Flamenco-esitykset

Houkutteleeko ajatus flamencoesityksen katsomisesta Madridin matkallasi? Kerron sinulle, mitkä ovat kaupungin parhaat tablaot ja miten saat liput parhaaseen hintaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Flamenco-esitykset

Flamenco-esitys | ©Edmund Gall

Flamenco on yksi Espanjan syvimmälle juurtuneista kulttuuriperinteistä, ja Madridissa sinulla on mahdollisuus nähdä joitakin lajin arvostetuimmista esityksistä useissa tunnetuissa tabloissa.

Parhaat flamencoesitykset

Flamenco maasta käsin
Flamenco maasta käsin

Ensimmäinen asia, joka sinun on hyvä tietää, on se, että tabloissa järjestetään esityksiä hyvin usein ja ympäri vuoden (joten matkasi päivinä on varmasti useita vaihtoehtoja). Varaukset kannattaa aina tehdä etukäteen, sillä jotkin esiintymispaikat ovat pieniä ja täyttyvät nopeasti. Kerron sinulle kaiken Madridin suosituimmista esityksistä:

Flamenco-esitys Corral de la Moreríassa

Flamenco Corral de la Morería -tapahtumassa| ©BluEyedA73
Flamenco Corral de la Morería -tapahtumassa| ©BluEyedA73

Toinen pääkaupungin tunnusomaisimmista ja perinteisimmistä tabloista ja siksi myös yksi vilkkaimmista ja suosituimmista. Corral de la Morería on myös espanjalaisia erikoisuuksia tarjoileva ravintola, joka sijaitsee Madridin historiallisessa keskustassa.

Jotkut maan johtavista flamencotanssijoista ovat esiintyneet ja esiintyvät edelleen tässä tablassa.Flamencoesitykset Corral de la Moreríassa voivat kestää jopa kolme tuntia.

Suosittelen lisäämään esitykseen illallisen, sekä esityksen keston vuoksi että siksi, että sinulla on mahdollisuus maistelumenuun, jolloin voit kokeilla useita tyypillisiä espanjalaisia ruokalajeja.Vinkki: varaa hyvissä ajoin etukäteen, jos sinulla on vähän aikaa ja haluat osallistua esitykseen tiettynä päivänä. Älä unohda kävellä alueella ennen tai jälkeen esityksen.

Varaa flamencoesitys Corral de la Moreríassa

Flamenco-esitys Teatro Flamenco de Madridissa

Puhdasta taidetta| ©Edmund Gall
Puhdasta taidetta| ©Edmund Gall

Teatro Flamenco de Madridissa on flamencoesityksiä käytännössä ympäri vuoden. Riippuen Madridin matkasi ajankohdasta törmäät yhteen tai toiseen, mutta yhteistä niille kaikille ovat perinteiset bata de cola -puvut sekä laulu, kitara ja tanssi pääelementteinä.

Tila on juuri sopivan kokoinen, jotta voit nähdä tämän esityksen kaikki yksityiskohdat läheltä. Esitys kestää tunnin, ja paikka sijaitseeCalle del Pezillä, jonne pääsee helposti Noviciadon metropysäkiltä linjalla kaksi.Vinkki: Paikalla on baaripalvelu, mutta se on käytettävissä vain viisi minuuttia ennen esityksen alkua, joten jos haluat tilata jotain, varmista, että teet sen ennen tai jälkeen esityksen.

Varaa esitys Teatro Flamencosta Madridissa

Cardamomon flamencoesitys ja Madridin yökierros yöllä

Flamencotanssijat| ©isabella
Flamencotanssijat| ©isabella

Tämä on edullisin vaihtoehto, ja se sisältää myös kierroksen Madridin nähtävyyksiin ennen esitystä. Tämä Madridin yökierros flamencoesityksen kanssa sopii pienille, enintään 15 hengen ryhmille. Kävelette ympäri kaupunkia asiantuntevan oppaan johdolla, joka kertoo teille mielenkiintoisia tarinoita Madridin kaupungista.

Kierroksen päätteeksi on aika rentoutua flamencoshow'n parissa Cardamomossa, joka on yksi pääkaupungin tunnetuimmista flamencopaikoista.Vinkki: pukeudu kierrokselle mukaviin kenkiin (voit pukeutua show'n aikana kuten haluat, sillä pukukoodia ei tarvitse noudattaa).

Reittiohjelma

 • Kuninkaallinen palatsi
 • Puerta del Sol
 • Plaza Mayor
 • Gran Vía

Varaa flamenco-esitys Corral de la Morería -kaupungissa

Flamenco-esitys Centro Cultural Flamenco de Madridissa

Flamenco Tablao| ©Flavio~
Flamenco Tablao| ©Flavio~

Flamenco on tanssi, jolla on monia haaroja, ja on mahdollista, että jotkut Madridissa tai Córdoban, Sevillan tai Granadan kaltaisissa kaupungeissa näkemistäsi esityksistä ovat kaukana siitä ennakkokäsityksestä, joka sinulla saattaa olla flamencosta.

