Parhaat pyöräretket Milanossa

Tutustu Milanon historiallisiin aarteisiin ja näe kaupungin arkkitehtoninen kehitys. Kaikki tämä samalla, kun pyöräilet ympäri kaupunkia natiivin oppaan johdolla.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Parhaat pyöräretket Milanossa

Pyöräily Milanossa | ©Sunny

Polkupyöräretket Milanossa ovat yhä suositumpia matkailijoiden keskuudessa. Tällaisten matkojen avulla voit tutustua kaupungin kohokohtiin. Lisäksi opit muistomerkkien, puistojen ja rakennusten historiasta samalla kun harrastat ulkoilmaurheilua.

Pyörämatkailussa on useita vaihtoehtoja. Voit liittyä suureen turistiryhmään pyöräilemään italialaisen kaupungin kaduilla tai halutessasi valita henkilökohtaisen kierroksen. On myös reittejä, joilla maastosta ja kestosta riippuen voi ajaa maastopyörällä tai sähköpyörällä. Tässä on muutamia suositeltuja retkiä, jotta sinun ei tarvitse huolehtia siitä , mitä nähdä ja tehdä Milanossa lomasi aikana.

1. Nauti Navigli-järven yönäkymistä pyöräillessäsi oppaan johdolla

Navigli, Italia| ©JasonParis
Navigli, Italia| ©JasonParis

Jos olet Milanossa vain muutaman päivän, sinun on hyödynnettävä jokainen minuutti kaupunkiin tutustumiseen. Siksi hyvä suositus on liittyä johonkin suosituista yöllisistä pyöräretkistä Navigli-järvelle. Näin säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse käyttää karttaa, koska pyöräilet ammattitaitoisen oppaan kanssa.

Kierroksen aikana voit nauttia Navigli-järven upeimmista näkymistä kanavilta. Tämä on mahdollista paikkaa ympäröivien keinovalojen lämpimän ja kirkkaan valon ansiosta. Lisäksi oppaat tekevät yleensä pysähdyksen drinkille tai välipalalle johonkin ympäröivistä ravintoloista ja baareista.

Ja jos teet tämän pyöräilykierroksen minkä tahansa kuukauden viimeisenä sunnuntaina, löydät värikkään basaarin, jossa on satoja antiikkiesineitä. Älä epäröi, vaan lisää tämä aktiviteetti valikoimiisi Milanon yöllisistä aktiviteeteista.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 3 tuntia
 • Hinta: Tämän matkan keskihinta ei ylitä 100 euroa henkilöä kohden.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Voit nauttia Naviglin kanavien yönäkymistä ja nauttia aperitiivin tai ostaa matkamuistoja.

2. Tutki Milanon kaupunkimetsiä sähköpyörällä ja pakene kaupungin liikennettä

Boscoincittà| ©maria patrizia r
Boscoincittà| ©maria patrizia r

Milanossa vierailu ei ole vain Duomon terassille kiipeämistä tai goottilaisen katedraalin ulko- ja sisätilojen tutkimista. Voit myös paeta kaupungin liikennettä ja liittyä sähköpyöräretkelle tutustumaan Boscoincittàan, joka tunnetaan Milanon piilotettuina** kaupunkimetsinä**.

Tälle retkelle lähdet Naviglista sähköpyörällä Novaran kautta, jossa sijaitsee Boscoincittàn kasvitieteellinen puisto. Siellä voit liikkua yli 110 hehtaarin alueella, joka koostuu poluista, erityisistä piknikalueista, lammista, riisipeltojen peltoalueista, mehiläistarhasta, maatiloista ja paljon muuta.

Pyöräillessäsi voit ihastua tätä aluetta ympäröivään luonnonkauneuteen. Voit myös tyhjentää mielesi ja rentoutua hengittäessäsi raikasta maalaisilmaa ja tuntiessasi auringonsäteet ihollasi.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 3 tuntia.
 • Hinta: Tämän retken keskihinta on 115 euroa per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tällä retkellä pääset tutustumaan osaan Milanon luonnonkauneudesta ilman, että sinun tarvitsee lähteä kauas kaupungista.

