10 tekemistä lasten kanssa Milanossa

Matkustaminen Milanoon lasten kanssa on loistava vaihtoehto, joka jää varmasti mieleesi. Museoiden ja historiallisten lelukauppojen väliltä löydät mahdollisuuksia pitää hauskaa lasten kanssa.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minuuttia luettu

10 tekemistä lasten kanssa Milanossa

Milan | ©Antonino C

Milano on täydellinen kaupunki, jonne voit viedä lapset. Ajattele vain Milanon museoiden kauniita aloitteita, jotka on omistettu lapsille, ja monia perhetapahtumia, joita kaupungissa järjestetään usein.

Milano on myös täynnä puistoja ja ihania paikkoja, joihin voi tutustua pienimpien kanssa. Se on myös kaupunki, jossa on hyvät julkiset liikennevälineet, ja voit kokeilla tutustua kaupunkiin pyörällä. Jos etsit nähtävää ja koettavaa Milanossa lasten kanssa, tässä on erilaisia ehdotuksia, joista pidät varmasti.

1. Käy Milanon tiede- ja teknologiamuseossa

Milanon tiede- ja teknologiamuseo| ©Pietrodn
Milanon tiede- ja teknologiamuseo| ©Pietrodn

Lippujen varaaminen kansalliseen tiede- ja teknologiamuseoon on loistava idea. Se sisältää joitakin vuosisatojen tärkeimpiä keksintöjä. Se on ihanteellinen paikka kasvattaa lastesi synnynnäistä uteliaisuutta ja kannustaa heitä ajattelemaan leikkimielisesti tiedemaailman ihmeitä.

Näyttelyiden, aktiviteettien ja työpajojen välillä lapsesi voivat tutustua kemiaan ja matematiikkaan, tutkia materiaalien ja energian ominaisuuksia, kehittää ympäristötietoisuutta ja paljon muuta. Kokoelmassa on myös Leonardo da Vincin piirustuksista otettuja konemalleja.

Lapset rakastavat vedenalaisia kokemuksia ja tähtitieteen näyttelyitä. Hienoja ovat myös pysyvät näyttelyt, jotka ulottuvat liikenteen maailmasta televiestintään ja joissa on interaktiivinen ja lapsiystävällinen lähestymistapa.

Varaa liput Kansalliseen tiede- ja teknologiamuseoon

2. Käy Sforzescon linnassa, joka on unelmien paikka

Sforzescon linnassa| ©Luigi_1964
Sforzescon linnassa| ©Luigi_1964

Sforzescon linna on paikka, joka kiehtoo sekä aikuisia että lapsia ja jonka historia odottaa löytämistä. Se näyttää kuin joltain sadusta, sillä siinä on vallihauta, korsutettuja torneja, peräkkäisiä sisäpihoja ja salaisia käytäviä.

Se sijaitsee Piazza Castellolla, ja sinne voi mennä lasten kanssa mihin aikaan vuodesta tahansa. Mikä parasta, voit varata Sforzan linnaan lapsille suunnatun opastetun kierroksen, jossa opas räätälöi vierailun pienimmille kävijöille ja perheille.

Lisäksi Milanon Sforzan linnassa on paljon toimintaa perheille: joka viikonloppu järjestetään luovia työpajoja, leikkejä, aarteenetsintää tai opastettuja kierroksia 4-12-vuotiaille lapsille.

Varaa vierailu Sforzescon linnaan

3. Älä unohda vierailla Milanon katedraalissa

Milanon katedraali| ©a_marga
Milanon katedraali| ©a_marga

Tämä temppeli voi olla kiehtova paikka lapsillesi. Täällä pienimmät uppoutuvat marmorimereen, jossa on yli 3000 veistosta, ja se on epäilemättä mielenkiintoisin nähtävyys, kun varaat retken Milanon katedraaliin.

Ja jos he menevät Milanon katedraalin tornien yläpuolelle, he voivat tarkkailla kaupunkia ylhäältä päin. Kyseessä on 60 minuutin kiertoajelu, joka on pakollinen, kun matkustat Milanoon lasten kanssa.

Voit kävellä rauhassa ihailemaan torneja ja päästä terassille katsomaan Madonninan kultaista patsasta, joka on kaupungin todellinen symboli.

.

Varaa liput Milanon katedraaliin

4. Vieraile Milanon lastenmuseossa (MUBA)

Milanon lastenmuseo| ©Jeremy Thompson
Milanon lastenmuseo| ©Jeremy Thompson

MUBA Milanossa on lapsuuden museo. Se on innovatiivinen keskus, joka on omistettu lapsille suunnatuille kulttuurihankkeille, jotka stimuloivat lastesi luovaa ajattelua ja kutsuvat heitä koskettamaan, leikkimään ja kokeilemaan.

Se sijaitsee viehättävässä ympäristössä San Michelen muinaisen kirkon luona Rotonda della Besanan sisällä barokkirakennuksessa, jolla on suuri historia 1600-luvun lopusta lähtien.

MUBAssa on hyvin varustettu kirjakauppa, jossa on kirjoja kaikenikäisille lapsille, sekä bistro, jossa on erityisesti pienille lapsille suunniteltuja tuotteita ja ruokalistoja. Museovierailun jälkeen voit viedä lapset leikkimään Rotundan sisällä sijaitsevaan kauniiseen puistoon.