Jos ostat liput Centro Cultural Flamenco de Madridin esitykseen, näin ei käy, sillä täällä saat näytteen perinteisimmästä flamencosta.Tekninen täydellisyys on tämän kahden tanssijan, laulajan ja kitaristin muodostaman kvartetin vahvuus. Esitys kestää noin tunnin.

Kun olet varannut paikan verkossa, saat kupongin, jonka voit vaihtaa paikan päällä (joka sijaitsee keskeisellä Chuecan kaupunginosassa, lähellä Gran Vía -katua) lippuihin jonottamatta.Vinkki: Jos et ole koskaan ollut tekemisissä flamencotanssin kanssa, tämä esitys on yksi parhaista vaihtoehdoista aloittaa.

Varaa esitys Madridin flamencoteatterista

Flamencoesitys La Cueva de Lola -teatterissa

Flamenco puhtaimmillaan
Flamenco puhtaimmillaan

Tämä La Cueva de Lolan flamencoesitys järjestetään suositussa La Latinan kaupunginosassa sijaitsevassa ravintolassa, joten voit varata pelkän lipun esitykseen tai myös illallisen tai juomat.

Flamencoryhmä koostuu neljästä kuuteen kansainvälisesti arvostetusta taiteilijasta, ja improvisaatio on esityksessä hyvin läsnä. Kun varaat netissä haluamasi päivän ja kellonajan, sinulle lähetetään kuponki, jonka voit esittääpaikan sisäänkäynnillä päästäksesi esitykseen.Vinkki: Esitys kestää tunnin.

Ennen tai jälkeen esityksen suosittelen, että kävelet La Latinan kaupunginosassa etsimässä hyvää viiniä ja tapaksia; ne ovat herkullisia alueella.

Flamencoesitys Las Tablasissa

Flamencotanssijat| ©Flavio~
Flamencotanssijat| ©Flavio~

Tämä on yksi Madridin tunnetuimmista tabloista ja yksi niistä paikoista, joihin saapuu eniten ulkomaisia turisteja, mutta sen flamencoesitykset eivät ole yhtään sen huonompilaatuisia. Esityksiä on useita päivässä, ja niiden kesto on yksi tunti.

Tämän tablaon kohokohta on sen kokoonpanoon kuuluvien taiteilijoiden arvostus ja sen yhteistyö Círculo Flamenco de Madrid -järjestön kanssa, joka huolehtii flamencokulttuurin välittämisestä kansainvälisellä tasolla. Las Tablas onMadridin keskustassa sijaitseva ravintola (saat ohjeet varauksen yhteydessä), jossa on tarjolla kasvisruokaa ja tapaksia; jos haluat hyödyntää esityksen juomineen tai illallisvaihtoehtoineen, sinulla on erilaisia vaihtoehtoja budjetistasi riippuen.


Vinkki: esitykset ovat joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta viikonloppuisin, joten suosittelen varaamaan paikan etukäteen, sillä sesonkiaikana liput myydään usein loppuun. Anan matkustajan vinkki Jos sinulla on vaikeuksia päättää niin monen vaihtoehdon välillä, voit katsoa Youtubesta videoita Madridin kuuluisimmista tabloista ja vertailla tyylejä.

Flamenco-esitys Taberna Mister Pinkletonissa

Flamenco-iltaesitys
Flamenco-iltaesitys

Tämä flamenco-tablao on Madridin instituutio, ja sillä on yksi pisimmistä esityksistä.

Kitaristit, laulajat ja tanssijat esiintyvät tässä paikassa, joka on myös ravintola, ja joka sijaitsee Plaza Mayorin läheisyydessä. Ateria koostuu perinteisistä ruokalajeista, ja jälkiruokaa ja juomia voi olla yksi tai useita.

Kun olet tehnyt varauksen verkossa, sinun tarvitsee vain esittää kuitti sisäänkäynnillä.Vinkki! Tämän esityksen ohjelmisto on hyvin monipuolinen, sillä se käsittelee eri flamencopaloja.

Jos olet kiinnostunut aiheesta, voit tutustua siihen tarkemmin ennen osallistumista ja yrittää paikallistaa jokaisen tanssin esityksessä.

Flamencoshow, työpaja ja illallinen Taberna El Cortijossa

Flamenco-esitys| ©Flavio~
Flamenco-esitys| ©Flavio~

Tämä vaihtoehto on yksi täydellisimmistä flamencon ystäville. Ennen Taberna El Cortijossa järjestettävää esitystä sinulla on myös työpaja, jossa lajin ammattilaiset näyttävät sinulle joitakin tämän lajin askelia ja sinulla on mahdollisuus soittaa kastanjoja. Tämä paketti sisältää myös menun, jossa on useita vaihtoehtoja, joista voit valita.

Koko kokemus kestää kolme tuntia, ja flamencoesitys on jaettu kahteen neljänkymmenen minuutin jaksoon. Taberna El Cortijo sijaitsee syrjäisellä alueella Madridin keskustassa, mutta pääset sinne metrolinjalla 1 Atochasta tai Solista ja jää pois Portazgossa.

