Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Missä syödä Alhambran palatsin lähellä?

Alhambrassa vierailtuasi ja nähtyäsi niin paljon taidetta nälkä varmasti kasvaa. Jotta sinun ei tarvitse etsiä pöytää viime hetkellä, älä jätä väliin näitä ehdotuksia maukkaista ruokapaikoista Palatine Cityn lähellä.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuuttia luettu

Missä syödä Alhambran palatsin lähellä?

Tyypillisiä espanjalaisia tapaksia | Agent J

Jos Granada tunnetaan legendaarisen Alhambran lisäksi yhdestä asiasta, se on tapas-taide ja sen herkullinen gastronomia. Yksi parhaista kokemuksista, joita voit kokea täällä, on epäilemättä herkutella aterialla Nasridin kuuluisassa linnoituksessa vierailun jälkeen.

Jos olet jo varannut liput Alhambraan, seuraavaksi parasta on varata pöytä jostain kaupungin ravintolasta, jotta kiertoajelulta lähtiessäsi sinun ei tarvitse elää odysseiaa tyhjin vatsoin yrittäessäsi löytää vapaata pöytää tällaiselta turistikohteelta. Tutustu parhaimpiin ruokapaikkoihin Alhambran lähellä!

1. Ravintola Morayma

Maista maukasta andalusialaista gazpachoa| ©Tim Sackton
Maista maukasta andalusialaista gazpachoa| ©Tim Sackton

Morayma-ravintola on ihanteellinen paikka ladata akkuja pitkän Alhambra-kävelyn jälkeen, sillä se sijaitsee vain kymmenen minuutin päässä monumentista. Sieltä on Nasridien palatseista parhaat näkymät, ja legendan mukaan prinsessa Morayma asui sen muurien sisällä Granadan viimeisen kuninkaan, sulttaani Boabdilin, vankeudessa.

Se on hyvin rauhallinen ja huolellisesti sisustettu ravintola, jossa voit nauttia Granadan perinteisen keittiön parhaita ruokia. Jos haluat tapaksia, suosittelen kokeilemaan salmorejoa, kroketteja tai vuohenjuustoa kvittenihyytelöllä, joka on kasvatettu ravintolan omassa kasvimaassa. Jos haluat syödä pöytäliinan päällä, älä jätä väliin Morayma-salaattia ja Secreto ibérico perunoiden ja mojo picónin kanssa, joka on herkullista!

 • Missä: Calle Pianista García Carrillo, 2.

 • Miksi pidän tästä paikasta: Mukava ateria puutarhassa, josta on näköala Alhambraan, on maagisen päivän viimeistely. Jos haluat varmistaa, että saat hyvän pöydän, suosittelen varaamaan pöydän viikkoa etukäteen.

 • Suositellaan jos... etsit perinteistä granadialaista ruokaa ainutlaatuisessa ympäristössä, jossa on paljon historiaa.

Varaa tapas-kierros Granadassa

2. Alberto Gardens

Paistettu mustekala| ©juantiagues
Paistettu mustekala| ©juantiagues

Jardines Alberto -ravintola sijaitsee erinomaisella sijainnillaan aivan Alhambran porttien ulkopuolella Generalifen sisäänkäynnin yhteydessä, ja se on yksi täydellisimmistä paikoista syödä palatiinalaiskaupungissa käynnin jälkeen. Sinun ei tarvitse kävellä kauas, mikä on hienoa, jos matkustat lasten kanssa.

Tämän kauniin ravintolan ilmapiiri on rento ja perheystävällinen. Siellä on myös terassi, jolta on näkymät Alhambralle ja jossa on viileää, mikä on ihanteellista kuumina päivinä. Ravintolan ruokalistalla on ruokia, joissa Välimeren ja Granadian gastronomia ovat pääosassa.

Jos tekee mieli tapaksia, voit tilata andalusialaista gazpachoa, paistettua kalmaria, kroketteja tai valikoiman juustoja, mutta suosittelen erityisesti kokeilemaan Nasridin keittiön ruokia, joita Alhambran asukkaat söivät. Lammas visierin kanssa on herkullista!

 • Missä: Paseo de la Sabica, 1.

 • Miksi pidän tästä paikasta: Ruoka on erinomaista, eivätkä hinnat ole kalliita ottaen huomioon, että ravintola on vain muutaman askeleen päässä Alhambrasta, jonka terassilta on upeat näkymät.

 • Suositellaan, jos... haluat kokeilla erilaista Nasrid-ruokaa, kun olet matkalla ulos Alhambrasta.

