Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä lasten kanssa Milanossa

Matkustaminen Milanoon lasten kanssa on loistava vaihtoehto, joka jää varmasti mieleesi. Tämä matka tarjoaa loputtomasti aktiviteetteja koko perheelle. Museoiden, opastettujen kierrosten ja historiallisten lelukauppojen väliltä löydät mahdollisuuksia pitää hauskaa ja ihmetellä yhdessä lasten kanssa.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 tekemistä lasten kanssa Milanossa

Milan | ©Antonino C

Milano on täydellinen kaupunki, jonne voit viedä lapset, sillä heillä on mahdollisuus tutustua historiaan, taiteeseen, kulttuuriin ja muotoiluun. Tällä kaupungilla on paljon tarjottavaa perheellesi. Ajattele vain Milanon museoiden kauniita aloitteita, jotka on omistettu lapsille, ja monia perhetapahtumia, joita kaupungissa järjestetään usein.

Milano on myös täynnä puistoja ja ihania paikkoja, joihin voi tutustua yhdessä pienimpien kanssa, kuten sen mahtavat katedraalit, Da Vincin teokset ja sen vaikuttavat museot. Kaupungissa on myös hyvät julkiset liikennevälineet, ja kaupunkiin voi tutustua vaikka pyörällä. Jos etsit nähtävää ja tehtävää Milanossa lasten kanssa, tässä on erilaisia ehdotuksia, joista pidät varmasti.

1. Vieraile Milanon lastenmuseossa (MUBA)

Milanon lastenmuseo| ©Jeremy Thompson
Milanon lastenmuseo| ©Jeremy Thompson

MUBA Milanossa on lapsuuden museo. Se on innovatiivinen keskus, joka on omistettu lapsille suunnatuille kulttuurihankkeille.

Tämä museo sijaitsee viehättävässä ympäristössä muinaisen San Michelen kirkon sisällä Rotonda della Besanassa, barokkirakennuksessa, jolla on suuri historia 1600-luvun lopusta, ja se on nykyään suunniteltu toivottamaan perheet tervetulleiksi lapsille sopivaan paikkaan.

Museon näyttelyt ja aktiviteetit stimuloivat lastesi luovaa ajattelua ja kutsuvat heitä koskettamaan, leikkimään ja kokeilemaan. Vuoden mittaan vaihtuvien näyttelyiden ja työpajojen valikoima on aina hyvin innostava.

MUBAssa on hyvin varustettu kirjakauppa, jossa on kaikenikäisille lapsille suunnattuja kirjoja, ja bistro, jossa on erityisesti pienille lapsille suunniteltuja tuotteita ja ruokalistoja. Museovierailun jälkeen voit viedä lapset leikkimään Rotundan sisällä sijaitsevaan kauniiseen puistoon.

Käytännön tietoja

  • Sijainti: Museo sijaitsee osoitteessa Via Enricon Besana 12.
  • Aukioloajat: Museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9.30-18.00. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä se on avoinna klo 10:00-18:30.
  • Hinta: Lasten sisäänpääsy maksaa 8 euroa, aikuisten 6 euroa. Neljän hengen perheille on kuitenkin tarjolla 25 euron erikoislippu.
  • Kestoaika: Kävijät voivat käydä katsomassa museota, jossa on myös muita tapahtumia: Kävelyyn ja nauttimiseen kuluu yhdestä kahteen tuntia.

2. Milanon tiede- ja teknologiamuseo on todellinen paratiisi lapsillesi

Milanon tiede- ja teknologiamuseo| ©Pietrodn
Milanon tiede- ja teknologiamuseo| ©Pietrodn

Tämä kattava museo varastaa pikkuisten sydämet. Se sisältää joitakin vuosisatojen tärkeimmistä keksinnöistä. Se on ihanteellinen paikka viljellä lastesi synnynnäistä uteliaisuutta ja kannustaa heitä ajattelemaan leikkimielisesti tiedemaailman ihmeitä.

Museosta tekee lapsille houkuttelevan se, että suurin osa näyttelyesineistä on käytännönläheisiä. Se on ihana luova tila Milanossa.

Näyttelyiden, aktiviteettien ja työpajojen välissä lapsesi voivat tutustua kemiaan ja matematiikkaan, tutkia materiaalien ja energian ominaisuuksia, kehittää ympäristötietoisuutta ja paljon muuta.

Kokoelmassa on myös Leonardo da Vincin piirustuksista otettuja konemalleja.

Lapset rakastavat vedenalaisia kokemuksia ja tähtitieteen näyttelyitä. Hienoja ovat myös pysyvät näyttelyt, jotka ulottuvat liikenteen maailmasta televiestintään ja joissa on interaktiivinen ja lapsiystävällinen lähestymistapa. Lapsia kiehtoo seistä yhden ensimmäisistä vetureista edessä.

Sillä välin voit ihailla historiallista rakennusta ja ympäröivää puutarhaa kaikessa rauhassa.

