Miten päästä Cinque Terreen Milanosta

Onko mitään parempaa kuin loma Milanossa? Kyllä, pysähdys Cinque Terressä, maagisessa paikassa, jossa on viisi kylää, joissa yhdistyvät herkullinen ruoka, sininen meri ja paikka, johon voi tutustua yhden päivän matkalla.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

Miten päästä Cinque Terreen Milanosta

Cinque Terre | ©Damiano Pappadà

Ligurian rannikolla on viisi kuntaa, joita pidetään Pohjois-Italian arvostetuimpina jalokivinä: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ja Monterosso al Mare. Nämä paikat sijaitsevat yli kahdenkymmenen kilometrin päässä kallioiden ja viinitarhojen välissä. Vierailu niissä on yksi Milanon parhaista nähtävyyksistä ja tekemistä, ja sinne pääsee eri liikennevälineillä.

tarkemmin, katsotaanpa, miten näihin kaupunkeihin pääsee Lombardian pääkaupungista, hinnat ja sopivimmat suositukset.

Paras vaihtoehto matkustaa Milanosta Cinque Terreen: opastettu kierros

Cinque Terre, Italia| ©Gary Bembridge
Cinque Terre, Italia| ©Gary Bembridge

Opastetut kierrokset ovat usein helpommin toteutettavissa, kun aikaa on vähän. Tässä tavassa tutustua Cinque Terreen ja sen ihmeisiin on useita vaihtoehtoja, jotka mukautuvat budjettiisi ja retken pituuteen.

Jos siis haluat päättää matkasi Italian Rivieralle huipulle, tässä on pari sinulle sopivaa vaihtoehtoa.

Vaihtoehto I: Ryhmämatkat Cinque Terreen Milanosta käsin

Ryhmämatkojen avulla pääset tutustumaan tämän paratiisin tunnusomaisimpiin paikkoihin. Kyllä, kaikki viisi: Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosso ja Riomaggiore.

Matka alkaa bussikuljetuksella Milanosta Ligurian Välimeren rannikolle, noin 241,9 km. Kunkin matkan reitistä riippuen matkasuunnitelmaan sisältyy aktiviteetteja, kuten: vierailu Manarolassa, tutustuminen kaupungin kuuluisiin viinitarhoihin ja kävely sen laitureilla tai junalla Monterosso al Mareen nauttimaan vanhasta kaupungista.

Joissakin tapauksissa retkesi voi sisältää 2 tunnin risteilyn paratiisiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: 120-140 €.
 • Kesto: 13-14 tuntia.
 • Edut: Tämäntyyppiseen retkeen sisältyy yleensä täydellinen kuljetuspalvelu, kaksikielinen opas, junaliput ja risteilyliput.
 • Haitat: Koska kyseessä on ryhmämatka, matkustajien enimmäismäärä on 30, mikä on hieman korkea. Se ei ole pyörätuoliystävällinen, ja ateriat ja juomat maksavat usein ylimääräistä.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Kierroksella on puoliksi itsenäisiä ryhmäretkiä, joilla voit tehdä vaelluksia, jotka johtavat Cinque Terren kansallispuistoon, sekä pysähtyä ravintoloissa maistelemaan aitoa italialaista ruokaa.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta

Vaihtoehto II: Yksityiset retket Cinque Terreen Milanosta käsin

Matka Cinque Terreen on rakkautta ensisilmäyksellä. Ja epäilemättä yksityiset retket ovat täydellinen vaihtoehto, jos haluat henkilökohtaista huomiota. Usko minua, et tule katumaan sitä.

Yksityisretkien avulla voit tutustua syvällisemmin kaikkeen, mitä Cinque Terrellä on tarjota. Vaikka tämäntyyppisen kokemuksen arvo on korkeampi, aktiviteeteista päättämisen mukavuus on valtava etu.

Nämä yksityiset matkat tarjoavat entistäkin joustavamman matkasuunnitelman, joten sinä ja seuralaisesi voitte tutustua Italian Rivieraan huoletta.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: saatavilla 300 € - 400 € per henkilö. Joihinkin hintoihin voi sisältyä alennuksia valitsemastasi ryhmästä riippuen.
 • Kesto: 13 - 14 tuntia. Aika vaihtelee matkasuunnitelman mukaan.
 • Edut: yksityinen kuljettaja, erikoistunut opas, täydet kuljetuspalvelut, junaliput, wifi-palvelu.
 • Haitat: ei pyörätuoliystävällinen, ei aterioita tai juomia.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Tällainen kokemus on joustava, joten voit nauttia jokaisesta pysähdyksestä ja tehdä muita retkiä, kuten vierailla Vernazzan linnan tornissa, tutustua Via di Mezzoon Manarolassa, maistella parasta focaccia ligurea La Cambusassa ja vierailla Pyhän Johannes Kastajan kirkossa Riomaggioressa.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Joustavin tapa: autolla

Milano| ©mi chiel
Milano| ©mi chiel

Olitpa sitten yksityis- tai yhteiskäyttöautolla, joustavin tapa on matkustaa autolla, näin se onnistuu.

