La Alhambran opastetut kierrokset

Vieraile Nasridien legendaarisessa palatsikaupungissa, joka on tämän dynastian viimeinen elävä jälki Espanjassa ja jonka kauneus on innoittanut matkailijoita kaikkialta maailmasta vuosisatojen ajan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuuttia luettu

La Alhambran opastetut kierrokset

Alhambran sisällä | ©Cayetano Gros

Kun ajattelemme Granadaa, monille matkailijoille tulee ensimmäisenä mieleen sen legendaarinen Alhambra. Maailmanperintökohteeksi julistettu Granada sai vuonna 2019 yli viisi miljoonaa turistia, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Koska kyseessä on Espanjan suosituin monumentti, on suositeltavaa hankkia liput Granadan Alhambraan vähintään kuukautta tai kahta aikaisemmin. Jos haluat sisällyttää sen matkallesi kaupunkiin, on useita tapoja tutustua tähän muinaiseen andalusialaiseen palatsikaupunkiin. Selitän ne alla:

Paras vaihtoehto

Granada Alhambra Ja Generalife Opastettu Kiertue

Täydellinen opastettu kierros Alhambraan, mukaan lukien pääsyliput.

Alhambraan ja sen historialliseen ja taiteelliseen merkitykseen tutustuminen on paljon mielenkiintoisempaa, jos teet sen asiantuntevan oppaan kanssa. Tämä opastettu kierros sisältää myös kaikki sisäänpääsymaksut.

Kesto: 3 hours

Parasta tässä aktiviteetissa on hyvä hinta-laatusuhde, sillä pääset tutustumaan Alhambraan, Nasridien palatseihin ja Generalifeen erikoistuneen paikallisen oppaan johdolla. Tämä opastettu kierros kestää lähes 4 tuntia, ja se on erittäin nautinnollinen, koska löydät uskomattomia paikkoja ja oppaan kokemus tekee kierroksesta erittäin miellyttävän vierailun.

Lisäksi näillä jonon ohituslipuilla pääset varmasti suoraan muistomerkkiin ilman odottelua (mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon Alhambran suuri kävijämäärä). Näet Nasridien palatsit, Alcazaban, Generalifen, Kaarle V:n palatsin, El Partalin palatsin ja Alhambran puutarhat.

Voit tehdä todellisen aikamatkan ja nähdä, millainen Granadan islamilainen kuningaskunta oli keskiajalla, kuka määräsi Alhambran rakennettavaksi, miksi se rakennettiin ja miten siitä tuli kristittyjen kuninkaallisten asuinpaikka vuonna 1492.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on täydellisin vaihtoehto tutustua Alhambraan, Nasridin palatseihin ja Generalifeen asiantuntijaoppaan johdolla erittäin kohtuulliseen hintaan.

Suositellaan, jos... haluat täydentää vierailuasi Granadassa tietäen Alhambran parhaiten varjellut salaisuudet.

Yöllä

Granada Alhambra Opastettu Kiertue Yöllä

Hieman enemmän, sama opastettu kierros Alhambraan kuunvalossa -

Jos haluat vierailla Alhambrassa asiantuntevan oppaan johdolla, mutta ajatus liittymisestä suureen turistiryhmään ei houkuttele, harkitse yövaihtoehtoa pienessä ryhmässä. Kuten edellisessä vaihtoehdossa, siihen sisältyy myös sisäänpääsy monumenttiin.

Kesto: 2 hours

Jos kävely Alhambrassa ja sen puutarhoissa asiantuntijaoppaan johdolla on 100-prosenttisesti suositeltava kokemus, se tehdään pienissä ryhmissä ja yöllä, ja se lisää vierailun viehätystä. Pienessä ryhmässä (tässä ryhmässä on enintään 10 henkeä) saat paremman yhteyden oppaaseen, voit kysyä enemmän kysymyksiä, tehdä ehdotuksia...

Yleisesti ottaen Alhambran yöopastukset ovat yleensä miellyttävämpiä, ja hintaero korvaa sen. Lisäksi hämärän aikaan tapahtuva kierros tarkoittaa, että kompleksissa on vähemmän väkeä ja voit nauttia vierailusta aivan erityisellä tavalla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on täydellinen kierros Alhambran majesteettisuuteen tutustumiseen oppaan kanssa, mutta pienessä ryhmässä, mikä parantaa kokemuksen laatua.