Varaa Milanon pyöräretki

3. Kierrä Milanoa omaan tahtiin kahdella pyörällä

BikeMi Polkupyörät| ©Britta Frahm
BikeMi Polkupyörät| ©Britta Frahm

Milanossa liikkumiseen ei välttämättä tarvitse hypätä johonkin suosituimmista turistibusseista tai liittyä opastetulle kierrokselle. Vaihtoehtoisesti voit lähteä pyöräretkelle omaan tahtiisi Milanon pyöränjakojärjestelmän avulla.

Voit liikkua Milanon kaduilla vaivattomasti, sillä kaupunki on tasainen, pieni ja siellä on pyöräkaistat turvallisuuden takaamiseksi. Kun pysähdyt kunkin nähtävyyden kohdalla, löydät myös erityisen pysäköintialueen, sillä polkupyörien käyttö on hyvin yleistä milanolaisille.

Etsi vain intercity-palvelu, jolla on asemia lähelläsi. Tällainen on RideMovi, BikeMi tai mikä tahansa muu. Lataa sitten heidän sovelluksensa avataksesi pyörän lukituksen. Voit maksaa viikoittaisesta tai tuntivuokrauksesta, mikä sinulle parhaiten sopii.

Parasta on se, että tarjolla on perinteisiä polkupyöriä, sähköpyöriä ja pyöriä, joissa on erityiset istuimet, jotta pienimmätkin pääsevät ajelulle mukaan. Voit siis sisällyttää tämäntyyppisen aktiviteetin lasten kanssa tehtäviin asioihin Milanossa.

Käytännön tietoa

 • Kesto: Voit käyttää pyöränjakopalvelua 30 minuutista jopa viikon ajan.
 • Hinta: Pyöränvuokrauksen keskihinta on 2 euroa tunnilta.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Voit tutustua Milanoon omaan tahtiisi ilman aikarajoituksia, sillä voit pysähtyä missä tahansa nähtävyydessä milloin haluat.

4. Nauti pyöräretkestä Milanon tärkeimpiin historiallisiin kohteisiin ja tutustu kaupungin arkkitehtoniseen kehitykseen

La Scala, Milano, Italia| ©Veselina Dzhingarova
La Scala, Milano, Italia| ©Veselina Dzhingarova

Ehkä et tiedä , mitä Milanossa pitäisi nähdä ja tehdä kahdessa päivässä, sillä se on liian vähän aikaa käydä kaikissa sen historiallisissa kohteissa, nauttia kaupungin arkkitehtonisesta kauneudesta ja oppia sen kehityksestä vuosien varrella.

Jos näin on, voit osallistua sähkö- tai perinteiselle pyöräretkelle Milanon keskustassa. Näin voit tutustua tärkeimpiin kiinnostaviin kohteisiin. Kaikki tämä yhdessä natiivioppaan kanssa, joka kertoo sinulle katujen, muistomerkkien ja rakennusten historiasta. Näin ymmärrät kaupungin kulttuurisen ja arkkitehtonisen merkityksen.

Näillä kierroksilla on yleensä kaksi vaihtoehtoa:

 • Historiallista tietoa sisältävä kiertoajelu, jossa ohitat Milanon ikoniset kohteet, kuten oopperatalon, La Scala -teatterin ja Duomon. Lisäksi sinulla on mahdollisuus pyöräillä Galleria Vittorio Emanuellen laitamilla, joka on 1800-luvulla rakennettu ostoskatu, jossa on muun muassa ruokakauppoja, koruliikkeitä ja muotitaloja.
 • Kierros arkkitehtuuritietoineen. Siellä voit tarkkailla keskiaikaisten ja renessanssiajan rakennusten, kuten historiallisessa keskustassa sijaitsevan Sforzescin linnan, kauneutta ja sitten verrata tätä tyyliä moderniin arkkitehtuuriin Porta Nuovan kaupunginosassa.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 3,5 tuntia (noin).
 • Hinta: Keskimääräinen hinta on 50 euroa per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tutustut kaupunkiin ja opit tärkeimpiin monumentteihin ja rakennuksiin kätkeytyvästä historiasta. Voit myös tutustua arkkitehtuurin kehitykseen, jonka Milano on kokenut vuosien varrella.