Yksityisautolla

Ihmiset, jotka valitsevat auton, tekevät sen suurimmaksi osaksi siksi, että he voivat pysähtyä joustavasti milloin ja missä haluavat. Tämä voi päteä sinuun, mutta sinun on hyvä tietää, että Cinque Terren, Riomaggioren, Manarolan, Corniglian, Vernazzan ja Monterosso al Maren kaupunkien välillä saa pysähtyä ja pysäköidä vain yhteen kaupunkiin: Monterosso al Mareen.

Muissa kaupungeissa sinun on pysäköitävä kaupungin ympäristöön, yleensä korkeimmalle kohdalle, josta voit nähdä laakson ja kävellä alas tutustumaan siihen. Tätä reittiä varten sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Milanosta Monterosso al Mareen

Voit aloittaa idästä, matkaa on 225 km. Tämä reitti kulkee Genovan kautta. Tällä reitillä A7- ja A12-tietä pitkin tarvitset noin 3 tuntia ja 20 minuuttia.

Milanosta La Speziaan

Lännestä itään vaikka matkustat saman verran kilometrejä (225 km) ja sivuat Parmaa. A1- ja A15/E33-tiet ovat paremmassa kunnossa, mikä voi säästää jopa puoli tuntia autossa. Pääset perille 3 tunnissa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Jos päätät vuokrata auton, esimerkiksi Hertziltä, hinnat alkavat bensiinin hinnan lisäksi 30 eurosta päivässä.
 • Kesto: 3 tunnista 3 tuntiin ja 20 minuuttiin.
 • Edut: Tämäntyyppisen matkan avulla voit hallita matkasuunnitelmaa oman mielesi mukaan. Valokuvapysähdykset, tauot... sinä määrittelet aikataulun.
 • Haitat: Kapealla, mutkaisella vuoristotiellä ajamisen aiheuttama väsymys sekä kustannukset.
 • Suositeltavat aktiviteetit: Kun saavut Cinque Terren pohjois- tai eteläkärkeen, voit ottaa yhteyttä muihin kaupunkeihin alueellisilla junilla. Keskimääräinen matka-aika on 4-6 minuuttia yhdestä junasta toiseen.

Kimppakyyti

Kimppakyydit kasvattavat yhä suosiotaan Italiassa, hinnat ovat edullisia etenkin pidemmillä reiteillä, tapaat muita ihmisiä, autat ympäristöä vähentämällä lukuisten autojen aiheuttamaa jalanjälkeä ja nautit kauniista maisemista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Kimppakyytien hinta alkaa 10 eurosta.
 • Matkan kesto vaihtelee 2 tunnista ja 30 minuutista 3 tuntiin.

Suosituin kimppakyytiyritys Italiassa

Yritys Blablacar on suosituin. He tarjoavat pitkiä ja lyhyitä matkoja lähes kaikkiin Italian kaupunkeihin. Esimerkiksi Milanon ja La Spezian väliselle matkalle saat lipun jo 10 eurolla.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Toinen vaihtoehto maanteitse: bussi

FlixBus| ©Antonio Vera
FlixBus| ©Antonio Vera

Yleensä tämä vaihtoehto kuuluu kuljetussuositusteni joukkoon kustannus-hyötysuhteensa ja linjavalikoimansa vuoksi, mutta Milanon ja Cinque Terren välillä on vain yksi vaihtoehto: Milanon ja La Spezian välinen yhteys yhdellä kuljetuslinjalla.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on hyvä tietää, että reitti ei ole suora. Sinun on otettava bussi San Donato M3:sta ja vaihdettava Genova Fanti d'Italia, Principe. Odotusaika on 2 tunnista 5 minuuttiin. Sen jälkeen otat bussin La Spezian Via Carduccille. Tähän matkaan kuluu 1 tunti ja 35 minuuttia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tarvitset 5 tuntia ja 35 minuuttia. Kuljetusyhtiö on Flixbus.

