Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Missä syödä Alhambran palatsin lähellä?

Alhambrassa vierailtuasi ja nähtyäsi niin paljon taidetta nälkä varmasti kasvaa. Jotta sinun ei tarvitse etsiä pöytää viime hetkellä, älä jätä väliin näitä ehdotuksia maukkaista ruokapaikoista palatiinalaiskaupungin lähellä.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Missä syödä Alhambran palatsin lähellä?

Tyypillisiä espanjalaisia tapaksia | Agent J

Jos Granada tunnetaan legendaarisen Alhambran lisäksi yhdestä asiasta, se on tapaksista ja sen herkullisesta ruokakulttuurista. Ei ole epäilystäkään siitä, että yksi parhaista kokemuksista, joita voit täällä kokea, on hemmotella itseäsi aterialla sen jälkeen, kun olet vieraillut kuuluisassa Nasridien linnoituksessa.

Jos olet jo varannut liput Alhambraan ja Nasridien palatseihin, seuraavaksi parasta on varata ne johonkin kaupungin ravintolaan, jotta kiertoajelulta lähtiessäsi sinun ei tarvitse elää odysseiaa tyhjin vatsoin yrittäessäsi löytää vapaata pöytää tällaiselta turistialueelta. Tutustu parhaimpiin ruokapaikkoihin Alhambran lähellä!

Ravintola Morayma

Maista herkullista andalusialaista gazpachoa.| ©Tim Sackton
Maista herkullista andalusialaista gazpachoa.| ©Tim Sackton

Morayma-ravintola on ihanteellinen paikka ladata akkuja pitkän Alhambra-kävelyn jälkeen, sillä se sijaitsee vain kymmenen minuutin päässä monumentista. Sieltä on parhaat näkymät Nasridien palatseihin, ja legendan mukaan prinsessa Morayma asui sen muurien sisällä Granadan viimeisen kuninkaan, sulttaani Boabdilin, vankeudessa.

Se on hyvin rauhallinen ja huolellisesti sisustettu ravintola, jossa voit nauttia perinteisen granadalaisen keittiön parhaita ruokia. Jos haluat tapaksia, suosittelen kokeilemaan salmorejoa, kroketteja tai vuohenjuustoa kvittenihyytelöllä, joka on kasvatettu ravintolan omassa kasvimaassa. Jos syöt mieluummin pöytäliinan päällä, älä jätä väliin Morayma-salaattia ja Secreto ibérico perunoiden ja mojo picónin kanssa, joka on herkullista!

 • Missä: Calle Pianista García Carrillo, 2.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Mukava ateria puutarhassa, josta on näköala Alhambraan, on maagisen päivän viimeistely. Jos haluat varmistaa, että saat hyvän pöydän, suosittelen varaamaan pöydän viikkoa etukäteen.
 • Suositellaan, jos... etsit perinteistä granadalaista ruokaa ainutlaatuisessa ympäristössä, jossa on paljon historiaa.

Osta liput Alhambraan ja Nasridin palatseihin

Alberton puutarhat

Paistettua kalmaria| ©juantiagues
Paistettua kalmaria| ©juantiagues

Jardines Alberto -ravintola sijaitsee erinomaisella sijainnillaan aivan Alhambran porttien ulkopuolella Generalifen sisäänkäynnin kohdalla, ja se on yksi täydellisimmistä paikoista syödä palatsikaupungissa käynnin jälkeen. Sinun ei tarvitse kävellä kauas, mikä on hienoa, jos matkustat lasten kanssa.

Tämän kauniin ravintolan tunnelma on rento ja perheystävällinen. Ravintolassa on myös terassi, jolta on näkymät Alhambralle ja jossa on viileää, mikä on ihanteellista kuumina päivinä. Mitä tulee ruokalistaan, ravintolassa on ruokia, joissa välimerellinen ja granadalainen gastronomia ovat pääosassa.

Jos haluat tapaksia, voit tilata andalusialaista gazpachoa, paistettua kalmaria, kroketteja tai juustovalikoiman, mutta suosittelen kokeilemaan erityisesti Nasrid-keittiön ruokia, joita Alhambran asukkaat söivät. Lammas visierin kanssa on herkullista!

 • Missä: Paseo de la Sabica, 1.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Ruoka on herkullista, eivätkä hinnat ole kalliita ottaen huomioon, että ravintola on vain muutaman askeleen päässä Alhambrasta, jonka terassilta on upeat näkymät.
 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla erilaista Nasrid-ruokaa, kun olet matkalla pois Alhambrasta.

