Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten saada halpoja tai ilmaisia lippuja Alhambran palatsiin?

Jos haluat vierailla Alhambrassa edullisemmin tai ilmaiseksi, tässä postauksessa kerrotaan, miten se onnistuu.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Miten saada halpoja tai ilmaisia lippuja Alhambran palatsiin?

Yksityiskohta Alhambran kaarista | Luis Cardoso

Alhambra on yksi Espanjan kauneimmista muistomerkeistä, jossa vierailee vuosittain tuhansia kävijöitä. Se on ainutlaatuinen palatiinalainen kaupunki Euroopassa ja espanjalais-muslimisen taiteen kulttuurinen vertailukohde lännessä, jonka kauneus on inspiroinut matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Vieraillaksesi siellä sinun on ostettava lippu. Alhambran lippujen hankkiminen internetistä on helppoa, koska tarjonta on laaja ja monipuolinen. Alennuksia, joiden avulla Alhambraa voi käydä katsomassa halvemmalla tai ilmaiseksi, ei kuitenkaan ole kovin helppoa löytää, vaikka joitakin poikkeuksia onkin.

Jos haluat tietää, kuulutko niihin kävijöihin, jotka voivat saada halvempia lippuja Alhambraan, suosittelen sinua lukemaan eteenpäin.

Kustannustehokkain tapa tutustua Alhambraan: opastettu kierros

Ota kaikki irti Alhambran vierailusta| ©Jorge Fernández Salas
Ota kaikki irti Alhambran vierailusta| ©Jorge Fernández Salas

Jos matkustat Granadaan tiukalla budjetilla ja haluat säästää mahdollisimman paljon Alhambrassa vieraillessasi, koska sinulla on suunnitelmissasi muita aktiviteetteja, voit aina ostaa yksittäisen lipun (ilman opastettua kierrosta tai ääniopasta) monumentin virallisilta verkkosivuilta tai lipputoimistosta.

Näitä lippuja ei kuitenkaan voi peruuttaa ennakoimattomissa olosuhteissa, ja jos päätät ostaa ne lipputoimistosta samalle päivälle, jonot voivat olla loputtomia ja vaarana on, että liput loppuvat kesken, koska paikkoja on rajoitetusti. Aikuisten lippujen normaalihinta on 14 euroa.

Mielestäni paras vaihtoehto tutustua tähän myyttiseen Nasridien palatsikaupunkiin on ottaa opastettu kierros Alhambraan ammattitaitoisen oppaan kanssa , joka paljastaa kaikki Espanjan islamilaisen arkkitehtuurin ja taiteen maamerkin salaisuudet

Alhambran opastettujen kierrosten hinta vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppisen kierroksen varaat ja mitä kierros sisältää, mutta Helloticketsistä löydät vaihtoehtoja 37 eurosta alkaen.

Varaa lippu Alhambran vierailulle

Miten voin säästää Alhambran lipuista?

Tutustu tähän arkkitehtuurin ihmeeseen, joka on täynnä historiaa| ©Sharon Mollerus
Tutustu tähän arkkitehtuurin ihmeeseen, joka on täynnä historiaa| ©Sharon Mollerus

Granadassa sijaitseva Alhambra on yksi Espanjan tunnetuimmista ja suosituimmista monumenteista. Kuten voitte kuvitella, on vaikeaa löytää alennuksia, tarjouksia tai halpoja lippuja viime hetkellä. Ei ole kuitenkaan mahdotonta säästää rahaa, kun ostat lippuja Alhambraan. Kerron teille, miten voitte tehdä sen, se on hyvin helppoa!

Lipun ostaminen lipunmyynnistä

Yksi vaihtoehto on yrittää ostaa lipputoimistosta yksittäinen lippu ilman opastettua kierrosta samalle vierailupäivälle. Vaikka se on hieman halvempi, en suosittele sitä, koska Alhambran katsomisen kysyntä on hyvin suurta ja paikkoja on rajoitetusti.

Liput myydään yleensä loppuun hetkessä, eikä lipputoimistossa kannata jonottaa loputtomiin. Aikasi on myös kallisarvoista, ja jos ostat Alhambran liput netistä etukäteen, voit käyttää sen muihin hauskoihin aktiviteetteihin Granadassa.

Vierailu Alhambrassa Granada Cardilla

Toinen mahdollisuus säästää rahaa Alhambran vierailussa on hankkia Granada Card, turistipassi, jolla voit vierailla Alhambrassa ja Generalifessa sekä muissa kaupungin mielenkiintoisissa nähtävyyksissä. Tällä kortilla voit myös käyttää kaupunkibussia päästäksesi paikasta toiseen mukavasti istuen.