Suositellaan, jos... haluat lisätä elämykseen premium-luokan kosketusta.


Yhteenvetona vertailemme vaihtoehtoja


Paljonko opastettu kierros Alhambraan Granadassa maksaa?

Alhambran sisäänpääsyn hinta riippuu siitä, millaisen kierroksen varaat ja mitä se sisältää. Helloticketsissä voit vertailla hintoja ja lipputyyppejä (päivä- tai yökierrokset, opastetulla kierroksella tai ilman, pienissä tai tavallisissa ryhmissä jne.), jotta voit valita makusi ja budjettisi mukaan parhaiten sopivan.

Esimerkiksi Alhambran opastetun kierroksen (joka sisältää Nasridien palatsit, Generalifen, Alcazaban ja Kaarle V:n palatsin) voi ostaa 37 eurolla tavallisessa ryhmässä, mutta jos etsit yksilöllisempää kokemusta, löydät myös vaihtoehtoja 50 eurosta alkaen, jotka tarjoavat eksklusiivisemman version tästä kierroksesta pienessä ryhmässä.

Postauksessa Alhambran lippujen hinnat kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä ja muista asioista, kuten siitä, miten varaat liput etukäteen tai mitä Nasridin linnoituksessa voi nähdä ilmaiseksi. Älä missaa sitä!

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Miksi ottaa opastettu kierros sen sijaan, että vierailisit Alhambrassa omin päin?

Kaarle V:n palatsin sisäpiha| ©Clark Van Der Beken
Kaarle V:n palatsin sisäpiha| ©Clark Van Der Beken

Lippujen ostaminen ja vierailu Alhambrassa ilman asiantuntevaa opasta ei ole vaihtoehto, jota suosittelen. Ei ole epäilystäkään siitä, että jos tutustut Alhambraan omin päin, näet kauniin monumentin, mutta kokemus ei ehkä riitä.

Se on hyvin suuri monumentaalinen kompleksi, joka on jaettu useisiin osiin, ja jos et tunne sen historiaa ja arkkitehtuuria, voit jäädä paitsi monista yksityiskohdista ja kuriositeeteista, jotka liittyvät sen eri tiloihin, jos vierailet siellä ensimmäistä kertaa. Lyhyesti sanottuna et saa Nasridien linnoituksesta sellaista yleiskuvaa, jonka ammattitaitoinen opas antaa.

Jos lisäksi osallistut Alhambran opastetulle kierrokselle, voit olla varma, että sinulla on hauskaa, sillä oppaat eivät vain luettele tylsiä faktoja, vaan ovat vuorovaikutuksessa ryhmän kanssa ja osaavat tehdä kulttuurivierailusta erittäin miellyttävän kokemuksen.

Varaa opastettu yökierros Alhambraan

Kuinka kauan Alhambrassa vieraileminen kestää?

Yksityiskohta Nasridien palatseista| ©Clark Van Der Beken
Yksityiskohta Nasridien palatseista| ©Clark Van Der Beken

Keskimääräinen arvioitu vierailuaika on 3 tuntia, ja sisäänpääsyjonossa on odotettava 30 minuuttia. On kuitenkin vaikea määritellä, kuinka kauan Alhambran katsomiseen Granadassa menee aikaa, sillä vierailu tämän kokoisessa, historiallisesti tärkeässä ja taiteellisesti kauniissa monumentissa riippuu siitä, miten paljon se kiehtoo sinua.

Jos haluat nähdä Alhambran vain lisätäkseni sen matkakohteidesi luetteloon, tämä aika saattaa riittää siihen, että saat käsityksen palatsikompleksista, tai jopa vähemmän. Jos kuitenkin olet intohimoinen historian ja taiteen ystävä, et halua viettää Alhambran sisällä alle 4-6 tuntia voidaksesi tutustua siihen tuuma kerrallaan yksityiskohtaisesti.

Jos suunnittelet matkaa Granadaan, kerron artikkelissani Alhambran vierailun kesto yksityiskohtaisesti, kuinka paljon aikaa tarvitset nähdäksesi monumentin kokonaisuudessaan tai kuinka kauan vierailu Nasridin palatseihin ja Generalifeen kestää, muiden kysymysten ohella.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Kuinka ajoissa etukäteen minun pitäisi varata vierailu?