Käytännön tietoja

  • Sijainti: Via Enricon Besana 12.
  • Aukioloajat: tiistaista perjantaihin klo 9.30-18.00. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 10:00-18:30.
  • Hinta: lapset 8 euroa ja aikuiset 6 euroa. Neljän hengen perheille on tarjolla erikoislippu 25 eurolla.
  • Kesto: 1: Kävelyyn ja nauttimiseen kuluu yhdestä kahteen tuntia.

5. Kävele kauniissa puutarhoissa

Indro Montanellin puutarhat| ©Bosc d'Anjou
Indro Montanellin puutarhat| ©Bosc d'Anjou

Kävelyretki lasten kanssa kauniissa Indro Montanellin puutarhoissa ja Villa Realen puutarhoissa on hieno kokemus. Pikkulapset voivat juosta ympäriinsä pienten järvien, siltojen, luolien ja jopa pienen temppelin keskellä.

Indro Montanellin puutarhojen sisällä on Italian suurin kaupunkiplanetaario ja luonnonhistoriallinen museo, jotka ovat vierailun arvoisia, varsinkin jos matkustat nuorten tähtitieteen tai eläintieteen ystävien kanssa.

Jos haluat rohkaista nykytaiteen rakastamista, huvilan sisällä sijaitseva nykytaiteen paviljonki (PAC) on vierailun arvoinen. Muista, että Villa Realen puutarhoihin ei saa mennä aikuiset ilman lapsia.

6. Käy Ulrico Hoeplin planetaariossa

Ulrico Hoeplin planetaario| ©Paolobon140
Ulrico Hoeplin planetaario| ©Paolobon140

Lapsesi tulevat rakastamaan kokemusta Ulrico Hoeplin planetaariossa, jossa he voivat oppia tähdistä. Se sijaitsee Porta Venezian puutarhassa ja on varmasti ihanteellinen kohde viedä heidät sinne.

Lapsille järjestetään usein aktiviteetteja ja ohjattuja havaintoja. Esitysten ja satujen avulla pienimmät voivat oppia kosmoksen suurista mysteereistä kevyesti ja viihdyttävästi.

7. Vieraile luonnonhistoriallisessa museossa

Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Paolobon140
Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Paolobon140

Museo on vain kivenheiton päässä planetaariosta, ja se on yksi tärkeimmistä luonnonhistoriallisista museoista paitsi Italiassa myös Euroopassa.

Tässä museossa voit antaa lapsille miellyttäviä opetuskokemuksia. Täällä he tutustuvat upeisiin näytteisiin mineralogiasta ja paleontologiasta, he saavat arvokasta tietoa ihmisen luonnonhistoriasta ja pääsevät eläinten maailmaan, jota he niin rakastavat.

Rakennukselle on ominaista uusgoottilainen tyyli, ja se on koristeltu terrakotalla, ja sen on suunnitellut vuonna 1888 arkkitehti Cerruti. Rakennus rakennettiin vuosina 1892-1907, ja se on Italian suurin rakennus, jota voidaan pitää yhtenä Euroopan tärkeimmistä.

8. Kävele lasten kanssa Piazza Gae Aulentilla

Piazza Gae Aulenti| ©Dexterino86
Piazza Gae Aulenti| ©Dexterino86

Pienimmät rakastavat tätä aukiota, joka näyttää kuin suoraan tieteiselokuvasta.

Täällä seisoo kaupungin korkein pilvenpiirtäjä: argentiinalaisen arkkitehdin César Pellin suunnittelema Unicredit Tower. Tornin huipulla kohoaa 78-metrinen torni, joka valaistaan yöllä erityistilaisuuksissa.

Kiehtovia ovat myös aukiolla olevat äärettömät suihkulähteet, jotka täyttyvät öisin väreistä. Lähistöllä on myös Bosco Verticale, arkkitehti Stefano Boerin suunnittelema kasvien peittämä pilvenpiirtäjä.

9. Milanon kaupungin akvaario

Milanon kaupungin akvaariossa| ©Eva Paris
Milanon kaupungin akvaariossa| ©Eva Paris

Rekonstruoidut meri- ja jokiympäristöt hurmaavat sinut ja lapset vielä enemmän. Löydät tämän akvaarion Sempionen puistosta, johon voit tutustua myös Milanon pyöräretkellä.

Tämä on Euroopan kolmanneksi vanhin akvaario, joka avattiin vuonna 1906 Milanon kansainvälistä näyttelyä varten. Laitoksen sisätiloihin pääsee kiertämään noin tunnissa.

Lapsia innostaa eniten yläpuolella kulkeva läpinäkyvä tunneli, jossa rauskut ja erikokoiset kalat uivat oikealta vasemmalle ja päinvastoin. Kaikenikäisille lapsille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, joita kuvataan jäljempänä.

10. Hemmottele heitä Nano Bleun lelukaupassa

Lelut Nano Bleu -lelukaupassa| ©Carlos D
Lelut Nano Bleu -lelukaupassa| ©Carlos D

Jos olet menossa Milanoon lasten kanssa, varaa hieman rahaa, jotta voit hemmotella heitä Nano Bleun kauniilla leluilla. Tässä lelukaupassa on kolme kerrosta ja yli 350 neliömetriä, joilla voit hukuttautua kaiken muotoisiin ja kokoisiin leluihin.

Historiallinen Nano Bleu -lelukauppa on lasten paratiisi. Se avattiin vuonna 1949, ja se sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Duomosta.

Olipa kyse sitten pehmoleluista, nukeista, rakennuspalikoista tai lautapeleistä, Nano Bleu on täydellinen paikka, jossa voit yltäkyllästää lapsesi lahjoilla.