Varaa Milanon historiallinen kiertoajelu ja liput Leonardo Da Vincin viimeiselle ehtoolliselle -näyttelyyn

3. Kävele kauniissa Indro Montanellin puutarhassa ja Villa Realen puutarhassa

Indro Montanellin puutarhat| ©Bosc d'Anjou
Indro Montanellin puutarhat| ©Bosc d'Anjou

Kävelyretki lasten kanssa kauniissa Indro Montanellin puutarhoissa ja Villa Realen puutarhoissa on hieno kokemus. Molemmat tilat ovat ihanteellisia lasten leikkimiseen eri alueilla, jotka on varustettu heitä varten. Pikkulapset voivat juosta ympäriinsä pienten järvien, siltojen, luolien ja jopa pienen temppelin keskellä.

Puutarhojen sisällä on Italian suurin kaupunkiplanetaario ja luonnonhistoriallinen museo, jotka ovat vierailun arvoisia, varsinkin jos matkustat nuorten tähtitieteen tai eläintieteen ystävien kanssa.

Jos haluat rohkaista nykytaiteen rakastamista, huvilan sisällä sijaitseva nykytaiteen paviljonki (PAC) on vierailun arvoinen.

Muista, että Villa Realen puutarhoihin ei saa mennä aikuiset ilman lapsia.

4. Älä jätä väliin Ulrico Hoeplin planetaarioelämystä

Ulrico Hoeplin planetaario| ©Paolobon140
Ulrico Hoeplin planetaario| ©Paolobon140

Lapsesi tulevat rakastamaan kokemusta Ulrico Hoeplin planetaariossa, jossa he voivat oppia tähdistä. Se sijaitsee Porta Venezian puutarhassa ja on varmasti ihanteellinen kohde viedä heidät sinne.

Täällä järjestetään usein aktiviteetteja ja ohjattuja havaintoja lapsille. Esitysten ja satujen avulla pienimmät voivat oppia kosmoksen suurista mysteereistä kevyesti ja viihdyttävästi.

5. Vieraile luonnonhistoriallisessa museossa

Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Paolobon140
Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Paolobon140

Tässä museossa voit antaa lapsille miellyttävän opetuskokemuksen. Täällä he löytävät upeita esimerkkejä mineralogiasta, syventyvät paleontologiaan, saavat arvokasta tietoa ihmiskunnan luonnonhistoriasta ja pääsevät selkärangattomien ja selkärankaisten eläinten maailmaan, jota he niin rakastavat.

Sen 700 vitriiniä luovat jännittävän matkareitin lapsillesi ja koko perheellesi. Lapset tulevat lumoutumaan erityisesti esillä olevista eläimistä ja fossiilijäänteistä.

Museo on kivenheiton päässä planetaariosta. Nykyään se on yksi tärkeimmistä luonnonhistoriallisista museoista, ei vain Italiassa vaan myös Euroopassa.

Rakennukselle on ominaista terrakottakoristeinen uusgoottilainen tyyli, ja sen on suunnitellut arkkitehti Cerruti vuonna 1888. Rakennus rakennettiin vuosina 1892-1907, ja se on Italian suurin, ja sitä voidaan pitää yhtenä Euroopan tärkeimmistä.

6. Kävele lasten kanssa Piazza Gae Aulentilla

Piazza Gae Aulenti| ©Dexterino86
Piazza Gae Aulenti| ©Dexterino86

Pienimmät rakastavat tätä aukiota, joka näyttää kuin suoraan tieteiselokuvasta.

Täällä seisoo kaupungin korkein pilvenpiirtäjä: argentiinalaisen arkkitehdin César Pellin suunnittelema Unicredit Tower. Tornin huipulla kohoaa 78-metrinen torni, joka valaistaan yöllä erityistilaisuuksissa.

Kiehtovia ovat myös aukion äärettömät suihkulähteet, jotka täyttyvät öisin väreistä. Lähistöllä on myös Bosco Verticale, arkkitehti Stefano Boerin suunnittelema kasveilla peitetty pilvenpiirtäjä.

7. Unelmapaikka on Sforzescon linna

Sforzescon linnassa| ©Luigi_1964
Sforzescon linnassa| ©Luigi_1964

Lapset ovat lumoutuneet tästä Sforzescon linnasta. Se on aito paikka, joka kiehtoo sekä aikuisia että lapsia ja jonka historia odottaa löytämistä. Se näyttää kuin joltain sadusta, sillä siinä on vallihauta, korsutettuja torneja, peräkkäisiä sisäpihoja ja salaisia käytäviä.

Se sijaitsee Piazza Castellolla, ja sinne voi mennä lasten kanssa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Milanon Sforzescon linnassa on paljon toimintaa perheille: joka viikonloppu järjestetään luovia työpajoja, pelejä, aarteenetsintää tai opastettuja kierroksia 4-12-vuotiaille lapsille.

Yli 10-vuotiaat lapset nauttivat opastetuista kierroksista linnan taisteluissa ja tyrmissä: ihanteellinen tilaisuus vastata heidän historiallisiin kysymyksiinsä.

Rakennuksen gallerioihin ja sisäpihalle tutustuminen on ilmaista, sisäänpääsymaksun maksaa vain sisätiloissa olevat museot, kuten arkeologinen museo egyptiläisine osastoineen, hovihuoneet ja herttuoiden asuintilat.