Yksityiskohdat

 • Hinta: alkaen 19 €.
 • Kesto: 5 tuntia ja 35 minuuttia
 • Edut: halpa.
 • Huonot puolet: Vain yksi linja liikennöi tällä reitillä ja se vaatii välilaskun.
 • Suositellut aktiviteetit: Lepää ja ehkä ota videoita matkan varrella, se on hyvin kaunis.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Houkuttelevin vaihtoehto: Laiva tai nauti risteilystä Italian Rivieralla

Cinque Terre.| ©Gary Bembridge
Cinque Terre.| ©Gary Bembridge

Cinque Terreen pääseminen veneellä on yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista. Kuvittele vain, että voit nauttia koko Ligurian rannikosta kävellen sen rantoja pitkin. Ilmoittaudu mukaan tähän kiertomatkatapaan, katso käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Vaihtoehto I: Ryhmäveneretki rannoille

Ensimmäinen asia, joka sinun on hyvä tietää tästä vaihtoehdosta, on se, että se toimii vain maaliskuun lopusta marraskuun alkuun sääolosuhteiden ja turvallisuusnäkökohtien vuoksi. Tämä on kuitenkin yksi parhaista Milanosta lähtevistä kiertomatkoista ja retkistä.

Vaikka Milano ei olekaan paras paikka Cinque Terreen suuntautuville veneretkille (useimmat lähtevät La Speziasta, Portovenerestä ja Genovasta), se on silti käyttökelpoinen vaihtoehto.

Lombardian pääkaupungista voit ottaa bussin La Speziaan, ostaa sieltä lipun, jolla pääset veneeseen ja jatkaa matkaa Riomaggioren, Manarolan, Vernazzan ja Monterosso al Maren kautta. Ainoa kaupunki, joka jäisi näkemättä, olisi Corniglia, koska se on sisämaassa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 20 ¤.
 • Kesto: Riippuu valitusta reitistä, mutta noin 6-7 tuntia.
 • Edut: Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat välttää väkijoukkoja ja nauttia mieluummin rannoista. Ryhmiä on enintään noin 20-30 henkeä.
 • Haitat: ei sovi merisairaudesta kärsiville, ja jos valitset bussin, joudut yöpymään jossakin kylässä.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Kierroksen aikana on tarjolla täydentäviä aktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta.

Vaihtoehto II: Päiväretki ja miniristeily Milanosta Cinque Terreen

Tässä on nyt luksusvaihtoehto, jota olet odottanut, jotta voit tutustua Cinque Terreen yksityisemmin ja rentouttavammin.

Kuten näimme, Milanosta ei ole suoraa laivayhteyttä Cinque Terreen, mutta näiden retkien avulla voit tehdä unelmastasi totta. Näillä matkoilla on reitti, joka lähtee Milanosta bussilla Manarolaan, joka on yksi Cinque Terren kaupungeista.

Siellä voit kuljeskella kaduilla ja hypätä sitten junaan Monterossoon, jossa lähdet 90 minuutin miniristeilylle. Retki päättyy yleensä La Speziaan, josta voit palata bussilla takaisin Milanoon.

.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: 120 € - 170 € per henkilö.
 • Kesto: 12-13 tuntia.
 • Edut: Nauti yksityisestä veneretkestä Cinque Terren rannikkoa pitkin.
 • Haitat: ei sovellu sydänsairaille.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja retken aikana: Voit täydentää retkeä snorklaamalla ja sukeltamalla.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta

Halvin vaihtoehto: alueellinen juna

Milanon päärautatieasema| ©Mike B in Colorado
Milanon päärautatieasema| ©Mike B in Colorado

Cinque Terreen pääsee monin eri tavoin, mutta yksi parhaista on junalla. Tärkeimmät syyt ovat sen alhainen hinta, asemien sijainti ja se, että junalla pääsee helposti mihin tahansa muuhun paikkaan.

Milanon ja Cinque Terren välinen matka-aika junalla on noin 3-4 tuntia noin 216 kilometrin matkalla, mukaan lukien keskimääräinen 23 minuutin välilasku. Voit tietysti valita myös pikajunalippuja.

Junat lähtevät Milano Centralesta yleensä 4 tunnin välein. Jos nouset junaan ajoissa, voit viettää päivän tutustumalla Cinque Terreen ja palata Milanoon, jossa voit viettää yön. Jos haluat saada kaiken irti matkastasi Italian Rivieralla, muista tarkistaa reitit etukäteen.

