Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten vierailla Milanon Duomon katolla

Milanon Duomon suositulta terassilta avautuvat näkymät kuuluvat ehdottomasti Italian pääkaupungin matkasuunnitelmaan. Jos haluat tietää kaiken tarvittavan, jotta saat vierailustasi kaiken irti, älä missaa tätä opasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Miten vierailla Milanon Duomon katolla

Duomon terassi Milanossa | ©Guilhem Vellut

Milanon Duomo on kaupungin tärkein nähtävyys ja symboli. Se on koko Italian suurin katedraali, ja se on huikea näky. Vaikka turistit käyvät Duomon sisätiloissa, harvat matkailijat ovat tietoisia mahdollisuudesta kiivetä sen terassille ja ihailla sen tarjoamia upeita näköaloja.

Taloudellisin vaihtoehto

Milanon Tuomiokirkko Katot -liput

Hämmästy terassilta avautuvista panoraamanäkymistä.

Voit valita hissin tai kiivetä 251 askelmaa Milanon Duomon upealle kattoterassille. Kävele tätä laajaa terassia pitkin ja ihaile kaupungin tärkeimpiä monumentteja.

Jos mietit, mitä nähdä ja tehdä Milanossa, Duomolle kiipeäminen on täydellinen vaihtoehto. Sen avulla voit nauttia omakohtaisesti sen upeasta goottilaistyylisestä arkkitehtuurista: patsaiden kruunaamista pylväistä, tyypillisistä torneista, lentävistä tukipilareista ja tietenkin yli 100 metriä korkeasta pienestä Madonninasta.

Miten kiivetä Duomon terassille Milanossa

Duomon terassilla| ©Guilhem Vellut
Duomon terassilla| ©Guilhem Vellut

Duomossa vierailu on toimintaa, joka ei tee eroja. Päästäksesi Milanon tuomiokirkon huipulle sinulla on kaksi vaihtoehtoa, jotka sopivat kaikille.

 • Hissillä: Tämä vaihtoehto on mukavin ja antaa myös kaikille mahdollisuuden nauttia siitä yhtä paljon. Vaikka hinnassa on eroa, tämä vaihtoehto on ihanteellinen aikuisille, vanhuksille tai lapsille, jotka eivät katso olevansa fyysisessä kunnossa kävelläkseen ylös tai jotka eivät yksinkertaisesti halua tehdä niin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hissin laskeutumispaikalta on noustava vielä noin 50 askelmaa Duomon yläterassille.
 • Jalkaisin: Jos olet rohkea ja haluat kävellä Duomon terassille, sinun on hyvä tietää, että sinne, mistä hissi jättää sinut, on noin 170 askelmaa. Sen jälkeen sinun on kiivettävä vielä 50 askelmaa Belvedereen, mutta jos olet hyvässä kunnossa, katedraalin portaat eivät ole esteenä.

Varaa lippusi Milanon Duomoon kiipeämiseen

Milanon Duomon lippujen hinnat ja lipputyypit

Duomo Yksityiskohdat| ©Guilhem Vellut
Duomo Yksityiskohdat| ©Guilhem Vellut

Duomoon on erilaisia lipputyyppejä sen mukaan, mihin nähtävyyksiin haluat tutustua, ja myös sen terassille. Helloticketsissä on täyslippuvaihtoehto, jolla pääset Milanon Duomon sisätiloihin, katolle, museoon, San Gottardon kirkkoon ja arkeologiselle alueelle.

Muuten jätän sinulle yksityiskohtaiset tiedot kaikista muista vaihtoehdoista, jotta voit valita lomallesi parhaiten sopivan.

 • Pääsy katedraaliin: se maksaa 5€ ja sen avulla pääset tutustumaan vain Duomo-rakennuksen sisätiloihin.
 • Pääsy katedraalimuseoon: maksaa 5 € ja mahdollistaa vierailun vain katedraalimuseoon.
 • Kulttuuripassi: maksaa 10 €, ja sillä pääset tutustumaan katedraalin sisätiloihin, katedraalimuseoon ja arkeologiselle alueelle.
 • Duomo Pass Stairs: maksaa 15 €, ja sillä pääsee katedraalin sisätiloihin, katedraalimuseoon, arkeologiselle alueelle ja Duomon terassille portaita pitkin.
 • Duomo Pass Lift: maksaa 20 euroa, ja sillä pääsee hissillä katedraalin sisätiloihin, katedraalimuseoon, arkeologiselle alueelle ja Duomon terassille.
 • Rooftop on foot: maksaa 10 € ja antaa oikeuden nousta Duomon terassille kävellen.
 • Katto hissillä: maksaa 14 euroa, ja hissillä pääsee vain Duomon terassille.
 • Iltaisin katolla: maksaa 14 €, ja hissillä pääsee Duomon terassille vain klo 19.00 jälkeen.

