillä siellä sijaitsee kaksi historiallista italialaista jalkapalloseuraa - A.C. Milan ja Inter - sekä Hippodrome del Gallope. Tänne pääset valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:

 • Metro. Lähin pysäkki on San Siro Stadio ja se on linjalla 5 (violetti). Jos pysähdyt lähellä linjan 1 pysäkkiä etkä halua vaihtaa, voit jäädä pois linjalla Lotto. Ole varovainen, sillä linja 1 jakautuu kahtia. Jos yövyt lähellä Piazza del Duomoa tai muuta vanhan kaupungin kohtaa, sinun on noustava junaan Rho Fieramilanoon. Kun olet saapunut Lottoon, sinun on käveltävä noin 15/20 minuuttia päästäksesi Giuseppe Meazzan juurelle.
 • Bussilla. Linja 49 yhdistää San Cristoforon rautatieaseman (kaupungin eteläosassa) ja San Siro -alueen. Stadionia lähimmät pysäkit ovat Piazza Axum ja San Siro Stadio M5.
 • Raitiovaunu. Milanon ja stadionin välillä on kaksi linjaa: 16 ja 49. Ensimmäisessä tapauksessa kulkuneuvot koskettavat useita pisteitä keskustassa (Corso di Porta Romana, Missori, Duomo, Cordusio jne.), ja sinun on poistuttava viimeisellä pysäkillä: San Siro Stadio M5. Toinen linja on pidempi, mutta tässäkin tapauksessa sinun on poistuttava Piazza Axumilla tai **San Siro Stadio M5:**llä. Lisätietoja saat paikallisliikenneyhtiön virallisilta verkkosivuilta.

Varaa San Siro -kierros

Mihin voin pysäköidä San Siro -stadionin lähellä?

Stadionin ulkopuolella| ©Daniel
Stadionin ulkopuolella| ©Daniel

Jos olet vuokrannut ajoneuvon tai sinulla on oma auto, pääset Giuseppe Meazza -stadionille omalla kulkuvälineelläsi. Alla olevasta luettelosta löydät kaikki suositeltavimmat vaihtoehdot:

 • Parcheggio ATM Cassiodoro osoitteessa Viale Cassiodoro 9. Alkaen 1,5 € tunnissa
 • Parcheggio Lampugnano osoitteessa Via Natta. Enintään 5 tuntia, tuntihinta on 1,5 ¤.
 • San Siro Parkkipaikka. Se sijaitsee muutaman metrin päässä Piazza de Angelilta. Voit jättää autosi tänne ja mennä metrolla yhden pysäkin verran.
 • San Siro -parkkipaikka Piazzale Lorenzo Lotto -aukiolla.

Koska sinulla on auto, voit hyödyntää tilaisuutta tutustua Milanon ympäristöön. Kaupungin lähistöllä on historiallisia kaupunkeja ja kyliä, kuten Vigevano, Grazzano Visconti, Pavia ja Monza. Toinen erittäin suositeltava vaihtoehto on Como-järvi, varsinkin jos vierailet Lombardian kaupungissa keväällä.

Varaa San Siro -kierros

Missä syödä San Siro -stadionin lähellä?

Ruokaa La Barchetta -ravintolasta| ©Matteo Fiorino
Ruokaa La Barchetta -ravintolasta| ©Matteo Fiorino

Stadionin ympärillä on muutama katurekka, joissa voit syödä välipaloja tai sormiruokaa. Niiden läsnäolo on kuitenkin yleisempää ottelupäivinä, ja stadionilla vieraillessasi saatat löytää muutaman (tai ei yhtään).

Keskustaan ei joka tapauksessa tarvitse palata, sillä San Siro -kaupunginosassa on runsaasti laadukkaita baareja ja ravintoloita. Lue tästä lyhyt lista parhaista:

 • Chiringuito San Siro, joka on jokaisen jalkapallofanin ehdoton valinta. Se sijaitsee vain muutaman metrin päässä Giuseppe Meazzan stadionilta vehreiden puiden alla, jotka tarjoavat hieman helpotusta, jos vierailet kaupungissa kesällä. Voit nauttia aperitiivin ja katsella lähietäisyydeltä yhtä maailman legendaarisimmista stadioneista (Piazzale dello Sport).
 • La Barchetta, kalaravintola, jossa on tuoreita raaka-aineita ja kausiruokia. Kokeile heidän kotitekoista pastaa ja jälkiruokia (Via Federico Tesio 15).
 • Old Tenconi, historiallinen milanolaispubi. Se on tarjoillut lämpimiä ruokia ja olutta vuodesta 1970, ja sillä on erinomaiset arvostelut TripAdvisorissa. Ihanteellinen paikka jalkapallo-otteluiden ja muiden suurten urheilutapahtumien seuraamiseen (Via Federico Tesio 15).
 • America Graffiti, hampurilaisravintola, joka iskee silmää 1950-luvun Amerikkaan. Hyödynnä Giuseppe Meazzan vierailu mehukkaiden porsaankyljysten nauttimiseksi (Via Achille 4).
 • Osteria Ippodromo, sardinialaiseen keittiöön erikoistunut ravintola. Se on rento ravintola, jonka monipuolinen ruokalista sisältää pastaruokia merenelävillä sekä grillattua kalaa ja lihaa (Via Novara 127).

Varaa San Siro -kierros

Onko Giuseppe Meazzan stadion vierailun arvoinen?

Sisällä pukuhuoneessa| ©Daniel
Sisällä pukuhuoneessa| ©Daniel

Jos rakastat jalkapalloa, San Siro on ehdoton vierailukohde. Se on 75 817 istumapaikkansa ansiosta Italian suurin stadion, ja sen nurmikentällä on nähty lajin mestareita. Sen nurmella ovat pelanneet muun muassa Ronaldo, Christian Vieri, Andriy Shevchenko, Javier Zanetti ja Paolo Maldini.

Se on myös ollut kansainvälisten kilpailujen, kuten Mestarien liigan, sekä kahden maailmanmestaruuskilpailun, yhden Euroopan mestaruuskilpailun ja muiden pokaalien loppuotteluiden näyttämönä. Giuseppe Meazza on kunnostettu ennen vuotta 2016; tänä vuonna Real Madrid ja Atlético de Madrid taistelivat "Orejonasta" Milanon niityllä.

Se on myös arkkitehtonisesti kiinnostava. Kun se vihittiin käyttöön 19. syyskuuta 1926, se oli täysin erilainen kuin nykyisin tuntemamme stadion.

Vuosien varrella sitä on muutettu, ja silmiinpistävin muutostyö tehtiin vuoden 1990 MM-kisojen yhteydessä.

1980-luvun lopulla San Siro sai ikoniset sylinterimäiset tornit, joissa on kierteinen ramppi, täysi kattaus ja ikoninen punainen ristikkorakenne.

Varaa kierros San Sirolla