Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Cinque Terreen Milanosta

Onko mitään parempaa kuin loma Milanossa? Kyllä, pysähdys Cinque Terressä, taianomaisessa paikassa, jossa on viisi kylää, joissa yhdistyvät herkullinen ruoka, sininen meri ja paikka, johon voi tutustua yhden päivän matkalla.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

8 minuuttia luettu

Miten päästä Cinque Terreen Milanosta

Cinque Terre | ©Damiano Pappadà

Ligurian rannikolla on viisi kuntaa, joita pidetään Pohjois-Italian arvostetuimpina jalokivinä: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ja Monterosso al Mare. Nämä paikat sijaitsevat yli kahdenkymmenen kilometrin päässä kallioiden ja viinitarhojen välissä. Vierailu niissä on yksi Milanon parhaista nähtävyyksistä, ja sinne pääsee eri liikennevälineillä.

Vaikka Cinque Terreen pääsee useilla eri tavoilla, tärkeimmät tukikohdat ovat Firenze ja Milano, joista jälkimmäinen on etuoikeutetuin, jos haluat aloittaa matkasi Punta Mescosta Punta di Monteneroon pohjoisesta. Se on noin 230 km. Pidemmittä puheitta, katsotaanpa, miten pääset kohteisiin Lombardian pääkaupungista, edullisimmat hinnat ja suositukset.

1. Paras vaihtoehto Milanosta Cinque Terreen: opastettu kierros

Cinque Terre, Italia| ©Gary Bembridge
Cinque Terre, Italia| ©Gary Bembridge

Opastetut kierrokset ovat usein helpommin toteutettavissa, kun aikaa on vähän. Tämä tapa tutustua Cinque Terreen ja sen ihmeisiin tarjoaa useita vaihtoehtoja, jotka voidaan mukauttaa budjettiisi ja matkan pituuteen.

Jos siis haluat päättää matkasi Italian Rivieralle hienosti, tässä on pari sinulle sopivaa vaihtoehtoa.

Vaihtoehto I: Ryhmäretket Cinque Terreen Milanosta käsin

Haluatko kokea unelmakesän Disney Pixarin Luca-elokuvan tyyliin? Aika on vihdoin koittanut.

Gelatot, pizzat, piilotetut reitit ja parhaat auringonlaskut odottavat sinua Cinque Terren jokaisessa kylässä. Ryhmäkierrosten avulla pääset tutustumaan tämän paratiisin tunnusomaisimpiin paikkoihin. Kyllä, kaikki viisi: Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosso ja Riomaggiore.

Matka alkaa bussikuljetuksella Milanosta Välimeren rannikolle Liguriaan, noin 241,9 km. Kunkin retken reitistä riippuen matkasuunnitelmaan kuuluu esimerkiksi seuraavia aktiviteetteja: vierailu Manarolassa, tutustuminen kaupungin kuuluisiin viinitarhoihin ja kävely sen laitureilla tai junamatka Monterosso al Mareen nauttimaan vanhasta kaupungista.

Joissakin tapauksissa retkesi voi sisältää 2 tunnin risteilyn paratiisiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: 120-140 €.
 • Kesto: 13-14 tuntia.
 • Edut: Tämäntyyppisen matkan hintaan sisältyy yleensä täydellinen kuljetuspalvelu, kaksikielinen opas, junaliput ja risteilyliput.
 • Haitat: Koska kyseessä on ryhmämatka, matkustajien enimmäismäärä on 30, mikä on hieman korkea. Se ei ole pyörätuoliystävällinen, ja ateriat ja juomat maksavat usein ylimääräistä.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Ryhmässä on puoliksi itsenäisiä retkiä, joilla voit vaeltaa Cinque Terren kansallispuistoon ja pysähtyä ravintoloissa maistelemaan aitoa italialaista ruokaa.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Vaihtoehto II: Yksityiset retket Cinque Terreen Milanosta käsin

Cinque Terreen matkustaminen on rakkautta ensisilmäyksellä. Epäilemättä täydellinen vaihtoehto, jos haluat henkilökohtaista huomiota, ovat yksityiset retket. Usko minua, et tule katumaan sitä.

Maailmanperintökohteeseen tutustuminen on yhtä hienoa kuin sen perinteisiin ja historiaan tutustuminen. Kallioilta on henkeäsalpaavat näkymät Ligurian rannikolle, sokkeloisille kaduille tai Madonna di Monteneron pyhäkköön. Yksityisillä kierroksilla saat syvemmän käsityksen kaikesta siitä, mitä Cinque Terrellä on tarjottavanaan.

Vaikka tämäntyyppisen kokemuksen arvo on korkeampi, toimintojen päättämisen helppous on valtava etu.