Varaa lippusi Milanon Duomoon

Pääsyajat Milanon Duomoon

Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut
Ihmiset terassilla| ©Guilhem Vellut

Kullakin Milanon tuomiokirkon sektorilla on erilainen aikataulu, joka on esitetty yksityiskohtaisesti alla:

 • Pääsy terasseille (kävellen ja hissillä): joka päivä klo 9.00-19.00. Viimeinen sisäänpääsy klo 18.00.
 • Pääsy terasseille Rooftop-iltapassilla: torstaisin klo 18.00-22.00. Viimeinen sisäänpääsy klo 21.
 • Katedraali: joka päivä klo 8-19.
 • Museo: torstaista tiistaihin klo 10-18 - Kastehuone: joka päivä klo 9-18.
 • Arkeologinen alue: joka päivä klo 8-19.

Varaa lippu Milanon tuomiokirkkoon

Onko Milanon Duomon terassilla järjestetty opastettuja kierroksia ja ovatko ne sen arvoisia?

Duomon sisällä| ©Jorge Láscar
Duomon sisällä| ©Jorge Láscar

Kyllä, niitä on. Sinulla on eri vaihtoehtoja, jos haluat osallistua opastetulle kierrokselle Duomon terasseille.

Opastettu kierros Duomon katolle kestää noin 1 tunnin. Sinne pääsee hissillä katedraalin huipulle, ja sen jälkeen on vain 50 askeleen matka terassille.

Sen lisäksi, että voit ihailla näkymiä ja upeita patsaita ja yksityiskohtia, sinulla on mahdollisuus täydentää vierailua ammattitaitoisen oppaan selityksillä.

Vaikka terassi on kaikin puolin kaunis, tämän arkkitehtuurityylin historiaan ja ominaispiirteisiin tutustuminen on vaivan arvoista. Tämäntyyppisen vierailun hinnat alkavat 35 eurosta.

Mutta jos haluat kattavamman vierailun, Milanon katedraalin sisäpuolen näkeminen on loistava vaihtoehto. Voit valita yhdistetyn opastetun kierroksen Duomoon ja katedraalin katolle.

Tällöin pääset jonon ohi katedraaliin ja nouset sitten hissillä ylös majesteettiselle terassille asti. Siellä pääset katedraalin tornien ja taivaalle osoittavien patsaiden keskelle, josta avautuvat kauniit näkymät.

Tämäntyyppisellä kierroksella sinulla on myös erikoistunut opas mukanasi kierroksella, jotta voit myös oppia vierailustasi. Tämäntyyppisen kierroksen hinnat alkavat 50 eurosta.

Varaa opastettu kierros Duomon terassilla

Näin pääset Milanon Duomoon

Milanon metro| ©Lara Parmeggiani
Milanon metro| ©Lara Parmeggiani

Itse Duomon lisäksi Milanon Piazza del Duomolla on paljon nähtävää ja koettavaa, joten tänne on helppo tulla.

Metrolla

Jos haluat päästä Milanon tuomiokirkolle metrolla, Duomon asema on lähin asema, ja siellä yhdistyvät Milanon metron punainen ja keltainen linja.

Voit myös mennä metrolla Cordusion ja Missorin asemille, jotka ovat punaisella ja keltaisella linjalla. Ne ovat suhteellisen lähellä ja kohtuullisen kävelymatkan päässä.

Raitiovaunulla

Raitiovaunu on toinen mahdollisuus vierailla Duomossa. Pääset Torinon, Mazzinin ja Doganan asemille ja voit kävellä muutaman metrin. Linjojen numerot ovat seuraavat: 2 - 3 - 4 - 12 - 14 - 19 - 20 - 24 - 27. Kuten näet, vaihtoehtoja on useita.

Bussilla

Jos saavut Milanoon lentokoneella lomallasi tai olet vain välilaskulla ja haluat ottaa siitä kaiken irti, Malpensan lentokentältä on nopea junayhteys. Malpensa Express saapuu Cardonan asemalle noin 40 minuutissa terminaalista 1.

Voit myös ottaa Malpensa Bus Express-bussin, joka kulkee terminaalista 1 Milanon päärautatieasemalle.

Jos kuitenkin haluat päästä Duomolle bussilla, molemmista terminaaleista kulkee runsaasti busseja Milanon päärautatieasemalle. Linaten, Seston ja Torinon lentoasemille on myös linjoja.

Milanon kaupungissa on useita kiertoajelubussilinjoja, ja kaikki linjat sisällyttävät Duomon pysäkkiensä joukkoon. Jos sinulla on siis jokin kulkulupa, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset sinne.