Osta liput Milanon Duomoon

5. Osallistu pyöräretkelle ja ihaile Milanon Gae Aulentin alueen arkkitehtuuria

Gae Aulentin aukio| ©Daniel
Gae Aulentin aukio| ©Daniel

Jos olet kiinnostunut Milanon modernista arkkitehtonisesta tyylistä, kannattaa käydä Gae Aulentin alueella pyörällä.

Ihmettelet sen innovatiivisia rakennuksia ja moderneja pilvenpiirtäjiä, ja jokaisen aukion tyylikkyys kiinnittää huomiosi.

Vastaava opas vie sinut Vertical Forestin rakennusten läpi, jota pidetään yhtenä Gae Aulentin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kyseessä on tornipari, jossa on asuinkäyttöön tarkoitettuja asuntoja, joiden ulkopinnat on peitetty yli 2000 kasvilajilla.

Tässä Milanon kaupunginosassa, jolle on ominaista moderni arkkitehtoninen tyyli, sijaitsee myös Unicredit Tower. Tämä on hämmästyttävän korkea 231-metrinen rakennus, jota pidetään Italian korkeimpana pilvenpiirtäjänä.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 3,5 tuntia.
 • Hinta: Kierroksen keskihinta on 50 euroa per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Voit tutustua Milanon vanhaan ja uuteen arkkitehtuuriin, sillä Gae Aulentin alueella on innovatiivisia rakennuksia ja tyylikkäitä aukioita.

6. Lähde opastetulle pyöräretkelle Milanoon ja näe Leonardo Da Vincin viimeinen ehtoollinen ilman jonotusta

Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras
Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras

Jos sinulla on vain muutama päivä aikaa viettää Milanossa, mutta haluat nähdä tärkeimmät historialliset kohteet ja käydä Da Vincin viimeisellä ehtoollisella Milanossa tuhlaamatta aikaa jonottamiseen, kannattaa liittyä opastetulle pyöräretkelle, sillä vastaava opas vie sinut suoraan jokaiseen kiinnostavaan kohteeseen.

Vain kolmessa tunnissa ajelet Milanon kaduilla mukavalla polkupyörällä. Kun poljeskelet paikallisen oppaan johdolla, voit ihastella ympäristön kauneutta ja oppia jokaisen rakennuksen ja muistomerkin historiasta.

Näet Duomo di Milanon, Palazzo Marinon, oopperatalon, Napoleonin riemukaaren ja kaupungintalon.

Lisäksi kierrokseen sisältyy sisäänpääsy Santa Maria delle Grazie -dominikaaniluostariin, jossa sinulla on noin 15 minuuttia aikaa arvostaa ja valokuvata Dan Vincen viimeistä ehtoollista. Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu teos.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 4 tuntia.
 • Hinta: Keskimääräinen hinta ei ylitä 100 euroa per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tutustut Milanon kaupungin historialliseen keskustaan ja sinulla on mahdollisuus pysähtyä ihailemaan Leonardo Da Vincin Viimeistä ehtoollista.

Varaa retki viimeisen ehtoollisen katsomiseen

7. Ota Milanon-matkallasi henkilökohtainen pyöräretki ja tutustu kaupungin nähtävyyksiin

Chinatown, Milano| ©IK's World Trip
Chinatown, Milano| ©IK's World Trip

Jos et tiedä , mitä Milanossa pitäisi nähdä ja tehdä 3 päivässä, kannattaa harkita henkilökohtaisen pyöräretken järjestämistä kaupungissa oleskelusi aikana.

Tämä on suosittu nähtävyyksien kiertoajelu, jonka voit tehdä pienissä ryhmissä eli vain kanssamatkustajien ja ammattitaitoisen oppaan kanssa.

Räätälöityjä kierroksia varten on useita reittejä, joista yksi alkaa Porta Nuovasta ja erityisesti upeista Vertical Forest-rakennuksista. Kierros jatkuu pitkin vilkasta Corso Comon katua, kunnes saavut Milanon suosittuun ja vilkkaaseen Chinatowniin, joka kulkee Centro Storicon reunalla.

