Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Royal Palace -kierrokset

Kuninkaallinen palatsi on yksi Madridin arkkitehtuurin helmistä, sekä sisältä että ulkoa. Kerron, miten sen sisätiloihin pääsee tutustumaan

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Royal Palace -kierrokset

Madridin kuninkaallinen palatsi | ©Juanedc

Plaza de Oriente -aukiolla sijaitseva kuninkaallinen palatsi on historiallinen rakennus, jonka upeissa huoneissa on taideteoksia ja arvoesineitä, jotka ovat vierailun arvoisia.

Kun ostat liput netistä etukäteen, voit suunnitella vierailusi tietylle päivälle ja kellonajalle ilman, että vaarana on, että liput loppuvat kesken, ja säästyt tiet ysti useiden tuntien jonottamiselta auringossa.

Paras vaihtoehto

Madrid Kuninkaallisen Palatsin Opastettu Kierros

Kierros kuninkaalliseen palatsiin asiantuntijaoppaan johdolla

Jos haluat tutustua kuninkaallisen palatsin sisätiloihin ja oppia sen huoneista, salaisuuksista ja legendoista, osallistu tälle opastetulle kierrokselle ammattitaitoisen oppaan johdolla.

Kesto: 1 tunti 30 minuuttia

Kun varaat tämän kierroksen, tapaat oppaasi valitsemanasi päivänä Plaza de Isabel II:lla (lähellä Ópera de Madridia), jotta voit ennen palatsiin menoa kävellä sen ulkopuolella ja kuulla asiantuntijalta rakennuksen ja sen asukkaiden historiasta. Kierros maksaa 28 euroa ja kestää puolitoista tuntia, mutta jos haluat jatkaa kuninkaalliseen palatsiin tutustumista oppaan kierroksen päätyttyä, se ei ole ongelma.

Kun valitset vierailupäivää ja haluat välttää tungosta, muista, että maanantaista torstaihin kello 17.00-19.00 sisäänpääsy on ilmainen, ja siksi palatsissa käy enemmän ihmisiä (vaikka et joudu jonottamaan); siksi perjantai- tai lauantai-iltapäivä voi olla sesongista riippuen parempi vaihtoehto.

Palatsin sisällä näet muun muassa viralliset huoneet, kuninkaalliset haarniskat, valtaistuinsalin ja Goyan maalauksia.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Paikassa, joka on niin täynnä historiallista kontekstia ja symboliikkaa, asiantuntevan oppaan apu on välttämätöntä, jotta vierailusta saa kaiken irti.


Säästöpakkaus

Madrid Combo: Prado Museon ja Royal Palacen Opastettu Kierros

Kierros kuninkaalliseen palatsiin ja Prado-museoon

Prado-museo ja kuninkaallinen palatsi ovat kaksi ehdotonta nähtävyyttä Madridin matkalla. Tällä yhdistelmällä voit nauttia molemmista paikoista asiantuntevan oppaan johdolla.

Tämä kahden hengen opastettu kierros alkaa puolitoistatuntisella kierroksella Prado-museon sisällä, jossa opas vie sinut katsomaan museon keskeisiä teoksia ja selittää, mitä kustakin teoksesta pitäisi tietää. Tutustuttuasi tunnettujen taiteilijoiden, kuten Goyan tai Murillon, merkittävimpiin teoksiin, kävelet keskustan läpi, kunnes saavut kuninkaalliseen palatsiin.

Siellä pääset oppaan kanssa sisätiloihin ja käyt läpi palatsin päähuoneet, joissa saat myös hieman tietoa Espanjan kuningasperheen historiasta ja palatsin kunkin päähuoneen käytöstä.

Sekä Pradossa että Kuninkaallisessa palatsissa liput sisältyvät hintaan, ja niiden avulla voit ohittaa sisäänpääsyjonot, mikä tekee vierailusta paljon dynaamisemman ja kevyemmän.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: tämä on käytännöllisin ja mukavin tapa vierailla kahdessa Madridin tärkeimmässä nähtävyydessä. Asiantunteva opas varmistaa, ettet missaa mitään yksityiskohtia ja saat kaiken irti molemmista paikoista.


Osta liput Kuninkaanlinnaan lipputoimistosta

Kuninkaallisen palatsin sisäänkäynti
Kuninkaallisen palatsin sisäänkäynti

Lipunmyynti on avoinna palatsin aukioloaikoina: maanantaista lauantaihin klo 10:00-19:00 ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10:00-16:00 (viimeinen sisäänpääsy on aina tuntia ennen sulkemisaikaa). Lippujen ostamisessa lipputoimistosta on se ongelma, että voit odottaa pitkiä jonoja, ja kun pääset lipputoimistoon, liput saattavat olla loppuunmyytyjä kyseiselle päivälle. Voit säästää 3-5 euroa verrattuna online-esimyyntiin.