Nämä yksityiset matkat tarjoavat entistäkin joustavamman matkasuunnitelman, jotta sinä ja seuralaisesi voitte huoletta tutustua Italian Rivieraan. Useimmiten reitit ovat seuraavat: Monterosso, Vernazza, Manarola ja Riomaggiore.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: 300 € - 400 € per henkilö. Joihinkin hintoihin voi sisältyä alennuksia valitsemastasi henkilöryhmästä riippuen.
 • Kesto: 13-14 tuntia. Aika vaihtelee matkasuunnitelman mukaan.
 • Plussaa: Yksityinen kuljettaja, erikoistunut opas, täydet kuljetuspalvelut, junalippuja, wifi-palvelu.
 • Haitat: Ei pyörätuoliystävällinen, ei aterioita eikä juomia.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana: Tällainen kokemus on joustava, joten voit nauttia jokaisesta pysähdyksestä ja tehdä muita kierroksia, kuten: vierailla Vernazzan linnan tornissa, tutustua Via di Mezzoon Manarolassa, maistaa parasta focaccia ligurea La Cambusassa ja vierailla Pyhän Johannes Kastajan kirkossa Riomaggioressa.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

2. Joustavin tapa: autolla

Milan| ©mi chiel
Milan| ©mi chiel

Joustavin tapa matkustaa, olipa kyseessä sitten yksityinen tai yhteiskäyttöauto, on matkustaa autolla, ja tässä kerrotaan, miten se onnistuu.

Yksityisautolla

Autolla matkustavat ihmiset tekevät sen suurimmaksi osaksi siksi, että he voivat pysähtyä joustavasti milloin ja missä tahansa. Tämä voi olla sinun tapauksessasi, mutta sinun on hyvä tietää, että Cinque Terren, Riomaggioren, Manarolan, Corniglian, Vernazzan ja Monterosso al Maren kaupunkien välillä saa pysähtyä ja pysäköidä vain yhteen kaupunkiin: Monterosso al Mareen.

Muissa kaupungeissa sinun on pysäköidyttävä kaupungin ympäristöön, yleensä korkeimmalle kohdalle, josta näet laakson ja voit kävellä alas tutustumaan siihen. Tälle reitille on kaksi vaihtoehtoa:

Milanosta Monterosso al Mareen

Voit aloittaa idästä, ja matkaa on 225 kilometriä. Tämä reitti kulkee Genovan kautta. Tällä reitillä A7:n ja A12:n varrella tarvitset noin 3 tuntia ja 20 minuuttia.

Milanosta La Speziaan

Lännestä itään kuljetaan kuitenkin saman verran kilometrejä (225 km), ja Parman sivuitse kuljetaan. A1- ja A15/E33-tiet ovat paremmassa kunnossa, joten voit säästää jopa puoli tuntia autossa. Pääset määränpäähäsi 3 tunnissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Jos päätät vuokrata auton esimerkiksi Hertziltä, hinnat alkavat bensiinin hinnan lisäksi 30 eurosta päivässä.
 • Kesto: 3 tunnin ja 3 tunnin ja 20 minuutin välillä.
 • Edut: Tämäntyyppisen kiertomatkan avulla voit hallita matkasuunnitelmaa oman mielesi mukaan. Valokuvapysähdykset, tauot... sinä määrittelet asialistan.
 • Haitat: Väsymys ajaa kapeaa, mutkaista tietä vuorten ympärillä, ja lisäksi kustannukset.
 • Suositeltavat aktiviteetit: Kun olet päässyt Cinque Terren pohjois- tai eteläkärkeen, voit matkustaa muihin kaupunkeihin alueellisilla junilla. Keskimääräinen matka-aika on 4-6 minuuttia.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Yhteiskäyttöautolla

Kimppakyydit ovat yhä suositumpia Italiassa, hinnat ovat edullisia erityisesti pitkillä reiteillä, tapaat muita ihmisiä, autat ympäristöä vähentämällä lukuisten autojen aiheuttamaa jalanjälkeä ja nautit kauniista maisemista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Autojen yhteiskäytön hinta alkaa 10 eurosta.
 • Matka-aika vaihtelee 2 tunnista 30 minuutista 3 tuntiin.
 • Autojen yhteiskäytönsuurin etuon se, että se on edullinen tapa matkustaa Italiassa ja samalla auttaa ympäristöä vähentämällä teillä olevien autojen määrää yhteiskäytöllä.

Italian suosituin kimppakyytiyritys

 • Blablacar on suosituin yritys. Heidän mainoksiaan luetaan jatkuvasti. Ne tarjoavat pitkiä ja lyhyitä matkoja lähes kaikkiin Italian kaupunkeihin. Esimerkiksi Milanon La Speziaan voit ostaa lipun 10 eurolla.