Generalife| ©Paul VanDerWerf
Generalife| ©Paul VanDerWerf

Alhambra on Espanjan suosituin muistomerkki ja maailman kahdeksas ihme, joten vierailu sinne on erittäin kysytty sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Turvallisuus- ja suojelusyistä kapasiteetti on rajallinen, joten suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Granadan Alhambraan mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen.

Jos matkasi osuu pitkiin viikonloppuihin, viikonloppuihin tai juhlapyhiin, tee se vähintään yksi tai kaksi kuukautta ennen vierailua.

Varaa opastettu kierros Alhambraan yöllä

Pitääkö lasten maksaa päästäkseen Alhambraan?

Näkymä Alhambraan| ©Vidar Nordli-Mathisen
Näkymä Alhambraan| ©Vidar Nordli-Mathisen

Alhambran vierailu on todellakin maksullinen, ja lapsilla on oltava lippu, jotta he pääsevät tähän monumentaaliseen kompleksiin. Lapset voivat kuitenkin saada ne halvemmalla kuin aikuiset, mikä antaa perheille mahdollisuuden säästää hieman lomamatkoilla, mikä on aina hyvä asia.

Jos haaveenasi on käydä Alhambrassa ja haluaisit käydä siellä perheenä edullisemmin tai ilmaiseksi, kerron postauksessa Miten saada ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan, miten se onnistuu.

Tämä on yksi niistä vinkeistä, joita annan Nasridin linnoituksessa käydessäsi, mutta jos matkustat Granadaan lasten kanssa, suosittelen lukemaan postauksen Vieraile Alhambrassa Granadassa lasten kanssa, jotta näet lisää, joka on varmasti hyödyllistä sinulle.

.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Alhambran aukioloajat

Hämmästy palatsien koristelun kauneudesta| ©Austin Gardner
Hämmästy palatsien koristelun kauneudesta| ©Austin Gardner

Alhambran monumentaalinen kokonaisuus on avoinna joka päivä paitsi 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta. Alhambran aukioloajat ovat seuraavat:

  • Matalasesonki (15. lokakuuta-31. maaliskuuta) avoinna klo 8.30-18.00.
  • Sesonkiaika (1. huhtikuuta - 14. lokakuuta) on avoinna klo 8.30-20.00.

Jos haluat tietää lisää Alhambran aukioloajoista ja erityisesti sellaisista monumentin sisällä sijaitsevista symbolisista paikoista kuin Nasridin palatseista tai Generalifesta, suosittelen lukemaan artikkelin Granadan Alhambran aikataulut, jossa selitän kaiken yksityiskohtaisesti.

Varaa Alhambran yöopastusretki

Mikä on paras aika vierailla Alhambrassa Granadassa?

Yleensä paras aika on silloin, kun Alhambra avataan. Aikaisin aamulla monumentti on vähemmän täynnä, ja vierailun jälkeen sinulla on loppupäivä aikaa tehdä muita retkiä ympäri kaupunkia.

Iltapäivällä, noin kello 15 tai 16.00, kävijöiden määrä vähenee jonkin verran, joten sekin on hyvä aika vierailla Alhambrassa. Sinulla on myös mahdollisuus nauttia auringonlaskusta, kun kävelet sen muurien sisäpuolella ja katselet Alhambraa auringonlaskun punertavassa valossa.

Jos kuitenkin haluat keskittyä Nasridin palatsien tai Generalifen ja sen puutarhojen näkemiseen, yölliset vierailut Alhambrassa(kesällä klo 22.00 ja talvella klo 20.00) ovat hyvin viehättäviä ja erittäin suositeltava vaihtoehto, jos haluat nauttia monumentista omaperäisellä ja intiimillä tavalla. Sen pohtiminen yön hiljaisuudessa ja kuunvalossa on maaginen ja arvoituksellinen kokemus, josta tulet pitämään.

Varaa opastettu yöllinen kierros Alhambraan

Mikä on paras aika vuodesta vierailla Granadan Alhambrassa?

Jos haluat ihailla Generalifen puutarhojen kauneutta kaikessa loistossaan ja nauttia hyvästä säästä, kevät (huhti-, touko- ja kesäkuu) ja syksy (syys- ja lokakuu) ovat parasta aikaa vuodesta.