Mitä nähtävää kuninkaallisessa palatsissa on

Kuninkaallisen palatsin kappeli| ©Eric Chan
Kuninkaallisen palatsin kappeli| ©Eric Chan

Valtaistuinsali

Tämä on huone, joka herättää eniten uteliaisuutta kaikissa palatseissa, eikä se tuota pettymystä Madridin kuninkaallisessa palatsissa. Valtaistuinsali on koristeltu ylenpalttisesti punaisella ja kullalla, ja se on yksi harvoista huoneista, joka on säilynyt käytännössä samassa sisustuksessa kuin se oli Kaarle III:n valtakaudella.

Kuninkaallinen asevarasto

Madridin kuninkaallisen palatsin ase- ja sotilasesinekokoelma on yksi Euroopan arvostetuimmista. Suurin osa asehuoneissa nähtävistä aseista on juhla-aseita, ja löydät myös diplomaattilahjoja ja pokaaleja, jotka ovat täydentäneet kokoelmaa Filip II:n ajoista lähtien.

Pylväiden sali

Tämä tilava huone on yksi palatsin valoisimmista, ja sitä käytettiin alun perin tanssisalina. Holvikaton ja ylellisten kristallikruunujen lisäksi älä jätä väliin sisäänkäynnistä näkyvää freskoa, joka kuvaa eri jumaluuksia, jotka selitetään sinulle vierailusi aikana, jos otat opastetun kierroksen.

Gasparini-sali

Tässä huoneessa pidettiin yksityisiä audienssitilaisuuksia, ja se on erilainen kuin mikään muu huone palatsissa. Sen sisustus on barokkimainen ja koristeellinen, ja se antaa vaikutelman, ettei lattialle tai seinille jää vapaata tilaa. Kannattaa tutustua tarkemmin yksityiskohtiin ja maalauksiin, joita löydät täältä, joten älä pidä kiirettä.

Gala-ruokasali

On vaikea kuvitella pöytää kuin gaalaruokasali täynnä herkkuja ja tärkeitä arvohenkilöitä, mutta sitä käytetään vielä nykyäänkin satunnaisesti valtiollisiin illallisiin. Erityisesti tämä huone antaa sinulle tunteen kuin olisit aikakauden elokuvassa.

Kuninkaallinen kappeli

Kuninkaallinen kappeli on Sacchettin 1700-luvulla suunnittelema suhteellisen yksinkertainen kappeli, joka on osa palatsin ylellisyyttä. Tämä on ihanteellinen pysähdyspaikka opastetulle kierrokselle, jossa kerrotaan uskonnon merkityksestä Espanjan monarkiassa ja musiikin suhteesta koko rakenteeseen.

Halberdiers' Hall

Vaikka se oli alun perin suunniteltu juhlasaliksi, Kaarle III käytti tätä huonetta vartiohuoneena. Vaikka huone on sisustettu yksinkertaisella tavalla, sen maalauksia, muun muassa Antonio Lópezin vuonna 2014 maalaamaa maalausta Juan Carlos I:n perheestä, ei pidä jättää huomiotta.

Royal Kitchen

Kuninkaalliseen keittiöön pääsystä on maksettava pieni lisämaksu palatsin sisäänpääsymaksun lisäksi. Se sijaitsee rakennuksen kellarikerroksessa, ja voit nähdä, miten erilaisia edistysaskeleita on otettu käyttöön vuosien varrella. Rakennuksen ulkoasu ja varusteet on suunniteltu niin, että ne olisivat mahdollisimman mukavat niille kymmenille työntekijöille, jotka viettivät siellä päivänsä.

Anan matkavinkki

Palatsia ympäröiviin puutarhoihin on vapaa pääsy, ja niitä voi käydä katsomassa joko palatsissa vierailupäivänäsi tai minä tahansa muuna päivänä.

Suunnittele vierailusi kuninkaalliseen palatsiin

Plaza de Armas, kuninkaallinen palatsi| ©Bogdan Migulski
Plaza de Armas, kuninkaallinen palatsi| ©Bogdan Migulski

Vapaa pääsy

Joihinkin Madridin muistomerkkeihin ja museoihin voi vierailla ilmaiseksi tiettyyn aikaan päivästä. Kuninkaanlinna on ilmainen maanantaista torstaihin kello 17.00-19. 00. Jos aiot kuitenkin hyödyntää tämän ajan, suunnittele etukäteen, sillä jonot ovat melko pitkiä, ja kun pääset sisäänkäynnille, sinulla saattaa olla tuskin aikaa kävellä palatsin ympäri.