Varaa matkasi Cinque Terreen Milanosta käsin

3. Toinen vaihtoehto maanteitse: bussi

FlixBus| ©Antonio Vera
FlixBus| ©Antonio Vera

Yleensä tämä vaihtoehto on mukana liikennesuosituksissani sen kustannus-hyötysuhteen ja linjavalikoiman vuoksi, mutta Milanon ja Cinque Terren välinen yhteys tarjoaa vain yhden vaihtoehdon: Milanon ja La Spezian välinen yhteys yhdellä linjalla.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on tiedettävä, että reitti ei ole suora. Sinun on otettava bussi San Donato M3:sta ja vaihdettava Genova Fanti d'Italia, Principe. Odotusaika on 2 tunnista 5 minuuttiin. Sen jälkeen otat bussin La Spezian Via Carduccille. Tämä venytys kestää 1 tunti 35 minuuttia.

Tarvitset siis 5 tuntia ja 35 minuuttia. Kuljetusyhtiö on Flixbus.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Alkaen 19 €.
 • Kesto: 5 tuntia ja 35 minuuttia
 • Edut: Se on taloudellinen.
 • Haitat: Tällä reitillä liikennöi vain yksi linja, ja se vaatii välilaskun.
 • Ehdotetut aktiviteetit: Lepää ja ehkä ota matkan varrella videoita, se on hyvin kaunis.

Varaa matkasi Cinque Terreen Milanosta käsin

4. Houkuttelevin vaihtoehto: vene tai nauti risteilystä Italian Rivieralla

Cinque Terre.| ©Gary Bembridge
Cinque Terre.| ©Gary Bembridge

Cinque Terreen pääseminen laivalla on yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista. Kuvittele vain, että voit nauttia koko Ligurian rannikosta kävellessäsi sen rantoja pitkin. Ilmoittaudu mukaan tähän matkailutapaan ja tutustu tarjolla oleviin vaihtoehtoihin.

Vaihtoehto I: ryhmäveneajelu rannoilla

Ensimmäinen asia, joka sinun tulisi tietää tästä vaihtoehdosta, on se, että se toimii vain maaliskuun lopusta marraskuun alkuun, miksi? Tietenkin sääolosuhteiden ja turvallisuuskysymysten vuoksi. Tämä on yksiparhaista kiertomatkoista ja retkistä Milanosta.

Vaikka Milano ei ole paras paikka laivamatkoille Cinque Terreen, sillä useimmat lähtevät La Speziasta, Portovenerestä tai Genovasta, se on silti varteenotettava vaihtoehto.

Lombardian pääkaupungista voit ottaa bussin La Speziaan, ostaa lipun laivaan ja jatkaa matkaa Riomaggioren, Manarolan, Vernazzan ja Monterosso al Maren kautta. Ainoa kaupunki, joka jäisi näkemättä, olisi Corniglia, koska se on sisämaassa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Alkaen 20 €.
 • Kesto: Riippuu valitusta reitistä, mutta noin 6-7 tuntia.
 • Edut: Se on ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat välttää väkijoukkoja ja nauttia mieluummin rannoista. Ryhmien koko on enintään 20-30 henkilöä.
 • Haitat: Se ei sovi merisairaudesta kärsiville, ja jos valitset bussin, sinun on yövyttävä jossakin kylässä.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Kierroksen aikana on tarjolla täydentäviä aktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta.

Vaihtoehto II: päiväretki ja miniristeily Milanosta Cinque Terreen

Nyt olet saapunut odottamaasi luksusvaihtoehtoon, jonka avulla voit tutustua Cinque Terreen yksityisemmin ja rentouttavammin.

Kuten näimme, Milanosta ei ole suoraa laivayhteyttä Cinque Terreen, mutta näiden matkojen avulla voit tehdä unelmastasi totta. Näillä matkoilla on reitti, joka lähtee Milanosta bussilla Manarolaan, joka on yksi Cinque Terren kaupungeista.

Siellä voit kuljeskella kaduilla ja nousta junaan Monterossoon, jossa voit tehdä 90 minuutin miniristeilyn. Kierros päättyy yleensä La Speziaan, ja sieltä pääset bussilla takaisin Milanoon.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: 120 € - 170 € per henkilö.
 • Kesto: 12-13 tuntia
 • Edut: Nauti yksityisestä veneretkestä Cinque Terren rannikkoa pitkin.
 • Haitat: Ei sovellu henkilöille, joilla on sydänsairauksia.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kiertomatkan aikana: Voit täydentää sitä snorklaamalla ja sukeltamalla.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

5. Halvin vaihtoehto: alueellinen juna

Milanon päärautatieasema| ©Mike B in Colorado
Milanon päärautatieasema| ©Mike B in Colorado

Cinque Terressä voi liikkua useilla eri tavoilla, mutta yksi parhaista on junalla. Tärkeimpiä syitä tähän ovat alhaiset kustannukset, asemien sijainti ja se, että muihin paikkoihin on helppo päästä.