Granada-kortin ostamisella on useita etuja. Säästät paitsi aikaa (sinun ei tarvitse jonottaa jokaisen monumentin lipputoimistoon saadaksesi liput) myös rahaa, sillä tällä 24, 48 tai 72 tunnin turistikortilla pääset Granadan tärkeimpiin nähtävyyksiin alennettuun tai kiinteään hintaan. Voit myös saada alennuksia muista matkailupalveluista.

2-11-vuotiaat lapset voivat myös käyttää Granada Card for children -k orttia, joka sisältää samat palvelut kuin aikuisten kortti, joten jos matkustat perheenä, tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita, jotta voit säästää hieman enemmän.

Hyödynnä alennukset

Alhambrassa on joitakin alennuksia erityisryhmille (vammaisille, eurooppalaisen nuorisokortin haltijoille, yli 65-vuotiaille EU:n kansalaisille jne.), jotka voivat ostaa lippuja yleisöä halvemmalla, mutta näiden alennusten saaminen edellyttää, että nämä henkilöt esittävät lipputoimistolla todistusasiakirjan.

Varaa lippu Alhambran vierailulle

Kuka voi saada alennettuja hintoja Alhambrassa?

Alhambran sisustus| ©Gwen Fran
Alhambran sisustus| ©Gwen Fran

Vierailu Granadan Alhambrassa on maksullinen, ja sinun on ostettava lippu päästäksesi sinne. Jotkin ryhmät voivat kuitenkin saada niitä halvemmalla kuin suuri yleisö.

Yleisesti ottaen tämä on luettelo henkilöistä, jotka voivat saada alennuksia Alhambran vierailusta:

 • Eurooppalaisen nuorisokortin haltijat.
 • yli 65-vuotiaat EU:n kansalaiset.
 • Kulttuuri- tai oppilaitoksiin liittyvät ryhmät, joissa on vähintään 15 jäsentä, ennakkoluvalla.
 • Vammaiset henkilöt.

Jos olet yksi heistä, sinun on esitettävä muistomerkin lipunmyynnissä asiakirja, joka osoittaa, että olet oikeutettu alennukseen. Tämän menettelyn suorittamiseksi ja lopullisen lipun saamiseksi suosittelen teitä menemään lipputoimistoon hyvissä ajoin etukäteen, jotta tämä menettely ei vie liikaa aikaa Alhambran vierailulta.

.

Alhambran liput lapsille

Opastetut ryhmät| ©Rob Hodgkins
Opastetut ryhmät| ©Rob Hodgkins

Liput lipunmyynnistä

Perheet, jotka haluavat yrittää hankkia lipputoimistosta yksittäisiä lippuja ilman opastettua kierrosta samalle vierailupäivälle, voivat hyödyntää lapsille tarjolla olevia ilmaisia tai alennettuja lippuja.

 • Yleisvierailu alle 11-vuotiaille lapsille (mukaan lukien) on aikuisen seurassa ilmainen.
 • Yleisvierailu 12-15-vuotiaille lapsille (mukaan lukien) on aikuisen seurassa alennettu 8 euron hinta.

Sinun on kuitenkin tuotava mukanasi henkilöllisyystodistus, josta lapsen ikä voidaan tarkistaa lipunmyynnissä ja Alhambraan pääsyssä.

Vaikka ne ovatkin ilmaisia, kaikilla kävijöillä on oltava lippu päästäkseen monumentaaliseen kompleksiin, sillä se on takuu siitä, ettei siellä pääse tapahtumaan mitään vaaratilanteita.

Osta liput verkossa

Alhambran lippujen varaamisen suuri etu verkossa etukäteen on se, että sinulla on liput mukanasi ennen matkaa, eikä sinun tarvitse jonottaa loputtomasti lipputoimistossa yrittäessäsi saada yhtä samana päivänä myynnissä olevista lipuista.

Kapasiteetti on rajallinen, ja kysyntä on erittäin suurta, joten vaarana on, että liput loppuvat kesken, kun olet ollut siellä jo niin kauan.

Helloticketsistä löydät lippuja tai opastettuja kierroksia Alhambraan, joissa lasten lippujen hinnat ovat myös hieman alhaisemmat kuin aikuisten, joten voit säästää rahaa ilman, että sinun tarvitsee hankkia lippuja viime hetkellä kerran Granadassa!

Varaa vierailu Alhambraan lippujen kanssa

Milloin Alhambraan pääsee ilmaiseksi?