Varaa tapas-kierros Granadassa

3. Ravintola Parador de Granada

Nauti Granadan runsaista kroketeista| ©Joselu Blanco
Nauti Granadan runsaista kroketeista| ©Joselu Blanco

Jos budjetti ei ole sinulle ongelma ja voit Granadan matkasi aikana käyttää hieman enemmän rahaa aterioihin, suosittelen sinua varaamaan pöydän Parador de Granada -ravintolasta, se on sen arvoista!

Hotelli sijaitsee katolisten hallitsijoiden 1400-luvulla rakennuttamassa entisessä luostarissa, ja sieltä avautuvat upeat näkymät Alhambralle, Generalifelle sekä Sacromonten ja Albaicínin kaupunginosiin. Se on paikka, jolla on paljon historiaa, ja sen keittiö tarjoaa perinteisiä ruokia innovatiivisilla yksityiskohdilla.

Jos varaat lounaspöydän Parador de Granadasta Alhambran opastetun kierroksen päätteeksi, suosittelen tilaamaan "remojón granadino", "habitas con jamón" tai virkistävää andalusialaista gazpachoa. Ja jos haluat kokeilla Nasridin keittiötä, kokeile munkkikalaa mosarabialaisessa kastikkeessa tai Alpujarra-tyylistä kidia.

 • Missä: Calle Real de la Alhambra, s/n,

 • Miksi pidän tästä paikasta: Parador de Granadassa on erityinen viehätysvoima, ja sen huoneissa voi hengittää historiaa. Lisäksi Parador de Granadan ravintolan ruokasalista ja terassilta on upeat näkymät Palatine-kaupunkiin.

 • Suositellaan, jos... vierailusi Alhambrassa on päättynyt ja haluaisit nauttia maisemista vielä hetken aikaa, mutta rennosti, maistellen samalla Granadan parasta perinteistä ruokaa.

Varaa tapas-kierros Granadassa

4.Saffron Route ravintola

Karitsan couscous| ©stu_spivack
Karitsan couscous| ©stu_spivack

Alhambran juurella, Albaicínin alaosassa ja Darrojoen varrella on ravintola Ruta del Azafrán. Nykyaikainen paikka, jossa voit maistella parasta andalusialaista, espanjalaista ja arabialaista fuusiokeittiötä erittäin kohtuulliseen hintaan.

Jos haluat kokeilla ainutlaatuisia makuja, Ruta de la Alhambra -ravintola tarjoaa Granadan kulttuuriperinnöstä inspiraationsa saaneita ruokia, jotka ovat tulosta kulttuurien sekoituksesta, kuten maurilaista pastelaa, harira-keittoa tai lammas-couscousia, jotka vievät sinut takaisin Alhambran kulta-aikaan. Ruokalistalla on kuitenkin myös perinteisiä ruokia, kuten kroketteja, sokeroituja artisokkia tai grillattua mustekalaa.

 • Missä: Paseo Padre Manjón, 1.

 • Miksi pidän tästä paikasta: Sen terassilta voit ottaa kauniita valokuvia Alhambrasta, joka kohoaa mahtipontisesti sitä ympäröivän rehevän kasvillisuuden keskellä. Se on ihanteellinen paikka levätä pitkän kävelyn jälkeen monumentin ympärillä, siemailla viiniä ja nauttia näköaloista.

 • Suositellaan, jos... tulet Alhambran yölliseltä vierailulta ja haluat nauttia kauniista maisemista samalla kun ruokailet rauhallisesti Paseo de los Tristesilla.

5. Ravintola La Mimbre

Herkullinen häränhäntä| ©Javier Lastras
Herkullinen häränhäntä| ©Javier Lastras

Toinen paikka, jossa voi syödä hyvin Alhambran lähellä, on ravintola La Mimbre, joka sijaitsee Nasridin linnoituksen metsässä. Se on yksi Granadan vaikuttavimmista paikoista, jonka saleissa ovat vierailleet muun muassa Rafael Alberti, Antonio Gala ja Miguel Ríos.

Ravintola La Mimbressä voit maistella aitoja andalusialaisia ruokia, kuten häränhäntää, valkosipulista kidia, paistettua mustekalaa tai picadillo-keittoa.

 • Missä se sijaitsee: Paseo del Generalife s/n

 • Miksi pidän tästä paikasta: Siellä on terassi ainutlaatuisessa ympäristössä rauhallista ateriaa varten. Ruokalista on hyvä, ja hinta on erittäin kohtuullinen näin lähellä kaupungin tärkeintä muistomerkkiä sijaitsevalle ravintolalle.

 • Suositellaan jos... etsit viihtyisää paikkaa, jossa voit nauttia alueen parasta perinteistä ruokaa unenomaisessa ympäristössä, kuten Alhambran metsässä.