Parhaat kylät lähellä Lago di Como Italiassa

Comon järvelle on maisemien lisäksi ominaista sen kylien kauneus. Tässä postauksessa saat selville, mitkä ovat tämän kuuluisan järven kauneimmat kylät.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Parhaat kylät lähellä Lago di Como Italiassa

Como-järvi | ©Andrey Salikov

Como-järven rannoilla on erittäin kaunis luonto ja lisäksi siellä sijaitsee joitakin Italian kauneimmista kylistä. Alueen kylät ovat kuuluisia mahtavista huviloista ja postikorttimaisista kaduista ja rakennuksista, mutta ne sijaitsevat myös verrattomassa järvenrantamaisemassa Alppien vuorten ympäröimänä. Siksi se on täydellinen vierailukohde niille, jotka ovat jo nähneet kaiken, mitä Milanolla on tarjottavanaan.

Vierailun arvoisten kylien luettelo on hyvin laaja, joten tässä postauksessa olen listannut kymmenen mielestäni ja monien mielestä alueen kauneinta kylää. Jos haluat tietää lisää siitä, miten voit vierailla, voit lukea täältä parhaista retkistä Comojärvelle Milanosta ja tästä artikkelista, miten pääset alueelle kaupungista.

.

1. Comojärven elämän keskus: Bellagio

Bellagion kylä| ©Jim Gillette
Bellagion kylä| ©Jim Gillette

Tämän listan ensimmäinen kylä on yksi Lago di Comon tärkeimmistä kylistä ja yksi jokaisen järvimatkan pakollisista vierailukohteista.

Tämä johtuu sen etuoikeutetusta maantieteellisestä sijainnista. Järvi on muodoltaan käänteisen "y:n" muotoinen, ja Bellagio sijaitsee aivan kolmen "jalan" risteyksessä järven keskellä, mikä tekee siitä alueen vierailijoiden keskipisteen.

Jyrkät kadut, komeat talot, huvilat ja historiallinen keskusta tekevät Bellagionista myös järven tunnetuimman matkailukaupungin.

Jos haluat ottaa kaiken irti vierailustasi tässä kaupungissa, tarvitset vähintään puoli päivää tutustuaksesi sen katuihin, kauniiseen "Lungolago Europa" -rannikkokävelykadulle, joka kulkee osan järven rannasta, tai Bellagion pohjoisimmassa osassa sijaitsevalle Spartivento-pisteelle, joka tarjoaa yhden parhaista panoraamanäkymistä Como-järvelle. Kesällä voit myös nauttia joistakin ympäröivän alueen keinotekoisista rannoista.

Varaa retkesi Como-järvelle ja Bellagioon

2. Mahdollisesti järven kaunein kylä: Varenna

Varenna italia| ©VV Nincic
Varenna italia| ©VV Nincic

Varenna on pieni kalastajakylä Bellagiosta pohjoiseen. Monet pitävät tätä kylää Como-järven kauneimpana, ja vaikka tämä on subjektiivista, sillä on enemmän kuin tarpeeksi ansioita, jotta sitä voidaan pitää sellaisena.

Katujen ja talojen värien sekä runsaan kukkakoristelun ansiosta se on hyvin viehättävä kylä. Itse asiassa se on hyvin romanttinen kohde, ja yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on Paseo del Amor eli italialaisittain "Passeggiata Degli Innamorati". Se on kasvillisuuden peittämä kävelytie, jolta avautuu kaunis näkymä järvelle ja joka yhdistää laiturin ja kaupungin historiallisen keskustan.

Keskusta on yksi sen nähtävyyksistä, jonka tunnusmerkkejä ovat San Giorgion ja San Giovanni Battistan kirkko sekä kasvitieteellisestä puutarhastaan tunnettu Villa Monastero ja Vezion linna, josta avautuu yksi parhaista näkymistä koko järvelle. Epäilemättä pakollinen vierailukohde.

Varaa retkesi Lago Di Comoon ja Varennaan

3. Ihanteellinen matkailukohde: Menaggio

Menaggio| ©Roger W
Menaggio| ©Roger W

Aivan Varennan vastarannalla sijaitsee Menaggion kylä. Se on pieni, noin 3000 asukkaan kaupunki, mutta täynnä viehättäviä kulmia.

Sekuuluu Lago Di Comon matkailullisimpaan ytimeen yhdessä kahden edellisen tässä luettelossa mainitun kaupungin kanssa. Menaggion keskusta on jaettu kahteen osaan. Ylempi osa, josta löytyy useita vierailun arvoisia kirkkoja, kuten Santo Stefanon kirkko tai Santa Martan kirkko. Tämä on historiallisin osa, ja toinen on järven rannalla oleva kävelykatu.

Lähimpänä rantaa sijaitseva alue sopii erinomaisesti miellyttäviin kävelyretkiin tai rentoutumiseen gelaton kanssa järvinäkymästä nauttien. Ylellisten hotellien vieressä olevan rantakadun varrella on myös tavallista löytää kojuja, joissa myydään käsitöitä tai laventelia.