Kesällä lämpötilat ovat hyvin korkeat ja kuumuus on tukahduttavaa. Jos kuitenkin päätät vierailla Alhambrassa kesällä, muista ottaa mukaasi viileät ja mukavat vaatteet, tuuletin ja hattu ja huolehdi aina riittävästä nesteytyksestä.

Talvella Alhambran puut alkavat vaihtaa väriä ja kukat katoavat. Myös sesongin vaihtuminen matalasesongin aikana voi olla hyvä aika vierailla tässä monumentissa, jos etusijalla on sen arkkitehtuurin ihailu ja valokuvaaminen.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Miten Alhambraan pääsee?

Bussi Alhambraan| ©Tim Adams
Bussi Alhambraan| ©Tim Adams

Linnoitus sijaitsee kaupungin keskustassa kukkulalla, jonne pääsee kiipeämällä useita rinteitä ylös. Alhambraan pääsee useilla eri tavoilla, ja mieltymyksistäsi riippuen voit kävellä, ottaa bussin tai mennä autolla.

Jalkaisin

Jos lähdet Plaza Nuevalta, sinun tarvitsee vain ottaa Gomérezin rinne. Kun saavut Puerta de las Granadasille, käänny vasemmalle ja jatka, kunnes saavut Puerta de la Justicia -kadulle, joka toimii sisäänkäyntinä Granadan Alhambraan.

Bussi

Alhambraan pääsee useilla kaupunkibussilinjoilla. Näihin kuuluvat C30, C32 ja C35. Yhdensuuntainen lippu maksaa 1,40 euroa.

Autolla

Autoilla pääsee Alhambraan Ronda Surin (A-395) kautta. Suuntaa Granadan kehätietä (N-323/ A-44) kohti etelää (Motril). Kun olet ohittanut kaupungin, näet suunnan Alhambra (Ronda Sur) muistomerkin parkkipaikalle, jonne voit pysäköidä autosi. Hinta on 2,35 euroa/tunti.

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan, kerron kaikki tavat, joilla pääset muistomerkille, postauksessa How to get to the Alhambra.

Miksi Alhambrassa kannattaa vierailla Granadassa?

Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía
Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía

On useita syitä, joiden vuoksi vierailu Granadan Alhambrassa on mielestäni jokaisen matkailijan pakollinen. Koko monumentti on aivan ihailtava, ja jo pelkästään katselemalla sitä jostakin sen näköalapaikasta, joka sulautuu sen kauniiseen luonnonympäristöön, tuntuu kuin olisi unessa.

Se on Espanjan kaunein muistomerkki

Ensinnäkin se on maailman ikoni, Euroopassa ainutlaatuinen palatsikaupunki ja Espanjan islamilaisen arkkitehtuurin ja taiteen vertailukohde. Jos pidät kulttuurivierailuista, Granadassa sijaitsevasta Alhambrasta löydät hyvin erikoisen monumentin, joka on täynnä taidetta ja historiaa ja joka jättää sinut sanattomaksi.

Jotta ymmärtäisit paremmin sen merkityksen maan historiassa, suosittelen opastettua kierrosta, joka on aina paljon kattavampi ja mielenkiintoisempi kuin omatoiminen kierros.

Alhambran läpi käveleminen on Nasridien loiston pohtimista

Toisin kuin Medina Azahara, toinen suuri andalusialainen palatsikaupunki Cordobassa, joka tuhoutui Umayyadien kalifaatin päättymisen jälkeen, Granadan Alhambra on erinomaisessa kunnossa, ja sen eri tiloissa käveleminen on kuin aikamatka Al-Andalusin loiston viimeisiin vuosiin. Voit tuntea arabien olemuksen jokaisessa rakennuksessa ja kaduilla niin kuin ei missään muualla.

Kaikista Nasridien linnoituksen tiloista erottuvat erityisesti Nasridien palatsit, jotka ovat monumentaalisen kompleksin suuri jalokivi ja näyte tämän dynastian hyvästä mausta ja hienostuneisuudesta. Ne jättävät sinut sanattomaksi!

Taiteellisen inspiraation lähde

Granadan Alhambra on lisäksi paikka täynnä mysteerejä ja legendoja, jotka ovat inspiroineet monia matkailijoita ja romanttisia taiteilijoita, kuten Washington Irvingiä hänen kuuluisaan kirjaansa "Tales of the Alhambra". Kuka tietää? Jos sinulla on boheemi sielu, ehkä Alhambra on myös sinun inspiraatiosi lähde.