Hyödyllisiä tietoja

 • Hinta: Alkaen 12 eurosta, voit saada liput jopa 4 eurolla, kun tarjolla on erikoistarjouksia.
 • Kesto: Junamatka Milanosta Cinque Terreen kestää 3-4 tuntia.
 • Edut: Voit matkustaa rauhassa ja räätälöidä matkasuunnitelmasi tarpeidesi mukaan. Se on maksuton, turvallinen ja kaikkien ulottuvilla oleva vaihtoehto.
 • Haitat: altistuminen muiden matkailijoiden ympäröimänä, koska se on edullinen vaihtoehto, useammat ihmiset valitsevat sen.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja reitin varrella: Jos valitset junan, on aika vierailla Cornigliassa, joka on kolmas kylä kävellen pohjoisesta etelään, joka muodostaa Cinque Terren. Tämä kylä rikkoo stereotyypin, koska sillä ei ole suoraa pääsyä mereen. Se on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka pitävät rauhallisemmasta, seesteisemmästä ja vähemmän ruuhkaisesta reitistä. Muista vain pukeutua mukaviin vaatteisiin ja kiivetä paljon portaita.

Varaa retki Cinque Terreen Milanosta käsin

Pisin vaihtoehto: lentäen

Galileo Galilein lentoasema| ©Hugh Llewelyn
Galileo Galilein lentoasema| ©Hugh Llewelyn

Voit matkustaa lentokoneella Cinque Terreen, mutta pääset kuitenkin vain noin 80 kilometrin päähän, koska näissä kaupungeissa ei ole lentokenttää. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Genova-Cristoforon lentoasemalta

Genovan lentokenttä (GOA) sijaitsee 114,2 km:n päässä maanteitse. Kun koneesi laskeutuu, sinun on matkustettava noin 1 tunti ja 30 minuuttia maantietä E80. Jos päätät matkustaa lentokentältä junalla, sinulla on pari vaihtoehtoa:

 • Levanton kautta. Matka kestää 2 tuntia ja 35 minuuttia. Liput alkavat 6 eurosta.
 • Via Sestri Levante. Se kestää 3 tuntia ja 10 minuuttia. Voit ostaa lipun samaan hintaan kuin edellisenkin, alkaen 6 €.

Galileo Galilein kansainväliseltä lentoasemalta

Pisan lentoasema sijaitsee 112,7 km:n päässä Cinque Terrestä. Kun olet saapunut sinne, voit ajaa kaupunkiin A12/E80-tietä pitkin. Matka kestää noin 1 tunti ja 40 minuuttia.

Jos päätät käyttää junaa, sinun on otettava bussi E25 tai E3 Via Crispi 93/95:lle, josta on 500 metrin kävelymatka Pisa Centrale -asemalle, ja jos saavut ajoissa (junat kulkevat 30 minuutin välein), pääset määränpäähäsi 48 minuutissa. Lippu maksaa 5 €.

Suoraan sanottuna tämä vaihtoehto ei ole suosikkini, mutta se on vaihtoehto.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: saatavilla alkaen 200 € edestakaisin.
 • Kesto: 13-14 tuntia. Aika vaihtelee matkasuunnitelman mukaan.
 • Edut: yksityinen kuljettaja, erikoistunut opas, täydet kuljetuspalvelut, junaliput, wifi-palvelu.
 • Haitat: ei pyörätuoliystävällinen, ei aterioita eikä juomia.
 • Ehdotettuja aktiviteetteja matkan aikana: Tällainen kokemus on joustava, joten voit nauttia jokaisesta pysähdyksestä ja tehdä muita retkiä, kuten vierailla Vernazzan linnan tornissa, tutustua Via di Mezzoon Manarolassa, maistella parasta focaccia ligurea La Cambusassa ja vierailla Pyhän Johannes Kastajan kirkossa Riomaggioressa.

Milanosta Cinque Terreen kuljetusten vertailu

 • Lentäen
 • Saatavilla alkaen 200
 • 13-14 tuntia
 • Autolla
 • Alkaen 10 €
 • 2 tunnista 30 minuutista 3 tuntiin.
 • Bussilla
 • Alkaen 19 €
 • 5 tuntia ja 35 minuuttia
 • Laivalla
 • Alkaen 20 €
 • 6-7 tuntia
 • Junalla
 • Alkaen 12 €
 • 3-4 tuntia.