On myös reitti Navigli-joen pitkiä kanavia pitkin tai Centro Storico -reitti, joka kulkee San Babilasta Cadornaan. Jälkimmäinen on reitti, jota varten sinun tarvitsee pyöräillä vain muutama kilometri ja jossa on selkeä polku.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 3 tuntia.
 • Hinta: Keskimääräinen hinta ei ylitä 50 dollaria per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Kierrät kaupunkia oppaan avustuksella ja pienessä 3-5 hengen ryhmässä.

8. Tee pyöräretki Sempione-puiston läpi ja tutustu Milanon luonnon keuhkoihin

Sempione Park| ©Alejandro
Sempione Park| ©Alejandro

Hyvin lähellä Milanon Duomoa on Sempionen puisto, jota pidetään yhtenä Italian kaupungin tärkeimmistä luonnon keuhkoista. Se on 380 000 neliömetrin laajuinen matkailualue, jossa on polkuja, laguuneja ja siltoja.

Tämä viheralue toimii kohtaamispaikkana luonnon ystäville, jotka haluavat sinun laillasi tutustua Milanoon ja pyöräillä kaupungissa ollessaan.

Tällä opastetulla kierroksella voit nousta pyörästäsi ja vierailla Parco Sempionen kirjastossa, joka sijaitsee puiston koillisosassa. Jos suuntaat länsiosaan, näet myös vaikuttavan Torre Brancan. Kun kiipeät tähän rakennukseen, saat kauniin näköalan Sempionen puistoon.

Lisäksi voit halutessasi tehdä kierroksen omaan tahtiisi. Voit vuokrata polkupyörän puiston sisäänkäynniltä.

Käytännön tietoa

 • Kesto: 2-3 tuntia.
 • Hinta: Keskihinta on 30 euroa per henkilö.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Kävelet Sempione-puiston läpi ja katselet yhden Milanon luonnon keuhkojen kauneutta.

Mitä ottaa mukaan Milanon pyöräretkelle?

Pyöräily töihin| ©Alejandro
Pyöräily töihin| ©Alejandro

Jos olet Milanossa ja olet varannut pyöräretken, sinun on otettava mukaan joitakin henkilökohtaisia tavaroita. Tätä varten tarvitset pienen repun, jotta kätesi ovat vapaat ohjaustangossa. Sinun on myös valittava sopivat vaatteet ja jalkineet mukavaa pyöräilyä varten.

Repun sisällä voit säilyttää avaimia, lompakkoa ja henkilöllisyystodistuksia. Tämä estää niitä putoamasta taskustasi ja katoamasta. Pidä mukanasi myös aurinkovoidetta kasvoillesi ja nenäliinoja tai kasvopyyhe. Tarvitset niitä pyyhkimään ylimääräisen hien pois.

Pidä myös vesipullo käden ulottuvilla, joko repussasi tai pyöräsi vesipullotelineessä. Tärkeintä on, että pysyt nesteytettynä koko matkan ajan ja torjut ylikuumenemisen tunnetta.

Perussuositukset pyöräilyyn Milanon kaduilla

Milanon polkupyörät| ©Alejandro
Milanon polkupyörät| ©Alejandro

Jos osallistut pyöräretkelle Milanossa, sinun on oltava varovainen ajaessasi yleisillä teillä ja noudatettava joitakin perussuosituksia. Esimerkiksi:

 • Tarkista vuokraamasi pyörä ja varmista, että jarrujärjestelmä on hyvässä kunnossa.
 • Jos retki on yöllä, tarkista, että pyörässä on etu- ja takavalot. Näin et jää huomaamatta tiellä.
 • Pyöräile aina pyöräkaistoja pitkin, jos se on mahdollista.

Muista, että Milano on kaupunki, joka tukee kestävän liikenteen käyttöä. Siksi useimmilla kaduilla on pyöräkaistat. Joillakin alueilla ei kuitenkaan ole, joten sinun on oltava varovainen varmistaaksesi jalankulkijoiden ja pyöräilijän oman turvallisuutesi.