Sen puitteiden vertaansa vailla oleva kauneus

Granadassa sijaitseva Alhambra on epäilemättä etuoikeutetussa paikassa , jossa sitä ympäröivä kaunis maisema ja sen arkkitehtoninen hienous sulautuvat täydellisesti toisiinsa. Unelmapaikka, jossa voit nauttia matkasi parhaiden valokuvien ottamisesta.

Alhambran kauniit ja herkät puutarhat

Sen ympäristöstä ja Cerro del Solin kukkulalla sijaitsevasta Generalifen puutarhasta nauttiminen on toinen syy vierailla Granadan Alhambrassa. Kauneinta näissä puutarhoissa on mielestäni kasvillisuuden, valon ja altaiden veden välinen vuorovaikutus. Se on symboli Jumalan lupaamasta paratiisista maan päällä.

.

Varaa yöllinen opastettu kierros Alhambraan

Miten saat kaiken irti Alhambran vierailusta?

Kun ajattelemme Granadaa, ensimmäinen muistomerkki, joka tulee mieleen ja johon yhdistämme tämän viehättävän andalusialaisen kaupungin, on Alhambra.

Vierailu ei tuota pettymystä, minkä vuoksi se on Espanjan suosituin matkailunähtävyys ja pakollinen nähtävyys matkalla muinaiseen Nasridien kuningaskuntaan.

Jos aiot vierailla Granadassa lähiaikoina, suosittelen tutustumaan postaukseen Vinkkejä Alhambrassa vierailuun, josta löydät erittäin hyödyllistä tietoa, jotta saat kaiken irti tästä kokemuksesta.

Syö hyvin Alhambran lähellä

Luvassa on legendaarinen Alhambra, mutta jos Granada on tunnettu jostain, niin herkullisesta gastronomiastaan ja tapaksista. Yksi parhaista muistoista, jotka vein mukanani, oli juuri tämä, tämän maan maut.

Jos olet jo varannut hotellin ja liput Alhambraan, seuraava askel on tehdä sama jossakin kaupungin ravintolassa, jotta monumenttikierrokselta lähtiessäsi sinun ei tarvitse elää odysseiaa keskellä ruuhka-aikaa yrittäessäsi saada vapaata pöytää näin turistialueella.

Jotta sinun ei tarvitsisi etsiä hyvää ravintolaa viime hetkellä kaikkine siihen liittyvine stressitekijöineen, artikkelissa Where to eat near the Alhambra näet joitakin ehdotuksia, joissa voit syödä hyvin lähellä palatsikaupunkia ja ihanilla näkymillä.

.

Varaa opastettu yökierros Alhambraan

Mitä muita nähtävyyksiä Granadassa on?

Tutustu Albaicínin viehätykseen ja kauneuteen.| ©L'odyssée Belle
Tutustu Albaicínin viehätykseen ja kauneuteen.| ©L'odyssée Belle

Granada on monien matkailijoiden unelmien maa, jossa he haluavat nauttia unohtumattomasta lomasta.

Se onviehättävä kaupunki, johon monet rakast uvat sen kaduilla ja baareissa vallitsevan vilkkaan ilmapiirin, asukkaiden lämpimän suhtautumisen ja tietenkin sen kauniin historiallisen ja kulttuuriperinnön vuoksi, jota se vaalii ja joka on eri kansojen kulkemisen tulosta, jotka ovat jättäneet tänne jälkensä vuosisatojen aikana.

Alhambra on kaupungin suosituin muistomerkki, mutta se ei ole ainoa, vaanGranada on täynnä unelmapaikkoja, jotka odottavat sinua tutustumaan niihin!

Jos et tiedä, mistä aloittaisit, suosittelen tutustumaan artikkeliin Granadan parhaat opastetut kierrokset ja retket saadaksesi ideoita. Parasta on, että ne ovat järjestettyjä aktiviteetteja, joissa sinun on vain annettava itsesi mennä ja pidettävä hauskaa.

Jos haluat rentouttavamman, mutta yhtä lailla autenttisen kokemuksen, älä epäröi nauttia hamam-rituaalista Granadan arabikylpylässä.