Osta Milanon kiertoajelubussikortti

Mitä et voi jättää väliin Milanon Duomon terassilla

Terassista nauttiminen| ©Guilhem Vellut
Terassista nauttiminen| ©Guilhem Vellut

Milanon tuomiokirkko on vertaansa vailla olevan goottilaisen tyylin arkkitehtoninen jalokivi. Se on myös maailman viidenneksi suurin katedraali, ja sen yksityiskohdat ovat todella hämmästyttäviä.

Voit nauttia sen upeasta julkisivusta ja sisätiloista, mutta Duomon terassilla vierailu antaa sinulle toisenlaisen näkökulman ja antaa sinulle mahdollisuuden ihailla tiettyjä kohtia lähemmin.

Esimerkiksi Madonnina-torni, joka huipentuu kultaiseen Neitsyt Marian patsaaseen. Se on kaupungille niin tärkeä, että mikään rakennus Milanossa ei voi ylittää sen korkeutta.

Voit myös nähdä läheltä sen 135 taiv aanrantaan ulottuvaa huiputusta ja sen marmorilla päällystetyt tiilet. Kaikki tämä 150 metrin korkeudesta avautuvalla näkymällä Milanon kaupunkiin. Aiotko jättää sen väliin?

Kuinka paljon aikaa tarvitset Milanon Duomon terassilla vierailuun?

Piazza del Duomo Duomolta| ©Guilhem Vellut
Piazza del Duomo Duomolta| ©Guilhem Vellut

Jos aiot käydä Duomon sisätiloissa ja terasseilla, suosittelen varaamaan vähintään 2 tuntia päivästä.

Muista, että viimeinen pääsy katedraaliin ja terassille on tunti ennen sulkemisaikaa, ja silloinkin sinulla ei ole aikaa käydä katedraalissa sen ansaitsemalla rauhallisuudella ja huomiolla. Sitä paitsi haluat luultavasti ottaa paljon valokuvia tässä upeassa ympäristössä.

Varaa opastettu kierros Milanon Duomon terassilla

Kannattaako Milanon Duomon terassille mennä lasten kanssa?

Perhe ja ystävät Duomon terassilla| ©Manuel Medrano
Perhe ja ystävät Duomon terassilla| ©Manuel Medrano

Duomon terassille meneminen perheenä on yksi parhaista asioista, joita Milanossa voi tehdä lasten kanssa. Rakennus on turvallinen pienimmille ja portaat, joiden kautta pääsee terassille, ovat riittävän mukavat niin heille kuin aikuisillekin.

Lapset rakastavat yleensä tätä suunnitelmaa, koska he näkevät kaupungin ylhäältä päin, mukaan lukien paikat, joissa he ovat käyneet jo aiemmin, mutta korkealta. Kannattaa muistaa, että lastenvaunuja ei saa viedä rakennukseen, mutta katedraalin säilytyslokeroita voi käyttää maksutta.

Vinkkejä vierailuun Milanon Duomossa ja sen terassilla

Terassin yksityiskohdat| ©Matthias Muehlbradt
Terassin yksityiskohdat| ©Matthias Muehlbradt
 • Huomioithan, että Duomossa käydessäsi sinun on peitettävä hartiasi, ja jos sinulla on hame, sen on oltava vähintään polvipituinen. Duomon lipunmyyntipisteessä myydään kuitenkin paperisia kimonoja 2 eurolla, jotta niitä tarvitsevat eivät jättäisi vierailua väliin.
 • Jos aiot käydä vain terassilla, voit tehdä sen missä tahansa vaatetuksessa.
 • Siellä ei saa tupakoida, syödä tai juoda.
 • Huomaathan, että terassilla ei saa lennättää lennokkeja eikä käyttää jalustaa terassilla otetuissa valokuvissa.
 • Koirat eivät ole sallittuja, ja lasten on aina oltava aikuisen seurassa.
 • Matkatavaroita, kypäriä, naamareita, skoottereita, laserosoittimia, veitsiä, lasia tai ilmapalloja ei saa tuoda mukanaan, mutta voit säilyttää tavaroitasi vierailusi ajan kaapeissa. Käyttääksesi niitä sinun tarvitsee vain allekirjoittaa rekisteri, johon merkitset henkilötietosi, ja palvelu on täysin maksuton. Avainta vastaan sinun on jätettävä 5 euron takuumaksu, joka palautetaan vierailun päätyttyä. Palvelun kesto on kuitenkin vain 60 minuuttia, joten maksua ei palauteta, jos ylität tämän ajan rangaistuksena.
 • Rakennukseen ei saa mennä korkokengillä.
 • Lattialla ei saa maata, koska kyseessä on uskonnollisen rakennuksen katto.
 • Lastenvaunut eivät ole sallittuja katedraalissa, ja ne on taitettava kokoon ennen rakennukseen menoa.
 • Katedraalissa ei ole käymälöitä. Lähin käymälä on aivan vieressä, ja se maksaa 1 €. Voit maksaa joko käteisellä tai luottokortilla.

Varaa lippu Milanon Duomoon