Milanon ja Cinque Terren välinen matka kestää junalla noin 3-4 tuntia noin 216 kilometrin matkalla, mukaan lukien keskimääräinen odotusaika 23 minuuttia. Voit tietysti valita myös pikajunalippuja.

Junat lähtevät Milano Centralesta yleensä 4 tunnin välein. Jos nouset junaan ajoissa, voit viettää päivän tutustumalla Cinque Terreen ja palata Milanoon, jossa voit viettää yön. Jos haluat saada matkastasi Italian Rivieralla kaiken irti, tarkista reitit etukäteen.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Alkaen 12 eurosta, erikoistarjousten yhteydessä lippuja voi saada jopa 4 eurolla.
 • Matkan pituus: Junamatka Milanosta Cinque Terreen kestää 3-4 tuntia.
 • Edut: Voit matkustaa rauhassa ja räätälöidä matkasuunnitelmasi omien tarpeidesi mukaan. Se on ilmainen, turvallinen ja kaikkien saatavilla.
 • Haitat: Altistuminen muiden matkailijoiden ympäröimänä, koska se on edullinen vaihtoehto, useammat ihmiset valitsevat sen.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan varrella: Jos valitset junan, on aika vierailla Cornigliassa, joka on Cinque Terren kolmas kylä pohjoisesta etelään. Tämä kylä rikkoo stereotyypin, koska sillä ei ole suoraa pääsyä mereen. Se on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka pitävät rauhallisemmasta, seesteisemmästä ja vähemmän ruuhkaisesta reitistä. Muista vain pukeutua mukaviin vaatteisiin ja kiivetä paljon portaita.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

6. Pisin vaihtoehto: lentäen

Galileo Galilein lentoasema| ©Hugh Llewelyn
Galileo Galilein lentoasema| ©Hugh Llewelyn

Cinque Terreen voi lentää, mutta sinne pääsee kuitenkin vain noin 80 kilometrin päähän, koska näissä kaupungeissa ei ole lentokenttää. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Genova-Cristoforon lentoasemalta

Genovan lentoasema (GOA) sijaitsee 114,2 km:n päässä maanteitse. Kun koneesi laskeutuu, sinun on matkustettava noin 1 tunti ja 30 minuuttia maanteitse E80-tietä pitkin. Jos päätät lähteä lentokentältä junalla, sinulla on pari vaihtoehtoa:

 • Levanton kautta. Se kestää 2 tuntia ja 35 minuuttia. Liput ovat saatavilla 6 eurosta alkaen.
 • Via Sestri Levante. Se kestää 3 tuntia ja 10 minuuttia. Voit ostaa lippusi samaan hintaan kuin edellisenkin kerran, eli 6 € alkaen.

Galileo Galilein kansainväliseltä lentoasemalta

Pisan lentoasema sijaitsee 112,7 km:n päässä Cinque Terrestä. Kun olet perillä, voit ajaa kaupunkiin A12/E80-tietä pitkin. Matka kestää noin 1 tunti 40 minuuttia.

Jos päätät käyttää junaa, sinun on otettava bussi E25 tai E3 Via Crispi 93/95:lle, josta on 500 metrin kävelymatka Pisa Centrale -asemalle, ja jos saavut ajoissa (junat kulkevat 30 minuutin välein), pääset määränpäähäsi 48 minuutissa. Lipun voi ostaa 5 eurolla.

Suoraan sanottuna tämä vaihtoehto ei ole suosikkini, mutta se on vaihtoehto.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Saatavilla alkaen 200 € edestakaisin.
 • Kesto: 13-14 tuntia. Aika vaihtelee matkasuunnitelman mukaan.
 • Plussaa: Yksityinen kuljettaja, asiantunteva opas, täydet kuljetuspalvelut, junaliput, wifi-palvelu.
 • Haitat: Ei pyörätuoliystävällinen, ei aterioita eikä juomia.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja kierroksen aikana: Tällainen kokemus on joustava, joten voit nauttia jokaisesta pysähdyksestä ja tehdä muita kierroksia, kuten: vierailla Vernazzan linnan tornissa, tutustua Via di Mezzoon Manarolassa, maistaa parasta focaccia ligurea La Cambusassa ja vierailla Pyhän Johannes Kastajan kirkossa Riomaggioressa.

Kuljetusten vertailu Milanosta Cinque Terreen

 • Lentokoneella
 • Saatavilla alkaen 200
 • 13-14 tuntia
 • Autolla
 • Alkaen 10 €.
 • 2 tunnista 30 minuutista 3 tuntiin.
 • Bussilla
 • Alkaen 19 €.
 • 5 tuntia ja 35 minuuttia
 • Veneellä
 • Alkaen 20 €
 • 6-7 tuntia
 • Junalla
 • Alkaen 12 €.
 • 3-4 tuntia.