Varaa liput Alhambraan ja Nasridien palatseihin

Parador de Granada -ravintola

Nauti Granadan herkullisista kroketeista| ©Joselu Blanco
Nauti Granadan herkullisista kroketeista| ©Joselu Blanco

Jos budjetti ei ole sinulle ongelma ja voit Granadan matkasi aikana käyttää hieman enemmän rahaa aterioihin, suosittelen varaamaan pöydän Parador de Granada -ravintolasta. Se on sen arvoinen!

Katolilaisten hallitsijoiden 1400-luvulla rakennuttamassa entisessä luostarissa sijaitsevasta paikasta on upeat näkymät Alhambralle, Generalifelle tai Sacromonten ja Albaicínin kaupunginosiin. Paikassa on paljon historiaa, ja keittiössä tarjoillaan perinteisiä ruokia innovatiivisilla yksityiskohdilla.

Jos varaat lounaspöydän Parador de Granadasta Alhambran opastetun kierroksen päätteeksi, suosittelen tilaamaan "remojón granadino", "habitas con jamón" tai virkistävää andalusialaista gazpachoa. Ja jos haluat kokeilla Nasridin keittiötä, kokeile munkkikalaa mosarabialaisessa kastikkeessa tai Alpujarra-tyylistä kidia.

 • Missä: Calle Real de la Alhambra, s/n,
 • Miksi pidän tästä paikasta: Parador de Granadassa on erityistä charmia, ja sen huoneissa voi hengittää historiaa. Lisäksi Parador de Granadan ravintolan ruokasalista ja terassilta on upeat näkymät palatsikaupunkiin.
 • Suositellaan, jos... vierailusi Alhambrassa on päättynyt ja haluat nauttia maisemista vielä hetken aikaa, mutta rennosti, maistellen samalla Granadan parasta perinteistä ruokaa.

Osta liput Alhambraan ja Nasridien palatseihin

Ravintola Safran Route

Lammas-cous-cous| ©stu_spivack
Lammas-cous-cous| ©stu_spivack

Alhambran juurella, Albaicínin alaosassa ja Darro-joen vieressä on Ruta del Azafrán -ravintola. Nykyaikainen paikka, jossa voit maistella parasta andalusialaisten, espanjalaisten ja arabialaisten reseptien fuusiokeittiötä erittäin kohtuulliseen hintaan.

Jos haluat intohimoisesti kokeilla ainutlaatuisia makuja, Ruta de la Alhambra -ravintola tarjoaa Granadan kulttuuriperinnöstä inspiraationsa saaneita ruokia, jotka ovat tulosta kulttuurien sekoituksesta, kuten maurilaista pastelaa, harira-keittoa tai lammas-couscousia, jotka vievät sinut takaisin Alhambran kulta-aikaan. Ruokalistalla on kuitenkin myös perinteisiä ruokia, kuten kroketteja, sokeroituja artisokkia tai grillattua mustekalaa.

 • Missä: Paseo Padre Manjón, 1.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Sen terassilta voit ottaa kauniita valokuvia Alhambrasta, joka kohoaa mahtipontisesti sitä ympäröivän rehevän kasvillisuuden keskellä. Se on ihanteellinen paikka levätä pitkän kävelyn jälkeen monumentin ympärillä, siemailla muutama viini ja nauttia maisemista.
 • Suositellaan, jos... tulet yölliseltä Alhambran vierailulta ja haluat nauttia kauniista maisemista ja samalla ruokailla rauhassa Paseo de los Tristes -katua pitkin.

Osta liput Alhambraan ja Nasridin palatseihin

Ravintola La Mimbre

Herkullista häränhäntää| ©Javier Lastras
Herkullista häränhäntää| ©Javier Lastras

Toinen paikka, jossa voi syödä hyvin Alhambran lähellä, on ravintola La Mimbre, viehättävä tila, joka sijaitsee Nasridin linnoituksen metsässä. Se on yksi Granadan vaikuttavimmista paikoista, jonka saleissa ovat vierailleet taiteilijat, kuten Rafael Alberti, Antonio Gala tai Miguel Ríos.

Ravintola La Mimbressä voit maistaa aitoa andalusialaista ruokakulttuuria, kuten häränhäntää, valkosipulista keltanokkaa, paistettua kalmaria tai picadillo-keittoa.

 • Missä: Paseo del Generalife s/n.
 • Miksi pidän tästä paikasta: Ravintolassa on terassi ainutlaatuisessa ympäristössä rauhallista ateriaa varten. Ruokalista on hyvä ja hinta on erittäin kohtuullinen ravintolasta, joka on niin lähellä kaupungin tärkeintä monumenttia.
 • Suositellaan, jos... etsit viihtyisää paikkaa, jossa voit nauttia alueen parasta perinteistä ruokaa unenomaisessa ympäristössä, kuten Alhambran metsässä.

Osta liput Alhambraan ja Nasridin palatseihin