Työttömät, alle viisivuotiaat lapset, aktiivinen opetushenkilöstö, suurperheiden jäsenet ja vammaiset pääsevät aina ilmaiseksi sisään, kun he esittävät asianmukaisen akkreditoinnin.

Vartijan vaihtuminen

Jos haluat nähdä kuninkaallisessa palatsissa järjestettävän vartiovuoron vaihdon, sinulla on siihen mahdollisuus maksutta. Joka keskiviikko ja lauantai kello 11.00-14.00 vartijanvaihto tapahtuu Puerta del Príncipellä, jossa jalkaisin kulkeva kuninkaallinen kaarti ja hevosella ratsastavat vartijat kohtaavat.

Sabatinin ja Campo del Moron puutarhat

Palatsin lähellä on kaksi puutarhaa, jotka molemmat ovat ilmaisia ja kävelyn arvoisia. Ensimmäiset sijaitsevat palatsin toisella puolella ja niihin pääsee portaita pitkin, jälkimmäiset ovat suurempia ja sijaitsevat palatsin takana. Älä jätä niitä väliin (mieluiten aikaisin aamulla kuumuuden välttämiseksi), vaikka et kävisikään palatsissa.

Missä syödä

Jos haluat syödä ennen tai jälkeen palatsissa vierailun, kävele Plaza de Orienten ohi Plaza de Españalle, josta Gran Vía alkaa, ja sinulla on runsaasti vaihtoehtoja. Madridin oopperatalon takana olevissa puutarhoissa voi myös pitää piknikin.

Kuninkaallinen palatsi lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, vierailu kuninkaallisessa palatsissa on hyvä idea. Salien koristelu, haarniskat ja muut elementit herättävät pienten lasten huomion. Suosittelen, että jos et lähde opastetulle kierrokselle, kannattaa tehdä hieman tutkimusta ennen matkaa, jotta voit selittää joitakin näkemiäsi huoneita niiden omalla kielellä.

Anan matkavinkki

Jos vierailet Madridissa kesällä ja haluat ostaa liput lipunmyyntipisteestä, ota huomioon, että jono on useita metrejä pitkä ja auringossa on pitkiä pätkiä.

Jos sinua kiinnostaa vierailla Madridin kuninkaallisessa palatsissa, pidät myös

Prado-museo| ©Carmelo Peciña
Prado-museo| ©Carmelo Peciña

Kaikki kuninkaiden ja kuningattarien tarinat, joita kuninkaallinen palatsi pitää sisällään, on myös vangittu Prado-museon maalauksiin. Monet Espanjan tärkeimmän museon taideteoksista ovat kuninkaallisten tilaamia tai kuvaavat suoraan heidän elämänsä vaiheita.

Jos haluat oppia lisää Habsburgien ja Bourbonien dynastioista, älä sulje pois opastettua kierrosta Prado-museossa, josta saat lisätietoja lukemalla tämän artikkelin: Prado-liput.

Jos taas haluat nauttia enemmän espanjalaisesta kansanperinteestä, voit aina käydä flamencoesityksessä. Madridissa on useita "tablaoja", joissa on esityksiä lähes joka päivä, mutta kerron niistä kaiken tässä artikkelissa, jotta voit varmistaa, että osallistut laadukkaaseen esitykseen: Flamenco-esitykset.

UKK

  • Mikä Madridin kuninkaallisessa palatsissa on niin erityistä?

    Kuninkaallinen palatsi on Espanjan kuningasperheen virallinen asuinpaikka, ja arkkitehtuurin ystäville se on yksi Euroopan tärkeimmistä barokkipalatseista.

  • Mitä muuta voin nähdä Madridissa?

    Kuninkaallisen palatsin, El Pradon ja Reina Sofian lisäksi kaupungissa on paljon nähtävää. Gran Vía on kaupungin tärkein turisti- ja ostoskatu, ja se on spektaakkeli, ja siellä on myös El Rastro (valtavat markkinat, joilla on yli 1000 katukauppiasta joka sunnuntai), Plaza Mayor (kaupungin pääaukio) ja Puerta del Sol (kaupungin keskusta).

  • Pitäisikö minun tietää jotakin, jotta voisin liikkua kaupungissa?

    Vaikka Madrid on erittäin turvallinen kaupunki, erityisesti turistit voivat joutua taskuvarkaiden uhriksi, jos he eivät ole varovaisia. Neuvomme siis pitämään lompakon ja matkapuhelimen etutaskuissa, pitämään tavarat aina näkyvillä ja jättämään passin hotelliin tai turvalliseen paikkaan.