Oikeuden portti| ©Matt Kieffer
Oikeuden portti| ©Matt Kieffer

Alhambraan ei tällä hetkellä ole tiettyä päivää, jolloin sinne pääsisi ilmaiseksi. Monumentaalisen kompleksin sisätiloihin pääsemiseksi on ostettava lippu etukäteen.

On kuitenkin joitakin poikkeuksia, joiden avulla voit nauttia Alhambrasta ilman euroakaan. Näin se onnistuu!

Jos olet kotoisin Granadasta tai asut Granadassa

Alhambra on Granadan kaupungin suuri tunnus, ja lisätäkseen tietoisuutta sen historiallisesta ja kulttuurisesta merkityksestä paikallisen väestön keskuudessa Patronato de la Alhambra y Generalife käynnisti aloitteen, jonka mukaan kaikki paikalliset asukkaat ja maakunnan asukkaat pääsevät sinne viikonloppuisin ilmaiseksi.

Niiden, jotka haluavat vierailla Alhambrassa ilmaiseksi, on tehtävä varaus verkossa täyttämällä lomake ja liittämällä siihen vaaditut todistusasiakirjat. Toinen vaihtoehto on tehdä varaus henkilökohtaisesti Corral del Carbónissa sijaitsevasta asukastoimistosta.

Valitettavasti ihmiset, jotka eivät ole Granadasta kotoisin tai asu siellä, eivät voi osallistua tähän aloitteeseen, mutta ulkomaalaisilla on silti toinenkin mahdollisuus katsella Alhambraa avaamatta lompakkoaan.

Jos olet ulkomaalainen matkustaja

Jos Granadan-matkasi budjetti on tiukka ja et halua ostaa lippuja Alhambraan nähdäksesi muita paikkoja tai jos sinulla ei ole varaa lippuihin muistomerkkiin, älä huoli, sillä voit aina käydä Nasridin palatsikaupungin vapaassa osassa ja ottaa kauniita valokuvia matkamuistoksi.

Vaikka vapaa osa on monumentaalisen kompleksin vähiten näyttävä osa, siellä on joitakin erittäin mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten:

 • Muurit
 • Oikeuden portti, joka on kotelon ikonisin portti.
 • Plaza de los Aljibes
 • Puerta de los Carros
 • Kaarle V:n palatsi, jossa sijaitsevat Alhambran museo ja taidemuseo.
 • Palatsin edustalla olevalla esplanadilla voit nähdä viiniportin ja jopa ottaa matkamuistokuvan, jonka taustalla on Albaicín.
 • Calle Real, vanhan Medinan pääkatu, joka on säilynyt keskiajalta lähtien.
 • Parador de Turismo de Granada Alhambrassa.

Toinen paikka, johon voit mennä ilmaiseksi nauttimaan ihanasta Alhambrasta, on Mirador de San Nicolás Albaicínin kaupunginosassa.

Sanotaan, että tämä on Espanjan kaunein auringonlasku, ja täältä avautuu paras panoraamanäkymä Andalusian linnoitukselle, jonka taustalla on Sierra Nevada. Sinulla on myös lyömättömät näkymät Alcazabaan, Nasridin palatseihin ja Generalife-alueelle.

Varaa vierailu Alhambraan lippujen kanssa

Lyhyesti sanottuna, mitä voin nähdä Alhambrassa ilmaiseksi?

Kaarle V:n palatsi| ©michael clarke stuff
Kaarle V:n palatsi| ©michael clarke stuff

Pääsy Granadan Alhambran monumentaaliseen kompleksiin on maksullinen, ja Nasridien palatsikaupungin kiertoajelulle on ostettava lippu. Alhambrassa on kuitenkin joitakin kohteita, jotka voit nähdä ilman rahaa.

Selkeyden vuoksi tässä on yhteenveto siitä, mitä Alhambrassa voi nähdä ilmaiseksi ja mitä ei:

Vaatii maksullisen pääsylipun.

 • Nasridin palatsit
 • Generalifen puutarhat ja palatsi
 • Alcazaba
 • Moskeijan kylpylässä

Se on ilmainen eikä vaadi lippua

 • Muurit
 • Oikeuden portti
 • Plaza de los Aljibes
 • Kaarle V:n palatsi, jossa sijaitsevat Alhambran museo ja taidemuseo.
 • Alhambran kuninkaallinen katu
 • Viiniportti
 • San Nicolasin Mirador
 • Vaunujen portti
 • Granadan Parador Alhambrassa, entinen 1400-luvun luostari, jonka katoliset hallitsijat rakensivat.

Varaa vierailu Alhambraan lippujen kanssa