Varaa Milanon opastettu kierros, johon sisältyy vierailu Sforzescon linnaan

8. Milanon kaupungin akvaario

Milanon kaupungin akvaariossa| ©Eva Paris
Milanon kaupungin akvaariossa| ©Eva Paris

Rekonstruoidut meri- ja jokiympäristöt hurmaavat sinut ja lapset entistä enemmän värikkäiden kalojen aina jännittävällä näyttämöllä. Löydät tämän akvaarion Sempionen puistosta, johon voit tutustua myös Milanon pyöräretkellä.

Kyseessä on Euroopan kolmanneksi vanhin akvaario, joka avattiin vuonna 1906 Milanon kansainvälistä näyttelyä varten. Laitoksen sisätiloihin pääsee kiertämään noin tunnissa. Altaat ovat pieniä, ja kukin kasvi- ja eläinkunta on kuvattu hyvin kuvateksteillä varustetuilla tauluilla.

Lapsia eniten jännittää yläpuolella kulkeva läpinäkyvä tunneli, jossa erikokoiset rauskut ja kalat uivat oikealta vasemmalle ja päinvastoin. Se on Milanon akvaarion suurin ja kuvauksellisin allas.

Kaikenikäisille lapsille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, jotka on kuvattu alla.

4-6-vuotiaille lapsille

4-6-vuotiaat lapset voivat uppoutua akvaarion tunnelmaan ja tutustua kiehtovaan tarinaan, joka sijoittuu meren pohjalle tai lammen vesililjojen keskelle.

He löytävät vesimaailman kuriositeetteja ja ystävällisiä hahmoja, ymmärtävät sen haurautta ja merkitystä elämälle.

7-11-vuotiaille lapsille

Akvaariossa esitettyjen eläinten ja ympäristöjen löytöretki interaktiivisten pelien avulla, jotka on suunniteltu erityisesti 7-11-vuotiaille lapsille tarjoamaan mahdollisuus pitää hauskaa ja oppia luonnosta.

Tablettien ansiosta lapset voivat liikkua akvaarioiden välillä tietokilpailujen, havaintojen ja aivopelien avulla.

12-14-vuotiaille

12-14-vuotiaat lapset voivat osallistua opastetulle kierrokselle, joka tekee heistä todellisia Milanon akvaarion biologisen monimuotoisuuden tutkijoita. He etsivät, tunnistavat ja luokittelevat joissakin akvaarioissa esiintyviä elämänmuotoja älypuhelimiensa tai tablettiensa ohjaamina.

9. Milanon katedraali, aistien spektaakkeli

Milanon katedraali| ©a_marga
Milanon katedraali| ©a_marga

Tämä temppeli voi olla kiehtova paikka lapsillesi. Täällä pienimmät uppoutuvat marmorimereen, yli 3000 veistokseen, mikä on epäilemättä mielenkiintoisin asia Milanon katedraalin sisällä.

Ja jos he nousevat Milanon katedraalin tornien yläpuolelle, he voivat tarkkailla kaupunkia ylhäältä päin. Kyseessä on 60 minuutin kierros, joka on pakollinen, kun matkustat Milanoon lasten kanssa.

Milanon Duomon torneihin kiipeämiseen on kaksi eri hintaa:

  • Jalkaisin tapahtuvasta kiipeämisestä (reilut 251 askelta) joka päivä klo 9-19 9,00 euroa (4,50 euroa * alennettu).
  • Hissillä nousu joka päivä klo 9.00-18.10 13,00 euroa (7,00 euroa * alennettu).

Voit kävellä rauhassa ihailemaan torneja ja päästä terassille katsomaan Madonninan kultaista patsasta, joka on kaupungin todellinen symboli.

Se istuu 112 metriä korkean päätornin huipulla ja viestii suojelusta ja rauhasta maailmalle avoinna olevin käsivarsin. Tämä on ainutlaatuinen paikka, jossa valtavat, vuosisatoja vanhat kiviröykkiöt kohoavat taivaalle ja satoja torneja kohoaa kiiltävästä katedraalista.

Liput Milanon Duomoon

10. Hemmottele heitä erityisellä herkulla Nano Bleu -lelukaupasta

Leluja Nano Bleu -lelukaupassa| ©Carlos D
Leluja Nano Bleu -lelukaupassa| ©Carlos D

Jos olet menossa Milanoon lasten kanssa, laita rahaa sivuun, jotta voit antaa heille kauniin lelun Nano Bleusta. Tässä lelukaupassa sinulla on kolme kerrosta ja yli 350 neliömetriä aikaa hukuttautua kaiken muotoisiin ja kokoisiin leluihin.

Historiallinen Nano Bleu -lelukauppa on jokaisen lapsen paratiisi: se avattiin vuonna 1949, ja se sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Duomosta.

Olipa kyse sitten pehmoleluista, nukeista, rakennuspalikoista tai lautapeleistä, Nano Bleu on täydellinen paikka, jossa voit yltäkyllästää lapsesi lahjoilla, mutta ei tietenkään liioittelematta.