Kesäisin on myös uimaranta, jossa voi pulahtaa virkistävään uintiin. Ihanteellinen kaupunki rentouttavaan vierailuun ja yksi parhaista paikoista, jos etsit majoitusta useammaksi päiväksi.

Varaa retki Lago Di Comoon Milanosta käsin

4. Hotelleja, huviloita, retkeilyä... Tremezzosta löydät kaiken

Tremezzo| ©Ray in Manila
Tremezzo| ©Ray in Manila

Kuriositeettina mainittakoon, että Tremezzo on hyvin uusi paikkakunta, joka syntyi vuonna 2014 Lennon, Ossuccion, Tremezzon ja Mezzegran kaupunkien useiden yhteisöjen yhdistymisestä.

Nuoresta historiastaan ja pienestä koostaan huolimatta Tremezzossa on useita tutustumisen arvoisia paikkoja. Ehkä suosituin on Hotel Tremezzo, joka on helposti tunnistettavissa kaupungin suurimmaksi ja näkyvimmäksi rakennukseksi ja joka on kuuluisa koko järvellä ylellisyydestään ja kesäisin kelluvista uima-altaistaan.

Hieman Tremezzon ulkopuolella, mutta lähellä, on Villa Carlota. Lago Di Comon palatsien maineelle oikeutta tekevä huvila on peräisin 1600-luvulta, ja sen sisätiloissa on useita samalta ajalta peräisin olevia taideteoksia, ja sen puutarhat ovat suosittu nähtävyys vierailijoiden keskuudessa.

Tremezzo on myös hyvä kohde patikoijille, sillä se sijaitsee Tremezzon vuoren juurella, joka tarjoaa useita kauniita mutta vaativia reittejä, jotka palkitsevat sinut upeilla näkymillä.

Varaa retki Lago di Comoon Milanosta käsin

5. Kauneutta pieninä annoksina: Brienno

Brienno veneestä| ©Guilhem Vellut
Brienno veneestä| ©Guilhem Vellut

Brienno on lähes piilossa oleva kylä, joka sijaitsee järven länsirannalla Nesson kylän edustalla. Ja sanon melkein piilossa, koska se on yksi pienimmistä, itse asiassa sen väkiluku on vain noin 500 asukasta. Mutta se on erittäin suositeltava kohde erityisesti taiteen ystäville. Kylän alkuperä on keskiaikainen, ja sen jalokiviä ovat sen roomalaisperäiset kirkot.

Kaksi tärkeintä ovat pyhien Nazariuksen ja Celson kirkot. Molemmat ovat romaanista alkuperää, mutta ne on kunnostettu barokkityylisiksi, ja niiden sisällä voi ihailla kauniita maalattuja lasimaalauksia XIV vuosisadalta ja G.P. Recchin tekemiä freskoja 1500-luvulta.

Toinen kirkko on S. Vittoren kirkko, josta on jäljellä vain sen lähes järveen uponnut kellotorni. Jos sinulla on tilaisuus, käy Briennossa yöllä, jolloin koko kaupunki valaisee rakennuksensa eri väreissä ja antaa meille muistamisen arvoisen postikortin.

Varaa retki Lago Di Comoon Milanosta käsin

6. Matkailua ja historiaa Torniossa

Tornoon saapuminen| ©Marcelo Lanteri
Tornoon saapuminen| ©Marcelo Lanteri

Comon kaupungista itärantaa pitkin kulkevaa tietä pitkin pääset kauniiseen Tornon kaupunkiin vain 20 minuutin kuluttua.

Tämä kaupunki oli aikoinaan yksi Lago di Comon alueen tärkeimmistä tekstiilikaupan ansiosta, mikä näkyy sen rakennuksissa. Tai pikemminkin sen suurten rakennusten jäännöksissä, sillä espanjalaiset melkein tuhosivat sen vuonna 1522.

Mutta sen sotilasrakennusten jäännökset lisäävät osaltaan kaupungin viehättävyyttä, ja linnan muurin jäännökset ovat sen tärkein symboli. Torno on myös yksi alueen parhaista gastronomisista kohteista lukuisten ravintoloidensa ansiosta. Monilla niistä on kauniit terassit, joilta on näkymät järvelle.

Varaa retkesi Lago Di Comoon Milanosta käsin

7. Huviloiden kylä: Cernobbio

Kiertoajelu Cernobbiossa.| ©Marcelo Lanteri
Kiertoajelu Cernobbiossa.| ©Marcelo Lanteri

Jos Lago Di Comon silmiinpistävintä on sen ylelliset ja mahtavat huvilat, Cernobbio on paras kylä, jossa kannattaa vierailla.

Alun perin vaatimaton kalastajakylä, Cernobbio koki suuren muutoksen, joka teki siitä yhden Euroopan suosituimmista varakkaiden luksusturistikohteista.