Päästäksesi työpajaan sinun tarvitsee vain näyttää kuittia, joka lähetetään sinulle sähköpostitse, kun olet tehnyt varauksesi.Vinkki: Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää lajista etkä vain katsomaan esitystä, suosittelen tätä vaihtoehtoa ja kannustan sinua kysymään emännältä kaikki mahdolliset kysymyksesi. Flamenco on kiehtova maailma, joka ansaitsee tulla tutkituksi.

Muita Madridin flamenco-tabloja, jotka sinun pitäisi tuntea

Flamenco Las Carbonerasissa| ©Eliane Kobayakawa
Flamenco Las Carbonerasissa| ©Eliane Kobayakawa

Kuten huomaat, vaihtoehtoja perinteisestä esityksestä nauttimiseen on monia, ja niitä on vieläkin enemmän. Flamencoesitykset ovat hyvin suosittuja Madridissa, koska tätä kokemusta vaativien vierailijoiden määrä on suuri. Jos olet kiinnostunut tietämään lisää tästä aiheesta tai haluat vain tietää lisää, sinun on hyvä tietää, että muita Madridin legendaarisia flamenco-tabloja, joissa kaikissa on ravintola, ovat seuraavat:

 • Café de Chinitas
 • Casa Patas
 • Carboneras
 • Villa Rosa
 • Bermejas Towers
 • Galileo Galilein ja Clamoresin kaltaisissa paikoissa järjestetään myös usein flamenco-konsertteja.

Anan matkustajavinkki Jos sinulle yritetään myydä lippuja flamencoesitykseen kadulla, tarkista aina tapahtumapaikan historia ja lippujen todenperäisyys.

Joitakin mielenkiintoisia faktoja flamencon perinteestä

Kadut hengittävät flamencoa
Kadut hengittävät flamencoa

Espanjassa ja erityisesti tietyissä paikoissa, kuten Andalusiassa, flamenco on paljon muutakin kuin pelkkä musiikkilaji. Se on kulttuuri its essään, joka perustuu itsensä ilmaisemiseen liikkeen, ilmeiden ja kitaran kielten avulla. Monille ihmisille flamenco on elämäntapa, ja siksi kehotan sinua oppimaan hieman enemmän tästä lajista ennen kuin menet esitykseen, jotta voit nauttia siitä enemmän.

 • Flamenco ylittää rajoja, koska se syntyi Andalusiassa (1700-luvulla) keskellä kulttuurien sekoitusta: mustalaisia, juutalaisia, arabeja ja kristittyjä. Siksi ei voida sanoa, että flamenco "kuuluu" vain yhdelle kansalle tai yhdelle alkuperälle.
 • Flamencossa on omat elementtinsä, kuten cajón, kastanetit, viuhkat tai kuuluisa bata de cola (häntätakki).
 • Flamencolla on monia "paloja" eli haaroja, joten kaksi flamencoksi luokiteltua esitystä voi olla täysin erilaisia.
 • Flamencon "duende" on nimitys, joka annetaan taiteilijoiden tunneilmaisulle heidän esityksensä aikana ja heidän taidolleen välittää nämä tunteet yleisölle.
 • Flamenco ei perustu vain musiikkiin vaan myös tunteisiin ja tuntemuksiin, minkä vuoksi jotkut taiteilijat saattavat vaikuttaa "liioitelluilta" esityksensä aikana.
 • Flamenco-sanan alkuperästä on useita teorioita, mutta yleisimmän teorian mukaan se perustuu andalusialaiseen ilmaisuun, joka tarkoittaa "maata vailla olevaa talonpoikaa".

Varaa esitys Madridin flamencoteatterista

Jos olet kiinnostunut osallistumaan flamencoesitykseen, saatat olla myös kiinnostunut

Kuninkaallinen palatsi| ©Leo Korman
Kuninkaallinen palatsi| ©Leo Korman

Uteliaisuus päästä lähemmäs flamencon maailmaa katsomalla esitys edellyttää, että pidät perinteistä ja perinteisestä.

On vaikea löytää samanlaista kokemusta kuin flamencoesityksen katsominen Madridissa tai missä tahansa muussa kaupungissa, mutta on täysin mahdollista, että tämä uteliaisuus ja perinteiden kunnioittaminen saavat sinut nauttimaan kokemuksesta, joka on mielestäni, vaikka onkin eri linjalla, yksi aidoimmista, mitä Madridissa voi saada: opastettu kierros. Mikä on yhteys? Se, että kaupungin kävelykierroksella erikoistunut opas kertoo sinulle monia muita perinteitä ja anekdootteja, joiden ansiosta muistat Madridin matkasi Puerta del Solin tai Prado-museon lisäksi myös sen ihmisten ja tapojen olemuksen. Löydät tietoa tämäntyyppisestä kierroksesta tästä artikkelista:Madridin matkat.

Jos haluat täydentää matkaasi annoksella kulttuuria, suosittelen käymään Madridin kuninkaallisessa palatsissa. Historiallisen keskustan sydämessä sijaitseva rakennus hurmaa sinut ulkoapäin, mutta sisältä se on todellinen helmi. Tästä artikkelista voit tarkistaa aukioloajat, hinnat, lipputyypit... Royal Palace -kierrokset.

Varaa esitys Madridin flamencoteatterista