Paras esimerkki tästä on Villa del Este. Vuonna 1568 rakennettu uusklassinen palatsi on nykyään yksi Euroopan ylellisimmistä hotelleista, ja se on useaan otteeseen tunnustettu maailman parhaaksi hotelliksi.

Vaikka tämä hotelli ei sovi useimpien kukkarolle, Cernobbio tarjoaa monia muita viehätyksiä. Kaupungissa on kaunis historiallinen keskusta, joka tunnetaan nimellä "La Riva", ja yhtä kaunis rantakatu.

Cernobbio on myös aivan Comon kaupungin vieressä, joka on tärkein yhteys järvelle, ja siellä vierailu on erittäin kätevää.

Varaa retki Lago Di Comoon Milanosta käsin

8. Comojärven piilotettu jalokivi: Nesso

Nesso| ©Andrea Guagni
Nesso| ©Andrea Guagni

Kun nähtäviä kyliä on niin paljon, osa niistä unohtuu helposti. Näin on Nesson kohdalla, mutta sitä ei pidä aliarvioida, sillä tämä pieni kylä on mielestäni yksi Como-järven kauneimmista ja erikoisimmista kulmista.

Tämä kulma tunnetaan Ponte della Civerana, pienenä keskiaikaisena siltana, joka ylittää hyvin kapean kanjonin, jossa kaksi puroa virtaa järveen, jossa on kaunis vesiputous.

Tämän taianomaisen pienen kulman lisäksi kylä on hyvin viehättävä värikkäiden julkisivujensa ansiosta, joista osa on kasvillisuuden peitossa. Vähemmän turistisen kylän suuri etu on se, että voit tutustua Nessoon ilman muiden turistisempien kylien tavanomaisia väkijoukkoja. Sitä ei turhaan pidetä Lago Di Comon piilotettuna jalokivenä.

9. Luonnonkauneus: Moltrasio

Moltrasio.| ©Guilhem Vellut
Moltrasio.| ©Guilhem Vellut

Hieman Cernobbion pohjoispuolella on Moltrasio. Tämä on yksi järven "luonnollisimmista" kylistä, ja sanon luonnolliseksi, koska tällä paikkakunnalla on paljon viheralueita, ja jopa järveltä katsottuna se näyttää eksyneen metsään.

Se on myös luonnonvarojen lähde, kuten niin sanotun harmaan kiven, jota on käytetty kaiken rakentamiseen järven teistä joihinkin taideteoksiin.

Moltrasio on kuuluisa alueellisten tuotteiden markkinoistaan ja Passalacquan huvilasta. Jälkimmäinen on yksi parhaista huviloista, joihin voi tutustua Como-järvellä pääsymaksua vastaan. Järven rannalla sijaitsevaan huvilaan voi tutustua lähes kaikkialla, sen kauniista puutarhoista upeisiin sisätiloihin.

Myös vesivirkistys on yleistä Moltrasiossa, ja monet yritykset tarjoavat veneretkiä ja vesiurheilua. Sekoitus, joka tekee siitä erittäin mielenkiintoisen kohteen Lago Di Comolla.

Varaa retkesi Lago Di Comolle Milanosta

10. Elokuvakylät: Ossuccio ja Lenno

Ossuccio| ©_ gislepa _
Ossuccio| ©_ gislepa _

Viimeisenä, mutta yhtä lailla merkityksellisenä tai kauniina, ovat Ossuccio ja Lenno. Otan ne mukaan yhdessä, koska nämä kaksi naapurikaupunkia ovat käytännössä sulautuneet yhdeksi kyläksi molempien kasvun vuoksi.

Näissä kahdessa kylässä on elokuvapaikkoja. Ja sanon "elokuvateatteri", koska toinen niistä on toiminut näyttämönä sellaisille kuuluisille elokuville kuin Star Wars tai James Bond. Tämä paikka on Balbianellon kylä pienen niemen kärjessä kahden kylän keskellä.

Tähän elokuvapaikkaan voi käydä tutustumassa, ja vaikka sisäänpääsymaksu on hieman kallis, noin 20 euroa, se on vierailun arvoinen, sillä harvassa paikassa näkee kauniimpia puutarhoja ja kauniimpia huviloita kuin täällä.

Näiden kylien toinen suuri nähtävyys, joka tässä tapauksessa liittyy Ossuccioon, on Sacro Monte di Ossuccio. Tämä pyhäkkö sijaitsee kalliolla vuorella, joka suojaa molempia kyliä, ja se on osa Piemonten ja Lombardian pyhinä vuorina tunnettua ryhmää, jonka Unesco on julistanut maailmanperintökohteeksi.

Näiden kahden kohteen lisäksi Ossuccion ja Lennon kylät, kuten kaikki tällä listalla olevat, ovat niin viehättäviä, että niiden kaduilla kannattaa ottaa aikaa kävelyyn, erityisesti Como-järven rannalla sijaitsevien laitureiden ja kävelykatujen varrella.

Varaa retki Lago di Comoon Milanosta käsin